ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο2 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο2 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

ssteve52 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
porkiΝέο Μέλος
09/05/2010, 21:40:06
η επεμβαση θα γινει μακροπροθεσμα αλλα μου ειπαν για μια κουταλια λαδι καθε πρωι και για αυτο ψαχνομαι μηπως και βρω λυση...
09/05/2010, 22:44:58
Εδώ θα βρείς οτι ζητάς..

http://pharmaherb.gr/news/petres/petres-sti-choli

10/05/2010, 15:28:13
quote:
good news!!!!!!!!θα ποναω ε? ωραια........

ΘΑ ΠΟΝΑΣ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ "ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΠΤ ΔΝ ΕΙΝΑΙ"
ΕΣΥ ΜΝ ΜΑΣΑΣ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΙΡΟ..

quote:
καμοια εναλλακτικη θεραπεια ψαχνω αμα ξερετε

ΔΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ..ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΤΕΡΜΑ..
ΔΝ ΤΗ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ...

ΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ..

quote:
απο χοληστερόλη

ΜΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ..

CHARMED

10/05/2010, 20:17:30
CHARMED3
quote:
ΘΑ ΠΟΝΑΣ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ "ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΠΤ ΔΝ ΕΙΝΑΙ"
ΕΣΥ ΜΝ ΜΑΣΑΣ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΙΡΟ..

Φίλε μου CHARMED3 μην τον φοβίζεις τον άνθρωπο.
Σε ναρκώνουν και δεν καταλαβαίνεις τίποτα.

11/05/2010, 10:03:50
XAXAXA ETΣΙ ΛΕΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΝ ΠΙΑΣΕΙ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ
ΘΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΝΑ ΜΝ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ..
ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΔΝ ΤΝ ΦΟΒΙΖΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ..
MN ΠΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΑ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ..

CHARMED

ioanna2010Νέο Μέλος
25/05/2010, 19:16:33
Καλησπέρα σε όλους.
Θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στο θέμα με τα βότανα και τις δερματοπάθειες ζητώντας τις γνώσεις σας. Εδώ και ένα χρόνο και μετά πο τρίμηνη βόλτα σε δερματολόγους και εξετάσεις έμαθα ότι έχω ληχείνες οι οποίες ξεκίνησαν απο τις πατούσες (στο μαλάκό μέρος του πέλματος, στην καμάρα) και στα χέρια. Λόγο των σημείων που εμφανίστηκε το πρόβλημα δεν μπορούσαν να καταλήξουν αν είναι ψωρίαση ή λειχήνες μετα απο βιοψία σε ένα "σπυράκι" απο το ποδι και άλλο ένα απο το χέρι καταλήξαμε στην αναγνώριση της πάθησης. Μου δώθηκε αρχικά θεραπεια με αντισταμινικά (ξεκίνησα με aerius, xozal, atarax) τα οποία δεν βοήθησαν ΚΑΘΟΛΟΥ στην μειωση της φαγούρας και παράληλλα διαφορες κρέμες με βάση την κορτιζόνη σε σταδιακές θεραπείες και φυσικά ο κάθε γιατρός έδινε τις δικές του "μάρκες" ώσπου κατέληξα στο Συγγρού με θεραπεία χάπι κορτιζόνης στο μάξιμουμ της επιτρεπτής δόσης, atarax αντισταμινικό και μια φτιαχτή κρέμα απο το φάρμακείο. Όσο έπερνα τα χάπια κορτιζόνης η πάθηση άρχισε να υποχωρεί. Όταν έφτασα στο μισό χάπι όλα επανήλθαν, περιμέναμε ένα μήνα και επαναλάβαμε την θεραπεια με το χάπι της κορτιζόνης.
Στο σήμερα λοιπόν, τα πέλματα έχουν θεραπευτεί τελείως αλλα τα στίγματα αρχίζουν να ..."ανεβαίνουν" προς τον αστράγαλο χωρίς όμως α υπάρχει η βασανιστική φαγούρα, τα χέρια έχουν κατα κύριο λόγο "καθαρίσει" όχι όμως τελείως αφού έστω και μια απλή γρατζουνία φουντώνει τα συμπτώματα και παρατήρησα πρόσφατα 2 νέα στίγματα στο πρόσωπο....
Ψάχνοντας στο ίντερνετ διάβασα ότι η μολόχα και το έλαιο γερανιού προσφέρουνται ώς θεραπείες για τις λειχήνες θα ήθελα να μάθω την αποψή σας επ΄αυτού καθώς επίσης και αν γνωρίζετε οτιδήποτε θα μπορούσε να με βοηθήσει πλην φαρμακευτικων σκευασμάτων μια που η θεραπεια που έκανα ναι μεν βοηθησε αλλα θα προτιμουσα μια πιο φυσική λύση απο το να καταφύγω ξανά στην κορτιζόνη (σημειώνω ξανά ότι η φαγούρα πια υποφέρεται).
Έλπίζω να μην ήμουν πολύ κουραστική. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας

noelΜέλος
27/05/2010, 16:29:15

Xρειάζεται συστηματική θεραπεία με τοπικά κορτικοστεροειδή παράλληλα με τοπικά ρετινοειδή . Εάν ο γιατρός κρίνει απαραίτητο μπορεί να συστήσει Φωτοθεραπεία PUVΑ.
Υφεση μπορεί να παρατηρήσει κανείς μετά από 3-5 μήνες συστηματικής θεραπείας ακόμα και μετά από 1 χρόνο.

Η επίσκεψη σε έναν διατροφολόγο κρίνεται απαραίτητη όπως απαραίτητη κρίνεται και η επίσκεψη σε κάποιον ψυχολόγο.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ οπου ο διατροφολόγος Μάριος δίνει κάποιες σημαντικές πληροφορίες http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=9248

ioanna2010Νέο Μέλος
27/05/2010, 18:42:21
[quote]

Xρειάζεται συστηματική θεραπεία με τοπικά κορτικοστεροειδή παράλληλα με τοπικά ρετινοειδή . Εάν ο γιατρός κρίνει απαραίτητο μπορεί να συστήσει Φωτοθεραπεία PUVΑ.
Υφεση μπορεί να παρατηρήσει κανείς μετά από 3-5 μήνες συστηματικής θεραπείας ακόμα και μετά από 1 χρόνο.

Η επίσκεψη σε έναν διατροφολόγο κρίνεται απαραίτητη όπως απαραίτητη κρίνεται και η επίσκεψη σε κάποιον ψυχολόγο.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ οπου ο διατροφολόγος Μάριος δίνει κάποιες σημαντικές πληροφορίες http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=9248

Καλή μου noel ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και το link. Ξέρω για την απαραίτητη επίσκεψη στον ψυχολόγο... είναι η αδελφή μου και ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπε καθώς επίσης να μάθω να διαχειρίζομαι το αγχος μου.... ακόμα δεν το έχω κάνει το βήμα αυτο... και απο ότι φαίνεται δεν το γλυτώνω... χαχαχα, δεν ήξερα όμως για τον διατροφολόγο!!!! σε ευχαριστώ και πάλι :-)
ευχαριστώ και πάλι

01/06/2010, 20:19:46
quote:
http://80.123.123.186/wiki/index.php/L84_H%C3%BChneraugen_und_Horn-_(Haut-)_Schwielen,_Kallus,_Klavus
ιοαννα ριξτε μια ματια

alexandritaΝέο Μέλος
26/07/2010, 11:52:20
allzzaro καλημέρα!!!!
θα ήθελα και εγώ τη συμβουλή σου,καθώς έχω πολλά θέματα....
είμαι 27 χρονών,1.73 ύψος 51-52 κιλά και τα κάνω όλα λάθος....
πάσχω από ανορεξία και βουλιμία,κατάθλιψη... γυμνάζομαι σίγουρα με λάθος τρόπο,αφού τρέχω για 1 ώρα με ταχύτητα από 9-11,5,μερικές φορές βάζω μέχρι 14... βάρη κάνω,αλλά όχι συχνά... και το χειρότερο είναι ότι θέλω να αδυνατήσω κι άλλο.δε μπορώ να ξεφύγω.κάθε φορά που τρώω νιώθω τύψεις.λογικά έχω διαλύσει τον οργανισμό μου.
Κάποια χάπια Hoodia Gordonii τα ξέρεις?ποια είναι η άποψή σου?
έχεις να προτείνεις κάτι για τη βουλιμία?

ευχαριστώ....

DidoriumΜέλος
30/09/2005, 23:06:44
Πολτεργκαιστ λοιπόν. Έχω ψάξει στο εσωτέρικα αλλά δεν βρήκα κάτι που να αφορά αυτο το θέμα - άν υπάρχει απολογούμε. Πιστεύω όμως ότι είναι πολύ ενδιαφέρον και θα θέλα να μάθω περισσότερα.

Η λέξη είναι γερμανική και σημαίνει: θορυβοποιό πνεύμα.
Πόλτεργκαϊστ έχουμε όταν ακούμε μέσα στο σπίτι μας πε-
ρίεργους ήχους και θορύβους, φωνές ή ψιθύρους, χτυπήματα
στους τοίχους και τα τοιαύτα. Συχνά τα πόλτεργκαϊστ συν-
οδεύονται από εξαφανίσεις αντικειμένων και επανεμφανίσεις
τους στα πιό απίθανα μέρη του σπιτιού,μετακινήσεις επίπλων
και ενίοτε σπασίματα πραγμάτων ή επίπλων. Παλαιότερα, τα
φαινόμενα πόλτεργκαϊστ αποδίδονταν σε στοίχειωμα του σπι-
τιου. Η μοντέρνα περί πόλτεργκαϊστ θεωρία υποστηρίζει ότι
τα φαινόμενα αυτά προκαλούνται ασυνήδειτα από κάποιο άτο-
μο, που κατοικεί στο σπίτι όπου εμφανίζεται η δραστηριότητα.
Συνήθως το άτομο αυτό είναι εφηβικής ηλικίας ή κάπως μπε-
ρδεμένης ψυχολογικής καταστάσεως. Η θεωρία αυτή φαίνεται
να έχει βάση μιάς και η πόλτεργκαϊστ δραστηριότητα
φαίνεται να επικεντρώνεται γύρω από έναν/μία ένοικο του σπι-
τιού και να λαμβάνει χώρα μόνο κατά τη διάρκεια που αυτός ή
αυτή είναι παρών/ούσα. Μάλιστα, αν το άτομο αυτό φύγει από
το σπίτι, τα φαινόμενα το ακολουθούν. Ώσπου κάποια μέρα,
όπως ήρθαν ξαφνικά, έτσι και φεύγουν (αν και κάποιες φορές
κάνουν κάποια χρόνια να φύγουν). *** Υπάρχουν τρομαχτικές
ιστορίες (και ηλίθιες ταινίες) γιά κακοποιά πόλτεργκαϊστ που
βάζουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους του σπιτιού και μπλα μπλα
μπλα, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά πιστοποι-
μένη περίπτωση αυθεντικού πόλτεργκαϊστ είτε ως στοιχειού,
είτε ως παραψυχολογικού φαινομένου.

Ποιά είναι η αποψή σας?

-/

Better to save the mystery than surrender to the secret..

mariha2912Μέλος
01/10/2005, 05:32:39
ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1684
01/10/2005, 15:20:44
Didorium εγώ βρήκα 4 θέματα,
αλλά οι θεματοθέτες είναι άφαντοι!

Και στα 4 αυτά θέματα, μπορείς να διαβάσεις κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Poltergeist
POLTERGEIST
Poltergeist σε ένα κατάστημα παιχνιδιών
Poltergeist

κάνε κλικ^^^^

Επειδή τα θέματα αυτά δεν έχουν πάνω από 2-3 απαντήσεις το καθένα, πιστεύω πως είναι καλύτερα να μείνει ενεργό το θέμα που ξεκίνησες εσύ, εφόσον είσαι και παρόν για να το συνεχίσεις. Οπότε τα άλλα θα παραμείνουν μόνο για ανάγνωση.

Επίσης, σε παραπέμπω και σε ένα άρθρο της κεντρικής σελίδας του ESOTERICA, το οποίο έχει ακριβώς το ίδιο θέμα

Poltergeist
μια ψυχολογική προσέγγιση

κάνε κλικ^^^^

Σημ:
Στο τελευταίο από τα θέματα που σου υπέδειξα, υπάρχει το ίδιο κείμενο (γραμμένο από το μέλος dreamtrap) με αυτό που έχεις παραθέσει στο εισαγωγικό μήνυμά σου.
Καλό θα είναι να αναφερθεί η προέλευσή του.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

DidoriumΜέλος
02/10/2005, 01:24:32
Αμαλία σ'ευχαριστώ για την βοήθεια.

Όσον αφορά την προέλευση του πιο πάνω κειμένου - είναι η "Στοιχιωμένη Εδέμ".

Ορεβουάρ!

Oneiro-mouΜέλος
03/10/2005, 17:23:53

ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!
Τα πιστευεται αυτα?
Oneiro-mouΜέλος
03/10/2005, 17:27:29
Οτι υπαρχει ειναι μονο στο μυαλο μας αν εμεις το επιτρεπουμε θα μας τρομαζουν ολα αυτα! Ηχοι υπαρχουν παντου χιλιαδες δεν ειναι απαραιτητο να ονομαζονται ΠΟΛΤΕΡΓΚΑΙΣΤ η οτιδιποτε αλλο!!!
DidoriumΜέλος
03/10/2005, 17:40:02
quote:

Οτι υπαρχει ειναι μονο στο μυαλο μας αν εμεις το επιτρεπουμε θα μας τρομαζουν ολα αυτα! Ηχοι υπαρχουν παντου χιλιαδες δεν ειναι απαραιτητο να ονομαζονται ΠΟΛΤΕΡΓΚΑΙΣΤ η οτιδιποτε αλλο!!!

Όνειρο..μου/του/της/

'Εχει πει κανείς πως δεν υπάρχουν ήχοι παντού? Το θέμα δεν αναφέρεται μόνο σε ήχους. (Αν το χεις διαβάσει βέβαια).
Δεν πιστεύω να μην έχεις ακούσει παρόμοιες ιστορίες...
'Οσον αφορά την ονομασία τους (αν και δεν θα πρέπε αυτο να σε εντυπωσιάσει τόσο) ... ότι μένει "αβάφτιστο".. στην τελική καταντά και παρεξηγημένο. Οπότε καλύτερα να λέμε τα πράγματα με τ'όνομα τους.

Ενιγουέι.. θα σε "διαφωτήσω" σύντομα.. όταν θα χω τον χρόνο

Ορεβουάρ.

Oneiro-mouΜέλος
03/10/2005, 17:50:45
Ακριβως οπως το λες..."ιστοριες" και γω θα συμπληρωνα...για αγριους!!!
Σαφως και εχω ακουσει και εχω και η ιδια νιωσει πολλες φορες πως ισως κατι να υπαρχει στο χωρο που βρισκομαι μεχρι που ανακαλυπτα πως ειχα αφησει το παραθυρο ανοικτο η εσταζε μια βρυση που δεν εκλεισα καλα! Ολα εξαρτοντε απο την δικη μας ψυχολογικη κατασταση...
Ετυχε να ακουσεις για ψευδαισθηση η παραισθηση?
Κί'αμα θες το συζηταμε!
DidoriumΜέλος
03/10/2005, 18:11:39
quote:

Ακριβως οπως το λες..."ιστοριες" και γω θα συμπληρωνα...για αγριους!!!

Ιστορίες - δεν πιστεύω να ναι τόσο παρεξηγημένη αυτη η λέξη?!?! - διότι τα ινβερτετκομας σου με παραπέμπουν αλλού..

quote:

Σαφως και εχω ακουσει και εχω και η ιδια νιωσει πολλες φορες πως ισως κατι να υπαρχει στο χωρο που βρισκομαι μεχρι που ανακαλυπτα πως ειχα αφησει το παραθυρο ανοικτο η εσταζε μια βρυση που δεν εκλεισα καλα! Ολα εξαρτοντε απο την δικη μας ψυχολογικη κατασταση...
Ετυχε να ακουσεις για ψευδαισθηση η παραισθηση?
Κί'αμα θες το συζηταμε!

Ψευδαίσθηση και παραίσθηση χμμ... ναι και για τα δύο έχω ακούσει.
Και δεν διαφωνώ ότι μπορεί και τα δύο να συνδέονται με το ΠΟΛΤΕΡΚΑΙΣΤ - αν είχα πλήρη γνώση επι του θέματος δεν θα με προβλήματιζε τόσο..
Προσωπική μου άποψη? .. Όλα είναι πιθανά!

Oneiro-mouΜέλος
03/10/2005, 19:15:45
Χαιρομαι που λες πως ολα ειναι πιθανα μου δινιες την αισθηση πως ισως καποτε και να συμφωνισουμε σε κατι!
Τωρα οσον αφορα την λεξη ιστορια και το γεγονος οτι την εβαλα σε εισαγωγικα κατα την ελληνικην θα πρεπει να ξερεις πως αλλο ΜΥΘΟΣ και αλλο ΙΣΤΟΡΙΑ
Απο την στιγμη που δεν εχει αποδειχτει τιποτα παραμενουμε στα πλαισια του μυθου!!!

με εκτιμηση στην αποψη σου παντα