- αποδείξεις για την ύπαρξη θεού/ών; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
αν υπηρχαν αποδειξεις οτι ο Θεος δεν υπαρχει και πως το συμπαν δεν εχει μια νοημονα αρχη αυτοι που τις ειχαν καταθεσει θα ειχαν γινει πλουσιοι και οι πιο διασημοι ανθρωποι της ιστοριας...
σύμφωνα με αυτόν τον παραλογισμό (του να πρέπει κάποιος να αποδείξει ότι κάτι δεν υπάρχει)θα σου δώσω λοιπόν την ευκαιρία να γίνεις πλούσιος
εγώ λέω ότι στα δαχτυλίδια του κρόνου υπάρχει μια ομάδα ροζ ρινόκερων με μπλε πόδια που χορεύουν τσάμικο αλλά για να τους δεις πρέπει να πιστέψεις,απόδειξε μου ότι λέω ψέματα
quote:
οχι δεν εισαι γιατι το δικαστηριο ευκολα μπορει να αποδειξει απο τα ληξιαρχικα σου στοιχεια οτι δεν εισαι απο την Ανδρομεδα και αρα θα σου επιβληθει και προστιμο για εξαπατηση του δικαστηριου..
θα παραδεχτεί ότι έκανε πλαστογραφία στο ληξιαρχείο για να μπορέσει να ζήσει εδώ πέρα γιατί αλλιώς θα είχε νομικά προβλήματα
quote:
αντιθετα αν το δικαστηριο καλεσει σα μαρτυρες το Σωκρατη, τον Ηρακλειτο, το Νευτωνα (γνωστος μεταφυσικος), το Χαιζεμπεργκ, το Λαμετρι και τον Νιλς Μπορ, δυσκολα θα μπορεσει να τους βγαλει καποιος απατεωνες...
το δύσκολο είναι να παραστούν
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
quote: αν υπηρχαν αποδειξεις οτι ο Θεος δεν υπαρχει και πως το συμπαν δεν εχει μια νοημονα αρχη αυτοι που τις ειχαν καταθεσει θα ειχαν γινει πλουσιοι και οι πιο διασημοι ανθρωποι της ιστοριας...σύμφωνα με αυτόν τον παραλογισμό (του να πρέπει κάποιος να αποδείξει ότι κάτι δεν υπάρχει)θα σου δώσω λοιπόν την ευκαιρία να γίνεις πλούσιος
εγώ λέω ότι στα δαχτυλίδια του κρόνου υπάρχει μια ομάδα ροζ ρινόκερων με μπλε πόδια που χορεύουν τσάμικο αλλά για να τους δεις πρέπει να πιστέψεις,απόδειξε μου ότι λέω ψέματα
quote:οχι δεν εισαι γιατι το δικαστηριο ευκολα μπορει να αποδειξει απο τα ληξιαρχικα σου στοιχεια οτι δεν εισαι απο την Ανδρομεδα και αρα θα σου επιβληθει και προστιμο για εξαπατηση του δικαστηριου..θα παραδεχτεί ότι έκανε πλαστογραφία στο ληξιαρχείο για να μπορέσει να ζήσει εδώ πέρα γιατί αλλιώς θα είχε νομικά προβλήματα
quote: αντιθετα αν το δικαστηριο καλεσει σα μαρτυρες το Σωκρατη, τον Ηρακλειτο, το Νευτωνα (γνωστος μεταφυσικος), το Χαιζεμπεργκ, το Λαμετρι και τον Νιλς Μπορ, δυσκολα θα μπορεσει να τους βγαλει καποιος απατεωνες...
το δύσκολο είναι να παραστούν
Αυτές δέν είναι σοβαρές απαντήσεις,είναι κοροιδία.Θα ήταν χρήσημο άν όντως είχες κάτι ουσιαστικό να πείς,ένα επιχείρημα.
quote:quote:
αν υπηρχαν αποδειξεις οτι ο Θεος δεν υπαρχει και πως το συμπαν δεν εχει μια νοημονα αρχη αυτοι που τις ειχαν καταθεσει θα ειχαν γινει πλουσιοι και οι πιο διασημοι ανθρωποι της ιστοριας...σύμφωνα με αυτόν τον παραλογισμό (του να πρέπει κάποιος να αποδείξει ότι κάτι δεν υπάρχει)θα σου δώσω λοιπόν την ευκαιρία να γίνεις πλούσιος
αμα δεις ενα αυτοκινητο, ενα σπιτι, ενα μπλακεντεκερ ξερεις οτι καποιος το χει κατασκευασει...
βλεπεις μετα ενα ολοκληρο συμπαν...
δεν ειναι αυθαιρετη αποφαση να καταληξεις πως δεν ειχε καποια νοημονα αρχη αν οχι εναν κατασκευαστη;
προφανως και ειναι αυθαιρετη γιατι αν δεν ηταν θα μας ενημερωναν τα σχολικα εγχειριδια οτι το θεμα εχει ληξει υπερ του υλισμου και της τυχαιας γεννεσης του συμπαντος...
και οι θρησκειες θα ειχαν καταργηθει...
επειδη ομως ουτε εχουν καταργηθει και μαλιστα στα μεγαλυτερα πανεπιστημια του κοσμου υπαρχουν τμηματα θεολογιας και θρησκειολογιας...
σημαινει πως το ερωτημα για την προελευση του συμπαντος παραμενει ανοιχτο...
η νοημονα αρχη η τυχαιοτητα...
αν μου ζητας να σου αποδειξω τη νοημονα αρχη θα σε υποβαλω ως απαντηση να μου αποδειξεις εσυ την τυχαιοτητα...
.
αντε να το συνεχισω ετσι, το δημαρχειο καηκε , αρα δεν υπαρχουν χαρτια , επισης εγω εχω πεταξει την ταυτοτητα μου ,δεν εργαζομαι , δεν εχω αφμ , δεν εχω ικα και τελος παντων δεν εχω κατι που αποδυκνει ποιος ειμαι και απο που ειμαι (θες παραδειγμα δυσπιστε χαχαχα ,οκ εχω ερθει απο τα δαση του αμαζονιο εκει δεν εχει τιποτα!!!) δεν ειμαι σεσιμασμενος αρα δεν μπορει να με πιασει η αστυνομια απο το αποτυπωμα και ολη με ξερουν ως μακ ο ανδρομεδειος
για πες τωρα , τι θα κανει το δικαστηριο ? θα πιστεψει ή οχι ?? και εαν οχι ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ???
τα δικαστηρια ομως ΦΙΛΕ ΜΟΥ , δεν ειναι για να αποδεικνυουν τιποτα περισσοτερο απο της σχεσης μεταξυ ανθρωπων και τιποτα αλλο , αντιθετα εαν θελω να αποδειξω εαν η γη ειναι τριγωνη , δεν αρκει να βρω 10 νομπελιστες να το πουν, ουτε να παω σε δικαστηριο .... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ...
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι αυτο που λεω εχει λογικη ,ακολουθει λογικα βηματα , αντεχει στον ελεγχο απο τριτους , ειναι αναπαραξιμο - παρατηρησημο απο τριτους και ισως πολλα αλλα ...
το τι ειπε ο καθε διασημος ή η καθε φιρμα δεν ειναι και ΑΠΟΔΕΙΞΗ , μπορει να αποτελεσει στοιχειο ΕΡΕΥΝΑΣ για να δουμε ΕΑΝ ΣΤΕΚΕΙ ή εαν κρυβει κατι , ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ !!!
περνετε μερικες ΛΕΞΕΙΣ ΣΚΟΡΠΙΕΣ που ειπαν ανθρωποι γιατι ειτε το πιστευαν ειτε γιατι εκαναν πλακα , ειτε γιατι ετσι γουσταραν και πατε να δειξετε ΤΙ ??? ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ !!!!
επισης τυχαινει ... ολος τυχαιος δηλαδη οχι εσκεμενα , ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ και οχι αυτο που δεν υπαρχει γιατι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ το αντιθετο!!!! εαν καποιος λεει οτι υπαρχουν ζωα με 7 κεραιες και 13 ποδια και πετανε με την κοιλα προς τα πανω ... θα πρεπει να φερει αποδειξεις ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ...
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
αν υπηρχαν αποδειξεις οτι ο Θεος δεν υπαρχει και πως το συμπαν δεν εχει μια νοημονα αρχη αυτοι που τις ειχαν καταθεσει θα ειχαν γινει πλουσιοι και οι πιο διασημοι ανθρωποι της ιστοριας...σύμφωνα με αυτόν τον παραλογισμό (του να πρέπει κάποιος να αποδείξει ότι κάτι δεν υπάρχει)θα σου δώσω λοιπόν την ευκαιρία να γίνεις πλούσιος
αμα δεις ενα αυτοκινητο, ενα σπιτι, ενα μπλακεντεκερ ξερεις οτι καποιος το χει κατασκευασει...
δεν ειναι αυθαιρετη αποφαση να καταληξεις πως δεν ειχε καποια νοημονα αρχη αν οχι εναν κατασκευαστη;
προφανως και ειναι αυθαιρετη γιατι αν δεν ηταν θα μας ενημερωναν τα σχολικα εγχειριδια οτι το θεμα εχει ληξει υπερ του υλισμου και της τυχαιας γεννεσης του συμπαντος...
επειδη ομως ουτε εχουν καταργηθει και μαλιστα στα μεγαλυτερα πανεπιστημια του κοσμου υπαρχουν τμηματα θεολογιας και θρησκειολογιας...
αν μου ζητας να σου αποδειξω τη νοημονα αρχη θα σε υποβαλω ως απαντηση να μου αποδειξεις εσυ την τυχαιοτητα...
.
.
quote:
το τι ειπε ο καθε διασημος ή η καθε φιρμα δεν ειναι και ΑΠΟΔΕΙΞΗ , μπορει να αποτελεσει στοιχειο ΕΡΕΥΝΑΣ για να δουμε ΕΑΝ ΣΤΕΚΕΙ ή εαν κρυβει κατι , ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ !!!
το ειπα εξ αρχης αυτο, αν δεν βιαζοσουν θα το χες δει...
[quote]επισης τυχαινει ... ολος τυχαιος δηλαδη οχι εσκεμενα , ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ και οχι αυτο που δεν υπαρχει γιατι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ το αντιθετο!!!! [quote]
σου απαντησα οτι εγω δεν μπορω να αποδειξω τη νοημονα αρχη του συμπαντος κι εσυ δεν μπορεις να αποδειξεις το τυχαιο της αρχης του...
αν μπορουσες να το αποδειξεις θα χες γινει πλουσιος και δεν θα γραφες σ'αυτο το φορουμ..
έτσι και τώρα σου λέει μπορείς να αποδείξεις ότι το σύμπαν δεν το έφτιαξε ο θεός; όχι άρα το έφτιαξε ο θεός
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
παντως για οποιον θελει να απασχολησει λιγο το μυαλουδακι του , ας σκεφτει το εξης
γιατι ΟΛΟΙ πιστευουν σε θεο? γιατι ολοι οι λαοι εχουν την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ? ποιος οριζει ποια θρησκεια ειναι η καλυτερη ? γιατι υπαρχουν τοσες θρησκειες και τοσες αιρησεις ? ειναι τυχαιο?
φανταζομαι το γεγονος οτι ολοι εχουν την μουσικη τους δεν αποτελει αποδειξη υπαρξης του θεου μουσικης πχ απολωνας
οτι ολοι εχουν τα μαθηματικα τους , δεν αποτελει και αποδειξη υπαρξης του θεου μαθηματικους
το οτι ολοι μιλανε την γλωσα τους, μαλλον θα υπαρχει και θεος ομιλιας
το οτι ολοι αναπτυξαν γεωργια παει να πει οτι η δημητρα ειναι αληθινο προσωπο και θεοτητα
και ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ...
τεςπα δεν εχω να πω τιποτα ο καθενας καλα κανει και πιστευει οτι του γουσταρει δικαιωμα του, αλλα ΑΛΛΟ Η ΠΙΣΤΗ και αλλο η ΓΝΩΣΗ (η πιστη αλλωτε αποτελει το κατωτερο επιπεδο γνωσης και ο καθενας κανει τις επιλογες του)
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
makfor
αντιθετα εαν θελω να αποδειξω εαν η γη ειναι τριγωνη , δεν αρκει να βρω 10 νομπελιστες να το πουν,
Μα και τι είναι δλδ οι νομπελίστες.....? Και ο Ομπάμπα πήρε νόμπελ....![]()
quote:
αθεος
βρε makfor εδώ μας είπαν ότι έναν άραβα τον έκοψαν φέτες και η παναγία τον έραψε και τον ζωντάνεψε όταν ζητήσαμε αποδείξεις μας είπαν να τους πάμε εμείς αποδείξεις ότι δεν εγινε ποτέ το γεγονός αυτό δηλαδή ήθελαν να υπάρχουν εφημερίδες που να λένε ούτε σήμερα άραβας ράφτηκε από την παναγία
Κάπως έτσι κάποιοι κάποτε δημιούργησαν και τους Θεούς.....
quote:
αθεος
έτσι και τώρα σου λέει μπορείς να αποδείξεις ότι το σύμπαν δεν το έφτιαξε ο θεός; όχι άρα το έφτιαξε ο θεός
Και τον Θεό ποιος τον έφτιαξε αν υπάρχει, φύτρωσε?
Και δεν μου λες ευρωπαίε, γιατί νομίζεις πως η δική σου ψηφιακή υπογραφή είναι σωστή?
Επειδή το είπε ο Ηράκλειτος?
Και λοιπόν?
Προφανώς έτσι ένοιωθε έτσι είπε.
Έχεις αποδείξεις πως όντως τον είχε δει? Μάλλον όχι, απλά το είδες γραμμένο και το υιοθέτησες με την λογική πως αφού το είπε ο Ηράκλειτος έτσι θα ΄ναι.....
Κι εγώ χτες βράδυ τον είδα, φάγαμε ήπιαμε και τα είπαμε.....Δεν με πιστεύεις.....θα έπρεπε όμως γιατί όχι......? Γιατί δεν μπορεί να πιεί η να φάει ίσως....? Μα Θεός είναι, τα πάντα δεν μπορεί να κάνει αν θέλει.....? ![]()
![]()
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
Edited by - ar_ia on 30/12/2009 13:02:01