- Mουσική ημισφαιρικού συχγρονισμού[hemi-sync] - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
prosfata arxisa na asxoloymai me ton dialogismo kai me prospaueies wste na epityxw alles synidisiakes katastaseis[kalyteres].
etsi anakalipsa tin moysikh hemi-sync. Tha ithela an kserei kapoios sxetika me to thema i apo poy mporei kapoios na promithefti ayta ta cd's? pantws i idea ayti einai poly kali to na mporei diladi kapoios na epitixi kati akoygontas kapoioys ixoys!!!!!!!
kala na patheis?
Είναι πολύ εύκολο να βρεις στοιχεία στο διαδίκτυο.
Μία "γεύση" μπορείς να πάρεις από εδώ: Hemi-Sync, Alternative Medicine, Self Help,Stress Management

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Αλήθεια τι εννοείς με το "καλύτερη"?
Κατα την άποψή μου η συνειδητότητα δεν είναι μονοδιάσταστη με έυρος "κατώτερη εώς ανώτερη".Υπάρχουν και "απλώς διαφορετικές καταστάσεις"...
Reality: A serotonine induced Hallucination?
quote:
(...) τσέκαρε τα binaural beats και το πρόγγραμμα BWGEN.Το Google θα σε βοηθήσει σε αυτό...
Σε τί ακριβώς αναφέρεσαι;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Το BWGEN είναι ένα πρόγραμμα παραγωγής binaural beats με το οποίο μπορεί κάποιος να αλλάξει την συνειδησιακή του κατάσταση.Υπάρχει και το σχετικό crack στο διαδύκτιο. Αν δεν κάνω λάθος στο φόρουμ αυτό κάπου πήρε το μάτι μου για Binaural beats...Στο website τους πάντως θα βρείς την θεωρία πίσω απτο φαινόμενο που εκμεταλέυεται αυτό το πρόγραμμα για να προκαλέσει εναλλακτικές καταστάσεις συνείδησης.
Με την ευκαιρία και η ιστοσελίδα http://www.bwgen.com/info.htm
και η θεωρία http://www.bwgen.com/theory.htm
ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Μάλλον τώρα ήσουν πιο σαφής.
Τίποτε δεν είναι πανάκεια και κίνδυνοι υπάρχουν παντού.
Εξ όσων γνωρίζω πάντως, δεν είναι όλα τα τύπου hemi-sync ίδια και καλό είναι πριν ασχοληθούμε με το οτιδήποτε, να φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε όσο καλύτερα γίνεται και να μην προβαίνουμε σε πειραματισμούς από μόνοι μας.
Πολλοί χρησιμοποιούν ήχους σε διάφορες διαλογιστικές τεχνικές. Η βάση του μηχανισμού μάλλον είναι η ίδια.

Ήμουν έτοιμος να κάνω πόστ στο αστρική προβολή επειδή με βοήθησε πολύ το [hemi-sync]-Astral Projection που διαρκεί 60 λεπτά αλλά ένα νέο θέμα πάντα βοηθά. Τα [hemi-sync] tracks που έχω τα κατέβασα απο το E-mule που είναι p2p πρόγραμμα για να τα δοκιμάσω επειδή άκουσα και εγώ οτι βοηθούν. Μιας και κάνω ποστ εδώ με τον Xotchipilli2, ευχαριστώ για τις οδηγίες στο incense.
"You are only paranoid when you Imagine people are against you"
Πρωτού αγοράσεις τα cdακια κάποιου "γκουρού" και μάστορα τον εγκεφαλικών κυμμάτων τσέκαρε τα binaural beats και το πρόγγραμμα BWGEN.Το Google θα σε βοηθήσει σε αυτό...
Αλήθεια τι εννοείς με το "καλύτερη"?
katarxin tha ithela an ksereis kapoia syntakia na ta anafereis? kai me enoow oti panta prospathoyme gia kati kalytero[etsi pisteyw toylaxiston] den mporw na to prosdiorisw kalitera! oso gia to programa ayto bwgen to katvasa twra kai tha prospathisw na to ekserevnisw, pisteyw na einai eykolo na to doylepsw?
kala na patheis?
Sagaviper apopoy mporei kaneis na to promithefti ayto to cd? kyklofori se magazia i prepei na to parageileis apo to diadiktio?
kai an mporeis na mas peis apo poia selida katevases ta [E-mule που είναι p2p] thanks? ![]()
kala na patheis?
kala na patheis?
kala na patheis?
quote:
Αν δεν κάνω λάθος στο φόρουμ αυτό κάπου πήρε το μάτι μου για Binaural beats...
Αστρική προβολή (μέρος δεύτερο)
Στο παραπάνω θέμα είχε γίνει μία εκτενής συζήτηση για ένα τέτοιο πρόγραμμα. Μάλιστα, πολλοί από τους συμμετέχοντες είχαμε κατορθώσει να βρούμε το link και να κατεβάσουμε ένα τέτοιο σπασμένο προγραμματάκι.
Δυστυχώς (![]()
@*?%*^&@$#*&&**) όσο και να ψάχνω μου είναι αδύνατο να βρω το αρχείο. Το οποίο είχα ακούσει και θυμάμαι πως είχα την αίσθηση πως ανασηκώνεται το δέρμα από το μισό μου κεφάλι.
Ομως - πάντα υπάρχει ένα "όμως" ή ένα "αλλά"...![]()
quote:
prosfata arxisa na asxoloymai me ton dialogismo kai me prospaueies wste na epityxw alles synidisiakes katastaseis[kalyteres].
Ολες οι τεχνικές που υπόσχονται "άλλες" συνειδησιακές καταστάσεις, κυρίως πετυχαίνουν ένα προσωρινό μπλοκάρισμα του νοητικού, από τη συνεχή του περιπλάνηση "σ'αυτό και σε κείνο" και σε τίποτε τελικά. Τι ωφελεί όμως να χρησιμοποιήσει κάποιος μία τέτοια τεχνική, όταν δεν έχει γνώση της συνείδησής του και έλεγχο αυτής; Που μπορεί να τον ωφελήσει μία τέτοια κατάσταση εάν δεν ξέρει πως και γιατί θα κάνει χρήση της κατάστασης αυτής;
Πράγμα που καθιστά αναγκαία μία γενικότερη εκπαίδευση του νου, τέτοια, που εάν κάποιος την κατορθώσει, η χρήση παρόμοιων τεχνικών θα του είναι περιττή. Σε τελική ανάλυση, εκτός εάν ο στόχος είναι να λάβουμε μία "συναρπαστική" εμπειρία έξω από τα συνηθισμένα, τον κόπο που είναι να καταβάλλουμε για να γίνουμε άξιοι μίας "καλύτερης" συνειδησιακής κατάστασης, δεν τον γλυτώνουμε...
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Φίλε aenae ευχαριστώ καταρχάς για την βοήθεια. Παντωσ δεν βρήκα ακόμα κάτι τέτειο για την εγγραφή του mp3 αλλά θα το ψάξω. Φίλη amalia πιστεύω πως θα ήταν πολύ καλό να μαθέναμε να χρησιμοποιούμε τις καταστάσεις αυτές και για κάτι παραπέρα απο μια ευχάριστη εμπειρία αλλά αυτό πιστεύω θέλει γνώσεις και εξάσκηση. Εχεισ να προτείνεις κάτι, ίσως ένα βιβλίο, και αν μπορείς να μας πείς και για το αρχείο που το βρήκες και τα σχετικά.
ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!
quote:
Φίλη amalia πιστεύω πως θα ήταν πολύ καλό να μαθέναμε να χρησιμοποιούμε τις καταστάσεις αυτές και για κάτι παραπέρα απο μια ευχάριστη εμπειρία αλλά αυτό πιστεύω θέλει γνώσεις και εξάσκηση.
Κυρίως θέλει να έχεις κάποιον σκοπό - να ξέρεις γιατί το κάνεις. Αυτό μπορεί να καθορίσει και το νόημα του "κάτι παραπέρα από μια ευχάριστη εμπειρία".
Αλλιώς, είναι σα να πηγαίνεις σε ένα κατάστημα για να αγοράσεις ένα ποδήλατο, επειδή σου άρεσε όπως το είδες στη βιτρίνα, χωρίς όμως να προηγηθεί η ανάγκη σου να το χρησιμοποιήσεις για κάποιο σκοπό, π.χ. για να κάνεις βόλτα ή για να γυμνάσεις το σώμα σου.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Ποιός μπορεί δηλαδή να είναι ο σκοπός; Να ονειρευτείς κάτι; να έχεις μια εξωσωματική εμπειρία; μα πάρεις κάποιες πληροφορίες; δεν μπορω να καταλάβω. Πάντως εγώ όταν κάνω μια προσπάθεια γιαχαλάρωση ή διαλογισμό έχω ώς σκοπό να χαλαρώσω και ίσως να ζήσω κάτι που δεν ξέρω τι θα είναι!
Φυσικά και πρέπει να υπάρχει σκοπός κατα την άποψή μου! Εγώ προσωπικά το χρησιμοποίησα δοκιμάζωντας να φέρω τον εγκέφαλό μου σε διάφορες κυμματομορφές (Άλφα,Δέλτα) για να παρατηρήσω την επίπτωση του πάνω στο "εύρος VS βάθος" της προσοχής μου που αναλύω και σε άλλες αποστολές μου και πιστεύω πως εκεί έχουν τις ρίζες τους ιδιότητες όπως η φωτογραφική μνήμη...
Αυτό το πρόγραμμα είναι απλά ένα βοήθημα! Θέλει να έχεις σκοπό έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσεις.Πχ με ένα γαλλλικό κλειδί ξεβιδώνεις μπουλόνια.Χωρίς μπουλόνι,τι τον κάνεις το κλειδί?
Υπόψιν,για να πατύχει οποιαδήποτε εγγραφή πρέπει να είναι STEREO αλλιώς αναιρείτε ο σκοπός των binaural beat...Δεν είναι ο "ήχος που παράγει" το πρόγραμμα,είναι η διαφορά στις συχνότητες μεταξύ δεξιού και αριστερού ακουστικού!
Συμφωνώ και εγώ σε όλα αυτά φίλε Xotchipilli2, εγώ όμως δεν ξέρω΄πως μπορω να το χρησιμοποήσω για κάτι άλλο αυτό που προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό ειναι η αστρική προβολή ή εξωσωματική εμπειρία και το συνειδητό ονείρεμα, χωρίς το πρώτο να έχει αποτέλεσμα και το δεύτερο να έχει ελάχιστα αποτελέσματα. Όσο για το bwgen νομίζω είναι πολύ καλό άν το μάθει κάποιος δηλαδή τι κάνει τι.
Για το στέρεο είναι ευνόητο πιστεύω!
Εδώ το πρόγραμμα και εδώ το σπάσιμο για το πρόγραμμα.
Εδώθα βρείτε presets για Αστρική Προβολή, κάνετε register και μετά να κατεβάσετε τα presets.