ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Avallon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
timingΝέο Μέλος
11/05/2004, 19:47:54
Αγαπητή Zadok

Θα ήταν πολύ αλλαζονικό και αναληθές να υποστηρίξει κανείς ότι δεν υπήραν ποτέ άλλοτε κινήσεις που να συγκέντρωσαν ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, κοινωνικής τάξης, πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων και να τους ένωσαν κάτω από το ιδεώδες της Φιλοσοφίας.

Ομως, η Νέα Ακρόπολη ανανέωσε αυτή την πρακτική, με έναν πρωτότυπο και ανοικτό τρόπο. Έτσι κάθε χρόνο διοργανώνει (στην Ελλάδα) περισσότερες από 200 δραστηριότητες, όλες με ελεύθερη είσοδο, τις οποίες μπορεί να παρακολουθήσεις κι εσύ, για να έχεις μια δική σου άποψη.

" Kαι ο μακρύτερος δρόμος αρχίζει κάτω από τα πόδια σου"

timing

11/05/2004, 21:32:10
Αγαπητέ timing,

σ' ευχαριστώ για την απάντηση, όμως το ζητούμενο είναι να εντοπίσουμε (αν υπάρχει) τί το διαφορετικό έχει να προσφέρει η Ν.Α .

Άρα, μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις κάποια περισσότερα στοιχεία;

quote:
ανανέωσε αυτή την πρακτική, με έναν πρωτότυπο και ανοικτό τρόπο

Πώς το εννοείς αυτό;

Εκδηλώσεις και μάλιστα ανοιχτές οργανώνουν όλες οι ομάδες, οργανώσεις, σύλλογοι κλπ.
Τί το διαφορετικό προσφέρει η Ν.Α ;

Θα μου επιτρέψεις να επισημάνω ότι το να με συμβουλεύσεις να συμμετάσχω και να σχηματίσω δική μου άποψη δε βοηθάει την εδώ συζήτηση. Εξάλλου, μπορεί και να το 'χω κάνει ήδη.

Σημασία έχει πώς το βλέπεις εσύ (στην προκειμένη περίπτωση), μια και αποφάσισες να συμμετάσχεις στη συγκεκριμένη συζήτηση.

Σ' ευχαριστώ και πάλι!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

12/05/2004, 02:08:34
Γειά σου timing και καλώς ήρθες στα forums του ESOTERICA.

Θα ήθελα κι εγώ να σου απευθύνω κάποιες ερωτήσεις:

Σαν μέλος της Ν.Α. για αρκετά χρόνια, θα έχεις αναρρωτηθεί - φαντάζομαι - ποια ήσουν πριν και ποια είσαι τώρα μετά από την μακρόχρονη πορεία σου στον εσωτερικό αυτό δρόμο.
Τι πιστεύεις λοιπόν έχει αλλάξει σε εσένα, που το οφείλεις στην παραμονή σου και τη μαθητεία σου στην φιλοσοφική αυτή σχολή; Σε τι σε έχει βοηθήσει; Πως νιώθεις; Γυρνώντας πίσω και στρέφοντας το νου σου στα παλιά, σε ποιους τομείς πιστεύεις ότι βελτιώθηκες; Και πόσο κοντύτερα ήρθες στον εσωτερικό σου στόχο;

Με λίγα λόγια, η ερώτησή μου αναφέρεται στο δικό σου το "κάτι", αυτό που πιθανώς να συμφωνεί με την εσωτερική φωνή που σε οδήγησε να ακολουθήσεις τον δρόμο αυτό.

Θα περιμένω...

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Labolas GlasyaΜέλος
14/05/2004, 17:59:58
Μια παροιμία λέει η π_____α θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει. Ετσι κι εσείς εδώ στο σάιτ αυτό που λέγεται esoterica προσπαθείτε να το παίξετε ανοιχτοί σε όλα, αλλά το μόνο που καταφέρνετε είναι να δείχνετε σε όλο το μεγαλείο πως απο πίσω βρίσκετε η Νέα Ακρόπολη. Τώρα΄για τη Νέα Ακρόπολη το μόνο σίγουρο είναι οτι προκειται για μια νεα προσπάθεια τύπου Κου Κλουξ Κλαν απο τις πολλές που υπάρχουν ανα τον πλανήτη, με επίδοξους αρχηγισκους που καταναλώνουν πατρικές περιουσίες.

http://www.ummo.cc/Sigil/Glasya_Labolas.JPG

Labolas GlasyaΜέλος
14/05/2004, 18:04:27
Και κατι ακομη. Μετά το θανατο του Λιβράγκα, ποιός ηγείται της ομάδας σας

17/05/2004, 16:49:38
Μάλιστα...

Μία εκ νέου αναβίωση του "προ-αιώνιου ερωτήματος", "Ποιοι κρύβονται πίσω από το ESOTERICA;"

Οι "Ε", οι Τέκτονες, η Νέα Ακρόπολη, Σιωνιστικοί κύκλοι, οι Iluminati, η CIA, το Συμβούλιο Εκκλησίων();;

Παρακαλώ όποιος απαντήσει στο ερώτημα και βρει ικανοποιητικά στοιχεία να μου τα αποστείλει κι εμένα...
Θέλω κι εγώ να γνωρίσω επιτέλους τον... Εργο-δότη μου!
Όχι τίποτε άλλο... με έχει αφήσει και απλήρωτο!!

Πέρα από τα παραπάνω, θα ήθελα να παρακαλέσω για κάτι και τον καινούργιο μας "Φίλο" αλλά και όσους άλλους θέλουν να συμβάλλουν στην καινούργια μας αυτή προσπάθεια των "Δυναμικών Συνεντεύξεων"(έχουμε 2 που διεξάγονται αυτήν τη στιγμή στα Forums, αυτήν από την "Νέα Ακρόπολη" που σχετίζεται με την παρούσα Συζήτηση και αυτήν(που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες) από την "Ελληνική Εταιρία Εσωτέρας Θεραπευτικής" στην Συζήτηση http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3922:

Είναι τουλάχιστον μη ευγενικό(και προς τους ανθρώπους που παίρνουμε συνέντευξη αλλά και προς το ESOTERICA) να παραθέτουμε μία άποψη για κάποιον Φιλοξενούμενο στα Forums Φορέα, και ειδικά μία άποψη που είναι υποτιμητική ή γενικά εκφράζει μία κατηγορία χωρίς επιχειρήματα! Όσοι θέλουν να συμβάλλουν στις Συνεντεύξεις παρακαλούνται να καταθέτουν όσο το δυνατόν σαφέστερες ερωτήσεις(και όχι φυσικά αυτές που μπορούν να απαντηθούν από τους ίδιους με μία απλή αναζήτηση) που θα βοηθήσουν να μάθουμε περισσότερα για τους Φορείς της Αναζήτησης και το Έργο τους. Φυσικά οι "δύσκολες" ή και "σκληρές" ερωτήσεις σαφώς και είναι επιτρεπόμενες(άλλωστε προειδοποιούμε γι'αυτό κάθε φορέα που ερχόμαστε σε επαφή για Συνεντεύξεις), φτάνει να πληρούν τους κανόνες της Ευγένειας και να είναι στοιχειοθετημένες!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας αλλά και για την βοήθειά σας σε αυτή μας την Προσπάθεια!

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

ULIOS APOLLONΝέο Μέλος
19/05/2004, 16:41:49
Διαβάζοντας τις 12 σελίδες αυτού του topic θεώρησα καλό να συμμετέχω στην συζήτηση για να αναθερμανθεί ( το ελπίζω) μια και έρχομαι ως ο αυτόπτης μάρτυρας για το θέμα που συζητάτε. Είμαι στην Νέα Ακρόπολη τα τελευταία 10 περίπου χρόνια και ο λόγος που με έκανε να γράψω είναι αφενός η απορία ενός μέλους του forum « γιατί δεν βγαίνει κάποιο μέλος να μας διαφωτίσει» και αφετέρου οι διάφορες ασάφειες και μπούρδες που έχουν γραφεί από τάχα αρμόδιους και σχετικούς…..
Βέβαια ίσως τώρα είναι κάπως αργά , αφού υπάρχουν ήδη οι επίσημες απαντήσεις της Ν.Α αλλά το ζωντανό … έχει άλλη χάρη. Είμαι ανοικτός σε κάθε καλοπροαίρετη ερώτηση , αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω εκ των προτέρων ότι δεν θα κάτσω να απολογηθώ για κάτι που δεν είμαι , ούτε μπαίνω για να καθίσω σε κάποιο ειδώλιο , αλλά γιατί πιστεύω ότι και γω όπως πολλοί από εσάς είμαι ένας αναζητητής της Αλήθειας και αυτήν θέλω να υποστηρίξω. Επίσης οι απόψεις μου είναι προσωπικές και δεν είναι απαραίτητα οι επίσημες θέσεις που έτσι και αλλιώς μπορεί να βρει κανείς στο σχετικό topic ( ίσως μερικοί να θεωρούν ότι όταν κάποιος επιλέγει να συστηματικοποιήσει την έρευνα του μέσα από κάποια οργάνωση να χάνει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης , κάτι που δεν ισχύει για τη Ν.Α.)
Πιστεύω ότι σε αυτόν τον χώρο θα βρώ πολλούς που μπορούν να ακούσουν χωρίς να πατάξουν και επίσης πολλούς που πιστεύουν ότι αν και δεν συμφωνω με αυτά που λές θα υποστηρίξω το δικαίωμα σου να το λές…….
ΚΑΛΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ

19/05/2004, 17:34:21
Αγαπητέ ULIOS APOLLON,

καλώς ήλθες στο esoterica!

Αφού έχεις διαβάσει τις σελίδες του τόπικ, γνωρίζεις ποιά είναι τα ερωτήματα.

Το κυριότερο που θα ήθελα να σου απευθύνω είναι:

Πώς επέλεξες τη Ν.Α και τί το διαφορετικό πιστεύεις ότι προσφέρει από άλλες ανάλογες οργανώσεις;

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

timingΝέο Μέλος
20/05/2004, 12:22:40
Φίλε Ulios Apollon καλώς ήρθες σε αυτή τη συζήτηση και είμαι σίγουρη ότι μπορείς να συμβάλλεις τα μέγιστα.

Αγαπητοί Zadok kai amalia,

Απαντώντας στις ερωτήσεις σας, δεν θέλω να προσδώσω σ' αυτό το "κάτι" της Νέας Ακρόπολης μια απόλυτη γενίκευση που να ισχύει για όλους και για όλα. Αλλιώς, η συζήτησή μας κινδυνεύει να πάρει τη μορφή του "παιχνιδιού της κολοκυθιάς" και να εξελιχθεί σε μια αναζήτηση χωρίς τέλος.
Γαι εμένα λοιπόν, αυτό το διαφορετικό που έχει η Νέα Ακρόπολη είναι ένας αρμονικός συνδυασμός (που πάντα αναζητούσα) μεταξύ των ανώτερων ιδανικών της Φιλοσοφίας με τα σημερινά δεδομένα και τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής και του σύγχρονου ανθρώπου.
Βρήκα μια Φιλοσοφική Κίνηση που δεν είναι κλεισμένη στον εαυτό της, αλλά είναι ανοικτή και ενεργητική στο εδώ και τώρα. Από την άλλη, δεν είναι ένα club ή σύλλογος, όπου μαζευόμαστε για να "τα λέμε μεταξύ μας", χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τέτοιες ομάδες. Απλά, εγώ δεν αναζητώ αυτό, αλλά κάτι πιο δυναμικό, πιο σταθερό, με δύναμη συνέχειας και με ενδιαφέρον τόσο για την εσωτερική μου βελτίωση όσο και για τη βελτίωση της κοινωνίας. Αυτά εγώ τα βρήκα στη Νέα Ακρόπολη. Αναζητούσα την εναρμόνιση της θεωρίας με την ΠΡΑΞΗ. Όπως λέει και ο Καζαντζάκης:

" Η στερνή, η πιο ιερή μορφή της θεωρίας είναι η Πράξη"

Edited by - timing on 20/05/2004 19:08:16

Labolas GlasyaΜέλος
20/05/2004, 22:11:33
Αντμινάκο ούτε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Νέας Ακρόπολης δεν θα απαντούσε τόσο υπερασπιστικά. Μα τι λεω. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ξεχασα. Η N.A. είναι φιλοσοφικός Οργανισμός. Τα λέμε *