ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ar_ia30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ar_iaΜέλος
25/11/2008, 11:01:17
ψηλός
quote:

Γιατί κόλλησε σε αυτή τη λέξη;

Τη λέξη "αγάπη" δεν την διάβασες πουθενά στο "προς Εφεσίους" απόσπασμα; Πόσες φορές περιέχεται η λέξη "υποτάσσεται" και πόσες η λέξη "αγαπά";

Παράδειγμα, τραβηγμένο βέβαια αλλά παράδειγμα: Είσαι ο άνδρας μου και σου λέω συνέχεια ότι σε αγαπάω, και μια φορά σου πω ότι είσαι μ@λ@@@ς, εσύ ποιό από τα δύο θα κρατήσεις μετά???
Τ ι θέλω να πω με αυτό.....θέλω να πω ότι η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά αγαπητέ μου!
Σε μία θρησκεία που διατυμπανίζει ότι διδάσκει την αγάπη έχω την απαίτηση να μιλά ΜΟΝΟ για ΑΓΑΠΗ και τίποτα περισσότερο!
Δεν μπορεί να φτιάχνει κανόνες και να μου λέει τι πρέπει να κάνω, αυτό μου φέρνει λίγο από κοράνι , που ότι ήθελαν να τους περάσουν το έκαναν μέσω της θρησκείας τους.

trexagireve

quote:

Παιδιά είστε όλοι χριστιανοί, νομίζω και όλοι θέλετε
να βελτιωθεί η θρησκεία μας

Λάθος,εγώ χριστιανή είμαι, ναι, άλλα μόνο επειδή με βάφτισαν.Δεν έχουν τα μωρά ξέρεις περιθώρια επιλογής....
Τώρα τι θρησκεία είναι αυτή που έχει ανάγκη βελτίωσης?????
Εσείς δεν λέτε ότι είναι τέλεια και η καλύτερη απ' όλες τις άλλες??????
Άρα δεν είσαι κι εσύ σίγουρος για την τελειότητά της....!

Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!

25/11/2008, 11:34:07
Αγαπητή ar_ia, τα μωρά πρέπει κανείς να τα προστατεύει,
εξ άλλου και σε άλλες θρησκείες γίνεται νηπιοβαπτισμός κι έχει
ελεγχθεί ώς ορθόν...Αυτά τα περί επιλογής, κάλιστα θα μπορούσε να
είναι για πολλά άλλα, να μην πουμε τιποτε συγκεκριμένο,αλλά είναι
πάγια,οπως δικαιούται να είναι τους χριστιανύς,την χριστιανική οικογένεια
εννοώ κι ο νηπιοβαπτισμός.... Τελευταία, γίνετια μια πολύ έντονη προσπάθεια
να διαλυθεί η οικογένεια κι έτσι τονίζονται αμφιλεγόμενα σημεία μεταξύ των
μελών τηςοικογενείας, με αποτέλεσμα την δημιουργία συγκατοίκων, αντί γονιών,
συζύγων, παιδιών...
Δεν πιστεύω ότι κάτι τετοιο κολακεύει τον άνθρωπο ...Χρειάζεται να σκεφτόμαστε
και που το πάμε...
ar_iaΜέλος
25/11/2008, 12:28:09
quote:

Αγαπητή ar_ia, τα μωρά πρέπει κανείς να τα προστατεύει,

Να τα προστατεύει από τι???????

quote:

εξ άλλου και σε άλλες θρησκείες γίνεται νηπιοβαπτισμός κι έχει
ελεγχθεί ώς ορθόν..

Ως ορθόν από ποιούς και με τι κριτήρια???

quote:

Τελευταία, γίνετια μια πολύ έντονη προσπάθεια
να διαλυθεί η οικογένεια κι έτσι τονίζονται αμφιλεγόμενα σημεία μεταξύ των
μελών τηςοικογενείας, με αποτέλεσμα την δημιουργία συγκατοίκων, αντί γονιών,
συζύγων, παιδιών...
Δεν πιστεύω ότι κάτι τετοιο κολακεύει τον άνθρωπο ...Χρειάζεται να σκεφτόμαστε
και που το πάμε...

Εδώ είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσω μαζί σου, κι εμένα δεν μου αρέσει αυτό, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η οικογένεια με την θρησκεία.......Ένας άθεος δλδ δεν μπορεί να πιστεύει στον θεσμό της οικογένειας?????

Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!

samuel1974Μέλος
25/11/2008, 13:39:16
@ kostakis

quote:

samuel1974

quote:
Χωρίς ειρωνική διάθεση,

Δε σου καταλογίζω κάτι τέτοιο, οπότε προχώρα ακαθεκτος.

quote:
Τη σχέση κεφαλής και σώματος εσύ την αντιλαμβάνεσαι σαν σχέση υποταγής;;
Πως αντιλαμβάνεσαι δλδ τη λειτουργία του δικού σου οργανισμού;;;

Σαν πυραμίδα σχηματική ναι. Βιολογικά - ανθρωπολογικά ίσως όχι απόλυτα, αν και θεωρώ ότι οι βασικότερες λειτουργίες βρίσκονται στο κεφάλι. Ο εγκέφαλος δίνει τις εντολές, η καρδιά υποβοηθά ΄'αλλες λειτουργίες, ενώ τα υπολοιπα όργανα έχουν διακριτούς ρόλους. Όλα όμως ξεκινούν από τον εγκέφαλο... εξού και ο "εγκέφαλος" σε κάθε περίπτωση.

quote:
Δεν ξέρω δλδ κατα πόσο είσαι Master of Zen,

Τι είναι αυτό καλέ;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

Master of Zen προέχεται απο ανατολίτικη διδασκαλία και υποτίθεται ότι είναι κάποιος που έχει υποτάξει (με την έννοια που αντιλαμβάνεσαι την υποταγή απο αυτά που λες) όλες τις σωματικές του λειτουργίες στην σκέψη του. Δηλαδή είναι σε θέση να σταματάει τους χτύπους της καρδιάς του, να μην νιώθει καθόλου πόνο και τέτοια. Εγώ αμφιβάλλω ότι κάτι τέτοιο γίνεται, αλλά έστω και σαν υπαρκτός υποθετικός αντίποδας, σε έναν φυσιολογικό άνθρωπο η σκέψη και η θέληση δεν ακολουθεί εγκεφαλικές λειτουργίες, αλλά περισσότερο το τι θέλει το σώμα. Θέλεις να εργαστείς να κερδίσεις χρήματα κ.λ.π. αλλά το κάνεις αυτό για να ικανοποιήσεις ανάγκες του σώματος. Αυτό ισχύει εάν το δούμε βιολογικά. Εάν το δεις φροϋδικά, ψυχιατρικά, η κάθε σου πράξη, σκέψη, ακολουθεί το γενετήσιο ένστικτο. Θέλεις να κάνεις έρωτα, αλλά δεν ακολουθείς εγκεφαλικές λειτουργίες, αλλά το ένστικτο της αναπαραγωγής, που υποκινείται απο ορμόνες που εκκρίνονται σε αδένες μακριά ευρισκόμενους απο τον εγκέφαλο.

Και βιολογικά λοιπόν να το δεις, το κεφάλι είναι απλά ένας διαχειριστής της εξουσίας.

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

ar_iaΜέλος
25/11/2008, 14:17:34
quote:

Ένα καλοκαίρι λοιπόν , πριν από είκοσι χρόνια περίπου έκανα με τη γυναίκα μου τον γύρο της Θεσσαλίας και της Ηπείρου . Έτσι λοιπόν μετά από διανυκτέρευση στην Καλαμπάκα , ξεκινήσαμε για να επισκεφθούμε τα μοναστήρια των Μετεώρων . Η ζέστη ήταν αφόρητη και το θερμόμετρο πάνω από 40ο υπό σκιά . Εγώ φορούσα μια μπλούζα δίχως μανίκια , ένα σορτσάκι , και πέδιλα .

Σε όλα τα μοναστήρια , αυτά τουλάχιστον που επισκεφθήκαμε , δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα με την αμφίεσή μας , εκτός από ένα γυναικείο μοναστήρι που δεν μας άφηναν να μπούμε λόγω (απρεπούς) περιβολής . Ακόμα γελάω με τη λύση που έδιναν οι μοναχές στις περιπτώσεις σαν τη δική μας . Μου έδωσαν και φόρεσα μια μακριά σαν τις τσιγγάνικες φούστα με λάστιχο πάνω από το σορτς , και ένα σάλι που έριξα στους ώμους , και έτσι ευπρεπώς ενδεδυμένος σαν τραβεστί καρνάβαλος , μου επετράπη να επισκεφθώ το μοναστήρι . Βλέπεις οι μοναχές αυτές θεωρούσαν ευπρεπέστερη και καταλληλότερη για τον ιερό χώρο τους αυτή την (μετ)αμφίεση .

αχαχαχχαχαχαχαχαχχ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!
Εγώ όλο αυτό μόνο κόμπλεξ θα το χαρακτήριζα!!

25/11/2008, 15:36:00
Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω πως χαίρομαι που η συζήτηση διεξάγεται όμορφα και χάρη στις διαφορετικές μας θέσεις και αντιλήψεις, έρχονται στην επιφάνεια ενδιαφέροντα θέματα.
Αγαπητοί Κωστάκη και ar_ia, αν και οι απόψεις μας είναι διαφορετικές σχετικά με το πώς αντιλαμβανόμαστε το επίμαχο εδάφιο, πρέπει να πω πώς με ευχαριστεί να συζητώ μαζί σας και μου δίνεται η ευκαιρία, χάρη στην ανάγνωση των δικών σας διαφορετικών απόψεων και στη δική μου επιμονή να ερευνήσω περισσότερο τη Γραφή, να ανακαλύπτω πράγματα που μέχρι πρότινος τα αγνοούσα ή νόμιζα πως τα ήξερα.

Όλα όσα περιέχονται στην παραπομπή της προς Εφεσίους επιστολής (και όχι μόνο), έχουν τη μορφή της προτροπής/συμβουλής και όχι της αυστηρής εντολής.
Πρέπει, επίσης, να λάβουμε υπόψη μας πώς τα όσα περιέχονται στις επιστολές απευθύνονταν σε κοινωνίες ανθρώπων όπου η γυναίκα δεν αντιμετωπιζόταν ισάξια με τον άνδρα. Έπρεπε λοιπόν να διατυπωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλέσουν τις έως εκείνη τη στιγμή αντιλήψεις για τη σχέσεις μεταξύ των δύο φύλλων, αλλά προοδευτικά να εισάγουν τους ανθρώπους στον καινούργιο τρόπο σκέψης.
Η θεώρηση, λοιπόν, των επιστολών, θα πρέπει να γίνει υπό το πρίσμα του γενικότερου πνεύματος και όχι απομονώνοντας κάποια λέξη ή πρόταση.

Διαβάζοντας πάλι ολόκληρο το κεφάλαιο Ε' ανακάλυψα πως ξεκινά με το:

"1 ΓΙΝΕΣΘΕ ουν μιμηταί του Θεού ως τέκνα αγαπητά, ... "

Πηγαίνοντας λίγο πιο πίσω, είδα πως το κεφάλαιο Δ' ξεκινά με το:

"1 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ουν υμάς ... "

Εγώ, τουλάχιστον, βλέποντας πώς ξεκινούν αυτά τα δύο κεφάλαια, με τις λέξεις που τόνισα και υπογράμμισα, καταλαβαίνω πως αυτά που θα πει ο Απόστολος Παύλος θα είναι προτροπές/συμβουλές/παρακλήσεις …… και όχι η διατύπωση κάποιας ρητής εντολής, η παραβίαση της οποίας θα επιφέρει την επιβολή αυστηρής τιμωρίας που προβλέπει ο Νόμος.

Edited by - Ψηλός on 25/11/2008 15:40:58

25/11/2008, 15:50:20
..... και εφόσον ο άνδρας και η γυναίκα "έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν", δεν αφήνεται πλέον κανένα περιθώριο, κατά τη γνώμη μου, να υποθέσουμε πως μεταξύ ανδρός και γυναικός θα υπάρξει "ανώτερος και κατώτερος", σύμφωνα πάντα με αυτά που λέει ο Απόστολος, διότι μιλά για μία σάρκα.

25/11/2008, 19:18:38
Αγαπητέ μου Ψηλέ, μπορώ να διαφωνήσω λίγο μαζί σου;
Η ερμήνεια του έσσονται οι δυοεις σάρκαν μίαν, έχει να κάνει
με την ένωση, όχι με την διαχείρηση αυτής της μίας... Και λέει
συγκεκριμένα ότι ο άνδρας είναι κεφαλή της γυναικός, ενώ η γυναίκα
στέκεται δίπλα του... Η κεφαλή δίνει κατευθύνσεις κι αυτό δεν το λέω
εγώ... Δεν μπορεί να δώσει κατεύθυνση το πόδι, π.χ.....
Αυτά πάντα στα πλαίσια του διαλόγου, αλλά και της αλήθειας κι όχι του
δήθεν προοδευτισμού....
H προστασία απο πνεύματα αγαπητή ar_ia και η φώτιση του Αγίου Πνεύματος,
έχει σημασία, όπως κι ότι απο μικρά τα φέρνουμε κοντά στον Χριστό, ώστε να
έχουν ένα πρότυπο και να μην παρασύρονται απο την εκάστοτε ηθική πραγματικότητα...
Η έννοια οικογένεια της αντίστοιχης λέξης, έχει μια απόδοση, αλλά, με
συμβόλαια συμβίωσης καιάλλες τελετές, ο γάμος γίνεται φολκλόρ και τα
ζευγάρια χωρίζουν συχνότερα... Να σκεφτόμαστε τι λέμε και ποσο εφαρμόσιμο και
καλό είναι για την κοινωνία μας, ότι μοιάζει προοδευτικό...
ar_iaΜέλος
25/11/2008, 22:37:24
quote:

Δλδ από εκεί βγήκε και η παροιμία "σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι" ε??
Αυτό κατ΄εμέ είναι τουλάχιστον αστείο....Αν ο θεός κρίνει ότι υπάρχει κεφαλή και αυτός είναι ο άνδρας τότε είναι ένας θεός τουλάχιστον ρατσιστής!!!! Και βέβαια μου επιβεβαιώνεις ότι θεωρείται η γυναίκα για τον χριστιανισμό κατώτερη.

quote:

δήθεν προοδευτισμού....

Της αλήθειας των μη προοδευτικών θα έλεγα εγώ που έκοψαν και έραψαν κατά πόσο τους βόλευε!

quote:

έχουν ένα πρότυπο και να μην παρασύρονται απο την εκάστοτε ηθική
πραγματικότητα...

Το πρότυπο που σας βολεύει!
Αν ήταν δίκαιος ο χριστιανισμός θα άφηνε τα παιδιά να μεγαλώσουν και να αποφασίσουν μόνα τους την θρησκεία που θα ακολουθήσουν. Αυτό είναι επιβολή με πλάγια μέσα.

quote:

Και ποιός σας δίνει το δικαίωμα να κρίνετε τις τελετές των άλλων θρησκειών ως μη καλές??
Εγώ ξέρω από στατιστικές που βγαίνουν κατά καιρούς, ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό διαζυγίων και όπως ξέρουμε όλοι ένα μεγάλο ποσοστό είναι από γάμους ορθοδόξων,οπότε κατά τα λεγόμενα σου,μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την ορθόδοξη συνταγή γάμου......
Κι εγώ πιστεύω στον θεσμό της οικογένειας και αν παντρευόμουν θα το έκανα σε ένα δημαρχείο, αυτό τι σημαίνει δλδ, ότι θα ήταν με ημερομηνία λήξης ο γάμος μου επειδή θα το έκανα εκεί??? Ε μην τρελαθούμε και εντελώς!!!!!!!
Το πρόβλημα των διαζυγίων δεν έχει να κάνει με τις θρησκείες αλλά αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα.

26/11/2008, 01:36:01
quote:

δήθεν προοδευτισμού....
έχουν ένα πρότυπο και να μην παρασύρονται απο την εκάστοτε ηθική πραγματικότητα...

Εγώ δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Όπως σωστά λες, το κάθε μέλος του σώματος έχει και τη λειτουργία του, κινεί ή κατευθύνει κάποιο άλλο, αλλά κανένα μέλος δεν θεωρείται κατώτερο λόγω του ότι κατευθύνεται ή κινείται από κάποιο άλλο, γιατί όλα μαζί συμβάλλουν στο να υπάρχει ένα ισορροπημένο σώμα (στην περίπτωση τη δική μας το ισορροπημένο σώμα είναι η οικογένεια).

Δηλαδή, το ότι η κεφαλή έχει "οριστεί" να κατευθύνει το σώμα, δεν καθιστά αυτομάτως υποδεέστερο σε σημασία, για το σώμα, το πόδι που εκτελεί, έτσι δεν είναι;