ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Φίδια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Φίδια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

jonniebegood30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
e_shadowΜέλος
03/02/2005, 15:41:18
Γεια χαρά, ειμαι ένα νέο μελος και μου τραβηξε το ενδιαφερον το τοπικ αυτό!!
Αν και μπαινω πολύ καιρο και εχω διαβασει τα πιο πολλα και εχω μπει πολλες φορες σε πειρασμο δεν εχω απαντηση ουτε συμετασχει σε κανενα τοπικ!
Να σας πω και εγω τη γνωμη μου λοιπον!
Οι γονεις μου καταγοντε από νησι στα παλια χρονια ηταν γνωστο και σαν ΟΦΙΟΥΣΑ!
Που σημενει ότι ειχε και εχει ακομη πολλα φιδια !
Τοτε κάθε σπιτι ειχε το φιδι του το οποιο εκανε ανενοχλητο τη δουλεια του και οι ανθρωποι τη δικη τους !!!
Εχει ακομη πολλα φιδια παρα τα οσα λενε εγω εχω δει αρκετα (κανενα δε με πειραξε) αντιθετα με τους σκορπιους που εχουν χτυπησει αρκετους !!
Στο νησι λοιπον όταν τα εβλεπα απλα παγωνα αν και ηξερα ότι είναι ακiνδυνα όταν ομως το ειδα εδώ εξω στο κηπο που παιζει το μικρο ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!
Φυσικα ουτε λογος να το σκοτωσουμε ποιος θα το εκανε αλωστε?
Απλα ο παππους που ηξερε εκαψε κατι παλια παππουτσια (τους βρωμαει το καμενο δερμα και δεν ερχονται λεει )
Από εκει και περα φροντισα να μαθω τι ηταν μου ειπαν ακινδυνο!!!
Όταν ομως δεις ένα φιδι εκει που παιζει το μωρο σου οσο και να μη το θες παθαινεις κατι!!
Και στην εξοχη καπως τα περιμενεις όλα αυτά
Αλλα στην ΑΘΗΝΑ????
Υ.γ.
Στο χωριο του αντρα μου που είναι στα Φαρσαλα μετα από μια μεγαλη βροχη βγηκαν 4-5 μεγαλα φιδια στο δρομο από τα χωραφια!
Δε ξερω τι ηταν ξερω όμως ότι οι χωρικοι ετρεξαν και τα σκοτωσαν αμεσως !!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/prasina_matia______/14018/269618/1/Mvc-823f.jpg" border=0>

03/02/2005, 16:45:08

ο Θεος δημιουργησε τον φυσικο κοσμο με απειρη σοφια.

το καταλαβαμε καπως οταν αρχισαμε να μιλαμε για οικοσυστηματα και αλληλοεξαρτωμενα ειδη, και πλησιαζουμε στην πραγματικοτητα με την θεωρια της ζωντανης Γαιας του Λαβκοκ ή την θεωρια του συμβιωτικου πλανητη της Μαργκουλις (αμφοτεροι βιολογοι).

καθε ζωο εχει τη θεση του στο τοπικο αλλα και στο παγκοσμιο οικοσυστημα.

τα φιδια λογω σωματικης μορφης κυνηγουν ως επι το πλειστον στο εδαφος (στην Ελλαδα) και αποτελουν τον νουμερο ενα θηρευτη των τρωκτικων.

δευτερα ερχονται τα αρπακτικα πουλια, και τελευταιες οι γατες.

ανεφερα ηδη το προβλημα που αντιμετωπιζει η Κρητη με τα ποντικια λογω μεγαλης μειωσης των φιδιων.

τα δηλητηρια οχι μονο δεν εξαφανιζουν τα τρωκτικα, αλλα εξοντωνουν και πολλα αγρια πτωματοφαγα ή παμφαγα ζωα που τρωνε τα δηλητηριασμενα ποντικια.

θα γινω βαρετος, αλλα απο τη στιγμη που αυτοανακηρυχθηκαμε κορωνιδα της δημιουργιας, προσπαθουμε να αναπλασουμε τον πλανητη στα μετρα μας.

τα αγρια ζωα κατηντησαν "περιττα", ποσο μαλλον τα ερπετα, τα αμφιβια ή τα εντομα!

σε αυτη την διαμαχη Φυσης και ανθρωπινης ματαιοδοξιας δυο εκδοχες υπαρχουν:

1ον. να νικησει ο ανθρωπος με αποτελεσμα να μεινει σε εναν αποστειρωμενο και νεκρο πλανητη.

2ον. και πιθανοτερον να νικησει η Φυση, εξαφανιζοντας τον ανθρωπο.

η τριτη εκδοχη να σεβαστουμε τον πλανητη δεν συζητειται καν απο κανεναν!

θα κλεισω με μια ινδιανικη ιστορια: "καποτε οι ταρανδοι καλεσαν το Μεγαλο Πνευμα και παραπονεθηκαν για τους λυκους που τους ετρωγαν.

το Μεγαλο Πνευμα ικανοποιησε την επιθυμια τους και εξαφανισε τον λυκο.

οι ταρανδοι ζουσαν ησυχοι, χωρις εχθρους, ευτυχισμενοι.

πολλαπλασιαζονταν ανενοχλητοι, μεχρι τη στιγμη που εγιναν πολλοι και το χορτο αρχισε να σπανιζει απο την υπερκαταναλωση.

αυτο εφερε πεινα και αρρωστιες.

ομως χωρις τον λυκο οι αρρωστοι ταρανδοι προλαβαιναν να μεταδωσουν την ασθενεια και οι ταρανδοι αρχισαν να αποδεκατιζονται ραγδαια.

τοτε ξανακαλεσαν το Μεγαλο Πνευμα και το παρακαλεσαν να επαναφερει τον λυκο!

εκτοτε ζουν αρμονικα φροντιζοντας ο ενας τον αλλον!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

ΔέλτοςΝέο Μέλος
05/02/2005, 19:44:49
Ναί βρε Γιάννη, αφού το είπε και στο πρώτο του μύνημα: "Νοιώθω ευχαρίστηση να τους λοιώνω το κεφάλι με φτυάρι ή κούτσουρο".
Εχει χαθεί η αίσθηση του χιούμορ.........
Θλίβομαι.

αρα η ηδονη ειναι στο να τα σκοτωνεις!
ευγε!!!

quote:

05/02/2005, 21:53:40

στην υγεια σου loco

η τεκιλα με τα σκουληκακια ειναι ξεπερασμενη πια...

χαχαχα

LocoΜέλος
06/02/2005, 04:29:55
quote:
στην υγεια σου loco

Στην υγειά σου Jonny! Κατέβασε το όλο με την μία! Άντε άσπρο πάτο και ελπίζω να είναι νερόφιδο!
Τότε να δεις γέλια που θα κάνουμε.

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!

LocoΜέλος
06/02/2005, 04:32:55
quote:
Εχει χαθεί η αίσθηση του χιούμορ.........
Θλίβομαι.

Συμφωνώ αγαπητέ Δέλτος. Σαν νέο μέλος που είσαι καλώς όρισες και σου εύχομαι καλή αναζήτηση!

06/02/2005, 14:09:16

quote:

Στην υγειά σου Jonny! Κατέβασε το όλο με την μία! Άντε άσπρο πάτο και ελπίζω να είναι νερόφιδο!

νεροφιδο???

χαχαχα!

απο την βιασυνη σου να τα σκοτωσεις δεν ξεχωριζεις τα ειδη!

αυτο ειναι νεροφιδο!

LocoΜέλος
06/02/2005, 18:29:58
Γεια σας!

quote:
νεροφιδο???

χαχαχα!

απο την βιασυνη σου να τα σκοτωσεις δεν ξεχωριζεις τα ειδη!

Ας είναι ότι θέλει αρκεί να το κατεβάσεις με την μπυρίτσα σου να μην το βλέπω.

Γρήγορα γιατί θα πιάσω το κούτσουρο και.....

nemorinoΝέο Μέλος
09/02/2005, 13:18:45
Σας χαιρετώ όλους και σας παραθέτω 2 ιστορίες που μου διηγήθηκε μια ηλικιωμένη κυρία που τώρα έχει πεθάνει...τις έζησε η ίδια και τις 2 στον ίδιο τόπο, ένα άγονο χωρίο της Αιτωλοακαρνανίας.

Ένα πρωι καλοκαιριού που ξύπνησε χαράματα να πάει για καπνό, σήκωσε το μαξιλάρι της και βρήκε από κάτω κουλουριασμένη μια μαυρη οχιά η οποία αργά ανέβηκε τον τοίχο και έπεσε στο χώμα από το διπλανό παράθυρο.Όλη τη νύχτα ήταν κάτω από το μαξιλάρι της.

Ένα φθινοπωρινό πρωί κατέβηκε με τη μητερα της στις όχθες του Αχελώου να μαζέψει βελανίδια, τροφή για τα γουρούνια. Πριν πλησιάσουν το δέντρο απ'όπου θα μάζευαν τον καπρό, είδαν στη ρίζα του ένα τεράστιο ερπετό κουλουριασμένο να κοιμάται και άκουγαν μάλιστα και την αναπνοή του. έμοιζε μου είχε πει με το δράκο που σκοτώνει ο Αγιος Γεώργιος στις αγιογραφίες. Φύγαν αμέσως και γύρισαν σε λίγο με κάποιον αντρα που είχε όπλο. Το ερπετό είχε φύγει, στην άμμο πάνω είχε αφήσει ίχνη σα να είχε ξαπλώσει μια κατσίκα. Είχε βγεί από το ποτάμι κατά τη γνώμη της.

Απλά παραθέτω 2 ίστορίες που είμαι σίγουρος πως η γιαγιά που μου τις είπε τις πίστευε....και είναι σχετικές με φίδια. Τη γνώμη μου θα σας την πω μια άλλη φορά.

analphabetΜέλος
16/02/2005, 10:50:21
Θα σας πώ και εγώ την άποψή μου.

Τα φίδια λοιπόν, σαν ερπετά, ακολουθούν συγκεκριμένα έρποντα κύμματα τα οποία συγκεντρώνονται στους ενεργιακούς τόπους.

Η ύπαρξη φιδιών σε έναν τόπο για κάποιους αποτελεί απόδειξη ύπαρξης θετικής ενέργειας !!

BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!