ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τα "παράξενα" greeklish - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Τα "παράξενα" greeklish - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Πελασγός31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
17/01/2004, 18:19:20
Ξεκινώ αυτό το θέμα μετά από πολλές περιηγήσεις στα διάφορα topic του esoterica.
Στην αρχή φαινόταν κάτι σαν τεχνικό πρόβλημα, σαν ένα στάδιο προσωρινό μέχρι
να λυθεί το πρόβλημα αυτό, και δεν του έδωσα τόση σημασία…
Στην πορεία όμως των περιηγήσεων στα topics μου άρχισα να διαπιστώνω ότι το φαινόμενο των greeklish , δυστυχώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ΔΕΝ έχει να κάνει με τεχνικό πρόβλημα, για το οποίο άλλωστε έχει γίνει κάθε προσπάθεια από την πλευρά του esoterica για να λυθεί (αντιγράφω εδώ τη σχετική παραίνεση ) :
---------------------------------------------------------------------
Στην προσπάθεια του ESOTERICA να προωθήσει την ελληνική γραφή
στο διάλογο που διεξάγεται στις ομάδες συζήτησης, αλλά και να
διευκολύνει την περιήγηση των μελών στα FORUMS, συνιστούμε
την αποφυγή χρήσης των greeklish στα μηνύματα, όπου αυτό είναι εφικτό.
Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι τεχνικοί λόγοι που το εμποδίζουν,
μπορείτε να ανατρέξετε στα θέματα:
Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish !
Τα ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ του ΚΩΔΙΚΑ Forum!!!
Provlima me ta ELLHNIKA
και να ακολουθήσετε τις εκεί συμβουλές. Υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι
να σας βοηθήσουν, εάν προκύψουν περαιτέρω προβλήματα.
---------------------------------------------------------------------
Στη συνέχεια παρατηρώντας ότι η παραπάνω σύσταση δεν έδειχνε να συγκινεί κανέναν, και κοιτάζοντας προσεκτικότερα τις συνομιλίες διαπίστωσα ότι στις
περισσότερες περιπτώσεις, οι αιτίες κυμαίνονται από απλή άγνοια για την
τεράστια ζημιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, μέχρι την αδιαφορία, την
φοβία για τυχόν ορθογραφικά λάθη κ.λ.π.
Με την εισβολή των υπολογιστών στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, ο
κίνδυνος εκφυλισμού της γραφής μας και στη συνέχεια της γλώσσας μας
είναι πολύ πιο μεγάλος από ποτέ, με δεδομένο ότι κάθε μέρα όλο και περισσότερο γράφουμε στον υπολογιστή παρά οπουδήποτε αλλού με το χέρι.
Εάν αφήσουμε τώρα με την ανοχή μας το φαινόμενο αυτό να εξελιχθεί,
σε πολύ λίγο χρόνο θα εξαπλωθεί και θα έχουμε αφήσει αμαχητί από αυτήν
την κερκόπορτα, να περάσει ο εκλατινισμός πράγμα για το οποίο έχουν γίνει αμέτρητες προσπάθειες των εχθρών του Ελληνισμού χωρίς αποτέλεσμα. Σε λίγο θα θεωρείται απολύτως φυσικό και, αν και το απεύχομαι ολόψυχα, κάποιοι ανεγκέφαλοι θα το βρίσκουν πολύ – in – η – trendy – να μιμούνται τους μιμητές μας.
Προτείνω λοιπόν για τους μεν έχοντες πράγματι τεχνικό πρόβλημα να ΚΑΝΟΥΝ κάθε προσπάθεια να το λύσουν, είτε με την τεχνική βοήθεια και καθοδήγηση μεσα από τα ανωτέρω θέματα που έχουν ανοιχθεί από το esoterica, αλλά και από οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για ειδικότερες περιπτώσεις,
ενώ για όσους επιμένουν στα greeklish επικαλούμενοι άλλους λόγους πέραν του τεχνικού, προτείνω να ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ τους σε οποιοδήποτε από τα θέματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εκβαρβαρισμό της γλώσσας μας ηθελημένο και μή, και σεβόμενοι την πολύτιμη κληρονομιά που έχουμε την ευθύνη να περάσουμε στις επόμενες γενεές, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας, με πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες να αντιμετωπίσουν για να την περάσουν σε εμάς.
Περιμένω τις απόψεις σας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, και πριν κλείσω, θέλω να διευκρινίσω ότι τοποθετώ αυτό το θέμα στο χώρο του Παράξενου, διότι καθώς αφορά όλα ανεξαιρέτως τα θέματα, – και με δεδομένο ότι δεν θα εξετάσουμε εδώ καθόλου την τεχνική του πλευρά - μπορεί να τεθεί οπουδήποτε. Ακόμη διότι πιστεύω ότι ο χώρος έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα και οι μετέχοντες παρατηρώ ότι έχουν την απαιτούμενη ευρύτητα πνεύματος για την ανάλυση του.

Φιλικά

Πελασγός

(=|=)

17/01/2004, 20:14:28
Έχεις δίκιο Πελασγέ. Είναι πράγματι ένα σύγχρονο πρόβλημα. Με απρόβλεπτες συνέπειες, κυρίως για τα νέα παιδιά. Έχω παρατηρήσει επίσης ότι άνθρωποι που για καιρό έγραφαν έτσι,έχουν ξεχάσει να γράφουν ορθογραφημένα.Γράφουν μια λέξη στα ελληνικά και τους πιάνω να αναρωτιούνται για την ορθογραφία της.Να πρέπει να σκεφτούν αρκετά για να θυμηθούν.Αυτό κατά την άποψή μου ξεκίνησε και γιγαντώθηκε όχι τόσο από τα διάφορα forums αλλά από τα chatrooms. Εκεί που γίνονται οι συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο.Που πρέπει να απαντάς γρήγορα και σε πολλά άτομα ταυτόχρονα. Επίσης σε πολλά τέτοια rooms, με το που μπαίνεις σου κάνουν παρατήρηση αν γράψεις ελληνικά. Κάποιοι δεν τα βλέπουν.Συνήθως αυτοί που μπαίνουν από το εξωτερικό. Έτσι εκεί χρησιμοποιούνται ευρέως και ως πιο <εύχρηστα> τα greeklish.
Έχω παρατηρήσει ακόμα πως χρήστες των chat(σε μεγάλο ποσοστό) μπαίνουν και στα forums. Αυτοί λοιπόν έχουν συνηθίσει να γράφουν έτσι.
Κι αυτό είναι δύσκολο να αλλάξει. Αχ αυτή η δύναμη της συνήθειας!!!
Πιστεύω πως αυτό αλλάζει όμως.Και το λέω από προσωπική πείρα. Όταν πριν από χρόνια πήγα να γράψω με στυλό τη λίστα για τα ψώνια και είδα πως έγραψα αντί για γάλα. Τρελάθηκα. Αμέσως έκανα προσπάθειες να γράψω στον υπολογιστή ελληνικά. Με δυσκόλεψε κάπως, αφού τα δάχτυλα πήγαιναν από μόνα τους, χωρίς να τα ελέγχω.Μέσα σε λίγες μέρες κατάφερα να γράφω ελληνικά και με τόνουςτο ίδιο γρήγορα.Από τότε γράφω ελληνικά και ΜΟΝΟ!
Φίλε Πελασγέ, δε συμφωνώ σε αυτό που λες να μην απαντάμε σε μηνύματα με greeklish. Το βρίσκω ακραίο και χωρίς αποτέλεσμα. Εξήγησα παραπάνω το γιατί.Έχει γίνει συνήθεια και είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξει.Καλά έκανες που άνοιξες αυτό το θέμα όμως.Με κόπο εδώ κανείς μπορεί να διαβάσει ένα μεγάλο μήνυμα γραμμένο σε greeklish. Άσε δηλ. που απαντήσεις σοβαρές και με επιχειρήματα, γραμμένες έτσι χάνουν την ουσία τους και κουράζουν στην ανάγνωση.(κατά την άποψή μου πάντα)
Φιλικά

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

17/01/2004, 20:19:04
Ένα μικρό λαθάκι στο προηγούμενο μήνυμά μου. ¨εγραψα λοιπόν στη λίστα gala αντί για γάλα.Είδατε? γίνεται πια το αντίθετο. Τα greeklish με αποφεύγουν...τελείωωωως!!

Darkangel_78Μέλος
17/01/2004, 23:34:47
Γειά σας!
Φίλοι Πελασγέ και Ελευθερία σας ευχαριστώ που ανοίξατε αυτό το θέμα,το οποίο "βασανίζει" συντονιστές και όχι μόνο!
Υπάρχουν δυο πλευρές και έχουν δίκιο σε ένα βαθμό.Από τη μια αυτοί που που χρησιμοποιούν τα greeklish και οι άλλοι.
Οι μεν πρώτοι ενδεχομένως να έχουν ΟΝΤΩΣ καποιο τεχνικό πρόβλημα.Σας λέω εκ πείρας ότι κάποια προβλήματα στους υπολογιστές είναι πραγματικά δύσκολα να αντιμετωπιστούν χωρίς να προκαλέσουν άλλα παρατράγουδα...Αυτό πάντως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε.Από τη πλευρά μου και μιλώντας εκ μέρους όλων των συντονιστών και των μελών,θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας,αρκεί βέβαια να μας το ζητήσετε...

Και έρχομαι στη δεύτερη ομάδα,στην οποία ανήκω και εγώ! Στην προηγούμενη δουλειά μου ήμουν αναγκασμένη να πληκτρολογώ εναλλάξ στα ελληνικά και στα αγγλικά,οπότε το συνήθισα εύκολα.
Όσο για τα άτομα που ασχολούνται και με chat,δε μπορούν (κατά τη γνώμη μου πάντα) να το χρησιμοποιούν σα δικαιολογία,διότι στο ESOTERICA.gr υπάρχει ο χρόνος να πληκτρολογήσεις ελληνικά,δεν είναι απαραίτητη η απάντηση σε πραγματικό χρόνο!
Και για τους μερακλήδες,υπάρχουν και οι κειμενογράφοι που κάνουν ΚΑΙ ορθογραφικό έλεγχο!
Οπότε,εμπρός στη μπάρα επιλογής γλώσσας να γράφει ΕL!!!
Χαιρετώ!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Edited by - Darkangel_78 on 17/01/2004 23:36:35

17/01/2004, 23:51:11

Αγαπητή Ελευθερία,

Ευχαριστώ για το μήνυμα σου και τις πληροφορίες σου, καθώς και την εμπεριστατωμένη άποψη σου για την εξέλιξη του φαινομένου. Χαίρομαι επίσης γιατί κατάφερες να το ξεπεράσεις. Είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.
Μου λες βέβαια ότι βρίσκεις ακραίο και πιθανολογείς ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα το να μην απαντάμε σε greeklish. Θα πρέπει να σου διευκρινίσω ότι αναφέρομαι σε αυτούς που ενώ δεν έχουν τεχνικό πρόβλημα θα επικαλεστούν άλλο επιχείρημα για να δικαιολογήσουν τη χρήση τους. Για αυτούς τι προτείνεις ; Είναι άραγε αρκετό να λέμε «τι να κάνουμε ; τώρα είναι δύσκολο να αλλάξει !» Υπάρχει κάτι πιο ακραίο από το να χαθεί η Ελληνική γραφή σε μια δυο γενιές; Αν το αφήσουμε έτσι το θέμα χωρίς να κάνουμε τίποτα, τα παιδιά μας η το πολύ πολύ τα εγγόνια μας θα θεωρούν το Ελληνικό Αλφάβητο «την παλιά γραφή χειρογράφων, μνημείων και παλιών εντύπων» Αυτό που προτείνω είναι νομίζω το ελάχιστο που πρέπει να γίνει.
Ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου και περιμένω την πρότασή σου καθώς και κάθε άλλου φίλου,για το τι θα μπορούσε να γίνει για να σταματήσει αυτός ο εκφυλισμός.

Φιλικά

Πελασγός

(=|=)

18/01/2004, 01:32:03
Φίλε Πελασγέ γι'ακόμη μια φορά έχεις δίκιο.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν άνθρωποι(σαν εσένα),που με τόσο πάθος υπερασπίζονται τη γλώσσα μας!! Και συμφωνώ επίσης στο ότι δεν πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια εδώ, αλλά προπάντων έξω από εδώ.
Είναι κάτι στο οποίο δίνω κι εγώ τον αγώνα μου, κατ'αρχήν στα παιδιά μου.

Όσο για το forum την απάντηση την έδωσε η αγαπητή συντονίστρια.Με χαροποίησε ιδιαίτερα η παρέμβασή της.
Είναι ένας λόγος άλλωστε που τούτο εδώ το forums είναι και το αγαπημένο μου.Παρακολουθώ συζητήσεις εδώ και ένα χρόνο.
Δεν μένει τίποτε άλλο από το να το ζητήσουμε!

18/01/2004, 02:06:33
Αγαπητή φίλη συντονίστρια Σκοτεινάγγελε 78 !
Ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια και την συμπαράσταση σου..
περιμένω επίσης αν δεν ζητάω πολλά κάποιες ακόμη ιδέες για την αντιμετώπιση τους πέρα από την δική μου πρόταση …

το αληθινό μέγεθος της σκιάς μου είναι συνάρτηση του φωτός πίσω μου …

Φιλικά

Πελασγός

(=|=)

18/01/2004, 02:07:36
Αγαπητή Φίλη Ελευθερία,

Τα λόγια σου μου δίνουν κουράγιο… σε ευχαριστώ από καρδιάς

Πελασγός

(=|=)

ΔΩΡΙΔΑΜέλος
18/01/2004, 02:53:28
Έχω κι εγώ πρόβλημα με αυτά τα Ελληνικά(;)
Δεν μπορώ με τίποτε να τα διαβάσω.
Κι έτσι ποτέ μου δεν διάβασα τα γραπτά των μελών
που γράφουν έτσι.

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

18/01/2004, 14:48:32
Αγαπητή ΔΩΡΙΔΑ γεια σου.
Κι εγώ προσπερνώ συχνά ότι είναι γραμμένο έτσι
ή το διαβάζω πολύ βιαστικά.
Στο forum υπάρχουν τόσα πολλά που
μπορεί να διαβάσει κανείς-αρχικά εγώ δεν ήξερα τι να πρωτοδώ.
Γι αυτό ακριβώς πρέπει να είναι ευδιάκριτα.
Κάτι που δε γίνεται με τα greeklish.
Θα συμφωνήσω σε αυτό που λέει η συντονίστρια
ότι εδώ υπάρχει χρόνος να γράψεις άνετα ένα μήνυμα.
¨Ολοι όσοι έχουν συνηθίσει να μη γράφουν ελληνικά και
δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα πέραν αυτού της συνήθειας,είναι εύκολο
αν το θέλουν να το αλλάξουν.

Φίλε Πελασγέ,μπορούμε κι εμείς -όπως είπες- να σκεφτούμε και να συζητήσουμε, για πιθανές λύσεις.
Πρόσεξα πως μετά από συχνές παρατηρήσεις σε όσους γράφουν έτσι,ένα ποσοστό αλλάζει τη γραφή.Αυτό που εγώ έχω να προτείνω λοιπόν είναι:
Να μπαίνουμε στα διάφορα θέματα και όταν βλέπουμε greeklish,
να γράφουμε ένα μηνυματάκι προς αποφυγή τους.
Όσο περισσότεροι το κάνουμε αυτό και όσο συχνότερα,τόσο φαντάζομαι καλύτερο αποτέλεσμα θα υπάρξει.
Περιμένω τις δικές σας σκέψεις.

Darkangel_78Μέλος
18/01/2004, 20:17:10
Γειά σας και πάλι!Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή σας στο θέμα.
Χαίρομαι που συμφωνούμε όλοι στη χρήση ελληνικών στις απαντήσεις μας!!!
Αν κάνετε μια βόλτα στο "Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις",θα βρείτε τουλάχιστον τρία θέματα αφιερωμένα στην αντιμετώπιση των greeklish τόσο με οδηγίες βήμα προς βήμα,όσο και με φωτογραφίες των ρυθμίσεων (screenshots).Η συν-συντονίστρια Amalia έχει κάνει εξαιρετική δουλειά υπενθυμίζοντας την ύπαρξη των topics αυτών.

Επιπλέον έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το θέμα της ορθογραφίας και έχουμε κατ'επανάληψη τονίσει ότι μας ενδιαφέρει το νόημα και το περιεχόμενο κάθε μηνύματος και όχι η ορθογραφία,το συντακτικό ή η γραμματική.

Πολύ φοβάμαι όμως,ότι όσοι γράφουν σε greeklish απλώς δεν θέλουν να γράψουν στα ελληνικά.
Ίσως από συνήθεια ή και από ραθυμία.Στην περίπτωση αυτή,δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά,ακόμα και αν λέμε συνεχώς ότι η ανάγνωση των greeklish είναι κουραστική.

Φυσικά υπάρχει μερίδα μελών με πρόβλημα,πχ κάτοικοι του εξωτερικού ή όσοι χρησιμοποιούν κοινόχρηστους υπολογιστές (πχ σε internet cafe,όπου απαγορεύεται αλλαγή στις ρυθμίσεις των υπολογιστών).Εκεί οφείλουμε να δείξουμε τη δέουσα κατανόηση.

Όμως,οφείλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που γράφουν στα ελληνικά αντιμετωπίζοντας τις όποιες δυσκολίες και να υπενθυμίσω ότι είμαστε στη διάθεσή σας όχι μόνο για τα ...τυπογραφικά,αλλά και για ό,τι άλλο χρειαστείτε.

"Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish ! "
"Τα ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ του ΚΩΔΙΚΑ Forum!!!"
"Provlima me ta ELLHNIKA"

Darkangel_78Μέλος
18/01/2004, 20:26:40
Συγνώμη για τη δευτερολογία,αλλά βρήκα ένα ακόμη θέμα:"Πρόβλημα στη γραμματοσειρά "
Αν δε σας καλύπτουν τα παραπάνω,ανοίξτε ένα καινούριο θέμα!ΌΣο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν,τόσο ευκολότερα θα βοηθηθούν τα μέλη μας!

18/01/2004, 21:50:05
Αγαπητή φίλη Ελευθερία
Πολύ σωστή η ιδέα σου. Κάτι παρόμοιο είχα σκοπό να προτείνω, ανάλογα με την πορεία της συζήτησης. Συγκεκριμένα το είχα σκεφτεί αρχικά σαν μια πάγια αντίδραση, αντί για απάντηση σε όποιον μου απευθύνεται σε greeklish, αλλά νομίζω ότι και αυτό που προτείνεις – να μπαίνουμε δηλαδή ανεξάρτητα σε άλλα θέματα και να το τοποθετούμε όπου χρειάζεται είναι πολύ καλή ιδέα.
Να συντάξουμε λοιπόν από ένα στάνταρ κειμενάκι, το οποίο θα μπορεί ο καθένας (που θα το εγκρίνει βέβαια σαν ιδέα και κίνηση), να το αντιγράψει και να το θέσει σε όποιο forum βλέπει ότι υπάρχει ανάγκη, όταν γίνεται χρήση greeklish. Με δηλωμένη την συμπαράσταση των συντονιστών του esoterica ( τάδε έφη darkangel 78 σε πιο πάνω μήνυμα) ελπίζω να βρούμε αρκετούς συμπαραστάτες.
Προσωπικά παραθέτω το παρακάτω :
====================================================================
Στην προσπάθεια διάσωσης της Ελληνικής Γραφής, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τον κίνδυνο από τον εθισμό στην γραφή greeklish.
Εκτός από το ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για όποιον προσπαθεί να διαβάσει, κυρίως δρομολογεί μια πορεία που σε λίγο θα είναι μη αναστρέψιμη : αυτή του εκφυλισμού της Ελληνικής Γραφής με άμεση συνέπεια τον εκφυλισμό καιτης Ελληνικής Γλώσσας με απρόβλεπτες παράπλευρες απώλειες για τον Ελληνικό Πολιτισμό. Ζητάμε λοιπόν τη βοήθεια σας : γυρίστε το πληκτρολόγιο σας στα Ελληνικά. Εάν έχετε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα απευθυνθείτε στιςπαρακάτω διευθύνσεις του forum για τεχνική βοήθεια.

Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish !
Τα ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ του ΚΩΔΙΚΑ Forum!!!
Provlima me ta ELLHNIKA

===================================================================
Όσοι άλλοι φίλοι παρακολουθούν και θέλουν να βοηθήσουν μπορούν ή να αντιγράψουν το παραπάνω, ή να συντάξουν ανάλογα κείμενα δικά τους και να τα παραθέτουν αντί απαντήσεως όταν δέχονται μηνύματα γραμμένα σε greeklish, διότι είναι άλλο το αποτέλεσμα όταν κάποιος προσπαθεί μόνος και άλλο πολλοί μαζί.

Φιλικά

Πελασγός

(=|=)

Edited by - Πελασγός on 18/01/2004 21:51:50

Edited by - Πελασγός on 18/01/2004 22:00:06

18/01/2004, 23:51:41
Φίλε Πελασγέ καταπληκτικό το κειμενάκι σου.
Κατάφερες μέσα σε λίγες σειρές να επισημάνεις τους κινδύνους
και γιατί όχι? Να αφυπνίσεις.
Επικροτώ!
Αν δεν υπάρχει κάποια άλλη ιδέα, αν δεν υπάρχει αντίρρηση και
από τους συντονιστές,ξεκινάμε την αντιγραφή!!!!

RathamanthesΜέλος
19/01/2004, 08:53:25
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΟ ΨΑΞΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΗΧΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΟΣ, ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟ ΨΑΞΑΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ.
Η ΛΥΣΗ ΗΡΘΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΜΕ SETUP ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

RostarΜέλος
19/01/2004, 09:42:45
Φίλοι καλημέρα σας

Χαίρομαι που επιτέλους αρχίζει από αυτό το ΘΕΜΑ (γιατί "topic" παρακαλώ;...),μια περισσ'οτερο συντονισμένη προσπάθεια για την αποτροπή του σχεδίου εξαφάνισης της γλώσσας μας.
Πελασγέ, ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ έίναι υπό διωγμό, τουλάχιστον για τις μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες.
Ενω ταυτόχρονα για μια μειοψηφία ισχύει το αντίθετο.

......................

Θα πούμε περισσότερα σε λίγο.
Δυστυχώς πρέπει να κλείσω επειγόντως....

Η "ΓΝΩΣΗ" ΟΜΙΛΕΙ, ΟΜΩΣ Η "ΣΟΦΙΑ" ΑΚΟΥΕΙ...(Jimi Hendrix)

19/01/2004, 13:05:26
Φίλε Rathamanthes καλως ήρθες στην παρέα μας.
Τελικά όποιος θέλει σίγουρα βρίσκει και τη λύση.

quote:
Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ έίναι υπό διωγμό, τουλάχιστον για τις μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες.
Ενω ταυτόχρονα για μια μειοψηφία ισχύει το αντίθετο.

Φίλε Rostar καλωσόρισες!
Ακριβώς γιατί ισχύει το παραπάνω, κάνουμε όλη αυτή τη προσπάθεια.
Να είναι καλά ο Πελασγός που το σκέφτηκε και όλοι εμείς βέβαια
που μέσα από αυτό το θέμα ανταλλάσουμε ιδέες και βρίσκουμε λύσεις.
Αλήθεια,δεν μας είπατε? Συμφωνείτε με τα όσα πιο πάνω γράφτηκαν και με το κειμενάκι που προτείνει ο Πελασγός?

Darkangel_78Μέλος
20/01/2004, 00:10:26
Γειά σας και πάλι!
Μη νομίζετε ότι ξεχνώ το θέμα μας,ίσα-ίσα το παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον όμως δυστυχώς δε μπορώ να συμμετέχω τόσο συχνά όσο θα ήθελα.
Στα των ελληνικών τώρα:Το κειμενάκι είναι πάρα πολύ καλό κατά τη προσωπική μου άποψη.΄Ομως δε μπορούμε να πάρουμε οριστικές απόφάσεις, αν δεν πάρει θέση ο Admin πρώτα.
(Αν και θεωρώ ότι θα επικροτήσει και εκείνος την πρωτοβουλία σας ).
Προς το παρόν,ας αρκεστούμε να λέμε δυο λόγια προτροπής στους χρήστες των greeklish,παραθέτοντας links των επίμαχων τεχνικών θεμάτων.
Νομίζω ότι η ευγένεια που μας χαρακτηρίζει θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από ένα τυποποιημένο "ξερό" κείμενο που τελικά θα φθαρεί από την επανάληψη!!
Τί λέτε?

Edited by - Darkangel_78 on 20/01/2004 00:12:27

dimsotΜέλος
20/01/2004, 00:19:19
Παιδια και εγώ μαζί σας

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. (ΠΛΑΤΩΝ)
dimsot

20/01/2004, 14:12:33
quote:
Νομίζω ότι η ευγένεια που μας χαρακτηρίζει θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από ένα τυποποιημένο "ξερό" κείμενο που τελικά θα φθαρεί από την επανάληψη!!

Κι αυτό σωστό!
Από το να αντιγράφουμε κάθε φορά το ίδιο,
να γράφουμε κάθε φορά και εννοείται ευγενικά πάντα,
την άποψή μας για τα greeklish.
<Είναι κουραστικά>
<Δυσανάγνωστα>
<Ξεχνάμε την ελληνική γραφή μας>
ή οτιδήποτε άλλο νιώσουμε σε κάθε μήνυμα που βλέπουμε γραμμένο έτσι.
Αυτό άλλωστε θα έχει θετικά αποτελέσματα και σε μας, που γράφουμε πάντα ελληνικά.
Θα νιώθουμε ότι βάζουμε ο καθένας από ένα μικρό λιθαράκι για τη λύση του προβλήματος.Και πιο συνειδητά ακόμα, θα χρησιμοποιούμε τη γλώσσα μας.
Πόσες φορές αλήθεια όταν μιλάμε, δεν λέμε λέξεις ξενόφερτες που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας?