- 25 Mαρτίου 2016-25 Μαρτίου 2023:Η επταετία του Αντίχριστου! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Δεν εψαξα για την ακριβεια των δημοσιευσεων σου,ουτε θα ψαξω.Μερικα πραγματα εμεις οι Χριστιανοι τα θεωρουμε φυσιολογικα,απο την αποψη της πνευματικης καταστασης της εποχης που διαδραματιστηκαν.Εαν παραδειγματος χαρη η πνευματικη κατασταση ηταν καλη δεν θα ειχαμε σταδιακη πτωση του Βυζαντιου,ουτε τουρκοκρατια,ουτε μισορωμεικες καταστασεις μετεπειτα.
Τα ιδια συνεβησαν με τους εβραιους,με τους Ρωσους κ.λ.π
Πολυ απλα,για να μην το κουραζουμε
321
quote:
Νικομαχε σε ακουσα,πηγα τελικα για υπνο και το πρωι εκκλησια
ΗΧΩ αφου εχεις τοσο αγχος για τον Μελχισεδεκ,γιατι δεν ψαχνεις πριν ρωτησεις.Εαν δεν σε ικανοποιουν οι απαντησεις της εκκλησιας εχεις δυο επιλογες.Να ψαξεις διαφορετικα ή να τα παρατησεις αδιαφορωντας321
Ειχε πει καποτε ο πατριαρχης της Ελλαδος,Κωνσταντινος Καραμανλης,(ο αποθανων,οχι ο ανιψιος),οτι ''Στην Δημοκρατια δεν υπάρχουν ΑΔΙΕΞΟΔΑ!''
Εγω,θα παραφρασω αυτη την ρηση,και θα πω:
''ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!''
Και οντως,ετσι ειναι!
Στην ΑΛΗΘΕΙΑ,δεν υπαρχει ΑΔΙΕΞΟΔΟ!Στην Ορθοδοξια (που ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ) δεν υπαρχει ΑΔΙΕΞΟΔΟ!
quote:quote:
Νικομαχε σε ακουσα,πηγα τελικα για υπνο και το πρωι εκκλησια
ΗΧΩ αφου εχεις τοσο αγχος για τον Μελχισεδεκ,γιατι δεν ψαχνεις πριν ρωτησεις.Εαν δεν σε ικανοποιουν οι απαντησεις της εκκλησιας εχεις δυο επιλογες.Να ψαξεις διαφορετικα ή να τα παρατησεις αδιαφορωντας321
Ειχε πει καποτε ο πατριαρχης της Ελλαδος,Κωνσταντινος Καραμανλης,(ο αποθανων,οχι ο ανιψιος),οτι ''Στην Δημοκρατια δεν υπάρχουν ΑΔΙΕΞΟΔΑ!''
Εγω,θα παραφρασω αυτη την ρηση,και θα πω:
''ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!''
Και οντως,ετσι ειναι!
Στην ΑΛΗΘΕΙΑ,δεν υπαρχει ΑΔΙΕΞΟΔΟ!Στην Ορθοδοξια (που ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ) δεν υπαρχει ΑΔΙΕΞΟΔΟ!
Συμφωνω απολυτα φιλε Χ.Ο.
Οι γραφες απαντουν σε ολα με την βοηθεια του Θεου,αδιεξοδο δημιουργουμε μονοι μας,οταν τις παρακαμπτουμε για να βαλουμε μπροστα το δικο μας θελω και συμφερον
321
Αστρολογοι:Εν αναμονη του Παγκοσμιου Ηγετη!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
http://www.prisonplanet.gr/prisonplanet/108220-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BFΑστρολογοι:Εν αναμονη του Παγκοσμιου Ηγετη!
Μην γελοιοποιεις την υποθεση.
Εκτος αυτου,αυτον αναμενουνμε
καὶ ὅταν ἔλθῃ, ὀλίγον αὐτὸν δεῖ μεῖναι.
και οχι αυτον
καὶ εἶδον ἐκ τῆς θαλάσσης θηρίον ἀναβαῖνον, ἔχον κέρατα δέκα καὶ κεφαλὰς ἑπτά, καὶ ἐπὶ τῶν κεράτων αὐτοῦ δέκα διαδήματα, καὶ ἐπὶ τὰς κεφαλὰς αὐτοῦ ὀνόματα βλασφημίας.
Ειναι εδω
321
Είστε σίγουροι ότι έχουν ερμηνευτει σωστά τα λόγια?
Αλλά πέρα από αυτό. Υπάρχει το χτες, και το τώρα, το αύριο δεν υπάρχει γιατί απλά δεν το έχουμε ζήσει. Δεν έχει γεγονότα.
Μπορούμε να μιλάμε τώρα για κάτι που έγινε εχτές, δεν γίνεται να μιλάμε εχτές για κάτι που θα γίνει στο αύριο αλλά θα το διαβάσουμε στο τώρα.
quote:
ΗΧΩ
Sesostris έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το πρόσωπο Μελχισεδέκ? Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ίσως ένας τίτλος?
Στον δεσποτικο θρόνο έχουμε την εικόνα του Χριστού με δεσποτικο ρουχισμό.
Όπως ο τίτλος του δεσπότη αρμόζει στον χριστο. Θα μπορούσαμε να πούμε το αντίστοιχο για τον Μελχισεδέκ?
Επειδή φίλη ΗΧΩ, η Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται γενικά και αόριστα (Γένεσις 14,17-20) στον βασιλιά της Σαλήμ Μελχισεδέκ που ευλόγησε τον Αβραάμ, δεν έδωσα μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο απόσπασμα. Όμως με αφορμή την δική σου αναφορά στον Μελχισεδέκ, αναζήτησα στο διαδίκτυο πληροφορίες, από τις οποίες έβγαλα ορισμένα δικά μου συμπεράσματα.
Κατ' αρχήν σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω, στις σημιτικές γλώσσες η ρίζα μλχ, ή μλκ στα Αραβικά, είναι ταυτόσημη στις λέξεις ملك (Μάλεκ)= Βασιλεύς και ملاك (Μαλάκ)= Άγγελος, απεσταλμένος του θεού, και οι βασιλείς των Σουμερίων, από τους οποίους οι Εβραίοι αντέγραψαν το μεγαλύτερο μέρος της μυθολογίας τους, ήταν και βασιλείς και αρχιερείς ταυτοχρόνως. Επομένως κατά τη γνώμη μου, το όνομα Μελχισεδέκ αποκτά διττή σημασία. Το δεύτερο στοιχείο για τα συμπεράσματά μου είναι, ότι ενώ οι βασιλείς των Εβραίων προερχόντουσαν από την φυλή του Ιούδα, οι ιερείς ήταν από την φυλή του Λευί. Απ' εδώ και πέρα αρχίζουν οι προσπάθειες των εβραιοχριστιανών, που θέλουν τους πάντες, από τον Αισχύλο, τον Σωκράτη, και την Σίβυλλα, μέχρι τον Βούδα να έχουν προφητεύσει την έλευση του Ιησού Μανώλη, να συνταιριάξουν τις δυο αυτές ιδιότητες του Χριστού, επειδή ο φανταστικός μεσσίας τους έπρεπε να είναι ταυτόχρονα και βασιλέας και αρχιερέας, ανώτερος από τους δευτεροκλασάτους Λευίτες. Εφηύραν λοιπόν την τάξη Μελχισεδέκ που τα συνδυάζει και τα δύο, ο Αθανάσιος βρήκε και τον Έλληνα πατέρα του Μελχισεδέκ, οι Τρεμπέλας και Κολιτσάρας έβαλαν κι αυτοί ένα χεράκι με τις (παρ)ερμηνείες τους, και όλα της πίστης όμορφα και αγγελικά πλασμένα.
*
quote:
nediB
Να απαντησω και στον σεσοτρις μιας και σημερα βρηκα χρονο να διαβασω τα κατεβατα του
Δεν εψαξα για την ακριβεια των δημοσιευσεων σου,ουτε θα ψαξω.
Κακώς αγαπητή nediB. Εγώ τις παραπομπές τις βάζω στα κείμενά μου, για να ψάχνουν εκεί αυτοί που τα διαβάζουν. Ψάχνοντας έχεις πολλά να οφεληθής.
quote:
nediB
Μερικα πραγματα εμεις οι Χριστιανοι τα θεωρουμε φυσιολογικα,απο την αποψη της πνευματικης καταστασης της εποχης που διαδραματιστηκαν.Εαν παραδειγματος χαρη η πνευματικη κατασταση ηταν καλη δεν θα ειχαμε σταδιακη πτωση του Βυζαντιου,ουτε τουρκοκρατια,ουτε μισορωμεικες καταστασεις μετεπειτα.
Άλλο το πιστεύω, και άλλο το γνωρίζω.
quote:
nediB
Πολυ απλα,για να μην το κουραζουμε
Πολυ απλα,για να μην το κουράζουμε nediB, φρόντισε να διαβάσης λίγη ιστορία πέρα απ' αυτήν που διδάχτηκες στο σχολείο. Γιατί όπως έλεγε και ένας καλός μου καθηγητής κάποτε, αν μείνετε σ' αυτά που γράφουν τα σχολικά βιβλία, θα είσαστε εγγράμματοι μεν, αμόρφωτοι δε.
*