ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ασκητική ΙΙ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ασκητική ΙΙ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Deva_Parinito30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/06/2005, 15:16:59

Γεια σου Deva:
ειπες:
quote:
Ποτέ να μην είσαι ήσυχος. Βγες απ' την νιρβάνα σου. Η ζωή δεν είναι "μια μεγάλη συνήθεια". Είναι ένα παιχνίδι. Παίξ' το, μην ησυχάζεις, μην παραιτείσαι από τίποτα. Δεν έχει σημασία αν θα χάσεις ή θα κερδίσεις. Τι πάει να πει ήσυχος ? Ήσυχοι είναι οι νεκροί. Κανείς δεν τους πειράζει. Ο ρόλος τους τέλειωσε. Ο δικός σου, ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ!

Εχω την αισθηση (ελπιζω να ειναι λαθος) οτι δεν διαβαζεις ολο μου το κειμενο ή και να το κανεις απομονωνεις λεξεις μου ή φρασεις μου και μου απαντας πανω σε αυτες χανοντας την ουσια αυτου που παραθετω.
Χρησιμοποιω τις λεξεις και ισως αυτες δεν αποδιδουν παντα αυτο που εχω κατα νου,με αποτελεσμα να μην γινομαι αντιληπτος απο τους συνομιλητες μου.Παρ΄ολ΄αυτα θεωρω οτι αν κοιταξεις ολικα το μηνυμα μου θα καταλαβεις τι εννοω,θα πιασεις την αισθηση αυτου που λεω.
Ειμαι λοιπον αναγκασμενος να ξαναποσταρω το ιδιο πραγμα για να σου απαντησω στην ερωτηση σου που αφορα την λεξη ησυχος.

quote:
Περναω μια περιοδο "νιρβανας".Ειμαι απλα ησυχος.Δεν εχω αλλη λεξη.Απλα δεν εχω πολλες συγκρουσεις μεσα μου γιατι καταργηθηκε σε μεγαλο βαθμο η συγκριση.Απλα συνεβει!χωρις να πω:απο αυριο δεν θα με συγκρινω με κανεναν.Οσες φορες το εχω πει αυτο αλλες τοσες εχω αποτυχει.

Βλεπεις κανω αναφορα στην λεξη συγκριση.Ησυχος δεν σημαινει νεκρος φιλτατε,σημαινει απλα σιωπηλος εντος μου.Αυτο εννοουσα "νιρβανα".
Οχι μια κατασταση απαθειας,αλλα μια σιωπηλη διερευνηση αυτων που μου συμβαινουν με ταυτοχρονη απουσια κριτικης σκεψης.Και εννοω για να μην παρεξηγηθω,οπου κριτικη σκεψη,οτι δεν κατηγορω καποιον γιατι αυτο προυποθετει διαχωρισμο.Και θεωρω αυτην την πραξη ως αιτια πολλων συγκρουσεων εντος μου.

quote:
quote:Αν αναρρωτηθω και παλι το Γιατι,δεν θα ασκησω πιεση;

Σε ποιον άραγε ?

μα στον νου..
λιγο παραπανω ειπες οτι:

quote:
Δεν πειράζει, δεν πειράζει. Άσ' τον. Είναι παιχνίδι του νου. Θυμήσου, μην πιέζεις τον νου σου, μην ασκείς δράση. Αν το κάνεις, θα λάβεις αντίδραση.

προσπερασες οχι ηθελημενα θελω να πιστευω την προηγουμενη μου απαντηση στο ερωτημα σου γιατι θεωρω οτι δεν εχει κατι αλλο να μου προσφερει η ασκηση ενω σου απαντησα οτι δεν θελω να ασκησω αλλη πιεση μεσω της Θελησης προτιμωντας να δρασω μεσω της εμπνευσης που μου προσφερει η ιδια η ζωη Αυθορμητα.Η ησυχια μου λοιπον δεν ειναι κατασταση αλλα περισσοτερο διαδικασια.Και δεν σου κρυβω οτι νιωθω τον εαυτο μου πιο "ευαισθητο"..

Οταν ασκω πιεση,εχω παντα αντιδραση.Και αυτο γιατι μεσα μου αναγνωρισα οτι υπαρχει μεγαλος Φοβος.Το "εγω" φοβαται,και προσπαθει να ταυτιστει με κατι μεσω της σκεψης-παρελθον.Θεωρω οτι μια απλη παρατηρηση ολη αυτης της διαδικασιας ειναι αρκετη για να με ξεμπλοκαρει.Το να αναρρωτιεμαι απλα το γιατι δεν θα με βοηθησει,προτιμω λοιπον να παρακολουθησω τον τροπο που δημιουργηται το Γιατι.

ειπες οτι

quote:
Για να πράξεις κάτι, πρέπει να το θέλεις. Να το θέλεις πολύ.

Παλαιοτερα ειμουν φαν αυτης της Γκουρτζιεφικης φιλοσοφιας,της πραξης μεσω της θελησης.Σε ενα βαθμο ειμαι ακομα και τωρα.Μοναχα που στην φαση αποδιοργανωσης του νου που βρισκομαι τωρα δεν δεχομαι αυθεντιες.Χρειαζεται ολα να τα ανακαλυψω μονος.
Ομως δεν θελω αλλο να πιεσω τα πραγματα,αλλα προτιμω να ανακαλυπτω πως με πιεζουν αυτα.
Αλλωστε και η θεληση απο που προερχεται;προτιμω να διερευνησω αυτο..
και εχω φτασει καπου...βλεπω οτι το να θελω το ενα ή το αλλο προερχεται και αυτο απο το παρελθον.Η αναμνηση των ευχαριστων στιγμων μου ή καταστασεων που εζησα ερχονται συνεχως και μου ζητανε να ικανοποιηθουν..Και γω για να το πραξω αυτο,ασχολουμαι μαζι τους και χανω την εμπειρια του να ειμαι παρων.
Και βεβαια το σημαντικοτερο απο ολα αυτα ειναι η ενεργεια που σπαταλαω μεσω των θελων μου.

quote:
Ξέρεις φίλε, το ερώτημά σου ουσιαστικά είναι μια ακόμη παγίδα του νου. Ένα παιχνίδι του νου, όπως σου λέω. Ο νους είναι μάστερ στο να μας δημιουργεί τέτοια ερωτηματικά, το έχω ξαναπεί, έχει 9 νταν!

φιλε μου ευκολη η απαντηση σου οτι αυτη ειναι μια ακομα παγιδα του νου,και ισως ετσι να ειναι οπως το λες.Αλλα θα ηταν το ιδιο ευκολο και για μενα να σου πω το ιδιο για ολο αυτο το κατεβατο που εγραψες πιο πανω για την Ατμα και τις σκεψεις που σου εφερε την νυχτα(αν και ξερω οτι το εφερες και σαν παραδειγμα),κοιτα τι σου εκανε ο νους σου!Προσπαθει να σε παγιδευσει,και τελικα τι εκανες;Τιποτα απλα αφησες τις σκεψεις να ξετυλιχτουν,και στο τελος τις πηρε ο αερας που φυσουσε εξω απο το παραθυρο σου...

Στην Ουσια εκανες αυτο που η Ατμα προτινε στην Λιλιθ..Ασε την σκεψη να ξετυλιχτει της ειπε..Εν#θυμασαι;

Παρατηρω οτι πολυ συχνα κανεις διαχωρισμους,φιλος-εχθρος,καλο-κακο.Σε τι χρησιμευει ολο αυτο στο τοπικ;Θεωρω οτι και οι Τρεις συνομιλητες Μοζ,Ατμα,Πλατωνας μπηκαν στο τοπικ και τοποθετηθηκαν ως Παρατηρητες.Νομιζω οτι αν απλα και εσυ το εβλεπες ως παρατηρητης θα καταλαβαινες την αντικειμενικοτητα τους και δεν θα εκανες καμμια δεκαρια ποστ για να απαντησεις στο στιλ θα σου χαλασω το ιματζ και τετοια,μιας και αυτα δεν σου προσδιδουν "κυρος" ως Δασκαλου (με την εννοια της κατευθηνσης των μαθητων σου στο τοπικ σου) αλλα σου αφαιρουν την εικονα της Διαυγειας και δειχνουν ελλειψη ελεγχου(δεν μου αρεσει αυτη η λεξη) της συναισθηματικης σου φυσης.Βλεπω ομως οτι στον Πλατωνα και στον Μοz δεν απαντησες αμεσα και με φορα και αυτο αν θες σε τιμαει που εδωσες χρονο σε αντιθεση με την Ατμα που αφεθηκες να παρασυρθεις.
Να πως γεννιεται η αντιδραση λοιπον.Ελλειψη Χωρου που θα ελεγε και το μελος Πλατωνα που μονο πολυ προσφατα ανακαλυψα τι εννοουσε.

Μεχρι τωρα αν και ειπες οτι σε αυτο το θεμα δεν υπαρχουν εχθροι και φιλοι εισαι ο μονος που βλεπει τετοιους.Καλο θα ηταν λοιπον να μην προσδιδεις στους αντικειμενικους παρατηρητες(εγω δεν ειμαι μεσα σε αυτους) επιθετα που δειχνουν την κατασταση που ισως βρισκεσαι εσυ.

quote:
Ο Ιησούς έλεγε «Αγαπάτε τους εχθρούς σας».

και τον συμπληρωσε Τελεια ο Νιτσε

"αλλα να μισειται τους φιλους σας"

Ειναι ακριβως ετσι οπως τα εγραψες τα πραγματα στο πρωτο σου ποστ:

quote:
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Κι όποιος αντέξει...

την καλησπερα μου.

Ryche..
Screaming in Digital..(ναι αυτο ειναι Ιματζ)

Edited by - ryche on 25/06/2005 15:19:24

Deva_ParinitoΜέλος
25/06/2005, 15:44:38
quote:
Σε τι χρησιμευει ολο αυτο στο τοπικ;

Βρες μόνος σου την απάντηση και ξαναέλα. Αν δεν μπορείς, ρώτα τον Admin, τους διαχειριστές και τους συντονιστές του...

Τα δέοντα,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 25/06/2005 16:22:28

Deva_ParinitoΜέλος
25/06/2005, 16:00:24
quote:
Χρησιμοποιω τις λεξεις και ισως αυτες δεν αποδιδουν παντα αυτο που εχω κατα νου,με αποτελεσμα να μην γινομαι αντιληπτος απο τους συνομιλητες μου.

Ασχολήσου τότε λίγο περισσότερο μ' αυτές, μελέτησε την σημασία και αυτό που κρύβουν, και ξαναγράψε στο θέμα ό,τι νομίζεις εσύ.

Στο ξαναλέω, χαίρομαι όταν σε βλέπω.

Διάβασε όμως πρώτα το εισαγωγικό μου μήνυμα, προτού το κάνεις. Οι παρατηρητές, ας παρατηρήσουν πρώτα τον ίδιο τους ο εαυτό, και μετά ας παρατηρούν άλλους. Πήξαμε στους παρατηρητές. Και τουλάχιστον, να ήξεραν και να παρατηρούν ?

Η ΑΤΜΑ συμπεριφέρθηκε με το αρχικό της μήνυμα, σατανικά. Ήταν πολύ φυσικό λοιπόν να την ρωτήσω "γιατί με ενοχλεί?". Την απάντηση που έλαβες εσύ, αυτήν έλαβα κι εγώ. Προτού δω την συμφωνία της, μεσολαβούν δύο ακόμη δικά της μηνύματα. Για ρίξε μια ματιά και σ' αυτά, αν θέλεις.

Φίλε ryche, το θέμα είναι ξεκάθαρο. Αν δεν θέλεις να συμμετέχεις, κανένα πρόβλημα, μην ξαναγράψεις, και κοίτα την υπογραφή μου. Αν θέλεις όμως πραγματικά να συμμετέχεις, τότε προσπάθησε να εργαστείς πάνω στον εαυτό σου, με αυτό που προτείνω εγώ. Εγώ δεν ζήτησα παρατηρητές. Τίποτε δεν φυτρώνει εκεί που δεν το σπέρνουν. Τι να τους κάνω ?

Τα δέοντα,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 25/06/2005 16:15:04

25/06/2005, 16:40:53
Deva..

Οι αποριες τις οποιες παραθετω εχουν προκυψει απο τις ασκησεις που εσυ προτεινεις.Ηλπιζα οτι αυτο ηταν ξεκαθαρο.Πλεον δεν το εφαρμοζω ως ασκηση το απογευμα μετα την δουλεια,αλλα οσο περισσοτερο μπορω,παντου.

Καταλαβα ομως αυτην την στιγμη τι ακριβως θελεις στο εν λογω τοπικ.
Θεωρω παντως οτι αν θες να εχεις κοινο θα πρεπει να προσεξεις τις αντιδρασεις σου,αν θες οι αναζητητες που υπαρχουν εδω,να ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ οτι εισαι ικανος να αλλαξεις τον τροπο που αντιλαμβανονται την ζωη τους.
Καταλαβαινεις ποσο σημαντικο ειναι αυτο.

Σε ευχαριστω παντως για τον χρονο σου.

Έγινε, τα λέμε...
26/06/2005, 12:36:56
ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΠΟΥ ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΝ ΑΜΥΝΑ, Η ΤΟ ΝΑ ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΟΙ -ΑΛΛΟΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ-.ΕΚΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΛΕΩ, ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ.ΤΑ ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΦΙΕΣ ΜΝΗΜΕΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΦΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,Η ΖΩΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΚΙ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ. ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ. ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

Deva_ParinitoΜέλος
26/06/2005, 14:09:28
ΠΡΟΣΟΧΗ!

Βρε δεν είναι εδώ το Σούλι / ίσως να 'ταν του Ρασούλη
άκου τι σου λέω κι ανέβα / εδώ είναι κάποιου ντέβα...

Αφροδίτη, έκανες καλή μου αυτό που χαρακτηρίζω "άσκηση"?

Τα δέοντα,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 26/06/2005 14:10:57

Deva_ParinitoΜέλος
26/06/2005, 14:18:59
quote:
Καταλαβα ομως αυτην την στιγμη τι ακριβως θελεις στο εν λογω τοπικ.

Αγαπητέ ryche,

Αν κατάλαβες - επέτρεψέ μου να έχω κάποιες αμφιβολίες γι' αυτό - έχεις κάθε δικαίωμα να παραθέσεις εδώ, στο παρόν τόπικ, τι νομίζεις πως θέλω εγώ από τον καθένα σας. Όχι, τίποτε άλλο φίλε μου, αλλά για να δούμε, τι κατάλαβες...

Τα σέβη μου,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...
spiritΜέλος
26/06/2005, 14:41:53
ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΟΥ:
ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΑΔΕΙΑ
ΡΟΥΧΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ
ΔΙΑΘΕΣΗ:ΑΜΦΙΒΟΛΗ εως γλυκια
ΧΡΟΝΟΣ:ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Εχω μια τεραστια βαλιτσα εμπρος μου,και την κοιταω επιμονα,
το ταξιδι μου για την πατριδα ειναι γεγονος,αλλα δεν βιαζομαι καθολου,θελω να παρατεινω την γλυκια διαθεση που εχω τωρα,γιατι οπως λεει και ο ποιητης σαν βγεις στον πηγαιμο για την Ιθακη,να ευχεσαι να ειναι μακρυς ο δρομος,αρα ουσιαστικα δεν με ενδιαφερει αμεσα ο προορισμος αλλα μεγαλυτερη σημασια εχει η προσμονη του ταξιδιου μου.
Κοιταζοντας την βαλιτσα,μου ερχονται μυρωδιες και χρωματα της Ελλαδας,φωνες φιλων ξεχασμενες,ηχοι και γευσεις,η εικονα της μητερας..η αυλη μου,το Πηλιο οι παραλιες...
Ριχνω το πρωτο χρωματιστο κινεζικο μπλουζακι μεσα στην βαλιτσα..
ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Deva_ParinitoΜέλος
26/06/2005, 15:45:37
Αγαπητή spirit,

Χαίρομαι που σε βλέπω.

Καλά τα λες, αλλά έγραψες σε χρόνο ενεστώτα. Τότε, το μήνυμα που έγραφες και έστειλες εκείνη την στιγμή, σε ποιον χρόνο θα το έγραφες ?

Καλώς να ορίσεις,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 26/06/2005 15:56:23

26/06/2005, 18:38:19
quote:
Βρες μόνος σου την απάντηση και ξαναέλα. Αν δεν μπορείς, ρώτα τον Admin, τους διαχειριστές και τους συντονιστές του...

Deva χαιρε!

Δεν καταλαβαινω το υπονοουμενο σου.Τι σχεση εχει ο Αdmin με το οτι εσυ κανεις διαχωρισμους στο τοπικ σου;

quote:
Αν κατάλαβες - επέτρεψέ μου να έχω κάποιες αμφιβολίες γι' αυτό - έχεις κάθε δικαίωμα να παραθέσεις εδώ, στο παρόν τόπικ, τι νομίζεις πως θέλω εγώ από τον καθένα σας. Όχι, τίποτε άλλο φίλε μου, αλλά για να δούμε, τι κατάλαβες...

Αφου μελετησω πρωτα τις εννοιες των λεξεων οπως με συμβουλευσες θα σου απαντησω.
Βεβαια μπορω να χρησιμοποιησω και την ευκολη οδο και να σου πω:

quote:

Βρες μόνος σου την απάντηση και ξαναέλα.

την καλησπερα μου.