ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το λάθος του Αδάμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το λάθος του Αδάμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ44 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
astral-projectΜέλος
20/05/2004, 12:41:47
ειχα και εγω μια τετοια εμπειρια, αλλα δεν μπορω να την χαρακτηρισω "μεταθανατια" διοτι δεν αφησα το σωμα μου.

στο χειρουργιο το ετος 1987, σε μια σοβαροτατη επταωρη εγχειρηση, αρχισα να ακουω και να καταλαβαινω τι γινεται γυρω μου.

ακουγα τους γιατρους, ακουγα τις νοσοκομες, τα σχολια τους και προσπαθουσα να τους δειξω οτι εχω ξυπνησει.

υστερα απο λιγο επεσα παλι σε βαθεια ναρκωση και "ξαναξυπνησα" την ωρα των ραμματων. εμπειρια σχετικα επωδυνη.

θεωρω οτι ηταν κακη ναρκωση και οχι μεταθανατια εμπειρια. αλλωστε δεν αιωρηθηκα ουτε ειδα "φως" κλπ.

φυσικα οταν συνηρθα, επιβεβαιωσα τα λεγομενα των γιατρων, αναφεροντας ενα ανεκδοτο που λεγανε την ωρα που εγω ειμουν ανοιγμενη (!).

αυτα.

------------------------

Όσοι έκτισαν κάτω από τα αστέρια, έκτισαν πολύ χαμηλά.

GirtosΜέλος
21/05/2004, 01:49:57
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

gK

paraksenoΝέο Μέλος
21/05/2004, 05:51:22
Αγαπητέ/η x-files
η εμπειρία σου είναι πραγματικά συγκλονιστική!
Μόλις την διάβασα και πραγματικά θα την διαβάσω πολλές φορές ακόμα μιας και μου κάναν πάρα πολύ εντύπωση τα γεμάτα συναισθήματα που ένιωσες κατά την διάρκεια της "αποχωρησής" σου.
Οι πρώτες δύο απορίες που μου γεννήθηκαν καθώς διάβαζα την εμπειρία σου είναι πρώτον πως από την στιγμή που ένιωσες τέτοια γεμάτα συναισθήματα, πως βρίσκεις την δύναμη να "ανταπεξέλθεις" στην, πραγματικά, σκληρή πραγματικότητα;
Γιατί οταν νιώθεις κάτι τόσο γεμάτο είναι λογικό να το έχεις συνέχεια στο νού σου και είναι ακόμα πιο λογικό να μην σε ικανοποιεί τίποτα που θα σου προσφέρει λιγότερα.
Θέλω να πω πως, ειδικά στην αρχή της προσαρμογής σου, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες και θα χρειάστηκε πολύ δύναμη για να τα καταφέρεις.
Η δεύτερη μου απορία έχει να κάνει με το αν υπάρχει ο κίνδυνος(γιατί πρόκειται περί κινδύνου) όταν σιγά σιγά περάσει ο καιρός και περάσουν και αρκετά χρόνια μετά από αυτήν την εμπειρία σου, μήπως αρχίσεις να αμφισβητείς τα όσα ένιωσες "εκεί έξω" και αρχίζεις να δίνεις πιο "λογικές" εξηγήσεις στο όλο θέμα και αυτό το λέω γιατί πολλοί άνθρωποι τείνουν όταν τους συμβεί κάτι παράξενο, πρωτόγνωρο ή έστω κάτι διαφορετικό από αυτά που τους συμβαίνουν στην καθημερινότητα τους να το κρύβουν σε μια γωνιά του νου τους, δίνοντας την οποιαδήποτε "λογική" εξήγηση(πόσες φορές εχω ακούσει το: "ήταν της φαντασίας σου"!).
Βέβαια, η εμπειρία σου δεν είναι κάτι που ξεχνίεται εύκολα όσα χρόνια κι αν περάσουν αλλά, σίγουρα, με την πάροδο του χρόνου πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να αμφισβητήσουμε ακόμα και τον εαυτό μας.
Και, πραγματικά, τέτοια συναισθήματα όπως αυτά που ένιωσες(εγώ απλά τα διάβασα και ενθουσιάστηκα) είναι κρίμα ακόμα και να μειωθεί η σημασία τους.
Πάντως μπράβο σου που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μας!
Συγγνώμη για την κούραση(ο ενθουσιασμός βλεπετε!).

x-filesΜέλος
21/05/2004, 19:35:38
Φιλε parakseno, ευχαριστω για την κατανοηση,πραγματι μου ειναι πολυ δυσκολο να προσαρμοστο ξανα εδω .Φαντασου πως οταν γεννιεσαι περνας ενα μεγαλο σοκ απο την ξαφνικη αλλαγη .Οταν πεθαινεις επισης ειναι ενα μεγαλο σοκ οταν συνειδητοποιεις τη στιγμιαια αλλαγη αντιληψης.
Φαντασου τωρα το σοκ που μπορει να περναει καποιος οταν καταλαβαινει πως πεθανε και αρχιζει να προσαρμοζεται εκει,μετα καταλαβαινει οτι πρεπει να "ξαναγεννηθει" να ξαναλλαξει κατασταση υπαρξης και στη συνεχεια να καταλαβαινει οτι ξαναγυρισε εδω και να προσπαθει να προσαρμοστει ξανα σε αυτο το επιπεδο υπαρξης.Φαντασου ποσο μεγαλο μπορει να ειναι το σοκ για καποιον που περναει μια τοσο ξαφνικη εναλλαγη επιπεδου υπαρξης.Σιγουρα ειναι συγκλονιστικο οταν μαλιστα δεν το πιστεθες πριν και ανακαλυπτεις οτι οπου κι αν πας υπαρχεις απλα με διαφορετικη αντιληψη του περιβαλλοντος.Αλλο ενα σοκ ,αυτο τησ ανατροπης των οσων πιστευες και η αποκαλυψη μιας αλλης αληθειας.
Σιγουρα ποτε δε θα το ξεχασω ουτε θα αμφιβαλλω οτι το βιωσα γιατι το ερευνησα και δεν καλυπτεται απο καμια αλλη πιθανη εκδοχη.Ετσι κατεληξα να πιστευω πως το μονο που το εξηγει ειναι να συνεβη αληθινα.Ειναι πιο εντονο απο οτι εχω ζησει ως τωρα και το μονο που μπορω να πω ειναι<βιωματικη εμπειρια.>Ειναι τοσο αληθεια οσο αληθεια ειναι οτι πριν 27 χρονια γεννηθηκαστη γη.Τοσο αληθεια οσο ενα πιστοποιητικο γεννησεως και ενα πιστοποιητικο θανατου που εμεινε μισοτελειωμενο και μια ανακοινωση πως πεθανα απο το γιατρο.Το θυμαμαι παντα οπως ακριβως εγινε και βιωνω τις αλλαγες και τις συνεπειες.καθε στιγμη.Ισως το πω καποτε σε καποιον που βιωσε το ιδιο ή που να εχει βαθια κατανοηση για ορισμενα θεματα αλλιως δε νομιζω οτι θα πω την εμπειρια μου σε κανεναν απο οσους με γνωριζουν προσωπικα τωρα.

LOVE IS THE ONLY TRUTH