- Το λάθος του Αδάμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ας δούμε τον Αδάμ. Θέλει να εξελιχτεί πνευματικά, να αποκτήσει γνώση..για;
Πώς το ξέρεις?
Το υποθέτεις?
quote:
Για να γίνει θεός ανεξάρτητος, ιδιωτικοποίηση γνώσης.
Πώς το ξέρεις?
Το υποθέτεις?
quote:
Επομένως λάθος η κατηγορία ότι ο Δημιουργός του είναι εγωϊστής, την ίδια στιγμή που ο Αδάμ σκέφτεται εγωϊστικά.
Απο που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?
Απο τα παραπάνω?
Μήπως είναι πιο λογικό,ένας εγωϊστής δημιουργός,να φτιάξει ένα εγωϊστικό δημιούργημα?
quote:
Αρνείται την κοινωνία αγάπης, σκέφτεται μονόπλευρα.
ποιά κοινωνία αγάπης?
Μόνος του είναι!!!
Πρωτόπλαστος.
Το ξέχασες!!!![]()
quote:
Αντιθέτως ο Θεός δεν του απαγόρεψε την ανάπτυξη διάνοιας,
πώς το ξέρεις?Το υποθέτεις?
Ησουν εκεί?
quote:
δοκίμασε την αγάπη-εμπιστοσύνη του, ο Αδάμ όμως απομακρύνθηκε υπεροπτικά
Ποιός υπερόπτης άραγε να τοποθέτησε την υπεροψία στο κεφάλι του Αδάμ?
Αλήθεια,ποιός μπορεί να το έκανε αυτό?![]()
quote:
Η ψυχή του ανθρώπου(Εύα) εξαπατήθηκε από την φωνή της ύλης και τον Άρχοντα της πλάνης
η Ευα έγινε αλληγορία τώρα?
Υπήρξε ή όχι?
Ο Αρχοντας της Πλάνης,ποιός είναι?
ποιός τον δημιούργησε?
Αν το έκανε ο Θεός,τότε έχει μεγάλο πρόβλημα.
Αν όχι,τότε υπάρχει και άλλη δύναμη δημιουργίας!!
Για να είμαι ευγενικός,όπως έμμεσα ζητά ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ:
Φίλε Χριστο,σου έβαλα σε quote κάθε πρότασή σου και υπέδειξα τα "κενά" ασφαλείας στην ορθή νοηματική διατύπωση.Τρείς γραμμές έγραψες όλες κι όλες,γεμάτες απο αυθαιρεσίες και πομπώδεις εκφράσεις,πλήρεις παραπλανητικού περιεχομένου.
Κοίτα φίλε Χριστο.
Σέβομαι τον τρόπο σκέψης σου,αλλά κράτα τον για τον εαυτό σου.Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου.
Επίσης είναι δικαίωμά σου,να ανεβάζεις τις σκέψεις σου σε δημόσια θέα,αλλά έχεις και μια υποχρέωση,που δεν έχεις άν τις κρατάς για τον εαυτό σου.
Να τις υποβάλλεις σε διάλογο,με βάση τα λογικά κριτήρια και όχι αυθαιρεσίες.
Μπορείς να είσαι,ένας καλός και πιστός χριστιανός.
Εγω δεν είμαι και σε παρακαλώ να το σεβασθείς αυτο.
Επίσης θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση για σένα,να με πείσεις με επιχειρήματα να γίνω κι εγω πιστός.Αν θέλεις,εννοείτε.
Το να πείσεις έναν ομοίδεάτη σου ή έναν μη σκεπτόμενο,χρησιμοποιώντας τις ανωτέρω πομπώδεις εκφράσεις,είναι πολύ εύκολο.
Τα μεγάλα λόγια,όταν δεν αντέχουν σε κριτική,είναι για το αγελαίο πλήθος και για τους ανθρώπους με...περιορισμένο ορίζοντα σκέψης!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Ακριβώς... επομένως πρέπει να γίνει κοινωνικοποίηση της μηλιάς που παράγει τα μήλα της Γνώσης.
Ας δούμε τον Αδάμ. Θέλει να εξελιχτεί πνευματικά, να αποκτήσει γνώση..για; Για να γίνει θεός ανεξάρτητος, ιδιωτικοποίηση γνώσης.
quote:
Αρνείται την κοινωνία αγάπης, σκέφτεται μονόπλευρα.
Αρνείται την αγαπητική κομμουνιστική ζωή και αρχίζει να σκέφτεται για τη πάρτι του.
quote:Οι πρωτόπλαστοι εξαπατήθηκαν από το καπιταλιστικό ιδεώδες ότι μπορεί να τα έχουν όλα χωρίς συνέπειες. Αχαριστία. Με αποτέλεσμα το άνοιγμα των συνόρων του παραδείσου και την έκδιωξη των πρωτόπλαστων από τον παράδεισο για την αποφυγή περαιτέρω ιδιωτικοποιήσων και καπιταλιστικών επιρροών πάνω στα υπόλοιπα ζώα του παραδείσου.
Αντιθέτως ο Θεός δεν του απαγόρεψε την ανάπτυξη διάνοιας, δοκίμασε την αγάπη-εμπιστοσύνη του, ο Αδάμ όμως απομακρύνθηκε υπεροπτικά. Η ψυχή του ανθρώπου(Εύα) εξαπατήθηκε από την φωνή της ύλης και τον Άρχοντα της πλάνης.
Απο εκείνη την εποχή ο άνθρωπος επιδιώκει να επιστρέψει στον κομμουνιστικό παράδεισο.
quote:
Μπορείς να είσαι,ένας καλός και πιστός χριστιανός.
Εγω δεν είμαι και σε παρακαλώ να το σεβασθείς αυτο.Επίσης θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση για σένα,να με πείσεις με επιχειρήματα να γίνω κι εγω πιστός.Αν θέλεις,εννοείτε.
Το να πείσεις έναν ομοίδεάτη σου ή έναν μη σκεπτόμενο,χρησιμοποιώντας τις ανωτέρω πομπώδεις εκφράσεις,είναι πολύ εύκολο.Τα μεγάλα λόγια,όταν δεν αντέχουν σε κριτική,είναι για το αγελαίο πλήθος και για τους ανθρώπους με...περιορισμένο ορίζοντα σκέψης!!
Πρέπει να έχεις μεγάλο κόμπλεξ, ποιος σου είπε ότι έχω πρόβλημα με το τι πιστεύεις;
Κεφ. Γ
4 Και είπεν ο όφις προς τη γυναίκα, Δεν θέλετε βεβαίως αποθάνει, 5 αλλ' εξεύρει ο Θεός ότι καθ'ην ημέραν φάγητε απ'αυτού ΘΕΛΟΥΣΙ ΑΝΟΙΧΘΗ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΣΘΑΙ ΩΣ ΘΕΟΙ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΝ. 6 Και είδε η γυνή ότι το δένδρον ήτο καλόν εις βρώσιν, και ότι ήτο αρεστόν εις τους οφθαλμούς, και ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΝ ΩΣ ΔΙΔΟΝ ΓΝΩΣΙΝ.
///
Επομένως λάθος η κατηγορία ότι ο Δημιουργός του είναι εγωϊστής, την ίδια στιγμή που ο Αδάμ σκέφτεται εγωϊστικά. Δοκίμασε την αγάπη-εμπιστοσύνη του, ο Αδάμ όμως απομακρύνθηκε υπεροπτικά. Ο Θεός δεν του απαγόρεψε την ανάπτυξη διάνοιας.
ΚΕΦ. Γ
6 Και είδε η γυνή ότι το δένδρον ήτο καλόν εις βρώσιν, και ότι ήτο αρεστόν εις τους οφθαλμούς, και ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΝ ΩΣ ΔΙΔΟΝ ΓΝΩΣΙΝ και λαβούσα εκ του καρπού ΕΦΑΓΕ και έδωκε εις τον άνδραν αυτής μεθ'εαυτής, και αυτός ΕΦΑΓΕ.
8 Και ήκουσαν την φωνή Κυρίου του Θεού, περιπατούντος εν τω παραδείσω προς το δειλινόν, και ΕΚΡΥΦΘΗΣΑΝ ο Αδάμ και η γυνή αυτού από προσώπου Κυρίου του Θεού, μεταξύ των δένδρων του παραδείσου.
///
Αρνείται την κοινωνία αγάπης, σκέφτεται μονόπλευρα
Κεφ 1
27 Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ' εικόνα εαυτού, κατ'εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς.
Επομένως λάθος η κατηγορία ότι ο Δημιουργός του είναι εγωϊστής, την ίδια στιγμή που ο Αδάμ σκέφτεται εγωϊστικά. Δοκίμασε την αγάπη-εμπιστοσύνη του, ο Αδάμ όμως απομακρύνθηκε υπεροπτικά. Ο Θεός δεν του απαγόρεψε την ανάπτυξη διάνοιας.
ΚΕΦ. Γ
6 Και είδε η γυνή ότι το δένδρον ήτο καλόν εις βρώσιν, και ότι ήτο αρεστόν εις τους οφθαλμούς, και ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΝ ΩΣ ΔΙΔΟΝ ΓΝΩΣΙΝ και λαβούσα εκ του καρπού ΕΦΑΓΕ και έδωκε εις τον άνδραν αυτής μεθ'εαυτής, και αυτός ΕΦΑΓΕ. 7 Και ΗΝΟΙΧΘΗΣΑΝ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ αμφοτέρων, και εγνώρισαν ότι ήσαν γυμνοί, και ράψαντες φύλλα συκής, έκαμον εις εαυτούς περιζώματα. 8 Και ήκουσαν την φωνή Κυρίου του Θεού, περιπατούντος εν τω παραδείσω προς το δειλινόν, και ΕΚΡΥΦΘΗΣΑΝ ο Αδάμ και η γυνή αυτού από προσώπου Κυρίου του Θεού, μεταξύ των δένδρων του παραδείσου.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!!!!!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Απεχθάνεσαι το μύθο, τη θρησκεία. Ασχολείσαι μόνο για να σπάσεις πλάκα με τους 'αφελείς' πιστούς σαν και εμένα. Δεν ενδιαφέρεσαι να πειστείς, αλλά πάντα να διαφωνείς, είσαι σκεπτικιστής. Όμως εγώ δεν είμαι εδώ να διαφωνώ, αλλά να διδάξω/διδακτώ.
quote:
χαίρομαι να σας διαβάζω ρε παιδιά, τουλάχιστον για ένα λόγο!
Και αυτός είναι η ευγένεια σας :)Κατά τα λοιπά εξακολουθώ να θέλω τον χρόνο μου :)
Αγάπη αν δεν έχω, τίποτα δεν έχω...
Plaudite, acta est fabula!
Είναι καλό να ακούγεται η άλλη γνώμη και απορίες, όμως να ξέρεις πολλοί από τους φίλους μας/λοιπούς χρήστες θα προσπαθήσουν να διαφωνήσουν επ'άπειρον. Δεν είναι υποχρεωτικό να πειστούν, αλλά αν λάβουν μια απάντηση θα επαναλάβουν τα ίδια γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να τη διαβάσουν/καταλάβουν, σκοπός τους είναι ο εξευτελισμός της θρησκείας. Σε αυτό βοηθάνε και οι θρησκευτικές ηγέτες όλων των θρησκειών.
Οπότε οι κατηγορίες που εγέρθησαν
1) Ο Θεός είναι εγωϊστής, κακός και δεν θέλει οι πρωτόπλαστοι να αποκτήσουν γνώση, τους αρνείται την ανάπτυξη διάνοιας, τους θέλει αφελείς δούλους.
Απάντηση: Είναι δυνατόν ο Δημιουργός τους να είναι τόσο αφελής, που ένώ θέλει τάχα να διαφυλάξει τη γνώση από τα χέρια του Αδάμ, να την αφήνει εκτεθιμένη; Όπως θα δεις παρακάτω ΦΑΓΑΝΕ και ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΤΟΥΣ. Επομένως, ποιος έβαλε φράγμα στην ανάπτυξη της διάνοιάς τους; Δες επίσης, τι εγωϊστικές σκέψεις γεννήθηκαν στο μυαλό τους, ''Θα γίνουμε θεοί, μας κορόϊδεψε, τι τον χρειαζόμαστε;''
ΚΕΦ. Γ
4 Και είπεν ο όφις προς τη γυναίκα, Δεν θέλετε βεβαίως αποθάνει, 5 αλλ' εξεύρει ο Θεός ότι καθ'ην ημέραν φάγητε απ'αυτού ΘΕΛΟΥΣΙ ΑΝΟΙΧΘΗ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΣΘΑΙ ΩΣ ΘΕΟΙ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΝ. 6 Και είδε η γυνή ότι το δένδρον ήτο καλόν εις βρώσιν, και ότι ήτο αρεστόν εις τους οφθαλμούς, και ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΝ ΩΣ ΔΙΔΟΝ ΓΝΩΣΙΝ.
6 Και είδε η γυνή ότι το δένδρον ήτο καλόν εις βρώσιν, και ότι ήτο αρεστόν εις τους οφθαλμούς, και ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΝ ΩΣ ΔΙΔΟΝ ΓΝΩΣΙΝ και λαβούσα εκ του καρπού ΕΦΑΓΕ και έδωκε εις τον άνδραν αυτής μεθ'εαυτής, και αυτός ΕΦΑΓΕ.
7 Και ΗΝΟΙΧΘΗΣΑΝ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ αμφοτέρων, και εγνώρισαν ότι ήσαν γυμνοί, και ράψαντες φύλλα συκής, έκαμον εις εαυτούς περιζώματα. 8 Και ήκουσαν την φωνή Κυρίου του Θεού, περιπατούντος εν τω παραδείσω προς το δειλινόν, και ΕΚΡΥΦΘΗΣΑΝ ο Αδάμ και η γυνή αυτού από προσώπου Κυρίου του Θεού, μεταξύ των δένδρων του παραδείσου.
2)Ποια κοινωνία αγάπης αρνήθηκε, αφού είναι μόνος του;
Απάντηση:
Κεφ Α
27 Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ' εικόνα εαυτού, κατ'εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς.
Δε βρίσκεται μόνος ο Αδάμ αλλά σε σχέση με τον Θεό και πολλές άλλες υπάρξεις επίσης.
Φυσικά δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσεις, αν πειστείς πείστηκες. Κάνουν λάθος οι άλλοι χρήστες όταν φαντάζονται μια 'δογματική απαίτηση'. Ότι θέλει ο καθένας ας πιστεύσει.
Ευχαριστώ, καλημέρα
quote:
χαίρομαι να σας διαβάζω ρε παιδιά, τουλάχιστον για ένα λόγο!
Και αυτός είναι η ευγένεια σας :)Κατά τα λοιπά εξακολουθώ να θέλω τον χρόνο μου :)
Αγάπη αν δεν έχω, τίποτα δεν έχω...
Plaudite, acta est fabula!
Μια τρίτη διαφωνία είναι η άποψη ότι ο Θεός είναι εκτός από κακός και ψεύτης. Ποιος είπε όμως ψέμματα,ας δούμε.
Β'
16 Και ο Κύριος ο Θεός έδωσε προσταγή στον Αδάμ, λέγοντας: Από κάθε δέντρο του παραδείσου θα τρως ελεύθερα,
17 από το δέντρο τής γνώσης τού καλού και του κακού, όμως, δεν θα φας απ' αυτό· επειδή, την ίδια ημέρα που θα φας απ' αυτό, θα πεθάνεις οπωσδήποτε.
Γ'
4 Και το φίδι είπε στη γυναίκα: Σίγουρα δεν θα πεθάνετε,
5 αλλ' ο Θεός ξέρει ότι την ίδια ημέρα που θα φάτε απ' αυτόν, τα μάτια σας θα ανοιχτούν, και θα είστε σαν θεοί, γνωρίζοντας το καλό και το κακό.
22 Και ο Κύριος ο Θεός είπε: Δέστε, ο Αδάμ έγινε σαν ένας από μας, στο να γνωρίζει το καλό και το κακό· και τώρα μήπως απλώσει το χέρι του και πάρει από το δέντρο τής ζωής και φάει, και ζήσει αιώνια·
23 γι' αυτό, ο Κύριος ο Θεός τον έβγαλε έξω από τον παράδεισο της Εδέμ, για να εργάζεται τη γη από την οποία πάρθηκε.
24 Και έδιωξε τον Αδάμ· και στα ανατολικά τού παραδείσου της Εδέμ έβαλε τα Χερουβείμ, και τη ρομφαία τη φλόγινη, την περιστρεφόμενη, για να φυλάττουν τον δρόμο τού δέντρου τής ζωής.
Όπως βλέπουμε ο Θεός δεν είπε ότι ο Αδάμ δεν θα μπορούσε να 'αγγίξει' τη γνώση' και να γίνει θεός. Είπε ότι αν το κάνει θα πεθάνει, θα αποσύρει δηλαδή την αθανασία και προστασία του ο Θεός, αν ο άνθρωπος πράξει έτσι. Φυσικό επακόλουθο.. αν απομακρυνθείς από εμένα, θα απομακρυνθώ από εσένα. Η μισοαλήθεια του Σατανά είναι ότι ο άνθρωπος άρχισε να καλλιεργεί διάνοια, όμως η γνώση δεν θα τον έκανε έναν ανεξάρτητο αθάνατο. Και από τότε συνεχίζουμε να τρώμε από το δέντρο της γνώσης αλλά μάταια αναζητούμε από αυτήν να μας δώσει αθανασία, γιατί αρνούμαστε τη Πηγή της Αθανασίας.
Τον φουκαριάρη τον Αδάμ, όχι μόνο τον φόρτωσαν με κατηγορίες χωρίς αποδείξεις, αλλά δεν τον άφησαν ούτε να διηγηθεί τα πράγματα από την δική του πλευρά. Επικράτησε το «δίκιο του ισχυρού».
Το δικαστήριο απαλλάσσει από τις κατηγορίες τον Αδάμ, λόγω έλλειψης μαρτύρων. Διότι «testis unus, testis nullus».
Σχετικά με τις κατηγορίες για τους Ιππότες του Ναού, πολλά έχουν λεχθεί κατά καιρούς. Άλλες φορές τα βλέπουμε να είναι υπέρ τους και άλλες πάλι κατά. Δεν έχει όμως τόση πολή σημασία πιστεύω ο τρόπος με τον οποίο διώχθησαν οι Ναϊτες, όσο το γεγονός της στάσης τους στην Δίκη. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε οτι ο Βασιλιάς Φίλιππος ο Δ' (γνωστός και ως Φίλλιπος ο Ωραίος) δεν φημίζεται και τόσο για τις αποφάσεις του. Ποιος όμως ο λόγος ένα τέτοιο τάγμα, με τόση δύναμη, ισχύ οικονομική μέσω τόσων κάστρον σε Γαλλία Ισπανία Γερμανία κλπ. να αφεθεί στην μοίρα που του είχαν προσχεδιάσει τόσο η Βασιλική Αυλή όσο και το Βατικανό; Σχετικά μ' αυτό το μείζονος σημασίας ερώτημα, αναφορικά με την ιστορία του ταγματος, ποιος ο σκοπός του Τελευταίου Μεγάλου Διδάσκαλου Ζακ Ντε Μολαί; Αν ήταν κανείς από εμάς στην θέση του θα άφηνε να αφανηστεί όλο το τάγμα; ![]()
KAI STIS DYO PERIPTWSEIS EIXA NARKWTHEI OLIKA .
STHN PRWTH EGXEIRISH KANA 10 LEPTO META THN NARKWSH "KSYPNHSA"PROSPATHONTAS NA EIDOPOIHSW TOYS GIATROYS PWS EXW
ANAPNEYSTIKO PROBLHMA KAI PWS DEN MPOROYSA NA ANASANW.TO "KSYPNHMA"
AYTO DIHRKISE 1 LEPTO .STO ENA LEPTO AYTO DEN LEITOYRGOYSE TIPOTA STO
SWMA MOY ,OYTE XERIA ,OYTE PODIA OYTE ANAPNEYSTIKO SYSTHMA PARA MONO
TO NOHTIKO SYSTHMA.STO DIASTHMA AYTO TO MYALO MOY PROSPATHOYSE NA DWSEI "ENTOLH" STA PNEYMONIA MOY NA ARXIZOYN NA LEITOYRGOYN KAI STA XERIA NA KOYNITHOYN MPAS KAI EIDOPOIHTHOYN OI GIATROI(NOMIZA PWS DEN EIXAN KATALABEI PWS PNIGOMOUN).
STO LEPTO AYTO TELIKA ONTWS PNIGOMOYN ,ONTWS OI GIATROI PROSPATHOYSAN NA ANOIKSOUN TO O2 DIOTI PAROYSIASA ANAPNEYSTIKH EPIPLOKH.MOLIS TO O2 ANOIKSE KAI EISXWRHSE STA PNEYMONIA MOY AMESWS KOIMHTHIKA KAI KSYPNHSA TELIKA STO TELOS THS EGXEIRISHS.
STHN DEYTERH EGXEIRISH EIXA MIA ANALOGH EMPEIRIA LOGW ANAPNEYSTIKHS EPIPLOKHS PALI ME THN MONH DIAFORA OTI KRATHSE PERISSOTERO KAI PROS TO TELOS THS EGXEIRISHS LIGO PRIN THN ANALHPSH(DHLADH THN WRA POU KSYPNAGA).
TO PERIERGO ME THN DEYTERH EMPEIRIA HTAN OTI ENW ARXIZE ME THN IDIA EIKONA DHLADH EMENA NA PROSPATHEI NA ANASANEI, SYNEXIZE ME MIA OMILIA (DEN GNWRIZW ME POION TO PIO PITHANO NA HTAN OMILIA ME TO YPOSYNEIDHTO MOY)ME ENA DYTERO ATOMO.
TO DEYTERO AYTO ATOMO MOY ELEGE PWS DEN EPREPE NA ANHSYXW GIA TO AN THA KSYPNHSW KAI PWS OI PSYXH EINAI MIA ENERGEIA EGKLOBISMENH STON XRONO OPOY TO SHMERA KAI TO XTES KAI TO AYRIO SYMBAINOYN TAYTOXRONA
AIWNIA ,PARALLHLA AKOYGA ENAN YMNO ANATOLITIKO-BYZANTINO KAI EBLEPA EIKONES APO THN ZWH MOY EIXA KOINWS MIA ANADROMH STO PARELTHON .(SHM:OLA AYTA SYNEBAINAN TAYTOXRONA!!)LOIPON MOLIS ENOIWSA PWS EFTANA STO SHMERA APOFASISA NA KSYPNHSW KAI NA EPNELTHW APANTWNTAS STO DEYTERO ATOMO PWS DEN ME APASXOLEI H PRAGMATIKOTHTA KAI PWS THELW NA KSYPNHSW NA GYRISW STON KOSMO MOY ESTW KAI AN HTAN PSEYTIKOS GIA NA DW TA ATOMA POY ME AGAPOUN KAI AGAPAW.
META APO AYTHN THN FRASH ARXIZA NA EPANERXOMAI OPOY KATELIKSA KSYPNIOS STO FOREIO ME ENA AISTHIMA ANAKOUFISHS KAI ME DAKRYA STA MATIA.......
ERWTHMA:
a)HTAN METATHANATIES AYTES OI DYO EMPEIRIES?
b)HTAN EMPEIRIES PROTHANATIES?
c)HTAN PARAISTHISEIS LOGO TWN ANAISTHISIOGONWN?
EGW DEN MPORW NA DWSW SIGOURH APANTHSH.
TO MONO POU KSERW EINAI PWS KAI OI DYO EMPEIRIES HTAN ARKETA ZWNTANES KAI DYNATES EMPEIRIES POU THA TIS THYMAMAI GIA PANTA, EMPEIRIES POU ME KANAN NA BLEPW THN TAINIA MATRIX ME MEGALYTERH SOBAROTHTA....
Ασχολουμαι παρα πολυ με τις μεταθανατιες εμπειριες και πιστευω οτι η δευτερη εμπειρια σου ηταν μεταθανατια εμπειρια.
Ο λογος οτι εκει που βρισκοσουν στα δυσκολα συνειδητοποιησες οτι μιλας με ενα ον και σου ελεγε να μην φοβασαι και ειδες και την ζωη σου οπως συμβαινει συνηθως.
Αναλογες μαρτυριες υπαρχουν παρα πολλες. Καποιος ισως πει οτι ηταν απο τα παραισθησιογονα αλλα εσυ που το βιωσες και μονο ξερεις αν ηταν αληθινο η απλα μια παραισθηση.
Δες και εδω: Καλησπερα φιλε.
Ασχολουμαι παρα πολυ με τις μεταθανατιες εμπειριες και πιστευω οτι η δευτερη εμπειρια σου ηταν μεταθανατια εμπειρια.
Ο λογος οτι εκει που βρισκοσουν στα δυσκολα συνειδητοποιησες οτι μιλας με ενα ον και σου ελεγε να μην φοβασαι και ειδες και την ζωη σου οπως συμβαινει συνηθως.
Αναλογες μαρτυριες υπαρχουν παρα πολλες. Καποιος ισως πει οτι ηταν απο τα παραισθησιογονα αλλα εσυ που το βιωσες και μονο ξερεις αν ηταν αληθινο η απλα μια παραισθηση.
Δες και εδω:ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Kανε και ενα search πανω δεξια που λεει αναζητηση και θα βρεις ηδη αρκετα θεματα για αυτο το θεμα και με εμπειριες ![]()
Γραψε: θανατος,μεταθανατιες....
ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ
Θα ήθελα να σου πω, πως υπάρχει ήδη ένα θέμα για μεταθανάτιες εμπειρίες που μπορείς και πάρεις κάποιες γνώμες και ιδέες άλλων και να συμμετάσχεις....
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3807
Ευχαριστώ... καλημέρα...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Συμφωνώ με την simori που σε παραπέμπει στο ήδη ενεργό παρόμοιο θέμα για τις μεταθανάτιες εμπειρίες.
Και ακόμα, μία παράκληση:
---------------------------------------------------------------------
Στην προσπάθεια του ESOTERICA να προωθήσει την ελληνική γραφή
στο διάλογο που διεξάγεται στις ομάδες συζήτησης, αλλά και να
διευκολύνει την περιήγηση των μελών στα FORUMS, συνιστούμε
την αποφυγή χρήσης των greeklish στα μηνύματα, όπου αυτό είναι
εφικτό.
Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι τεχνικοί λόγοι που το εμποδίζουν,
μπορείτε να ανατρέξετε στα θέματα:
Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish !
Τα ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ του ΚΩΔΙΚΑ Forum!!!
Provlima me ta ELLHNIKA
και να ακολουθήσετε τις εκεί συμβουλές. Υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι
να σας βοηθήσουν, εάν προκείψουν περεταίρω προβλήματα.
---------------------------------------------------------------------
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Το καλοκαίρι του 1997 με πήραν αμέσως στις Π.Β. για εγχείρηση.Την ώρα της εγχείρισης και μετά από ότι μου είπαν χρειάστηκα οξυγόνο. Όταν με πήραν στο δωμάτιο ήμουν σε κατάσταση νάρκωσης και έβλεπα ένα μαύρο πέπλο και στην μέση ένα έντονο άσπρο και γύρω-γύρω χρυσοκίτρινο σε ανοικτό χρώμα φως. Με ελκούσε και εγώ πήγαινα κοντά του. Ξαφνικά όμως άκουσα φωνές και κλάματα αλλά και τον εαυτό μου να κάνει τον θόρυβο που κάνουν οι μελλοθάνατοι όταν ξεψυχίζουν. Δεν ένιωσα κάπιο φόβο αλλά άκουγα αυτό το δυνατό ροχαλιτό και την ψυχή μου την ένιωθα στο λαίμο μου. Επίσης άκουγα την ξαδέλφη μου, να κλαίει δίπλα στο αυτί μου και να μου φωνάζει να μην πεθάνω και να αναπνέω, άκουγα τις νοσοκόμες και τους γιατρούς να φωνάζουν, ανάπνευσε κορίτσι μου, μας ακούς? ανάπνευσε, άκουγα την μητέρα μου να κλαίει, και ξαφνικά χάθηκα σταμάτησα να πηγαίνω σε εκείνο το φως. Ξύπνησα την επομένη και μου είπαν ότι όλοι πίστευαν πως πέθαινα και πως οι γιατροί δεν έκαναν καλή δουλειά. Ενώ το ήξεραν ότι χρειαζόμουν οξυγόνο δεν είχαν,και οταν πήγαν να φέρουν φυάλη από οξυγόνο, ήταν άδεια όπως και επόμενες τρεις φυάλες. Οι γονείς μου είπαν ότι οι νοσοκόμες ξεσήκωσαν όλο το νοσοκομείο μέχρι να βρουν στον όροφο μια φυάλη με οξυγόνο. Δε η κοπέλα που ήταν στο διπλάνο κρεβάτι μου είπε "Κοπέλα μου ήμουν σίγουρη πως θα πέθανες. Μας κατατρόμαξες". Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά εσείς πιστεύεται πως ξέφευγα απο το σώμα μου για την μεταθάνατο ζωή? Εγώ πάντος αυτό πιστεύω
Φιλικά
Λία
Maira
Πισυτευω οτι ναι βιωσες μια μεταθανατια εμπειρια γιατι περιγραφεις το εντονο φως το οποιο σε τραβουσε αλλα χωρις να νιωθεις φοβο κανενα και συγχρονως ακουγες και τους δικους σου να σε παρακαλανε να ζωντανεψεις.
Ειναι κλασικα συμπτωματα μιας μεταθανατιας εμπειριας.
Πρεπει να ηταν κατι υπεροχο ε?
Ενοω οταν πηγαινες προς το φως.
ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!!!
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΑΦΟΡΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ!!!
ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΑΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΥΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΕΝΗΛΙΚΕΙΩΘΕΙ ΧΑΠΙΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Η ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΟΜΟΥ ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΗΓΑΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΗ ΩΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΠΕΖΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΗΛΘΕ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΚΕΦΗ ΑΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΒΡΑΘΗΚΕ ΑΦΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΦΩΣ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕΡΟΣ!!!
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΦΟΤΟΥ ΛΙΠΟΘΗΜΗΣΕ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ!!!!
ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΤΟΥ ESOTERICA ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ.......
.................... <
--------------------------------------------------------------------------------
Πριν τη γεννηση και μετα το θανατο,πριν και μετα τη ζωη υπαρχει ΖΩΗ.Αν με ρωτουσαν πριν δυο μηνες θα απαντουσα με υποθετικες φιλοσοφικες θεωρησεις αλλα τωρα η απαντηση μου είναι τοσο απλη και απολυτη οσο ένα προσωπικο βιωμα.Είναι δυσκολο να περιγραψω με λεξεις ότι συνεβη γιατι μου φαινονται πολύ λιγες για να πλησιασουν τετοια νοηματα.Θα προσπαθησω να γραψω λιγα λογια αυθορμητα όπως μου ερχονται στη σκεψη.Δυσκολευομαι και οσον αφορα τη χρονικη σειρα γιατι δεν μπορω να βρω αντιστοιχια με τον τροπο που υπολογιζουμε το χρονο.Είναι σαν να συνεβαιναν όλα ταυτοχρονα σε ένα αχρονο παρον που δεν μπορω να προσδιορισω αλλιως.Είναι τελειως διαφορετικη η αντιληψη του περιβαλλοντος. Και δεν μπορω να τα παρουσιασω ετσι ώστε να γινουν ευκολα κατανοητα…
Σκεφτομαι…που ειμαι?Σκοταδι και μετα ενας γνωριμος ρυθμος ,μια παρουσια μου «λεει»πως όλα είναι ενταξει.Καταλαβαινω αλλα πώς να απαντησω?Η απαντηση στην ερωτηση ερχεται για να καταλαβω ότι ο τροπος επικοινωνιας είναι «τηλεπαθητικος».Σαν ολες οι γνωστες αισθησεις να εχουν γινει μια.Αισθανομαι την παρουσια του με έναν απολυτο τροπο σαν να είναι ένα με εμενα.Δεν υπαρχει φοβος , πονος ουτε μοναξια.Με γεμιζει απολυτα,μονο ΑΓΑΠΗ(ως κατι πολύ ανωτερο από ότι εννοουμε με αυτή τη λεξη),σαν να βρηκα τον αιωνιο αγαπημενο μου,οικεια σαν να γυρισα στο παλιο μου σπιτι …γαληνη,κατανοηση πληρης και αποδοχη.Ζω "αυτοματα" ότι επιθυμω και αισθανομαι..Η λεξη ευτυχια πολύ «λιγη».Εικονες ερχονται σαν προβολη σε οθονη.Βλεπουμε –μου δειχνει-εκεινη που νομιζα πως ειμαι εδώ.Αλλαζει η συναισθηση του «εαυτου»,δεν εχω πια αμεση σχεση με την προσωπικοτητα που «ημουν»εδώ αλλα δε με ενδιαφερει ουτε εχω συναισθηματικη συνδεση με οτιδηποτε ειχε στη ζωη της..
Ποια ζωη ?Πανικοβλημενοι γιατροι ,προσπαθουν να την επαναφερουν.Δε θελω να γυρισω-Σ’Αγαπω…Βλεπω το «τωρα» και το «μετα» σε καποια προσωπα κοντινα σε εκεινη.Πως θα είναι χωρις αυτή.Ο συντροφος της αγωνιά αλλα ξερω πως μπορει να συνεχισει χωρις εμενα.Εκεινος το σκεφτεται…Αν μπορει.Με"αγαπαει"αλλα μπορει.Καταληγει.Ειμαι σιγουρη πως δε με νοιαζει πια γι’αυτόν.Οι γιατροι κανουν άλλη μια προσπαθεια.Φωνες για μια ελαχιστη κινηση.Τι αστειοι που μου φαινονται.Γελαμε,Εκεινος(η παρουσια)με ρωταει αν ειμαι σιγουρη πως δε θελω να γυρισω.Δεν μπορω να υποκριθω .Η σκεψη είναι η μονη αληθεια και γινεται αντιληπτη «ταυτοχρονα».Ο φιλος μου με αποχαιρεταει και Εμεις ταξιδευομε μακρια.Θυμασαι κατι τρελα καλοκαιρια στη Μυκονο?-Ησουν κι εσυ εκει?-ΠΑΝΤΑ.Τωρα μπορουμε να ειμαστε εκει ,οπουδηποτε ,οποτε θελουμε.Τι ΜΑΓΕΙΑ!!Δεν γυριζω.Οι γιατροι τα παρατουν ,επιτελους.-Δυστυχως-λενε.Δε με ενδιαφερει να βλεπω εκει πια."βλεπω"τι ακολουθει-κηδεια,διαφορα…Δε με νοιαζει πια τιποτα από εκεινη.-Εισαι σιγουρη?-Ναι ,δε βρισκω λογο να γυρισω.ΘΕΛΩ να μεινω μαζι Σου.Και ξαφνικα μια εικονα, ο αδελφος της.Βλεπω στη ζωη του Είναι μικρος ακομη ,οι γονεις εχουν «πεθανει»ολοι εχουν πεθανει "εδώ και καιρο".Δεν εχει κανενα εκτος από εκεινη.Δεν το αντεχει και θα κανει «λαθος».-Θα τον αφησεις??Ταραζομαι. Το καταλαβαινει.-Εχεις ακομη δυνατοτητα επιλογης…-Θελω να μεινω,Σ’Αγαπω.Δε θελω να μου αφησεις το «χερι» ξανα.-Κι Εγω αλλα πρεπει να ξαναπας εκει για λιγο…-Όχι, δε θελω να μεινω χωρις Εσενα-Μα τωρα ξερεις ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ.Σ’ΑΓΑΠΩ.
……Κατι γινεται δυσκολο….ξανα…Σκεφτομαι—Ο αδελφος μου---Ειμαι μπερδεμενη ,φοβαμαι ,ποναω ..Γιατι?Βλεπω παλι μεσα από εκεινη.Παλι εδώ??Και δεν μπορει να κουνηθει .Με πολύ προσπαθεια κουνω τα δαχτυλα .Φωνες ,θορυβος, ξαναερχονται γυρω μου.Δε θελω να μεινω,ξαναφευγω,συνειδητα.Είναι αργα πια .η<
"πορτα"είναι κλειστη και εγω μενω εξω ,ξανα εδώ σε αυτή τη ζωη.Αλλα εχω κρυμμενα τα κλειδια.
Μονο που τιποτα πια δεν είναι το ιδιο για μενα , τωρα ειμαι παγιδευμενη αναμεσα στο τι θελω αληθινα και στις καταστασεις που ειχα δημιουργησει και με πιεζουν με καποια «πρεπει»Εχοντας μια επιχειρηση που δε θελω πια και έναν γαμο που εχει οριστει κοντα στα Χριστουγεννα,με καποιον που ξερω πως δεν αγαπω και θελω να χωρισω μαζι του και πολλα αλλα περιπλοκα γυρω μου.Είναι πολύ δυσκολο να προσποιουμαι εκεινη που νομιζαν πως ειμαι,ειμαι θυμωμενη,μπερδεμενη.
Όμως ξερω πως δεν ειμαι μονη.Πως παντα θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ.Απλα εχω λιγο δρομο ακομα «μπροστα»μου.Η ζωη μου όμως είναι μετα από Αυτό γεματη..Αγαπη και άλλη μια φορα Ονειρα…
Συγγνωμη για το μεγεθος του μυνηματος ,το περιορισα οσο μπορουσα αν και θελω να τονισω ξανα ότι οι λεξεις δεν ειναι δυνετο να εκφρασουν ο,τι βιωσα.
Να σημειωσω τελος πως μετα απο αυτη την "περιπετεια" ειμαι "καλυτερα "απο ποτε και αναρωσα σε παρα πολυ μικρο διαστημα σε σχεση με τα αναμενομενο μετα την εγχειρηση.Το "αστειο" ειναι πως ο γιατρος(πολυ γνωστος πλαστικος χειρουργος)ακομα ταραζεται και "χανει το χρωμα του"οποτε τυχαινει να με συναντησει.>>
......................................................................................
............................
Αυτα εγραψα στο topic του φιλου Ιασονα<Τι Γινεται λιγο πριν πεθανεις>καταθετοντας αυθορμητρα την εμπειρια μου .Τα ιατρικα στοιχεια που μου εδειξε ο επικεφαλης γιατρος και τα εμαθα μετα απο μεγαλη πιεση που του ασκησα(δεν του εχω πει για την εμπειρια μου κια ισως φοβοταν μηπως τρομαξω??)ηταν οτι οτι προκληθηκε ανακοπη λογω του επιπλεον αναισθητικου που μου χορηγησαν εξαιτιας της διαρκειας της επεμβασης και τις ανησυχητικες ενδειξεις οτι ""ξυπνουσα".Οπως συγκεκριμενα μου ειπε ο ανθρωπινος οργανισμος μπορει να ανεχτει καποια συγκεκριμενα λιτρα υγρου(αναισθητικου) που σε μενα λογω ευαισθησιας ξεπεραστηκαν με αποτελεσμα (τα λογια του ακριβως) να "πνιγω".Ημουν επι 14!!!λεπτα σε ευθεια γραμμη της καρδιακης λειτουργιας αλλα και στη συνεχεια συμφωνα με τις ενδειξεις του εγκεφαλογραφου με τη γνωστη ευθεια νεκρικη γραμμη.Καμια ζωτικη ενδειξη.Προσπαθησαν να με επαναφερουν αλλα ηταν η πρωτη τοσο απιθανη περιπτωση επιστροφης στην εμπειρια του γιατρου.Ειχαν παρατησει την προσπαθεια και ετοιμαζονταν να ανα κοινωσουν το<θανατο μου>και να συμπληρωσουν το πιστοποιητικο θανατου οταν <γυρισα>.
Απο τοτε απεκτησα ιδιοτητες που δεν ειχα καθως ξαναθυμηθηκα οσο ημουν εκει
καποιες γνωσεις που ειχα ξεχασει .Απο ορισμενους θεωρειται χαρισμα το να εχει καποιος ικανοτητες που οι περισσοτεροι εχουν ξεχασει αλλα πολλες φορες(για οσους ξερουν τι εννοω ή θα ηθελαν να μαθουν)ειναι εξαντλητικο.
Και η επιβεβαιωση πως οτι βιωσα τοτε ηταν αληθινο ηταν μια ακομη πιο σοβαρη εγχειριση πριν 2 μηνες περιπου (3ωρες κ 40 λεπτα)με γενικη -εννοειται -αναισθησια κατα τη διαρκεια της οποιας δε βιωσα τιποτα (παρα το φοβο μου οτι αυτη τη φορα δε θα γυριζα)ουτε καν ονειρα .Αυτο για μενα καταριπτει τη θεωρια περι του οτι οι εμπειριες αυτες μπορει να προερχονται λογω παραισθησεων των αναισθητικων ουσιων.Ειναι μια ακομη αποδειξη στα πλαισια της γνωστης λογικης της επαναλειπτικοτητας των πειραματων της επιστημης.Για μενα ο,τι βιωσα τοτε ειναι τοσο αληθινο οσο το οτι γραφω τωρα αυτο το κειμενο στον υπολογιστη.Η πρωτη περιγραφη της επειριας μου ισως δεν ηταν τοσο ολοκληρωμενη γιατι ηταν πολυ προσφατη και ημουν συγκλονιμενη παραλειποντας λεπτομερειες σημαντικες που θα ηθελα να προσθεσωτωρα αλλα θα μεγαλωνε πολυ το κειμενοΤο αφηνω για καποια αλλη φορα..Μπορειτε να με ρωτησετε ελευθερα οτιδηποτε δεν καταλαβαινετε αρκετα και μη διστασετε να αναφερετε τις αποριες σας πανω σε οποιοδηποτε σημειο .Χαιρομαι πολυ που μαθαινω οτι επιτελους αρχισαν παρομοιες ερευνες ανοικτες για το κοινο και στην Ελλαδα .Το μεγαλυτερο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι λογω των προκαταληψεων της κοινωνιας μας δεν μπορω να μιλησω με κανεναν ουτε καν στα κοντινα μου προσωπα για οσα βιωσα και για τα μαθηματα που πηρα καθως και για τις "ικανοτητες" που απεκτησα μετα απο αυτο.Ελαφρυνει πολυ τη θεση μου το οτι μου δινεται η ευκαιρια να συζητησω με ατομα που πραγματικα ενδιαφερονται χωρις προθεση ειρωνιας.Παρακαλω μη διστασεται να επικοινωνισετε μαζι μου το συντομοτερο αν εχετε ή γνωριζετε παρομοια βιωματα .Αν δε θελετε να γινουν γνωστα στο forum μπορετε να μου στειλετε οτιδηποτε σχετικο (εμπειρια ερωτησεισ,αποριες για τη δικη μου σε μαιλ
Τα στοιχεια μου ειναι τα παρακατω
e-mail peggy12676@ yahoo.gr
Θεωρω οτι στα πλαισια ή παραλληλα καθε σχετικη ερευνα θα ηταν επικοδομητικο να γινουν μια σειρα σεμιναριων και διαλεξεων για την πληροφορηση του κοινου καθως και καποιες οργανωσεις ομαδων ατομων με σχετικα βιωματα για λογους υποστηριξης και αλληλοβοηθειας των μελων τους με ανταλλαγη εμπειριων, κατι που θα βοηθουσε και τις ερευνες για την εξαγωγη σημαντικων συμπερασματων απο την παρακολουθηση των συζητησεων αυτων αλλα κυριως τα μελη που θα συμμετεχουν στο δυσκολο δρομο της προσαρμογης στην καθημερινοτητα τους μετα απο ενα τοσο συγκλονιστικο βιωμα.(στο εξωτερικο υπαρχουν ηδη support groups for NDE).Κανω αυτη την προταση κρινοντας απο τις δυσκολιες που αντιμετωπιζω εγω να προσαρμοστω (υποθετω και αρκετοι αλλοι που δεν εχουμε υποστηρικτικο περιβαλλον).Εχω αναγκη να μοιραστω αυτη την αληθεια τοσο με ατομα που ενδιαφερονται πραγματικα οπως εσεις αλλα κυριως με αλλους που εχουν ζησει κατι παρομοιο.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΝ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΑΠΛΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΨΥΧΡΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ INTERNET.ΜΕΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΜΠΡΕΙΡΙΩΝ.ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ "ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ(ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ)ΑΠΛΑ ΛΕΙΠΕΙ
LOVE IS THE ONLY TRUTH