- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Τι εννοείς ότι ο Κύκλος είναι αρκετά μεγάλος για να χαραχθει με το καρβουνακι μονο; Δεν είναι αρκετό σε ποσότητα ή φοβάσαι ότι αυτό μόνο δεν αρκεί;
Νομίζω ότι το καρβουνάκι είναι αρκετό για να σχηματίσεις τον Κύκλο.Προσωπικά θα αισθανόμουν πιο σίγουρος αν σχηματίσω τον Κύκλο και ξεκινήσω κατευθείαν την Εργασία χωρίς να πρέπει να βγω από αυτόν και να τον ξανασχηματίσω ύστερα(αφού ξαναμπώ)με το Ξίφος.
Νομίζω ότι στο Επτάμερον φαίνεται ξεκάθαρα ότι άλλη μέρα ο Λειτουργός σχηματίζει τον Κύκλο κι άλλη μέρα αρχίζει την Τελετή. Διάβασε ξανά το τμήμα που λέει "of the method of working" και πες μου αν καταλαβαίνεις το ίδιο.Να δω τι λέει και ο "Μάγος" και το βιβλίο που διαβάζεις που έχει τα πολλά Γριμμόρια.
Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!
Θα πάω να κάνω μια είσπραξη από Αθήνα γιατί το παιδί που έχουμε για εξωτερικές δουλειές είναι σε άδεια οπότε θα αργήσω να απαντήσω αν γράψει κανείς.
Υπολογίζω ότι θα επιστρέψω γύρω στις 12 και κάτι.
Αυτά.
Καλά που είναι αυτός ο καινούριος φίλος που μπήκε στην παρέα μας;![]()
Τέλος πάντων.
Η εβδομάδα προχωρά πολύ αργά...αίσχος!
Τελικά και οι δύο καταλάβαμε το ίδιο πράγμα.Ότι άλλη μέρα φτιάχνεις τον Κύκλο και άλλη αρχίζεις την Τελετή. Τώρα όσο για τις άλλες απορίες που είχαμε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε στις 17 να απαντήσει ο συγγραφέας για να μας δώσει τη δική του σκοπιά. Θα προσπαθήσω να τις κοιτάξω για άλλη μια φορά. Διαβάζοντας ένα κείμενο ξανά και ξανά, κατανοείς όλο και περισσότερα κομμάτια του.Πρέπει όμως να βρω χρόνο...ή μάλλον να οργανώσω λίγο τον χρόνο μου![]()
Ο σκυλάκος τι κάνει;
Έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο για την ιστορία της Σολωμονικής που λέγεται "Το Κλειδί του βασιλιά Σολωμόντα" ή "Αναζητώντας το Κλειδί του βασιλιά Σολωμόντα" (αν θυμάμαι καλά). Ο τίτλος μοιάζει με ένα άλλο βιβλίο που είχες αναφέρει από εκδόσεις Αρχέτυπο νομίζω αλλά είναι τελείως διαφορετικό. Είναι ένα μικρό μαύρο βιβλίο που έχει από έξω μια σφραγίδα. Είναι στα ελληνικά και νομίζω το έχει γράψει έλληνας. Είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί εξηγεί καλά όλη την ιστορία σχετικά με όλα τα Γριμμόρια που ξέρουμε(και το Επτάμερον) και μιλά για το που πως και πότε παρουσιάστηκαν τα διάφορα χειρόγραφα. Έχει και συνοπτική παρουσίαση κάθε Γριμμορίου. Είναι πολύ ενδιαφέρον για όποιον ενδιαφέρεται για την ιστορία των Γριμμορίων και αν και δεν είναι αυτός ο στόχος ενός μάγου, εν τούτοις πιστεύω ότι είναι καλό να γνωρίζουμε την ιστορία αυτών των κειμένων, πότε εμφανίστηκαν, και πως εξελίχθηκαν. Σκοπεύω να το αγοράσω.
Πολύ καλό αν και επιφυλάσει εκπλήξεις...
Με βάση τα αποτελέσματα μου βγήκα εξυπνότερος σε σχέση με το 50% του μέσου όρου του πληθυσμου , ενώ η σύζυγος μου εξυπνότερη σε σχέση με το 98% ......
http://www.telemath.gr/mathematical_iq_tests/index.htm
Κανένας μαθηματικός να μου κάνει κανένα ιδιαίτερο..? όλο επανεξεταστέως ήμουν στα Φυσικο-χημιο-μαθηματικά...!!!!![]()
![]()

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Τι να πω τώρα! Με πρόλαβες, ή έχει πέσει περίπτωση κατασκοπείας...
Τόσο καιρό τώρα προσπαθώ με τις συμβουλές του Admnin να ανεβάσω στα φόρουμς ενα πολύ καλό τεστ, το οποίο το έχω δώσει ήδη και σε αρκετές ομάδες ατόμων βγάζοντας τα δικά μου στατιστικά συμπεράσματα, και ακριβώς μόλις ήμουν έτοιμη να το ανοίξω το θέμα: ουπς! με προλαβε ο Πλωτίνος!!!
Λοιπόν, εκτός από το αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι μόλις καθαρίσει το μυαλό μου θα κάνω και το τεστ που μας προτείνεις, θα παραθέσω με τη σειρά μου και το τεστ, που καιρό ήθελα να παρουσιάσω.
Α, και για της στατιστικής το αληθές, ένα μόνο λέω: 139...![]()
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
Κάποιες οδηγίες, αλλά και συμβουλές μαζί:
-Προσέξετε με το θέμα του χρόνου! Για να είναι αξιόπιστο το τεστ, πρέπει να τηρηθεί με αυστηροτητα.
-Επειδή κάποιες ερωτήσεις είναι πανεύκολες (δίνοντας με την απάντησή τους έναν μέτριο προς χαμηλό δείκτη) δεν σημαίνει πως είναι όλες έτσι.
-Απαντήστε πρώτα όσο πιο γρήγορα μπορείτε τις εύκολες - αυτονόητες ερωτήσεις, και μετά ασχοληθείτε με τις δυσκολότερες. Ετσι, δεν θα χάσετε χρόνο βρισκόμενοι στο τελος να μην έχετε απαντήσει όλες τις εύκολες.
-Οι ερωτήσεις είναι 90, αν απαντηθούν όμως όλες (στα 45 λεπτά), θα αποδειχτέιτε αρκετά πιο έξυπνοι από τον Αινστάιν. Επειδή αυτό είναι απίθανο, εξασφαλίστε πρώτα τις δεδομένες και μετά υπολογίζοντας το χρόνο σας, προσπαθήστε να αυξήσετε τον αριθμό των σωστών όσο μπορείτε.
Τα φύλλα ερωτήσεων, καθώς και οι οδηγίες και οι λύσεις, δίνονται παρακάτω.
Καλή επιτυχία!
Ευχαριστώ και πάλι τον Admin, για το ξενύχτι, να φτιάξει τις εικόνες...
αυτή...που τα κατάφερε!
Edited by - amalia on 07/04/2003 00:41:09
Α=Ω

Δυστυχώς δεν μπορούσε να βγει καλύτερη ποιότητα στις εικόνες.
Τις τσέκαρα κι εγώ χθες, αλλά μου είχαν φανεί εντάξει. Παραθέτω ωστόσο κάποιες διευκρινίσεις:
- σελ.2, ερώτηση 23 συνεχίζεται στη σελ.3 πάνω αριστερά με τη φράση "επόμενο γράμμα"
- σελ.3, ερώτηση 49 συνεχίζεται στη σελ.4
- σελ.4, ερώτηση 53: ΠΑΥΛΕΓΚΑΤΛΟΙΡΨΟΖ, ερώτηση 59, όπως τη βλέπετε, ερώτηση 77 συνεχίζεται στη σελ.5
- σελ.5, ερώτηση 83, με λίγη προσοχή τα σχηματάκια στα ζάρια φαίνονται.
αυτή...που τα κατάφερε!
Η σχέση μου με τα μαθηματικά θυμίζει την σχέση της γάτας με το νερό...
Αν και πιστεύω οτι αυτά τα τέστ θα πρέπει να ονομάζονται τεστ συνδυαστικής ικανότητας...γιατι πολύ απλά αυτό τεστάρουν...
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "
παραθέτω αυτούσια αυτά που είχα αναφέρει στο topic ΠΟΣΟΣΤΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ περί των IQ Tests και θα καταλάβετε γιατί δεν πρέπει ούτε να ανησυχείτε...αλλά ούτε και να θριαμβολογείτε
quote:
Επειδή και η ΑΤΜΑ αναφέρθηκε σε IQ test αλλά και ο Eχεμβροτος παρέθεσε το παράδειγμα με τις διαφορετικές βαθμολογίες, θα ήθελα να παραθέσω κάποιες θεωρίες που έχουν να κάνουν με το τι μετράνε τελικά τα IQ tests. Η κάθε θεωρία που έχει αναπτυχθεί δίνει και τον δικό της ορισμό περί νοημοσύνης.Επειδή οι πληροφορίες είναι από Αμερικάνικο βιβλίο, δεν θα μεταφράσω την ονομασία της κάθε θεωρίας, φοβούμενος για την μη σωστή μετάφραση στα Ελληνικά. Επιπρόσθετα κάποια ορολογία θα την αναφέρω και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
Τhe Psychometric Approach
Αυτή η θεωρία προσπαθεί να αναλύσει την δομή της νοημοσύνης εξετάζοντας τις σχέσεις μεταξύ των tests πνευματικών ικανοτήτων.Το σκορ σχεδόν σε όλα τα tests συσχετίζεται θετικά (δηλαδή εάν πας καλά σε ένα , πας και στα άλλα). Κατόπιν ανάλυσης, βγήκε το συμπέρασμα ότι η νοημοσύνη δεν είναι μία ικανότητα, αλλά ένα πλήθος ικανοτήτων και προσόντων που χρειάζεται για να επιτύχεις σε ένα IQ test.
Σαν θεωρία εξέτασης του IQ θεωρείται ξεπερασμένη.Τhe Information-Processing Approach
Η θεωρία αυτή εστιάζεται στην διαδικασία της συμπεριφοράς της νοημοσύνης. Υπάρχει μικρός συσχετισμός μεταξύ της βαθμολογίας των IQ tests και των μετρήσεων της ευλυγισίας και της ικανότητας για προσοχή και μεταξύ της βαθμολογίας των IQ tests και της ταχύτητας επεξεργασίας πληροφοριών.
Και αυτή θεωρία τείνει να ξεπερασθεί.The Triarchic Theory of Intelligence
Σύμφωνα με αυτή την θεωρία, υπάρχουν τρία είδη νοημοσύνης:
-Αναλυτική (Analytic)
-Δημιουργική (Creative)
-Πρακτική (Practical)
Βάση αυτής της θεωρίας τα IQ tests, επικεντρώνονται μόνο στην Αναλυτική νοημοσύνη.Μultiple Intelligence
Η θεωρία αυτή προτείνει ότι η βιολογία μας εξοπλίζει με ικανότητες πολλαπλής νοημοσύνης, που μπορεί η κάθε μία να λειτουργήσει με σχετική αυτονομία.
Ετσι έχουμε:
1) Γλωσσολογική (Linguistic)
2) Λογική-Μαθηματική (Logical-Mathematical)
3) Νοημοσύνη του χώρου; (Spatial)
4) Μουσική (Musical)
5) Σωματοκινητική (Body-Kinesthetic). Ικανότητες χορευτών,αθλητών, χειρουργών κλπ
6) Eσωτερική; (Intrapersonal-Self Understanding)
7) Διαπροσωπική (Interpersonal)
8) Φυσιοκρατική (Naturalistic). Ικανότητα να βλέπεις μορφοδιατάξεις στην φύση.
Από τις ανωτέρω επί μέρους νοημοσύνες, τα IQ tests μετράνε μόνο τις 3 πρώτες.
Η θεωρία αυτή είναι και η πιο τελευταία και η πιο αναλυτική θα έλεγα για τον ορισμό της νοημοσύνης.Τhe Ecological Approach
Αυτή η θεωρία τονίζει τον ρόλο του περιβάλλοντος στην διαμόρφωση των πνευματικών ικανοτήτων, που θα λειτουργούν στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Αυτές οι ικανότητες μπορεί να διαφέρουν από πολιτισμό σε πολιτισμό.Άρα βλέπουμε ότι η νοημοσύνη είναι εξαιρετικά σύνθετη, ενώ οι Ψυχολόγοι δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε έναν κοινό ορισμό.
Τα IQ tests αυτό που κάνουν είναι να μετράνε κάποιες από τις συνιστώσες της. Αρα τα IQ tests είναι έγκυρα μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς, όπου καταδεικνύουν συγκεκριμένη ικανότητα.
Επίσης εμφανίζονται να έχουν μεγάλη εγκυρότητα στο σχολείο σχετικά με την αφηρημένη συλλογιστική και την προφορική κατανόηση.
Ελπίζω να είναι αρκετά διαφωτιστικά αυτά που γράφω
Ευχαριστώ
![]()
Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...
Το να πιστεύεις ή όχι στα τεστ I.Q.,εξαρτάται από το τι περιμένεις να βρεις σ'αυτά. Αν περιμένεις να βρεις ποιος είσαι, σίγουρα δεν θα σου το πουν, αν περιμένεις να δεις πόσο έξυπνος είσαι, πάλι δεν θα πέσουν 100% μέσα. Αν προσπαθείς να καταλάβεις γιατί όλα σου πάνε σκατά στη σχέση σου, καλύτερα να επιλέξεις ένα τεστ του Κοσμοπόλιταν ![]()
Τα τεστ I.Q., όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο Αίλουρος φίλος μας πιο πάνω, μετράνε συγκεκριμένες όψεις της νοημοσύνης και πάλι η αξιοπιστία τους μετράται σε ποσοστά. Δηλαδή, κάποιο τεστ, μπορεί να είναι 70% αξιόπιστο, κάποιο άλλο λιγότερο, κ.ο.κ.
Ενα συμπέρασμα που μπορεί κάποιος να βγάλει κάνοντας ένα τεστ, είναι ότι έχει κάποιου βαθμού οξύ μαθηματικό πνεύμα. Αυτός που θα πάρει χαμηλό ρεκόρ, δε σημαίνει όμως ότι δεν είναι το ίδιο έξυπνος, θα μπορούσε να είναι κατά πολύ εξυπνότερος από τον πρώτο, γιατί τα τεστ αυτά συντάσσονται με βάση τον συνήθη τρόπο σκέψης των ανθρώπων.
αυτή...που τα κατάφερε!
Σε σχέση λοιπόν με το:Αθεος, δηλαδή αυτός που δεν πιστεύει στο Θεό, προκύπτει η νέα μας λέξη:Άτεστος, δηλαδή, ο μη πιστεύων στα τεστ.
![]()
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!