ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

arisseirios43 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
GDS1Μέλος
05/09/2005, 12:51:12
Ψηλέ αυτό το κείμενο το έχεις ξαναβάλει και έχω απαντήσει...

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες Incumbus και arisseirios σε αυτά που είπαν στα τελευταία του μυνήματα.

Velissarie σε ευχαριστώ για τον συγγραφέα.

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

adespotosΝέο Μέλος
06/09/2005, 01:25:28
Kalispera.An kai eimai melos poli kairo einai i prwti mou fora pou pairnw meros.Akouw,diavazw,diastavrwnw plirofories kai kai tis zigizw sto telos na dw an "stekoun" metaksi tous.Meta ap'olla afta,mono se ena simperasma kataligw,estw kai ipothetika,alla mallon stekei.
Olloi kseroume pws sta Arxaia Ellhnika xronia oi foveroteroi antipaloi tou Ellhnismou itan oi Evrtaioi epeidi itan ipouloi kai panta vazan tous allous na vgazoun to fidi ap'tin tripa.Etsi ksekinisan kai akstrateia eks Ellhnismou twn perioxwn tis apw anatolis me apotelesma na korifwthei to misos twn Evraiwn kata twn Ellhnwn.Mathainontas lipon tin Elliniki mithologia oi evraioi,tin diastrevlwsan kai tin antegrapsan ftiaxnontas tin sta metra tous kai dimiourgisan tin diki tous istoria alla antigrafoumeni ap tin Ellhnikh.Gia paradeigma i kosmothewria,me to adam kai tin eva,me to fidi klp pou einai antigrafi tou mithou tou promithea,me tin kivwto tou nwe pou einai antigrafi tou kataklismou tou defkaliwnws klp.O monos tous skopos itan einai kai tha einai na kivernisoun ton kosmo me tin ipotagi twn sinidisewn twn anthrwpwn.
Sta xronia tou Xristou opws olloi kseroume itan kataktimenoi ap'tous Rwmaious kai koumanto kanan oi Ellhnes.Diplo kako stin plati tous diladi.Vlepontas aftoi lipon pws o Ihsous kerdize opadous me tin didaskalia tou,ekmetaleftikan tin katastasi kai meta ton thanato tou tin didaskalia tou tin plassaran ws thriskeia diastrevlwnwntas tin didaskalia tou Ihsou gia na klonisoun to eswteriko twn 2 kivernontwn xwrwn wste na spasoun ton zigo.Ta apotelesmata itan poli parapanw apo kala apo oti perimenan afou kataferan na diaspasoun tin Rwmaiki aftokratoria kai na kseprovalei i Vizantini.To sxedio douleve mono tou afou oi laoi skotwnwtan metaksy tous kai parikmazan.
Sta xronia tis vizantinis aftikratorias kseroume pws oi patriarxes eixan prwtarxiko rolo afou xwris ton patriarxi den mporouse na xristei kapoios ipopsifios aftokratoras,kai eixan to dikaioma na ton aforisoun i kai na ton katarastoun akomi.Me liga logia i kefali tou kratous itan pioni twn papadwn oi opoioi papades itan thimata tis propagandas twn Evraiwn.To sxedio douleve apsoga.Afou sto diava twn aiwnwn to vizantino kratos apodinamwthike(panta me tin simvoli twn evraiwn fisika)ftasame edw pou ftasame alla me tous Evraious stin vouli ollwn twn kratwn.
opws egrapsa kai pio panw,skopos aftwn itan einai kai tha einai na ipotaksoun tis sinidiseis twn anthrwpwn kai na kivernisoun

adespotos

nikostheaterΜέλος
06/09/2005, 04:22:00
Και μετα απο ολα αυτα,φτανοντας στο τελος της παραστασης,ΜΠΑΜ!ακουγεται ενας κροτος και ξαφνικα μια καννη οπλου καπνιζει....ειναι φανερο,καποιος επαθε κακο,ισως καποιος....
Ο ερμηνευτης της παραστασης,ο καλλιτεχνης ακομα με τα σχοινια απο τις μαριονετες στα χερια του κειτεται νεκρος...ναι,ο Εβραιος συνομωτης,ακομα σφιγγει στα δαχτυλα του την μαριονετα του Πατριαρχη,του Αυτοκρατορα....λιγο παραπερα η μαριονετα του προεδρου των Ηνωμενων Πολιτειων της Αμερικης..
Το χερι που κραταει το καπνισμενο Μαγκνουμ χαλαρωνει και τοποθετει το οργανο του θανατου στην θηκη του...Μα ποιος ειναι αυτος που σηκωσε το αναστημα του απεναντι στον Εβραιο μαριονετοπαιχτη,τον μελλοντικο κυβερνητη του πλανητη;
Μα πιος αλλος,ο ηρωας του μυθιστορηματος,ο γνωστος "ΕΛΛΗΝΑΣ"!
Κρυβει επιμελως το οπλο,βγαινει ανενοχλητος απο την αιθουσα και κατευθυνεται προς το σουβλατζιδικο "Η Ωραια Ακροπολη" και παραγγελνει 2 διπλους γυρους χωρις κρεμμυδι,μια coca cola και μια μεριδα πατατες με κετσαπ.

Το be continued....

Μυθο-ΔΙΑΜέλος
06/09/2005, 09:15:28
Ευχομαι ο Ελληνας να αντιληφθει ποιος ειναι και ποιος ειναι ο ρολος του πριν να ειναι αργα.Οι Ελληνες δεν ειχαν ποτε κατι με τους χριστιανους,αντιθετα οι χριστιανοι τα βαζαν παντα με τους Ελληνες.Δεν φταιει η θρησκεια,δεν φταιει ο χριστιανισμος αλλα οι οπαδοι αυτων.Ο χριστιανισμος προυπηρχε,πολυ πριν τον ανακαλυψουν οι Εβραιοι-φονιαδες,οποιος θελει ας ανατρεξει σε κειμενα του Ερμη του Τρισμεγιστου και του Πλατωνα και θα καταλαβει τι εννοω.Ας μην ξεχναμε πως το μαντειο των Δελφων ειχε προφητεψει τον ερχομο του Ελληνα Ιησου-ναι ηταν Ελληνας και οχι τσοπανης εβραιος.Ο ιδιος ο Απολλωνας αποκαλεσε σε χρησμο τον Χριστο ''θεο του''.Αρα λοιπον ποιο δωδεκαθεο-παραπανω ειναι οι θεοι-και ποιες οι αντιπαραθεσεις των φανατικων χριστιανων?ρε παιδια ειναι κριμα να ερχομαστε σε αντιπαραθεσεις,χρησιμοποιησαν καποιοι την ιδια μας τη θρησκεια και την εκαναν σαν τα μουτρα τους,αλλαξαν γεγονοτα μεχρι και τις γραφες και την ιστορια μας και μας τα πλασαρουν για δικα μας κ μεις τα τρωμε.Ο χριστιανισμος οπως και οι θεοι των Ελληνων ειναι δικη μας θρησκεια,οι εβραιοι μια ζωη δαιμονολατρες ηταν.
Ξερω πως αυτα θα βρεθουν στον μεσον μεγαλου αντιλογου και απο τις δυο πλευρες αλλα ειλικρινα δεν εχω προβλημα και ουτε εχω προθεση να τον παιξω κατι.
Να στε ολοι καλα!

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ

VELISSARIOSΜέλος
06/09/2005, 10:26:35
ΕΙΠΕΣ ΠΑΣ ΜΗΝ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ.ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ ΑΥΤΟ??
Μυθο-ΔΙΑΜέλος
06/09/2005, 10:32:31
Φυσικα,που ακριβως θελεις να καταληξεις?

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ

VELISSARIOSΜέλος
06/09/2005, 10:34:08
ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ.
Μυθο-ΔΙΑΜέλος
06/09/2005, 10:44:58
Βαρβαρος ειναι οποιοσδηποτε δεν σκεφτεται και δεν πραττει ΕΛΛΗΝΙΚΑ-συμπεριλαμβανομενων και των ''Ελληνων'',βαρβαρος ειναι οποιος δεν μεταδιδει πολιτισμο και τη γνωση των προγονων μας,βαρβαρος ειναι οποιος καταργει τη ζωη και δημιουργει οπλα,βαρβαρος ειναι εκεινος που τιμαει περισσοτερο τα υλικα απο τα πνευματικα αγαθα κλπ για αυτο λοιπον...

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ

Smokin_7Μέλος
06/09/2005, 10:45:03
Αυτό το είπαν σε μια εποχή που η κάθε πόλη στην Ελλάδα πολεμούσε με την διπλανή της και την κατηγορούσε για βαρβαρισμό. Το είπαν εννοώντας φαίνεται τους Πέρσες που βρίσκονταν τότε σε διαμάχες ολικού βαθμού με όλα τα Ελληνικά κρατίδια δεν υπήρχε την εποχή εκείνη αλλη μεγάλη δύναμη στον κόσμο για να αποτρέψουν φιλομηδισμούς η συνεργασίες μαζί τους.

Μυθο-ΔΙΑΜέλος
06/09/2005, 10:49:04
Τοτε,εκεινη την εποχη,οποιος δεν ακολουθουσε την ελληνικη φιλοσοφια και τον ελληνικο τροπο ζωης θεωρουταν βαρβαρος.αυτο για μενα ισχυει και για τη σημερινη εποχη.μπορει οι πολεις κρατη μεταξυ τους να χαν αντιπαλοτητες,αλλα ολοι ησαν κατω απο τον ιδιο θεο,τους ενωνε η ιδια θρησκεια και τα ιδια πιστευω.

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ

26/03/2003, 13:48:00
Βρε βρε βρε καλός το Παπάκι με κεφάλι Κοτόπουλο !
Καλό μου κοτόπουλο αν μπορείς να διαβάσεις Ελληνικά παραθέτω ονόματα ακόμα και της στοάς στην οποία ανήκαν .
Άρα παραθέτω στοιχεία και όχι κάτι αόριστο όπως κάνεις εσύ κατά την προσφιλή σου τακτική δεινέ μου λασπολόγε.
Από εκεί και πέρα, άλλο κοκορόμυαλε μου η παράθεση στοιχείων και άλλο το αν εγώ φοράω ποδίτσα ή όχι .
Δηλαδή κατά τη δική σου λογική εφ’ όσον εγώ παρέθεσα στοιχεία για το τι ήταν ποιος και δεν άφησα να αιωρείται μια αντίφαση είμαι μασόνος.
Άρα κατά την ίδια λογική εσύ που είπες «μου θυμίζεις τους gay που προσαθούν να αποδείξουν πως όλα τα ιστορικά πρόσωπα ήταν gay.», είσαι gay . Ε ωραία ας βάλω εγώ την ποδίτσα μου να βάλεις κι εσύ το μίνι και να πάμε στο χώρο του ο καθένας.
Πάντως μπορούσες να μας το πεις και αλλιώς Παπακοκοράκι μου, μπορούσες να μας πεις «Για να έχεις γνώση σήμερα πρέπει να είσαι ή μασόνος ή αδελφάρα , εγώ μασόνος δεν είμαι πάντος» θα καταλαβαίναμε όλοι βρε κουτό .

O Αναζητών
Apostolos

26/03/2003, 14:53:50
PARATIRW MIA EPITHETIKO-HRONIKH STASH APO KAPIA MELOI PROS TON LOGO
TOU ''PARMENIONA'' KAI DEN MPORW NA KATALAVW TON LOGO.
PARATIRW KAI DIAVAZW TA GRAFOMENA TOU,MA,DEN KATALAVA GIATH KAPIOS
HRONEYETE ENAN ANTHROPO POU SPATALA ENERGIA GRAFONTAS EDO,TOPOTHETONTAS
THS APOPSHS TOU ELEYTHERA.HTE SYMFONOUME HTE OXI
DEN EXOUME DIKEOMA NA HRONEYOMASTE.
AFORMH GIA THN PARATIRISH MOU AYTHN STATHIKE H HRONIKH ANTAPOKRISH
ENOS MELOUS,SE MIA YPOTHETIKH ISTORIA PROERXOMENH APO THN MELONTIKH
ELLADA.OTAN DIAFONEI KAPIOS ME TON LOGO TOU ALOU DEN TOU LEEI ETSI APLA
KAI VEVIASMENA ''NARKOTIKA PERNEIS''.

MIPOS AYTA POU O PARMENIONAS MAS PARETHESE MESO THS SYNKEKRIMENHS ISTORIAS,EINAI AVASIMA?
LEW MIPOS?

THA EPREPE NA MAS PROVLIMATISEI OLOUS.GIATI EAN DEN MAS PROVLIMATISEI
POLI FOVAME OTI H ISTORIA AYTH THA MPOROUSE POLI EUKOLA NA GINEI VIOMA.

ΔΙΓΕΝΗΣΝέο Μέλος
26/03/2003, 16:16:32
Αγαπητε Εχεμβροτε γιατι να προβληματισει;
μπορει καποιοι(ειτε εδω μεσα ειτε-ακομα χειροτερα- εξω απο εδω και σε υψηλοτερα κλιμακια) να επιδιωκουν την φανταστικη ιστορια που παρεθεσε ο παρμενιωνας να την κανουν πραγματικη!
καποιες ιδεες περι ιστοριας τουλαχιστον αυτο το σκοπο υπηρετουν ειτε ακουσια ειτε εκουσια...
ξεχασε και θα ξεχαστεις!!

drumx13Μέλος
26/03/2003, 17:38:08
διγενη...
εγω δεν εχω καμια αμφιβολια για την ελληνικοτητα μου και καμια αναστολη να υπερασπιστω την πατριδα μου σε περιπτωση που χρειαστει...
το τοπικ αναφερεται στην ιστορια οπως διδασκεται και τους λογους που διδασκεται ετσι...
κατα την γνωμη μου η ιστοριες των εθνων και των κρατων διδασκονται για στηριξουν την διαιωνηση του εθνους φτιαχνωντας νεους ελληνες τουρκους σουηδους αμερικανους αναλογα την ιστορια που μαθαινουν...
ως συνεπεια των ανωτερω αντιλαμβανωμαι την ιστορια που διδασκεται στα παιδια μας, ειτε ειμαστε ελληνες ειτε αμερικανοι κλπ, ωσ ιστορια διχαστικη για το ανθρωπινο γενος...
Ανττιλαμβανομενος πληρως οτι ειναι ο μονος , ρεαλιστικος και απαραιτητος τροπος για τη μεταδοση της ιστοριας στις επομενες γενιες αν θελουμε να συνεχισουμε την φυλη μας...
..προτρεινα χαριν της κουβεντας και με διαθεση να σηζητησω τις βαθυτερες δυναμης που δημηουργουν τους Ελληνες ...το τοπικ ιστορια...
Αρνουμενος πληρως της αιτιες Αιμα...DNA... θεος ηχωρ και αλλες τετοιες μπουρδες προσπαθησα να μεταδωσω την αποψη μου οτι η Ελληνες φτιαχνονται απο την ιστορια τους...δεν γενιουνται.... φτιαχνονται...
οπως οι αμερικανοι ,οι Αγγλοι και ολοι οι λαοι τελικα...
αυτος ηταν ο λογος ...
στην πορεια προτεινα αν και εφοσον το καταλαβαινουμε ολοι και ενοω ολος ο κοσμος οτι η ιστορια διχαζει με τον τροπο που διδασκεται το ανθρ. ειδος, να την καταργησουμε - αντικαταστησουμε με μια ιστορια ενωτικη για το ανθρωπινο γενος....επαναλαμβανω μιλω για ολον τον κοσμο και οχι μονο για τους ελληνες...
και ο στοχος μου ειναι η παγκοσμια ειρηνη....
οποιος καταλαβε... καταλαβε ....
επειδη το τοπικ τεινει στον εθνικισμο... απο παρανοηση νομιζω ...
παρακαλω αν θελετε να προβαλεται εθνικιστικες αποψεις η κραυγες να πατε σε αλλο τοπικ.. .

παρμενιων συγνωμη αν σε πρασβαλα το εκανα για πλακα να ξερεις οτι αν και διαφωνω μαζι σου ....
σε διαβαζω παντα....
και χαιρομαι που υπερασπιζεις με τοσο παθος τις ιδεες σου...
παντως δεν μου απαντησες...

love for what is comming and forgivness for the past...

WolffacedΜέλος
26/03/2003, 20:43:26
quote:

Βρε βρε βρε καλός το Παπάκι με κεφάλι Κοτόπουλο !
Καλό μου κοτόπουλο αν μπορείς να διαβάσεις Ελληνικά παραθέτω ονόματα ακόμα και της στοάς στην οποία ανήκαν .
Άρα παραθέτω στοιχεία και όχι κάτι αόριστο όπως κάνεις εσύ κατά την προσφιλή σου τακτική δεινέ μου λασπολόγε.
Από εκεί και πέρα, άλλο κοκορόμυαλε μου η παράθεση στοιχείων και άλλο το αν εγώ φοράω ποδίτσα ή όχι .
Δηλαδή κατά τη δική σου λογική εφ’ όσον εγώ παρέθεσα στοιχεία για το τι ήταν ποιος και δεν άφησα να αιωρείται μια αντίφαση είμαι μασόνος.
Άρα κατά την ίδια λογική εσύ που είπες «μου θυμίζεις τους gay που προσαθούν να αποδείξουν πως όλα τα ιστορικά πρόσωπα ήταν gay.», είσαι gay . Ε ωραία ας βάλω εγώ την ποδίτσα μου να βάλεις κι εσύ το μίνι και να πάμε στο χώρο του ο καθένας.
Πάντως μπορούσες να μας το πεις και αλλιώς Παπακοκοράκι μου, μπορούσες να μας πεις «Για να έχεις γνώση σήμερα πρέπει να είσαι ή μασόνος ή αδελφάρα , εγώ μασόνος δεν είμαι πάντος» θα καταλαβαίναμε όλοι βρε κουτό .

Απορώ πως οι συντονιστές επιτρέπουν αυτόν τον οχετό ύβρεων. Νομιζα πως είναι εκτός των κανόνων τέτοιοι χαρακτηρισμοί.

26/03/2003, 22:48:02
Αγαπητέ Wolffaced από ποια λέξη ακριβώς θίχθηκες ;
Τι ακριβώς σε ενόχλησε ;
Το ότι δεν έγραψα gay ( sic ) αλλά αδελφάρα ;
Αν δεν έχεις βίλα στη Μύκονο, κάμπριο Μερσεντές και σκάφος δεν είσαι gay αλλά αδελφάρα, αν τα έχεις είσαι gay .
Αν σε ενοχλεί να σου απαντάνε στο ίδιο ύφος με αυτό που μιλάς εσύ να αλλάξεις και να παραθέτεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ποτέ δεν είναι αργά.
Όπως μου είπες να φορέσω ποδίτσα σε προέτρεψα να φορέσεις φουστίτσα ( όχι όχι δεν έχει να κάνει με τη λέξη «φούστης» ), αν σε ενοχλεί μη βάλεις τίποτα το ίδιο είναι.
ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ .
Από εκεί και πέρα οι συντονιστές που επικαλείσαι μπορούν να μου κάνουν παρατήρηση.
Έχω μάθει να δέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου και όχι να απειλώ ότι θα φύγω επειδή μου κάνανε παρατήρηση.
Αλήθεια ξέρεις κανένα που να το έχει κάνει ;;;;;;;

Υ.Γ. drumx και φίλοι συγνώμη για την παρένθεση δε θα συνεχίσω για να μη χαλάσω το θέμα.

O Αναζητών
Apostolos

old tigerΜέλος
26/03/2003, 23:05:42
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΡΑΜΟΓΛΟΥ;

ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΟΟΥ

Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...

Edited by - old tiger on 26/03/2003 23:13:06

thothΙδρυτικό Μέλος
27/03/2003, 01:10:39
Γεια σας.

Θα σε παρακαλέσω φίλε Ράμογλου να μην συνεχίσεις την αντιπαράθεσή σου με προσωπικούς χαρακτηρισμούς στον wolffaced. Όσο κι αν αισθάνεσαι αδικημένος είναι μάταιο, μην πω και επιβλαβές, να αναζητάς το δίκιο σου με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπαίνω στην ουσία της διένεξης αλλά στον τρόπο που αυτή ξεδιπλώνεται.

Αυτού του είδους η αντιπαράθεση ίσως φέρνει προσωρινή και άμεση ικανοποίηση στον ψυχικό σου κόσμο αλλά ζημιώνει μακροπρόθεσμα την προσπάθειά σου να υποστηρίξεις με αξιοπιστία τις ιδέες σου και τις αξίες σου. Ας μην διαιωνιστεί αυτή η σύγκρουση καταστρέφοντας την ροή των topics τα οποία δεν... φταίνε για αυτήν την σύγκρουση όπως δεν φταίνε και οι νέοι επισκέπτες και τα νέα μέλη, να παρακολουθούν μια προσωπική αντιπαράθεση της οποίας δεν γνωρίζουν την αιτία.

Σας εκλιπαρώ, σκεφτείτε και τους άλλους. Δίνουν λίγο από τον χρήσιμο και πολύτιμό τους χρόνο να επισκεφτούν ένα ενδιαφέρον topic και με κάτι τέτοια μηνύματα αντιλαμβάνονται ότι κάποιοι δεν τους σέβονται.

Μερικές φορές η αδιαφορία είναι η καλύτερη λύση.

Δώστε... topic στην οργή και όχι οργή στο... topic

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

27/03/2003, 01:45:05
drumx13,

Έχεις, πραγματικά, περίεργη αίσθηση περί χιούμορ...Ας είναι...

Εγώ απλώς θα σου πώ ότι η Ιστορία ΔΕΝ διχάζει με τον τρόπο που διδάσκεται...και αυτό διότι και να ήθελε να διχάσει, δεν θα μπορούσε, αφού ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ !
Τα σημερινά Ελληνόπουλα ΔΕΝ γνωρίζουν την Ιστορία τους! Όχι μόνο την Αρχαία, αλλά ούτε καν την πρόσφατη Ιστορία των παππούδων τους!!!

Ένα Έθνος, αν θέλει να υπάρχει ΔΕΝ πρέπει να ξεχνά την Ιστορία του. Και είναι υποχρέωσή του να ΤΙΜΑ τους Προγόνους του. Αυτή ήταν η ΟΥΣΙΑ του Αρχαιοελληνικού τρόπου Σκέψεως. Δεν υπήρχε μεγαλύτερη ατιμία από την προδοσία προς την Πατρίδα και από την άρνηση Τιμών προς τους Ήρωες της Φυλής!

Αν αναζητήσουμε τα αίτια της κακοδαιμονίας μας, τον βαθύτερο λόγο της γενικευμένης σήψης, θα τα βρούμε στην ευρεία έννοια της Παιδείας. Της Παιδείας, που μπορεί να αναδείξει στο ιστορικό πεδίο το προικισμένο γενετικό υπόβαθρο ενός λαού.Δυστυχώς έχει πάψει, προ πολλού, η επίσημη εκπαίδευση να αποτελεί φορέα παιδευτικών περιεχομένων.Ένα βρωμερό πλέγμα νόθων πολιτιστικών και ηθικών υποκαταστάτων, η αποθέωση του φθηνού και εφήμερου καταναλωτισμού, όλος αυτός ο τεχνητός κόσμος ψευδαισθήσεων, είναι τελικά ένας οχετός, που ανακυκλώνεται συνεχώς!
Έτσι το Σύστημα παράγει μαθητές, που δεν αποτελούν παρά καρικατούρες ανεύθυνων, ανόητων και αμαθών παπαγάλων - με κύρια χαρακτηριστικά την απειθαρχία, την θρασεία αυθάδεια, τον "εξυπνακισμό", την αναίδεια και μια ιδιότυπη ηλιθιότητα συνδυασμένη με αλαζονεία και αναισθησία!

Το σημερινό σχολείο αδυνατεί όχι μόνο να φτιάξει σωστούς Έλληνες, αλλά και σωστούς Ανθρώπους, χρήσιμους για την κοινωνία και το έθνος. Αυτά είναι προβλήματα όχι μόνο δικά μας. Τα βλέπει κανείς σ' όλη την Ευρώπη, λίγο-πολύ..."Παγκοσμιοποίηση"...

Τί θα απαντούσε ένα μικρό ελληνόπουλο για την ιστορία του; Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον άθλο της Επαναστάσεως του '21, που συναγωνίζεται επάξια τα Ομηρικά Αρχέτυπα. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον Μακεδονικό Αγώνα, από τους Βαλκανικούς Πολέμους, την Μικρασιατική Εκστρατεία και τη Μεγάλη Ιδέα, από το Έπος του '40, από τον Αγώνα της ΕΟΚΑ κλπ. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που το Γένος μας γέννησε τεράστιες μορφές όπως έναν Σολωμό, έναν Παλαμά, έναν Μαβίλη, έναν Καλομοίρη κάι τόσους άλλους... Κι όμως τα ελληνόπουλα ξέρουν ελάχιστα να σας πουν γι αυτά... Αντίθετα, είναι πλήρη γνώσεων σε πολλές ανούσιες και ηλίθιες "πληροφορίες"...

Θα σταθώ μόνο σ' ένα παράδειγμα, σ΄αυτό του Παύλου Μελά, ενός ξεχωριστού ανδρός, που έπεσε στο όνομα της Μεγάλης Ιδέας. Ήταν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, κι άφησε τα πλούτη της αρχοντικής οικογενείας του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του, για να πάει και να πεθάνει για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, στις 13 Οκτωβρίου 1904. Για το θάνατό του, ο Δραγούμης γράφει το βιβλίο του "Ηρώων και Μαρτύρων Αίμα" (πόσα ελληνόπουλα το διάβασαν; ) κι ο Παλαμάς γράφει στίχους...( οι σημερινοί "ποιητές" τί έγραψαν άραγε για τους τρείς αξιωματικούς των Ιμίων; ). Ο Παύλος γίνεται και Δημοτικό Τραγούδι...

Σήμερα, η πολιτεία, το κράτος που κτίστηκε και με το Αίμα του Παύλου Μελά, δεν θυμάται το θάνατο του παλληκαριού εκείνου...ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ. Ούτε μια λέξη στα...ΜΜΕ κάθε 13 Οκτωβρίου...Ο Παύλος Μελάς είναι παράδειγμα προς αποφυγή για το κράτος της αρπαχτής και της αδιαφορίας...Άσε που έπεσε για τη...Μακεδονία και μπρεί να έχουμε και προβλήματα με τους "φίλους" απ' τα Σκόπια, όπως τότε το '90 με τις "ναζιστικού τύπου" συγκεντρώσεις κάποιων "εθνικιστών"...Έχουμε καταντήσει στο σημείο να καταστρέφονται προτομές Μακεδονομάχων από κάποια φίδια που ζεσταίνουμε στον κόρφο μας...

Και ποιός ήταν ο Παύλος Μελάς για να τον θυμούνται; Μήπως ήταν Μελινα Μερκούρη, Παπανδρέου, Καραμανλής; Αυτούς θυμούνται σήμερα, γιατί είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους. Τί; Έπεσε για την Πατρίδα; Α...Εμείς τιμούμε μόνο αν έπεσε για τη...Δημοκρατία...Άντε και για τη Σοβιετία ( βλέπε "λαϊκους αγωνιστές")...

Γι αυτό και το Σπίτι του Π.Μελά είναι ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ!!!!!!! Όπως και τόσοι άλλοι ιστορικοί τόποι! Αυτοί είναι οι...νεοέλληνες! Έτσι διδάσκεται η Ιστορία !! Η Τιμή των Νεκρών στην Ελλάδα του 2003, αποτελεί κάτι το άχρηστο και αφηρημένο για τους κρατούντες. ΕΙΝΑΙ Ο "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Edited by - ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ on 27/03/2003 01:58:17

27/03/2003, 09:41:06
Αγαπητέ Thoth σ’ ευχαριστώ για την παρατήρηση θα το κάνω άμεσα πράξη το αίτημα σου, εξ άλλου είπα:

quote:
Υ.Γ. drumx και φίλοι συγνώμη για την παρένθεση δε θα συνεχίσω για να μη χαλάσω το θέμα.

Σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ αυτόν το δικτυακό τόπο και θα ήθελα να συνεχίσει να προσφέρει Φως .
Μάλλον όμως ΜΟΝΟ εγώ υπέπεσα σε λάθος έκφραση του λόγου μου ας είναι.
Ναι η παρέμβαση αυτή έχει άμεση σχέση με το θέμα ο τόπος αυτός γράφει και Ιστορία ( καταγραφή νοοτροπίας εν έτη 2003 ).
Φίλε Παρμενίων σε ευχαριστώ που δικαιώνεις όσα έγραψα.

O Αναζητών
Apostolos