- ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΣΤ IQ . ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ? ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ . ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΝ ΤΟ 80 % .
ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ IQ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 148 !!! ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΔΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ . ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΕΣΤ IQ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ .
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΥΦΥΪΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ . ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΝΩΜΗ ?
ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.
<<Μόνο τα μικρά μυστικά χρειάζονται προστασία.
Τα μεγάλα προστατεύονται από τη δημόσια δυσπιστία.>>
quote:
xtremefast:ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΑΖΟΙ ? ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ . ΣΤΙΣ ΣΑΤΥΡΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ << πχ. ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ , ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ >> ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΚΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΜΕΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ
Πέστα Χρυσόστομε!!
(Κι έλεγα κι εγώ, η ιδέα μου ήταν...;)
Έχω κάνει παρόμοιες σκέψεις τον τελευταίο καιρό. Βοήθησε λιγάκι και η "Ελληνοφρένεια" (σατυρική εκπομπή του SKAI, που αναφέρεται στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα) για να λέμε την αλήθεια ![]()
Μήπως θα φτάσουμε στο σημείο να ακούμε τους ποδοσφαιρικούς αστέρες να μιλάνε με μεγαλύτερη συνοχή από τους πολιτικούς; Αναρρωτιέμαι...
xtremefast να κάνω και δύο τεχνικής φύσεως σημειώσεις:
- Είναι πράγματι παράξενο αυτό που συμβαίνει με τους πολιτικούς (μπορεί βέβαια να μην είναι παράξενο το τι συμβαίνει με τους πολιτικούς, αλλά το ότι συνέβαινε και παλιότερα και δεν το είχαμε παρατηρήσει. Αυτό θα διερευνηθεί πιθανότατα στο παρόν θέμα).
Θα ήταν όμως καλύτερο να γίνει αυτή η συζήτηση στη θεματική ενότητα ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, που για την ώρα και εφόσον δεν υπάρχει άλλη πιο κατάλληλη κατηγορία, ταιριάζει λίγο περισσότερο με το παρόν θέμα συζήτησης. Οπότε θα μεταφερθεί εκεί σύντομα.
- Επίσης μία μικρή παράκληση: εάν δεν σου είναι ιδιαίτερα δύσκολο, προσπάθησε να γράφεις με μικρά γράμματα. Θα είναι πιο εύκολα στην ανάγνωση από τα κεφαλαία.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΥΦΥΪΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ . ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΝΩΜΗ ?
Κάποιος που είναι μειωμένης αντίληψης και ευφυίας αλλά καταφέρνει και τον ξαναψηφίζει ο κόσμος,μας δείχνει δύο πράγματα
1/ Ο κόσμος είναι ακόμα χαμηλότερης αντίληψης και ευφυίας
2/ Αφού επιτυγχάνει το σκοπό του (να ξαναεκλεγεί) τότε ίσως να μην είναι και τόσο βλάκας όσο νομίζουμε...
Τώρα τι να πούμε... Μεγάλο θέμα.. Εγώ θα πω μόνο ότι σα λαός απορρίψαμε την ιδέα της κληρονομικής διαδοχής των εξουσιών (βασιλεία) αλλά ψηφίζουμε γιούς-ανηψιούς κτλ των αείμνηστων Καραμανλή και Παπανδρέου τα τελευταία 30 χρόνια...
Καλώς σας βρήκα.
Εγώ δεν θεωρώ οτι πρέπει να είμαστε ρατσιστές και κακοι με τα ατομα μειωμενης ευφυίας. Οι άνθρωπινες ψυχές είναι ολες ισιες. Και αυτο που κυβερνά τον άνθρωπο είναι η αιώνια ψυχή...
Μελπομένη
Η Πύλη Των Μυστηρίων
Η Πόλη Των Μυστών
Η Πάλη Των Πιστών
Πιστεύω αυτό που συμβαίνει με τους πολιτικούς στην πατρίδα μας ειναι ακριβώς το αποτέλεσμα ενός συστήματος αξιολόγησης.
Για να γίνει κάποιος πολιτικός πρέπει να διαθέτει ή το όνομα (κληρονομιά) η να περάσει απο νεαρή ηλικία απο εναν μηχανισμό αξιολόγησης (Κομματικός μηχανισμός)ο οποιός φροντίζει να φιλτάρει σε όλη την διαδρομή τους αξιόλογους ανθρώπους και να επιβραβεύσει όλους αυτούς που έχουμε σήμερα.
Πιστεύεται ότι κάποιος αξιόλογος άνθρωπος εξυπνος, με ηθική, φιλότιμο θα άντεχε όλη αυτή την κομματικη διαπλοκή μέχρι να φτάσει σε υψηλότερα αξιώματα.
Το σύστημα αποβάλει όλους αυτούς τους ανθρώπους γιατί θεωρεί τις ανωτέρω ιδιότητες ελαττώματα.
Πιστεύω πολυ δύσκολα θα δούμε αξιοπρεπή πολιτικό που να έχει θητήσει στο συγκεκριμένο κομματικό σχολείο.
quote:
Κάποιος που είναι μειωμένης αντίληψης και ευφυίας αλλά καταφέρνει και τον ξαναψηφίζει ο κόσμος,μας δείχνει δύο πράγματα1/ Ο κόσμος είναι ακόμα χαμηλότερης αντίληψης και ευφυίας
2/ Αφού επιτυγχάνει το σκοπό του (να ξαναεκλεγεί) τότε ίσως να μην είναι και τόσο βλάκας όσο νομίζουμε...
Τώρα τι να πούμε... Μεγάλο θέμα.. Εγώ θα πω μόνο ότι σα λαός απορρίψαμε την ιδέα της κληρονομικής διαδοχής των εξουσιών (βασιλεία) αλλά ψηφίζουμε γιούς-ανηψιούς κτλ των αείμνηστων Καραμανλή και Παπανδρέου τα τελευταία 30 χρόνια...
Αυτό ξαναπές το, φίλε Αναζητητή! ![]()
Εάν δεχθούμε ότι κάποιοι πολιτικοί είναι μειωμένης ευφυΐας, ο λαός που τον εκλέγει πάλι τι είναι; ![]()
Προσωπικά δεν θα συμφωνήσω με τον ορισμό "μειωμένης αντίληψης κι ευφυΐας" ούτε για τους πολιτικούς ούτε για το λαό που τους εκλέγει.
Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω κάποιους πολιτικούς ως ακατάλληλους - για τον Α ή τον Β λόγο - για την διακυβέρνηση του τόπου μας.
Από την άλλη τι συμβαίνει με τους απλούς πολίτες, πολλοί εκ των οποίων μπορεί να είναι άνθρωποι οξυδερκείς, νοήμονες κλπ.
Παρόλα αυτά, μπορεί να συνεχίζουν να εκλέγουν τους πολιτικούς αυτούς.
Αυτό μας δείχνει ότι η ευφυΐα τους είναι περιορισμένη ή ότι είναι κατά κάποιον τρόπο "υπνωτισμένοι";
Μήπως θα πρέπει να αναζητήσουμε λοιπόν τους μηχανισμούς εκείνους οι οποίοι οδηγούν ένα λαό στο να "επιζητά ένα όπιο";
Γιατί τείνει να βολεύεται σε κάποια συγκεκριμένη κατάσταση ή να υπνωτίζεται επειδή κάποιοι έχουν βρει τα κουμπιά του;
Δεν ενδιαφέρεται να αλλάξει αυτή την κατάσταση;
Φοβάται να το τολμήσει;
Πιστεύει πως θα βρεθούν κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι του να το κάνουν αντί να το προσπαθήσει κι ο ίδιος;
Εθελοτυφλεί;

In anticipation of my resurrection...
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
<<<Κάποιος που είναι μειωμένης αντίληψης και ευφυίας αλλά καταφέρνει και τον ξαναψηφίζει ο κόσμος,μας δείχνει δύο πράγματα
1/ Ο κόσμος είναι ακόμα χαμηλότερης αντίληψης και ευφυίας
2/ Αφού επιτυγχάνει το σκοπό του (να ξαναεκλεγεί) τότε ίσως να μην είναι και τόσο βλάκας όσο νομίζουμε...>>>
Εγω πιστευω ισχυει το πρωτο που γραφεις.Οι Ελληνες ειμαστε μειωμενης αντιληψης και ευφυιας (σε αντιθεση με το τι ειμασταν τα αρχαια χρονια) γι αυτο ειμαστε απο τους πρωτους σε ολες τις αρνητικες κατηγοριες στην Ευρωπη.πχ. εγκληματικοτητα,παχυσαρκια,καπνισμα,οργανωση,θεματα οικολογιας και αλλα.
ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.
Προσωπικά θα το έθετα λίγο διαφορετικά το θέμα. Όχι εαν είναι ικανοί μόνο και αν έχουν αντίληψη, αλλά θα έπρεπε να επαναπροσδιορίσουμε το θέμα της σημερινής δημοκρατίας. Διότι για μένα δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά ολιγαρχόμενη δημοκρατία. Κι αυτό το λέω διότι υποτίθεται πως ψηφίζουμε κάποιους νόμιμα εκλεγμένους αντιπρόσωπους στην βουλή, που θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα της χώρας και θα υπηρετήσουν το συμφέρον του πολίτη. Ας μου πει κάποιος, εάν εγώ θελήσω να κατεβώ στις εκλογές για βουλευτής, που δεν είμαι μπασμένος στα κόλπα, υπάρχει ποτέ περίπτωση να εκλεγώ ποτέ? Προσωπικά πιστεύω πως όχι, διότι δεν ανήκω στο δικό τους λόμπι κι έτσι δεν ξέρουν αν θα μπορούν να με ελέγχουν. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που τόσα χρόνια στην Ελλάδα μας κυβερνούν δύο οικογένειες. Παπανδρέου και Καραμανλής. Περισσότερο μου μοιάζει με βασιλεία, με κληρονομικό αξίωμα δηλαδή παρά με δημοκρατικό θεσμό.
Επίσης, πιστεύω πως όποιος και αν αναλάβει, δυστυχώς για εμάς θα εξυπηρετεί ανώτερα συμφέροντα από εξωτερικούς παράγοντες.
Το μέλλον μας το έχουν προαποφασίσει ΑΛΛΟΙ...
Έσεται Ήμαρ
seirios12a
quote:
Η γνώμη μου είναι ότι οι πολιτικοί είναι οι βοσκοί και ο λαός τα πρόβατα .
quote:
Ας μου πει κάποιος, εάν εγώ θελήσω να κατεβώ στις εκλογές για βουλευτής, που δεν είμαι μπασμένος στα κόλπα, υπάρχει ποτέ περίπτωση να εκλεγώ ποτέ? Προσωπικά πιστεύω πως όχι, διότι δεν ανήκω στο δικό τους λόμπι
Ετσι όπως έχουνε κάνει το σύστημα για να κατεβείς για βουλευτής
Θα πρέπει να έχεις χρήμα και γνωριμίες διαφορετικά δεν γίνεται
Οποτε αυτοί που μας κυβερνάνε είναι πάντα απ το κατεστημένο.
.
quote:
Εάν δεχθούμε ότι κάποιοι πολιτικοί είναι μειωμένης ευφυΐας, ο λαός που τον εκλέγει πάλι τι είναι;
Λοιπόν κοιτά να δεις τι γίνεται ένας πολιτικός μπορεί να είναι χαζός
Αλλα μπορεί να εκλεγεί γιατί πισω του εχει ολόκληρο επιτελείο που του λέει τι θα κάνει Τι θα πει και πως θα συμπεριφερθει .
Οπότε ενας χαζός μπορεί να ξεγελάσει αρκετούς πολίτες που είναι στον μέσο
Ορο ευφυΐας η πιο κάτω ας πούμε έχοντας την βοήθεια ολοκλήρου επιτελείου.
Μετά υπάρχουν και τα συμφέροντα τάζουν δουλειές στο λαό οπότε ο άλλος προκειμένου να πάει στη δουλειά που θέλει η να κάνει κάποιο ρουσφέτι
Ψηφίζει αυτόν που είναι προς όφελος του και δεν τον ενδιαφέρει το γενικότερο καλό.

quote:
Μετά υπάρχουν και τα συμφέροντα τάζουν δουλειές στο λαό οπότε ο άλλος προκειμένου να πάει στη δουλειά που θέλει η να κάνει κάποιο ρουσφέτι
Ψηφίζει αυτόν που είναι προς όφελος του και δεν τον ενδιαφέρει το γενικότερο καλό.
Οπότε είναι θέμα επιλογής μιας μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού.
Εφόσον όμως είναι επιλογή είναι κάπως αντιφατικό για αυτήν τη μερίδα να κατεβαίνει σε απεργίες συνεχώς, να παραπονιέται αλλά να συνεχίζει να ψηφίζει με τα ίδια κριτήρια κάθε φορά. ![]()

quote:
Οπότε είναι θέμα επιλογής μιας μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού
Σαφώς .
quote:
Εφόσον όμως είναι επιλογή είναι κάπως αντιφατικό για αυτήν τη μερίδα να κατεβαίνει σε απεργίες συνεχώς, να παραπονιέται αλλά να συνεχίζει να ψηφίζει με τα ίδια κριτήρια κάθε φορά.
Ως προς τα κριτήρια απλά τρoγώντας ανοίγει η όρεξη σου λέει μπήκα στη δουλειά
Ας βολέψω και τον αδερφό μου η ας τους ψηφίσω πάλι να έχω το κεφάλι μου
Ήσυχο μη γίνει καμια στραβή και με διώκουν.
Τώρα για τις απεργίες μάλλον αυτοί που αντιδράνε πιο έντονα ανήκουν στις
Άλλες κομματικές παρατάξεις Και είχαν μπει με ρουσφέτι του αντιπάλου κόμματος
Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα με τους πολιτικούς μας. Ένα επάγγελμα κάνουν όπως όλοι μας και κατά τα φαινόμενα ένα πολύ επικερδές επάγγελμα. Από κει και πέρα, άνθρωποι είναι και αυτοί όπως εμείς, με τις καλές και τις κακές τους στιγμές. Το ότι γίνονται αντικείμενο σάτυρας από κάποιους εξίσου άχρηστες TV περσόνες, εμένα δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Κι εγώ άμα την στήσω στον Λαζόπουλο (πχ) και φιλτράρω την κάθε του λέξη, θα μπορούσα ενδεχωμενως να παρουσιάσω ένα μειωμένης αντίληψης άτομο (για αποφυγή παρεξηγήσεων και άσκοπων αντιπαραθέσεων, το θέτω σαν παράδειγμα και μόνο το σχόλιο αυτό). Το ότι υπάρχουν πολιτικοί που προσβάλουν την αισθητική ορισμένων, αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα και στο κάτω-κάτω αντίστοιχα φαινόμενα υπάρχουν και στον χώρο των δικαστικών, των γιατρών και όλων των επιστημόνων και μη....
Ο πλειοψηφία του εκλογικού σώματος ψηφίζει με κριτήριο την αναγνωρισιμότητα. Δεν είναι τυχαίο που η Βουλή μας είναι γεμάτη με δημοσιογράφους, καλιτέχνες και απογόνους παλαιοτέρων πολιτικών. Ποιός φταίει λοιπόν γι'αυτή την κατάσταση ? Οι παπανδρεοκαραμανλήδες ? Όχι βέβαια, ο έλληνας ψηφοφόρος φταίει που θυμάται ότι υπάρχει πολιτική όταν είμαστε σε εκλογική περίοδο.
Σας ρωτάω ευθέως : Μπήκατε ποτέ στον κόπο να ανοίξετε διάλογο με κάποιον πολιτικό ? Τολμήσατε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες τους και να σχολιάσετε τις απόψεις σας ? Μπήκατε ποτέ στον κόπο να ψάξετε κάτι παραπάνω για κάποιον πολιτικό που τυχαία ακούσατε κάπου ?
Τι κάνουμε λοιπόν ? Κλαίμε την μοίρα μας σαν την γεροντοκόρη που δεν βρίσκει χαρά στα σκέλια της και βγαίνει ο κάθε πικραμένος να χαρακτηρίζει τους πολιτικούς μας άχρηστους και κλέφτες.
Είναι άδικο και άναδρο αυτό που γίνεται. Όταν επιτέλους κάποιοι αρχίσετε και ασχολήστε με το σύστημα, τότε θα δείτε πως τα πάντα έχουνε την λύση τους. Καθημερινοί άνθρωποι είναι σαν όλους μας. Αυτός που εσείς βρίζετε θα μπορούσε κάλιστα να είναι ο ίδιος ο εαυτός σας. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Αλογοσκούφη (υπουργός οικονομικών). Φαντάζομαι πρέπει να είναι ένας από τους πιο μισητούς έλληνες πολιτικούς αυτή την στιγμή. Αναρωτηθήτε, έχει αυτός ο άνθρωπος κανέναν λόγο να τον καταριέται το σύνολο των ελλήνων ? Την δουλειά του κάνει και η δουλειά του είναι να διαχειρίζεται νούμερα και να βγάζει αποτελέσματα. Τώρα το αν πίσω από αυτά τα νούμερα βρίσκονται άνθρωποι, αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί τον εν λογω επαγγελματία. Αυτουνού είναι η δουλειά του τα νούμερα, οι άνθρωποι είναι δουλειά άλλου. Τα νούμερα δεν έχουνε ταυτότητα, σου λέει "πρέπει να βρω τόσα για να δώσω τόσα", ψάχνει να βρει από που θα βρει τα "τόσα" για να δώσει τα άλλα "τόσα". Δεν φταίει ο Αλογοσκούφης και ο κάθε αλογοσκούφης άμα η πλειοψηφία των ελλήνων φοροδιαφεύγει, από την στιγμή που το κράτος λοιπόν δεν μπορεί να εισπράξει τα άμεσα του έσοδα (πχ φόρος εισοδήματος) θα στραφεί σε άλλες λύσεις (πχ αύξηση ΦΠΑ) για να μπορέσει να βρει χρήμα να διαθέσει πίσω (πχ Ταμείο Φτώχιας). Και πάλι, τα παραπάνω είναι παραδείγματα, ας μην γίνουν ατνικέιμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης.
Συνεπώς ο πολιτικός κάνει την δουλειά του. Από το να καθόμαστε και να κλαιγόμαστε για τον καταραμένο Αλογοσκούφη που θέλει να αυξήσει τον ΦΠΑ, ίσως θα ήτανε πολύ πιο ουσιαστικό να συζητάμε και να σκεφτόμαστε λύσεις για τα αιώνια προβλήματά μας. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων βγαίνουνε ιδέες, μέσα από τις ιδέες βγαίνουνε λύσεις... Οι πολιτικοί είναι κάποιοι από εμάς, μπορεί κάποιοι να συμμετέχουνε και εδώ μέσα, πίσω από κάποιο ψευδώνυμο (όχι, δεν είμαι πολιτικός
) και να προσπαθούνε να πιάσουνε τον σφυγμό του πολίτη για να προσπαθήσουνε για κάτι καλύτερο....
Με λίγα λόγια, ασχοληθείτε και λίγο με την πολιτική, ανοίξτε λίγο τα μάτια σας και τα αυτιά σας , ξεκολήστε από την κατευθηνόμενη προπαγάνδα των ΜΜΕ και αποκτήστε μόνοι σας κρίση. Φιλτράρετε αυτούς που ζητάνε να κυβερνήσουνε την χώρα και ελάτε σε επαφή μαζί τους. Όλο και πιο πολλοί πολιτικοί έχουνε ιστοσελίδες και ανοιχτή επικοινωνία με τον πολίτη. Προσεγγίστε τους και ξεχωρίστε τους άξιους, θα δείτε για πότε θα αλλάξουνε οι συσχετισμοί στους σταυρούς προτίμησης και θα βγούνε στην επιφάνεια οι άξιοι. Η αδιαφορία μας οδήγησε άτομα σαν την Σαρρή και τον Ψαριανό στην πολιτική, στο χέρι μας είναι να αλλάξει αυτό που ονομάζουμε κατεστημένο....
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΛΑΨΑ !!!
``Στην πολιτική γίνονται πράγματα που δεν λέγονται και λέγονται πράγματα που δεν γίνονται``.
Φαίνεται πως για να παράγουν τα επακόλουθα της παραπάνω τακτικής θα πρέπει οι κυβερνώντες και μή κυβερνώντες να ταυτίζονται και με αυτήν, αλλά και με τα επακόλουθα.![]()
Το ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού δεν γνωρίζει από πολιτική πιστεύω πως είναι αληθές.
Αυτό μάλιστα το συζήτησα και πριν 2 μέρες με κάποιον φίλο.
Αν κάναμε ένα γκάλοπ σε 1000 άτομα και ρωτούσαμε πολύ απλά και βασικά πράγματα όπως πχ ποιό είναι το πολίτευμα της Χώρας, ποιές είναι οι 3 βασικές εξουσίες που ορίζονται από αυτό, ποιοί τις εκπροσωπούν, ποιός είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας κλπ θα εντυπωσιαζόμασταν από τις απαντήσεις...
Από την στιγμή λοιπόν που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι πολύ λογικό ο μέσος Έλληνας να μην ψηφίζει με σωστά κριτήρια.
Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι λίγοι άνθρωποι κατάλαβαν γιατί έγιναν πρόωρα εκλογές και ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετούνταν...
Παρόλα αυτά αναφέρεις:
quote:
Την δουλειά του κάνει και η δουλειά του είναι να διαχειρίζεται νούμερα και να βγάζει αποτελέσματα. Τώρα το αν πίσω από αυτά τα νούμερα βρίσκονται άνθρωποι, αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί τον εν λογω επαγγελματία. Αυτουνού είναι η δουλειά του τα νούμερα, οι άνθρωποι είναι δουλειά άλλου. Τα νούμερα δεν έχουνε ταυτότητα, σου λέει "πρέπει να βρω τόσα για να δώσω τόσα", ψάχνει να βρει από που θα βρει τα "τόσα" για να δώσει τα άλλα "τόσα".
Δεν εξετάζω τον κύριο Αλογοσκούφη και δεν θα είχε νόημα να το κάνω αυτό επειδή δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
Όταν όμως στον προεκλογικό αγώνα ανακοινώνονται κάποια προγράμματα, δίνονται υποσχέσεις και στην τετραετία που ακολουθεί αυτά είτε δεν εκπληρώνονται είτε συμβαίνουν τα εντελώς αντίθετα πράγματα, λυπάμαι αλλά δεν θα πω ότι κάποιος κάνει την δουλειά του επειδή πρέπει να την κάνει.
Κι αυτό δεν το αναφέρω για την σημερινή κυβέρνηση, έχει γίνει πάμπολλες φορές στο παρελθόν και γίνεται ακόμα.
Οπότε θέλαμε και τα πάθαμε από τη μία κι από την άλλη κάποιοι ψεύδονται.
Δεν εξετάζω το λόγο που ψεύδονται αλλά στην προκειμένη περίπτωση το αποτέλεσμα.
quote:
Δεν φταίει ο Αλογοσκούφης και ο κάθε αλογοσκούφης άμα η πλειοψηφία των ελλήνων φοροδιαφεύγει, από την στιγμή που το κράτος λοιπόν δεν μπορεί να εισπράξει τα άμεσα του έσοδα (πχ φόρος εισοδήματος) θα στραφεί σε άλλες λύσεις (πχ αύξηση ΦΠΑ) για να μπορέσει να βρει χρήμα να διαθέσει πίσω (πχ Ταμείο Φτώχιας).
Ποιοί φοροδιαφεύγουν, αγαπητέ μου;
Το πρόβλημα είναι τα μικρά ψάρια ή τα μεγάλα;
Κι αν το πρόβλημα είναι και τα δύο γιατί πιάνονται μόνο τα μικρά;
Εδώ ακούμε στην τηλεόραση κάθε χρόνο επιστροφές φόρων σε πολιτικούς που γνωρίζω ότι δεν πεινάνε καθόλου...
Σίγουρα φταίμε κι εμείς ως πολίτες αλλά μην παραβλέπουμε διάφορα στραβά! ![]()

quote:
Που'σαι ρε Παπαδόπουλε...
Νομίζω έχει πεταχτεί μέχρι το περίπτερο...
Όχι ο Γιάννης, εκεί επέμενε...
Γιατί καηκαμε
Σοβαρά τώρα σίγουρα πρώτοι υπεύθυνοι για τα χαλια αυτής της χωράς
Είναι οι πολίτες της οι οποίοι ψηφίζουν αυτούς που ψηφίζουν .
quote:
Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα με τους πολιτικούς μας. Ένα επάγγελμα κάνουν όπως όλοι μας και κατά τα φαινόμενα ένα πολύ επικερδές επάγγελμα
Μόλις ανέδειξες το πρόβλημα φίλε η πολιτική θα έπρεπε να είναι
Κάτι παραπάνω από επάγγελμα όπως διαμορφωθεί τώρα θα έπρεπε
Να ήταν λειτούργημα υποτίθεται ότι οποίος ασχολειται μαζί της το
Κάνει για να προσφέρει στον τόπο του και στο γενικό καλό
Και όχι για να χρησιμοποιήσει την ασχολία του αυτή προς όφελος του
Βλέποντας το επαγγελματικά και να εξυπηρετεί συμφέροντα.
quote:
Συνεπώς ο πολιτικός κάνει την δουλειά του. Από το να καθόμαστε και να κλαιγόμαστε για τον καταραμένο Αλογοσκούφη που θέλει να αυξήσει τον ΦΠΑ, ίσως θα ήτανε πολύ πιο ουσιαστικό να συζητάμε και να σκεφτόμαστε λύσεις για τα αιώνια προβλήματά μας. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων βγαίνουνε ιδέες, μέσα από τις ιδέες βγαίνουνε λύσεις... Οι πολιτικοί είναι κάποιοι από εμάς, μπορεί κάποιοι να συμμετέχουνε και εδώ μέσα, πίσω από κάποιο ψευδώνυμο (όχι, δεν είμαι πολιτικός ) και να προσπαθούνε να πιάσουνε τον σφυγμό του πολίτη για να προσπαθήσουνε για κάτι καλύτερο....
Η δουλειά του πολιτικού είναι να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα μου
Αν είναι ακόμα και αυτή την δουλειά να την κάνω εγώ ε τότε τι τον
Έχουμε εκλέξει ? αλλά εντάξει πες ότι εγώ σκέφτομαι μια λύση σε
Ένα πρόβλημα ποιος θα την ακούσει ? και σιγά μη την λάβει υπόψη του
Θα μου πετάξει ένα ΘΑ και καθάρισε.
quote:
Ποιοί φοροδιαφεύγουν, αγαπητέ μου;
Το πρόβλημα είναι τα μικρά ψάρια ή τα μεγάλα;
Κι αν το πρόβλημα είναι και τα δύο γιατί πιάνονται μόνο τα μικρά;
Εδώ ακούμε στην τηλεόραση κάθε χρόνο επιστροφές φόρων σε πολιτικούς που γνωρίζω ότι δεν πεινάνε καθόλ
Σωστός το ολο σύστημα είναι φτιαγμένο προς όφελος των μεγάλων ψαριών
Τα οποια ταΐζονται περισσότερο και έχουνε και το ελεύθερο να τρώνε και
Τα μικρά.
quote:
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΛΑΨΑ !!!
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΑ !!!