- Απομυθοποιηση του εαυτου μας - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
απλά βλέπω ότι δεν έχουμε σχέση με τον εαυτό μας για
να του φορτώνουμε και το τοπικό και προσωρινό εγώ μας, που
έγινε από τις καταστάσεις που μας περικλείουν...
Το ότι είμαστε τρομαγμένοι, επειδή δεν υπάρχει τίποτε
αλλο να μας φοβίζει εκτός απο ανθρώπους, άρα εμάς φοβόμαστε...
Γιατί άραγε;
Πόοσ θα ήθελα να είμαστε ολοι οι άνθρωποι αυτό που είμαστε, μια οικογένεια οπου θα πάψει να υπάρχει η ανάγκη, εγώ να σε
εκμεταλευτώ κι εσύ μετά με τη σειρά σου, το ίδιο.Πολύ λίγο και
υποτιμητικό για τον άνθρωπο....
Φίλε D Incubus, νομίζω ότι όντως το θέμα θα είνια πιο ακριβές,
οπως λες...
quote:
Αγαπητή ΤΑΡΑΣΟΥ, δεν διαφωνω με αυτά που λές,
απλά βλέπω ότι δεν έχουμε σχέση με τον εαυτό μας για
να του φορτώνουμε και το τοπικό και προσωρινό εγώ μας, που
έγινε από τις καταστάσεις που μας περικλείουν...
Φίλε trexagireve, θεωρώ ενδιαφέρον αυτό που λες και θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση, βασιζόμενος σ' αυτό.
Αρκετές εσωτερικές διδασκαλίες έχουν ασχοληθεί με το θέμα του Εαυτού και την Προσωπικότητα, τον Ανώτερο και τον Κατώτερο Εαυτό του ανθρώπου.
Συμφωνείς με μια τέτοια θεώρηση;

In anticipation of my resurrection...
το άτομο που είμαστε με το άτομο που κυκλοφορεί στη θέση μας
( κυριολεκτικά) δεν έχει καμία σχέση...
Δεν θα σου πω μόνο για περιπτώσεις όπου το ότι όσοι βγαίνουν αστρικό, κοιτώντας το σώμα τους κατά βάση, το θεωρούν
πολύ κατώτερο και άβολο.. Μπορούμε να δούμε και το τι μπορεί πραγματικά να κάνει ενας άνθρωπος, με αντίστοιχα πρόσωπα στην ιστορία, οπου ότι έγινε απο αυτούς τους καλούμενους ιδιαίτερους, είναι στα γονίδια του ανθρώπου η υπέρβαση των όποιων καταστάσεων κι είναι πιθανές ικανότητες που όλοι έχουν.
θα μπορούσε να γίνει σε οποιαδήποτε έκφραση της έννοιας άνθρωπος, που στη φυσική του υπόσταση, μπορει να δείχνει λίγο...
Γι αυτο και με βλέπεις Γεώργιε, να το παίζω ετσι συντηρητικός...,
πιστεύω ότι κάτι έχουμε αφήσει πίσω και πρέπει να το βρούμε γιατί είναι δικό μας κι είναι απαραίτητο εργαλείο. Απλά βρίσκεται
στην αρχική σύνθεση του ανθρώπου, αν διατηρηθεί στο πέρασμα του
χρόνου...
quote:
Και βέβαια συμφωνω, φίλε D Incubus.. Εννοείται ότι
το άτομο που είμαστε με το άτομο που κυκλοφορεί στη θέση μας
( κυριολεκτικά) δεν έχει καμία σχέση...
Είδες λοιπόν που μπορούμε και συμφωνούμε κάποιες φορές; ![]()
Αυτό λοιπόν που πιστεύω είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε αυτόν τον Εαυτό και να του επιτρέψουμε να έρθει στο προσκήνιο εναρμονίζοντας την προσωπικότητα μαζί του.
Πολλές φορές οι άνθρωποι λειτουργούμε τόσο πολύ με βάση το συμφέρον, την ιδιοτέλεια, την χωριστικότητα, τα πάθη και τις πρόσκαιρες επιθυμίες μας και για αυτό ερχόμαστε σε προστριβές με το περιβάλλον μας, συγκρουόμαστε με τους συνανθρώπους μας και μας λείπει η κατανόηση απέναντι τους.
Και τελικά η ικανοποίηση που λαμβάνουμε όταν αυτά τα πρόσκαιρα πάθη μας ικανοποιούνται εξανεμίζεται πολύ γρήγορα επειδή ακριβώς έχει στηριχθεί σε απατηλά γεγονότα και έχει στηριχθεί σε απατηλές συνθήκες...
Για αυτό πολλές φορές έχω αναφέρει ότι το πιο δύσκολο κι επίπονο ταξίδι κάποιου είναι αυτό που κάνει για να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Είναι δύσκολο γιατί πρέπει να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την αντίληψη του κι επίπονο γιατί πρεέπει να αφήσει πίσω του πολλές γνώρισμες συνήθειες του.

In anticipation of my resurrection...
Χαιρομαι πολυ που συμπλεουν οι αποψεις μας.Νομιζω οτι εισαι ο μοναδικος που κατανοησε τον τιτλο του θεματος και σε ευχαριστω πολυ που βοηθας στον συντονισμο της συζητησης με τις αποψεις σου.
quote:
Αυτό λοιπόν που πιστεύω είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε αυτόν τον Εαυτό και να του επιτρέψουμε να έρθει στο προσκήνιο εναρμονίζοντας την προσωπικότητα μαζί του.
Ολοι οι ανθρωποι εχουμε πολλες μασκες που τις φοραμε αναλογα με την περιπτωση,με αποτελεσμα πολλες φορες να ζουμε εκτος πραγματικοτητας.Την πραγματικοτητα την βιωνουμε μονο οταν ειμαστε οι εαυτοι μας,αλλα οι ρυθμοι της ζωης ειναι τετοιοι που μας αναγκαζουν να φοραμε τις μασκες μας συνεχεια ακομα και μεσα στο σπιτι μας με τις οικογενειες μας.
Ακομα και οταν ανακαλυψουμε τον εαυτο μας ειναι πολυ δυσκολο να τον αποκαλυψουμε στο περιβαλλον μας.Ισως ανακαλυπτοντας τον εαυτο μας θα πρεπει να αναθεωρησουμε συμπεριφορες, αξιες,στοχους,ιδανικα,ανθρωπους και σιγουρα ειναι μια επιπονη διαδικασια.Ετσι παραμενουμε αιχμαλωτοι σε μια φυλακη που εμεις οι ιδιοι εχου χτισει.
Μονο με υπομονη και επιμονη μπορουμε να γκρεμισουμε πετρα πετρα την βλακεια του εγωισμου που αιχμαλωτιζει.
Πρεπει να επιστρατευθει ο πιο γενναιος μας εαυτος για να ανακαλυψουμε τον πραγματικο μας εαυτο.
Ε.Τ
Χαίρομε για το πώς η κουβέντα έχει εξελιχτεί.
Θα σας πω πως γνωρίζω το θέμα.
Η Προσωπικότητα είναι το όχημα για να εκφράζετε είτε το Είναι, που είναι αυτό που είμαστε πέρα από τις λέξεις και τους συμβολισμούς ,είτε τα εγώ που είναι τα ψυχολογικά επιπρόσθετα.
Κάποτε ο άνθρωπος δεν είχε εγώ!!!
Η συνείδηση ανήκει στο Είναι και όταν η συνείδηση δεν έχει επίγνωση του «εαυτού» της ,τότε ταυτίζετε με αυτό το οποίο δεν είναι δηλ. τα εγώ.
Όλο το θέμα είναι το πως θα μπορέσουμε να δούμε αυτήν την ταύτιση και την γοητεία .Πως θα βγούμε έξω από τον ύπνο.
Τα εγώ είναι μηχανικά. Μην σας κάνει εντυπώσει αν παρατηρήσετε ένα εγώ και δείτε ότι έχει συγκεκριμένα μέρη ή ανθρώπους ή καταστάσεις για να εκδηλώνετε.
Είναι μηχανικά 100% τα 100%
Ένας άνθρωπος που δεν έχει επίγνωση του Είναι του τότε είναι……
Το μονοπάτι αγαπητή μου φίλοι είναι ένα . Να αποκτήσουμε ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Και η αυτοσυνείδηση δεν αγοράζετε ούτε πουλιέται κανείς δεν μπορεί να σου την δώσει αλλά πρέπει ο καθένας να κοπιάσει για να την αποκτήσει.
Τα πρώτα βήματα είναι να μπορέσουμε να θυμόμαστε την παρουσία μας ως αίσθηση ή ως σώμα μέσα στην καθημερινότητα χωρίς να ξεχνάμε ότι πρέπει να θυμόμαστε τον εαυτό μας έστω έτσι όπως τον γνωρίζουμε έως τώρα.
Αν δεν μπορούμε έστω και έτσι να θυμόμαστε και να παρατηρούμε αυτό που είμαστε μέσα στην καθημερινότητα, πως μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να γνωρίσουμε τον Εαυτό μας ;
Κατά αυτό όταν δεν έχουμε αυτοενθύμηση ή έστω αυτοπαρατήρηση τότε κοιμόμαστε. Και όπως λέτε βάζουμε την μια μάσκα μετά την άλλη και καμιά φορά την μάσκα που νομίζει ότι είναι ο Εαυτός .Βλέπετε στα όνειρα όλα γίνονται.
Υπάρχουν 4 καταστάσεις συνείδησης
1. ΥΠΝΟΣ
2. ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ (ένας διαφορετικός ύπνος)
3. ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ(έχουμε ένα καλό ποσοστό μέσα στην ημέρα που δεν κοιμόμαστε)
4. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ(24 ώρες το εικοσιτετράωρο συνειδητοί)
Θα ήθελα να παίξω τον συνήγορο του διαβόλου.
Φίλη ΤΑΡΑΣΟΥ λες
quote:
Την πραγματικότητα την βιώνουμε μόνο όταν είμαστε οι εαυτοί μας,
Θα μπορούσες να μου δώσεις ένα παράδειγμα;
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 28/08/2008 15:42:06
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 28/08/2008 15:43:44
Το παραδειγμα που μου ζητας θα το βρεις αν παρατηρησεις τα παιδια.Στην παιδικη ηλικια εχουμε την μεγαλυτερη δυνατη αντιλληψη της πραγματικοτητας γιατι ειμαστε ανεπηρεαστοι ακομα απο κανονες και ηθικες αξιες.Τα παιδια αντιλαμβανονται καλυτερα η φυση,βιωνουν πιο εντονα τα συναισθηματα τους,εκφραζονται πιο αμεσα,εμπιστευονται πιο πολυ το ενστικτο τους....Εχουν ενα μαγικο τροπο να δινουν και να παιρνουν αγαπη και την απολαμβανουν στο μεγιστο.Η παιδικη αθωοτητα ειναι που τα κανει ολα ομορφα,και αν ανατρεξουμε στην παιδικη μας ηλικια,οσοι μπορουμε ακομα βεβαια να το κανουμε αυτο,θα διαπιστωσουμε και θα θυμηθουμε ποιοι ειμαστε αληθινα.
Ε.Τ
περίεργο που συμφωνούμε,εσένα; Το λέω γιατί προσωπικά
πιστύω ότι όλοι οι άνθρωποι τα ίδια βλέπουμε,
απλά τα βλέπουμε μέσα απο συγκεκριμένο πρίσμα που
έχουμε βάλει στα μάτια μας, υπο μορφή φακού, γιατί
έτσι νομίζουμε βλέπουμε καλύτερα...
Μιας και μιλάμε για ποαμυθοποίηση, εδω και πολλά
χρόνια, έχω πεπειστεί ότι η απλότητα είναι το πάν
και το μόνο που ΄θελω ειναι να είμαι ένας απλός άνθρωπος...
Βασικά πιστεύω ότι αυτός ο απλός άνθρωπος, δεν είναι
και τόσο απλός όσο φαίνεται, αλλά εμείς δεν τον
ξέρουμε, δεν μπορούμε να τον χειριστούμε...
Φίλε μου ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ με κάλυψες πλήρως...
Φίλη ΤΑΡΑΣΟΥ
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
quote:
Η παιδικη αθωοτητα ειναι που τα κανει ολα ομορφα,
Όχι στην παιδική ηλικία αλλά, αλλά στην βρεφική.
Τα μωρά είναι όμορφα και φεγγοβολούν την απλότητα της Ουσίας μας. Ζουν στο τώρα και ανθίζουν μέσα στο παρών. Δεν έχουν αναπτύξει ακόμα την Εσφαλμένη Προσωπικότητα η οποία αποτελείτε από τον ψυχολογικό μας εαυτό και κάνω διάκριση ανάμεσα στον Εαυτό και στον ψυχολογικό εαυτό.
Ο Εαυτός Είναι .Ο ψυχολογικός εαυτός είναι ένα κράμα από τα διάφορα εγώ, από τις πεποιθήσεις του κράτους της οικογένειας της θρησκείας, από τα ήθη και τα έθιμα, της συνήθειες και διάφορα μιμητικά επιπρόσθετα που έχουμε υιοθέτηση από τους γύρω μας.
Αν μπορούσαμε να δώσουμε ένα σχήμα θα έφτιαχνα δυο ομοκέντρους κύκλους. (Αυτό που θα πω έρχεται σαν πληροφορία μέσα από τους αιώνες.)
Στον εσωτερικό κύκλο ζει το Είναι και το κάθε Είναι. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι σύμφωνο με την κοσμική αρμονία.
Οι άνθρωποι που ζουν μέσα σε αυτόν τον κύκλο έχουν ελεύθερη βούληση. Οι πράξεις τους είναι σύμφωνες με την κατανόηση τους και η κατανόηση τους με τις πράξεις τους.
Οι δραστηριότητες τους είναι απόλυτα συντονισμένες και οδηγούν σε ένα κοινό σκοπό, γιατί βασίζετε σε μια κοινή και ταυτόσημη κατανόηση.
Στον εξωτερικό κύκλο ζουν οι άνθρωποι που υπηρετούν την μια ιδέα σήμερα και την αντίθετη αύριο. Στο εξωτερικό κύκλο ζουν όλες οι διαφορετικές ιδέες, τα δόγματα, τα θέματα υπεράσπισης της πίστης, όλες οι διαφωνίες, οι πεποιθήσεις ,οι πόλεμοι .
Είναι σαν μια Βαβέλ όλοι μιλούν διαφορετική γλώσσα, καταλαβαίνουν διαφορετικά πράγματα έχουν πολλές οπτικές για το ίδιο θέμα και αυτό μπορεί να φέρει σύγκρουση απόψεων,μίσος και πολλά άλλα.
Αυτή είναι η ανθρωπότητα!!!
Το ίδιο συμβαίνει σε μικρογραφία στον καθένα μας ξεχωριστά. Ζούμε στη περιφέρεια όχι στο κέντρο. Στην περιφέρεια ζει ο ψυχολογικός μας εαυτός, στο κέντρο ζει το Είναι.
Που είναι ο δρόμος που οδηγεί από τον εξωτερικό κύκλο στον εσωτερικό; Πόσο μακρύς και δύσκολος είναι; Και αν έχουμε βρει έναν δρόμο τι μας λέει ότι πάει προς το κέντρο και όχι γύρο γύρο;
Εδώ καλούμαστε κατά την γνώμη μου να απαντήσουμε για την απομυθοποίηση του «εαυτού» Γιατί ο μύθος ανήκει στην περιφέρεια.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
όποιος πιστευη οτι μπορεί απο μονος του να τα καταφερη ειναι γελασμένος απο το Εγω ...
(εκτος και αν ειναι ο βουδας η ο χριστος , ομως ακομα και αυτη ζητησαν βοηθεια κάποια στιγμη )