ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

makper30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
quote:

quote:
Οι Εβραίοι έχουν δεινοπαθήσει αλλά όχι περισσότερο από άλλους. Μάλλον λιγότερο.

Αντικειμενικότατο σε βρίσκω...40 μαζικοί διωγμοί στην ιστορία...το απόλυτο scapegoat...για όλα φταίγανε αυτοί...έβρεχε οι εβραίοι φταίνε, έπεσε λιμός οι εβραίοι δηλητηρίασαν τα πηγάδια μας, έπεφτε πανούκλα και μαύρος θάνατος οι εβραίοι το υποκίνησαν...έλα τώρα...διάβασε για τα πογκρόμ της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Ρωσίας...και μάθε και το Ολοκαύτωμα...η δε αντίδραση ενάντια στο Ολοκάυτωμα συμβαίνει επειδή οι Εβραίοι ελέγχουν τα μίντια και το προβάλλουν διαρκώς, οπότε αναγκαστικά θα πούμε "χέστε μας εσείς και το ολοκαύτωμα σας"...όποιος όμως λέει ότι δεν έχουν υποφέρει και τόσο πολύ είναι ανιστόρητος

το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί συνέβησαν όλοι αυτοί οι διωγμοί, και εδώ θα μπροούσαμε να πούμε πολλά τα οποία όμως δεν έχουν σχέση με το θέμα μας εδώ που είναι η Ελλάδα...

και εγώ θα ξαναπώ μπράβο στους Εβραίους που πήραν πίσω όλες τις αποζημιώσεις από τους Γερμανούς, και με το παραπάνω μάλιστα...οι δικοί μας να δω που τόσα χρόνια τίποτα...θα βρουν τα κότσια να καταφύγουν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για τους εξοντωτικούς όρους των συμβάσεων, για τα σκάνδαλα της Ζίμενς που αυτοκτονούνται γερμανοί και για τις διεκδικήσεις από κατοχικά δάνεια και αποζημιώσεις? Θα σηκώσουν κεφάλι στους εκβιαστές ή θα τα κάνουν γαργάρα κι αυτοί;

Αυτό το θέμα είναι πολύ δύσκολο.

Δεν πιστεύω ότι φταίνε και φταίγανε οι Εβραίοι για τα πάντα(για όλες τις αρρώστειες κτλ), αλλά ο λόγος που μισούνται φαίνεται είναι η οικονομική και εν συνεχεία πνευματική κυριαρχία που επιδιωκούν στους άριους ινδοευρωπαίους αλλά και στους άλλους σημίτες. Γιατί θα ήταν παράλογο ένα αναίτιο μίσος. Πρέπει να υπάρχουν κάποιες αιτίες. Και η σταύρωση του Ιησού θα πρέπει να εξεικονίζει για πολλούς την "σταύρωση" των αρίων.

Είναι η κοσμοθέαση του Εβραίου αυτή που τον κάνει ιδιαίτερα μισητό, δηλαλή λέει εμένα ο Θεός μου τα έδωσε όλα και κυριαρχία πάνω σας, οπότε αναγκαστικά μισείται.

Όχι ότι μόνο οι Εβραίοι είναι ρατσιστές, ο ρατσισμός είναι παγκόσμιος και βαθύς στο πνεύμα του ανθρώπου, αλλά οι Εβραίοι έχουν την κυριαρχία στο αίμα τους. Οπότε εάν πράγματι οι Εβραίοι έχουν κυνηγηθεί περισσότερο από κάθε άλλο έθνος, τότε οφείλεται σε αυτό τα extreme σχέδια τους και η ιδέα που έχουν για όλα τα άλλα έθνη και φυλές. Δεν ξέρω, εσύ πως πιστεύεις ότι πρέπει να δράσει κάποιος σκλάβος στην οικονομική δικτατορία του Ισραήλ; Να αναγνωρίσει ότι ηττήθηκε στον αγώνα της επιβίωσης των ειδών και όχι να παλέψει μέχρι τελικής πτώσεως; Τί πρέπει να κάνει κατά την γνώμη σου;

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Εβραίος ποτέ δεν θα δουλέψει σε άλλον ως υπάλληλος, η παράδοση λέει πως πρέπει να γίνει ένας άξιος κληρονόμος του πατέρα, πετυχημένος έμπορος και επιχειρηματίας που να κυριαρχήσει στους gentiles.

ΥΓ
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι σκληρή. Είναι μια διαρκή μάχη για εξουσία ανάμεσα σε είδη και ράτσες. Αναγκαστικά και ο όχι και τόσο ενεργητικός άνθρωπος θα πρέπει να πάρει μια θέση, γιατί είναι και αυτός κύτταρο της κοινωνίας. Θέλω να πω η αποχή από τον ρατσισμό είναι κάτι πολύ δύσκολο, και πρέπει κάποιος να πιστεύει στον ασκητισμό και την άρνηση των υλικών αγαθών για να τον νικήσει. Γιατί η ζωή που ζούμε είναι ένας διαρκής ανταγωνισμός όχι μόνο ανάμεσα σε ράτσες αλλά ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο

Edited by - Διονύσιος Σκυλόσοφος on 09/02/2015 06:41:43

Edited by - Διονύσιος Σκυλόσοφος on 09/02/2015 06:55:12

09/02/2015, 07:00:33
Ρε καραγκιόζη, εκτός που κάνεις θέμα την αναπηρία σου, τί σχέση έχουν οι μαλακίες που γράφεις, με το θέμα?

Δηλαδή, θα τα γαμήσετε όλα, προκειμένου να μιλάτε για χριστούς, παναγίες και εβραίους, την ώρα που εδώ γίνεται το ολοκαύτωμα? Για άλλη μια φορά? Ξανά χριστοπαναγίες? Δεν έχει άλλο το μενού?

Ειλικρινά τώρα, υπάρχετε προκειμένου να φάνε διαγραφή όλα τα υπόλοιπα μέλη του esoterica?

Βρε Αμαλία, με την άλλη την nedib, που κλάνει προσηλυτισμό με κάτι σοφίες σιράχ και τσιτάχ και τα πάντα όλα, θα γίνει κάτι?

Αν δεν γίνει, θα φτιάξω κι εγώ ένα καινούργιο θέμα, και θα ανεβάσω όλη την Οδύσεια 2001 του Κλαρκ.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

09/02/2015, 13:52:24
Κι εγώ το Star Trek.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/02/2015, 13:58:58
quote:
Αν δεν γίνει, θα φτιάξω κι εγώ ένα καινούργιο θέμα, και θα ανεβάσω όλη την Οδύσεια 2001 του Κλαρκ.
...και το 2010 που εξηγεί το 2001...

09/02/2015, 19:49:04
DSM, είδες όμως ότι κι εσύ φίλε μου τσινάς στην κριτική;;; διότι τελικά το 'μη μου άπτου' το'χουμε όλοι, ο καθείς με τον τρόπο του...τα χώνουμε στους άλλους, κράζουμε αλλά σάυτά που λέμε εμείς διεκδικούμε το απυρόβλητο του πατριάρχη...δεν πάει έτσι όμως 'αυτός που κράζει θα κραχτεί'...και εντάξει ρε παιδί μου μέσα στο παιχνίδι είναι και το κράξιμο, έχει και την πλάκα του, αλλά τουλάχιστον ας βαζουμε και μία νότα αυτοσαρκασμού, λέω εγώ τώρα...

έχεις δίκιο πάντως ότι τα φλέγοντα εδώ είναι τα δικά μας και όχι οι εβραιοι...απλά ρε παιδί μου, όλο και με κάποιο τρόπο θα μπλεχτούν και αυτοί στη συζήτηση, είτε με τη Lazard, είτε με τα ονόματα πάνω-πάνω στη λίστα Λαγκάρντ όπου οι Εβραίοι δικαιούχοι των λογαριασμών έχουν πάνω από 1,5 δις, είτε με το δικό τους παράδειγμα περί αποζημιώσεων από Γερμανούς.

Δηλαδή σόρυ δεν μπορώ να μη το πω τώρα αυτό, βλέπεις στη λίστα πάνω πάνω "Μιωνή Σάμπυ", "Σολομόν Λεβί" και "Παντελή Μαρία" η οποία εκπrοσωπει την εταιρία του Σαμπί...οι οποίοι λογαριασμοί συγκεντρώνουν τα 2/3 των χρημάτων της λίστας...δεν λέω ότι αυτοί οι άνθρωποι ειναι φοροφυγάδες αλλά δεν πρέπει να ξεψαχνιστούν αυτοί οι λογαριασμοί να δούνε από πού δικαιολογούνται όλα αυτά τα χρήματα; και δεν το λέω επειδή είναι Εβραίοι, οποιοσ΄δπηοτε κι αν ήταν πάνω-πάνω με τόση μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους θα έπρεπε ήδη να έχει ψαχτεί

quote:

Ρε καραγκιόζη, εκτός που κάνεις θέμα την αναπηρία σου, τί σχέση έχουν οι μαλακίες που γράφεις, με το θέμα?

Δηλαδή, θα τα γαμήσετε όλα, προκειμένου να μιλάτε για χριστούς, παναγίες και εβραίους, την ώρα που εδώ γίνεται το ολοκαύτωμα? Για άλλη μια φορά? Ξανά χριστοπαναγίες? Δεν έχει άλλο το μενού?

Ειλικρινά τώρα, υπάρχετε προκειμένου να φάνε διαγραφή όλα τα υπόλοιπα μέλη του esoterica?

Βρε Αμαλία, με την άλλη την nedib, που κλάνει προσηλυτισμό με κάτι σοφίες σιράχ και τσιτάχ και τα πάντα όλα, θα γίνει κάτι?

The expert cant answer your question.

Following is the reason:
Im sorry, I cant help with that.

10/02/2015, 03:18:31
kost

Δεν γνωρίζω τον λόγο που σε κάνει να είσαι ανακόλουθος, αλλά είσαι. Πάρε μάτι κατάστασις:

Μου γράφεις:

quote:
DSM δεν με νοιάζει τι σου λένε οι άλλοι...εγώ αυτό που σου λέω είναι ότι εσύ, που έχεις και καλά δείγματα γραφής, χάνεις πόντους με το να λες "λέτε μαλακίες, αυτό που σας λέω εγώ ακούστε"...

Σου απαντάω:

quote:
Τώρα, όσον αφορά στο ύφος και το λεξιλόγιο που παρατηρείς, νομίζω πως είναι σαφής εδώ και καιρό ο τρόπος και ο λόγος που τα μετέρχομαι.

Απαντάς:

quote:
οκ DSM, μάλλον έχω μείνει σε παλιότερα ποσταρίσματα οπότε τα περί "καλής γραφής" που έλεγα μάλλον άκυρα...όχι ότι μου αρέσει ο καθωσπρεπισμός απλά με τον αγενή τρόπο έκφρασης έχω ένα θέμα

Σήμερα, στο 'Νέα Ακρόπολη... Νο.2' http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11331&whichpage=44&ARCHIVE= στις 22:06:33, γράφεις:

quote:
Μου δίνεται πάντως εδώ η ευκαιρία να φλυαρήσω με οίστρο για έναν από τους αγαπημένους μου συγγραφείς! Για τον οποίο οι εντελώς άσχετοι και προκατειλημμένοι καλό είναι να μη μιλάνε διότι εκτίθενται...

Είχε βέβαια και τεκτονικές επιρροές ο Καζαντζάκης. Το «Όφις και Κρίνο» είναι ένα έργο συμβολικό και μυητικό, και αυτό το γράψει νομίζω η ίδια η κόρη του συγγραφέας (και το οποίο αγνοεί ο γαρατζώτης). Και δεν αποκλείεται να είχε και διασυνδέσεις με την Θεοσοφική εταιρία. Αλλά εμένα προσωπικά στα παπάρια μου αυτό...σκοτεινή υπόθεση η Θεοσοφική αλλά στην ουσία τα ίδια σκατά με το παπαδαριό και τις οργανωμενες θρησκείες...μπορεί να έχει σαφώς καλύτερο γνωστικό προσανατολισμό από την ορθοδοξία αλλά ένας θεός ξέρει τι γελοίες ιεραρχίες, βρωμιές και συμφέροντα κρύβονται από πίσω...

Ωστόσο, στο παρόν θέμα προσθέτεις:

quote:
έχεις δίκιο πάντως ότι τα φλέγοντα εδώ είναι τα δικά μας και όχι οι εβραιοι...απλά ρε παιδί μου, όλο και με κάποιο τρόπο θα μπλεχτούν και αυτοί στη συζήτηση, είτε με τη Lazard, είτε με τα ονόματα πάνω-πάνω στη λίστα Λαγκάρντ όπου οι Εβραίοι δικαιούχοι των λογαριασμών έχουν πάνω από 1,5 δις, είτε με το δικό τους παράδειγμα περί αποζημιώσεων από Γερμανούς.

Πρόσεξε τώρα, πως έχει η φάσις.

Επί της ουσίας, συμφωνείς μαζί μου, όπως άλλωστε κι εγώ με τα περισσότερα από όσα έχει γράψεις στο esoterica. Δηλώνεις πως σε χαλάει πολύ ο τρόπος εκφοράς του λόγου μου, ο οποίος μάλλον θεωρείς πως είναι χυδαίος, ή αγοραίος, ή γενικώς υπεπίπεδος, αν και συμφωνείς με το περιεχόμενο.

Και δεν φτάνει αυτό, αλλά φτάνεις και στο σημείο να μου πεις:

quote:
DSM, είδες όμως ότι κι εσύ φίλε μου τσινάς στην κριτική;;; διότι τελικά το 'μη μου άπτου' το'χουμε όλοι, ο καθείς με τον τρόπο του...τα χώνουμε στους άλλους, κράζουμε αλλά σάυτά που λέμε εμείς διεκδικούμε το απυρόβλητο του πατριάρχη...δεν πάει έτσι όμως 'αυτός που κράζει θα κραχτεί'...και εντάξει ρε παιδί μου μέσα στο παιχνίδι είναι και το κράξιμο, έχει και την πλάκα του, αλλά τουλάχιστον ας βαζουμε και μία νότα αυτοσαρκασμού, λέω εγώ τώρα...

Ποιά κριτική, ρε παλουκάρι? Ποιό τσίνισμα? Νομίζεις πως έχω πρόβλημα γλωσσικής ποικιλότητας και γράφω έτσι? Γιατί αν δεν σου αρέσει ο τρόπος γραφής μου, αλλά τον επιλέγεις κι εσύ, μάλλον έχεις κι ένα πρόβλημα καβάντζα. Πέστηνα αλλού. Και κοίτα να ξελαμπικάρεις.

Φιλιά.

10/02/2015, 14:19:57
DSM, τα έχεις μπλέξει...

εγώ δεν χαρακτήρισα γενικώς την συμμετοχή σου ως "υβριστική" ή "αγοραία"...αυτό εσύ το λες....εγώ σχολίασα ένα συγκεκριμένο ποστ σου το οποίο ήταν ερειστικό και που σε μεγάλο βαθμό απευθυνόταν και σε μένα (διότι την ώρα που το έλεγες εγώ ήμουν πιο πάνω που 'ανέλυα')....σου είπα επίσης ότι δεν μου αρέσει ο καθωσπρεπισμός...σ'αυτό το φόρουμ πίστεψέ με δεν έχω καμία απαιτηση από κανέναν, ούτε από τον εαυτό μου, να μιλάει με το σεις και με το σας...δεν παύει ωστόσο να μου αρέσει η ευγένεια μελών όπως ο Ιταλός, ο Αμεινίας, ή και άλλοι που ξεχναω.

από τη δική μου πλευρά δεν έχω γράψει ποτε σε συμφορίτες "αυτά που λέτε είναι για τον πούτσο...όλο μαλακίες λέτε"...μα ποτέ...αν βέβαια με προκαλέσουν θα αντιδράσω, αλλά από μόνος μου ποτέ δεν θα απαξιώσω ια συζήτηση, ακόμα κι αν διαφωνώ...όταν λοιπόν dsm γράφω με αγοραίο τρόπο "στα παπάρια μου" και δυο και τρεις φορες αυτό απευθυνεται αποκλειστικά στα δικά μου τα παπάρια και δεν το χρησιμοποιώ για να μειώσω κάποιον συμφορίτη. Κατανοητό; Το δε επιθετικό μου΄ύφος στην liamn έχει να κάνει με το ότ λειτουργώντας ως βαλτή ενός τύπου έριξε άδικη λάσπη σε έναν αγαπημένο μου συγγραφέα. Και τι να κάνουμε, όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας...

όσον αφορά τα "ίδια σκατά" που έγραψα αν κάποιος Θεοσοφιστής ή κάποιος από το Χριστιανικό ιερατείο προσβληθεί δεν έχει παρά να έρθει σε συζήτηση μαζί μου, να μου ζητήσει τον λόγο και εάν με πείσει ότι έχω λάθος τότε θα του ζητήσω συγγνώμη...ας έρθει όμως να με βρει πρώτα για να δούμε...

σου είπα επίσης κάτι για αυτοσαρκασμό...δηλαδή κράξε ρε παιδί μου αν αυτό θες να κάνεις...αλλά τουλάχιστον βάλε και ένα "μουτζώστε με και μένα αν χρειαστεί", έστω στα ψιλά γράμματα...θεωρώ το καλό χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό ύψιστο δείκτη παιδείας και νοημοσύνης και πραγματικά το'χω καημό όλα αυτά τα χρόνια στο φόρουμ να δω ένα μέλος που να μην λειτουργεί σαν βαρύ πεπόνι που δεν ανέχεται την κριτική...

εγώ μπάι δε γουέι, μπορεί να το παίζω βαρύ πεπόνι και ξερόλας κάποιες φορές, ωστόσο ψοφάω για κριτική, γουστάρω τρελά να κάνω και να μου κάνουν κριτική, αρκεί να εμπεριέχονται επιχειρήματα και όχι άναρθρες κραυγές και στείρες απαξιώσεις...

ελπίζω να είμαι κατανοητός dsm...

10/02/2015, 14:45:11
kost

Είσαι εντελώς στην κοσμάρα σου? Γράφω δύο συνεχόμενα posts:

quote:
βιάζεσθαι γάρ οἷς ἄν ἐξῇ, δικάζεσθαι οὐδέν προσδέονται
τῷ δικαίῳ λόγῳ νῦν χρῆσθε, ὅν ουδείς πω παρατυχόν ισχύι τι κτήσασθαι προθείς τοῦ μή πλέον ἔχειν ἀπετράπετο. ἐπαινεῖσθαι τε ἄξιοι οἵτινες χρησάμενοι τῇ ἀνθρωπείᾳ φύσει ὥστε ἑτέρων ἄρχειν δικαιότεροι ἤ κατά τήν ὑπάρχουσαν δύναμιν γένωνται
δίκαια μέν ἐν τῷ ἀνθρωπείῳ λόγῳ ἀπό τῆς ἴσης ἀνάγκης κρίνεται, δυνατά δέ οἱ προύχοντες πράσσουσι καί οἱ ἀσθενεῖς ξυγχωροῦσιν

Όλες οι λοιπές αναλύσεις είναι για τον μπούτσον.

και

quote:
Και δώσε βάση, μαλάκα. Ο νόημας δεν είναι να είσαι με τον ισχυρό. Ο νόημας είναι, εσύ να είσαι ο ισχυρός. Εν τοις πράγμασι, και όχι ενδυματολογικώς. Έ, μαλάκα.
Και δεν σε χαρακτηρίζω τζάμπα. Αν δεν υπήρχε το Google, πόσοι εδώ χάμω θα ξέραν, τί σημαίνουν αυτά που έγραψα στο προηγούμενο post? Κι άστο αυτό, πόσοι θα γνώριζαν ποιός τα είπε?
Συνεχίστε την υψηλή ανάλυση τώρα. Και σλούντριγκο για την διακοπή , δηλαδής.
Ντουγάνια.

Εσύ λες:

quote:
σου είπα επίσης κάτι για αυτοσαρκασμό...δηλαδή κράξε ρε παιδί μου αν αυτό θες να κάνεις...αλλά τουλάχιστον βάλε και ένα "μουτζώστε με και μένα αν χρειαστεί", έστω στα ψιλά γράμματα...θεωρώ το καλό χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό ύψιστο δείκτη παιδείας και νοημοσύνης και πραγματικά το'χω καημό όλα αυτά τα χρόνια στο φόρουμ να δω ένα μέλος που να μην λειτουργεί σαν βαρύ πεπόνι που δεν ανέχεται την κριτική...

Αυτό που περιγράφεις, λέγεται υποκρισία και όχι αυτοσαρκασμός.

Επίσης λες:

quote:
γουστάρω τρελά να κάνω και να μου κάνουν κριτική, αρκεί να εμπεριέχονται επιχειρήματα και όχι άναρθρες κραυγές και στείρες απαξιώσεις...

1. Οι άναρθρες κραυγές είναι μέρος της προφορικής και όχι της γραπτής έκφρασης.
2. Αν δεν κατανοείς τον τρόπο που χρησιμοποιώ τους χαρακτηρισμούς και τα πρόσωπα, δεν σημαίνει οτι κραυγάζω ανάρθρως και κάνω σχόλια επί προσωπικού. Κάτι προσπαθείς να πεις περί χιούμορ άλλωστε...
3. Όταν κάθομαι και παραθέτω Θουκυδίδη για να στηρίξω την απαξίωση όσων γράφονται, κι εσύ μου λες πως δεν έχω επιχειρήματα κι ο λόγος μου είναι στείρος, άκρη δεν βγαίνει.

Άστο καλλίτερα.

10/02/2015, 15:33:25
ε ναι, ας το αφήσουμε καλύτερα...σου'πα μου'πες είναι η ιστορία, ο καθένας από τη σκοπιά του και εις βάρος της ροής του θέματος...