- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
συγνωμη για την εξαφανιση μου αλλα εκτος του οτι δεν ειχα και πολλα να πω (μαλλον δεν ειχα να πω κανενα νεο) εχω και την δουλεια η οποια δεν μου αφηνει και πολυ χρονο (μαλλον καθολου χρονο)
σημερα με την βροχη και την ομιχλη ειδα στην παρνηθα δυο τεραστια αρσενικα ελαφια μεσα στην ομιχλη
και η αποσταση που μας χωριζε ηταν στην κυριολεξια μια ανασα
και για αλλη μια φορα δεν ειχα φωτογραφικη μαζι μου αλλα δεν με πειραξε καθολου γιατι αυτη η μαγικη σκηνη δεν υπηρχε περιπτωση να αποτυπωνοταν σωστα στο film
ηταν τελειο το ολο σκηνικο
τα δυο ελαφια στεκοντουσαν διπλα διπλα μεσα στην βροχη και η ομιχλη τα εκανε να μοιαζουν με ονειρο και η ανασα τους εμοιαζε να ηταν εκεινη η οποια δημιουργουσε την ομιχλη
δεν θα το ξεχασω ποτε το σημερινο περιστατικο
ηταν τοσο κοντα μου που νομιζα οτι αν εκανα κατι λιγοτερο απο μισο βημα θα ανεβαινα στην πλατη τους και θα πηγαινα βολτα μεσα στο δασος με αυτα
νοιωθω απεραντη χαρα οποτε συναντω ελαφια τα οποια δεν τρομαζουν με την παρουσια μου και ευτηχως για μενα ειναι κατι το οποιο μου συμβαινει πολυ συχνα
γιατι 2 - 3 φορες που εχω τρομαξει καποια τα εβλεπα να τρεχουν αναμεσα απο τα δεντρα παρασερνοντας οποια κλαδια βρεθουν στον δρομο τους και μου δινουν την εντυπωση οτι τραυματιζονται πανω στον πανικο τους

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it
quote:
Σε χαιρετώ καλέ μου φίλε Oannes και μην παρεξηγιέσαι τόσο εύκολα.
Καλή μου zezmperg από πού έβγαλες το συμπέρασμα οτι παρεξηγήθηκα ; Υπάρχει λόγος ή λόγοι για να παρεξηγηθώ ; Κάθε άλλο...
quote:
Τόσες φορές ανέβηκες στην μαγική Πάρνηθα και ούτε μια λεξούλα να γράψεις εδώ, στον τόπο που εσύ δημιούργισες...Να μας δώσεις κάποια εικόνα με τα δικά σου μάτια!
Έχω την γνώμη ότι οι εμπειρίες μου από επισκέψεις στην Πάρνηθα είναι απειροελάχιστες, σε ποσότητα, σε σχέση με τις δικές σου. Κατά το κοινώς λεγόμενο, «έχεις φάει το βουνό με το κουτάλι» και στο τελευταίο απίθανο μονοπάτι. Από εκεί και πέρα, αν και όταν έχω να πω κάτι το λέω. Το topic έχει κάποια αναγνωσιμότητα και κάποια συγγραφική συνεισφορά κάποιων ανθρώπων. Ας μιλήσουμε για το θέμα του topic και ας μην «τρωγόμαστε» μεταξύ μας.
«ΠΑΡΝΗΘΑ: Το Μαγικό Βουνό της Αττικής Γης», είναι ο τίτλος του topic αν δεν απατώμαι.

quote:Καλή μου zezmperg από πού έβγαλες το συμπέρασμα οτι παρεξηγήθηκα ; Υπάρχει λόγος ή λόγοι για να παρεξηγηθώ ; Κάθε άλλο...
Έχω την γνώμη ότι οι εμπειρίες μου από επισκέψεις στην Πάρνηθα είναι απειροελάχιστες, σε ποσότητα, σε σχέση με τις δικές σου. Κατά το κοινώς λεγόμενο, «έχεις φάει το βουνό με το κουτάλι» και στο τελευταίο απίθανο μονοπάτι. Από εκεί και πέρα, αν και όταν έχω να πω κάτι το λέω. Το topic έχει κάποια αναγνωσιμότητα και κάποια συγγραφική συνεισφορά κάποιων ανθρώπων. Ας μιλήσουμε για το θέμα του topic και ας μην «τρωγόμαστε» μεταξύ μας.
«ΠΑΡΝΗΘΑ: Το Μαγικό Βουνό της Αττικής Γης», είναι ο τίτλος του topic αν δεν απατώμαι.
Σε χαιρετώ καλέ μου Oannes.
Πιθανών παρεξήγησες το περιπαικτικό ύφος μου, όπου μόνο, χάρη φιλίας μου βγήκε έτσι...
Σου ζητώ συγνώμη και πιστεύω την Τρίτη το πρωί να έρθεις στο άλλο Πανίερο της Αττικής όπου είπαμε να βρεθούμε.
Ανοιξε επιτέλους το κινητό....
Σε χαιρετώ πάντα φιλικά.
Σας χαιρετώ.
Θα συμφωνήσω με τον αγαπητό Oannes ότι περιέργως και γω έχω αυτή την αισιόδοκη άποψη ότι οι καιροί αυτοί που διανύουμε αλλάζουν τους ανθρώπους ως προς αυτή την κατεύθυνση...
quote:
11.) Η διακίνηση κατοικιδίων ζώων και η εγκαταλειψή τους στο χώρο του δρυμού.
Τι λες τώρα?
Πες μου ότι αστειεύεσαι...
Δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεται η διακίνηση κατοικιδίων!
Και εμείς οι άμοιροι ζωόφιλοι που περιμένουμε να πάμε μια πεζοπορία για να ευχαριστηθεί και το κακόμοιρο το ζώο τι θα κάνουμε?
Στα δημοτικά πάρκα και στις πλατείες απαγορεύονται αλλα στο δάσος?...
Περιττό να πω ότι τα έχω "πάρει"...
Αύριο στις 10 στον Αη Γιάννη ισχύει?

Οannes, Zezmperg, Avallon, Endorama και όποιος άλλος επιθυμεί, ελάτε.
Θα τρελαθώ απ'τη χαρά μου αν σας δώ.
Θα σας περιμένω με ανοιχτές αγκάλες !
20 Πράσινοι Φίλοι περιμένουν εκεί να σας γνωρίσουν. Ας τους δείξουμε το νέο τους σπίτι. Πιστεύω οτι θα το χαρούν ιδιαίτερα.
Ελπίζω να τα πούμε, αλλιώς κάποια άλλη στιγμή.
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
quote:
"Aύριο στις 10:00 στον Αη Γιάννη ισχύει"; (Avallon)Οannes, Zezmperg, Avallon, Endorama και όποιος άλλος επιθυμεί, ελάτε.
Θα τρελαθώ απ'τη χαρά μου αν σας δώ.
Θα σας περιμένω με ανοιχτές αγκάλες !
20 Πράσινοι Φίλοι περιμένουν εκεί να σας γνωρίσουν. Ας τους δείξουμε το νέο τους σπίτι. Πιστεύω οτι θα το χαρούν ιδιαίτερα.
Ελπίζω να τα πούμε, αλλιώς κάποια άλλη στιγμή.
Σίγουρα θα είμαι εκεί, δεν γνωρίζω για τους άλλους φίλους.
Θα τα πούμε από κοντά.
Σας χαιρετώ φιλικά.
Όπως πολύ ορθά είπε και η Φίλη μου Avallon, μόλις γίναμε γονείς 20 νέων παιδιών. Και σαν γονείς, πρέπει να φροντίσουμε για αυτά. Και ελπίζω στο μέλλον να αποκτήσουμε κι'άλλα και να ζούμε να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν και να σκεπάζουν όλες τις πλαγιές με την περήφανη κορμοστασιά τους.
Να'στε όλοι σας πάντοτε καλά και να ξέρετε κάτι : Σήμερα, δεν κάνατε καλό μόνο στο Βουνό αλλά και στην ψυχή μου την ίδια. Της δώσατε τέτοια ανάταση και χαρά, που σπάνια νιώθω στη ζωή μου.
Όλες οι επιθυμίες σας ευχές μου.
Να'στε πάντα καλά
Με σεβασμό και εκτίμηση
Y.Γ 1 : Ζητώ συγγνώμη για το άσχετο με το θέμα μύνημα μου, αλλά δεν μπορούσα να μην σας τα πώ.
Υ.Γ 2 : Εύχομαι απ'τα βάθη της καρδιάς μου, η Ιερή Πάρνηθα να μην χρειαστεί ποτέ αυτό που κάναμε σήμερα στην Πεντέλη. Χρειάζεται όμως άλλα πράγματα, όπως ένα καλό καθάρισμα.
Πάντα στη διάθεσή σου φίλε Νταβέλη...
Λίγοι αλλά καλοί...
Το περίεργο είναι ότι ενώ κάναμε την δεντροφύτευση με λιακάδα και 0 βαθμούς θερμοκρασία μετά από 4 ώρες έριξε το χιόνι της αρκούδας εκεί πάνω...
Αντε και την επόμενη με μια τσάπα παραπάνω...

quote:
Ηταν χαρά μου!![]()
Το περίεργο είναι ότι ενώ κάναμε την δεντροφύτευση με λιακάδα και 0 βαθμούς θερμοκρασία μετά από 4 ώρες έριξε το χιόνι της αρκούδας εκεί πάνω...
Αντε και την επόμενη με μια τσάπα παραπάνω...
Γλυκιά μου Avallon άλλη μία φορά έδειξες την ευαισθησία και την αγάπη που σε έχει μορφώσει, για την φύση.
Άρρωστη με γρίπη, με πυρετό και με τα αγωνιώδη τηλεφωνήματά σου, που έλεγαν: <<μην τολμήσετε και δεν μου αφήσετε δένδρο να φυτεύσω...>>, όταν δεν μπορούσατε να μπείτε στον μικρό χωματόδρομο για τον Αγ.Ιωάννη!
Εύγε καλή μου φίλη και με τιμά που σε έχω γνωρίσει.
Ναι ξέρω, ότι είμαστε σε ένα χώρο εσωτερικό και τα "λιβανίσματα" τέτοιου τύπου, ίσως να μην προάγουν τα μέλη, τους αναζητητές...
Μα καλή μου φίλη, η αναζήτηση και ο εσωτερισμός ξεκινούν απ'την στιγμή που αληθινά έχεις εντοπίσει την ανθρώπινη υποστασή σου!
Και τούτα που είδα εχθές απ'τον Ntavellis666, εσένα, τον Πέτρο και τους άλλους, ήταν περίτρανες αποδείξεις ανθρωπιάς. Τι να κάνω τις φιλοσοφικές συζητήσεις πίσω απ'τις οθόνες και μέσα στην θαλπωρή του σπιτιού μου... Όταν δεν είμαι στις επάλξεις...
Ναι ακόμα μου έκανε εντύπωση η διαισθητική σου νότα, γράφοντας για τα φυσικά φαινόμενα που υπήρξαν στην Πανίερη Πεντέλη!
Όντως καλή μου φίλη, οι ενέργειες του Ιερού βονού ήταν μαζί μας και στεφάνωσαν με επιτυχία πρώτα τις πράξεις, αγάπη για τον τόπο, προσωπικά έξοδα, μεταφορά, κούραση, του υπέρουχου φίλου Ntavellis666 και μετά τις δικές μας προσπάθειες...
Είθε να βρούνε μιμητές.
Άδελφέ Ntavellis666, ήταν καθήκον να είμαι κοντά σου ετούτες τις Άγιες στιγμές και σε ευχαριστώ που δέχθηκες να γίνουμε συν "κοινωνοί" των πράξεων της αγάπης σου.
Σας χαιρετώ φιλικά.
Κάθε φορά που θα κάνω μια διαδρομή με το Μετρό (αυτές τις δέκα τελευταίες ημέρες), πάντα θα μου πιάνετε κόμπος το στομάχι με την καρδιά... Καθώς βλέπω αυτές τις διαφημίσεις (τερατοφημίσεις), του ΕΟΤ να λένε για τον Εθνικό δρυμό της Πάρνηθας:
<< Ιδιωτική πρωτοβουλία, για να γίνει το καλλίτερο μέρος της ανθρώπινης αναψυχής των Βαλκανίων...>> Και να έχουν φωτογραφίες με ρουλέτες, με καφετέριες κ.τ.λ.!!!
Ναι το ΕΟΤ που το πληρώνουμε και την ανάλγητη πολιτεία που εμείς πάλι τη συντηρούμε...
Δεν μπορώ, συχωρέστε μου αυτές τις αντιδράσεις... Μα σε λίγο δεν θα υπάρχει τίποτα που να θυμήζει Αττική φύση εκεί πάνω! Όλοι μαζί θα φταίμε που δεν τους δείξαμε, ότι είναι θέμα ζωής, το να παραμείνει η Ιερή Πάρνηθα όπως έχει, να μείνει ο Εθνικός δρυμός και τα τελευταία ΕΛΑΦΙΑ ελεύθερα στον χώρο που χιλιάδες χρόνια τώρα βιώνουν....
Είναι θέμα ζωής, ο τελευταίος πνεύμονας του Λεκανοπεδίου της Αττικής Γης να παραμείνει έτσι όπως έχει, για όλους εμάς τους κατοικούντες εδώ. όπου τα βιομηχανικά νέφη μας πνίγουν καθημερινός!
Τις ημέρες που ο ορεινός όγκος της μαγικής Πάρνηθας έχει πολύ χιόνι, πολλές φορές διάλεξα χαμηλές διαδρομές και μία που μου αρέσει αρκετά, είναι εκείνη: Όπου ξεκινώ από των σιδ. σταθμό Αφιδνών (Κιούρκα) και καταλήγω μέσα από διάφορες πανέμορφες περιοχές στο σιδ. σταθμό της Μαλακάσα αργά το απόγευμα, για να πάρω το τρένο της επιστροφής.
Είναι μια εύκολη διαδρομή αλλά αρκετά μεγάλη (γύρω στις οκτώ ώρες πορεία), αλλά εσείς μπορείτε να την κάνετε και μικρότερη με το να σταματήσετε στις ταβέρνες στο Κατσιμίδι (γύρω στις τρεις ώρες πορείας), που είναι η άσφαλτο και θα μπορεί να σας περιμένει κάποιο αυτοκίνητο εκεί.
Η διαδρομή είναι:
ΣΙΔ. ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΦΙΔΝΩΝ - ΠΗΓΗ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ - ΚΑΤΣΙΜΙΔΙ - ΒΡΟΚΟΛΙ - ΞΟΥΛΙΖΑ - ΠΑΛΙΟΜΗΛΕΣΙ - ΜΠΙΝΙΖΑ ΠΗΓΗ - ΜΑΛΑΚΑΣΑ
Από τον σιδ. σταθμό Αφιδνών προχωρούμε δυτικά (προς την Πάρνηθα) στο δρόμο που ξεκινά μπροστά απ'τον σταθμό και τον ακολουθούμε ανηφορικά σε ευθεία για 50΄ περίπου. Συνεχίζουμε την πορεία ανάμεσα στα αμπέλια, τις ελιές και τις αμυγδαλιές για φθάνουμε στην πηγή Μπελούτσι όπου είναι στα αριστερά μας, επάνω στο δρόμο και απέναντι έχει το εκκλησάκι της Παναγίας. Συνεχίζουμε την πορεία (επάνω στο χωματόδρομο) και μετά από λίγο δεξιά μας, βλέπουμε στον αρχαίο ποταμό Χάραδρο και στις απόκρυμνες όχθες του, τις σπηλιές (πολλές από ετούτες ανεξερεύνητες). Βαδίζοντας στον χωματόδρομο για περίπου 1700μ. και έχουμε στ' αριστερά μας τις δασομένες κορυφές της Λύκαινας θα μπούμε δεξιά σε ένα άλλο χωματόδρομο όπου θα αρχίσουμε να τον κατηφορίζουμε όσπου συναντούμε μια νέα διασταύρωση δρόμων και προχωρούμε αριστερά. Τώρα βαδίζουμε μέσα στο πευκοδάσος όπου δεξιά μας έχουμε την Ιπποκράτειο πολιτεία. Συνεχίζοντας κατηφορίζουμε και περνούμε μια μικρή ρεματιά όπου μετά θα συναντήσουμε μια διασταύρωση δρόμων και θα κάνουμε αριστερά και σε λίγο θα βγούμε στον δρόμο που έρχετε από Τατόϊ για Αγ.Μερκούριο, κοντά στις ταβέρνες.
Ετούτη είναι μιά πολύ όμορφη διαδρομή για τους πεζοπόρους. (όπως σας είπα εδώ μπορεί να σας περιμένει κάποιο αυτοκίνητο για την επιστροφή).
Μετά προχωρούμε για Βορκόλι, για Παλιομήλεσι και μετά Μαλακάσα, σας έχω γράψει τις διαδρομές παλαιότερα.
Σας χαιρετώ.