- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο11!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Every now and then i fall apart...Bright eyes...Every now and then i fall apart,and i need you now tonight...And i need you more than ever...
Δεν έχω τίποτα με τη Γωγώ Μαστροκώστα,αλλά μου τη σπάει να με συγκρίνουν μαζί της,γιατί ΔΕΝ είμαι ξανθιά...!!!![]()
![]()
![]()
quote:
εξαιρείσαι εσυ chess
Απο την λαιλαπα της ξανθιας χαζομαρας?
Every now and then i fall apart...Bright eyes...Every now and then i fall apart,and i need you now tonight...And i need you more than ever...
quote:
Καλως τον Αινσταιν της παρεας...Αγαπη μου εσυ...Every now and then i fall apart...Bright eyes...Every now and then i fall apart,and i need you now tonight...And i need you more than ever...
Νεφέλη,θα φας φάπα.
Edited by - chess on 23/01/2011 21:41:10
quote:
Καλά,μην το λες!Δεν έχω τίποτα με τη Γωγώ Μαστροκώστα,αλλά μου τη σπάει να με συγκρίνουν μαζί της,γιατί ΔΕΝ είμαι ξανθιά...!!!
αρα της μοιαζεις αλλου!!!
Παρακολουθώ σιωπηλά εδώ και καιρό τις συζητήσεις και τα μηνύματά σας και είναι όλα αξιόλογα. Ελπίζω να μου δωθεί η ευκαιρία να γράψω και εγώ αν και οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες και προτιμώ να μαθαίνω
Ο λόγος που γράφω αυτό το θέμα είναι γιατί όντας πολύ αγχώδης προσωπικότητα και ψάχνοντας χωρίς αποτέλεσμα θα ήθελα να προτείνετε ο καθένας είτε από απλές γνώσεις είτε από προσωπικές εμπειρίες τρόπους , τακτικές , συμβουλές αντιμετώπισης του άγχους . Ρωτάω εσάς γιατί βλέπω πως κάποια μέλη είναι ιδιαίτερα ήρεμα και αρμονικά με τον εαυτό τους και με τις διάφορες καταστάσεις . Πως το καταφέρνετε αυτό ? Υπάρχουν πολλοί τρόποι? ποιοί είναι αυτοί ?
Ευχαριστώ , εκ των προτέρων !!
Σίγουρα το άγχος είναι μια κατάσταση στην οποία όλοι μας έχουμε κατα καιρούς παγιδευτεί.Όπως κάθε μορφή αναστάστωσης στο σώμα μας έτσι και η ψυχική αναστάτωση κατα την διάρκεια του άγχους έχει ώς απώτερο σκοπό να μας δώσει ένα μήνυμα για τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τον ίδιο μας τον εαυτό και κατ'επέκταση με την πραγματικότητα που μας περιβαλλει (δημιουργοί της οποίας είμαστε κατα μεγάλο βαθμό εμείς οι ίδιοι).Μορφές καταπολέμησης του άγχους υπάρχουν πολλές απο τα κλασικά ψυχοφάρμακα εώς και την χαλάρωση...ωστόσο είμαι σίγουρος οτι θα σε ενδιέφερε περισσότερο να αντιμετωπίσεις τίς αιτίες του άγχους παρά τα αποτελέσματα του.
Μιλώντας για αιτιολογικές προσεγγίσεις ίσως μας έρχονται στο μυαλό μας καναπέδες ψυχαναλυτών στου οποίους θα αναπωλούμε τι κάναμε απο τότε που γεννηθήκαμε.Σίγουρα και αυτές οι μέθοδοι όπως και η κλασσική ψυχιατρική έχουν την αξία τους και την αποτελεσματικότητα τους.Προσωπικά ελέγχοντας τα πιστεύω μου κατάφερα να μετατρέψω πολλά ερεθίσματα που ήταν αγχογόνα σε ερεθίσματα που να προκαλούν άλλες αντιδράσεις.Πολλές φορές νομίζουμε οτι άν άλλαζε ο κόσμος γύρω μας δε θα υποφέραμε απο άγχος ή θλίψη.Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει με δυο τρόπους είτε με το να γίνει μια κοσμογονική καταστροφή και να ξαναγεννηθεί ένα άλλο σύμπαν (πράγμα κομμάτι δύσκολο) είτε με το να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον ήδη υπάρχοντα κόσμο οπότε αλλάζει και η μορφή του στα μάττια μας.Επέλεξα τον δεύτερο τρόπο και παρότι στην αρχή είναι λίγο δύσκολο να δείς μέσα απο τη νέα οπτική αρκετά γρήγορα το συνηθίζεις αρκεί να μη βγάλεις τα "νέα" γιαλιά απο τα μάτια σου.Είναι όπως ακριβώς πηγαίνεις στον οπτικό για να πάρεις τα νέα γυαλιά που του παρήγγειλες και φορώντας τα στην αρχή νιώθεις μια ζαλάδα...κάπως έτσι θα σου φανεί και ο κόσμος χρησιμοποιώντας κάποια αγχογόνα πιστεύω σου τα οποία προσπάθησες να αναθεωρήσεις.Η επιμονή στο να "φοράς" τα πιστεύω αυτά είναι που θα σε εξοικειώσει με τη νέα οπτική.
Μπορείς να μοιραστείς εδώ ποια γεγονότα στη ζωή σου σε αγχώνουν και ίσως oi users του φόρουμ να έχουν να σου προσφέρουν γυαλιά που να σου δώσουν άλλες οπτικές.Μην ξεχνάς οτι το άγχος είναι ένας φυσιολογικός μηχανισμός που προετοιμάζει το σώμα μας για κάτι που κρίνουμε ώς επίφοβο ή απειλητικό για εμάς.Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο να ελένχουμε τους τρόπους που κρίνουμε το περιβάλλον παρά τους τρόπους φυσιολογικής αντίδρασης.
ρίξε μια ματιά κι εδώ αν θες:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1089
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ

Προσπαθησε να χαλιναγωγησεις τον εαυτο σου, να εισαι εσυ ο κυριαρχος του και οχι να σε κατευθυνει αυτος προς οποια κατασταση θελει, να μαθεις απο την καθε κατασταση που περνας και να φυλαξεις τις αντιδρασεις αυτες για μετεπειτα παρομοιες περιπτωσεις.
Ισως ακουγετε λιγο "γραφικο" ολο αυτο αλλα πιστευω πως ειναι θεμα αντιμετωπισης καταστασεων, παρατηρησης του ιδιου μας του εαυτου - αυτογνωσια - γνωριζοντας τον εαυτο σου μπορεις και να κοντρολαρεις τις αντιδρασεις του και δεν μπλεκεσαι σε λαβυρινθους σκεψεων προκαλωντας αγχος
Ελπιζω να βοηθησα λιγακι και να μην το μπερδεψα παραπανω ![]()
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ...
ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙΣ...
Για να συγκεκριμενοποιήσω τη δική μου κατάσταση μετά από κάποιο πρόβλημα υγείας δικό μου το οποίο έχει περάσει και κάποιου συγγενικού μου προσώπου έχω φτάσει σε μια κατάσταση που το παραμικρό μου δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι κάτι σοβαρό και πρόκειται να πεθάνω.
Εδώ και 4 μήνες είμαι έτσι και μου έχει δημιουργήσει φοβερή και τριχόπτωση !!
Ψιλοχάλια ....
Δηλώσεις του τύπου πρέπει να χαλιναγωγήσω τον εαυτό μου όχι μόνο δε βοηθούν αλλά αυξάνουν το άγχος.Φαντάσου τον εαυτό σου σαν ένα άλογο που πρέπει να του βάλουν χαλινάρι,δε θα αφηνίαζες περισσότερο?Ο εαυτός σου είναι ήδη χαλιναγωγημένος απο κάποιες εμπειρίες του παρελθόντος και απο τον τρόπο με τον οποίο τις προσέλαβες και ακριβώς αυτά τα χαλινάρια που ήδη φοράς σε στρεσάρουν.Τα χαλινάρια αυτά σε δένουν με το παρελθόν σου το οποίο έτσι το σέρνεις στο παρόν και στο μέλλον.
Στο τσίρκο τους ελέφαντες τους έχουν δεμένους απο κάτι χαλκάδες που είναι γαντζωμένοι στη γή και που θα μπορούσαν άνετα οι ίδιοι οι ελέφαντες να τους ξεκαρβαλώσουν και να ελευθερωθούν.Παρά το ότι έχουν τη δύναμη να το κάνουν ,δεν το κάνουν γιατί νομίζουν οτι οι κρίκοι αυτοί είναι πιο ισχυροί.Η πεποίθηση αυτή τους καλλιεργήθηκε γιατί τους έδεναν έτσι απο μικρούς τους ελέφαντες που ήταν πιο αδύναμοι και τότε πράγματι δε μπορούσαν να σπάσουν τα δεσμά τους με το μυικό σύστημα που διέθεταν.Κάτι ανάλογο συμβαίνει πολλές φορές και με εμάς τους ανθρώπους,εκαπιδευόμαστε να λειτουργούμε ως αδύναμοι και κατα κάποιο τρόπο υπνωτιζόμαστε στην αδυναμία μας.
Γράφεις οτι σου δημιουργήθηκε μια κατάσταση ώστε το παραμικρό αν σου συμβεί ανησυχείς και αγχώνεσαι πως θα πεθάνεις.Έχεις απόλυτο δίκιο γιατί ο αγχωμένος οργανισμός παρουσιάζει και μια υποτονική άμυνα οπότε κάτι που θα ήταν παραμικρό για μια ήρεμη κατάσταση σε έντονο στρές μεγενθύνεται.Απο τη στιγμή λοιπον που ούτως η άλλως είσαι σε μόνιμα ένταση καλά κάνεις και ανησυχείς για το παραμικρό ,τουλάχιστον έτσι θα έχεις και έναν"λόγο ανησυχίας.Μπορείς μάλιστα αν σε βλέπουν οι γύρω σου αγχωμένη και σε ρωτούν τι σε φϭρνελ σε αυτήν την κατάσταση να τους λές "το παραμικρό".Κατα βάθος θα ξέρεις βέβαια οτι το άγχος"είναι η μόνη απειλή για την υγίεια σου αλλα δεν είναι υποχρεωτικό να διατυμπανίζεις σε όλους οτι αγχώνεσαι και θέτεις σε φθορά την υγίεια σου,όλο αυτό ονόμαζε το μπροστά στους άλλους απλά "παραμικρό".
Σκέφτεσαι και συνδιάζεις χίλια δυο πράγματα και παράγεις όπως λές μια ψυχολογία χάλια και μετά απορείς γίατί έχεις τριχόπτωση?Για φαντάσου να είσαι πάνω σε ένα ελικόπτερο και να βλέπεις κάποιους ανθρώπους να χρησιμοποιύν καλώδια των στήλων της ΔΕΗ και να κάνουν επιλεκτικές και επικίνδυνες συνδέσεις μεταξύ τους ώστε να προκαλέσουν έκρηξη.Εσύ με το ελικόπτερο σου αναμένοντας μια μαζική έκρηξη απο βραχυκύκλωμα δε θα κοιτούσες να απομακρυνθείς μια ώρα αρχίτερα απο εκεί?Ε λοιπόν οι τρίχες σου κοιτούν απο τα ψηλά το μυαλό σου να εργάζεται και να κάνει όλους αυτούς τους εκρηκτικούς συνδιασμούς για την ψυχολογία σου.Εν αναμονή λοιπόν μιας έκρηξης στην οποία ίσως και να τραβούσες τα μαλλιά σου ,κοιτούν να απομακρυνθούν μια ώρα αρχίτερα απο το κέφαλι σου.Κατα μια άλλη εκδοχή οι συνδιασμοί σκέψεων που κάνεις είναι "τραβηγμένοι απο τα μαλλιά " οπότε αυτό το πράγμα σωματοποιείται και παράγεται ένα ξεμάλιασμα.
Είμαι σίγουρος οτι μπορείς και εσύ να δείς το όλο θέμα και απο άλλες οπτικές,αν θέλεις θα ήταν ωραίο να μας πείς μερικές αυτοσχεδιάζοντας.
Δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί το άγχος να μας δημιουργεί μόνο ανησυχία, εγώ συνηθίζω να γελάω μαζί του κιόλας.Άσχετα με τι τι αισθάνεσαι μπορείς να διακωμωδήσεις λίγο την κατάσταση σου?Θα χαρώ πολύ αυτό το τόπικ όσο εξελίσσεται να μας δίνει νέες οπτικές γέλιου επ αφορμής του άγχους που μπορεί να βιώνουμε.
Δεν λέω πως είμαι συνέχεια .. δεν νομίζω να το άντεχα αλλά εδώ και 4 - 5 μήνες είμαι σχεδόν καθημερινά ... έχω καταλάβει τους λόγους οι οποίοι με έχουν φέρει να έχω αυτήν την ανησυχία . Πρέπει να βρώ κάποιους τρόπους χαλάρωσης ....
Κάποιοι σε αυτό το φορουμ θα μπορούσαν να αναφέρουν τρόπους χαλάρωσης που πιστεύω πως τους χρησιμοποιούν και οι ίδιοι .
Σίγουρα ακόμα και αυτή η κατάσταση που περνάς και ίσως σου φένεται κάπως δύσκολη είναι για το καλό σου με την έννοια οτι κάτι έχεις να διδαχτείς μέσα απο αυτήν.
Ένας απο τους συγγραφείς που απολαμβάνω να διαβάζω και που είναι και ευρύτερα γνωστός είναι ο ψυχολόγος Γιώργος Πιντέρης.Αυτός λοιπόν σε ένα βιβλίο του διηγείται ένα περιστατικό που συνέβη στον ίδιο.Ήθελε ένα μεσημέρι να πάει σε μια δουλειά και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ΤΑΧΙ.Ο δρόμος είχε πολύ κίνηση και τα αυτοκίνητα πήγαιναν σημειωτόν.
Οι οδηγοί ήταν αγανακτισμένοι και το ίδιο αγανακτισμένος ήταν και ο Πιντέρης καθώς έβλεπε να περνάει η ώρα και να μην μπορεί εγκαίρως να είναι στο ραντεβού του.Ο μόνος που φαίνονταν εντελώς κουλαριστός και ήρεμος ήταν ο οδηγός του ΤΑΧΙ ο οποίος έδειχνε σχεδόν να το απολαμβάνει.Καθώς ήατν αγχωμένος ο Πιντέρης ρωτάει κάπως απότομα τον ταξιτζή τι ήταν αυτό που τον έκανε τόσο ήρεμο.Ο ταξιτζής γυρνώντας προς το μέρος του Πιντέρη δείχνει με το χέρι του το στήθος και λέει "ΠΑΛΙΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ".
Ένας τρόπος με τον οποίο εγώ χαλαρώνω είναι η πεζοπορία και όταν λέμε πεζοπορία δεν εννοούμε μια βολτίτσα 5 λεπτών αλλά δρόμος που ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο μου μπορεί να κρατήσει απο 1 εώς και 3 ώρες.
Να είσαι πάντα καλά και φωτισμένη απο τα μαθήματα της ζωής σου.