- Ένα ζεστό αντίο - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Ακόμα και αν πιστευτέ ότι δεν υπάρχει τίποτα με το Θάνατο.
Ακόμα και αν πιστεύετε στην Μετενσάρκωση η όχι.
(Αν και μια ζώη αν Ζήσεις (μέσα στην αγάπη) είναι αρκετή)!!
Στην Δευτέρα Παρουσία η όχι.
Μετατρέψτε την ενέργεια μπορεί να αισθάνεστε (με πρώτο και με πιο σημαντικό το συναίσθημα του Φόβου, μετά του Θυμού, του Μίσους και τέλος της ικανοποίησης του να έχουμε δίκιο για την αλήθεια που πιστεύουμε) σε ενέργεια ΑΓΑΠΗΣ.
Στο να μοιραζόμαστε μηνύματα Αγάπης Αισιοδοξίας, Φώτος και Συχώρεσης.
Ναι είναι γεγονός το κακό υπάρχει. Οι πονηροί υπάρχουν. Οι εκμεταλλευτές της αλήθειας υπάρχουν. Ναι υπάρχει πολύ σκοτάδι και Φόβος. Αλλά τελικά μήπως κοροϊδεύουμε τον φανατισμό κάποιων, και πέφτουμε όλοι μας θύματα της ίδιας συμπεριφοράς?
Μην χάσετε όλη σας την ζωή αναζητώντας την αλήθεια χωρίς να έχετε γνωρίσει την ΑΓΑΠΗ.
ΑΓΑΠΗ ΑΓΑΠΗ ΑΓΑΠΗ ΑΓΑΠΗ ΑΓΑΠΗ ΑΓΑΠΗ ΑΓΑΠΗ!!!
Και που ξέρετε, μπορεί αύριο να έχουμε ένα καλύτερο κόσμο. Στο Χέρι μας είναι τουλάχιστον να το προσπαθήσουμε!!!
Just A Man
“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”
Edited by - Just_A_Man on 29/05/2003 10:29:21
Άφησε την καρδιά σου να πλημμυρίσει από α γ ά π η, α γ ά π η αγνή, ανιδιοτελή, ελεύθερη από κάθε δέσμευση, προκατάληψη η συμφέρον, αγάπη αυθόρμητη, αληθινή, Θεία…
Α γ ά π η είναι η πραγματική φύση της ύπαρξης σου και τελικά αυτή πρέπει να νοιώσεις να δονεί το είναι σου σε όλες τις εκφράσεις της προσωπικότητας….
Να σκέφτεσαι με αγάπη, να μιλάς με αγάπη, να βλέπεις με αγάπη, να αισθάνεσαι με αγάπη, να ενεργείς με αγάπη προς όλα όσα σε περιβάλλουν, σε οποιοδήποτε βασίλειο της δημιουργίας και αν ανήκουν.
Όλα έχουν ψυχή, όλα είναι έμψυχα, αφού φέρουν την πνοή του Θείου μας Πατέρα.
Α γ ά π η είναι η ιδέα της παγκόσμιας ενότητας. Η αγάπη είναι η αόρατη δύναμη που ενώνει και συνδέει με τάξη, ρυθμό και αρμονία το Σύμπαν ολόκληρο…
« Ο Θ ε ό ς α γ ά π η ε σ τ ί » και μεις σαν τέκνα του Θεού « κατ εικόνα και ομοίωσιν» είμαστε επίσης ΑΓΑΠΗ.
Just A Man
Είναι σαν να κάθεσαι σε μια στάση να βλέπεις το λεωφορείο να έρχεται και να μην σηκώνεις το χέρι σου για να σταματήσει το λεωφορείο που θα σε πάει σπίτι. Στον Ουρανό. Στον Ουράνιο Πατέρα μας. Μην περιμένεις το σωστό νούμερο γραμμής. Μπες μέσα στο πρώτο που θα έρθει, και απόλαυσε την διαδρομή της αγάπης.
Just A Man
Edited by - Just_A_Man on 30/05/2003 10:45:12
Αγαπάτε τους ανθρώπους όπως έχουν.
Μην προσπαθείτε να τους αλλάξετε προς το δικό σας υποτιθέμενο καλό.
Σπείρετε μέσα τους το σπόρο της Αγάπης και αφήστε τον να ωριμάσει με τα δικά τους προσωπικά υλικά που θα μπορέσουν να αποδώσουν και τους κατάλληλους καρπούς για τον καθένα.
Just A Man
Ισορροπία.
Πρώτα πρέπει να έχουμε τόση αγάπη όση χρειαζόμαστε για υπάρχουμε σαν οντότητα. Και στην συνέχεια δίνουμε την αγάπη μας από το περίσσευμα μας.
Αλλά τελικά όλα ξεκινάνε από το κέντρο της καρδιάς μας. Που είναι η προσωπική μας θέληση.
Την προσωπική μας θέληση την καθορίζουν τα συναισθήματα μας. Μόνο ο Φόβος είναι εμπόδιο στο πως θα Ισορροπήσουμε.
Προσοχή στους υποσυνείδητους φόβους. Είναι οι πιο ύπουλοι φωλιασμένοι δράκοντες στο μυαλό κάθε ανθρώπου.
ΑΓΑΠΗ, ΦΩΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ(ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ)
ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.
Just A Man
Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.
Edited by - Just_A_Man on 30/05/2003 17:25:57
Βασικός κανόνας.
Μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους. Και χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι καλό η κακό. Απλά πρέπει να λέγονται.
Από την άλλη η Αγάπη μας βοηθά να κατανοήσουμε την κατάσταση του φόβου που βιώνουμε να την συγχωρέσουμε (είτε είναι ένας δικός μας φόβος, είτε είναι ένας φόβος κάποιου δικού μας άνθρωπου).
Η συγχώρεση είναι η πιο ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. H ΑΓΑΠΗ είναι πράξη ατελείωτης συγγνώμης και συγχώρεσης!!!
Just A Man
Κατοικώ σε παραθαλάσσιο προάστιο της Αθήνας. Κάθε απόγευμα εδώ και πολλά χρόνια με γεμίζει χαρά και Θεία ευχαριστία να περπατάω στην παραλία το σούρουπο. Καθώς ήμουνα στην αμμουδιά χτές, βλέπω ένα κοχύλι.
Και πάλι γέμισα από Α Γ Α Π Η.
Α Γ Α Π Η.
Ένα μεγάλο κοχύλι που έμοιαζε κάπως σαν στρείδι.
Το παρατήρησα που άνοιγε πολύ σιγά.
Πρόσεξα ότι κάθε φορά που κάτι πλησίαζε έκλεινε πολύ γρήγορα,
έκλεινε πολύ γρήγορα,
και κάθε φορά που συνέβαινε αυτό,
το στρείδι δυσκολευόταν όλο και πιο πολύ να παραμείνει ανοιχτό.
Άκουσα τα λόγια: “Κράτα την καρδιά σου ορθάνοιχτη, για να μπορεί η αγάπη να κυλά μέσα σου, και μέσα από σένα συνέχεια, φέροντας όλο και πιο πολύ αγάπη στον κόσμο.”
Just A Man
1. Για αυτούς που πιστεύουν στην ΑΓΑΠΗ του Γλυκού Χριστού μας:
Αφιερώστε τη Ζωή σας στο να αποδείξετε ότι η ΑΓΑΠΗ είναι το συμαντικότερο πράγμα στόν κόσμο.
2. Για αυτούς που ΔΕΝ πιστεύουν στην ΑΓΑΠΗ του Γλυκού Χριστού μας:
Αφιερώστε τη Ζωή σας στο να αποδείξετε ότι η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ είναι το συμαντικότερο πράγμα στόν κόσμο.
Just A Man
Edited by - Just_A_Man on 25/07/2003 15:53:30
Ποτέ μην υποτιμάς την ΔΥΝΑΜΗ που έχει η ΑΓΑΠΗΣ στο να αλλάζει τις απόψεις και τις νοοτροπίες των ανθρώπων.
H Α Γ Α Π Η μπορεί να γίνει το κίνητρο να αντιμετωπιστούν και η πιο δύσκολες καταστάσεις.
Καλό Μήνα. Φιλιά σε όλους.
Just A Man
Edited by - Just_A_Man on 01/06/2003 19:44:24
Αφήστε το νου να ενωθεί με την καρδιά σας ώστε να αυξηθεί η Αγάπη,
προς όφελος της ανθρωπότητας.
Just A Man
Δείτε το Φως που ατελείωτα και αναλλοίωτα υπάρχει αιώνες τώρα.
Μην προσπαθείτε να το εξηγήσετε με λόγια φλύαρα, αλλά εκδηλώστε το, φανερώστε το, κάντε το Ζωή, Αγάπη, Προσφορά, στην καθημερινότητά σας.
Είθε η καρδιά σας να νοιώθει πάντα την ευλογία της Αγάπης
και η ζωή σας να γίνει λειτουργία χαράς και ευδαιμονίας.
Αμήν.
Just A Man
Η αγάπη διακρίνει το καλό από το κακό και έχει κατανόηση για κάθε έκφραση. (Γιατί το καλό και το κακό είναι σχετικό. Για παράδειγμα, αν ένας φτωχός ληστέψει ένα πλούσιο αυτό είναι κακό. Η αν είχε ελεηθεί (βοηθηθεί) από τον πλούσιο, θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο ο φτωχός από αγανάκτηση στο να επιβιώσει?).
Γιατί, τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι μιλάν, κρίνουν και φιλοσοφούν εκ του ασφαλούς. Έχουν μια δουλειά, την υγειά τους και γενικά τα πιο σημαντικά θέματα επιβίωσης λυμένα. Άνετε τώρα να μιλήσουμε στο παιδί της Αφρικής για Θεό η για Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό η για οποιοδήποτε άλλο Θεώρημα.
Με το έλεος την κατανόηση, την πραότητα (γνωρίσματα του πραγματικά εξελιγμένου πνευματικά ανθρώπου) συνυπάρχουμε μεταξύ των δύο διαστάσεων μέσα στο χώρο-χρόνο. Θέλει σκληρή πνευματική και σωματική δουλειά για να φτάσει κανείς σε αυτά τα επίπεδα. Και όποιος φτάσει, φέρει μεγάλη ευθύνη για να φέρει την σοφία της αγάπης σε άλλους συνανθρώπους μας.
Ένας πνευματικά εξελιγμένος άνθρώπος δεν βλέπει απειλή από οποιαδήποτε Φιλοσοφία, Πολιτισμός, Πίστη και Θρησκεία. Γιατί ζει μόνιμα μέσα στην Σοφία της ΑΓΑΠΗΣ.
Διακρίνω πολύ μόρφωση, φιλοσοφία, δογματισμό, σοφία στις μέρες μας. Όλοι έχουν άποψη για όλους και για όλα. Όλοι συζητούνε θεωρητικά για αυτό που πρεσβεύουν, στο όνομα της αγάπης, άλλα τελικά τα λόγια τους και οι πράξεις τους μόνο αγάπη, φροντίδα, κατανόηση, τρυφερότητα, σεβασμό, διάκριση και πραότητα δεν δείχνουν.
Και από την άλλη, και με αυτό που θα πω μπορεί να στεναχωρήσω μερικούς, αλλά για την ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, άνθρωποι αν τον πλανήτη έχουν βοηθήσει συνανθρώπους τους εκεί που διακρίνω άλλη να μένουν μόνο στα λόγια. Η πάλι, μόλις κάποιος δικός μας αρρωστήσεις βαρεία, αναζητάμε την βοήθεια από τους Θεράποντες Άγιους.
Μην πέφτετε στην παγίδια που έχουν στήσει κάποιοι (μορφωμένοι-παραμορφωμένοι) συνάνθρωποι μας, για να μας έχουν διαιρεμένους και αυτοί να βασιλεύουν ανενόχλητοι.
Όπως στην πολιτική, στα πνευματικά πιστεύω, το ποδόσφαιρο, του λαούς, τα χρώματα των ανθρώπων, πλούσιους και φτωχούς κ.λ.π. Δεν λέω, είναι ένας καλός τρόπος, να εκτονώνεται κανείς. Αλλά δεν είναι αγάπη.
Η από την άλλη, πολλοί δασκαλεύουν όλο το σύμπαν με αυτό που πρεσβεύουν, και οι ίδιοι καλοπερνάνε.
Μία είναι η Μόρφωση: το να μάθουμε πώς ν' αγαπάμε.
Όπως στα μάτια του θεού δεν έχει καμιά διαφορά σε πιο επίπεδο πνευματικής εξέλιξης έχει φτάσει ο κάθε άνθρωπος. Μόνο με την ανθρώπινη λογική κάνουμε διάκριση και διαχωρισμούς. Ο δημιουργός του σύμπαντος κόσμου αγαπάει όλους το ίδιο.
Ανατέλλει τον ήλιο και για τους άδικος και για τους δίκαιους. Για αυτό και τα επιτρέπει όλα. Και τα συγχωρεί όλα. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι τα εκκρίνει και όλα. Μας έδωσε νόμους και κανόνες για να συνυπάρχουμε αρμονικά. Όλο το σύμπαν είναι φτιαγμένο από νόμους και κανόνες. Και αυτό το αναγνωρίζουμε όλοι. Γιατί είμαστε τόσο εγωιστές εμείς οι άνθρωποί, και πιστεύουμε ότι μόνο εμείς είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Ο Θεός αγαπάει το ίδιο τον αέρα την θάλασσα, τα δέντρα, λουλούδια, τα πουλιά, τα ζώα….
Πολλές φορές κατηγορούμε τον δημιουργό μας γιατί δεν επεμβαίνει στην ανθρωπότητα. Χωρίς να καταλαμβάνουμε ότι αυτό μπορεί να παραβιάζει την ελεύθερη βούλησης του ενός η του αλλού. Με αποτέλεσμα τη μη ομαλής εξέλιξη των ψυχών.
Για σκεφτείτε αν κάποιος άλλος συνάνθρωπος μας, ήθελα να γίνει κάτι για λογαριασμό μας και αυτό παραβίαζε την ελευθερία μας!!!! Αυτοδιάθεση μας. Βασικός κανόνας του σύμπαντος.
Μόνο όταν καταλάβουν οι λαοί ότι, αν ενώσουν την σοφία τους και την αγάπης τους θα έρθει η πολυπόθητη αναγέννηση της ανθρωπότητας.
Από την άλλη μας έχει δώσει ο δημιουργός την ελευθερία να συν δημιουργούμε. Το πρόβλημα είναι στην Θέληση των ανθρώπων. Και η δύναμη της θέλησης είναι η αγάπη. Πράττουμε, μιλάμε και σκεφτόμαστε κατά πως αγαπάμε. Αυτό που μπλοκάρει την αγάπη είναι ο φόβος και ο θυμός του εγώ μας.
Τι κρίμα που πολλές φορές βλέπω συνάνθρωπους μας να πέφτουν στην παραπάνω παγίδα.
Αν το πιστεύω μας, είναι η ΑΓΑΠΗ, τότε όλοι στον ίδιο Θεό πιστεύουμε. Αν πάλι όχι …
Ας είναι. Γενηθήτω το θέλημα σου ως εν Ουρανό και επί της Γης.
Just A Man
Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.
Edited by - Just_A_Man on 25/07/2003 15:55:55
μια λέξη μας ελευθερώνει: Αγάπη.
Σοφοκλής.
Η αγάπη είναι το μόνο φάρμακο.
Just A Man
«Μην κάνεις αυτό που δεν θα ήθελες να σου κάνουν»!!!!!.
Για παράδειγμα αν θέλουμε:
αν δεν θέλουμε να μας στεναχωρήσουν, ας μην στεναχωρήσουμέ τον άλλο εμείς πρώτοι,
αν θέλουμε να μας κατανοήσουνε σε αυτό που πρεσβεύουμε, ας κατανοήσουμε τους άλλους πρώτοι,
αν θέλουμε να μας σέβονται, ας σεβαστούμε εμείς τους άλλους πρώτα,
αν θέλουμε να μην μας κρίνουν, ας μην κρίνουμε εμείς τους αλλού πρώτα,
αν θέλουμε να μας φροντίζουν, ας φροντίζουμε εμείς τους άλλους πρώτα,
αν θέλουμε να μας νοιάζονται, ας νοιαζόμαστε εμείς πρώτα για τους άλλους,
αν θέλουμε καλούς γονείς, ας είμαστε εμείς πρώτα καλά παιδιά,
αν θέλουμε καλά παιδιά, ας είμαστε εμείς πρώτα καλοί γονείς,
αν θέλουμε να έχουμε φίλους, ας είμαστε εμείς πρώτα φίλοι,
αν θέλουμε να έχουμε καλούς συντρόφους, ας είμαστε εμείς πρώτα εμείς καλοί σύντροφοι,
αν θέλουμε καλούς συναδέλφους, ας είμαστε εμείς πρώτα καλοί συνάδελφοι,
αν θέλουμε ο ερωτικός μας σύντροφος να μας σέβεται, ας τον σεβαστούμε εμείς πρώτα.
αν θέλουμε να μας συγχωρούνε, ας ζητάμε εμείς πρώτοι συγγνώμη,
αν θέλουμε να μας χαμογελάνε, ας χαμογελάμε εμείς πρώτοι,
αν θέλουμε να μας αγαπάνε, ας αγαπάμε εμείς πρώτοι….
«ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ!!!»
Να μην πω αυτή τη λέξη, γιατί πληγώνει.
Να μην υπενθυμίζω εκείνο το γεγονός, γιατί στεναχωρεί.
Να μην μιλήσω απότομα, γιατί θα μετανιώσω.
Να μην πω κακό για τον άλλο, γιατί είναι κουτσομπολιό.
Να μην διακόψω τον άλλο, όταν μιλάει, γιατί είναι αγενές.
Να μην πω αυτό το αστείο, γιατί είναι χυδαίο.
Να μην πετιέμαι σαν τον κόρακα, γιατί αυτό λέγεται προπέτεια.
Να μη φλυαρώ, γιατί αυτό δείχνει ελαφρότητα.
Να μη μεταφέρω μια ανεξέλεγκτη πληροφορία, γιατί υπάρχει φόβος να
μην είναι αληθινή και οι άλλοι να την πιστέψουν.
Να μη χρησιμοποιώ υπονοούμενα, γιατί αυτό δεν είναι ευθύ.
Να μη μιλάω όταν είμαι θυμωμένος, γιατί θα μετανιώσω για όσα πω.
Να φροντίζω να μιλάω όταν πρέπει και όσο πρέπει.
Να λέω εύκολα κάτι καλό για τον άλλο.
Να δικαιολογώ κάπως τους διπλανούς μου στο φταίξιμό τους.
Να βρίσκω πάντα ένα ενισχυτικό λόγο για τους μειονεκτικούς,
αδύναμους, τους πονεμένους.
Να προσπαθώ να μιλάω ευγενικά σε όλους.
Να κάνω ότι μπορώ για να δημιουργώ ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Να μιλάω με ειλικρίνεια, καθαρά, σταράτα, αθόρυβα.
Να αγωνιστώ να ακούω περισσότερο και να μιλάω λιγότερο.
Να μην πω αυτή τη λέξη η λόγο, η να μην γράψω κάτι, γιατί ότι
λέμε και γράφουμε δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω.
Να προσπαθώ να μιλάω και με τη σιωπή μου.
Να εκφράζομαι πάντοτε με γλυκύτητα, με μετριοφροσύνη, με
σύνεση, με αγάπη. Ποτέ με θυμό, με νεύρα, με κακία.
Με το λόγο και την γραφή άλλες φορές
χτίζουμε γέφυρες, και άλλες φορές τις γκρεμίζουμε.
Just A Man
Edited by - Just_A_Man on 25/07/2003 15:59:52
quote:
Και στο κάτω κάτω οι Ε/Κ ήταν και είναι τα θύματα της εισβολής.Να το αλλάξουμε κι αυτο??
Σύμφωνα με την ελληνική εκδοχή. Γιατί οι τούρκοι υποστηρίζουν ότι μπήκανε να προστατέψουν τους τουρκοκύπριους από τις ελληνικές βιαιοπραγίες, κάτι σαν την περίπτωση Ρωσσίας-Οσετίας δηλαδή...
quote:
Δεν μπορεί να υπάρξει φιλία Ελληνοτουρκικη εφόσον στην Κύπρο υπάρχει ΚΑΤΟΧΗ!!
ΑΚΡΙΒΩΣ !!! Γι'αυτό δουλέψτε πάνω σε μία εννωμένη Κύπρο, ξεκολλάτε από την Ελλάδα για να ξεκουμπιστούν και οι Τουρκαλάδες από το νησί. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτός είναι ο μονόδρομος, δεν σας φταίνε οι τούρκοι τότε. Και αν νοιώθετε πρώτα έλληνες και μετά κύπριοι, ελάτε να ζήσετε εδώ τότε, μακρυά από τους τούρκους...
quote:
Εσύ αν ήσουνε τουρκοκύπριος θα εμπιστευόσουνα τους κύπριους ?
Ειδικά άμα διάβαζες αυτά που γράψατε εδώ μέσα...Μία Κύπρο την έχετε, εκμεταλευτείτε την και ζήστε αρμονικά. Δες τι γίνεται στην Οσετία.... Δεν την χρειάζεστε άλλο αυτή την παράνοια....
Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχεις εμπιστοσύνη προς τον αντίπαλο.
Είναι πολύ λογικό και εκεινοι να μην μας εμπιστευονται. Αλλα για μενα δεν υπάρχει λόγος.. Δεν είμαστε εμεις που πήγανε στην πατρίδα τους και πήραμε τα μέρη τους.. Αν πηγαίναμε όμως? Τι θα γινόταν?
Πως θα μας αντιμετώπιζαν πιστεύεις? Θα ήτανε φιλικοί απέναντι μας?
Για εκεινους (όπως και για μας τώρα) θα μασταν το ξένο, που ήρθε να βλάψει και να σκοτώσει τα όνειρα των μικρών παιδιών.
Ξέρεις τι είναι να περάσει απο πάνω σου ένας στρατός ολόκληρος?
Τον καιρό εκείνον πέρασε ενα κοπάδι Τούρκοι πάνω απο μια γυναίκα και στο τέλος ξέρεις τι έκαναν? Την έριξαν κάτω απ'το μπαλκόνι με αποτέλεσμα να την αφήσουν παραλυτη!
Η μητέρα μου θυμάται αυτήν την κοπέλλα με την οποία ήταν γειτόνισσες και μου έλεγε πόσο όμορφη ήταν! Αυτής της γυναίκας δεν της κατέστρεψαν τα όνειρα? Την καθήλωσαν για μια ζωή σενα αναπηρικο καροτσάκι. Εκει, κάθε φορά που κοιτάζεται στον καθρέφτη να
σκέφτεται και να θυμαται τι της έχουν κάνει ! Και να μην λυπάτε, να μην κλαίει, να προχωρά και να προσπαθει να αγαπησει αυτους τους ανθρωπους και να περιμενει μια ειρηνικη συμβιωση μαζι τους!
Εγω ειμαι κοντα σε αυτη την βασανισμενη ψυχη και θέλω να της κάνω παρέα για όσο χρειαστει γιατι πονάω μαζί της και ειναι αδικο να την βλεπεις σενα αναπηρικο καροτσακι και εγω να προσπαθω να πιασω φιλιες με τους Τουρκους!
Η ακομη με τον Ισαακ (φίλε "καποιος" εσυ γνωριζεις περισσοτερα)..
Πόσα έκαναν!
Νομίζεται εκεινοι μας "αγαπούνε" και θέλουνε ειρηνικη συμβιωση "Τουρκοι-Έλληνες"? Εγω δεν το νομίζω!
Ολοι μας εχουμε μια διαφορετικη αποψη και εκεινοι το ιδιο, αλλοι θελουν ενωση άλλοι όχι.
Και να σου πω και κατι άλλο?
Εδω στην Κύπρο υπάρχει ενας νόμος:
Τα παιδια προσφύγα πατέρα δικαιούντε βοήθεια απο το κράτος.
Εγώ που έχω πρόσφυγα μητέρα και όχι πατέρα δεν δικαιούμαι βοήθεια. Γιατί αυτό?
Και βοηθάνε τους Τουρκους, εκεινους που μας εβγαλαν εξω απο τα σπιτια μας και μας τα πηραν κι ολας και δεν μας αφηνουμε να μπουμε σαυτα.
Δεν ηρθε η κυβερνηση να δει αν εγω περνω καλα και αν χρειαζομαι βοηθεια και επιασε εκεινο τον Τούρκο και του έδωσε στέγη και φαϊ!
Θα μου πεις τώρα γινομαι άδικη και κακια!
Ξερεις οτι τα παλια μου ρουχα (και προσφατα ενα παλιο στεγνωτηριο και ενα παλιο ψυγειο μας) τα δωσαμε σε μια φτωχη οικογενεια Τούρκων?
Ηρθε σπιτι μας πατερας και γιος και τους προσφερα καφέ. Τους το εκανα εγω με τα ιδια μου τα χερια! Το πιστευεις?
Τους εβλεπα και μεσα μου ελεγα "Γιατι αυτοι δεν ειναι ανθρωποι? Γιατι να ειμαι τοσο σκληρη? Αυτοι δεν παλευουν για να ζησουν, δεν εχουν ονειρα?" και ειναι πολυ καλοι ανθρωποι.
Μεσα βαθεια ομως οταν θυμαμαι, ή όταν ακουω τις σειρινες να παιζουν καθε φορα που κλεινει χρονος δεν μπορω, κλαιω μεσα μου.
Ειναι πολυ δυσκολο! Αλλοι μπορεσαν και εσβησαν ολα τα μιση και τις κακιες! και εγω ενα τετοιο ατομο ειμαι, δεν κραατω κακιες με κανεναν και δεν μαρεσουν οι εχθρεες αλλα με τους στγκεκριμενους δεν ξερω γιατι!
Της αδελφης μου η κολλητη ηταν Τουρκισσα και παντα της ελεγα να ξεκοψει γιατι εχει αιμα τουρκικο και αυτο δεν αλλαζει. Τωρα τσακωθηκαν, την προδωσε, ειχα αδικο?
Πηγαινε να μαθει τουρκικα και παντα εγω την θυμονα και δεν ηθελα να μου μιλαει αυτη τη γλωσσα, η μητερα μου μου ελεγε γιατι? Αστην να μαθει να ξερει ξενες γλωσες!
Ποτε δεν ημουν ετσι, μιλαγα με Τουρκους, γνωριζα αλλα τα τελευταια δυο χρονια αλλαξα πολυ και δεν θελω φιλιες μαζι τους!
Το δεχομαι λοιπον, να εχουμε μια ειρηνικη συμβιωση μαζι τους, να πινουμε καφε μαζι και να γελαμε! όμως Το δεχομαι μονο στα λογια στην καρδια ποτε!
Δεν ξερω αν θα μπορεσω ναλλαξω καποτε αυτον τον τροπο σκεψης.. Ελπιζω καποια μερα να μπορεσω να τους δεχτω εστω κι αν δεν το κανω με την καρδια..Γιατι αν γινει λύση θα πρεπει να το κανω ουτος η αλλος..
Ευχαριστω KERRY KING για τη βοήθεια σου (γιατι με βαζεις να σκεφτομαι και λιγο αντικειμενικα).
Ισως καποτε να τα κανω και στην πραξη!
Προς το παρον τα πραγματα μενουν οπως εχουν! ![]()
![]()
![]()
P.S.: "Κάποιος" υπομονή...Θα το περάσουμε κι αυτό! ![]()
Κανεις δεν μπορει να νιωσει και να καταλαβει αν δεν τα ζησει!
quote:
ΑΚΡΙΒΩΣ !!! Γι'αυτό δουλέψτε πάνω σε μία εννωμένη Κύπρο, ξεκολλάτε από την Ελλάδα για να ξεκουμπιστούν και οι Τουρκαλάδες από το νησί. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτός είναι ο μονόδρομος, δεν σας φταίνε οι τούρκοι τότε. Και αν νοιώθετε πρώτα έλληνες και μετά κύπριοι, ελάτε να ζήσετε εδώ τότε, μακρυά από τους τούρκους...
και θα το ξαναπώ!!
ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!
Δεν ειναι ολα οπως φαινονται!
Κανεις δυστυχως δεν καταλαβει!
quote:quote:
Και στο κάτω κάτω οι Ε/Κ ήταν και είναι τα θύματα της εισβολής.Να το αλλάξουμε κι αυτο??Σύμφωνα με την ελληνική εκδοχή. Γιατί οι τούρκοι υποστηρίζουν ότι μπήκανε να προστατέψουν τους τουρκοκύπριους από τις ελληνικές βιαιοπραγίες, κάτι σαν την περίπτωση Ρωσσίας-Οσετίας δηλαδή...
quote:
Δεν μπορεί να υπάρξει φιλία Ελληνοτουρκικη εφόσον στην Κύπρο υπάρχει ΚΑΤΟΧΗ!!ΑΚΡΙΒΩΣ !!! Γι'αυτό δουλέψτε πάνω σε μία εννωμένη Κύπρο, ξεκολλάτε από την Ελλάδα για να ξεκουμπιστούν και οι Τουρκαλάδες από το νησί. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτός είναι ο μονόδρομος, δεν σας φταίνε οι τούρκοι τότε. Και αν νοιώθετε πρώτα έλληνες και μετά κύπριοι, ελάτε να ζήσετε εδώ τότε, μακρυά από τους τούρκους...
H Kύπρος είναι Ελλάδα.Νιώθω Έλληνας και δεν φεύγω απο την γή μου.Και ο πόλεμος που μαίνεται εκεί είναι εντελώς διαφορετικός.Στην Νότια Οσετία το 90% είναι ρώσσοι γι αυτο τα διεκδικεί η Ρωσία.Στην Κύπρο το 82% είναι Έλληνες και την εισβολή η τουρκία την έκανε.
Γεωργία το πιασες το προσωπικο μηνυμα που σου έστειλα?
Edited by - Κάποιος on 12/08/2008 16:55:26
Τι σημασία έχουνε πλέον αυτά ??? Ποιός νοιάζεται ????
Σε λίγο θα έχουνε ξεχάσει τελείως και το έπος του '40, πάμε αλλού όμως την κουβέντα και δεν θέλω να την ξεχειλώσουμε.
Όχι, δεν έχω ζήσει το τουρκικό μένος και σε καταλαβαίνω γιατί το βλέπεις τόσο διαφορετικά από εμένα. Σου ζητάω όμως να καταλάβεις σαν νέα κοπέλα που καταλαβαίνω πως είσαι, πως πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει για την Κύπρο, κανένας δεν θα μπουκάρει στο νησί πια. Όσο θα ελπίζετε την ένωση με την Ελλάδα, τόσο και οι τουρκοκύπριοι θα ελπίζουνε την ένωση με την Τουρκία. Είναι ουτοπικές σκέψεις αυτές, δεν πουλάτε την Ελλάδα με το να είστε ένα κράτος. Έχετε όλες τις προοπτικές να ευημερήσετε, έχετε μια χαρά κατα κεφαλήν εισόδημα, έχετε όλα τα φόντα να παίξετε σημαντικότο ρόλο τόσο στην Ευρώπη όσο και στον ευρύτερο χώρο. Κάποιοι γουστάρουνε να σας κρατάνε διχοτομημένους και φοβισμένους. Δεν τους έχετε ανάγκη αυτούς τους πούστηδες, είτε είναι αμερικάνοι, είτε είναι τούρκοι, είτε είναι έλληνες.
Πονηρέψου λίγο και σκέψου ποιοί εξυπηρετούνται από την παρούσα κατάσταση στην Κύπρο... Και μετά ξαναπες μου για μητέρα Ελλάδα και άλλα τέτοια πατριωτικά....