ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ένα ζεστό αντίο - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Ένα ζεστό αντίο - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

oneiric164 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
ΚάποιοςΝέο Μέλος
12/08/2008, 17:11:10
Νύν υπερ πάντων η Ελλάς!
Και όπως ειπε κάποιος αρχαίος
Ενας ένδοξος πόλεμος είναι καλύτερος απο μια επαισχυντη ειρήνη.

Και αυτο που θέλουν να κάνουν στην κύπρο τώρα είναι διχοτόμηση με συγκαληψη.Ε οχι καλύτερα να κλείσουμε τα οδοφράγματα να μείνουμε με την ελέυθερη κύπρο και να αγωνιζόμαστε για αποκατάσταση του συντάγματος του 1960 και οχι για την ομοσπονία επι 2 ζωνών........

12/08/2008, 17:25:07
Ότι πεις φίλε Κάποιος.
Το ερώτημα είναι πόσους κύπριους εκφράζει αυτή η στάση σου.
Γιατί άμα κρίνω από τους κύπριους που γνωρίζω.....
ΚάποιοςΝέο Μέλος
12/08/2008, 18:00:48
quote:

Ότι πεις φίλε Κάποιος.

γιατι οι ελλαδίτες πάνε πίσω.τα ίδια σκ.... είμαστε.ΗΓΕΤΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!αλλα πούντους????????
12/08/2008, 18:26:09
quote:

Νύν υπερ πάντων η Ελλάς!
Και όπως ειπε κάποιος αρχαίος
Ενας ένδοξος πόλεμος είναι καλύτερος απο μια επαισχυντη ειρήνη.

Και αυτο που θέλουν να κάνουν στην κύπρο τώρα είναι διχοτόμηση με συγκαληψη.Ε οχι καλύτερα να κλείσουμε τα οδοφράγματα να μείνουμε με την ελέυθερη κύπρο και να αγωνιζόμαστε για αποκατάσταση του συντάγματος του 1960 και οχι για την ομοσπονία επι 2 ζωνών........

"Kανεις ενα πολεμο, αν εχεις το "τσαγανο" να τον χασεις"

Ο πολεμος ποτε δεν εξυπηρετει τον απλο λαο... ισα ισα που ο λαος ειναι που βλαπτεται!

Το θεμα της Νοτιας Οσετιας ειναι ενα τρανο παραδειγμα! Καναν επεμβαση οι Γεωργιανοι, να διεκδικησουν μια προσφατη αποσχισθησα περιοχη, καθαρα Ρωσικη, και μολις καναν "ντου" οι Ρωσοι για να προστατευσουν τον Ρωσικο λαο, φοβηθηκαν, και τωρα κλαιγονται στις ΗΠΑ και Ε.Ε. για να βγουνε αυτοι λαδι και οι Ρωσοι κακοι!

Οποιος αναζηταει εναν πολεμο, μαλλον δεν μπορει να δεις τα "αποτελεσματα" του, αφου θα εχει σοβαρες καταστροφες, εκατομβες θυματων και αλλα δεινα!

Φιλη Georgia η Ελληνικη ιστορια εχει αποκρυψει και μερικα δικα μας "σφαλματα"...

απο το 1821 κιολας, το 1897 (στον πρωτο Ελληνοτουρκικο πολεμο, που εμεις προκαλεσαμε και φαγαμε τα μουτρα μας, αφου πληρωσαμε και πολεμικες αποζημιωσεις στους Τουρκους) το 1910-1913 αλλα και το 1917-1922!

επισης και στον Εμφυλιο, που Ελληνες εναντιον Ελληνων, αλληλοσκοτωθηκαν... ακομα και αδερφια!

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
12/08/2008, 18:31:46
Μπαίνεις στο νόημα κι εσύ τώρα ....

Φίλε Κάποιος δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι.

Εγώ είμαι 37, μεγάλωσα σε παιδεία που ξεκίνησε πατριωτική και εθνικιστική κάποιες στιγμές και ολοκλήρωσα με τον ισοπεδωτισμό της "αλλαγής". με λίγα λόγια τραγούδησα και το "έχω μι'αδελφή" για την Βόρειο Ήπειρο, τραγούδησα και το "εμβατήριο" παρέα με τους κνίτες φίλους μου. Και σου ξαναεπαναλαμβάνω προς αποφυγήν συμπερασματων, ουδεμία σχέση έχω με την αριστερά.

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως έχω παραστάσεις, μεγάλωσα μαθαίνοντας να φοβάμαι και να μισώ τους τούρκους - όπως κάθε συνομηλικός μου φαντάζομαι...

Είχα την΄τύχη να συναναστραφώ ανθρώπους από πολλές χώρες. Έχω την τύχη στην δουλειά μου να έρχομαι σε επικοινωνία με όλον τον κόσμο. Σιγά-σιγά άρχισα να βλέπω τα πράγματα πιο πέρα από τα όρια της πατρίδας μας και έχω πια βγάλει τα συμπεράσματά μου...

Για να μην μακρυφορώ, οι τούρκοι έχουν άλλες προτεραιότητες από το να πάρουνε την χατζάρα και να σκοτώσουνε άπιστους. οι άνθρωποι θέλουν να εξευρωπαϊστουν και να ευημερήσουνε. Θέλουνε να απαλαγούνε από το ισλαμικό κοινωνικό χαρακτήρα και να ζήσουνε σαν ευρωπαίοι. Φυσικά λόγω ότι υπάρχει φτώσεια και αμορφωσιά, θα υπάρχουνε και τα εθνικιστικά ισλαμικά στοιχεία που θα προσπαθούν να κρατούν την τουρκία στο σκοτάδι.

12/08/2008, 18:35:34
Οι τουρκοκύπριοι έχουνε την χρυσή ευκαιρία να βρεθούνε ένα βήμα πιο μπροστά από τους τούρκους. έτοιμη δημοκρατία στην ΕΕ έχουνε δίπλα τους, το μόνο που έχουνε να κάνουνε είναι να αποτάξουνε την τουρκιά τους και να γίνουνε κύπριοι. το ίσιο έχετε να κάνετε κι εσείς, είναι χρυσή ευκαιρία, ειδικά αν αναλογιστείς τι προοπτικές υπάρχουν για μια εννιαία αποστρατικοποιημένη κύπρο - τύφλα να έχει η ελβετία ένα πράγμα....
12/08/2008, 18:38:55
Το ερώτημα είναι ποιόν συμφέρει μια εννιαία αποστρατικοποιημένη κύπρος... Με τι διακαιολογία δεν θα επιλύσουνε μετά τα προβλήματά τους η ελλαδα και η τουρκία ? που θα βρούνε μετά καλύτερους πελάτες "αυτοί οι πούστηδες" για να εξοπλίζουν και να ρουφάν τον εθνικό προϋπολογισμό....

σκέψου λιγάκι ποιοί εξυπηρετούντε από την υπάρχουσα κατάσταση και μετά ξαναπες μου αμα δεν θέλεις ενιαία ανεξάρτητη κύπρο....

12/08/2008, 19:34:15
quote:

Οι τουρκοκύπριοι έχουνε την χρυσή ευκαιρία να βρεθούνε ένα βήμα πιο μπροστά από τους τούρκους. έτοιμη δημοκρατία στην ΕΕ έχουνε δίπλα τους, το μόνο που έχουνε να κάνουνε είναι να αποτάξουνε την τουρκιά τους και να γίνουνε κύπριοι. το ίσιο έχετε να κάνετε κι εσείς, είναι χρυσή ευκαιρία, ειδικά αν αναλογιστείς τι προοπτικές υπάρχουν για μια εννιαία αποστρατικοποιημένη κύπρο - τύφλα να έχει η ελβετία ένα πράγμα....

Kαλα, η Ελβετια πληρωνει την σταση της κατα το Β' Παγκοσμιο Πολεμο, που επελεξε την πληρη ανεξαρτησια της, υπογραφοντας μαλιστα Συμβασεις για την μη συμμετοχη σε οποιαδηποτε μελλοντικη Συνθηκη, Συνενωση, υποχρεωνοντας την να εχει τοσες Στρατιωτικες δυναμεις, να αντιστοιχει στο 1/20 των υπολοιπων χωρων!

Οι Τουρκοι αυτο προσπαθουν να διασπασουν... μεχρι να μπουν οι ιδιοι στην Ευρωπη, δεν δεχονται με τιποτα να ειναι οι Τουρκοκυπριοι "κυριοι" τους, πανω απο αυτους!

ge0rgia_ghΝέο Μέλος
12/08/2008, 20:38:01
οχι "καποιος" δεν το πηρα! πως μπορω να το δω?
ge0rgia_ghΝέο Μέλος
12/08/2008, 23:22:49
Ωραια, εχω είδη απαντήσει κάποιος
ge0rgia_ghΝέο Μέλος
12/08/2008, 23:52:02
quote:

KERRY KING
Τι σημασία έχουνε πλέον αυτά ??? Ποιός νοιάζεται ????

Αυτό δεν είναι σωστό και δίκαιο γιαυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας.
Το τι σημασία έχουν ολ'αυτά το δέχομαι. Πέρασε καιρός και όλα αυτά σιγά σιγά εξατμίζονται. Χάσαμε ότι χάσαμε,
δεν πρόκειτε να γυρίσει πισω.

Όμως το ποιος νοιάζεται δεν μου δίνει την ευκερία να "σηκώσω άγκυρα"!
Νοιαζόμαστε εμείς και περιμένουμε κατι δικαιο προς εμάς γιατί με όλα αυτά χάσαμε τόσα πολλά πραγματα (όχι μονο υλικα)!
Για μενα όμως σημαντικότερο είναι οι ψυχες αυτές που έπεσαν κατα τη μάχη.. Αυτοί που δεν εφτεγαν και σκοτώθηκαν άδικα.
Παιδιά, αθώα βρέφη, αθωες ψυχες που δεν άξιζαν ένα τετοιο τέλος.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, και πόσο μάλλον αυτοί που τα εχουν ζήσει! Πως θέλετε λοιπόν αυτό να μην προχωρήσει απο γενιά σε γενιά?
Κανεις δεν ξεχνά.. Έτσι εμεις λοιπόν, όλοι ενωμένοι, νοιαζόμαστε για αυτόν τον τοπο και για όλα εκεινα που έγιναν και μας καθηλωσαν σε μια ζωή που δεν εχει νόημα.. Κάποιοι είχαν πολλέσ περιουσίες, ήρθαν εδώ χτίζοντας ξανα τα όνειρα τους απ'την αρχή ξεκινώντας απ'το μηδέν! και τι κατάφεραν ? Άλλοι τα βρήκαν πάλι μπροστά τους, άλλοι ζούσαν μια ζωή φτώχιες και το κράτος που λέγαμε να μην τους βοηθά και να βοηθά εκεινον που ευθυνεται γιαυτην την καταστροφη.

quote:

KERRY KING
Ότι πεις φίλε Κάποιος.

Δυστυχώς και πάλι δυστυχώς είναι πολοί αυτοί που δεν έχουν αυτες τις αποψεις και απλα λειτουργούν με βάση του κόμματος τους ή απλά επειδη κοιτάνε το συμφέρον τους γιατί κάποιος τους έταξε "κάτι"!

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν κουραστεί και δώσανε την σκυτάλη στην κυβέρνηση!

"Θέλει νεκροί χιλιάδες ναναι στους τροχούς, Θέλει και οι ζωντανοι να δίνουν το αίμα τους!"

Ο αγώνας δεν ανταμοίβετε αν εγώ ή ο "κάποιος" αγωνιζόμαστε μόνοι μας, θέλει πολλές θυσίες, δύναμη, αντοχή. Ο αγώνας κερδίζεται όταν όλος ο λαός είναι ενωμένος. Πράγμα που δεν προκειται να γινει ποτε γιατι εδώ φανατιστήκαμε κομματικά! Και δεν πρόκειτε να αγωνιστούν δεξιοί-αριστεροί ενωμένοι γιατί άλλες προοπτικες εχουν μεταξύ τους.Εδώ οι αριστεροί θέλουν να καταργήσουν την Ελληνική σημαια! Αν ειναι ποτε δυνατον!

ΚάποιοςΝέο Μέλος
12/08/2008, 23:55:24
Ωραία!
13/08/2008, 02:18:32
To ότι ο Τούρκος είναι βάρβαρος, αυτό είναι στο dna του δεν αλλάζει.......το ότι είανι παμπόνηρος κι αυτό εξίσου.........
Ο παππούς μου ήξερε άριστα την Τουρκική και ως γνώστης της κατασκοπείας αλλά και του σαμποτάζ διείσδυε στις γραμμές τους και τους έκανε χουνέρια άγρια. Εθελοντής στους Α΄ Βαλκανικούς, κανονικά στους Β' στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, στο Μικρα-Ασιατικό!(Σαγγάριος), στον Β΄ παγκόσμιο και πάλι εθελοντής λόγω ηλικίας!, στο πρώτο αντάρτικο, (στο δεύτερο δε συμμετείχε, αρνιόταν να σκοτώσει Έλληνα)........ανταμείφθηκε για την προσφορά του στην πατρίδα για τα καλά μπαίνοντας στη φυλακή από τους φασίστες και τα τσιράκια των Γερμανών που άφησαν πίσω φεύγοντας οι Γερμανοί και που πολλοί από αυτούς εντάχθηκαν στην πολιτική ζωή του τόπου.

Μου έλεγε ο συχωρεμένος- 'Εχεις φίλο Τούρκο? κράτα κι ένα ξύλο!!!
Θα συμφωνήσω με τον παππού μου που τους ήξερε πολύ καλά πως σκεφτόντουσαν και τι έπρατταν.....τουλάχιστον τότε.

Σήμερα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα. Σίγουρα ως χαρακτήρας δε θα έχουν αλλάξει και πολύ, τουλάχιστον αυτοί στα ενδότερα της Τουρκίας. Το ότι έκαναν βασανιστήρια που ξεπερνούσαν τα όρια της φαντασίας αυτό είναι γεγονός.
Όπως γεγονός είναι ότι δεν πιάνουν μία μπροστά στον Έλληνα στρατιώτη(τον πόλεμο το '22 τον χάσαμε από έλλειψη ανεφοδιασμού (τρόφιμα-όπλα).
Αυτό που έχουν όμως είναι πανέξυπνους αξιωματικούς ενώ εμείς δυστυχώς ειδικά σήμερα έχουμε γεμίσει με μπουνταλάδες......Στην αεροπορία που ήμουνα είχα πάθει πλάκα από την ηλιθιότητα των ανωτέρων μου είχα ακούσει για τους πενταετείς (Ε.Π.Υ),.........αλλά και ότι θα συναντούσα και αξιωματικούς μπουνταλάδες!!!!!......μέχρι και αντισμήναρχο δεν άντεξα τον είχα πιάσει στο δούλεμα για ένα ολόκληρο χρόνο και με πήρε χαμπάρι λίγες μέρες πριν απολυθώ με νόμιζε για πρωτανήψι του Αρσένη!!!!(μου δωσε και φυλακή 25 ημέρες για ασήμαντο αφορμή, αλλά ρεζίλη στον εαυτό του είχε γίνει).
Με προκάλεσε η βλακεία τους σε τέτοιο σημείο που "ναι μεν" οργάνωσα ολόκληρο σκηνικό, με έκτακτο αλλά "κατόπιν προειδοποιήσεως", έλεγχο από το ΓΕΑ και παρακολούθηση ετοιμότητας της μοίρας μου.......αλλά!!! η φάρσα αυτή για να στηθεί μας πήρε λιγότερο από "μία ώρα".........σκεφτείτε πόσο ανίκανοι είναι όταν 2 παιδιά 23-24 ετών σπάνε πλάκα με ανώτερους αξιωματικούς και με λιγότερο από μιας ώρας δουλειά!!!!........
Εγώ κι ένα άλλο παιδί, κάναμε τη μοίρα μας στο στρατόπεδο ΤΑΤΟΪ μαζί με διπλανές επιστασίες, να πηγαίνουν πάνω κάτω αφού ήταν Κυριακή, ο Διοικητής στρατοπέδου και μοίρας έλειπαν και οι αξιωματικοί υπηρεσίας επιστασιών μοίρας και στρατοπέδου ήσαν τόσο χαϊβάνια που δεν τους έκοψε να πάρουν ένα τηλέφωνο στο ΓΕΑ για διασταύρωση........μιλάμε για γέλιο.........
Γιατί τα λέω όλα αυτά? όχι για να κάνω τον έξυπνο αλλά για να σας επιστήσω την προσοχή ότι σε περίοδο πολέμου κάποιοι να μεν θα δίνουν από ψιλά τις εντολές αλλά αυτές θα εκτελούνται υπό τις οδηγίες
των αξιωματικών, και για σκεφτείτε ότι σε μια διεφθαρμένη χώρα όπως είναι η δική μας, οι βαθμοί δίνονται μόνο με κομματικά και ημέτερα κριτήρια......οι κρίσεις μόνο κρίσεις δεν είναι.....
Αλλά και ποιο ψιλά.....Ο Νο 1 "αρχηγός" του ΤΑΤΟΪΟΥ "Πτέραρχος" στο βαθμό!!!!!....ήταν τόσο ηλίθιος που είχε δώσει φυλακή 1 μήνα σε έναν καημένο υδραυλικό έφεδρο ο οποίος του έφτιαχνε έναν εξωτερικό σωλήνα ύδρευσης του μπάνιου έξω από το οίκημά του Πτέραρχου, στο οποίο διέμενε.
Ο λόγος? όπως έφτιαχνε το παιδί τω σωλήνα αναγκαστικά χρησιμοποίησε μια σκάλα σιδερένια για να ανέβει λίγο και να κάνει τη δουλειά του.
Η κολόγρια γυναίκα του Πτέραρχου που εκείνη τη στιγμή μπήκε στο μπάνιο ακούγοντας το θόρυβο και κοιτάζοντας από το παράθυρο.....εκτίμησε και ισχυρίστηκε ότι το παιδί είχε ανέβει για να πάρει μάτι τη γριά!!!!!! κι ο πτέραρχος αντί να τη στείλει στον ψυχίατρο μια ώρα αρχύτερα, έριξε στο παιδί ένα μήνα φυλακή!

Έμενε μέσα στο στρατόπεδο και πολλές φορές τα βράδια τριγύριζε με τα πόδια και κοίταζε δεξιά αριστερά.......έψαχνε για περιπέτεια.....
Ένα καλοκαιρινό Σαββατιάτικο βραδάκι σκέφτηκα να τον κλειδώσω σε ένα χώρο ένα δωμάτιο αποθήκη, που ήταν δίπλα από το δικό μας χώρο που διαμέναμε και που ήταν γύρω στα 7-8 τετραγωνικά. Του την είχα στήσει από απόσταση για να μη με συγκρατήσει στο πρόσωπο και άρχισα να περιφέρομαι ύποπτα.
Εγώ έμενα μέσα στο στρατόπεδο γιατί δούλευα με τα λεγόμενα OFF, δεν είχα και τι να κάνω………….κάποια στιγμή λοιπόν και αφού σιγουρεύτηκα ότι είχε αρχίσει να με παρακολουθεί μπήκα σε αυτήν την αποθήκη, βγήκα όμως από το παράθυρο. Κώλωσα και ένα στρατιωτικό όχημα (μικρό ασθενοφόρο που είχαμε δίπλα στο διάδρομο του αεροδρομίου, απλά το έσπρωξα λίγο το είχα ετοιμάσει από πριν), για να μην μπορεί να ανοίξει πάλι προς τα έξω το παράθυρο και ανέμενα.
Όντως ήρθε και μπήκε μέσα.......και φυσικά δεν είδε τίποτα.....αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να τον κλειδώσω μέσα......αλλά θα γύρναγε μπούμερανγκ, πολύ εύκολα θα έβρισκε κάποιος με λίγο μυαλό ποιος τα είχε οργανώσει αυτά.......

Απλά τον άφησα με την απορία!!! και εγώ βεβαιώθηκα ότι ο Πτέραρχός μας δεν ήταν παρά ένας βλάκας που σε περίπτωση πολέμου!!!!! ο επιχειρησιακός του λόγος είναι και αυτός που θα πέρναγε στα σχέδια ενός πολεμικού συμβουλίου........

Για να έχουμε λοιπόν τις όποιες βλέψεις προς τα έξω.....πρώτα θα πρέπει να έχουμε την υποστήριξη από μέσα.......τέτοια όμως δεν υπάρχει.........δε μιλάω για την ικανότητα των κομάντο ή των αεροπόρων η του στρατιώτη, αυτή είναι δεδομένη.........το ποιοι θα δίνουν όμως τις εντολές είναι αυτό που μετράει......

Με τα Ίμια ο πτέραρχος και αρχηγός του ΓΕΑ, τότε που έστειλε στο θάνατο τα τρία παλικάρια του ελικοπτέρου έπρεπε να πάει στρατοδικείο σε ένα λογικό κράτος.........την κίνηση αυτή που έκανε να σηκώσει το ελικόπτερο για να του φύγει η περιέργεια εάν έλεγαν αλήθεια ή όχι, οι πληροφορίες για κατάληψη από τους Τούρκους κομάντος της βραχονησίδας εγώ την κρίνω ούτε καν ως ηλίθια........αλλά ως εσχάτου προδοσίας......ούτε ο γιος μου 2,5 χρόνων δεν θα έκανε τέτοια μαλακία!!!!! Με τέτοιο καιρό και δεδομένου ότι εισερχόντουσαν σε εχθρικό χώρο με εχθρικές διαθέσεις!!!! Τόσο από πλευράς κομάντος και υποστήριξής τους όσο και από πλευράς του δικού μας ελικοπτέρου……….οι Τούρκοι σίγουρα δεν θα το εκλάμβαναν ως φίλια κίνηση.

Ο Πάγκαλος πάλι? για πόλεμο πηγαίναμε και αυτός ήταν στον Χατζηνικολάου και ο Χτζηνικολάου τον ειδοποίησε στον "αέρα" ότι τον ψάχνει ο πρωθυπουργός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ήμαρτοοοοοοοοοοοονννννννννννν!!!!!!!!!!!!

Γι αυτό σας λέω αδέλφια Κύπριοι μην περιμένετε από το Ελλάντα και πολλά πράγματα............ο λαός θέλει και ίσως να μπορεί.......οι ιθύνοντες όμως λόγω έλλειψης νοημοσύνης θα σας στείλουν στ' ανάθεμα θα φυσάτε μέρα νύχτα το γιαούρτι..........δεν είναι καιρός για ηρωισμούς........κοιτάτε τη διπλωματία..........και μόνο αυτή!!!!
Θα μου πεις δεν μπορείς να είσαι άλλος λαός πλην των ηγετών που σου αρμόζουν..........αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία και ήδη και έχω κουραστεί και έχω κουράσει............
Αν αλλάξουν ποτέ τα πράγματα τότε βλέπουμε...........

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

13/08/2008, 10:00:46
Φίλε europaios2, έχεις καθόλου συναναστροφές με τούρκους ?

Αυτό με το DNA μου ακούγεται κάπως.... Ο παππούς σου γνώρισε έναν μουσουλμανικό λαό, αγράμματο κατά το 90% τουλάχιστον... Ο σύγχρονος τούρκος δεν έχει καμμία σχέση με τον τούρκο που γνώρισε ο παππούς σου, ούτε καν με τον τούρκο που μπούκαρε στην Κύπρο το 1974.

Σαφώς και έχουνε μεγαλύτερο ποσοστό αγράμματων μεμέτηδων, που έχουνε βάρβαρα ένστικτα και απολίτιστο χαρακτήρα. Έίναι αποτέλεσμα φτώχιας και κακουχίας. Οι τούρκοι που γνωρίζω και έχω συναναστραφεί, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με το στερεότυπο που παρουσιάζεται. Και είναι θέμα γενεών αυτός ο τύπος του τούρκου που γνωρίζω, να γίνει πλέον πλειονότητα στην πολυπληθή γείτονα χώρα - αν την αφήσουν αυτοί που βολέυονται με το να έχουνε ένα 'αγριόσκυλο' υπό τις διαταγές τους....

13/08/2008, 11:11:02
quote:

Με τα Ίμια ο πτέραρχος και αρχηγός του ΓΕΑ, τότε που έστειλε στο θάνατο τα τρία παλικάρια του ελικοπτέρου έπρεπε να πάει στρατοδικείο σε ένα λογικό κράτος.........την κίνηση αυτή που έκανε να σηκώσει το ελικόπτερο για να του φύγει η περιέργεια εάν έλεγαν αλήθεια ή όχι, οι πληροφορίες για κατάληψη από τους Τούρκους κομάντος της βραχονησίδας εγώ την κρίνω ούτε καν ως ηλίθια........αλλά ως εσχάτου προδοσίας......ούτε ο γιος μου 2,5 χρόνων δεν θα έκανε τέτοια μαλακία!!!!! Με τέτοιο καιρό και δεδομένου ότι εισερχόντουσαν σε εχθρικό χώρο με εχθρικές διαθέσεις!!!! Τόσο από πλευράς κομάντος και υποστήριξής τους όσο και από πλευράς του δικού μας ελικοπτέρου……….οι Τούρκοι σίγουρα δεν θα το εκλάμβαναν ως φίλια κίνηση.

Ο Πάγκαλος πάλι? για πόλεμο πηγαίναμε και αυτός ήταν στον Χατζηνικολάου και ο Χτζηνικολάου τον ειδοποίησε στον "αέρα" ότι τον ψάχνει ο πρωθυπουργός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ήμαρτοοοοοοοοοοοονννννννννννν!!!!!!!!!!!!

για το θεμα των Ιμιων, που κατεληξε σε φιασκο, ξεκινησε απο λαθος της Ελληνικης πλευρας:

quote:
PREDATOR Απεστάλη: 08/01/2006, 18:38:04

25 Δεκεμβριου 1995: Το βραδυ εκεινης της ημερας προσαραζει στην Ανατολικη Ιμια το Τουρκικο μοτορσιπ "Φιγκέν Ακάτ". Ο πλοιαρχος του αρνειται τη συnδρομη ελληνικου ναυαγοσωστικου, με το επιχειρημα οτι τα Νησια "Καρντακ" (τουρκικη ονομασια των Ιμιων) ειναι τουρκικα. Ο ανθρωπος σαφως αγνοουσε, εκτος απο τους κανονες ναυσιπλοϊας και το οτι η ναυαγιαιρεση δεν αποτελει πραξη αναγνωρισης εθνικης κυριαρχιας.

26 Δεκεμβριου: Με την υποθεση ασχολουνται τα Υπουργεια Εξωτερικων και Εμπορικης Ναυτιλιας. Ο Ελληνας πρεσβης στην Αγκυρα επικοινωνει με το τουρκικο ΥΠΕΞ, προκειμενου να διευθετηθει το θεμα, χωρις να παρει απαντηση.

27 Δεκεμβριου: Το τουρκικο ΥΠΕΞ δεχεται να χρησιμοποιηθουν ελληνικα ρυμουλκαγια την αποκολληση του Φιγκεν Ακατ και την επομενη το πλοιο οδηγειται στις τουρκικες ακτες. Η Ελλαδα εδω εχει διαπραξει το πρωτο λαθος: Μια ιδιωτικη υποθεση (η προσαραξη και η ναυαγιαιρεση) αναγορευεται σε θεμα διακρατικο.

29 Δεκεμβριου: Το τουρκικο ΥΠΕΞ εκμεταλλευεται την περιπτωση και προχωρα στην εκδοση ρηματικης διακοινωσης συμφωνα με την οποια τα "Καρντακ" ειναι τμημα της επαρχιας Μποντρουμ.

9 Ιανουαριου 1996: Το ελληνικο ΥΠΕΞ απαντα, 11 ολοκληρες ημερες (!!!), απορριπτοντας τον τουρκικο ισχυρισμο.

15 Ιανουαριου: ο Ανδρεας Παπανδρεου, που νοσηλέυεται σε κρισημη κατασταση στο Ωνασειο Καρδιοχειρουργικο Κεντρο απο πολλες μερες, παραιτειται απο πρωθυπουργος.

16 Ιανουαριου: Το ΥΠΕΞ ενημερωνει το ΥΕΘΑ για πρωτη φορα και ζητα αυξημενη επιτηρηση στην περιοχη. Το εργο αυτο αναλαμβανουν το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ. Σημειωνοντας ενα αλλο ελληνικο λαθος: βαζοντας στο παιχνιδι τις Ενοπλες Δυναμεις, η Ελλαδα κλιμακωνει την, οποια, ενταση στην περιοχη. Την αποστολη της επιτηρησης θα μπορουσε να εκτελεσει θααυμασια το Λιμενικο Σωμα.

19 Ιανουαριου: Η κοινοβουλευτικη ομαδα του ΠΑΣΟΚ, υστερα απο 3 ψηφοφοριες, εκλεγει ως αρχηγο του κομματος τον Κωστα Σημιτη. Αντιπαλοι του: ο Ακης Τσοχατζοπουλος (αναπληρωτης πρωθυπουργου) και ο Γερασιμος Αρσενης (ΥΕΘΑ).

22 Ιανουαριου: Ορκιζεται νεα κυβερνηση υπο τον Κωστα Σημιτη. Ο Θεοδωρος Παγκαλος αντικαθιστα τον Καρολο Παπουλια στο ΥΠΕΞ. Στο ΥΕΘΑ παραμενει ο Γερασιμος Αρσενης. ο Δημαρχος Καλυμνου πηγαινει και υψωνει μια ελληνικη σημαια στην Ανατολικη Ιμια, κοινοποιωντας αυτη του την ενεργεια και δηλωνοντας οτι την κανει απο πατριωτισμο.

27 Ιανουαριου: Τουρκοι δημοσιογραφοι τηλεοπτικου σταθμου που ελεγχεται απο την εφημεριδα Χουριετ, αποβιβαζονται στην Ανατολικη Ιμια. Κατεβαζουν την ελληνικη σημαια και στη θεση της τοποθετουν την τουρκικη. Ολα αυτα μεταδιδονται απο το καναλι τους. Το τουρκικο ΥΠΕΞ αποδοκιμαζει αυτην την πραξη, ενω ο κ. Παγκαλος δηλωνει οτι τα Ιμια ειναι ελληνικα.

28 Ιανουαριου: Το Περιπολικο Παναγοπουλος ΙΙ Ρ70 διαπιστωνει την υπαρξη της τουρκικης σημαιας. Λιγο μετα το Περιπολικο Αντωνιου Ρ286 την κατεβαζει και στη θεση της τοποθετει την ελληνικη. Η αρχικη εντολη του ΥΕΘΑ Γερ. Αρσενη ηταν να φυγει η τουρκικη σημαια, ομως στον κυβερνητη του Περιπολικου Αντωνιου Ρ286 η εντολη εφθασε με την προσθηκη οτι στη θεση της να μπει η ελληνικη σημαια. Συμφωνα με πληροφοριες, ο τοτε Υπουργος Εθνικης Αμυνης Γερ. Αρσενης σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχε το πρωι με το αρχηγο του ΓΕΝ (Γενικο Επιτελειο Ναυτικου) αντιναυαρχο Ι. Σταγκα παρηγγειλε την υποστολη της τουρκικης σημαιας αλλα αντεδρασε οταν του ανεφερθη οτι εν συνεχεια υψωθηκε η ελληνικη. Την εντολη αυτη δεν εδωσε ο αντιναυαρχος Σταγκας, ο οποιος εξ αφορμης του συμβαντος εθεσε στη διαθεση του Υπουργου την παραιτηση του. Η παραιτηση, κατα τις ιδιες πληροφοριες, οχι απλως απερριφθη, ουτε καν συζητηθηκε δεδομενου οτι δεν αποτελει λογο παραιτησεως για τον αρχηγο του ΓΕΝ, η εντολη υψωσεως "Ελληνικης Σημαιας σε ελληνικο εδοαφος". Τι συνεβη λοιπον? Την απαντηση τη γνωριζουν ο τοτε αρχηγος ΓΕΕΘΑ Χ. Λυμπερης και ο Υφιπουργος Ν. Κουρης οι οποιοι ανεμιχθησαν στον χειρισμο της καταστασεως αποντος του Υπουργου Αρσενη. Συνεδριαζουν το Συμβουλιο Αρχηγων Γενικων Επιτελειων (ΣΑΓΕ) & και το Συμβουλιο Αμυνας (ΣΑΜ) στο οποιο συμμετεχουν οι 4 αρχηγοι, ο υπουργος και ο υφιπουργος Εθνικης Αμυνης. Η πολιτικη εντολη ειναι να αποφεχθει κλιμακωση της Κρισης και να υπαρχει κινητοποιηση γφια παν ενδεχομενο. Αποφασιζεται νε επιτηρουνται απο θαλασσης οι Βραχονησιδες της περιοχης και το βραδυ να αποβιβαζονται σε αυτες αγηματα. Ο Στρατος προβαλλει αντιρρησεις για μια τετοια αποστολη λεγοντας οτι δεν υπηρχε Μοιρα Καταδρομων που να ηταν "ελευθερη" και οτι δεν μπορουσε να διαθεσει κομαντος για τη φυλαξη βραχονησιδων καθως αυτοι αποτελουσαν μερος ενος επιχειρησιακου σχεδιου φυλαξης του συνολου της επικρατειας. Υπηρξε διαπιστωμενη αδυναμια να στειλουν Αμφιβιους Καταδρομεις αμεσα. Η ολη κατασταση παραπεμπεται στην ΑΣΔΕΝ στον οποιο ανηκουν τα νησια. Πραγματοποιειται συσκεψη για τη διαθεση ομαδων. Ειναι πραγματικοτητα οτι οι μοναδες καταδρομων την εποχη εκεινη (μιλαμε για αμφιβιες μοιρες) ειχαν πολλα προβληματα. Ελλειψη προσωπικου, απαρχαιωμενα υλικα και εξοπλισμου (φουσκωτες λεμβοι). Η δυνατοτητα των μοναδων για τη διενεργεια επιχειρησεων περα των νησιων στα οποια ευρισκοντο ηταν μαλλον αδυνατη.Για του λογου το αληθες παντως ολες οι Μοιρες, ιδιαιτερα αυτη που βρισκονταν στην Κω, ειχαν ετοιμαστει πληρως, ειχαν κατανεμηθει οι φορτοι, πυρομαχικα και ηταν ετοιμοι για μαχη. Το προβλημα παρουσιαστικε στη μεταφορα τους καθως ο διοικητης δεν μπορουσε να χρησιμοποιησει απηρχαιωμενες λεμβους με μικρες μηχανες και μαλιστα στο Αιγαιο που εκεινες τις νυχτες ο καιρος εφθανε και 7 μποφορ. Υστερα ο χωρος φορτωσεως ηταν μακριααπο το χωρο διασπορας με αποτελεσμα η κινηση τους να ειναι ανεφικτη. Παντως ο Διευθυντης Ειδικων Δυναμεων του ΓΕΣ, υποστρατηγος Θ. Νικολαϊδης δηλωνει οτι οι ανδρες του ειναι ετοιμοι για μαχη και οτι το προβλημα ειναι στη μεταφορα τους. Ο Ναυαρχος Λυμπερης απευθυνεται τοτε στον ΑΓΕΝ και του ζητα βατραχανθρωπους. Το ΓΕΝ απαντα θετικα και αποστελλει τις ομαδες του. Ετσι αποφασιζεται να περιορισθει η παρουσια αγηματος μονο εκει οπου υπαρχει σημαια (Ανατολικη Ιμια).

29 Ιανουαριου: Ενημερωνονται για τις εξελιξεις ο πρωθυπουργος και ο ΥΠΕΞ. Το θερμομετρο ανεβαινε απειλητικα στην περιοχη. Τουρκικα πλοια πλησιαζουν τα Ιμια εισερχομενα σε ελληνικα χωρικα υδατα και δεν απομακρυνονται παρα τις συστασεις των ελληνικων. Τουρκικο εληκοπτερο παραβιαζει τον ελληνικο εναεριο χωρο. Γινονται διαβηματα στην Τουρκια, ενω ενημερωνονται οι εταιροι μας στην ΕΕ και οι ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργος δηλωνει σε συνεδριαση: "Σε οποιονδηποτε επιθετικο εθνικισμο η αντιδραση θα ειναι δυνατη, αμεση και αποτελεσματικη. Εχουμε ολα τα μεσα και θα τα χρησιμοποιησουμε χωρις κανενα δισταγμο. Ας μην γελιουνται". Το μεσημερι η εικονα ηταν η ακολουθη: Υπαρχει η ελληνικη σημαια στην Ανατολικη Ιμια που τη φυλασσουν ανδρες των ΟΥΚ. Γυρω απο τα Ιμια περιπολουν: Περιπολικο Παναγοπουλος ΙΙ Ρ70 (εναλλασσεται με τον Παναγοπουλο ΙΙΙ Ρ96), και ο Αντωνιου Ρ286. Στην ευρυτερη περιοχη υπαρχουν οι πυραυλακατοι: Μυκονιος Ρ22, Ξενος Ρ27 και Σταρακης Ρ29. Οι κανονιοφοροι Πυρπολητης Ρ57 και Πολεμιστης Ρ61. Ο ΑΓΕΕΘΑ αποδεσμευει Κανονες Εμπλοκης για χρηση βιας κατα των επιχειρουντων αποβιβαση απο θαλασσης και αερος σε ελληνικο εδαφος. Το ερωτημα ειναι αν αυτο ανηκε στην αρμοδιοτητα του ή σε αυτην του ΥΕΘΑή, ακομη και, του ΚΥΣΕΑ. Η απαντηση ειναι οτι προκειται για αρμοδιοτητα του ΚΥΣΕΑ.

30 Ιανουαριου: Η κρισιμη μερα. Απο ελληνικης πλευρας λειτουργουν 3 κεντρα ληψης αποφασεων. Το γραφειο του πρωθυπουργου με συμβουλους που δεν ειχαν ξαναχειριστει κριση, το ΥΠΕΞ και το ΥΕΘΑ. Στις 09:00 ο ΑΓΕΕΘΑ αναλαμβανει την επιχειρησιακη διοικηση των Ενοπλων Δυναμεων. Στις 10:00 τηλεφωνικη επικοινωνια του Κωστα Σημιτη με τον Προεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλιντον και του ΥΕΘΑ Γερ. Αρσενη με τον Αμερικανο ομολογο του Περι. Η Ελληνικη πλευρα δηλωνει οτι δεν επιθυμει κλιμακωση της εντασης, θα απαντησει ομως δυναμικα, εφοσον προκληθει. Δηλωνει ακομα ετοιμη να αποσυρει ακομα και το αγημα απο την Ανατολικη Ιμια - οχι ομως την σημαια - αν αποχωρησουν οι τουρκικες δυναμεις. Εν τω μεταξυ στην περιοχη εχουν καταπλευσει το Αντιτορπιλικο Θεμιστοκλης 221, και η Φρεγατα Ναβαρινο F461. Και τα 2 πλοια ηταν σε καθηκοντα σκοπουντος. Ο μεν Θεμιστοκλης 221 στο Κρητικο Πελογος το δε Ναυαρινο F461, στο Δυτικο Αιγαιο. Στις 10:45 προσνηωνονται 2 ελικοπτερα. το ΠΝ 12 που μεταφερει τον ΑΕΛΑ και μεηχανικο και το ΠΝ 21 που μεταφερει αλλα 2 ατομα, προσωπικο για την υποστηριξη του. Το ΠΝ 21, με πληρωμα τους υποπλοιαρχους Καραθαναση (κυβερνητης) & Βλαχακο (συγκυβερνητης) και αρχικελευστη Γιαλοψο (χειριστης ρανταρ), θα παραμεινει ως οργανικο ελικοπτερο του πλοιου. Την ιδια περιπου ωρα πραγματοποιειται συσκεψη στο γραφειο του πρωθυπουργου, στη Βουλη με συμμετοχη υπουργουν και του ΑΓΕΕΘΑ για αξιολογηση τησ καταστασησ και ληψη αποφασεων για τη διαχειρηση της κρισης. Δεν ηταν η κανονικη συνθεση του ΚΥΣΕΑ. Στο βιβλιο του Ναυαρχου Λυμπερη διαβαζουμε οτι ενημερωθηκαν οι πολιτικοι για το που υπηρχε σημαια και βατραχανθρωποι στα Ιμια και ο πρωθυπουργος εδωσε εντολη να μεινουμε οπως ειμαστε και να αποφεχθουν ενεργειες κλιμακωσης της κρισης. Σε ερωτηση του ΑΓΕΕΘΑ προς τον πρωθυπουργο πως θελει η Κυβερνηση να αντιδρασουν οι Ε.Δ σε περιπτωση παραβιασης απο τουρκικα πολεμικα της αβλαβους διελευσης των χωρικων μας υδατων, η απαντηση ηταν: "οχι χρηση βιας, οχι παρενοχληση αλλα ενημερωση τους και αιτηση απομακρυνσης". Σαφεστατα η ελληνικη πλευρα επελεγε ενσυνειδητατην αποφυγη κλιμακωσης της κρισης. Στις 11:00 επικοινωνει ο Γερ. Αρσενης με τον Αμερικανο ομολογο του, ο οποιος τον πληροφορει οτι οι Τουρκοι θελουν αποκλιμακωση της καταστασης, αλλα θελουν να φυγει και η σημαια. Η απαντηση ηταν οτι η Αθηνα δεν διαπραγματευεται με την Αγκυρα για ελληνικα εδαφη. Ο κ. Περι ανταπαντησε οτι οι ΗΠΑ δεν μπορουν να βοηθησουν και αποσυρονται. Αργοτερα Ο Ελληνας πρωθυπουργος θα δηλωσει στην Βουλη: "Η ελληνικη σημαια παραμενει". Το τουρκικο ΥΠΕΞ ζητησε απο τον ελληνα πρεσβη στην Αγκυρα την επανοδο στο προηγουμενο καθεστως (Status Quo Ante). Το απογευμα ο Τουρκος ΥΠΕΞ δηλωνε οτι υπαρχουν στο Αιγαιο και αλλα νησι, μικρονησια, βραχονησιδες και βραχοι των οποιων το καθεστως διεπεται απο ασαφεια. Παραλληλα, ο Αμερικανος Μονιμος Αντιπροσωπος στο ΝΑΤΟ (ΜΑΒΑΣ) συνεστησε στον Ελληνα ομολογο του επιστροφη στο Status Quo Ante και στις 19:00 ο Ελληνας ΜΑΒΑΣ πληροφορουσε το ΥΠΕΞ για προθεση των ΗΠΑ να ζητησουν να αποσυρθει το αγημα απο τα Ιμια για αποκλιμακωση. Το απογευμα σο ΥΠΕΞ (Παγκαλος) δηλωνε στη Βουλη: "Η Ελλαδα δεν προτιθεται τωρα να ασκησει το δικαιωμα της για επεκταση των χωρικων υδατων". Στις 23:00 η τακτικη κατασταση στην περιοχη των Ιμιων ηταν: απο Ελληνικης πλευρας το Ναυαρινο F461 βρισκοταν βορεια των Ιμιων. Ο Θεμιστοκλης 221 νοτια. Οι 3 πυραυλακατοι ηταν αγκιστρωμενες: Στην Ψεριμο ο Μυκονιος Ρ22, στην Καλολιμνο ο Ξενος Ρ27 και στην Καλυμνο ο Σταρακης Ρ29. Μεταξυ αυτων επλεαν οι κανονιοφοροι Πυρπολητης Ρ57 και Πολεμιστης Ρ61. Τα μικρα περιπολικα, ητοι Παναγοπουλος ΙΙ Ρ70 και Παναγοπουλος ΙΙΙ Ρ96, και ο Αντωνιου Ρ286 εχουν αποσυρθει λογω καιρουστα γυρω νησια. Καθηκοντα τακτικου διοικητη εκτελουσε ο κυβερνητης του Ναυαρινου F461, αντιπλοιαρχος Ι. Λιουλης. Ειχε γινει κατανομη των στοχων και τα τουρκικα πλοια που βρισκονταν στην περιοχη ειχαν ολα "στοχοποιηθει". Μια ομαδα βατραχανθρωπων βρισκοταν πανω στην Ανατολικη Ιμια. Η εντολη που τους ειχε δοθει ηταν επιλεξει: Εαν δεν αποφεχθει αποτροπη, να γινει προειδοποιητικη βολη και εν συνεχεια βολη εναντιον Τουρκων επιχειρουντων αποβιβαση". Αλλη μια ομαδα βατραχανρωπων επεβαινε της κανονιοφορου Πολεμιστης Ρ61. Οι Τουρκοι απο το πρωι αρχισαν να κινουν μοναδες κρουσεως (φρεγατες - πυραυλακατους) απο τα Στενα (Δαρδανελια) και το Ναυσταθμο Aksaz (NA Τουρκια, απεναντι απο τη Ροδο)προς Δωδεκανησα, εμω κινητοποιουσαν χερσαιες δυναμεις σε Αν. Θρακη και Δυτική, Νοτιο και Νοτιοανατολικη Τουρκια. Οι παραβιασεις του ελληνικου εναεριου χωρου απο αεροσκαφη-ελικοπτερα τριπλασιαστικαν. Εκτιμηση του ΑΓΕΕΘΑ και της ΕΥΠ, της οποιας αρχηγος ηταν ο πρωην ΑΓΕΝ αντιναυαρχος ε.α Λεωνιδας Βασιλικοπουλος, ηταν οτι η κριση κλιμακωνονταν ανησυχητικα. Στις 23:30 ο Γουιλιαμ Περι και ο στρατηγος Σαλικασβιλι (Αμερικανος ΥΠΑΜ και ΑΓΕΕΘΑ αντιστοιχα) γνωστοποιουν στον Γερ. Αρσενη την αρνητικη τουρκικη απαντηση στην ελληνικη προταση αποκλιμακωσης της κρισης, μη αποδεχομενοι την αποχωρηση μονο των πλοιων και του αγηματος, επιμενοντας και στην απομακρυνση της σημαιας.

31 Ιανουαριου: 00:30 συγκαλειται συσκεψη (οχι ΚΥΣΕΑ) στο γραφειο του πρωθυπουργου στη Βουλη. Ο ΥΠΕΞ φθανει καθυστερημενος επειδη συμμετειχε σε συζητηση σε τηλεοπτικο σταθμο... Ο αρχηγος της ΕΥΠ, που βρισκοταν στο προθαλαμο, δεν καλειται να συμμετασχει!! Ο ΑΓΕΕΘΑ ενημερωσε την πολιτικη ηγεσιαεπι της τακτικης καταστασης και οπως αναφερει ο ιδιος, ζητησε την εφαρμογη Κανονων Εμπλοκης για να παρει την απαντηση "Αρχηγε, αφησε τωρα τους Κανονες Εμπλοκης, εδω εχουμε διαπραγματευσεις". Ο ΥΠΕΞ ενημερωνει τους παρευρισκομενους οτι ειχε συμφωνισει με τους Αμερικανους για απομακρυνση των πλοιων και του αγηματος, οχι ομως και της σημαιας. Οι Τουρκοι και οι Αμερικανοι επεμεναν και για τη σημαια, ενω εμεις τους ζητουσαμε προθεσμια ολιγων ημερων. Κατα το ναυαρχο Λυμπερη ο πρωθυπουργος ρωτησε: "Κυριε Λυμπερη, ειναι σοβαρο πραγμα για τις Ε.Δ να παρουμε τη σημαια?" Αυτος του απαντα: "Ειναι πολυ σοβαρο. Οι αξιωματικοι ορκιζομαστε στη σημαια..."για να παρει την ανταπαντηση: "Εισθε συναισθηματικος και υπερβολικος". Η τροπη των πραγματων αλλαζει περι τις 01:35 οταν ηδη ο εκλιπων υπαρχηγος ΓΕΕΘΑ αντιστρατηγος Σταμπουλης ζηταει να επικοινωνησει με τον ΑΓΕΕΘΑ. Ομως αυτος ειναι σε συσκεψη. Του διαβιβαζεται λοιπον ενα σημειωμα με τις πληροφοριες του υπαρχηγου, συμφωνα με τις οποιες η τουρκικη φρεγατα Υavuz εχει απονηωσει τα ελικοπτερα της και κινειται προς Ιμια. Ειναι προφανες οτι προκειται για αντιπερισπασμο, αλλα η προσοχη ολων ειναι στραμμενη στην Ανατολικη Ιμια οπου βρισκεται η σημαια. Ετσι βρισκουν την ευκαιρια να κινηθουν προς την Δυτικη Ιμια οι Τουρκοι καταδρομεις. Ισως αυτο να μην συνεβαινε αν στην περιοχη υπηρχε ναυτικος τακτικος διοικητης με το επιτελειο του για να παρακολουθει τις εξελιξεις και να μην σηκωνει ολο αυτο το φορτο ο αρχαιοτερος κυβερνητης, αυτος του Ναυαρινου F461. Η ειδηση για την αποβιβαση των Τουρκων στη Δυτικη Ιμια συνοδευεται απο ενα ατυπο τελεσιγραφο που η Αγκυρα διαβιβαζει μεσω Ουασιγκτον. Οτι δηλαδη, αν υπαρξει προσβολη με πυροβολα ή αεροπλανα αυτο θα αποτελεσει αιτια γενικευσεως της συρραξεως και ολοκληρωτικου πολεμου. Αυτο που ενδιαφερει τους Τουρκους ειναι να μη γινει χρηση οπλων που θα γινονταν απο μακρια αντιληπτα. Το κατεστημενο δεν αντεχει να υποχωρησει υπο το βαρος ατυχους στρατιωτικης εμπλοκης. Η ελληνικη πλευρα εχει το τακτικο πλεονεκτημα. Σε ενδεχομενη εμπλοκη εκτιμαται οτι θα βυθιστουν επτα εβρισκομενα στην περιοχη πλοια με αναμενομενες ελληνικες απωλειες 2 εως 3 πλοια. Αυτο το γνωριζει ο Ναυαρχος Λυμπερης. Γνωριζει ομως και τη σταση του πρωθυπουργου. Αρα δεν μπορει να περιμενει εγκριση τετοιου σχεδιου που θα οδηγουσε σε πολεμο. Κι ομως φαινεται που μποριε να οδηγησει η ατολμια!! Τι θα γινοταν αν ο αρχηγος επεμενε? Αντεχαν οι Τουρκοι να χασουν 7 πλοια σε μιση ωρα? Και αντεχε ο Σημιτης να εμφανισθει στην Βουλη για ψηφο εμπιστοσυνης εχοντας την παραιτηση του ΑΓΕΕΘΑ στην πλατη του? Πριν συμβουν ολα αυτα, ειχε δοθει εντολη να κινηθει ο Πολεμιστης Ρ61 να αποβιβασει τους βατραχανθρωπους που μετεφερε στη Δυτικη Ιμια. Τοτε διαπιστωνεται οτι οι ασυρματοι που αυτοι εφεραν, δεν ειχαν μπαταριες(!!)...Τις ειχε παρει η ομαδα που βρισκονται στην Ανατολικη Ιμια για εφεδρεια. Ο Πολεμιστης Ρ61 κινηθηκε προς τα εκει για να παρει τις εφεδρικες μπαταριες. Η καθυστερηση αυτη απετρεψε την ενοπλη συγκρουση! Κατα τη διαρκεια αυτων των κινησεων του Πολεμιστη Ρ61 γινεται γνωστη η υπαρξη των Τουρκων στη Δυτικη Ιμια και αμεσως δινεται εντολη, που ξεκινησε απο το πρωθυπουργικο γραφειο, να σταματησει οποιαδηποτε ενεργεια αποβιβασης. Στη συσκεψη στο πρωθυπουργικο γραφειο εφτασαν επιβεβαιωσεις της υπαρξης Τουρκων στρατιωτων απο πολλες πλευρες: ΕΥΠ, Πρεσβεια στην Αγκυρα State Department. Ομως οι παρευρισκομενοι δεν πιθονται και ζητουν επιβεβαιωση απο τις επι τοπου δυναμεις. Μεσω ΓΕΝ διαταζεται να απονηωθει το ελικοπτερο του Ναυαρινου F461 για να επιβεβεαιωσει την πληροφορια. Το ΠΝ 21 απονηωθηκε στις 04:30 μεσα σε ασχημες καιρικες συνθηκες και με μονο μεσο εντοπισμου τον προβολεα του. Μετα τις 3 πρωτες διαδρομες που ειχαν αρνητικα αποτελεσματα, στις 04:50 αναφερει οτι εντοπισε στη Δυτικη Ιμια περι τους 10 Τουρκους κομαντος με τη σημαια τους. Του δινεται εντολη να επιστρεψει στο Ναβαρινο F461, που βρισκεται αναμεσα στα νησια Πιτα, απο το βορα και Καλολιμνο, απο το Νοτο. Καθως κατευθυνεται προς τα εκει, το ΠΝ 21 αναφερει οτι εχει "Master Caution". Αυτη ηταν η τελευταια επαφη του. Σε λιγη ωρα, ψαχνοντας με προβολεα απο το Ναβαρινο F461, θα βρουν να επιπλεει στην επιφανεια της θαλασσας ο ενας πλωτηρας του ελικοπτερου του ΠΝ 21. Και εδω πρεπει να ειπωθουν καποια πραγματα, γιατι διαφοροι εχουν καταφερει να δημιουργησουν ενα νεφελωμα γυρω απο την πτωση του ελικοπτερου. Το ελικοπτερο δεν καταρριφθηκε απο τους Τουρκους. Αν το ειχαν χτυπησει στο στροφειο, που δεν βρεθηκε, θα ειχε πεσει διπλα στην Δυτικη Ιμια. Για βολες στο σκαφος, ουτε λογος να γινεται. Τα πραγματα ειναι απολυτως ξεκαθαρα. Οι "τρυπες" που υπαρχουν στην ατρακτο, σαφεστατα και προεχονται απο τα ξεκολλημενα πριτσινια. Αυτοι που διεξηγαγαν τη σχετικη ερευνα δεν θα διεπρατταν, με οποιοδηποτε τιμημα, τετοια ατιμια εις βαρος των νεκρων συναδελφων τους. Το νεο της πτωσης διαδιδεται αμεσως σε ολα τα ελληνικα πλοια. Τοτε η κατασταση γινεται εξαιρετικα κρισιμη. Η συναισθηματικη φορτιση των πληρωματων, σε συνδυασμο με την υπαρχουσα στοχοποιηση των τουρκικων πλοιων, κανουν την ολη κατασταση νε "κρεμεται απο μια κλωστη". Οι εντολες που δινονται απο τηξν Αθηνα τους πειθουν οτι η ηγεσια, πολιτικη και στρατιωτικη δεν ειναι διατεθιμενη να κανει πολεμο. Προτιμα να υποχωρησει. Στις 06:15 αρχιζει η αποχωρηση. Φευγουν πρωτα οι Τουρκοι απο τη Δυτικη Ιμια. Ακολουθουν οι βατραχανθρωποι, μαζι με την ελληνικη σημαια απο την Ανατολικη. Στη συνεχεια αποχωρουν τα πλοια με τη σειρα: ενα τουρκικο ενα ελληνικο. Ως το μεσημερι η κατασταση θα ειναι Status Quo Ante ή οπως ειπαν οι Αμερικανοι: "No ships, no troops, no flags".

13/08/2008, 11:12:43
Όχι δεν έχω συναναστραφεί με Τούρκο. Αν ποτέ το κάνω θα έχω πάντα το ξύλο μαζί μου.
Μακάρι να είναι όπως τα λες.........αλλά στην τηλεόραση έχω παρακολουθήσει ότι ο Τούρκος του 2000 πολιόρκησε το Πατριαρχείο και προσπάθησε να το κάψει. Ο Τούρκος του 74 απέχει μόλις 34 έτη από σήμερα..........δε νομίζω να άλλαξαν και πολλά μέχρι σήμερα. Δε λέω να τους βγάλουμε τα μάτια. Αλλά να κρατάμε πάντα ένα ξύλο μαζί μας όπως χαρακτηριστικά μου είπε ο παππούς μου...... μια πισινή δηλαδή....δεν είναι άνθρωποι της εμπιστοσύνης και αυτό δε θα αλλάξει ποτέ. Τρανό παράδειγμα το Αιγαίο όπου θέλουν να έχουν το μισό δικό τους.
Γιατί οι ειρηνικές φωνές στην Τουρκία δεν τους βάζουν στις θέσεις τους? Γιατί πολύ απλά και αυτές ορέγονται όμορφα και "έτοιμα σπιτικά στα νησιά μας"

Υ.Γ. Εκ παραδρομής έγραψα στην κρίση με τα Ίμια για τον Πτέραρχο αρχηγό ενώ επρόκειτο για τον Ναύαρχο που έδωσε την εντολή.

ge0rgia_ghΝέο Μέλος
13/08/2008, 11:14:06
quote:

Φίλε europaios2, έχεις καθόλου συναναστροφές με τούρκους ?

Αυτό με το DNA μου ακούγεται κάπως.... Ο παππούς σου γνώρισε έναν μουσουλμανικό λαό, αγράμματο κατά το 90% τουλάχιστον... Ο σύγχρονος τούρκος δεν έχει καμμία σχέση με τον τούρκο που γνώρισε ο παππούς σου, ούτε καν με τον τούρκο που μπούκαρε στην Κύπρο το 1974.

-----

Οι τούρκοι που γνωρίζω και έχω συναναστραφεί, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με το στερεότυπο που παρουσιάζεται.

Είναι λογικό απο γενιά σε γενιά να αλλάζει η κοινωνία και ο χαρακτήρας των ανθρώπων και συγκεκριμένα των Τούρκων!

Είναι πολύ φυσικό λοιπόν οι παλαιότεροι Τούρκοι να διαφέρουν απο τους νέους τώρα! Αυτό το βλέπουμε και με την δική μας εξέλιξη!

Όμως πολύ σωστά το έχει πει ο europaios2, έχουνε μάθει να είναι Βάρβαροι, αυτό είναι μέσα στο αίμα τους! Η εγκληματικότητα είναι μέρος της ζωής τους!

Βλέπεις ότι γνώρισε ο παππούς του τον Τούρκο εγκληματία, και μετά από χρόνια γνωρίζει και η Κύπρος τον Τούρκο εγκληματία! Πως λες πως αυτό άλλαξε! Δεν άλλαξε, παραμένει αναλείωτο με το πέρασμα του χρόνου!

Οι φανατικοί Τούρκοι έμαθαν να είναι βάρβαροι απο τους φανατικούς προγόνους!

Τούρκος=Τούρκος

Εσύ φίλε KERRY KING συναναστρέφεσαι προς δικιά σου άποψη με σύγχρονους Τούρκους που είναι πολύ πιο διαφορετικοί απ'αυτούς που γνωρίσαμε εμείς! Να σου υπενθυμίσω πως απο το '74 έχουν περάσει μόνο 34 χρόνια.

Εαν αυτοί με τους οποίους συναναστρεφεσαι είναι γύρω στα 30-50 τότε σημαίνει πως έχουν μάθει καλά την ιστορία τους και είναι διδαγμένοι να είναι βάρβαροι! Αυτό συμβαίνει και με τα παιδια τους, οι οποιοί τα μαθαίνουνε απ'τους γονείς. Ετσι πάει σαν αλυσίδα αυτό!

Αν λοιπον απ'την γενιά του παππού του europaiou2 οι Τούρκοι συνέχισαν αυτή τη βαρβαρότητα μέχρι την εισβολή του '74 τότε είναι δεδομένο πως την συνεχίζουν ακόμα!!

Εσύ,είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις την άλλη πλευρά των Τούρκων (αυτή που τους δίνει μια καλή εικόνα), εμείς δεν την γνωρίσαμε γιατί δεν μας την έχουν δείξει! Γιατί μόνο βαρβαρότητες ζήσαμε!

Αν επιτρέπετε τι δουλειά κάνεισ? Γιατί αν συναναστρέφεσαι λόγο δουλειάς με Τούρκους του επιπέδου σου (γιατί έχω καταλάβει πως εχεις καλό επίπεδο στην εργασία σου-κατάλαβες τι έννοω, μην παρεξηγηθούμε), τότε θα δώσω ακόμα μια δικιά μου απάντηση!

Κανείς δεν δείχνει έχθρες όταν υπάρχει συνεργασία λόγω δουλειάς γιατί όλοι θέλουμε να τα πηγαίνουμε καλά με τους συνάδελφους μας, τους συνεταίρους κλπ..

Ευχαριστώ,
ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα!

Φιλικά
Γεωργία

ge0rgia_ghΝέο Μέλος
13/08/2008, 11:20:17
Σωστά τα λες φιλε europaie2!!

"Όχι δεν έχω συναναστραφεί με Τούρκο. Αν ποτέ το κάνω θα έχω πάντα το ξύλο μαζί μου.
Μακάρι να είναι όπως τα λες.........αλλά στην τηλεόραση έχω παρακολουθήσει ότι ο Τούρκος του 2000 πολιόρκησε το Πατριαρχείο και προσπάθησε να το κάψει. Ο Τούρκος του 74 απέχει μόλις 34 έτη από σήμερα..........δε νομίζω να άλλαξαν και πολλά μέχρι σήμερα. Δε λέω να τους βγάλουμε τα μάτια. Αλλά να κρατάμε πάντα ένα ξύλο μαζί μας όπως χαρακτηριστικά μου είπε ο παππούς μου...... μια πισινή δηλαδή....δεν είναι άνθρωποι της εμπιστοσύνης και αυτό δε θα αλλάξει ποτέ. Τρανό παράδειγμα το Αιγαίο όπου θέλουν να έχουν το μισό δικό τους.
Γιατί οι ειρηνικές φωνές στην Τουρκία δεν τους βάζουν στις θέσεις τους? Γιατί πολύ απλά και αυτές ορέγονται όμορφα και "έτοιμα σπιτικά στα νησιά μας" "

13/08/2008, 13:51:11
Το θέμα - όπως είχε γραφεί από την amalia στην προηγούμενη σελίδα - μεταφέρεται στην Κατηγορία Απόψεις, Προτάσεις κ.ά. από την Κατηγορία .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-. όπου ανοίχθηκε αρχικά.

===================================================

quote:
αλλά στην τηλεόραση έχω παρακολουθήσει ότι ο Τούρκος του 2000 πολιόρκησε το Πατριαρχείο και προσπάθησε να το κάψει. Ο Τούρκος του 74 απέχει μόλις 34 έτη από σήμερα..........

Αγαπητέ europaios2, με την ίδια λογική μπορώ να σκεφθώ ότι και κατά την εισβολή των Ελλήνων προς τα ενδότερα της Τουρκίας πριν την Μικρασιατική καταστροφή σημειώθηκαν βαρβαρότητες κι αγριότητες εναντίον των Τούρκων.
Με αυτή τη λογική γιατί να θεωρήσει ο Τούρκος ότι ο Έλληνας έχει αλλάξει μετά από 85 περίπου χρόνια κι ότι δεν παραμένει το ίδιο;
Όσο το κλίμα μεταξύ Κύπριων - Τούρκων είναι τεταμένο και κυριαρχούν συναισθήματα μίσους, άμυνας, επίθεσης κλπ τότε πολύ απλά αυτό θα διαιωνιστεί και δεν πρόκειται να κοπάσει.
Όσο υπάρχει φανατισμός κι από τη μια κι από την άλλη πλευρά τότε τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι τα ίδια και να μην βρίσκεται λύση.

Μια πιθανή αιτία για το μίσος αυτό ίσως να είναι το γεγονός ότι επικρατούσα θρησκεία στην Τουρκία είναι ο Μουσουλμανισμός ενώ στην Ελλάδα και στην Τουρκία είναι ο Χριστιανισμός, δύο θρησκείες με κοινές ρίζες μεν αλλά πολύ διαφορετικές.
Ίσως να είναι ο φόβος των Χριστιανών ότι οι Μουσουλμάνοι έχουν εντεταλμένη αποστολή από το Κοράνι να διαδώσουν την θρησκεία τους με πόλεμο που θεωρείται ιερός.
Μόνο που από το 622 μ.Χ. (απαρχή της Μουσουλμανικής θρησκείας με την Εγίρα) και τουλάχιστον για 2 - 3 αιώνες κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Και δεν συνέβη - τουλάχιστον απ' όσο ξέρω - διότι το καθήκον των πιστών ήταν να διαδώσουν την θρησκεία του Αλλάχ αλλά δεν θα γίνονταν διωγμοί εναντίον των θρησκειών που είχαν μια Γραφή (Ιουδαίοι, Χριστιανοί, Ζωροαστριανοί κλπ.).

In anticipation of my resurrection...

13/08/2008, 14:11:25
Eξαλλου και το ιδιο το Κορανι, απαγορευει ΡΗΤΩΣ την βιαιη επιβολη-αλλαγη της θρησκειας των κατακτημενων-"απιστων", ουτε τις καταστροφες των ναων...

Απλα, οι εκαστοτε "Πασαδες" εκμεταλλευτηκαν την αγραμματοσυνη του τουρκικου λαου αλλα και στρατου που δεν μπορουσαν να διαβασουν το Κορανι, και διναν τις εντολες (τις οποιες εντολες) ηθελε ο καθενας τους, για προσωπικο οφελος!

Φιλε Incubus, αν οι δικοι μας "Στρατηγοι" καθοταν ησυχα για 5 χρονια στην Σμυρνη, μεχρι να γινει το δημοψηφισμα, η Καταστροφη ποτε δεν θα ερχοταν...

Απλα το παιζουμε (οπως παντα) νεοι κατακτητες- Μεγαλεξανδροι...