- "ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ" Θεμάτων - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Σε κάθε περίπτωση θα μπορούν να ανοιχτούν εκ των υστέρων Συζητήσεις που θα αναφέρονται στο ίδιο ή παρεμφερές Θέμα φτάνει πάντα τα Θέματα και τα Μηνύματα να είναι Σύμφωνα με τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Ομάδων Συζήτησης!
Καλή Συμμετοχή!! ![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Το θεμα που ηθελα τις αποψεις σας είναι πολύ σαφες αλλα πολυσυνθετο και τελικα προτιμησα να το τοποθετησω στο κομματι τηςΨΥΧΗΣ αν και σχετιζεται και με άλλες συζητησεις όπως της σοφιας και της γνωσης.
Αν εχεις φτασει σε ένα, εκ των συνθηκων, <<οριακο >> σημειο της ζωης σου που για να προχωρησεις πρεπει να ακολουθησεις ένα δρομο από τους δυο αντιθετους ,χωρις τη δυνατοτητα ενδιαμεσων επιλογων,χωρις επιστροφη ,θα ακολουθουσες το δρομο της <<καρδιας >>’η της <<λογικης>>.?
Για να το κανω πιο σαφες, θα επελεγες το δρομο που σου δειχνει ο εσωτερικος σου εαυτος,οταν βαθια μεσα στην ψυχης σου ξερεις πως είναι αυτος που σου καθοριζει η προδιαγεγραμενη εξελικτικη εσωτερικη πορεια σου? ‘Η το δρομο που η λογικη αναλυτικη σκεψη σου υποδυκνυει σαν πιο συμφεροντα,συμφωνα με το συστημα γυρω μας?
Εννοειται πως και στους δυο υπαρχουν θετικα και αρνητικα…Στον πρωτο γιατρευεται η καρδια σου από την αγαπη, νιωθεις και ζεις συναισθηματες εμπειριες σημαντικες για την εξελιξη του εαυτου σου ,νιωθεις ψυχικη γαληνη ,ότι εισαι εκει που <<πρεπει>> χωρις γιατι ,μονο γιατι ξερεις.Όμως οι εξωτερικες σηνθηκες που δημιουργουνται είναι δυσκολες ,οσον αφορα τη λειτουργια του συστηματος και την ισχυ σου σε αυτο(οι οικονομικες ανεσεις ,οι επαγγελματικη εξελιξη,η κοινωνικη θεση ακομη και το στενο περριβαλλον σου σε απομακρινει κρινωντας <λαθος> την επιλογη σου)Σε οδηγει στον περιορισμο 'η στην απωλεια των γνωστων υποστηρικτικων παραγοντων,αλλα βρισκεις ένα νέο προορισμο και λογο που δεν ξερεις πως θα καταληξει αλλα εχεις βρει μετα από πολύ καιρο κατι που γαληνευει την ψυχη σου ,εναρμονιζει τις συχνοτητες του σωματος,του νου της ψυχης και του πνευματος και σε οδηγει σε ανωτερα επιπεδα αυτογωσιας και αντιληψης με την παντοδυναμη πηγη ενεργειας ,την αγαπη που μπορει να καταφερει τα παντα.Ακομη και να σου αποκαληφθει η αληθεια που ψαχνεις για να αισθανθεις <ολοκληρος>,οπως τοτε που θυμασαι...
Από την άλλη αν αγνοησεις αυτή την ευκαιρια και ακολουθησεις το γνωστο δρομο,του συστηματος, της οικονομικης ανεσης ,της κοινωνικης και οικογενειακης ,επιτυχιας από το φοβο του εαυτου σου να δει την αληθεια που ισως ανατρεψει οσα πιστευες ως τωρα και οτι εκανες,παραμενεις στην ασφαλεια της<εικονικης πραγματικοτητας>εστω κι αν η καρδια σου πετρωνει και η η ψυχη σου αργοπεθαινει, αδειαζει γιατι δεν υπαρχει αγαπη να την τροφοδοτησει ο Εαυτος σου καταλυεται ,μονο συμβιβασμος και υποκρισια,επιφανειακοι ερωτες ,αγαθα και σχεσεις.Τοσο ψευτικα...Είναι τοσο δυσκολο να διαπερασει οτιδηποτε μια πετρα ,ποσο μαλλον ένα τοιχος.Εσυ το χτιζεις συνεχεια και αποκοπτεσαι ασυνειδητα.Αυτό το σωμα γινεται ο ταφος της ψυχης σου πολύ πριν το ιδιο πεθανει.
Τι θα επελεγες λοιπον να ακολουθησεις το<λογικο> του συστηματος, τα προτυπα τις,<επιτυχιας> που σου εχουν μαθει,θυσιαζοντας τον <εαυτο>σου για συμφεροντα αλλων χωρις να νιωσεις ισως ποτε συναιθηματα που θα σε βοηθησουν να βιωσεις την αληθεια…αφου οσο χανεις τον εαυτο σου αισθανεσαι ο,τι σου λενε πως πρεπει να αισθανεσαιΗ να ακολουθησεις το μονοπατι της αληθινης αγαπης(δε μιλαω μονο για ερωτες αλλα για οτιδηποτε μπορει να σου την προσφερει )για να κανεις καλυτερο ,να βιωσεις τον εαυτο σου με το τιμημα να χασεις τον επαινο η να δυκολευεσαι να προσποιησε σε αυτους που σε ελεγχουν. Και σε κατευθυνουν ...για να μην γινεις,<επικυνδυνος >ανακαλυπτοντας τη δυναμη που εχεις μεσα σου..και επαναστησεις...
Λοιπον <το δρομο της καρδιας >θυσιαζοντας ένα μερος της υλικης <ασφαλειας> και αναγνωρισης ‘η τη θυσια του εαυτου και την υποταγη στο συστημα με την αντιστοιχη ανταμοιβη Αν δεν υπαρχει τροπος να τα συνδιασεις και η επιλογη πρεπει να είναι απολυτη…Τον Εαυτο στο βωμο του υλικου κερδους, ή τη λογικη (με βαση των προκαθορισμενων ιδεων και αρχων της υλικης κοινωνιας )αν ο εαυτος με τη βοηθεια της αγαπης θα μπορουσε να προσεγγισει περισσοτερο την πνευματικη αληθεια?Δε σας κρυβω πως βρισκομαι στη δυσκολη φαση της επιλογης και αν ηδη ακουω βαθια μεσα μου την απαντηση,μερικες φορες φοβαμαι το τιμημα…Περιμενω τις αποψεις ‘η τις εμπειριες σας….Aυτο που βιωσα,εμαθα και ξερω ειναι πως η αληθινη αγαπη δεν εξαγοραζεται με τιποτα και ποτε,γι'αυτο και ειναι<εχθρος> για πολλους.Ειναι η ισχυροτερη δυναμη,ο δρομος της αληθειας και εκαναν ενα λαθος¨,δεν θα μπορεσουν να την ελενξουν ποτε,ακομα και αν νομιζουν πως ελεγχουν την<κοινη λογικη>...
fyhkgdcf
να αποφασίσουμε τι είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε, να θυσιάσουμε και τι θα μας ευχαριστήσει περισσότερο ή τι θα μετανιώσουμε λιγότερο αν το χάσουμε ή δεν το κάνουμε.Προσωπικά έχω μετανιώσει πολύ για ό,τι δεν έχω κάνει. Ομως σημαντικό για μένα είναι να αποφασίζω. Τη στιγμή που θα πάψω να παίρνω το ρίσκο της απόφασης, τότε θα είμαι και νεκρή τουλάχιστον ψυχικά.
Κάθε στιγμή στην ζωή μας κάνουμε επιλογές.
Μικρές ή μεγάλες, σημαντικές ή ασήμαντες,
όλες είναι ένα βηματάκι πρός κάποια κατεύθυνση... προς τα αριστερά, τα δεξιά, ίσια μπροστά καθώς και όλους τους συνδυασμούς τους...
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο σημείο στην πορεία μου στην οποία δεν μπορώ να αλλάξω κατεύθυνση. Απλά ίσως να κέρδιζα χρόνο ή ίσως να ήταν πιο εύκολο αν είχα επιλέξει μια πορεία από την αρχή. Τότε όμως δεν θα είχα ζήσει τις εμπειρίες που έχω ζήσει...
Ευκολό ή δύσκολο πάντως ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξει κανείς.
Βρισκόμαστε πάντως με καλή παρέα που προσωπικά μου έχει δώσει πολλά και συνεχίζει να μου δίνει πολλά.
Ελπίζω να βρείς τί είναι πιο σημαντικό για σένα για να επιλέξεις. Ποτέ δεν είναι εύκολο να τραβήξει κανείς τον δρόμο του. Πονάει και είναι δύσκολο αλλά οι φίλοι θα είναι πάντα κοντά σου.

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
<φωνη> του Εαυτου μας οταν βρισκομαστε σε διλλημα και πρεπει να
παρουμε μια σημαντικη αποφαση.Σκεφτηκαμε ποτε πως ισως μας υποδεικνυει
τη λυση στο προβλημα και ισως ειναι σημαντικο να μην την αγνοουμε?
Ή κανουμε τις επιλογες μας ακολουθωντας οτι φαινεται <εξωτερικα>συμφερον,με τα <λογικα> κριτηρια που μας εχουν μαθει..ετσι ,οδηγουμαστε συχνα σε πιεση της αληθινης επιθυμιας-προτροης του εαυτου μας,στο διχασμο...γιατι εστω και αν βιωνουμε μια εμπειρια -απορροη της λογικης επιλογης μας,μετα αισθανομαστε συχνα ενα κενο και <μετανιωνουμε>?
Προσωπικα δε μετανιωσα ποτε για οτι εκανα-εμαθα ,ακουγοντας<την καρδια>μου ακομα κι αν εκανα καποιες<θυσιες>.Εχω μετανιωσει μονο για αποφασεις που πηρα με βαση την κοινη λογικη μου και τη γνωμη των αλλων
για το <σωστο >...το αποτελεσμα¨,καταπιεση του εαυτου μου.Εχασα ενα μερος του εαυτου μου γι'αυτο που θεωρησα συμφερων,ασχετα αν <κερδισα> κατι στα ματια των αλλων...Μηπως πρεπει να μαθουμε να<ακουμε>καλυτερα τον εαυτο μας οπως τον καταννοει ο καθενας ?Μηπως πρεπει να μην ακολουθουμε τον καθε φαινομενικα ευκολο δρομο του υλιστικου πολιτισμου μας,μηπως μας απομακρινει απο τηνΑληθεια και τον Εαυτο ??
fyhkgdcf
ΦΙΛΕ x-files ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣ.
ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΛΗΜΜΑ..... (ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ)
ΑΙΣΘΗΜΑ Η ΛΟΓΙΚΗ ????????????
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ???????????
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΛΕΠΩ ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ...
ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ,ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ,ΓΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΥΣ ΕΡΩΤΕΣ...
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΟΤΑΝ ΗΛΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ (ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ OLD TIGER)
ΟΤΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΙΝΑ ????
ΟΤΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ?????
ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ???
OXI BEBAIA.....
ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΝΑ ΥΨΩΣΗΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ....
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΕAΥΤΟΝ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΟ ΣΟΥ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ...
ΙΣΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
σε νοιώθω απόλυτα γιατί έχω βρεθεί πολλές φορές στην θέση που είσαι!
Είμαι σίγουρη ότι γνωρίζης ότι μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις ποιός είναι ο σωστός δρόμος για σένα. Εμείς μπορούμε μόνο να σου πούμε τις δικές μας εμπειρίες και να σταθούμε δίπλα σου στο δύσκολο και μοναχικό μονοπάτι της ζωής. Μέσα απο τα δύσκολα όμως μαθαίνεις και εξελίσεσαι.
Προσωπικά ακολούθησα πάντα την φωνή της καρδιάς και του εσώτερου εαυτού μου και δεν μετάνοιωσα ποτέ. Έφαγα τα μούτρα μου, πόνεσα, έκλαψα ...αλλά τα κατάφερα!! Η ύλη και οι ανέσεις δεν φέρνουν την ευτυχία, εξάλλου η ευτυχία είναι στιγμές μέσα στην πορεία της ζωής μας.
Η αίσθηση που μου δίνουν τα λόγια σου είναι η ζυγαριά σου γέρνει προς το μέρος της καρδιάς σου. Προχώρα λοιπόν και ζήσε, πάρε ότι μπορεί να σου δώσει αυτή η ζωή. Και να θυμάσαι ότι εσύ ζεις την ζωή σου και όχι οι άλλοι.
Κουράγιο, πίστη στον σκοπό, θέληση και σοφία ....
Νομίζω πως δεν μπορούμε να πούμε πως ο α’ ή ο β’ δρόμος είναι ο σωστός. Το κάθε τι που βιώνουμε έχει να μας δώσει και ένα μάθημα, το οποίο τις περισσότερες φορές αρχικά να μην μας είναι και τόσο αρεστό
Αίσθημα και λογική συνήθως έρχονται σε σύγκρουση. Όποια φωνή και αν ακούσουμε όποιο δρόμο και αν πάρουμε θα είμαστε καλά μόνο αν είμαστε καλά με τον ίδιο μας τον εαυτό – πράγμα όχι και τόσο εύκολο κατά την άποψή μου.
Λάθη κάνουμε όλοι μας, αλλά για αυτό δεν υπάρχουν και αυτά? για να μπορούμε να παίρνουμε πράγματα ακόμα και από αυτά?
Πίστη και υπακοή λοιπόν στον εαυτό μας για να μπορούμε να κερδίζουμε μέρα με την μέρα το κάθε τι πολύτιμο που μας προσφέρεται στο δρόμο που λέγεται ζωή.
ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ...
ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟΝΑ ΤΟ ΖΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ...
Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ...ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ...
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΟΥΜΕΝΑ...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΕΙΣ...
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ...ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΑΝ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ...ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ...ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ...
ΕΝΩ ΑΝ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ...ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ...ΚΥΛΑΕΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ...ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΕΙ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ...
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΜΕ-ΑΙΣΘΗΜΑ,ΛΟΓΙΚΗ-ΚΥΚΛΟΣ,ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ-
ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΓΩΝΟ...
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ..ΠΟΤΕ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟ...ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΙΝΕΙΤΑΙ...
(ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ,ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΜΟΥ)
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ....
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ,ΤΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥ.....
ΨΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΤΗΝ ΕΧΩ ΥΠΟΣΤΕΙ....
...ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΕΞΑ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΖΩΗ ΜΟΥ...
ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΙΕΣΤΕ!