ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
angiΜέλος
01/06/2008, 02:22:00
Χωρις να εχω διαβιασει καμμια απο τις απαντησεις στο θεμα, εχω να πω
2-3 κουβεντες παρακινουμενη απο τον τιτλο του θεματος:
1)Ειμαστε ενας λαος ρεμπελος (Ο,τι παει κι ο,τι ερθει...)
2) Ενας λαος ρουφιανος και τεμπελης
3) Μια χωρα που το 70% και παραπανω προσπαθουμε και σαν ονειρο ζωης εχουμε τα 1) και 2)που προαναφερθησαν.
Υποδηλουμενα:
Δημοσιοι υπαλληλοι και καθετι που εμπεριεχει την κρατικη προστασια και την προσωπικη αναλγησια.
Τα ρουσφετια και καθε ειδους παροχολογια για να γινουμε περισσοτερο τεμπεληδες.
Προσωπικη μου γνωμη:
Καλυτερα να εχουμε την Γερμανια χωρις πολεμο...
Ισως μαθουμε να ειμαστε Ελληνες (την νοοτροπια την οποια παντα εκθειαζουμε, πρεπει καποτε να την ακολουθησουμε. Κι επειδη εμεις δεν την γνωριζουμε (400 χρονια σκλαβιας ηταν αυτα....), ας αφησουμε να μας την μαθουν οι αλλοι που την διδαχθηκαν....
Δεν υπαρχει πλεον κανενα ημιμετρο.
Παραγωγικοτητα σημαινει δουλεια και προσωπικες/ατομικες πρωτοβουλιες, σημαινει ρισκο.
Οποιος δεν το αντιλαμβανεται αυτο, ειναι δικαιο να θεωρειται οτι ανηκει στις υπαναπτυκτες χωρες....και να αισθανεται ετσι...
Το καλυτερο ειναι να τα εχεις ολα αυτα, να τα αισθανεσαι...με σκοπο να κανεις καλο στην χωρα σου...Οχι να περιμενεις απο τους αλλους/χωρα/κρατικη εξουσια, να σου τα διασφαλισουν....
Δεν χωραει αλλη κουβεντα το θεμα.
Ή εχεις ενα ιδανικο και προσπαθες γι΄αυτο ή οχι.
Μην περιμενεις το ιδανικο να ερθει να σε βρει...

Edited by - angi on 01/06/2008 02:41:18

01/06/2008, 23:37:00
Αγαπητέ Angi, όλα όσα λες είναι αλήθεια... Αυτό όμως,
πιστεύεις είναι η αλήθεια ή την εχουν κάνει αλήθεια;
Θέλω να πω πιστεύεις ότι δεν υπάρχει καλύτερη απόδοση του'
λαού μας;
Ή αλλοιως δεν μπορεί να γίνει κατι καλύτερο με τον άνθρωπο
που έχουμε;
02/06/2008, 07:20:22
Φίλε trexagireve, πιστεύω ότι είναι σχεδόν απίθανο να γνωρίσεις άνδρα που να τον λένε angi.

Καλή μου angi, welcome back!

In anticipation of my resurrection...

kostakisΜέλος
02/06/2008, 09:41:37
Καλημέρα σε όλους

Φίλε trexagireve, ζητώ συγνώμη για την παρανόηση, έχεις δίκιο.
Προσωπική μου γνώμη ως προς τα γραφόμενά σου είναι ότι η διαχωριστική γραμμή δεν είναι στην εμφάνιση της τηλεόρασης, αλλά στην εμφάνιση (και οτυς όρους λειτουργίας) της ιδιωτικής τηλεόρασης, τουλάχιστον με βάση αυτά που βλέπω στην Ελλάδα. Και μπορεί να κατηγορηθώ για "επιστροφή στις ημέρες της ΕΡΤ, της ΥΕΝΕΔ κλπ. κλπ.", αλλά ο τρόπος και η μεθοδολογία με τον οποίο εισήλθε η ιδιωτική πρωτοβουλία στη ζωή μας, πολλές φορές με έχουν αναγκάσει να νοσταλγήσω τις παλιές, ρομαντικές (έστω και ελλιπείς σε κάποια ζητήματα ή μονόπλευρες ιδεολογικά) ημέρες.
Ότι έχουμε φτάσει σε υψηλό επίπεδο αποχαύνωσης είναι κάτι παραπάνω από προφανές, διαφορετικά πολλά από τα στοιχεία που διακρίνουν το σύγχρονο Νεοέλληνα θα είχαν εκλείψει άμα τη δημιουργία τους. Είναι όμως μεγάλο αυτό το θέμα, για να το συζητήσω αυτή τη στιγμή.
Φίλη angi διαφωνώ σε πολλές από τις τοποθετήσεις σου :

quote:
1)Ειμαστε ενας λαος ρεμπελος (Ο,τι παει κι ο,τι ερθει...)
2) Ενας λαος ρουφιανος και τεμπελης
3) Μια χωρα που το 70% και παραπανω προσπαθουμε και σαν ονειρο ζωης εχουμε τα 1) και 2)που προαναφερθησαν.
Υποδηλουμενα:
Δημοσιοι υπαλληλοι και καθετι που εμπεριεχει την κρατικη προστασια και την προσωπικη αναλγησια.
Τα ρουσφετια και καθε ειδους παροχολογια για να γινουμε περισσοτερο τεμπεληδες.

Μπορεί να ισχύουν τα ανωτέρω. Θα ήθελες μήπως να μου αναλύσεις ποιο λαό θεωρείς εσύ ικανό και άξιο, να συμπεριλάβεις την ιστορική και κοινωνική του πορεία και να κάνουμε τη σύγκριση μεταξύ λαών; το DNA του Έλληνα (ακόμα και του Νεοέλληνα) δεν περιλαμβάνει την τεμπελιά (για τη ρουφιανιά να το συζητήσω...), μήπως απλά ενσωματώνεται με μακροπρόθεσμη μεθοδολογία στα χαρακτηριστικά μας, με στόχο την πλήρη αποχαύνωση, που αναφέρει ο trexagireve; Εμείς γνωρίζουμε το σήμερα, ο λαός μας όμως προϋπήρχε και μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για πολλά, όχι όμως για τεμπελιά στην πορεία των αιώνων.

quote:
Καλυτερα να εχουμε την Γερμανια χωρις πολεμο...
Ισως μαθουμε να ειμαστε Ελληνες (την νοοτροπια την οποια παντα εκθειαζουμε, πρεπει καποτε να την ακολουθησουμε. Κι επειδη εμεις δεν την γνωριζουμε (400 χρονια σκλαβιας ηταν αυτα....), ας αφησουμε να μας την μαθουν οι αλλοι που την διδαχθηκαν....

Όπως οι Γερμανοί έχουν την παραγωγικότητα, έχουν και τη Siemens, έχουν και τη Deutsche Telecom, έχουν και αρκετά ακόμα. Μην προτυποποιούμε ολόκληρους λαούς, γιατί με αυτή τη λογική είναι σα να αποδεχόμαστε και το παρελθόν τους, το οποίο κάποια στιγμή τους έφερε, υπό το πρίσμα της ακραίας πειθαρχίας τους, να παριστάνουν τα άβουλα στρατιωτάκια στο Τρίτο Ράιχ (ανεξαρτήτως των ορθών ή των λάθος επιμέρους στοιχείων της ιδεολογίας του Χίτλερ). Στοιχεία θετικά, έστω παραγωγικά με τη δική σου ορολογία υπάρχουν σε όλους τους λαούς, καλό είναι να κοιτάμε τη διαχείριση...

quote:
Παραγωγικοτητα σημαινει δουλεια και προσωπικες/ατομικες πρωτοβουλιες, σημαινει ρισκο.
Οποιος δεν το αντιλαμβανεται αυτο, ειναι δικαιο να θεωρειται οτι ανηκει στις υπαναπτυκτες χωρες....και να αισθανεται ετσι...

Αυτή την προσέγγιση της παραγωγικότητας τη βρίσκω αρκετά προβληματική, θα ήθελες να μου την αναλύσεις; Λάβε υπόψη σου μόνο τι ακριβώς σημαίνει ρίσκο, τον ορισμό της έννοιας επένδυση και το "κρίσιμο σημείο" που διαχωρίζει την εργασία από την πλεονάζουσα παραγωγικότητα. Εκ πρώτης πάντως, διαφωνώ κάθετα με τον ορισμό σου. Παραγωγικότητα είναι μία έννοια που συναρτάται με στοιχεία α) συνεργασίας και κοινού στόχου β) διαχείρισης γ) επαγγελματισμού δ) συμμετοχικής στη διανομή των ωφελειών. Το να δουλεύεις και το να ρισκάρεις το μόνο που θα επιφέρει θα είναι αέναο ανταγωνισμό (πολλάκις χωρίς κανόνες) και παραβίαση των όποιων αρχών της δήθεν "ελεύθερης οικονομίας".

quote:
Το καλυτερο ειναι να τα εχεις ολα αυτα, να τα αισθανεσαι...με σκοπο να κανεις καλο στην χωρα σου...Οχι να περιμενεις απο τους αλλους/χωρα/κρατικη εξουσια, να σου τα διασφαλισουν....

quote:
Ή εχεις ενα ιδανικο και προσπαθες γι΄αυτο ή οχι.
Μην περιμενεις το ιδανικο να ερθει να σε βρει...

Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα. Πάντως το θέμα χωράει κουβέντα και δράση ταυτόχρονα.
Και κάτι τελευταίο. Ως δημόσιος υπάλληλος που εργάστηκα στο παρελθόν σε πολύ ανταγωνιστικό χώρο του ιδιωτικού τομέα επί 6ετία (χρηματιστήριο), σε πληροφορώ ότι αυτή η άποψη που υπάρχει σχετικά με την αυξημένη επαγγελματική ευσυνειδησία και ευαισθησία των ιδιωτικών υπαλλήλων σε σχέση με τους δημόσιους υπαλλήλους είναι κατά 75% τουλάχιστον λαθεμένη και αφορά περισσότερο στη δουλικότητα που επιφέρει ο φόβος της ασυδοσίας του ιδιώτη εργοδότη και λιγότερο στο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των δύο κατηγοριών εργαζομένων. Εδώ εντάσσεται και το θέμα της διατήρησης ή μη της μονιμότητας στο δημόσιο, αλλά θα ξεφύγουμε πολύ από την κουβέντα. Επιτέλους όμως, ας σταματήσει αυτή η καραμέλα περί παραγωγικότητας και εργασιακής αφοσίωσης, μόνο δεινά έχει επιφέρει στις επαγγελματικές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και σίγουρα δεν προωθεί το κοινωνικό μέρισμα, αντίθετα ωφελεί τα μέγιστα το εργοδοτικό όφελος.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

02/06/2008, 23:44:35
Φίλε Kostakis, με βρίσκεις more than σύμφωνο αυτο που
λες για την τηλεόραση...Σαν δημοσιογράφος θα προσθέσω
οτι από τότε που ήρθε, έπαψε η είδηση της εφημερίδας κι '
η εφημερίδα να είναι αξιόπιστα...
Φίλη angiσυγνώμη για την αλλαγή φύλου... φίλε D I ουδέν
σχόλιον....
03/06/2008, 07:36:13
Χιούμορ ήταν, αγαπητέ...

In anticipation of my resurrection...

03/06/2008, 10:48:31
Επστρέφοντας στο θέμα για τη μεσαία τάξη, θα έλεγα,
ότι η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης γίνεται συνειδητά
ώστε ο κόσμος να νοιώθει άσχμα που δεν έχει το χρήμα
και να μην αντιδράσει σε΄οτι θα του περάσουν...
Πράγμα που σημαίνει πως σύντομα θα μας περάσουν πολλά
πράγματα ή θα το επιχειρήσουν...
Ωστόσο, όχι απλά συνεχίζεται η ακρίβεια που οδηγεί στην
υπερχρέωση των ανθρώπων, με δάνεια, άλλο ενα συν πρός
την κατεύθυνση του ότι θα μας περάσουν κάποια πράγματα
που θα είναι βαρειά και υποτιμητικά για τον άνθρωπο...
kostakisΜέλος
03/06/2008, 11:37:38
Καλημέρα σε όλους

Φίλε trexagireve μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός ως προς αυτό;

quote:
θα μας περάσουν κάποια πράγματα
που θα είναι βαρειά και υποτιμητικά για τον άνθρωπο

τι ακριβώς περιμένεις;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

angiΜέλος
03/06/2008, 21:07:53
Φιλε μου Κωστακη,
θα εστιασω μονο σε ενα που συμφωνα με την δικη μου λογικη, εμπεριεχει τα παντα:
"Όπως οι Γερμανοί έχουν την παραγωγικότητα, έχουν και τη Siemens, έχουν και τη Deutsche Telecom, έχουν και αρκετά ακόμα".
Αυτοι που δεν εχουν ιστορια και συμφωνα με τα λεγομενα μας (των Ελληνων), μεσα σε 20 χρονια απο την σχεδον ολοκληρωτικη καταστροφη τους και τον παγκοσμιο κατατρεγμο τους,
εχουν καταφερει να επιβληθουν και να αισθανονται οτι ειναι ΓΕΡΜΑΝΟΙ και να υπερηφανευονται πλεον γι΄αυτο.
Στην Γερμανια ειχα ζησει πριν 20 χρονια (να φανταστεις)...
Και ζηλευα τον τροπο που λειτουργουν...!!
Πες μου τί καλυτερο εχουμε να δωσουμε σε αυτο τον τοπο πλεον απο το ξεπουλημα και τη βολεψια μας;
Τουλαχιστον αυτοι δεν ξεπουληθηκαν.
Μακαρι να τους φτασουμε και να ερθουμε στη θεση τους.
Ο,τι ειναι καλυτερο και προς ωφελος μας, δεν το κατακρινομουμε επειδη δεν μπορουμε να το φτασουμε.
Προσπαθουμε να το φτασουμε για να αισθανθουμε καποτε οτι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
Και σε πληροφορω οτι στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ διδασκονται την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ!
Εδω ΟΧΙ!
Αμαλια μου και D.I., ευχαριστω!!
Συμπαθεστατε μου Κωστακη, σε χαιρετω!
Δεν επιτειθομαι,
απλως ειμαι αγανακτησμενη με την υποκρισια που συναντω καθημερινα!

Edited by - angi on 03/06/2008 21:09:03

03/06/2008, 22:05:06
Αγαπητέ Kostakis, είναι εύκολο...Από την φίλη
Angi μου ήρθε το παράδειγμα... Στην Γερμανία πριν λίγα
χρόνια έγινε μια έρευνα όπου το 68% του γερμανικού λαού,
συμφώνησε να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα τους προς το
σκοπό της άμυνας κατά της τρομοκρατίας...
Από αυτό φαντάσου τι έχει να γίνει με την φτώχεια που δέρνει τον
μέσο πολίτη... Ότι και να του πούνε θα το δεχτει πλέον...
Είναι σαν χαμένος και δεν έχει πιά καμια περηφάνεια...