- ΨΥΧΗ - ΣΩΜΑ - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - ΠΝΕΥΜΑ: Τι απογίνονται μετά τον θάνατο?? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Άρα το σώμα, το πνεύμα και η συνείδηση διαλύονται διότι είναι 3 σε ένα. Η ψυχή είναι ζώσα πνοή και αυτή κρατάει όλα τα καλά και όλα τα κακά που υπέστη το σώμα εν ζωή και τα μεταφέρει εκεί που ανήκει.
Ταξίδι στο άγνωστο
__________________________________________________________________________________________________________________________________
[/quote -agelos-]
Αλλά δεν υσχύει να μιλήσουμε μόνο για το ένα μέρος του μηνύματός σου Νεκταρία,
Ας συνεχίσουμε για να μην το καταλάβουν λάθος και τα άλλα μέλη.
Παρακάτω λες: « άρα το σώμα το πνεύμα και η συνείδηση διαλύονται διότι είναι 3 σε ένα».
Είναι γεγονός ότι το σώμα διαλύεται μετά το θάνατο, τώρα,
το πνεύμα όμως και η ψυχή δεν διαλύονται, αλλά επιστρέφουν στον Πλάστη,
όμως έδώ, υπάρχει για κάθε ψυχή, ένα μέτρο συνειδητότητας που η κατάκτησή της,
αποκτήθηκε με πολύ πόνο και κόπο,(ειδικά πόνο, διότι αλλίως δεν ωριμάζει η άπειρη ψυχή),
κι όταν φεύγει για τον τόπο της η ψυχή, πηγαίνει στο τάγμα που ανήκει, ή στην τάξη που ανήκει,
κατά το μέτρο της συνειδητότητας που ανέπτυξε, όσο χρόνο εργάστηκε στη γη, αν εργάστηκε,
έτσι όταν λέμε, ότι κάποιοι ήρθαν, αλλά δεν έζησαν συνειδητά κι έφυγαν χωρίς στην ουσία να ζήσουν,
λέμε ότι αυτοί, ήταν σ’ όλη τους τη ζωή νεκροί, κατά το Πνεύμα,
κι όταν έφυγαν από αυτό τον κόσμο, έθαψαν τους νεκρούς εαυτούς τους,
κι αυτό σημαίνει, ότι επειδή δεν βίωσαν ξύπνημα,-εγρήγορση, δεν έλαβαν διδαχή
και ορθή διδασκαλία, δεν ετοίμασαν το σώμα της Δόξης,κι έτσι έζησαν μια επιφανειακή ζωή,
και καταλήγουν σε μια κατάσταση Λήθης,
διότι την κατάσταση της Μνημοσύνης δεν την γνώρισαν ποτέ.
Αυτοί είναι δίκαιο να έρθουν πάλι στη γη, να πονέσουν πάλι, για να ολοκληρωθούν,
οι άλλοι όσοι ετοιμάστηκαν, τελειοποιήθηκαν, μπορούν να έρθουν, στη γη,
αλλά ως άγγελοι, χωρίς πάθη, χωρίς πόνο, για να βοηθήσουν μόνο, την εκ πεσμένη ανθρωπότητα να ανανήψει,
αυτά.
quote:
αποκτήθηκε με πολύ πόνο και κόπο,(ειδικά πόνο, διότι αλλίως δεν ωριμάζει η άπειρη ψυχή)
quote:
Αυτοί είναι δίκαιο να έρθουν πάλι στη γη, να πονέσουν πάλι, για να ολοκληρωθούν,
Βρε -agelos- πολύ πόνο περιέχει η θεωρία σου,
σίγουρα μιλάς για τον Χριστιανισμό ?
Που αναφέρεται στα Χριστιανικά κείμενα (Ευαγγέλια)
η μετενσάρκωση και η μετεμψύχωση ?
quote:
έτσι όταν λέμε, ότι κάποιοι ήρθαν, αλλά δεν έζησαν συνειδητά κι έφυγαν χωρίς στην ουσία να ζήσουν,
λέμε ότι αυτοί, ήταν σ’ όλη τους τη ζωή νεκροί, κατά το Πνεύμα,
βοήθησε με λίγο , ποιοι το λέτε αυτό ?
Επίσης μέσα στα τόσα σου κείμενα , δεν εχω δει πουθενά να αναφέρεις το Άγιο Πνεύμα ...
πρόκειται περί παραλήψεως ?

Η ψυχή είναι ζώσα πνοή και αυτή κρατάει όλα τα καλά και όλα τα κακά που υπέστη το σώμα εν ζωή και τα μεταφέρει εκεί που ανήκει.
Ταξίδι στο άγνωστο
__________________________________________________________________________________________________________________________________
[quote -agelos-]
Τώρα η Ψυχή που καλλιέργησε το Πνεύμα του ανθρώπου, κι αυτό έγινε Τέλειο κατά πάντα,
η Ψυχή αυτή, κρατάει όλα τα καλά, όπως λες,τα κακά όμως έχει μάθει να τα μεταλλάσσει,
και να τα κάνει όλα μέσα της αγαθά,
κι αυτό είναι το μεγαλύτερό της επίτευγμα σ' αυτό τον κόσμο,
να μπορεί να μεταστοιχειώνει όλα της τα πάθη και τις κακές της έξεις, σε αρετές,
και να μεταμορφώνετε από δόξα σε δόξα, δια του Αγαπημένου της Ψυχής της!
H Ψυχή αυτή εμπεριέχει το Θείο Σπινθήρα του Πνεύματος, είναι Αθάνατη,
κέρδισε την αιωνιότητα και αναπαύεται πλέον μέσα στην Παρουσία Του,
είναι κι αυτή Θεός κατά Χάρη, διότι κατάλαβε και παραδόθηκε ολοκληρωτικά ,
δεν έχει δικό της εγώ, κινείτε αποκλειστικά όπως οδηγείτε από Άνω,
αφιερώθηκε, ετάχθη, κι επέστρεψε στην προ-πτωτική κατάστασή της,
τώρα στην ενθύμησή της, υπάρχει η προ-ανάμνηση, το πως ζούσε πριν την πτώση της,
στο άλλο Βασίλειο του Πατέρα, στην κατάσταση της μακαριότητας,
άλλα ζει στη γη, σε μια κατάσταση χαρμο-λύπης, διότι η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει ακόμα,
κι έτσι ο προσωπικός αγώνας, κάθε ελευθερωμένης Ψυχής είναι,
να βοηθήσει, ώστε όλοι να έρθουν στην επίγνωση της Αλήθειας..
Bre αεροβάμωνα,
τόσο γρήγορα...έγινε αυτό;..
-ποιό;
-αυτό!"κι όταν θα σμίξουν οι καρδιές μας;"
θαύμα!
θα απαντήσω σε όλα...
όμως να ξέρεις,
το ένα μάτι μου θα σε κοιτά, πάντα με γλυκύτητα,
το άλλο θα σε θωρεί, πάντα με αυστηρότητα,
το ένα χέρι μου θα σου τις βρέχει,
το άλλο χέρι μου θα σ'αγκαλιάζει,
..κι όταν πεθαίνεις.. θα σ' ανασταίνω..
..ωραίος ο σκ-ούφο-ς!
πάντα δικός σου -a-.
Δηλαδή:
[quote]Η φράση του συνομιλητή που θες να σχολιάσεις [/quote] Τα δικά σου σχόλια

Φίλε -agelos- επειδή παρατηρώ κάποιο μικροπροβληματάκι όταν κάνεις "παράθεση" (quote), να σου υπενθυμίσω ότι ο σωστός τρόπος είναι να αντιγράψεις την φράση του συνομιλητή που θες να σχολιάσεις εντός των πλαισίων που εμφανίζονται αφού επιλέξεις το εικονίδιο για τα quotes δηλαδή το
Δηλαδή:
[quote]Η φράση του συνομιλητή που θες να σχολιάσεις [/quote] Τα δικά σου σχόλια

[/quote -agelos-] -ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ-ΣΧΟΛΙΑ.....-ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΜΟΥ!
Βρε -agelos-, τον ευχαριστείς τον Agnostic ο οποίος προσπάθησε να σε βοηθήσει με το να σου υποδείξει πως λειτουργεί η παράθεση (quotes)αλλά παρόλα αυτά συνεχίζεις να το κάνεις λάθος, σα να προσπέρασες το μήνυμα του...

In anticipation of my resurrection...