- Προφητείες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
samuel1974 λέει...Mporeis na exeis kai dikio me th domostatikh sou meleth, alla mporei kai oxi.
Και ο προφήτης μπορεί να έχει δίκιο μπορεί και όχι...
quote:
samuel1974 λέει...H profhteia tou osiou Andrea leei oti 8a boulia3ei h Polh. An twra auto ginei me seismo (kati pou oi Tourkoi gewlogoi fobountai) h katapontismo (kati pou fobountai oi metewrologoi) den to 3eroume.
Αν βουλιάξει η πόλη από σεισμό σε βεβαιώνω πως δεν προκεται να μείνει όρθιο ούτε κολωνάκι που βάζουν στα πεζοδρόμια για να μήν παρκάρουν τα αμάξια πάνω σε αυτά.... Αν τώρα βουλιάξει με καταποντισμό δηλαδή ανέβει η στάθμη της θάλασσας τότε όχι μόνο η Κωνσταντινούπολη θα είναι κάτω από το νερό αλλά και όλες οι παραθαλάσσιες πόλεις του κόσμου... ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΔΕΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ...
quote:
samuel1974 λέει...Eixa akousei apo kapoion gnwsto mou, pou spoudaze pol. Mhxanikos, gia enan ka8hghth (EMP) pou tous elege oti einai 8auma to pws steketai o troulos.
Ξέρεις πόσες φορές στο παρελθόν έχει πέσει ο τρούλος της Αγ. Σοφίας... και κάθε τόσο τον κατασκευάζαν όλο και καλύτερο...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ είναι ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ....

Ο άσπρος σίφουνας....
Η βλακεία είναι δικαίωμα του καθενός.....
Η μετάδοση της, προνόμιο 99% των μελών του φόρουμ...
Ο ασπασμός της, υποχρεωτικός, σύμφωνα με μερικούς ...
Edited by - AZAΧ_ΧΑΖΑ on 27/07/2006 20:40:13
quote:
Αγαπητέ gigenis, νομίζω πως όταν θέλουμε να τονίσουμε κάποια από τα γραφόμενα μας (ή και συνομιλητών μας), το μέγεθος της γραμματοσειράς θα μπορούσε να είναι 4.
Μια χαρά φαίνεται κι αυτό
ελα ομως που τα αναδρα πλασματα δεν βλεπουν τις απαντησεις που δινω και βρισκουν ευκαιρια να αθετησουν τον λογο τους
λοιπον τι θα γινει samuel1974 θα απαντησεις η θα κανεις γαργαρες;;;;;;;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Den apokleietai na eimai kai pio amartwlos (katalalia: ponhroulhs), apo olous mazi tous agnwstikistes, 128eistes kai a8eous synomilhtes
και απο που και ως που βρε χριστιανοπλικτο προβατο ειμαι αμαρτωλος μονον και μονο γιατι ειμαι αθεος;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ποια ειναι η αμαρτια μου
οτι δεν ειμαι προβατο;;;;;;;
απαιτω οι συντωνηστες να λαβουν τα καταληλα μετρα
αντε και μετα μας λενε οτι ο μεσαιωνας περασε
κοιτα ατομο που θα κρινει εμενα
ουστ βρε προβατο στο μαντρι σου γρηγορα
τραβα στον τσοπανη σου να σε <<φτιαξει>> οπως σου αρμοζει
τσπρρρρρρρρρ
μακάρι να ήξερες τι σου γίνεται αγόρι μου και ύστερα ας πουλούσες και πνεύμα!!!

quote:
Ελπίζω πως δεν θα καταφύγουμε στην εύκολη λύση της αμφισβήτησης της αυθεντικότητας των γεγονότων, τουλάχιστον όχι για όλα τα περιστατικά που ανέφερες!
...
***Agnostic,
αν τα δεις με τα μάτια σου, θα πιστέψεις ότι πρόκειται περί προφητειών;
Εύκολη λύση; Δεν θα το έλεγα! Πρέπει να ψάξεις πολύ για να βγάλεις άκρη, αγαπητέ. Πάντως στην ερώτησή σου προς τον Agnostic εγώ θα απαντήσω όχι. Δεν με φτάνει να τα δω με τα μάτια μου, θέλω να εξεταστούν και από ειδικούς για να είμαστε σίγουροι ως προς την χρονολόγιση τους πρώτα-πρώτα, και ως προς τους αποδιδόμενους συγγραφείς τους.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τον άγιο Ανδρέα τον Σαλό και ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα ποιός ήταν και πότε έζησε (σιγά μην τα καταφέρουμε βέβαια). Αλλού βρήκα ότι έζησε τον 6ο αιώνα, αλλού ότι έζησε τον 9ο - βρήκα κάπου ότι πέθανε το 936- και ας μην τον μπερδεύουμε με τον όσιο Ανδρέα τον ασκητή που έζησε τον 13ο αιώνα.
Ρωτάει λοιπόν ο φίλος Σαμουήλ, πώς μπορεί αυτός τον 6ο αιώνα να γνωρίζει για τους Ρώσους;
Ελα όμως που σύμφωνα με διάφορες μελέτες ο άγιος Ανδρέας ο Σαλός έζησε τον 9ο αιώνα και ήρθε ως δούλος στην Κωνσταντινούπολη όταν βασίλευε ο Λέων ο Μεγάλος (886-912).
"Ο Αγ. Ανδρέας ο "σαλός" "Σκύθης τω γένει" γίνεται ο εισηγητής της "σαλότητος" στην πατρίδα του τη Ρωσία. Οι "yurodivi", οι Ρώσοι "δια Χριστόν σαλοί", είναι πολύ γνωστοί και αγαπητοί άγιοι στο ρωσικό λαό."
http://www.i-m-patron.gr/lyxnos/books/salos_ag_andreas.html
Αυτό είναι ένα από τα πολλά site που θεωρούν ότι έζησε τον 9ο αιώνα.
Ο Lennart Rydén όμως, ο Σουηδός Βυζαντινολόγος που πέθανε το 2002, έγραψε ένα βιβλίο-μελέτη για την ζωή του Ανδρέα του Σαλού (The Life of St. Andrew the Fool, vol. I: Introduction, Testimonies and Nachleben. Indices; Vol. II: Text, Translation and Notes. Appendices [Studia Byzantina Upsaliensia 4:1-2], Uppsala 1995).
και εκεί ισχυρίστηκε ότι "η ζωή του Αγίου Ανδρέα του Σαλού" γράφτηκε από έναν συγγραφέα που έζησε στα μέσα του 10ου αιώνα στην Κων/πολη και τοποθέτησε τον ήρωα του στον 5ο αιώνα, εμπνεόμενος από το βιβλίο "Συμεών ο διά Χριστόν Σαλός", του Λεόντιου του επισκόπου Νεαπόλεως της Κύπρου, που έζησε τον 7ο αιώνα.
"Η ζωή του Αγίου Ανδρέα του Σαλού" ήταν πραγματικά πολύ δημοφιλής και διαβάστηκε πολύ στο Βυζάντιο -καθώς και στην μεσαιωνική Ρωσσία- και έχει διασωθεί ένα πλήθος χειρογράφων, ένα υλικό που αποδείχτηκε πολύ δύσκολο για να μπει σε μία τάξη.
Οταν όμως την διαβάσει ένας προσεκτικός αναγνώστης, καταλαβαίνει γρήγορα, ότι "η ζωή του Ανδρέα" είναι ένα κομμάτι ιστορικής φαντασίας.
http://www.byzantium.ac.uk/frameset_spbsnews.htm?obituary_archive/obituaries_2003
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
και απο που και ως που βρε χριστιανοπλικτο προβατο ειμαι αμαρτωλος μονον και μονο γιατι ειμαι αθεος;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ποια ειναι η αμαρτια μου
οτι δεν ειμαι προβατο;;;;;;;απαιτω οι συντωνηστες να λαβουν τα καταληλα μετρα
αντε και μετα μας λενε οτι ο μεσαιωνας περασε
κοιτα ατομο που θα κρινει εμενα
ουστ βρε προβατο στο μαντρι σου γρηγορα
τραβα στον τσοπανη σου να σε <<φτιαξει>> οπως σου αρμοζει
τσπρρρρρρρρρ
Αγαπητέ gigenis, πιστεύω πως προτού ζητήσουμε την επέμβαση από κάποιον συντονιστή για να επέμβει σχετικά με κάποιο μήνυμα ενός μέλους οφείλουμε να εξετάσουμε αν και τα δικά μας μηνύματα οφείλουν επέμβαση ή όχι.
Θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις πάλι τα τελευταία σου μηνύματα, όντας συναισθηματικά αποφορτισμένος από την ένταση της συζήτησης και να αναρωτηθείς μήπως παρασύρθηκες.
Πιστεύω πως υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στα λεγόμενα κάποιου συνομιλητή μας.
Μπορούμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας με έναν έντονο τρόπο.
Αυτό τι αποτέλεσμα θα έχει?
Να κάνουμε τον άλλον να μας ακούσει ή να αρχίσει να αμύνεται?
Μπορούμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας με έναν τρόπο ο οποίος να κάνει τον συνομιλητή μας να νιώθει οτι η αντίθεση μας δεν περιστρέφεται γύρω από την άποψη του αλλά από το πρόσωπο του.
Και πάλι είναι πιθανό να αμυνθεί αν όχι να επιτεθεί.
Μπορούμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στις απόψεις που εκφράζει την δεδομένη στιγμή με έναν τρόπο ο οποίος θα προωθήσει τον διάλογο και θα αφήσει να δημιουργηθεί κάτι το εποικοδομητικό.
Ίσως να μην έχει άμεσα αποτελέσματα κάτι τέτοιο.
Ίσως όμως και να έχει. ![]()
Οπότε, φίλε μου, στο παρακάτω που αναφέρεις:
quote:
θεωρείς πιθανό να επιθυμεί ένας συνομιλητής σου να απαντήσει μετά από αυτό? ![]()

In anticipation of my resurrection...
Έχω αρχίσει λοιπόν και ανοίγω μία τρύπα στο υπόγειό μου. Μόλις φτάσω το επιθυμητό βάθος, θα την γεμίσω με κονσέρβες και νερό. Σκέφτομαι να κάνω και λίγο χώρο για κανένα μπιλιάρδο, να περνάει η ώρα. Έτσι, μόλις τα σημάδια αρχίσουν να φαίνονται, θα μπω μέσα. Προτείνω να κάνεις το ίδιο.
Sorry gia ta greeklish
@ gigenis
Eipes oti mono ypo8eseis mporeis na kaneis gia to an h3ere o Osios Andreas gia tous seismous pou ka8e xrono, me olo kai perissoterh entash, ginontai sthn Tourkia kai deixnoune na sxhmatizoune mia grammh pou plhsiazei pros thn Kwnstantinoupolh.
Se ligo 8a mas peis, oti to BAN to anakalypsane oi treis ierarxes?
3anarwtaw:
Mporouse na h3ere kati tetoio????
Amartwlo den eipa kanenan, oute esena.
Eipa oti den apokleietai, na eimai EGW pio amartwlos ap olous esas mazi.
Gia to anandros den sou apantaw, giati nomizw, oti an sou apanthsw 8a me diagrapsoune. Sou zhtaw eugenika na to pareis pisw!
Oso gia ta probata:
Blepw, 3ereis na ta salagas ta praita. Pws to pes????
"τσπρρρρρρρρρ"
Sarakatsanos eisai?
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
θεωρείς πιθανό να επιθυμεί ένας συνομιλητής σου να απαντήσει μετά από αυτό?
αυτο μπηκε αφου ο συνομιλητης αθετησε τον λογο του
ειχε πει οτι θα απαντησει σε ερωτηση μου οταν απαντησω στο ερωτημα που ειχε θεσει αυτος
εγω εδωσα την αποψη μου και τωρα κανει την παπια
ολους τους αθεους,αγνωστικιστες,δωδεκαθειστες αμαρτωλους
τα ατομα μπορουν να κρινουν τα γραπτα σου
Den apokleietai na eimai kai pio amartwlos (katalalia: ponhroulhs), apo olous mazi tous agnwstikistes, 128eistes kai a8eous synomilhtes
quote:
Eipes oti mono ypo8eseis mporeis na kaneis gia to an h3ere o Osios Andreas gia tous seismous pou ka8e xrono, me olo kai perissoterh entash, ginontai sthn Tourkia kai deixnoune na sxhmatizoune mia grammh pou plhsiazei pros thn Kwnstantinoupolh.
ειπα οτι τοτε ηξεραν οτι μια περιοχη σεισμογενεις που ειναι και παραθαλασια εχει αρκετες πιθανοτητες καποια στιγμη να βρεθει κατω απο το νερο
quote:
Se ligo 8a mas peis, oti to BAN to anakalypsane oi treis ierarxes?
την τυφλα τους δεν μπορουσαν να ανακαληψουν
quote:
Gia to anandros den sou apantaw, giati nomizw, oti an sou apanthsw 8a me diagrapsoune. Sou zhtaw eugenika na to pareis pisw!
οταν κανεις αυτο που οφειλεις (να δωσεις ημερομηνια)τοτε θα το παρω πισω μεχρι τοτε μενει
quote:
Oso gia ta probata:
Blepw, 3ereis na ta salagas ta praita. Pws to pes????
"τσπρρρρρρρρρ"
Sarakatsanos eisai?
απο την αλεξανδρια της αιγυπτου
ο λογος που ξερω απο προβατα ειναι γιατι εχω θειο αρχημαντριτη