ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!! υπάρχει; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!! υπάρχει; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

skeptic30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
skepticΜέλος
04/12/2004, 16:12:44
Ενδιαφέρουσες και αξιόλογες όλες οι απόψεις...

Για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, οικονομικό και οικολογικό ιδίως για μέσα στην πόλη.
Σκέψου τι προβλήματα θα λύνονταν, ρύπανσης, ηχορύπανσης κλπ αν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιδοτούνταν και προωθούνταν από το κράτος αυτοί οι κινητήρες (όπως και του υδρογόνου) σε μικρά αυτοκίνητα για ΙΧ ή και για δημόσια συγκοινωνία μέσα στις μεγαλουπόλεις...
Επίσης απεξάρτηση από τη βενζίνη και τον εξωτερικό οικονομικό έλεγχο (λιγότερο εξ. δημόσιο χρέος) σε σημαντικό βαθμό.
Αυτό σε συνδυασμό με εναλλακτικές οικολογικές πηγές ενέργειας όπως άνεμος, ήλιος, κύματα. Και μη μου πείτε ότι δεν έχουμε από αυτά στην Ελλάδα! Απ' όλα έχουμε. Ακόμη και άφθονο πετρέλαιο για εγχώρια χρήση!
Αλλά ποίος τολμάει από τους πολιτικούς μας να τα βάλει με τα θηρία την στιγμή που ήδη έχουν ξεπουληθεί στο διεθνές κατεστημένο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης...
Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ!

Δεν είναι το χρήμα, είναι ο ΕΛΕΓΧΟΣ!

Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες...

ΑΙΑΝΤΑ, δεν είπα πουθενά για ενέργεια από το μηδέν! Αυτή η πηγή ενέργειας λέγεται ενέργεια από το κενό ή αλλιώς ενέργεια μηδενικού σημείου. Δεν είναι ενέργεια από το τίποτα! Απλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι από που προέρχεται. Είναι κάτι σαν ο σύγχρονος μυστηριώδης αιθέρας (που γέννησε αργότερα τη γενική θεωρία της σχετικότητας για να τον εξηγήσει). Βρίσκεται στους μαγνήτες και αλλού. Έχει σχέση με τις ακόμα άγνωστες ιδιότητες της περιβόητης θεωρίας του ενιαίου πεδίου.
Υπάρχει πρακτική παρατήρηση αυτής της ενέργειας απλά δεν έχει δοθεί ακόμα η σωστή θεωρητική εξήγηση, όπως και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την απόδοση και του τι ακριβώς είναι! (κατά πόσο είναι δηλαδή αξιοποιήσιμη) αλλά αυτό έχει μάλλον σχέση με την αποτελεσματικότητα των μηχανών που θα κατασκευάσουμε. Ακόμα και το πρώτο αεροπλάνο πέταξε μόλις λίγα μέτρα…

Το θέμα πάντως ήταν πριν λίγα χρόνια πολύ επίκαιρο και υπήρχαν μάλιστα σημαντικά άρθρα και σε πολύ αξιόλογα περιοδικά ακόμα και στη Ελλάδα όπως πχ στην Πτήση&Διάστημα (έχω το σχετικό άρθρο) που παρουσίαζαν πολύ σοβαρά το ζήτημα, όπως επίσης και για την σύντηξη (ψυχρή ή θερμή), αλλά τα τελευταία χρόνια έπεσε σιωπή και ένα πέπλο μυστηρίου στον ευρύτερα αποδεκτό επιστημονικό τύπο. Και όλες οι έρευνες πλέον σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούνται από την κατεστημένη σκέψη απάτες άνευ αμφιβολίας!!! Συνωμοσία σιωπής ή απλά τυχαίο γεγονός που οφείλεται στις απάτες και στις διαφορές αποτυχίες και τον φόβο των επιστημόνων μην θεωρηθούν περιθωριακοί;;;;
Περίεργο αν μη τι άλλο!

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ!

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism

skepticΜέλος
04/12/2004, 16:33:39
ALOS, αυτό που λες μου θυμίζει πολύ το τεστ με το «διάβασμα» της σκέψης που αποτελείται από νούμερα ή και απλά σχήματα.
Ένας πολύ στενός και αξιόπιστος φίλος ισχυρίζεται ότι είχε πραγματοποιήσει κάποτε πολλά τέτοια τεστ – πειράματα και μάλιστα με ποσοστό επιτυχίας άνω του 80% (δηλαδή μάλλον απίθανο να τα πετύχαινε στην τύχη!)
Ξεκίνησαν με απλά νούμερα, μετά διψήφια νούμερα και απλά σχήματα!
Μου εξήγησε ότι ήταν σαν να έβλεπε (με κλειστά τα μάτια) μια φανταστική οθόνη μπροστά του και σχηματίζονταν σταδιακά αχνά αλλά με σιγουριά το νούμερο ή το σχήμα που σκεφτόταν ο απέναντί του!!! Απίστευτο ε! Κι όμως, έτσι τα έβλεπε και έλεγχαν τα αποτελέσματα μετά… Τηλεπάθεια;;; Δεν ξέρω…

Επίσης μου εξήγησε ότι το ποσοστό παίζει αναλόγως με το ποίος είναι ο δέκτης και ποιος είναι ο πομπός της σκέψης κάθε φορά. Δηλαδή άλλοι άνθρωποι είναι καλοί δέκτες και άλλοι καλοί πομποί ή κάτι τέτοιο!

Θα επιχειρήσω πάντως ένα ανάλογο τεστ μαζί του σύντομα γιατί με τρωει η περιέργεια και δυσπιστώ μέχρι αηδίας και θα σας δώσω τα ποσοστά!

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism

06/12/2004, 02:37:07
quote:
lamogio
Μόνο που το ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρειάζεται ηλεκτρισμό. Κι ο ηλεκτρισμός παράγεται από εργοστάσια που καίνε πετρέλαιο, λιγνίτη κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο από πυρηνικά, υδροηλεκτρικά κ. α.
Που σημαίνει οτι πάλι στα ίδια ερχόμαστε. Μπορεί το τζάκι να βγάζει καπνιά και το ερκοντίσιο όχι αλλά το δεύτερο χρειάζεται ρεύμα κι αυτό το παίρνουμε από καύσιμο, που σημαίνει καίμε περισσότερο πετρέλαιο.
Το πρόβλημα λύνεται άμα παράγουμε ρεύμα πιό οικονομικά και οικολογικά.

Φίλε lamogio γνωστά πράγματα λες.
Αλλού όμως είναι το θέμα.
Ο skeptic το έπιασε. Ο λιγνίτης ή ο βωξίτης είναι Ελληνικό προϊόν. Που σημαίνει ότι αν παράγουμε περισσότερο ρεύμα και το διαθέσουμε προς ηλεκτροκίνηση τότε θα πετύχουμε την απεξάρτηση από τη βενζίνη και τον εξωτερικό οικονομικό έλεγχο.
Επίσης τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος δεν είναι μέσα στις πόλεις που υπάρχει το πρόβλημα του νέφους. Το φωτοχημικό νέφος που δημιουργούν τα καταλυτικά αυτοκίνητα είναι υπεύθυνο για χιλιάδες καρκινογενέσεις.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το ρεύμα μπορεί να παραχθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Εδώ στην Ελλάδα μπορούμε να έχουμε υδροηλεκτρικά εργοστάσια, αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά τόξα και ίσως εκμετάλλευση των θαλασσίων κυμάτων ή της παλίρροιας.

ALOSΜέλος
06/12/2004, 18:47:52
skeptic όπως ακριβώς τα λές οτι στα είπε ο φίλος σου. Όσο καλύτερος ο
πομπός και ο δέκτης τόσο καλύτερη η επικοινωνία

Αγαπητέ κυνικός

quote:

μήπως προτιμάς να αποφύγεις την απογοήτευση, και να μείνεις με το όνειρο;

Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα πού βρίσκεται η απογοήτευση;

Περιμένω να δώ μερικές εφαρμογές εδώ στην Ελλάδα.

AngelosΜέλος
08/12/2004, 09:03:52
skeptic

quote:

Τώρα εγώ τι να κάνω όμως, να τον πιστέψω ως παντογνώστη και να πω εντάξει αυτός ως φυσικός ξέρει καλύτερα, θα χάσω το χρόνο μου; ή να καθίσω να φτιάξω μία; Εσείς τι λετε;

Εγώ λέω να τη φτιάξεις, να γίνεις πλούσιος, να εξοντώσεις το καπιταλιστικό κατεστημένο, να επαναφέρεις την ελλαδα στη θέση του παγκόσμιου επικυρίαρχου και να τον κάνεις τον παλιοσκοταδιστή να μετανιώσει που σε αμφισβήτησε.

Μην περιμένεις όμως να κρατήσω και την αναπνοή μου μέχρι να το καταφέρεις

Αγγελος.
Ο σκοταδιστής του esoterica.

ALOSΜέλος
10/12/2004, 05:33:45
quote:

Εγώ λέω να τη φτιάξεις, να γίνεις πλούσιος, να εξοντώσεις το καπιταλιστικό κατεστημένο, να επαναφέρεις την ελλαδα στη θέση του παγκόσμιου επικυρίαρχου

Γι'αυτό πρόλαβε το ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ

junk95Μέλος
10/12/2004, 17:10:17
quote:

quote:

Τώρα εγώ τι να κάνω όμως, να τον πιστέψω ως παντογνώστη και να πω εντάξει αυτός ως φυσικός ξέρει καλύτερα, θα χάσω το χρόνο μου; ή να καθίσω να φτιάξω μία; Εσείς τι λετε;

Εγώ λέω να τη φτιάξεις, να γίνεις πλούσιος, να εξοντώσεις το καπιταλιστικό κατεστημένο, να επαναφέρεις την ελλαδα στη θέση του παγκόσμιου επικυρίαρχου και να τον κάνεις τον παλιοσκοταδιστή να μετανιώσει που σε αμφισβήτησε.

Μην περιμένεις όμως να κρατήσω και την αναπνοή μου μέχρι να το καταφέρεις

Καλά, αυτά είναι τζάμπα μαγκιές, αφού ξερουμε όλοι πολύ καλά ότι θα στείλεις τους Άντρες με τα Μαύρα να του κλέψουν την εφεύρεση και να τον γελοιοποιήσουνε.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

kynikosΜέλος
10/12/2004, 18:47:22
quote:
ξερουμε όλοι πολύ καλά ότι θα στείλεις τους Άντρες με τα Μαύρα να του κλέψουν την εφεύρεση και να τον γελοιοποιήσουνε.

Ας τολμήσει, θα στείλω εγώ τους Άνδρες με τα Άσπρα να τον υπερασπίσουν!

Whistlin' Dixie

Yee-haw, boys, yee-haw,

Κ Κούλ Κυνικός.

KrisnnaΜέλος
15/12/2004, 07:42:10
Το παρακάτω Κείμενο υπάρχει στον Smart Guide της Shell (2004-2005):
Το 1874 στην "Μυστηριώδη Νήσο", ο Ιούλιος Βέρν διηγείται τις περιπέτειες μιάς ομάδας Βορείων, οι
οποίοι κατα τον Αμερικάνικο Εμφύλιο Πόλεμο διέφυγαν απο στρατόπεδο των Νοτίων με αερόστατο. Σε μιά απο τις κουβέντες τους σχετικά με το τί θα γίνει σε μιά μελλοντική κοινωνία, ο Μηχανικός της
παρέας αναφωνεί: <<ΝΕΡΟ! ΘΑ ΚΑΙΝΕ ΝΕΡΟ! ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ Η ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ>>.
Η 1η γεννήτρια Υδρογόνου κατασκευάσθηκε το 1874 στο Παρίσι, αλλά η μαγική χρονιά ήταν λίγα χρόνια μετά το 1839 όταν ο Bequerel ανακάλυπτε το ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ φαινόμενο και ο William Grove κατασκεύαζε
την πρώτη κυψέλη καυσίμου. Ωστόσο το πρώτο βήμα για το πέρασμα στην απολύτως καθαρή ενέργεια έγινε τον Απρίλιο του 2003 στην Ισλανδία, όπου δημιουργήθηκε το πρώτο πρατήριο που εφοδιάζει το αυτοκίνητο με Υδρογόνο. Είναι ένα πρατήριο Shell που βρίσκεται στο ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ. Μέσα στο 2003 ακολουθεί η δημιουργία απο την Shell Υδρογονάδικων στο Τόκιο, το Λουξεμβούργο, και το Άμστερνταμ.
Τον Ιούλιο του 2004 ο Jeremy Bentham, Διευθύνων Σύμβουλος της Shell Hydrogen, παρουσίασε κατά την δειάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Υδρογόνο στην Ιαπωνία, την νέα πρόταση της Shell το "Μίνι Δίκτυα" που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω εξέλιξη της αγοράς Υδρογόνου. Τα Μίνι Δίκτυα μπορούν να στηρίζονται σε επιδοτούμενα και ημιεμπορικά προγράμματα και
να περιλαμβάνουν:
1) Στόλους μεταφορά αποτελούμενους απο 100 Οχήματα και πάνω οι οποίοι ανεφοδιάζονται απο μίνι δίκτυα 4-6 μικρών σταθμών ανεφοδιασμού (Βενζίνης - Υδρογόνου)
2) Συνεργασίες μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανίας, βιομηχανίας υποδομών, εταιριών με στόλους οχημάτων, Κυβερνητικών φορέων και φορέων Τοπικής Αυτιδιοίκησης.
ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ-ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΡΥΠΑΝΣΗΣ
Η χρήση του Υδρογόνου ώς καύσιμο παράγει ηλεκτρισμό και θερμότητα και ένα μοναδικό υποπροιόν απο Υδρατμούς και καθαρό νερό. Έτσι η Τεχνολογία του Υδρογόνου μπορεί να συμβάλει στην μείωση των
αερίων θερμοκηπίου και στην βελτίωση της ποιότητας του Ατμοσφαιρικού αέρα φαινόμενα που έχουν προκληθεί απο την χρήση των συμβατικών μορφών καυσίμου.
ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ
Όσον αφορά τον προβληματισμό για την αειφορία των αποθεμάτων Ενέργειας φαίνεται οτι το Υδρογόνο κυριαρχεί ως λύση. Αποτελεί το πλέον διαδεδομένο στοιχείο στην φύση αποτελώντας το 90% του Σύμπαντος.
"Ο κόσμος πρέπει να μπορέσει να νοιώσει ο ίδιος το θαύμα της Τεχνολογίας του Υδρογόνου, όχι απλώς να διαβάζει γι'αυτήν", είπε χαρακτηριστικά ο Jeremy Bentham. Aξίζει να σημειωθεί οτι η Shell
παράγει πάνω απο 7000 τόνους Υδρογόνου την ημέρα, με σκοπό την παραγωγή καθαρότερων παραδοσιακών καυσίμων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

Ydroxoos25Μέλος
21/12/2004, 03:02:53
Ενδιαφέρον το θέμα!

Δεν ξέρω αν υπάρχει ή μπορεί να υπάρξει τέτοια πηγή ενέργειας. Όμως αν σκεφτούμε ότι στο κεφάλι μιας καρφίτσας υπάρχει τόση ενέργεια συμπυκνωμένη όση μας λέει ο τύπος Ε = m c2 τότε η ενέργεια που υπάρχει γύρω μας είναι άπειρη. Το θέμα είναι πώς να την εκμεταλλευτούμε..

Ακόμα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και όποιος ξέρει ας μου απαντήσει. Με τι ενέργεια απομακρύνονται οι γαλαξίες συνεχώς μεταξύ τους;

<< Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της. >>

"Nicola Tesla"