- Ισλάμ ... μια θρησκεία "δηλητήριο" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Από περιέργεια ρωτάω έχει διαβάσει κανείς σας το Κοράνι;
Εγκυκλοπαιδικά φίλε μου
Αν και νομίζω οτι κάπου άλλου το πας , κάνω λάθος ?

Δεν έχω εντρυφήσει σε μεγάλο βαθμό αλλά τα βασικά σημεία νομίζω ότι τα γνωρίζω.

In anticipation of my resurrection...
quote:
και στο κάτω κάτω ποιος οπαδός του Ισλάμ θα μου απαγορεύσει να κάνω κριτική για το δηλητηριασμένο μπόλιασμα που κάνουν στα παιδάκια (αυριανούς "μάρτυρες")
Διάβασε εδώ AitheroVamon τι έγινε όταν υποστήρικσα το ίδιο. Αλλα γράφεις και άλλα διαβάζουν...
Η κριτική γίνεται από ελληναράδες!!!
Edited by - Αίολος on 15/04/2011 15:40:53
Καλώς μας ήρθες!
Edited by - Αίολος on 15/04/2011 15:39:51
Έτσι δε γινόταν πάντα ?

@AitheroVamon ναι έχεις δίκιο αλλού το πάω :)
Το Κοράνι κατά βάση είναι μια προσπάθεια να εκπολιτιστούν οι Άραβες
να αρχίσουν να ζουν ως άνθρωποι με νόμους, κανόνες, υποχρεώσεις δικαιώματα και καθαριότητα. Διότι μέχρι τότε ζούσαν όπως τα ζώα τους.
Στο βαθμό όμως που εμπεριέχει πνευματική διδαχή, αυτή κατά βάση είναι διδαχή Ειρήνης και Αγάπης. Όχι της τέλειας Αγάπης όπως ο Χριστιανισμός αλλά της Αγάπης σίγουρα.
Απλά οι άνθρωποι το έκοψαν και το έραψαν στα μέτρα τους ώσπου το ερμήνευσαν σαν τα μούτρα τους. Έτσι ο αμαθής Μουσουλμανικός πληθυσμός έγινε ουσιαστικά αντίθετος με τα πιστεύο του Κορανίου χωρίς να το ξέρει.
Ότι έχει πάθει και ο Χριστιανός δηλαδή.
Γνώμη μου είναι να μην κατακρίνουμε την θρησκεία αυτήν καθέ αυτή αν οι ιερείς της οι πιστοί της είναι fail.
Δεν είναι δηλαδή η Μουσουλμανική θρησκεία ως θρησκεία δηλητήριο, την παρουσιάζουν έτσι για ιδιοτελείς σκοπούς το εκάστοτε πολιτικο-θρησκευτικό κατεστημένο...
Αυτό βέβαια δεν δίνει συγχωροχάρτι στο απλό μουσουλμάνο, μάτια έχει ας τα ανοίξει...
άλλωστε δεν παρέθεσα κάποιο τμήμα του Κορανίου και το έκρινα
αυτή τη λάθος πορεία του Ισλάμ ήθελα να τονίσω με το βίντεο
Απλα αντίστοιχα "λάθη" του χριστιανισμού διαπραττόταν απο μικρές ομάδες φανατικών ίσως ...
ο φανατισμός ως γνωστον είναι το πρόβλημα οπως αναφέρθηκε κι απο άλλο συνομιλητή , απλά οι Ισλαμιστές ιερείς το έχουν αναγάγει σε κανόνα κι έχει περάσει ως "ιερό".
(Παρεμπίπτοντος δε θα ξεχάσω το βίντεο που εμφανίζετε ιερέας σε κρατική τηλεόραση και δίνει "συμβουλές" πως να χτυπούν τις γυναίκες τους οι άντρες,... που επιτρέπεται και που όχι)
Αυτό εμένα φίλε μου με αναγκάζει να θεωρώ μια θρησκεία ως "δηλητηριασμένη" .
Αν περαστικός απο ενα μέρος δεις ενα πηγάδι μολυσμένο , δεν ψάχνεις να βρεις την αιτία, απλά λες οτι αυτό το νερο ΔΕΝ πίνετε ...
τους ντόπιους θα έπρεπε να απασχολήσουν οι αιτίες που μολύνθηκε το πηγάδι τους όχι εμένα ![]()
Είμαι απο αυτούς που υποστηρίζει οτι οι θρησκείες υπήρξαν/δημιουργήθηκαν εκτός απο την ανάγκη του ανθρώπου για μια "ανώτερη δύναμη" απο αυτόν, στην οποία θα καταλογίσει οτι δεν μπορεί να εξηγήσει, ενσωματώνοντας βέβαια και τη γνώση κάποιον ευφυών ανθρώπων της εποχής για να βάλουν ενα μέτρο στον όχλο ,
όλοι ξέρουμε γιατί απαγορεύεται το αλκοόλ και το χοιρινό, για παράδειγμα, σε αυτούς τους λαούς, αντιθέτως στην "άλλη" πλευρά είναι "ευλογημένο" και το κρασάκι και άλλα πολλά ![]()
Τελος πάντων δεν ειναι το θεμα μας η ανάλυση της καθε θρησκείας , αλλα τα αποτελέσματα της , και προσωπικά τιμώ κάθε θρησκεία επι της γης και το θεωρώ ιερη αξία για τον καθένα που πιστεύει σε αυτή, όποια κι αν είναι,
αλλά με λύπη βλέπω οτι η συγκεκριμένη μάλλον απέτυχε να αλλάξει τους πιστούς της και τόσους αιώνες που διδάσκετε το μονο που εχει κάνει είναι να τους φανατίζει και μόνο.

Δεν αξίζει τον κόπο να σπαταλάς χρόνο για να διαβάζεις ανοησίες ...

ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ/ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Ή ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
25/4/2011