- **οι παγίδες στο internet και ο... "ριζίτης"** - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Αν κάποιος θελήσει να ψάξει στο διαδίκτυο για μια πληροφορία , λογικά θα χρησιμοποιήσει κάποια από τις μηχανές αναζήτησης.
Αν αυτός ο κάποιος θέλει να ψάξει για ένα κομμάτι του χανιώτικου πολιτισμού τους λεγόμενους «ριζίτες» θα πρέπει να βάλει στο μηχανάκι την λέξη «ριζίτες» ή «ριζίτης»
Ιδού τα αποτελέσματα:
Συμπέρασμα: ψάχνοντας ένα παιδί για τις ρίζες του, θα βρεί ένα ριζίτη που δεν αντιπροσωπεύει σε τίποτα την ιστορία και το νόημα του όρου «ριζίτης».
Η παραπληροφόρηση στο internet τελικά, είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να πάθει κάποιος…
ΥΓ.Συγνώμη από τους πραγματικούς «ριζίτες», δεν το ήθελα… ![]()
![]()
![]()
NO Ergot,NO psilocybin 
NO amanita muscaria...
JUST LOVE
Edited by - rizitis on 23/02/2006 18:28:46
φίλε ριζίτη εγώ έψαχνα στο διαδύκτιο να βρω πληροφορίες για το τι ειναι οι παρακάτω έννοιες: peronosporos,Dying Incubus,ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ, WWalker, VELISSARIOS και κοίτα τι βρήκα!!!
http://www.google.gr/search?hl=el&q=peronosporos&meta=
http://www.google.gr/search?hl=el&q=dying+incubus&meta=
http://www.google.gr/search?hl=el&q=wwalker&meta=
http://www.google.gr/search?hl=el&q=VELISSARIOS&meta=
Τελικά μερικοί απο εδω έχετε γίνει πολυ διάσημοι στο διαδύκτιο!!! Σε λιγο θα υπογράφετε και αυτόγραφα!!!![]()
![]()
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...
Και εξηγώ:
Υπάρχει μια παρέα ανθρώπων ,στην οποία συμμετέχω και εγώ, η οποία παρέα γουστάρει την μουσική ,τον χορό, το τραγούδι, και φυσικά το κρασί.
Επειδή η πολιτιστική ιστορία του τόπου μας από το 1950 μέχρι και σήμερα έχει πέσει θύμα ασέλγειας κατ’ εξακολούθηση , αποφασίσαμε να μαζέψουμε λεφτά και να φτιάξουμε ένα site στο οποίο θα καταγράφετε η αλήθεια , η οποία αλήθεια τελικά πάντα είναι πικρή.
Αυτό το αποφασίσαμε πιο πολύ για τους Έλληνες-Κρήτες του εξωτερικού.
Διότι αυτούς του εσωτερικού δεν τους πολυενδιαφέρει ούτε η αλήθεια ούτε το internet.
Σκεφτήκαμε να βάλουμε κάποιες λέξεις κλειδιά στις μηχανές για να βρούμε τα κέντρα παραπληροφόρησης και να τα κατονομάσουμε.
Αναλαμβάνοντας φυσικά πιθανές νομικές κυρώσεις, πράγμα που δεν θα το τολμήσει κανείς διότι εμείς έχουμε την ιστορία και τα στοιχεία της με το μέρος μας.
Ένα κομμάτι της ιστορίας που θέλουμε να καλύψουμε είναι τα «ριζίτικα τραγούδια»
Τα οποία χρονολογούνται από το 1453.
Πέσανε τα μούτρα μου όταν όλες οι μηχανές αναζήτησης έβγαζαν την αφεντιά μου στην λέξη «ριζίτης».
Όχι ότι είναι κακό ή κάτι το παράλογο ότι κάποιος διάλεξε ένα νικ rizitis σε ένα φόρουμ εσωτερισμού. Αλλά κακό είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία να βρει κάποιος που θα ενδιαφερθεί .
Αυτόματα λοιπόν ο «ριζίτης» συνδέετε με κάτι όχι κακό αλλά ξένο προς αυτόν.
Αλλά τι να πει κανείς για αυτήν την κακομοίρα την Ελλάδα , όταν πριν 5 χρόνια έλεγα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μου ότι πρέπει να διατεθούν λεφτά στην ψηφιακή ανάδειξη των πολιτιστικών, πολιτισμικών , και ιστορικών στοιχείων του τόπου μου, έπεσαν τα κοράκια να με φάνε….
Λες και καταλάβαιναν τι τους έλεγα…
Αυτή την στιγμή λοιπόν μια ιστορία 500 χρόνων ,εκπροσωπείτε μέσα από έναν χριστιανό ορθόδοξο αγρότη στις σελίδες ενός φόρουμ μεταφυσικής.
Αυτό όμως δεν είναι κάτι λάθος;
Η παρέα που προανέφερα έχει σαν στόχο να διορθώσει τα κακώς κείμενα!
Αλλά με αυτούς τους ρυθμούς παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο δεν μπορείς τελικά να κάνεις και πολλά.
Ενώ αν τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους και τις κοινωνίας το ήθελαν θα μπορούσαν.
Η Ελλάδα είναι κατ’ εξοχήν πολιτιστικός και πολιτισμικός παράδεισος.
Πέρα από τζατζίκος και σουβλάκος, υπάρχουν σε κάθε γωνιά και δυο νότες να σου πάρουν το μυαλό, υπάρχει και μια ιστορία πίσω από αυτές τις νότες κτλ
Και ερωτώ;
Γιατί στην βικιπαίδεια να μην υπάρχουν 5 άτομα, τα οποία να πληρώνονται για αυτήν τους την εργασία από το υπουργείο πολιτισμού , που θα φτιάχνουν σελίδες με την ιστορία του κάθε τόπου ξεχωριστά δηλαδή της Ελλάδα εν τέλει.
Για την ιστορία σας αναφέρω ότι το site που αναφέρει ότι στην Κρήτη γίνετε πόλεμος με την Ελλάδα το έχω υποδείξει από την πρώτη στιγμή μέσο mail και στο υπουργείο εξωτερικών και στον Γ. Παπαντρέου. Διότι πέρα από την πλάκα που φαινομενικά γίνετε υπάρχει πολύ ιστορία από πίσω που δεν είναι της ώρας…
Άμα πήρατε εσείς απάντηση πήρα και εγώ!
Αλλά ο χριστούλης πριν 2000 χρόνια είπε: «κατά τον λαό και οι βασιλείς αυτού»
Μουρμού λοιπόν που λέει και η γιαγιά μου…
Υγ. φίλε αγνώστικ στο έχω ξαναπεί ότι έχεις χιούμορ και σε πάω με χίλια .
Αλλά πίστεψε με , καλύτερα να μην είχα γραφτεί ποτέ σε κανένα φόρουμ με αυτό το όνομα…
NO Ergot,NO psilocybin 
NO amanita muscaria...
JUST LOVE
PIXELDREAM
YAHOO
άρνηση.
rizitis
quote:
Συμπέρασμα: ψάχνοντας ένα παιδί για τις ρίζες του, θα βρεί ένα ριζίτη που δεν αντιπροσωπεύει σε τίποτα την ιστορία και το νόημα του όρου «ριζίτης».
Ψάχνοντας την Κρήτη θα γνωρίσει και τον ριζίτη πρώτα όμως πρέπει να θελήσει να ψάξει τις ρίζες του.
Μπορείς να εμφανίσεις έναν ριζίτη πάνω από τον ριζίτη ενός forum.
Καλή επιτυχία.
quote:
να φτιάξουμε ένα site στο οποίο θα καταγράφετε η αλήθεια , η οποία αλήθεια τελικά πάντα είναι πικρή.
Παραπληροφόρηση ή όχι, είναι στο κάτω κάτω και στο χέρι μας να αποκαθιστούμε την αλήθεια...
Ξεκίνα λοιπόν να γράφεις και για τους Ριζίτες! Και μετά η αναζήτηση θα βγάζει και κάποιον με το nick rizitis να μιλάει γι' αυτούς! ![]()
![]()

Δεν συμφωνώ όμως, αγαπητέ.
Το οτι επέλεξες αυτό το ψευδώνυμο δεν το βρίσκω καθόλου κακό αλλά με κάνει να καταλάβω οτι το έκανες λόγω της αγάπης σου για τον τόπο σου.
Και θα συμφωνήσω κι εγώ πως μπορείς με τη συνεισφορά σου και τα λεγόμενα σου να πείς αρκετά πράγματα για τους Ριζίτες, εφόσον νιώθεις οτι έτσι θα αποκαταστήσεις τα πράγματα!

In anticipation of my resurrection...