ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

el.elyon35 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
el.elyonΜέλος
22/11/2006, 10:04:15
quote:

quote:
el.elyon
ΑΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΡΑΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ( ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ;
ΤΕΛΙΚΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ topic ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΥΤΟ;
ΜΑΡΑΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ; ...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ....

Δεν νομίζω ότι παίζω ρόλο η θρησκεία στην ελληνικότητα κάποιου.

Πολλοί από τους πρώτους αγωνιστές που πολέμησαν κατά του Τουρκικού ζυγού ήταν μουσουλμάνοι. Οι Αρβανίτες, στην πλειοψηφία τους δεν γνώριζαν ελληνικά. Ολόκληρα χωριά της κατεξοχήν Ελλάδας, δεν μιλούσαν ελληνικά.
Αλλά αν αρχίσεις να αποκλείεις από την Ελληνικότητα τους Αρβανίτες, αρχίζεις να έχεις πρόβλημα. Σκέψου πως σε μεγάλο βαθμό κατοικούσαν Αρβανίτες ακόμη και στην Αθήνα.

Προσωπικά θεωρώ πως μάλλον είμαι Αρβανίτισσα, μιας και η μισή μου καταγωγή είναι από την Ρούμελη και η άλλη μισή από την Πελοπόννησο, μέρη που ήταν τίγκα στους Αρβανίτες κάποτε. Αλλά, έλεος, από την στιγμή που έχω ελληνικό επίθετο, μιλάω ελληνικά, έχω ελληνική υπηκοότητα, ελληνικό διαβατήριο, σπούδασα στα κρατικά ιδρύματα και πληρώνω φόρους στο ελληνικό κράτος, φαντάζομαι πως θεωρούμαι Ελληνίδα όσο όλοι οι άλλοι και δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα ένας προπάππος που κατέβηκε τον 13ο αιώνα από την Αλβανία. Αλλά και να είναι, no problem.
Δεν θα είμαι καλύτερη ή χειρότερη ως μη Ελληνίδα.

Το αυτό ισχύει για τους περισσότερους. Αλλά βλέπεις όταν έγιναν όλα αυτά, ούτε ελληνικό κράτος υπήρχε, ούτε εθνικισμός, ούτε μας είχε γανώσει κανείς τα αυτιά πως οι Αλβανοί είναι κακοί, και είναι ντροπή να καταγόμαστε από αυτούς. Τότε τους κάναμε παρέα, και πολεμούσαμε all together τους Τούρκους.

Την ελληνικότητα κάποιου δεν νομίζω να μπορείς να την μετρήσεις el.elyon, ούτε με βάση τα ελληνικά του, ούτε την καταγωγή του, ούτε την ελληνική του συνείδηση.
Ούτε μπορείς να την τσιγκουνευτείς. Δόξα τον Θεό, τζάμπα είναι.

Οι καταγωγές όλων μας χάνονται στα βάθη της ιστορίας, και κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κατάγεται απ' ευθείας και με βούλα από τους Αρχαίους.

Βλέπεις, η σύγχρονη Ελλάδα δημιουργήθηκε με πρόσμειξη λαών, εθνοτήτων και θρησκευτικών κοινοτήτων, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης. Χρειάστηκε πολύ προσπάθεια και προπαγάνδα για να αποκτήσουν όλοι αυτοί κοινή γλώσσα, ενιαία εθνική συνείδηση, κοινή θρησκεία, σχετική ενότητα, και να την δουν όλοι από το πουθενά απόγονοι του Περικλή.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου, και στο διάολο η φυλετική καθαρότητα. Προτιμώ να μένω σε ένα πολυσυλλεκτικό κράτος, παρά σε κάνα γκέτο των Ελ.

Brie BOY 'ΑΡΒΑΝΙΤΙΣΣA' ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΜΙΛΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ; ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΑΒΝΙΤΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΠΩΣ; ΠΟΤΕ;
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ; Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ;
ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΡΒΑΝΗΤΕΣ ( ΟΙ ΤΟΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ )ΑΝ ΒΛΕΠΑΝΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ;

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

maraki8Μέλος
22/11/2006, 10:27:01
quote:
Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την Ολυμπιάδα...
Τα καταφέραμε... κάναμε την τοξοβολία στο Παναθηναϊκό Στάδιο ενώ 100 μέτρα ποιο κει ο Ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδος θεάς της τοξοβολίας ήταν σε κακή κατάσταση... Είναι αυτό ελληνική συνείδηση?
Κατά την άποψή μου ο εν λόγω χώρος θα έπρεπε να έχει αναδειχθεί και συνδεθεί ΑΜΕΣΑ με το συγκεκριμένο αγώνισμα μέσω τηλεοπτικής κάλυψης.

Ορθότατα αγαπητή μου..Αλλά να ήταν μόνο αυτό...Αν πάει κάποιος στη Νάξο και θέλει να δεί τους Κούρους,θα τους βρεί μετά από κάμποσο δρόμο μέσα σε χωράφια,πεταμένους..καμία μέριμνα..Αν κάποιος θέλει να δεί τους Θολωτούς τάφους της Τίρυνθας,θα απογοητευτεί όταν δεί ότι πρόκειται για ένα παρατημένο και αφύλακτο μέρος,όπου στεγάζει τον έρωτα κρυφών ζευγαριών...Και πολλά ακόμα...Βλέπεις έθιξες ένα θέμα που "πονάει"...

quote:
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΑΡΑ ΜΑΡΑΚΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.
ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η Η ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΑΛΒΑΝΟΣ; Ο ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΟΣ Η Ο ΑΛΒΑΝΟΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Κατά την άποψη μου,είναι καλό βήμα το να ζητείται τουλάχιστον ο ενας να είναι ομογενής.Δεν μπορούμε να ελληνοποιούμε εύκολα,και νομίζω ότι είναι κάτι που δεν το θέλει κανείς μας.Το να λέγεται κάποιος ελληνοαλβανός και τούμπαλιν,νομίζω ότι δεν έχει καμία σημασία.Όπως και να έχει,το ζητούμενο είναι να τους δοθεί η υπηκοότητα,όχι το πως θα λέγονται...
22/11/2006, 11:04:42
quote:
Επειδή αυτή η "Ελληνική συνείδηση" μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους από τον κάθε άνθρωπο, θα μπορούσες να μας πεις πως την εννοείς?

Γλώσσα, σκέψη, πολιτισμός Αυτά τα 3 είναι η βάση της ελληνικής συνείδησης και όχι η θρησκεία.

Σε κάθε εθνική εορτή εκφράζεται η αντίσταση και η επιθυμία του ελληνικού λαού να'ναι ελεύθερος γεωγραφικά, γλωσσικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά να πιστεύει ότι θέλει και όχι ότι του επιβάλλουν!!

Αν τώρα κάποιος μπορεί να μου αποδείξει τεκμηριωμένα ότι το ελληνικό αίμα είναι ανώτερο (πράγμα που θεωρώ τουλάχιστον γελοίο εκτός κι αν καταγόμαστε από ανώτερο εξωγήϊνο είδος) τότε θα προσθέσω σε αυτούς τους παράγοντες και το αίμα. Προσέξτε: Eίπα θα προσθέσω και όχι θα θεωρήσω το αίμα σαν μοναδική παράμετρο ελληνικότητας...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Brie BoyΜέλος
23/11/2006, 18:52:05
Μαράκι, δες εδώ:

Η κάθοδος των Αλβανικών φύλων προς την ελλαδική χερσόνησο γίνεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, που ξεκινά στα τέλη του 13ου αιώνα και διαρκεί μέχρι την έκρηξη της μαύρης πανώλης στα 1348 οι Αλβανοί νομάδες κατευθύνονται προς τη Θεσσαλία, όπου και εγκαθίστανται για αρκετά χρόνια. Έτος εγκατάστασης θεωρείται, από τους περισσότερους ερευνητές , το 1325.

Σχετικά με το δρόμο που ακολούθησαν στη μετακίνησή τους αυτή, οι γνώμες διίστανται. Ο Παναγιωτόπουλος θεωρεί ότι έχοντας ως χώρο εκκίνησης το Άρβανον, ακολούθησαν το «μακρύ δρόμο» (longitudinale) ο οποίος διασχίζοντας τον ποταμό Δεβόλ (βυζαντινός Δεάβολις) και την άνω λεκάνη του Αλιάκμονα, διαμέσου Κορυτσάς, Καστοριάς και Γρεβενών τους έφερε στο Θεσσαλικό κάμπο. Υπάρχει, όμως, και η άλλη άποψη που υποστηρίζει ότι εκτός από αυτόν τον δρόμο, υπήρχε και ένας άλλος, «εγκάρσιος» (transversale) δρόμος που ξεκινούσε από νοτιότερη «κοιτίδα» (περιοχές Πρεμετής – Αργυροκάστρου) και ακολουθούσε τη διαδρομή Αργυρόκαστρο – Ιωάννινα – Αιτωλοακαρνανία.

Είναι από το άρθρο του Πανεπιστημίου Αθηνών που παρέθεσα πιο πάνω.

Όπως βλέπεις, έχεις αρκετά καλές πιθανότητες να είσαι και Αρβανίτισσα.

Τώρα, el.elyon:

quote:
ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΡΒΑΝΗΤΕΣ ( ΟΙ ΤΟΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ )ΑΝ ΒΛΕΠΑΝΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ;

Δεν μιλάω δυστυχώς αρβανίτικα. Ούτε κανένας από την οικογένεια μου, ούτε καν οι γηραιότεροι. Απτά στοιχεία περί αρβανίτικης καταγωγής δεν έχω. Μόνον υποθέσεις κάνω.

Οι σημερινοί Αρβανίτες της Ελλάδας δεν λένε τίποτα. Οι περισσότεροι απλώς αγνοούν (όπως και γω) την καταγωγή τους.

Αντιθέτως οι Αρβανίτες της Ιταλίας, θεωρούν εαυτούς ακόμη και σήμερα μειονότητα.
Τι συνέβη; Μάλλον κάπου η προπαγάνδα λειτούργησε καλύτερα.
Χρειαζόμασταν κόσμο βλέπεις.

Η ονομασία Αρβανόν, Αλβανία κτλ. είναι πολύ παλιότερη του Α' Βαλκανικού. Από τον 13ο αιώνα χρησιμοποιούνται ευρέως για να δηλώσει όλη την περιοχή της σημερινής κεντρικής και βόρειας Αλβανίας. Πιο παλιά, ως επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας η περιοχή λεγόταν Ιλλυρία (Illyricum).

Τώρα, "Αλβανία" το λέμε εμείς. Οι ίδιοι αποκαλούν εαυτούς "Σκιπτάρ", και το κράτος τους "Shqipërisë", ή αλλιώς Σκιπερία. Οι δε Τούρκοι τους ονομάζουν "Αρναούτ".

Τώρα το ερώτημα σου

quote:

δεν το καταλαβαίνω. Σαν τι θα μπορούσαν να πουν δηλαδή;

maraki8Μέλος
24/11/2006, 08:26:45
quote:
Όπως βλέπεις, έχεις αρκετά καλές πιθανότητες να είσαι και Αρβανίτισσα.

Σ'ευχαριστώ αγαπητή μου.Μακάρι να υπήρχε τρόπος να ψάξουμε περισσότερο τις καταγωγές μας.Γειά μας!(πίνω ζεστό καφεδάκι στο γραφείο

el.elyonΜέλος
30/11/2006, 15:50:21
Τώρα, el.elyon:

quote:

Δεν μιλάω δυστυχώς αρβανίτικα. Ούτε κανένας από την οικογένεια μου, ούτε καν οι γηραιότεροι. Απτά στοιχεία περί αρβανίτικης καταγωγής δεν έχω. Μόνον υποθέσεις κάνω.

Οι σημερινοί Αρβανίτες της Ελλάδας δεν λένε τίποτα. Οι περισσότεροι απλώς αγνοούν (όπως και γω) την καταγωγή τους.

Αντιθέτως οι Αρβανίτες της Ιταλίας, θεωρούν εαυτούς ακόμη και σήμερα μειονότητα.
Τι συνέβη; Μάλλον κάπου η προπαγάνδα λειτούργησε καλύτερα.
Χρειαζόμασταν κόσμο βλέπεις.

Η ονομασία Αρβανόν, Αλβανία κτλ. είναι πολύ παλιότερη του Α' Βαλκανικού. Από τον 13ο αιώνα χρησιμοποιούνται ευρέως για να δηλώσει όλη την περιοχή της σημερινής κεντρικής και βόρειας Αλβανίας. Πιο παλιά, ως επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας η περιοχή λεγόταν Ιλλυρία (Illyricum).

Τώρα, "Αλβανία" το λέμε εμείς. Οι ίδιοι αποκαλούν εαυτούς "Σκιπτάρ", και το κράτος τους "Shqipërisë", ή αλλιώς Σκιπερία. Οι δε Τούρκοι τους ονομάζουν "Αρναούτ".

Τώρα το ερώτημα σου

quote:

δεν το καταλαβαίνω. Σαν τι θα μπορούσαν να πουν δηλαδή;
[/quote]
el.elyon:
Brie Boy ''ΑΡΒΑΝΙΤΙΣΣΑ'' ΓΙΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ. ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ ΑΛΛΕΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΤΕ ''ΑΛΒΑΝΟΙ'' ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ; ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ''ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ''

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ''ΕΛΛΗΝΑΣ'' ΝΑ ΤΟ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: 1) ΑΡΧΑΙΟΣ, 2) ΡΩΜΙΟΣ, 3) ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ Ο '' ΕΛΛΗΝΑΣ'' ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.

ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

19cp20ehΜέλος
15/12/2006, 01:44:32
πραγματικος ελλην ειναι αυτος που περνα τη ζωη του με τις αρχες της αρχαιας ελλαδος και του χριστιανισμου πραγματα ταυτοσημα μιας και οτι διδασκει ο χριστιανισμος διδασκε και η αρχαια ελλαδα

τιμιοτητα,αγαπη,ηθος,αξιοκρατεια,αρχες κλπ κλπ

τωρα ποσοι απο εμας μαζι και εγω τα τηρουμε αγνωστο αρα το ποσοι και ποιοι απο εμας ειμαστε πραγματικοι ελληνες αγνωστο

ioaneasΝέο Μέλος
19/12/2006, 23:18:40
Όποιος έχει αμφιβολία ότι είναι Έλληνας, μάλλον δεν είναι.Έλληνας είναι αυτός που πιστεύει αληθινά ότι είναι. Ας ρωτήσει ο καθένας τον εαυτό του!
20/12/2006, 00:25:57
quote:
19cp20eh
πραγματικος ελλην ειναι αυτος που περνα τη ζωη του με τις αρχες της αρχαιας ελλαδος και του χριστιανισμου πραγματα ταυτοσημα μιας και οτι διδασκει ο χριστιανισμος διδασκε και η αρχαια ελλαδα

Καμία σχέση ο χριστιανισμός με την Ελλάδα φίλε μου. Γι'αυτό και ο χριστιανισμός προσπάθησε και προσπαθεί να ξεριζώσει οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα

Η Ελλάδα υπήρξε πριν απ'αυτόν, επιβίωσε μ'αυτόν και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά απ'αυτόν.

macedon

ioaneasΝέο Μέλος
20/12/2006, 12:55:13
Εγώ πιστεύω ότι Χριστιανισμός από μόνος του δεν έκανε κακό ποτέ. Κακό έκανε ο Ιουστινιανισμός ο Θεοδοσιανισμός και ένα κάρο ακόμα άσχετοι που έλεγαν ότι είναι Χριστιανοί ενώ δεν είχαν καμία σχέση με τη διδασκαλία του Χριστού.
Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να κάνουμε τον διαχωρισμό Έλληνας-Χριστιανός γιατί προσβάλουμε κάποιους Έλληνες ήρωες που ήταν Χριστιανοί και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Έλλαδας και για την ελευθερία τη δικιά μας. Άσε που κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι χαίρονται με αυτή τη φαγωμάρα μας και δουλεύουν υπογείως. Αν δεν ενωθούμε θα μας εξαφανίσουν!
29/04/2004, 00:18:12
Καταρχάς να παραθέσω το λινκ στο οποίο βρίσκεται η σελίδα η οποία θέλω να παρουσιάσω περιμένοντας την γνώμη σας...
http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=57125

Φυσαλίδες, μαγνητικά μονόπολα. Eκατομμύρια άλλες γαίες βρίσκονται κάπου στο άπειρο. Ίσως κι εμείς οι ίδιοι να ζούμε σ' ένα άλλο σύμπαν.

Όταν πριν από περίπου 15 δισεκατομμύρια χρόνια, αμέσως μετά το Big Bang, άρχισε να σχηματίζεται το σύμπαν, η ανάπτυξη ζωής ήταν νομοτελειακά δεδομένη. Από το φορτίο του ηλεκτρονίου μέχρι τη μέση θερμοκρασία του σύμπαντος, όλα φαίνονταν να συντονίζονται για ένα και μόνο σκοπό: τη δημιουργία ζωής. Το γεγονός αυτό προκάλεσε από νωρίς μια εύλογη απορία στους επιστήμονες. Είμαστε άραγε τόσο τυχεροί ή μήπως το σύμπαν μας είναι ένα από τα πολλά άλλα σύμπαντα που υπάρχουν;

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

29/04/2004, 00:19:39
Περιορισμένος ορίζοντας

Το ορατό, οικείο σύμπαν έχει ακτίνα περίπου 14 δισεκατομμύρια έτη φωτός ή 4 Χ 1026 μέτρα. Αποτελείται από εκείνα τα σημεία το φως των οποίων είχε το χρόνο να φτάσει σ' εμάς. Αν το αναπαριστούσαμε θα έμοιαζε σαν νοητή σφαίρα η οποία συνεχώς διαστέλλεται. Πέρα από εκεί κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι υπάρχει.

Ωστόσο το 2001 το πείραμα Μπούμερανγκ, που πραγματοποιήθηκε στην Ανταρκτική, απέδειξε ότι το σύμπαν είναι επίπεδο, δηλαδή ο χώρος του μπορεί να εκτείνεται στο άπειρο. Αν λοιπόν ο χώρος είναι άπειρος, τότε, καθώς το σύμπαν διαστέλλεται, ακόμα και τα πιο απίθανα πράγματα κάποτε θα εμφανιστούν στον ορίζοντά μας. Παράλληλα σύμπαντα ή τερατώδη αντικείμενα όπως κοσμικές χορδές και μαγνητικά μονόπολα είναι μερικά από τα αλλόκοτα που ίσως δούμε στο απώτερο μέλλον.

Έτσι εξηγείται και η απορία των κοσμολόγων, γιατί δηλαδή βρισκόμαστε σ' αυτό το συγκεκριμένο σύμπαν όπου οι φυσικές σταθερές, για παράδειγμα, το φορτίο των ηλεκτρονίων, έχουν συγκεκριμένες τιμές και όχι άλλες; Η υπόθεση του πολυσύμπαντος φαίνεται να δίνει την πιο λογική ερμηνεία: Το δικό μας είναι ένα από πολλά, πιθανά διαφορετικά σύμπαντα. Ας δούμε ποιοι είναι οι κυριότεροι τύποι πολυσύμπαντος που εξετάζει η σύγχρονη κοσμολογία.

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

29/04/2004, 00:22:29
Το "απλό" πολυσύμπαν

Άπειρα παράλληλα σύμπαντα δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από μας στοιχειοθετούν το πολυσύμπαν τύπου Ι. Αυτό είναι σήμερα το πιο διαδεδομένο κοσμολογικό μοντέλο. Επιπλέον αντιμετωπίζει τις λιγότερες αμφισβητήσεις. Σε απόσταση περίπου 1028 μέτρα από τη Γη πρέπει να υπάρχει μια άλλη πανομοιότυπη Γη κι ένας άλλος εαυτός μας. Έχει την ίδια εμφάνιση μ' εμάς και μοιραζόμαστε περίπου τις ίδιες αναμνήσεις.

Ωστόσο ζει μια διαφορετική ζωή, έχοντας κάνει τις επιλογές που εμείς απορρίψαμε. Η συγκεκριμένη απόσταση είναι τεράστια, ακόμα και για τα αστρονομικά δεδομένα. Έτσι δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε τα κοσμικά μας αντίγραφα. Δεν αποκλείεται όμως να συμβεί κάτι τέτοιο στο απώτερο μέλλον, καθώς η συνεχής επέκταση του σύμπαντός μας θα συμπεριλάβει αναπόφευκτα καινούριες περιοχές.

Όπως ακριβώς ένα πλοίο που δεν είναι ορατό πριν εμφανιστεί στον ορίζοντα, δε σημαίνει ότι επειδή δεν το βλέπουμε δεν υπάρχει. Θεωρητικά, σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια οι απόγονοί μας θα αντικρίσουν τα μακρινά αυτά σύμπαντα.

Αυτά.. ως εδώ το copy paste, τα υπόλοιπα βρίσκονται στο λινκ που παραθέτω στο πρώτο ποστ...

Νομίζω πως είναι αρκετά ενδιαφέρον το θέμα....
Ευχαριστώ .. με φιλική διάθεση..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

Herc.grΝέο Μέλος
07/07/2007, 23:46:45
Θέλω να σας προσκαλέσω στο νέο μου site για το ρέϊκι, καθώς και στο forum των συζητήσεων, ανταλλαγών απόψεων, πληροφοριών και γνώσης γύρω από αυτό. http://www.geocities.com/force1_gr/reiki.html και http://greekreiki.16.forumer.com
Ελπίζω να μεγαλώσουμε την παρέα μας και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο στην πρόοδο και την ανάπτυξή του.
Με σεβασμό, τιμιότητα, ευγνωμοσύνη, χαρά και αγάπη,
Ηρακλής.
09/07/2007, 07:45:16
Αγαπητέ Herc.gr, καλώς ήλθες κοντά μας!
Σου εύχομαι να έχεις μια ευχάριστη διαμονή!

Σ' ευχαριστούμε για την πρόσκληση που μας απευθύνεις στον χώρο σου, όπως λες κι εσύ άλλωστε είναι σημαντικό οι άνθρωποι να έχουν την διάθεση να βοηθήσουν τους γύρω τους στην προσπάθεια τους για πρόοδο κι εξέλιξη!
Καλή συνέχεια λοιπόν και στην δική σου προσπάθεια!

Σχετικά με το Ρέϊκι, θα ήταν καλό προτού ανοίξουμε ένα νέο θέμα να συμβουλευτούμε την Αναζήτηση (επάνω δεξιά στην σελίδα).
Εκεί μπορούμε να υποβάλλουμε τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που μας ενδιαφέρει κι αν επιλέξουμε την εμφάνιση αποτελεσμάτων βάσει τίτλου θέματος μόνο, θα βρούμε όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις.
Αν υπάρχει κάποιο ενεργό θέμα μπορούμε να συνεχίσουμε σ' αυτό ώστε να αποφύγουμε τα διπλά θέματα.

Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει το σχετικό θέμα (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Θα μπορούσες λοιπόν να συμμετάσχεις σ' εκείνο το θέμα, να διαβάσεις τις απόψεις κάποιων μελών σχετικά με το Ρέϊκι αλλά και να απευθύνεις κι εκεί την πρόταση σου καθώς μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους ανθρώπους.

Το θέμα αυτό λοιπόν απενεργοποιείται καθώς η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο παρεμφερές προτεινόμενο θέμα.

In anticipation of my resurrection...