- Εννεάδες του Πλωτίνου (Σειρά Γνώσης) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
«Κι αν ακόμη φονεύση κάποιος κατά το θέλημα του Θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξει ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του Θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβή πιο μιαρή από οιοδήποτε φόνο»! Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ΄σελ. 195, Adversus Judaeos 48.873.18-"Αγιος" Χρυσόστομος
Καλά για τον Σέσοστρι δεν μιλάμε. Αυτός είναι κολλημένος για τα καλά, και δεν υπάρχει θεραπεία.
Αυτή δεν είναι απάντηση στα Λακωνικά του Παυσανία. Αν σου δείχνω κάτι και εσύ μου δείχνεις κάτι άλλο, σημαίνει πως προσπαθείς να αποφύγεις την αλήθεια. Θα ήταν πιο λογικό και πιο συγκρατημένο να εκφράσεις τις αμφιβολίες σου για την ψυχολογία και ηθική των αρχαίων θυσιαστών, παρά να τις αρνηθείς ΑΜΕΣΩΣ ως "συμβολικές" και "μυθικές" ως ένας Ρασσιάς, που δεν αντιπροσωπεύει ούτε το 1% της αρχαιοελληνικής πραγματικότητας. Ή παρά να τις θεωρήσεις ΑΜΕΣΩΣ τραγικό λάθος και δεισιδαιμονία χωρίς βάση.
Και θα ήταν καλύτερο να μελετήσεις τους φόνους στο όνομα των Θεών σου(δεν σε νοιάζει;) παρά να μεταπηδήσεις στους φόνους του Ιεχωβά. Αυτό δεν είναι αναζήτηση της αλήθειας, το καταλαβαίνεις έτσι;
Σου είπα πως ένας φόνος που γίνεται στο όνομα οποιουδήποτε θεού δεν θεωρείται κακός(από εκείνον που πιστεύει στον συγκεκριμένο Θεό). Αυτό δεν σημαίνει πως τον δέχομαι ως σωστό, εξαρτάται τί πιστεύω και εγώ.
Όταν μιλάς για ανθρωποθυσίες των τζιχαντιστών πρέπει να αναφέρεσαι στην αυτοκτονία τους, για να κερδίσουν τον παράδεισο. Όχι στον φόνο των άπιστων.
Εσύ ως Χρυσή Αυγή αν έχεις για Θεό την Ελλάδα δεν θεωρείς σωστό τον φόνο του εχθρού της(πολιτικού/εθνικού) και επίσης δεν θεωρείς αναγκαία των ανθρωποθυσία των πολεμιστών - ηρώων της;
quote:Το ξαναλέω, η ζωή τους θα είναι ένα ατελείωτο βάσανο και το τέλος τους ένα άδοξο και βιαστικό γεγονός που την άλλη μέρα δε θα θυμάται κανένας, μέχρι οι σταγόνες της πρώτης βροχής να αλιώσουν το κηδειόχαρτο που κολήσανε στην κολώνα τα κοράκια.....
Όσο για μετά θάνατον?Αν δεν υπάρχει Παράδεισος - Κόλαση κ.λ.π. όλα πάνε στράφι, αν υπάρχει τα καζάνια και οι χύτρες ταχύτητας περιμένουν να τους φιλοξενίσουν στα απόκοσμα τοιχώματά τους, ειδικά όσους έμεσα ή άμεσα χύσουν ανθρώπινο αίμα.
Ωραια μουσικη παιζεις.
Μολις καταφερες να κανεις το αιμα σου οξινο με τετοιες σκεψεις.
Εσυ βραζεις φιλε μου.
Edited by - lydiosp on 23/01/2015 06:03:59
quote:
Το ξαναλέω, η ζωή τους θα είναι ένα ατελείωτο βάσανο και το τέλος τους ένα άδοξο και βιαστικό γεγονός που την άλλη μέρα δε θα θυμάται κανένας, μέχρι οι σταγόνες της πρώτης βροχής να αλιώσουν το κηδειόχαρτο που κολήσανε στην κολώνα τα κοράκια.....
Όσο για μετά θάνατον?
Αν δεν υπάρχει Παράδεισος - Κόλαση κ.λ.π. όλα πάνε στράφι, αν υπάρχει τα καζάνια και οι χύτρες ταχύτητας περιμένουν να τους φιλοξενίσουν στα απόκοσμα τοιχώματά τους, ειδικά όσους έμεσα ή άμεσα χύσουν ανθρώπινο αίμα.Αυτά για την ώρα.
The truth of Ninja will prevail.
Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι με τέτοια ποστ δεν τραβάς την προσοχή της συζήτησης πλέον.
quote:
Μολις καταφερες να κανεις το αιμα σου οξινο με τετοιες σκεψεις.
Το δικό μου αίμα φίλε μου έχει Ph=-1!
Ίσως να σας ακούγεται δηλητήριο η "φωνή" μου, όμως αυτή είναι η πικρή αλήθεια και τρέμετε να την αντικρύσετε, κατά τα άλλα έχετε και το θράσος να προκαλείτε το θηρίο της αποκάλυψης να εμφανισθεί.
Να μη ξεχάσετε τα μπεμπιλίνο σας, μπασιμπουζούκοι.
quote:
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι με τέτοια ποστ δεν τραβάς την προσοχή της συζήτησης πλέον.
Ποιά συζήτηση ρε αθεόφοβε?
Πότε μάθατε να κάνετε συζήτηση στο συνάφι σας? Και τι να πείτε?
Κατήχηση? Αυτό δεν είναι συζήτηση, για να συζητήσετε εδώ φίλε μου στο εν λόγω μαγαζί, πρέπει να ανοίξετε κανά βιβλίο, τα μέλη στα οποία επιτίθεστε έχουν γνώσεις που εσείς λιγοψυχάτε να αποκτήσετε και λογικό είναι, πως ένα πρόβατο να γίνει αλεπού άμα έχει βολευτεί στο μαντρί και περιμένει το μαχαίρι?
Δικαίωμά του βέβαι του κάθ ενός να διαλέγει, δικαίωμά μας όμως και να κρίνουμε ένα συνάφι που έχει καταστρέψει τη χώρα μας, το μέλλον μας, τα ιδανικά μας με το να "βελάζει αγριεμένα" όταν βλέπει ανθρώπους να πετάνε την προβιά και να ξεγράφουν το "μαντρί".
quote:
Εσυ βραζεις φιλε μου.
Παιδιά ακούστε να δείτε, εγώ βράζω και ψήνομαι, τρώω τα μούτρα μου και ξανασηκώνομαι ακόμη ποιό δυνατός, έχω ανησυχίες για μιά ολόκληρη κοινωνία που σαπίζει στη βλακεία που τη διδάξατε, πάρτε το απόφαση, οι αλυσίδες που φοράνε οι άνθρωποι έχουν ραγίσει, το σφυρί που θα τις κάνει θρύψαλα είναι έτοιμο και δεν μπορείτε να το σταματήσετε.
Σε 100 χρόνια τα καθεστώτα που θέλουν τον άνθρωπο υπόδουλο θα αποτελούν ένα σιχαμένο κομμάτι της Ιστορίας.
Εγώ φίλε τάδε, έμαθα να αντέχω στη μάχη με τον εαυτό μου.
Ξέρεις πόσες φορές έκανα εμετό και ήμουνα ψυχολογικά ράκος, για να πετάξω από πάνω μου τις ψυχικές αλυσίδες που είχαν φορέσει ΚΑΙ σε εμένα?
Δεν είναι εύκολο φίλε μου να κερδίσεις τέτοιες μάχες, εύκολο είναι να συμβιβαστείς, να σκύψεις, να γονατίσεις και να ζητήσεις απο τον τάδε αφέντη σου λίγη γαλήνη.
Όχι φίλε μου, δεν προσκυνώ κανέναν ούτε ζητάω ανταμοιβή απο κανέναν θεό για να κάνω κάτι καλό, κάνω αυτό που νιώθω και αναλαμβάνω και την ευθύνη, εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό? Η θα κατεβάζεις χριστοπαναγίες και μετά θα πας να κάνεις το σταυρό σου ζητώντας συγχωροχάρτι όπως συνηθίζουν οι χριστιανότατοι ελληνάρες? Λέω ψέματα?
Και στην τελική εγώ σαν Ninja έχω βρει τον δρόμο μου, μέσα από το βράσιμό μου καταφέρνω και πορεύομαι μιά χαρά στη ζωή, μέχρι στιγμής δόξα τους Θεούς κανείς δεν ήρθε να μου κόψει το ρεύμα, δεν έχω παράπονο ούτε ονειρεύομαι ανάκτορα και λίαρ τζετ.
Όσο για το Θάνατο? Αν υπάρχει κάτι πέρα απ' τη ζωή μας, εγώ πάω Άδη, οπότε έτσι κι' αλλιώς δεν έχω ν' ανησυχώ για τα τέρατα που φοβάστε.
Αυτά για την ώρα.....
The truth of Ninja will prevail.
Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.
quote:Δεν ειναι κατι που ανεβαζει την αδρεναλινη.
Σιγα σιγα διαπιστωνεις οτι δεν χρειαζεσαι καμια ταυτιση,καμια εξαρτηση και κανεναν προσδιορισμο απο ιδεολογιες,θεωριες ακομη και ανθρωπους!
Διαπιστωνεις οτι και οι δεσμοι με την οικογενεια σου! ειναι και αυτοι προβλημα.Γιατι ειναι εξαρτησεις συναισθηματικες.Αισθανεσαι αυθυπαρκτος και γεματος ακομη και αν εισαι κενος εσωτερικα!
Αλλα ΠΡΕΠΕΙ να περασουμε απο τις φασεις που θα μαλωνουμε μεταξυ μας.Για να καταλαβουμε την απατη αυτης της εντασης.
Και μολις βγαζεις τις εντασεις γινεσαι πιο δεκτικος στα λεπτοφυη επιπεδα(Που τα λεμε μεταφυσικα).
Περισσότερο σαν περιγραφή μιας πνευματικής ενηλικίωσης μου φαίνεται αυτό.
Edited by - Heretic on 23/01/2015 11:41:27
quote:
Το κλου είναι ότι στο πακέτο του ανθρωπομορφικού projection που έκαναν για τους θεους τους οι αρχαίοι, υπήρχε ένα μάτσο ιδιοτήτων, με προεξάρχουσα την Αθανασία, όπως λες,
που μπορεί να μην ήταν η 'απόλυτη' παντογνωσία ή παντοδυναμία,
αλλά σίγουρα ήταν πολύ παραπάνω από τα όρια και τις δυνάμεις του "κοινού θνητού" και εξέφραζε κατά κάποιο τρόπο και τα όνειρα ή τις επιθυμίες του, μια παράδοση που ακόμα και τώρα συνεχίζεται πχ. στο Χόλυγουντ και στο Αμέρικα κυρίως από όπου βγαίνουν όλοι αυτοί οι Μπατμαν, Σούπερμαν, Σπάιντερμαν, Θαντερκατς, ΚαπτενΑμέρικα, ΧΜεν, και όλος αυτός ο συρφετός των 'ματσό' υπερηρώων.....
Α, και όσον αφορά τη "μη παντοδυναμία", εγώ περισσότερο βλέπω ότι αυτή είχε να κάνει με δικές τους ενδοοικογενειακές έριδες και τσαμπουκο-μαγκίτσες παρά με μη παντοδυναμία ως προς τον κόσμο και τους ανθρώπους........
Πρακτικά, και όσον αφορά τους ανθρώπους της τότε εποχής, ήταν και θεωρούνταν αν όχι ολικώς παντογνώστες, τουλάχιστον παντοδύναμοι (με τους συμβατικούς όρους)
.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Ο Όμηρος λένε οι μελετητές ότι το έκανε(ανθρωπομορφισμό), όχι οι αρχαίοι στο σύνολο. Οι περισσότεροι λένε πως το ανάκτορο των Θεών είναι μια απεικόνιση της ακόλαστης ζωής της αριστοκρατίας εκείνη την εποχή.
Οι Θεοί δεν είναι παντοδύναμοι, δεν κατέχουν κάθε δύναμη, αλλά ο καθένας έχει ένα πόστο και όρια. Ακόμη και η παντογνωσία τους λείπει, αφού πίσω από την πλάτη του Δία γίνονται πράγματα που δεν γνωρίζει.
Μάλιστα υπάρχουν δυο αντιφατικές απόψεις. Η μια λέει πως οι Θεοί υπάγονται και αυτοί στο Πεπρωμένο, ενώ η άλλη πως ο Δίας το καθορίζει.
Τί εννοείς παντοδύναμοι, και ποιες είναι οι πηγές σου;
ΥΓ Με τον ανθρωπομορφισμό, εννοούμε όχι τόσο την ανθρώπινη απεικόνιση αλλά την ανθρώπινη συμπεριφορά που συνήθως παρουσιάζει πάθη και έλλειψη ηθικών αρχών.
Edited by - Διονύσιος Σκυλόσοφος on 23/01/2015 13:41:11
Εκεί φαίνονται για πρώτα φορά οι ηθικές ανησυχίες των ανθρώπων της εποχής, κάτι που κορυφώθηκε με τον Ησίοδο.
Ενώ στην Ιλιάδα οι Θεοί είναι εντελώς ακόλαστοι, στην Οδύσσεια το σκηνικό αλλάζει. Μάλιστα ενώ στην Ιλιάδα κατά τον θάνατο του αντιπάλου ο ευγενής ξεσπά σε θριαμβευτικούς πανηγυρισμούς, στην Οδύσσεια ο Οδυσσέας λέει στην Ευρύκλεια να μην χαίρεται που γέμισε το σπίτι του από τους σκοτωμένους μνηστήρες.
quote:
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Καλά για τον Σέσοστρι δεν μιλάμε.
Για να μιλήσης, πρέπει να έχεις προηγουμένως κάτι για να απαντήσης.
quote:
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Αυτός είναι κολλημένος για τα καλά, και δεν υπάρχει θεραπεία.
Ένδεια επιχειρημάτων Σκυλόσοφου, = γαργάρα.
*
quote:quote:
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Καλά για τον Σέσοστρι δεν μιλάμε.
Για να μιλήσης, πρέπει να έχεις προηγουμένως κάτι για να απαντήσης.quote:
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Αυτός είναι κολλημένος για τα καλά, και δεν υπάρχει θεραπεία.
Ένδεια επιχειρημάτων Σκυλόσοφου, = γαργάρα.
*
Και τί θες να κάνουμε; Να πετάμε την μπάλα ο ένας στον άλλο;
Εγώ λέω για την θυσία που απαιτούσε η Άρτεμη, εσύ μου λες για τους φόνους που απαιτούσε ο Γιαχβέ για τους παραβάτες. Έτσι θα συζητήσουμε;
Πρέπει να τα εξετάσουμε καθολικά αυτά τα πράγματα, δίχως προκαταλήψεις, διαχωρισμούς, εθνικισμούς.
Οι εκατονταδες χιλιαδες αμβλωσεις που γινονται ετησιως τι ειναι;
Θυσια ή φονος;;;
321
quote:
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Και τί θες να κάνουμε; Να πετάμε την μπάλα ο ένας στον άλλο;Εγώ λέω για την θυσία που απαιτούσε η Άρτεμη, εσύ μου λες για τους φόνους που απαιτούσε ο Γιαχβέ για τους παραβάτες. Έτσι θα συζητήσουμε;
Πρέπει να τα εξετάσουμε καθολικά αυτά τα πράγματα, δίχως προκαταλήψεις, διαχωρισμούς, εθνικισμούς.
Η συζήτησή μας Σκυλόσοφε, ήταν για την Βίβλο, τις αντιφάσεις της, και τα εγκλήματα του Γιαχβέ κατά των ίδιων των Εβραίων και των άλλων λαών, είτε απ' ευθείας από τον ίδιο, είτε κατ' εντολήν του. Στην αρχή άρχισες να λες τα δικά σου, όταν όμως άρχισες να τα βρίσκεις σκούρα με τις απαντήσεις, το γύρισες κατά την συνήθη πρακτική των χριστιανοτρόλ εδώ μέσα, στην αρχαία θρησκεία και τις ανθρωποθυσίες και παρέσυρες εκεί και τους άλλους σ' αυτό, λες και εμείς είμαστε αρχαιόθρησκοι και το πρόβλημά μας είναι το τι έκαναν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες. Παράτα λοιπόν τις μαϊμουδιές και απάντησε, αν έχεις τα φόντα, στα ερωτήματα που σου θέτουν σχετικά με τον εκληματικό θεό και τους όχι και τόσο ηθικούς προπάτορες που πιστεύεις, και μη προσπαθείς να παρασύρης τη συζήτηση σε άλλο γήπεδο...
*
Περιμενα απαντηση για την φραση προς την Ελληνιδα(''σκυλι''),αλλα δεν την πηρα.Η προσφιλης μεθοδος.....παμε σε αλλο χωριο.
Μονο που οι προθεσεις μας,οι δυνατοτητες και η ιδια η αληθεια αποκαλυπτεται και απο ενα χωριο
7 οἱ δὲ διελογίζοντο ἐν ἑαυτοῖς λέγοντες ὅτι ἄρτους οὐκ ἐλάβομεν.
8 γνοὺς δὲ ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· τί διαλογίζεσθε ἐν ἑαυτοῖς, ὀλιγόπιστοι, ὅτι ἄρτους οὐκ ἐλάβατε;
Για να δουμε τι θα καταλαβετε τωρα.
321
quote:
nediB
Φιλε Sesostris δικη σας τακτικη να πηδατε απ'το ενα θεμα στο αλλο,διοτι αδυνατητε να απαντησετε.
Περιμενα απαντηση για την φραση προς την Ελληνιδα(''σκυλι''),αλλα δεν την πηρα.Η προσφιλης μεθοδος.....παμε σε αλλο χωριο.
Κατ' αρχήν nediB την ερώτηση δεν την απήυθυνες σε μένα, γιατί εγώ έχω απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που μου απευθύνουν, και δεν συνηθίζω τις γαργάρες. Δεν μπορώ όμως να απαντώ και σε ερωτήσεις προς άλλους. Εν πάση περιπτώσει όμως μιας και την απευθύνεις σε μένα,το επίμαχο χωρίο βρίσκεται στο κατά Μάρκον, ενώ αυτός που έγραψε το κατά Ματθαίον 15, 22 κ.ε. την αναφέρει απλώς Χαναναία. Είναι κι αυτή μια από τις πολλές αντιφάσεις των ευαγγελίων.
ἀκούσασα γὰρ γυνὴ περὶ αὐτοῦ, ἧς εἶχε τὸ θυγάτριον αὐτῆς πνεῦμα ἀκάθαρτον, ἐλθοῦσα προσέπεσε πρὸς τοὺς πόδας αὐτοῦ· ἡ δὲ γυνὴ ἦν Ἑλληνίς, Συροφοινίκισσα τῷ γένει· καὶ ἠρώτα αὐτὸν ἵνα τὸ δαιμόνιον ἐκβάλῃ ἐκ τῆς θυγατρὸς αὐτῆς. ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτῇ· ἄφες πρῶτον χορτασθῆναι τὰ τέκνα· οὐ γάρ ἐστι καλὸν λαβεῖν τὸν ἄρτον τῶν τέκνων καὶ τοῖς κυναρίοις βαλεῖν. Μαρκ. 7, 25-27
Η ουσία όμως δεν έγκειται στο αν η γυναίκα αυτή ήταν Ελληνίδα, ή Ελληνόφωνη Συροφοινίκισσα, ή Χαναναία, η ουσία βρίσκεται στο ότι ο Ιησούς των ευαγγελίων, ήλθε για να σώση τους Εβραίους και όχι τους άλλους λαούς, και αυτό φαίνεται καθαρότερα στο κατά Ματθαίον 15,24 που φέρεται να της απαντά, "οὐκ ἀπεστάλην εἰ μὴ εἰς τὰ πρόβατα τὰ ἀπολωλότα οἴκου Ἰσραήλ." Όλοι οι άλλοι είναι σκυλιά.
*
Ησ. 25,7 χρίσονται μύρον. ἐν τῷ ὄρει τούτῳ παράδος ταῦτα πάντα τοῖς ἔθνεσιν· ἡ γὰρ βουλὴ αὕτη ἐπὶ πάντα τὰ ἔθνη.
Μεχρι και τα Ευαγγελια
19 πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος,
το σωτηριο σχεδιο του Θεου αφορουσε ολα τα εθνη
========================================================================
Οσο για την Ελληνιδα,εκτος των αλλων που ειπαμε, υπαρχουν αρκετα χωρια που δειχνουν οτι ο Θεανθρωπος γνωριζε τις σκεψεις των ανθρωπων.
Γιαυτο και ο στιχος στην προηγουμενη παραθεση μου.
321
quote:
nediB
Φιλε Sesostris,απ'την Π.Διαθηκη
Ησ. 25,7 χρίσονται μύρον. ἐν τῷ ὄρει τούτῳ παράδος ταῦτα πάντα τοῖς ἔθνεσιν· ἡ γὰρ βουλὴ αὕτη ἐπὶ πάντα τὰ ἔθνη.
Πρώτον παραλείπεις σκόπιμα να αναφερθής, στο 25, 1 κ.ε. του Ησαΐα απ' όπου φαίνεται καθαρά ότι αυτά αφορούν τους πιστούς του Γιαχβέ, γιατί οι άλλοι εξολοθρεύτηκαν και ξεθεμελιώθηκαν οι οχυρές πόλεις τους σε τέτοιο βαθμό, που θα μείνουν ερείπια στους αιώνες.
Κύριε ὁ Θεός μου, δοξάσω σε, ὑμνήσω τὸ ὄνομά σου, ὅτι ἐποίησας θαυμαστὰ πράγματα, βουλὴν ἀρχαίαν ἀληθινήν· γένοιτο, Κύριε· ὅτι ἔθηκας πόλεις εἰς χῶμα, πόλεις ὀχυρὰς τοῦ μὴ πεσεῖν αὐτῶν τὰ θεμέλια· τῶν ἀσεβῶν πόλις εἰς τὸν αἰῶνα οὐ μὴ οἰκοδομηθῇ. Ησαΐας 25, 1 κ.ε
quote:
nediB
19 πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος,
Όμως ο ανώνυμος γραφέας του κατά Ματθαίον, έχει άλλη άποψη απ΄αυτά όταν γράφει:
Τούτους τοὺς δώδεκα ἀπέστειλεν ὁ Ἰησοῦς παραγγείλας αὐτοῖς λέγων· εἰς ὁδὸν ἐθνῶν μὴ ἀπέλθητε καὶ εἰς πόλιν Σαμαρειτῶν μὴ εἰσέλθητε· πορεύεσθε δὲ μᾶλλον πρὸς τὰ πρόβατα τὰ ἀπολωλότα οἴκου Ἰσραήλ. Ματθ. 10, 5 κ.ε.
Μάλλον χρειάζεσαι λιγουλάκι διάβασμα.![]()
*
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Και τί θες να κάνουμε; Να πετάμε την μπάλα ο ένας στον άλλο;Εγώ λέω για την θυσία που απαιτούσε η Άρτεμη, εσύ μου λες για τους φόνους που απαιτούσε ο Γιαχβέ για τους παραβάτες. Έτσι θα συζητήσουμε;
Η συζήτησή μας Σκυλόσοφε, ήταν για την Βίβλο, τις αντιφάσεις της, και τα εγκλήματα του Γιαχβέ κατά των ίδιων των Εβραίων και των άλλων λαών, είτε απ' ευθείας από τον ίδιο, είτε κατ' εντολήν του. Στην αρχή άρχισες να λες τα δικά σου, όταν όμως άρχισες να τα βρίσκεις σκούρα με τις απαντήσεις, το γύρισες κατά την συνήθη πρακτική των χριστιανοτρόλ εδώ μέσα, στην αρχαία θρησκεία και τις ανθρωποθυσίες και παρέσυρες εκεί και τους άλλους σ' αυτό, λες και εμείς είμαστε αρχαιόθρησκοι και το πρόβλημά μας είναι το τι έκαναν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες. Παράτα λοιπόν τις μαϊμουδιές και απάντησε, αν έχεις τα φόντα, στα ερωτήματα που σου θέτουν σχετικά με τον εκληματικό θεό και τους όχι και τόσο ηθικούς προπάτορες που πιστεύεις, και μη προσπαθείς να παρασύρης τη συζήτηση σε άλλο γήπεδο...
*
LOL!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Βρε αφηστε λιγο το παρελθον,μιας και δεν το κατανοειται,και ελατε στο τωρα.
Οι εκατονταδες χιλιαδες αμβλωσεις που γινονται ετησιως τι ειναι;
Θυσια ή φονος;;;321
Σκοτεινό ως ένα σημείο, αλλά θέλω πολύ να το κατανοήσω όσο περισσότερο γίνεται.
Έχεις δίκιο για τις αμβλώσεις. Να σου πω και κάτι χειρότερο που δεν το έχει σκεφτεί κανείς μας, ειδικά οι "ευαίσθητοι" σύχρονοι κρεατοφάγοι που νιώθουν αποτροπιασμό με τα αρχαία ματωμένα μαχαίρια πάνω στον βωμό του Γιαχβέ.
Σκέψου πόσες ζωές έχουμε αφαιρέσει ΟΛΟΙ ΜΑΣ από την στιγμή της γέννησής μας έως τώρα. Άλλοτε από αδιαφορία, άλλοτε από σαδισμό(έστω και παιδικό). Αυτό θα έπρεπε να μας ανατριχιάζει.
quote:
Διονύσιος Σκυλόσοφος
LOL!!!!!!!
Απουσία επιχειρημάτων και άγνοια ιστορίας = LOL!!!!!!!
Εκ στόματος κόρακος κρα εξελεύσεται.
*
nediB
Φιλε Sesostris,απ'την Π.Διαθηκη
Πρώτον παραλείπεις σκόπιμα να αναφερθής, στο 25, 1 κ.ε. του Ησαΐα απ' όπου φαίνεται καθαρά ότι αυτά αφορούν τους πιστούς του Γιαχβέ, γιατί οι άλλοι εξολοθρεύτηκαν και ξεθεμελιώθηκαν οι οχυρές πόλεις τους σε τέτοιο βαθμό, που θα μείνουν ερείπια στους αιώνες.Κύριε ὁ Θεός μου, δοξάσω σε, ὑμνήσω τὸ ὄνομά σου, ὅτι ἐποίησας θαυμαστὰ πράγματα, βουλὴν ἀρχαίαν ἀληθινήν· γένοιτο, Κύριε· ὅτι ἔθηκας πόλεις εἰς χῶμα, πόλεις ὀχυρὰς τοῦ μὴ πεσεῖν αὐτῶν τὰ θεμέλια· τῶν ἀσεβῶν πόλις εἰς τὸν αἰῶνα οὐ μὴ οἰκοδομηθῇ. Ησαΐας 25, 1 κ.ε
quote:
nediB
Όμως ο ανώνυμος γραφέας του κατά Ματθαίον, έχει άλλη άποψη απ΄αυτά όταν γράφει:Τούτους τοὺς δώδεκα ἀπέστειλεν ὁ Ἰησοῦς παραγγείλας αὐτοῖς λέγων· εἰς ὁδὸν ἐθνῶν μὴ ἀπέλθητε καὶ εἰς πόλιν Σαμαρειτῶν μὴ εἰσέλθητε· πορεύεσθε δὲ μᾶλλον πρὸς τὰ πρόβατα τὰ ἀπολωλότα οἴκου Ἰσραήλ. Ματθ. 10, 5 κ.ε.
Μάλλον χρειάζεσαι λιγουλάκι διάβασμα.
*
Αχ βρε Sesistris με σταναχωρησες Σαββατιατικα και εχω και προεκλογικο αγωνα
Καταρχην για τον πρ.Ησαια βρες καποιο αλλο επιχειρημα,πριν βγαλω τα καλλυντικα μου.Αυτο δεν εχει καμμια σχεση με τα ΣΥΝΟΛΙΚΩς λεγομενα της Π.Δ.
Οσο για το κατα Ματθαιον.
Κοιταξε να δεις ολοκληρωμενη αποψη για την Κ.Δ θα εχεις εαν ανοιξεις ολα τα ευαγγελια.
Ο Ματθαιος σου μιλα για δυο αποστολες.Μια περιξ της Ιερουσαλημ και μετα η συνολικη προς ολα τα εθνη.
Οι Μαρκος και Λουκας σου μιλουν για την επιστροφη των μαθητων μετα την πρωτη αποστολη.Καπως ετσι διαχωριζονται και τα ειπωθεντα στον Ματθαιο.
Και ο Ιωαννης μιλα για την δευτερη προς ολα τα εθνη.
Παλεψε το λιγο,αξιζει
321