ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εννεάδες του Πλωτίνου (Σειρά Γνώσης) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Εννεάδες του Πλωτίνου (Σειρά Γνώσης) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

thoth61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
24/01/2015, 16:15:19
quote:
nediB
Καταρχην για τον πρ.Ησαια βρες καποιο αλλο επιχειρημα,πριν βγαλω τα καλλυντικα μου.Αυτο δεν εχει καμμια σχεση με τα ΣΥΝΟΛΙΚΩς λεγομενα της Π.Δ.

Είτε αμακιγιάριστη, είτε με μέικ απ και μάσκαρα, το νόημα δεν αλλάζει. Στο 25, 1 κ.ε. ο Ησαΐας ευχαριστεί τον θεό του που ξεπάστρεψε τους (ασεβείς) και ισοπέδωσε τις πόλεις τους. Η Παλαιά Διαθήκη είναι φτιαγμένη από τους Εβραίους για τους Εβραίους. Αυτοί είναι ο εκλεκτός λαός του, και οι υπόλοιποι είτε θα συνθηκολογούσαν και θα τους υπηρετούσαν σαν σκλάβοι είτε ο σοβινιστής θεός τους θα τους ξεπάστρευε. Αυτό συνέβη σε όλους τους γύρω λαούς προκειμένου να προσφέρη στον εκλεκτό λαό του την κλεμμένη γη.
quote:
nediB
Κοιταξε να δεις ολοκληρωμενη αποψη για την Κ.Δ θα εχεις εαν ανοιξεις ολα τα ευαγγελια.

Επειδή τα έχω και μελετήσει και συγκρίνει, έχω καταλήξει πριν πολλά χρόνια, ίσως πριν γεννηθείς, στα συμπεράσματά μου. Και κάτι ακόμα για να τελειώνη το παραμύθι περί μελέτης των γραφών. Η διαφορά μας είναι στο ότι εγώ γνωρίζω το γιατί δεν είμαι χριστιανός, ενώ εσύ δεν γνωρίζεις γιατί είσαι.
quote:
nediBΟ Ματθαιος σου μιλα για δυο αποστολες.Μια περιξ της Ιερουσαλημ και μετα η συνολικη προς ολα τα εθνη.
Οι Μαρκος και Λουκας σου μιλουν για την επιστροφη των μαθητων μετα την πρωτη αποστολη.Καπως ετσι διαχωριζονται και τα ειπωθεντα στον Ματθαιο.
Και ο Ιωαννης μιλα για την δευτερη προς ολα τα εθνη.

Ούτε πρώτη ούτε δεύτερη αποστολή υπάρχει, και πολύ περισσότερο τα ευαγγέλια δεν γράφτηκαν από τους συγκεκριμένους αποστόλους, αλλά από ανωνύμους ελληνόφωνους γραφείς που δεν είχαν, απ' ότι συνάγεται από τα ίδια τα κείμενα, ιδέα από τα ήθη, έθιμα, και τους νόμους των Εβραίων, αλλά ούτε και από την γεωγραφία της Παλαιστίνης. Απλώς κατέγραψαν στο χαρτί τις διάφορες διηγήσεις που άκουγαν, αναμειγνύοντας τες με δικές τους φαντασιώσεις. Γι αυτό υπάρχει τόσο αλαλούμ στα ευαγγέλια, όσο και ένα σωρό ιστορικές ανακρίβειες.

*