- Ποσο ελεύθερο χρόνο εχετε?? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
Για έναν μέσο επαγγελματία έχουμε 10 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνο, 2 ώρες ψώνια, τράπεζες, εφορίες και ότι δέν συμμαζέυεται, άν έχει οικογένεια βάλε 2-3 ώρες να κοιτάξει τα παιδιά.
Το πιάσαμε το εικοστετράωρο
οποτε αν αυτος ο ανθρωπος θελησει να αλλαξει την ζωη του..
τι μπορει να κανει..?
να κοιματε λιγοτερο?
να ασχολειτε με τα παιδια λιγοτερο?
μηπως γιαυτο και τα σημερινα παιδια ειναι οπως ειναι?
εγω αυτο που παρατηρω απο μενα..ειναι οτι ενω ειμαι ελευθερη και δεν εχω να δινω λογαριασμο σε κανεναν, παλι δυσκολευομαι πολυ επειδη δουλευω παρα πολλες ωρες...ουτε λογος δηλ για να παντρευτω...
και οχι δε μπορω να το αλλαξω αυτο..
μονο αν παραιτηθω..κατι που δεν ειναι ευκολο να το κανει ο καθε ανθρωπος, ειδικα οταν του εχει βγει η πιστη ολοκληρα χρονια για να καλυτερεψει τα επαγγελματικα του...

Edited by - GWGW on 13/11/2006 10:23:42
Θα ήθελα να πηγαίνω πιο συχνά γυμναστήριο,αλλά αφού πηγαίνω και τόσο,πάλι καλά.
Θα ήθελα επίσης να ταξιδεύω πιο συχνά,αλλά εκεί δεν παίζει ρόλο μόνο ο χρόνος αλλα και το χρήμα!!!
Το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή,είναι να προλαβαίνω να βλέπω ένα συκεκριμένο άτομο και τίποτα άλλο...
Θα συμφωνήσω επίσης και με κάποιο μέλος,δεν θυμάμαι ποιο ήταν τώρα,που προτίμησε την δουλειά με λιγότερες αποδοχές αλλα με πιο πολλές ώρες.Ο ελεύθερος χρόνος μας είναι πολύτιμος.Και ο χρόνος μας με τα αγαπημένα μας άτομα,είναι ανεκτίμητος...
Μαράκι
quote:
Θα συμφωνήσω επίσης και με κάποιο μέλος,δεν θυμάμαι ποιο ήταν τώρα,που προτίμησε την δουλειά με λιγότερες αποδοχές αλλα με πιο πολλές ώρες.
Εκεί που ήταν να με στηλιτεύσεις, με μνημόνευσες ονομαστικά (βλέπε "Ομοφυλοφιλία και Χριστιανισμός"). Εδώ που συμφωνείς μαζί μου, γιατί με προσπερνάς; ![]()
Ελπίζω να αντιληφθείς το χιούμορ μου και να μην το πάρεις προσωπικά.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
τι μπορει να κανει..?
να κοιματε λιγοτερο?
GWGW
Θα ήθελα να παραθέσω μια άποψη επάνω στην οποία πρός το παρόν
πειραματίζομαι και εργάζομαι , αφού το πρόβλημα του χρόνου που αναφέρεις μάλλον είναι κοινό σε όλους όσους θέλουν να ''αλλάζουν''
χωρίς όμως να απομονωθούν απο τα υπόλοιπα...
Αν δούμε την έλλειψη του χρόνου και την συνεχόμενη παρουσία των άλλων, με τις ανάγκες τους και τις απαιτήσεις τους, ανάποδα τότε αντί για εμπόδιο μετατρέπονται σε πρόκληση και αντικείμενο για εργασία στον εαυτό μας.
Δλδ μέσα απο την τριβή μας μαζί τους και απο την ανταλλαγή απόψεων, τις αντιπαραθέσεις, την πρόσληψη και μετάδοση συναισθημάτων, αποκτούμε την δυνατότητα να παρατηρούμε τον εαυτό μας και να μαθαίνουμε και γι' αυτόν και για τούς άλλους...κάτι σαν ομαδική δουλειά ας πούμε...
Πιστεύω οτι κάθε στιγμή, όλων των ειδών οι έννοιες που δίνουμε στον χρόνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν εμείς το θελήσουμε, οπότε εντέλει <<βρίσκουμε'' χρόνο...>>
Φιλικά
quote:
Θα ήθελα να παραθέσω μια άποψη επάνω στην οποία πρός το παρόν
πειραματίζομαι και εργάζομαι , αφού το πρόβλημα του χρόνου που αναφέρεις μάλλον είναι κοινό σε όλους όσους θέλουν να ''αλλάζουν''
χωρίς όμως να απομονωθούν απο τα υπόλοιπα...
Αν δούμε την έλλειψη του χρόνου και την συνεχόμενη παρουσία των άλλων, με τις ανάγκες τους και τις απαιτήσεις τους, ανάποδα τότε αντί για εμπόδιο μετατρέπονται σε πρόκληση και αντικείμενο για εργασία στον εαυτό μας.
Δλδ μέσα απο την τριβή μας μαζί τους και απο την ανταλλαγή απόψεων, τις αντιπαραθέσεις, την πρόσληψη και μετάδοση συναισθημάτων, αποκτούμε την δυνατότητα να παρατηρούμε τον εαυτό μας και να μαθαίνουμε και γι' αυτόν και για τούς άλλους...κάτι σαν ομαδική δουλειά ας πούμε...
Πιστεύω οτι κάθε στιγμή, όλων των ειδών οι έννοιες που δίνουμε στον χρόνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν εμείς το θελήσουμε, οπότε εντέλει <<βρίσκουμε'' χρόνο...>>
φίλε nst αυτο πολυ ωραιο ακουγεται αλλα δυστυχως δεν ειναι τοσο ευκολα εφαρμόσιμο..
Βλεπεις, μπορει εγω τωρα στη δουλεια, να εχω τη δυνατοτητα να ανταλασω αποψεις με σας..και να κανω αυτο που λες.., το γεγονος ομως οτι ηρθα στις 9 και οτι πρεπει να φυγω στις 7 το απογευμα,(αυτο ειναι το νωρις, τις αλλες μερες τελειωνω πιο αργα) μου στερει παρα πολλες στιγμες, τις οποιες θα μπορουσα να εκμεταλλευτω με ποικίλους τρόπους..Φεύγοντας απο τη δουλεια στις 7 το απογευμα...τι να πρωτοκάνει καποιος, οποιος μένει και μονος, και πρέπει να φροντίσει και για τον ανεφοδιασμο του σπιτιου, και για την καθαριοτητα των ρουχων, και για τη διατροφη του, να φροντισει τα ζωακια του (οποια και αν εχει) μιλαμε δηλ για τα πολυ βασικα...
Μη στο προχωρησω και σε καποιον που θα εχει και δευτερη δουλεια..οποτε..κλαφτα χαραλαμπε..

Edited by - GWGW on 14/11/2006 09:22:37
Μέσα στην δουλειά σου, μέσα ... παρατηρώντας τούς συνεργάτες σου και τον εαυτό σου...τις αντιδράσεις σου...τις σκέψεις σου...
Δεν χρειάζεται να ανταλλάξεις απόψεις εκείνη την στιγμή...δεν είναι απαραίτητο να ''ξέρουν'' ...μόνη σου...την ώρα που ασχολείσαι με την διατροφή σου, την γεύση σου, τον ανεφοδιασμό που περιγράφεις, το ζωάκι σου...
Τότε θα δείς οτι υπάρχει χρόνος συνέχεια
quote:
Καλησπέρα συνforumίτεςΜαράκι
quote:
Θα συμφωνήσω επίσης και με κάποιο μέλος,δεν θυμάμαι ποιο ήταν τώρα,που προτίμησε την δουλειά με λιγότερες αποδοχές αλλα με πιο πολλές ώρες.Εκεί που ήταν να με στηλιτεύσεις, με μνημόνευσες ονομαστικά (βλέπε "Ομοφυλοφιλία και Χριστιανισμός"). Εδώ που συμφωνείς μαζί μου, γιατί με προσπερνάς;
Ελπίζω να αντιληφθείς το χιούμορ μου και να μην το πάρεις προσωπικά.Φιλικά
Κωστάκης
Φυσικά και αντιλήφθηκα το χιούμορ σου αγαπητέ Κωστάκη![]()
Όπως όμως είπα και στο καινούριο μου μήνυμα στο άλλο Θέμα και θα το πω κι εδώ,επειδή γράφω στο γραφείο μου,μερικές φορές είμαι και λίγο αφηρημένη.Οπότε ζήτησα άφεσιν από σένα και στο άλλο Θέμα,αλλά ζητάω κι εδώ.![]()
**Ταιριάζουν και τα nick μας."Μαράκι,Κωστάκης"![]()
![]()
quote:
GWGW
Μέσα στην δουλειά σου, μέσα ... παρατηρώντας τούς συνεργάτες σου και τον εαυτό σου...τις αντιδράσεις σου...τις σκέψεις σου...
Δεν χρειάζεται να ανταλλάξεις απόψεις εκείνη την στιγμή...δεν είναι απαραίτητο να ''ξέρουν'' ...μόνη σου...την ώρα που ασχολείσαι με την διατροφή σου, την γεύση σου, τον ανεφοδιασμό που περιγράφεις, το ζωάκι σου...
Τότε θα δείς οτι υπάρχει χρόνος συνέχεια
καλε μου φιλε..η εγω δε καταλαβα τι εννοεις, η δε στο εδωσα εγω καλα να το κατανοησεις..
το προβλημα δεν ειναι η ευρεση χρονου για ανταλλαγη αποψεων..αλλωστε οι δικοι μου συνεργατες δεν ειναι διαθεσιμοι για ανταλλαγες..(οποιου ειδους)προτιμω να τα λεω με σας...
το προβλημα ειναι το τελειωμα των πρακτικων ζητηματων της καθημερινης ζωης..δουλειες που τρεχουν, εκκρεμοτητες, ζητηματα που πρεπει να τα λυσεις και ενω θα μπορουσα ανετα να τα κανω ολα αυτα, εγω ΠΡΕΠΕΙ να βρισκομαι στο συγκεκριμενο χωρο για παρα πολλες ωρες..
το ιδιο προβλημα πιστευω εχουν και πολλοι αλλοι..

quote:
τι μπορει να κανει..?
να κοιματε λιγοτερο?
Aυτό ακριβώς έχει καταλήξει να κάνει.
quote:
μηπως γιαυτο και τα σημερινα παιδια ειναι οπως ειναι?
Το πιθανότερο ...
quote:
εγω αυτο που παρατηρω απο μενα..ειναι οτι ενω ειμαι ελευθερη και δεν εχω να δινω λογαριασμο σε κανεναν, παλι δυσκολευομαι πολυ επειδη δουλευω παρα πολλες ωρες...ουτε λογος δηλ για να παντρευτω...
Άν δουλεύεις τόσο πολλές ώρες απο ανάγκη το σίγουρο είναι οτι άν παντρευτείς οι ανάγκες θα πολλαπλασιαστούν
Προσωπικά έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο μόνο στα ρεπό ενώ τις υπόλοιπες ημέρες από λίγο έως έτσι κι έτσι, ανάλογα τις υποχρεώσεις που τρέχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Υπολογίζω ότι σε μια πιεστική μέρα μπορώ να αφιερώσω 2-3 ώρες για ψυχαγωγικούς σκοπούς χωρίς να περιλαμβάνω τον χρόνο που απαιτείται για βιολογικές ανάγκες (π.χ. διατροφή, ξεκούραση) ενώ 4-5 ώρες για τις λιγότερο πιεστικές.
Οσο για τις εκδρομές, δεν τις πολυσυνηθίζω ούτε δίνεται η ευκαιρία συχνά παρά μόνο στις άδειες (αναμενόμενο) ή σε περιστασιακά "τυχερά", τουτέστιν κάποια κολλητά ρεπό ή αργίες που μπορεί να προσφέρουν τριημεράκι ή τετραημεράκι.![]()
Ομως και πάλι το ζήτημα των εκδρομών είναι πιο δύσκολο αφού δεν εξαρτάται μόνο από τον προσωπικό μας ελεύθερο χρόνο αλλά και των άλλων. Πρέπει να συμπίπτουν περισσότεροι του ενός "ελεύθεροι χρόνοι" όπως είναι ευνόητο.![]()
Εχω την αίσθηση πάντως ότι τα περισσότερα που θέλω να κάνω τα κάνω. Το κόλπο είναι να μην θέτουμε πολλούς ψυχαγωγικούς στόχους μαζεμένους σε χρονικά συμπιεσμένο διάστημα διότι η εκπλήρωσή τους δυσκολεύει και η αναμενόμενη απογοήτευση μας δημιουργείται χωρίς να ήταν απαραίτητο.
Λάου λάου θέλει κατά βάση, με περιστασιακές γκαζιές όταν βλέπουμε ξεκάθαρα ότι "μας παίρνει"![]()

Λίγα λόγια για την ταινία
Γεια χαρά σε όλους.
Συνεχίζοντας την δημιουργική προσπάθεια, στα χνάρια της προηγούμενης ταινίας “Το κορίτσι με τα κρυστάλλινα μάτια”, σας παρουσιάζουμε την νέα πεντάλεπτη ταινία μικρού μήκους “Τα μυστικά του ιππόκαμπου”.
Ελπίζουμε να φανούμε και σ’αυτή την ταινία αντάξιοι των προσδοκιών σας.
Η ταινία μπορεί να διανεμηθεί και να προβληθεί ελεύθερα αρκεί να μην χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς.
Ελπίζουμε να σας αρέσει !
Περιμένουμε ευπρόσδεκτα τις κριτικές σας.
Η ταινία που κάναμε ήταν στα πλαίσια των ερασιτεχνικών ταινιών (μηδέν Ευρώ και πολύ μεράκι)
Στο site http://www.electrofear.gr μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε πράγματα που αφορούν την ταινία, αλλά και άλλες καλλιτεχνικές αναζητήσεις (μουσική, photo art).
Υπόθεση
Ο ιππόκαμπος είναι από τις πιο σημαντικές περιοχές του εγκεφάλου του ανθρώπου αλλά και των υπολοίπων θηλαστικών. Βρίσκεται στο μέσο κροταφικό λοβό του εγκεφάλου. Ανήκει στο λιμβικό σύστημα και παίζει καθοριστικό ρόλο στην μακροπρόθεσμη μνήμη και στην αντίληψη του χώρου.
Trailer (YouTube link)
http://www.youtube.com/watch?v=aSFWVN5Td2E
Πως θα την κατεβάσετε
Στο site http://www.electrofear.gr στο section "VIDEOS" υπάρχουν links για να κατεβάσετε την ταινία.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.