- "The Butterfly Effect", το Παράδοξο της Πεταλούδας - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Οπως μερικοι ισως να παρατηρησατε απειχα εδω και καποιες μερες λογω του οτι καθε φορα που εμπαινα στο θεμα μου,εβλεπα ανθρωπους να τσακωνονται και παρολο που προσπαθησα επανελημενως να βρω καποια ακρη μου φανηκε πρακτικως αδυνατο..Παρολα αυτα δεν κατηγορω κανεναν,προς θεου και δεν επιθυμω ουδεμια αντιπαραθεση..
Ολοι εδω μεσα μια παρεα ειμαστε ετσι και αλλιως,ετσι δεν ειναι?
Anyways..Την ταινια την εχω δει εδω και 1.5 μηνα περιπου καθως την κατεβασα απο το internet (εχω adsl)..
Ειναι ισως η καλυτερη ταινια που εχω δει σχετικα με αυτο το θεμα (αυτη και "BACK TO THE FUTURE 1,2,3")
Οποιοι την δειτε (ή την εχετε δει) θα παρατηρησετε πως η ολη διαδικασια ειναι ακρως αληθοφανης (οσον αφορα το butterfly effect,γιατι μην περιμενετε διαβαζοντας τα παιδικα σας ημερολογια να ξαναγυρισετε πισω..) και ποιο συγκεκριμενα το γεγονος του οτι αν αλλαξουμε μια πραξη στο παρελθον,τοτε ο κοσμος οπως τον γνωριζουμε ειναι χανετε παντοτινα (γιατι ακομα και να ξαναγυρισουμε πισω θελοντας να ξανακανουμε τα πραγματα οπως πριν ειναι αδυνατο να ξανακανουμε μια πραξη ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια,κατι απο μια διαφορετικη επιλογη λεξεων,κατι απο μια διαφορετικη αναπνοη,ολα παιζουν σημαντικο ρολο..)
Αυτα προς το παρον,και παλι επαναλαμβανω πως χαιρομαι που προσπεραστηκαν οι διαφορες μεταξυ μελων και που διευθετηθηκαν ομορφα..
να ελπίσομε πως θα μάθουμε τελικά δυο πράγματα.
Την ταινία δεν τη έχω δει και ο συγγραφεύς θα πρέπει να μας δώσει
μια καλή περίληψη (για μας τουλάχιστον που δεν την είδαμε).
Όσο για την κάποια απόκλιση που πήρε το θέμα έχω μόνο τούτο να πω:
"Όταν ο Θεός θέλει να καταστρέψει ένα μυρμήγκι του δίνει φτερά..."
Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον
Φιλε Τομμυ, θα λαβεις την απαντηση οπως μου ζητησες/σε μειλ/ο χρονος ειναι τωρα/
ευχαριστω που δεν ελαβες μερος στο προκατασκευασμενο "ξεκατινιασμα μου!" αλλα βλεπεις δεν το καθορισαμε εμεις/ηταν ολα ετοιμα χωρις να μας ρωτησουν!
Λυπαμαι παραυτα που εξελιχθηκε ετσι χωρις γινει νεο τοπικ!!!!
ΥΠΟΥΛΑ ΠΑΛΙ ΔΗΛΑΔΗ!.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ!:
ΜΕ ΤΙΤΛΟ:Στοχευσε "Διανα"~~~μπραβο!ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ//κεντρο:Ατμα"
ΕΙ ΨΙΤ! "ΚΟΡΙΤΣΙΑ"...ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ-
ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ "ΚΑΤΙ"//ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ "ΤΙ"-.
.....αυτο ξερετε... συμβαινει + εκτος φορουμ...
οπως λεμε "ζωη"...
"ΡΟΖ" ΟΛΟΤΑΧΩΣ....![]()
![]()
![]()
-πρεπει να εισαι περηφανος εχμ...με τοσες ..."μαθητριες"...-
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ..."ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΙΣ"![]()
"ΣΥΝΕΤΙΣΕΜΕ"-ΦΤΟΥ-
(ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ! /ΜΑΡΟΥΣΚΑ... ΣΗΜΕΙΩΣΕΤΟ...)
το επιτρεπω μοναχα στον αγαπητο Αντμιν...μα εχει πει πως ειμαστε ελευθεροι να τα βρισκουμε μονοι μας...συντονιστες δεν ειδα μα ..εχει ο θεος...
-ακου στοχευει στον Αντμιν..αλλα παραδοξως χτυπαει την Ατμα..:Ρ//αυτο θυμιζει μαρκοαυρηλιοτελετουργικοκατιεχμ....-
ΜΑΛΒΙΝΑΤΜΑ
ΥΓ.ο τροχος γυριζει...στο χερι μου...

Technoshamanism
quote:
το επιτρεπω μοναχα στον αγαπητο Αντμιν...μα εχει πει πως ειμαστε ελευθεροι να τα βρισκουμε μονοι μας...συντονιστες δεν ειδα μα ..εχει ο θεος...
Αγαπητή ΑΤΜΑ, έχεις δίκιο! Όντως είμαστε ελεύθεροι... να είμαστε Ελεύθεροι. Ακόμη θα πρόσθετα ότι είναι και καθήκον μας αλλά και αναφαίρετο δικαίωμά μας "να τα βρίσκουμε μόνοι μας", να κερδίζουμε αληθινά και εσωτερικά από την προσπάθειά μας αυτή αλλά και από την επίτευξη που πιθανώς θα την συνοδεύσει.
Ο λόγος όμως που γράφω αυτό το μήνυμα είναι βασικά για να ζητήσω κι εδώ συγνώμη από τον Tommy για την περαιτέρω "εκτροπή" του εδώ θέματος που ξεκίνησε και την οποία, κατά κάποιο τρόπο, "πριμοδοτώ" και στο καινούργιο σχετικό με αυτήν Θέμα, ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ...ΟΛΩΝ..., που πριν κάποια ώρα απενεργοποιήθηκε.
Τους λόγους γι'αυτήν την "πρότασή" μου τους αναφέρω στο μήνυμά μου στην εκεί "συζήτηση" καθώς και τους λόγους, συνυφασμένους στενότατα με το ζήτημα που το παρόν θέμα πραγματεύεται, για τους οποίους πιστεύω ότι το "παράδοξο του πετάγματος της πεταλούδας" δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί...
Παρακαλώ, όσους ενδιαφέρονται, να διαβάσουν το συγκεκριμένο μήνυμα στο Θέμα που αναφέρω πιο πάνω.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
quote:
...Ακόμη θα πρόσθετα ότι είναι και καθήκον μας αλλά και αναφαίρετο δικαίωμά μας "να τα βρίσκουμε μόνοι μας", να κερδίζουμε αληθινά και εσωτερικά από την προσπάθειά μας αυτή αλλά και από την επίτευξη που πιθανώς θα την συνοδεύσει.
Εχεις δικιο Αντμιν/με βρισκεις εντελως συμφωνη.
η ειρωνια ειναι ομως οτι θα συνχισω να μιλω επι ματαιω ειναι φανερο...οτι βολευει αυτο ωστε να με διασυρουν οσουν ωφελιμιστικα ασχολουνται μαζι μου.
θεωρω πως ειμαι δεν βρισκομαι τυχαια στην θεση αυτη/και πως αν θυμηθω αυτο που καποτε ειχε πει σε μειλ ο ιντιανα τζοουνς..διπλη ταυτοτητα θηλυκου μελους με περισση ζηλια προς την ατμα(ελπιζω να ξεπεραστηκε αφου διοχετευτηκε με επιτυχια σε αλλες..."κοτες":)....
εχμ...[ηθελα να δω "κατι"...επειδη εισαι το πρωτο μελος ....]
τι "κατι" ...ομως βρε παιδια;;;;;
δεν το μαθαμε ποτε! κλειδωθηκε και το θεμα προσφατα...
δεν ειδαμε "φως"απο τη μερια τους....μοναχα η ατμουλα να μιλαει στον "κανενα"....!φοβερο!
οταν το ομολογησε δε/δεν ειχαμε μαρτυρες εκτος μια συγγενη πρωτου βαθμου /αυτη "δεν πιανεται"//ετσι ειναι/ δεν υπαρχουν αποδειξεις ...ειπε αλλου!....
ας ειναι ....
-τωρα η εκεινη πονηρια εφτασε σε τουτο το μεγαλειωδες χτυπημα...απο μια ξιπασμενη που ενοχληθηκε απο την αφεντια μου!-
αναρρωτιεμαι ποια κουμπια πατησα και εγινε πυρ καιμανια!!!!!.
αραγε ...
αναρρωτιεμαι η 'ερμη' αν εχω ακομη εκεινο το μειλ...επειδη λογω συναισθηματισμου κραταγα ολα τα μειλ καποτε....για να θυμαμαι αργοτερα...μα που ναξερα οτι ειναι σε βαρος μου!ολα καλα τα εβλεπα....αγαθη-ατμουλα...εμπλεξες....
μα ελα που μου ειπανε οταν ανεφερα κατι τετοιο...πως δεν συνηθιζουν λεει να φακελωνουν τους αλλους!....εχμ....ειλικρινης ημουν βρε!αναμνηστικα τα κραταγα...
μα αλλοι φακελωναν εδω δημοσια....και καλα κρατει ακομη ο "φακελος"...
τελως παντων.
το θεμα εγινε δρωμενο και απο αψυχη κουβεντα με στειρα παραθεση γνωσεων.. προεκυψε ενα αρχαιοελληνικο χοροδραμα...
εχμ....
αλλα τι λεω....
κωμικοτραγικο θριλερ τεινει...εως φθηνη επιθεωρηση...
με ωφελιμιστικες προεκτασεις...
μα αναρρωτιεμαιπαλι...
γιατι εμενα;;;
τελικα;
εχμ...
αν ειμαι ολα οσα λεω....τοτε ναι ενταξει ειναι φυσικο να με χτυπουν!
μα αν ειμαι οσα λετε....
τοτε βρε τι εχετε να φοβηθειτε;....
...
καταλαβα.
ολα εχουν να κανουν με το ακατευναστο.
Αντμιν...
ηρθε η ωρα....να συνευρεθουμε....
οπως πιστευουν και οπως δεν πιστευουν....
χμ....
ισως μετα απ αυτο....κατανοησουμε..προς τι...η επιθεση στην αϋλη ατμα....και στην μηχανη...αντμιν...
ελα να ταυτιστουμε...ισως "ενωμενοι"..καταλαβουμε επιτελους...ολη αυτη την φαρσοκωμωδια....
που καποτε ξεκινησε με σκοπο ροζ....απο καποιες...
και απ'οτ βλεπω....σε ροζ..κατελειξε...
κιας μιλαγα για χειρουγικα γαντια....
"ο πεινασμενος λενε καρβελια ονειρευεται"

Technoshamanism
Εν έτη 1986 μ.Χ. εν Τορόντο Καναδά και εις το 2ον Παγκοσμιον συμβουλιον νευροψυχολογίας, ο Dr. F. Wallker απευθύνη αιτήσεσι όπως στερεώση και καταστή {η αγένειος μορφή -a:z-} τη ψυχολογία, ο προ τον μετεωρολογίας όρον Batterfly effect.
Ορθον είναι, λέγη, όπως επι του ψυχολογικού συμπλέγματος -a:z-, όστις ωσαύτο αίτιο εγείρας τη των χαοδών (α)συμπαθή ανωνύμων επεισοδίων...Να καταδείξωμεν τον υπό Σαίξπηρ δηλούμενο δράμα Άμλετ.
Τις θεραπευτής-ιατρός ερμηνεύη ευκόλος αν και κεκρυμμένο δε εν τινι συναισθηματικών δικτύων, όπου μόνον η φυσικήν αρχή είναι δυνατόν να ορίση τις επακριβώς τον χαρακτήρα του συνδρόμου με τον όρον Batterfly effect.
Ούτος ο όρος συγκρινόμενος προς το δειχθέν, υπό του Dr. Wallker, ψυχολογικού συμπλέγματος αφήνη μερικάς έρις εις την επιστημονική κοινότητα τότε. Όθεν η επιστήμη της ψυχολογίας υιοθετήση τον εκ μετεωρολογίας όρον, ενώ η νευροψυχιατρική να τον απορίψη άρδην.
Έτσι ένεκα της προηγηθήσης συγγραφής (ίσως εσφαλμένης εντυπώσεως) από εμού καταδεικνυούσης υμίν ότι ο όρος, B.E. -a:z- , εκπροσωπούσι πλέον ώς "αμφιλεγόμενον" ενώ ούτω είναι σαφή.
Ο σεναριογράφος λοιπόν, βασίζετε στο "αμφιλεγόμενο" ψυχολογικό σύνδρομο και μαζί με όλο το team της ταινίας έφτιαξαν τούτο το κινηματογραφικό έργο.
Χριστός Ανέστη.
ειχες πει θα φυγεις μα εισαι ακομη εδω...
εγω δεχομαι λοιπον ενα φρεσκαρισμα στα καθαρευυσιανικα(μηπως κι ετσι λυτρωθεις μετα αποσα για την ψυχη μου ειπες,μηπως και ξεχασεις κι εσυ οτι εισαι ανθρωπος και δεν εχεις λιμπιντο ,αφου αυτη σε συγκλονιζει)
'Η ΑΛΛΙΩΣ :)
"ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν'ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!"(ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ'ΣΛΟΥΡΠ'ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ...:)
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΡΟΕΣ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΗΣ,ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΒΡΕ!
ΕΧΕΙΣ ΠΙΑ ΚΑΤΙ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΜΕΤΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ...
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ...ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟΥ....ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...
ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΩΡΕ!...ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΛΑΒΩΣΑΝ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΑΝΣΟΦΟΤΑΤΗ...ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ..!(ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΑΣΕ ΝΑ'ΧΕΙ ΣΑΣΠΕΝΣ:)
..ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΥΧΑΙΟ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ..
ΝΑ ΑΦΕΙΧΘΕΙ ΠΡΟΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
.ΑΦΟΥ ΣΚΟΥΡΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕΣ....
ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝ...
ΟΛΟ ΚΑΡΤΕΡΙΑΝ....
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΜΕΤΑ ΠΙΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΜΩΝ ΦΙΛΩΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΟΥ...
ΧΜ...ΑΝ ΠΑΡΑ-ΧΟΝΤΡΥΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΑΝΤΜΙΝ "ΜΑΣΤΕΡ"...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟ ΕΝΑ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΟ ΑΓΡΙΟΚΕΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΜΟΥ...:Ρ
+ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΝΑ ΜΕ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ...:)
-ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΣΧΟΛΗΣ...
ΠΑΡΑΥΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΛΥΠΕΙ ΙΔΙΑΤΕΡΩΣ...ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥΤΟ....
ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΣΤΟΥΣ "ΜΟΥΛΑΡΩΜΕΝΟΥΣ"~~~~~~~
ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ:ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΡΕΙΑ ΜΟΥΛΑΡΙΟΥ...
ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ...:Ρ) -
"ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ....ΜΠΑΜΠΑΚΟ....."![]()
![]()
![]()
"SHADOW":THE ΜΑSTER... OF ΤΗΕ ESOTERICO-UNIVERSE...
LET'S CHANGE THIS SUBJECT!..2...
-ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ....-
"ΠΟΙΩ ΤΗΝ ΝΥΣΣΑΝ";;;;;
..ΧΜMM....
ΧΑ!"ΗΡΘΑΝΕ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΑ ΗΜΕΡΑ"....ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΕΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...+ ΕΓΙΝΕ ΕΔΩ ΤΑ "ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΟΣ ...
ΔΡΩΜΕΝΑ"...:)
(ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...ΦΥΣΗ:)
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟΜΜΥ,ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ... "ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ";)

Technoshamanism
Τommy σε χαιρετώ.
Τελικά καλέ μου, για πιό Bytterfly έγραψες την αρχική σου απόρροια;
Έχει να κάνει με την ταινία, είτε με το φαινόμενο της μετεωρολογίας ή το της ψυχολογίας;
Ξέρεις νομίζω πως εάν δούμε όλοι την ταινία, ίσως τελικά θα μπορέσουμε μετά να αναλύσουμε το όλο θέμα, διότι όπως καταλαβαίνω πάλι με την πίκρα θα μείνουμε!
Σε χαιρετώ Tommy.
Αληθώς Ανέστη.
μην ξεχνάς ότι πολλά-αρσενικά κυρίως-άτομα,είμαστε μαζί σου.
Δεν είμαστε εναντίον των άλλων,αλλά χωρίς εσένα το esoterica.gr είναι
φαγητό χωρίς αλάτι.