- ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Νομίζω οτι αυτό που λές ισχύει για ανθρώπους με περισσότερο συναισθηματική ιδιοσυγκρασία.Υπάρχουν πολλά είδη ονείρων και πολλά είδη ανθρώπινων συμπερηφορών.Στο κάθε άνθρωπο υπάρχουν διαφορές στις εξηγήσεις των ονείρων,αλλά παράλληλα υπάρχουν και τα κοινά σημεία.
quote:
με περισσότερο συναισθηματική ιδιοσυγκρασία.
Δεν θα το λεγα, θα λέγα για όλους τους ανθρώπους. Συναισθήματα δεν είναι μόνο τα γνωστά τρανταχτά αλλα και ένα σωρό άλλα υποδεεστερα που πάνε πακέτο με συγκεκεριμένες σκέψεις ή ερωτήματα ή καταστάσεις που μπορεί να δημιουργούνται και εξ'ολοκλήρου στο μυαλό μας. Δεν θα λεγα οτι πολλά όνειρα έχουν παραφυσικά στοιχεία αν αυτό εννοείς. Κοινά σημεία υπάρχουν σαφώς αφού όλοι ίδια δομή έχουμε πάνω κάτω(σωματική και άλλη)..
Ισχύει όμως οτι συμβαίνουν διάφορα παράξενα με τα όνειρα. Θα λεγα οτι τα ονειρα είναι κάτι σαν συχνίτητες στις οποίες άμα θέλει κάποιος συντονίσεται.
Ένα εξιοπερίεργο παράδειγμα είναι όταν ήμουν περίπου 6 ετων οπου ήμουν στο ίδιο.. όνειρο με τη μητερα μου!
Εκεινη έβλεπε στον ύπνο της οτι μου ζητούσε να βάλω την μπλούζα μου και γω οτι αρνούμουν. Σε κάποια φάση λοιπόν σηκώνομαι όπως είμαι ξαπλωμένος και της φωνάζω "Αφου σου λέω ΔΕΝ ΘΕΛΩ!" η μητέρα μου απαντάει "ε...ενταξει" και ξαναπεύτω επι τόπου για ύπνο. Είναι ένα γεγονός που το συζητάμε μέχρι σήμερα καμιά φορά. Και άλλα τέτοια έχουν γίνει.
"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με την επιθυμία(-τη σκεψη) και το συναίσθημα
Φιλε makfor
Το είπα γιατί το ξέρω έχει μια απόδειξη ,ενώ το νομίζω όχι. Κάνε ότι αγαπάς.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
δες παλιοτερα (αρκετα) ειχα ασχοληθει με διαφορα , ενα απο αυτα ηταν και η αστρικη προβολη , να μη τα πολυ τραβαω σε γενικες γραμμες συνεβησαν πολλα , σημερα ομως εχω μια διαφορετικη αντιληψη για τον κοσμο μας , αυριο δεν ξερω , αλλα σημερα εχω αφησει "απεξω" (εξηγοντας το ομως με συκεκριμενο τροπο) καθε τι το "πνευματικο" ...
ευχαριστω παντως , αν και πανω κατω ξερω τι θα διαβασω θα δω τα θεματα που λες με την πρωτη ευκαιρεια
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
Ναι εντάξει.
Αν καταφέρεις να συνδυάσεις την επιστήμη με τον «πνευματισμό» Θα έχεις μια ωραία σύνθεση. Έχω την «εντύπωση» ότι ένα άτομο που κατάφερε να συνδυάσει αυτά τα δυο ήταν ο Πυθαγόρας. Ήταν επιστήμονας και Μύστης.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Γίνεται να την γλιτώσεις απο το κάρμα, όταν αυτό που έχεις κάνει το έχεις κάνει επειδή δέν είχες άλλη επιλογή?
ΠΑΝΤΑ υπάρχει κι άλλη επιλογή. Συνεπώς όταν κάποιος λέει πως έκανε κάτι γιατί δεν είχε άλλη επιλογή, λέει ψέμματα, απλώς δεν είδε την άλλη επιλογή, όχι ότι δεν υπάρχει. Συνεπώς φίλε, δεν υπάρχει περίπτωση να την γλυτώσεις ...
quote:
Το κάρμα πληρώνετε πάντα αλλά μπορείς να έχεις και ελαφρυντικά.
Το κάρμα δεν αναγνωρίζει ελαφρυντικά. Δεν είναι πρόεδρος εφετείου.
quote:
ΠΑΝΤΑ υπάρχει κι άλλη επιλογή. Συνεπώς όταν κάποιος λέει πως έκανε κάτι γιατί δεν είχε άλλη επιλογή, λέει ψέμματα, απλώς δεν είδε την άλλη επιλογή, όχι ότι δεν υπάρχει. Συνεπώς φίλε, δεν υπάρχει περίπτωση να την γλυτώσεις ...
Είναι σεβαστή η άποψη σου αγαπητέ zip. Το χειρότερο είναι οτι σου επιστρέφεται 3 φορές περισσότερο, άν δέν κάνω λάθος.
Όντως υπάρχουν άλλες επιλογές.Το θέμα όμως είναι οτι αυτές οι αλλες επιλογές φένονται να είναι υπερφυσικά δύσκολες. Για αυτό και λέω οτι δέν υπάρχουν άλλες επιλογές.
Πάντως υπάρχει μια ειδική περιπτώση,που πραγματικά δέν υπάρχουν άλλες επιλογες.
quote:
Είναι σεβαστή η άποψη σου αγαπητέ zip. Το χειρότερο είναι οτι σου επιστρέφεται 3 φορές περισσότερο, άν δέν κάνω λάθος.
Αυτό είναι μύθος. Και λογικά να το σκεφτείς, αν εγώ σου σπάσω το πόδι δεν χρειάζεται να μου σπάσει το δικό μου τρεις φορές για να καταλάβω οτι δεν έπρεπε να στο σπάσω, μια αρκεί. Τώρα αν σπάσεις το πόδι τριών ατόμων χωριστά δεν ξέρω αν θα πρέπει εσένα να σου σπάσει τρεις φορες το πόδι ή αν μία είναι αρκετή..
"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με την επιθυμία(-τη σκεψη) και το συναίσθημα
Γενικά αυτό το θέμα του κάρμα είναι ίσως το πιό περίπλοκο.
Αν υποθέσουμε οτι ένα άτομο μας πληγώνει, με βάση τον νόμο του κάρμα σημαίνει οτι εμείς το έχουμε πληγώσει σε αυτήν ή σε άλλη ενσάρκωση.
Όμως άμα το πάμε ακόμα παραπέρα, σε εκείνη την προηγούμενη ζωή, τί είχε κάνει αυτό το άτομο και δέχεται το κάρμα?
Δηλαδή υπάρχει μια αλυσίδα που δέν τελειώνει ή δέν βλέπουμε την αρχή της.