ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Dreamworld - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Dreamworld - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

amalia30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
AmandaΜέλος
01/09/2003, 00:21:26
Kαλή μου Avallon,

η μέθοδος για με το ποτήρι που λες έτσι ώστε να θυμάσαι τα όνειρα σου έχει ως εξής: Επί τρεις συνεχόμενες ημέρες θα πίνεις μισό ποτήρι νερό πριν κοιμήθεις και το άλλο μισό το πρωί μόλις ξυπνήσεις.Αν σε περίπτωση το εφαρμόσεις και δεις οτι πάλι δεν τα θυμάσαι την άλλη μέρα τότε επανέλαβε το ίδιο με τη μόνη διαφορά ότι πρέπει το πρώτο βράδυ που θα πιεις το νερό να έχει πανσέληνο. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.

Φιλικά

01/09/2003, 01:19:57
quote:

Γειά σου Ostria,

Κάτι σαν πόλεμος του 40; Εβραίοι και στρατόπεδα συγκεντρωσης;
Μπορείς να το διευκρινήσεις;

Καλησπέρα Πενθέα, καμιά σχέση με στρατόπεδο συγκέντρωσης Εβραίων! Κάποια όνειρα αφορούν πορεία των προσφύγων πάνω σε βουνά και κατασκήνωση στην ύπαιθρο, σε απροσδιόριστη παλιά εποχή (θα μπορούσε να είναι και αρχαιότητα και μεσαίωνας ας πούμε) και τα υπόλοιπα σε πιό πρόσφατες εποχές (ίσως και το 40) αλλά θα μπορούσε να είναι και μελλοντικά, όχι μακριά από την εποχή μας όμως, σε κλειστούς τεράστιους χώρους με πολλά κρεββάτια στην σειρά και με κόσμο που απλώς έχει αναγκαστεί να απομακρυνθεί από τα σπίτια του για κάποιον λόγο και να μεταφερθεί εκεί μέσα, χωρίς όμως να υπάρχει τρόμος ή αγωνία. Σαν να ήταν αναπόφευκτο και να νοιώθουμε τυχεροί που είμαστε εκεί. Γενικά η ατμόσφαιρα είναι καλή, παρόλο που μας έχει ξεβολέψει.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

pentheasΜέλος
01/09/2003, 16:43:03
Όπως υποσχέθηκα στο φίλο flawless, θα καταθέσω μνήμες μου απο κάποια ονειρικά ταξίδια που έχω κάνει , και κάποιες εμπειρίες που συνοδεύουν τις περιπλανήσεις μου αυτές.
Θα αναγκαστώ να τις αριθμίσω , και να τους βάλω τίτλους για τη δική μου ευκολία να τα καταχωρώ χρονολογικά. Στο τέλος κάθε "ιστορίας" μου θα καταθέτω και τις απόψεις μου πάνω σ'αυτό που είχα βιώσει.

Taf

pentheas
pentheasΜέλος
01/09/2003, 16:52:11

1. Η Πρώτη Συνάντηση

Γεννήθηκα στο Πειραιά, αλλά μεγάλωσα στο Montreal του Καναδά.
Από μικρός λοιπόν γαλουχήθηκα με πολλά ερεθίσματα ενός ξένου πολιτισμού, και επιπλέον έμαθα να συνομιλώ σε τρεις διαφορετικές γλώσσες όπου η μία από αυτές ήταν η ελληνική.
Λόγω του νεαρού της ηλικίας των γονιών μου δεν είχα πολλές αναφορές στην ελληνική κουλτούρα , παρά μονάχα κάποιες διορθώσεις στη γλώσσα , γιατί τα ελληνικά ήταν η μόνη γλώσσα που μιλούσαμε στο σπίτι με τους δικούς μου και τους συγγενείς που μας επισκέπτονταν για το Κυριακάτικο παραδοσιακό τραπέζι.
Πρέπει να ήμουν 7 ή 8 χρονών όταν συνάντησα «εκείνη». Ένα κοριτσάκι στην ηλικία μου που μου είπε ότι το όνομα της ήταν «Αντριάννα». Μου φάνηκε περίεργο το όνομα της, και την άλλη μέρα , ρώτησα τους γονείς μου αν υπήρχε τέτοιο ελληνικό όνομα στη γλώσσα μας ή μήπως ήταν δημιούργημα δικό μου.
Το λέω αυτό , γιατί θυμάμαι μερικές φορές στον ύπνο μου μιλούσα σε μία ακαταλαβίστικη γλώσσα ή συνομιλούσα με τους άλλους βάζοντας τις λέξεις σε μία μπερδεμένη σειρά. Δε θυμάμαι ποια γλώσσα χρησιμοποιούσαμε , το σίγουρο πάντως είναι πως επικοινωνούσαμε.
Σε μία λοιπόν από τις συναντήσεις μας με τη φίλη μου , θυμάμαι που με οδήγησε σε ένα μέρος , που αφού περνούσαμε μία γέφυρα, βγαίναμε σε μια ανοιχτή πεδιάδα. Εκεί, στο κέντρο της πεδιάδας , υπήρχε μία σκάλα , που ήταν τόσο ψηλή και οδηγούσε στον ουρανό. Την σκαρφαλώσαμε μετά από παρότρυνση της φίλης μου , και βρεθήκαμε σε ένα άλλο μέρος με άσπρες πέτρες (σήμερα που το σκέφτομαι πρέπει να ήταν κάτι σαν μάρμαρο). Εκεί συνάντησα κάποιους ανθρώπους ντυμένους με ριχτά σεντόνια και κουβεντιάσαμε μαζί τους με τον γνωστό τρόπο –τοποθετώντας τις λέξεις σε άλλη σειρά – για λίγη ώρα.
Θυμάμαι στη συζήτηση μας ο ένας από αυτούς, που με σύστησε η φίλη μου, μου είπε ότι μπορούσα να επισκέπτομαι αυτό το μέρος όποτε ήθελα , αρκεί να με έφερνε πάντα η φίλη μου…. Ο συγκεκριμένος κύριος , είχε μια φωτεινότητα , σαν να έκπεμπε κάποιο φως ή κάτι τέτοιο …..

*****Ομιλώ τρεις γλώσσες άπταιστα , με πρώτη γλώσσα τα γαλλικά. Αργότερα και σε μεγαλύτερη ηλικία , όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα, προσπαθώντας να μεταφράσω από Γαλλικά στα Ελληνικά ή το αντίστροφο , οι λέξεις είχαν άλλη σειρά σε μια πρόταση……
Σε μεγαλύτερη ηλικία είδα σε βιβλία ότι τα σεντόνια εκείνων των ανθρώπων έμοιαζαν με τις χλαμύδες της αρχαιότητας. Ο «φωτεινός» κύριος μου θύμισε αργότερα έναν άλλον κύριο, ο οποίος υπήρξε πνευματικός ηγέτης….
Ας σημειώσουμε , ότι μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο δεν υπήρχε στο Καναδά, λόγω πολλών εθνικοτήτων σε μια τάξη. Ελληνικό σχολείο στο Montreal πήγα σε ηλικία 10 με 11 χρονών.

Taf

pentheas
FlawlessΜέλος
01/09/2003, 16:53:38
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΠΕΝΤΗΕΑ !
ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ …………!

Yours John !

‘’Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΟΦΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ’’

02/09/2003, 00:46:03
Αναφέρθηκε ότι δεν πρέπει να ακουμπάς το κεφάλι σου όταν ξυπνάς
γιατί ξεχνάς τα όνειρά σου. Στην πραγματικότητα καλό είναι
να μην κουνιέσαι καθόλου μόλοις ξυπνάς και να μην αρχίσεις
να απασχολείς αμέσως το μυαλό σου με τις καθημερινές
ασχολίες σου. Απλώς κάθεσαι ακίνητος και "αφήνεις" τα όνειρα να
έρθουν.
Επίσης, βλέπουμε περισσότερα κι εντονότερα όνειρα τις
πρωινές ώρες γιατί τότε αυξάνεται η διάρκεια των ονειρικών περιόδων (του παράδοξου ύπνου). Ονειρευόμαστε κάθε 90 λεπτά
περίπου, για 10-20 λεπτά σε κάθε περίοδο, αλλά όσο περισσότερο κοιμόμαστε τόσο αυξάνει αυτή ή διάρκεια των 10-20 λεπτών.
Όσον αφορά στον κ.Freud.
Όταν προσπαθούμε να εξηγήσουμε κάτι συχνά καταφεύγουμε σε
απλοικές εξηγήσεις και μάλιστα εντυπωσιαζόμαστε από την
φαινομενική τους παντοδυναμία να ερμηνεύουν πλήρως το
προς εξήγηση φαινόμενο. Έτσι είναι πιο εύκολο να πιστεύεις
ότι για όλα φταίνε οι Εβραίοι παρά να σπουδάσεις κοινωνιολογία.
Παρόμοια, είναι πιο εύκολο να πιστεύεις ότι υπάρχουν φύλακες
άγγελοι και οδηγοί στα όνειρα (χωρίς να θέλω να αποκλείσω
κάτι τέτοιο) παρά να μελετήσεις ψυχανάλυση. Φρονώ ότι κάποιος
που ενδιαφέρεται για ένα πεδίο γνώσης μελετάει όλες τις απόψεις
και δεν αποκλείει εκ των προτέρων καμία. Γιατί η εξήγηση που
περιλαμβάνει οδηγούς είναι πιο έγκυρη από την ψυχαναλυτική;
Μήπως γιατί αποπνέει κι έναν αέρα μυστηρίου και θέλουμε να είναι
έτσι; Μήπως γιατί μας βοηθάει να πείσουμε τον εαυτό μας ότι
ασχολούμαστε με θέματα του εσωτερισμού και είμαστε κι εμείς
μυστηριώδεις; Ο ίδιος μας ο εαυτός μας μάς στήνει πολλές τέτοιες
παγίδες. Καθήκον του πνεύματος : να αμφισβητεί πρώτα από όλα
τον εαυτό του.

pentheasΜέλος
02/09/2003, 03:04:47
Φίλε ή φίλη calea_zacatechichi,
Ειλικρινά προσπάθησα να καταλάβω τι εννοούσες στο τελευταίο σου μήνυμα , αλλά ειλικρινά δε μπόρεσα .
Σίγουρα οι περισσότεροι απο μας έχουν πιο ρηχούς ορίζοντες απο κάποιους άλλους , και κατανοούν με ένα πιο απλοικό τρόπο κάποια πράγματα, και με τον ίδιο τρόπο τα μεταφέρουν σε άλλους χωρίς να υοθετούν το πνέυμα ή το τρόπο κάποιων ή κάποιων συγγραμάτων που έχουν προφανώς κοινοποιηθεί στο κόσμο. Το να αναφέρουμε κάποιους τίτλους ή ονόματα , έτσι , απλά και αυθαίρετα , δε σε καθιστά , αλλά ούτε σε χρήζει κανείς (ή εγώ τουλάχιστον) γνώστη.
Αν έχεις να καταθέσεις κάτι , το οποίο θα μας βοηθήσει να μάθουμε κάτι , κάνε το.
Ίσως μας αφυπνίσεις απο κάτι το οποίο πιθάνότατα να αγνοούσαμε.
Αλλά σε παρακαλώ μη καταφεύγεις σε μια επιχειρηματολογία τέτοια, που αφ'ενός δεν κατάλαβα γιατί τη μοιράστηεκες μαζί μας, και αφ'ετέρου δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο συγκεκριμένο topic.
Χωρίς παρεξήγηση ,
Φιλικά

Taf

pentheas
katzeΜέλος
02/09/2003, 09:36:43
Καλημέρα σε όλους,
Να πω την προσωπική μου άποψη και στους δύο φίλους που μάλλον ξεκινούν μια διαφωνία..Είναι χρήσιμο κάθε θέμα να προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε σφαιρικά. Οταν εξαντληθούν όλα τα επιχειρήματα από ψυχαναλυτικής - κοινωνιολογικής - επιστημονικής πλευράς, τότε είναι καιρός να αναρωτηθούμε "και αν ?" Σε αυτό το "και αν" νομίζω πως έχει καταλήξει καποια στιγμή και ο/η calea_zacatechichi, διαφορετικά δε θα μίλαγε σε αυτό το forum...
Ο άνθρωπος όμως έχει την ανάγκη να προσπαθεί να ερμηνεύσει τα γύρω του πρώτα με βάση κάποια δεδομένα (ώστε να υπάρχει σημείο αναφοράς για τον ίδιο, διαφορετικά θα ήμασταν όλοι αλλοπαρμένοι) και έπειτα με βάση το άγνωστο.. Νομίζω πως απόψεις όπως του/της calea_zacatechichi καλό είναι να υφίστανται και εδώ μέσα, ώστε να υπάρχει και ο αντίλογος . Ετσι ο διάλογος προωθείται καλύτερα...
Keep going...φίλε Penthea, θέλω να ακούσω και τη συνέχεια της ιστορίας σου

02/09/2003, 10:31:28
quote:
Είναι χρήσιμο κάθε θέμα να προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε σφαιρικά. Οταν εξαντληθούν όλα τα επιχειρήματα από ψυχαναλυτικής - κοινωνιολογικής - επιστημονικής πλευράς, τότε είναι καιρός να αναρωτηθούμε "και αν ?"

Θα συμφωνήσω και αυτή είναι και η δική μου μεθοδολογία σχετικά με αυτά τα θέματα. Θα πρέπει να αποκλείσουμε πρώτα κάθε λογική, ψυχολογική και επιστημονική εξήγηση, για να εξετάσουμε ως τελευταία επιλογή (με την ίδια σοβαρότητα πάντα), την "μεταφυσική" πλευρά του κάθε φαινομένου.

Στο συγκεκριμένο θέμα και στις δικές μου αναφορές, αν και δεν έχω καταλήξει ακόμα για την φύση των ονείρων μου, ενδόμυχα πιστεύω ότι "ο οδηγός μου" ήταν ο ίδιος ο εαυτός μου που απλώς με προετοίμαζε για τις μελλοντικές μου αναζητήσεις, προς τις οποίες ασυνείδητα πορευόμουν.
Τα υπόλοιπα μπορεί απλά να ήταν το "φαντασιακό στόλισμα" που έτσι κι αλλιώς αναδύεται μέσα στον ονειρικό μας κόσμο.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

astartiΝέο Μέλος
03/09/2003, 20:11:52
kalhspera sas mou systhsan to forum sas kai pragmatika eniwsa poly oikeia, isws gia prwth fora, pou uphrxan kapoioi , arketoi malista, pou mas synedean oi idies anhsyxies :) ap'otan thymamai ton eauto mou oneireyomai, ematha na to blepw ws syneidhth kai epithymhth proektash ths pragmatikothtas mou. Anyway ola sxedon osa exoun anaferthei apo esas apoteloun kai dikes mou empeiries. auto pou tha hthela na sas rwthsw einai an sas "etyxe" pote na kalesete syneidhta kapoion konta sas(as poume kati san thlemetafora) estw kai se hmistereh morfh, auto synevh se mena an kai oxi se oneiro, blepete eixa ksupnhsei apo oneiro molis liga lepta prin me plhrh diaygeia nou parolauta.
eyxaristw
tha xarw na ginw melos ths pareas sas kai giati oxi elpizw na syntaksidepsoume kapoia fora sta oneira mas :)