ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/09/2009, 19:24:14
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις για εμένα.

Γνωρίζω πολύ περισσότερα για σένα, απ' όσα γνωρίζεις εσύ για τον ίδιο σου τον εαυτό.

11/09/2009, 19:32:38
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Έτσι ο ωκεανός μιλάει για όλες τις σταγόνες ή για όλα τα κύματα επειδή όλα έχουν μια κοινή αιτία ή αν θες ουσια.

Άλλο σου λέω, άλλο καταλαβαίνεις, άλλο θες να πεις κι άλλο λες. Ασφαλώς και ο ωκεανός μπορεί να μιλήσει για όλες τις σταγόνες και για όλα τα κύματα. Η σταγόνα, μπορεί να μιλήσει για τον ωκεανό ; (Αυτό σε ρωτάω, δες παραπάνω). Το κύμα, το ένα, το μόνο του, μπορεί να μιλήσει για τον ωκεανό ; Ή μήπως θέλεις να μας πεις πως εσύ είσαι ο ωκεανός ;

11/09/2009, 19:47:42
quote:
zip
Κι εγώ μ' αυτήν την βάση μιλάω.(Με την εσωτερική παράδοση)

Πολύ αστείο.Αφου πάντα μιλάς σάν υλιστής,που απορίπτει πλήρως την εσωτερική παράδοση.

11/09/2009, 19:51:08
Ζιπ:
quote:
Τα περισσότερα απ' αυτά που λες δεν είναι κατανοητά. Όμως το θέμα δεν είναι αυτό. Το ζήτημα με το οποίο πρέπει να ασχοληθείς είναι το γιατί. Αναρρωτήθηκες ποτέ γιατί δεν είναι κατανοητά ; Ή την έχεις έτοιμη την απάντηση πως φταίνε οι άλλοι που δεν καταλαβαίνουν ;

Τα περισσότερα απο αυτά χρειάζονται συνειδητοποίησεις, και δεν είναι πάρα πολύ εύκολο να αποκτήσεις τέτοιες, είναι σκέτο εύκολο, αλλά πρώτα πρέπει να σκεφτείς ή μάλλον να νιώσεις αν αυτά που λέει ο άλλος είναι αλήθεια ή περιέχουν αλήθεια και έπειτα να πειραματιστής που εκεί θέλει... πειραματισμό.

Νομίζω οτι απλά δυσκολεύεστε να παραδεχτείτε οτι ο ανθρωπος είναι μια μηχανή αντιδράσεων(ή μια μηχανή, σκέτο) και παύει να είναι μηχανή με την ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ καθώς έτσι διαπιστώνει την μηχανικότητα με την οποία αντιδρά στα διάφορα ερεθίσματα και την ελεγχει(ή συνεχίζει να είναι ζώο υποκρινόμενος τον άνθρωπο).

Είναι αυτό εύκολα κατανοητό απο όλους?

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 11/09/2009 19:55:45

11/09/2009, 20:08:54
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Όταν κάποιος φτάνει σε μια κατάσταση που είναι πέρα από τον νου ξέρει ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να βιώσουν αυτή την κατάσταση.

Η μόνη κατάσταση πέρα από το νου, το έχω ξαναπεί, είναι η παράνοια. Κι επειδή παρακάτω σ' αυτό που λες, αναφέρεις και τον Χριστό, να σε ενημερώσω αν δεν το ξέρεις, πως ο Jesus δεν μιλούσε παρανοϊκά. Ήταν λογικότατος.

11/09/2009, 20:14:26
quote:
alex22

Πολύ αστείο.Αφου πάντα μιλάς σάν υλιστής,που απορίπτει πλήρως την εσωτερική παράδοση.

Πάντα ; Ε, όχι και πάντα ...

11/09/2009, 20:19:08
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Όπως εσύ σκέφτεσαι έτσι ξέρεις ότι και ο άλλος σκέφτεται και το βλέπεις. (δεν μπορώ να βρω κάτι καλύτερο τώρα)

Ναι, ε ; Μακάρι να μπορούσα να το πω κι εγώ αυτό ... αλλά για σένα. Εγώ μπορεί να σκέφτομαι. Για σένα ... αμφιβάλλω λίγο ...

tyxaiosperastikosΝέο Μέλος
12/09/2009, 00:42:03
quote:
zip:Απεστάλη: 08/09/2009, 14:45:23

Η επιστημονική κοινότητα έχει ήδη επιβεβαιώσει τον Χριστό, τον Βούδα και τον Κρίσνα και πολλούς άλλους. Βέβαια, δεν τους έχει επιβεβαιώσει με τον τρόπο που εσύ θα ήθελες να τους επιβεβαιώσει, αλλά πάντως το έχει κάνει. Το ότι δεν το ξέρεις, αφ' ενός δεν με εκπλήσσει, αφ' ετέρου επιβεβαιώνει την ασχετοσύνη σου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η φύση του φωτός. Οι επιστήμονες συμφωνούν πια πως το φως είναι ΚΑΙ σωματίδιο ΚΑΙ κύμα. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό ; Τ Ρ Ι Α Δ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α. Αυτό σημαίνει. Σημαίνει πως το φως παρουσιάζει, όχι 2 αλλά 3 καταστάσεις : 1η σωματίδιο, 2η κύμα και 3η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ. Είναι αυτό που λέμε πως το φως είναι κβαντισμένο. Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα για τον Χριστιανισμό, Βράχμα, Βισνού, Σίβα για τον Βραχμανισμό & τον Ινδουϊσμό.

Εντελώς καφενειακό επιχείρημα. Σαν κάποιος που διάβασε Science Illustrated στην τουαλέτα και μετά πήγε στο καφενείο να το πει και στους άλλους.
Δηλαδή, αυτό εννοούσαν οι σοφοί πατέρες του Χριστιανισμού και οι αντίστοιχοι σοφοί των Ινδουιστικών θρησκειών ε; Ήθελαν να μας πουν για τη φύση του φωτός, αλλά είπαν να το πούνε με τρόπο, μη μας πέσει βαρύ στο στομαχι, ε;
Κι εγώ σου λέω πως οι ιδιοκτήτες των οβελιστηρίων το απέδειξαν πρώτοι. Σκέψου... ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι... Τι σημαίνει αυτό; ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ! ... Τι; Λέω μ@λ@κίες; Εσύ τις άρχισες...

12/09/2009, 07:32:56
Μιλούσαν για την τριαδική υπόσταση του θεού. Αν το φως είναι τριαδικό και δεδομένου οτι ο θεός συχνά αποκαλούταν
"το φως" τότε και αυτός θα έχει τριάδικη υπόσταση.
Πατήρ, Μητήρ,(ΑΠ) Υιός οπού ο Υιός είναι αποτέλεσμα της συνένωσης Πατήρ+Μητήρ κάνοντας μια αντιστοιχεία όχι απαραιτήτως σωστή.

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 12/09/2009 07:33:42

12/09/2009, 10:35:29
quote:

quote:
Ποιός σου είπε αυτή τη μαλακία ότι εσύ η εγώ ή ο οποιοσδήποτε μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα σε έναν άνθρωπο ή ένα φυτό???

Δεν ξέρω σε ποιον απευθύνεσαι αλλά θέλω να σε ρωτήσω... ο θυμός είναι κάτι που σου συμβαίνει χωρίς τους άλλους; Γιατί έτσι όπως το λες κανείς δεν μπορεί να σου προκαλέσει θυμό. Εκτός και αν ο θυμός δεν είναι συναίσθημα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 11/09/2009 17:29:11

Tα συναισθήματα (οργής ..θυμού..λύπης..κλπ) προκαλούνται απο μας τους ιδίους , υπάρχει ένας μηχανισμός (εσωτερικός) που δημιουργεί τα συναισθήματα , αυτό στο οποίο αναφέρεσαι δηλώνεται ως εξωτερικό ερέθισμα...ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ!!!

Και βέβαια ο όλος μηχανισμός ενεργοποιείται απο την ασυμβατότητα που εμφανίζεται ...ανάμεσα σε θέσεις ενός εξωτερικού άλλου σε σχέση με τις θέσεις του υποκειμένου..και τις οποίες εκλαμβάνει ως απειλή ...ως απόρριψη όλου του είναι του , κανοντάς το να νοιώθει μειονεκτικά!!

Δεν μπορεί κανείς να δημιουργήσει συναισθήματα -'οπως αναφέρεις- σε άλλους...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!!!

Λές ανυπόστατα πράγματα και καλά είναι εμφανές ότι δεν γνωρίζεις -ως εδώ καλά- αλλά γιατί παίρνεις θέση???

Αναφέρεσαι και στο αυτεξούσιο -ότι δεν το έχει ο άνθρωπος- , αλήθεια τι εννοείς???

Έχεις κάνει συρραφές-πληροφοριών- απο δώ κι'απο κεί και τα πετάς χάριν εντυπώσεων...και δεν φθάνει που είσαι ο ίδιος μπερδεμένος...προσπαθείς να μπερδέψεις και τους άλλους!!!

soul