ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

alex2260 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
06/02/2008, 19:35:13
quote:
...και δέρνουν! είχες πάει στο λάιβ; [παρεπιπτόντως, μέχρι και το metal hammer έγραψε για το σπαθί και το τσεκούρι! πάλι ρεζίλι μας έκανε ο νταβέλης!]

Xα χα το διάβασα!!

quote:
σε μισώ. δε φαντάζεσαι πόσο! λίγο λιγότερο απ' όσο θα σε μισούσα αν έκλεινες για κάποιο Paganfest...

Μου είναι ήδη γνωστά τα συναισθήματα που τρέφεις για μένα.

Το μέχρι στιγμής line up του BANG YOUR HEAD:

JUDAS PRIEST
QUEENSRYCHE
SAXON
TRAMP'S WHITE LION
GREAT WHITE
RAGE
GRAVE DIGGER
AGENT STEEL
TANKARD
OBITUARY
ONSLAUGHT
ENSIFERUM
KORPIKLAANI
FORBIDDEN
AGENT STEEL
LIZZY BORDEN
SECRECY
BREAKER
TYR
AGE OF EVIL
CONTRACRASH

2 more to follow!

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
06/02/2008, 19:37:08
http://www.youtube.com/watch?v=XOKbhQbvpPA

Xεχε θα το δω λάιβ.

06/02/2008, 19:55:27
luvian_elf γραφιστική σπουδάζεις?

luvian_elfΝέο Μέλος
07/02/2008, 01:38:01
gretel είμαι του πιο καλλιτεχνικού, comics

Sorry crucifire, μόλις έφαγα μία κουταλιά ψιλοκομμένα χαλαπένιος και ήπια κι ένα μπουκαλάκι ταμπάσκο για τις κακές λέξεις που είπα. Απλά είναι δύσκολο να κρύψω την πραγματική μου ταυτότητα, αυτή του νταλικέρη...

Farewell sweet Earth and northern Sky,
for ever blest, since here did lie
and here with lissom limbs did run
beneath the Moon, beneath the Sun,

Lúthien....

07/02/2008, 08:01:10
quote:
Τους Δαιμόνια Νύμφη , τους ανακάλυψα πριν από λίγο καιρό, τους πρότεινε μια φίλη από κάποιο άλλο φόρουμ. Φέρνουν πολύ σε DEAD CAN DANCE , γι' αυτό και μου αρέσουν τελικά.

Όντως, μου θυμίζουν κι εμένα σε αρκετά σημεία Dead Can Dance, αν κι έχω να βάλω να τους ακούσω καιρό.
Η προσπάθεια τους πάντως είναι αρκετά αξιόλογη και χαίρομαι που τα πηγαίνουν καλά.

quote:
Κάποτε έγραφα και ποιήματα, τώρα τα παράτησα λόγω έλλειψης χρόνου. Πρέπει κάποιος ν' ανακαλύψει το πάγωμα του χρόνου ρε γαμώτο.

Κάποτε έγραφα κι εγώ ποιήματα αλλά έχω καιρό να γράψω, όχι λόγω έλλειψης χρόνου αλλά λόγω του ότι έχω βγει από αυτό το τριπάκι.
Για χρόνια έγραφα συνέχεια, τώρα είμαι σε άλλη φάση.

quote:
Δύσκολα μου βάζεις! I'll try though... Anathema, Battlelore, Blind Guardian, Dargaard, Eluveitie, Gothica, Haggard, Korpiklaani, Omnia, Placebo (sorry, αυτό μου ξέφυγε... ), Primordial, Rivendell, Sephiroth, Tuatha De Danann... Εντάξει, βραχυκύκλωσα

Δεν έχουμε πολλά κοινά ακούσματα, χαίρομαι όμως που συναντώ κάποιο άτομο να ακούει δύο πολύ καλά συγκροτήματα όπως τους Gothica και τους Dargaard.
Ξέρεις αν έχουν βγάλει νέα albums;
Ειδικά οι δεύτεροι, μετά το Rise and fall (2004) - πολύ καλό album και καταπληκτικό το ομώνυμο τραγούδι - έχουν χαθεί.

In anticipation of my resurrection...

07/02/2008, 08:51:32
Μια παρουσίαση έτσι γιατί χαθήκαμε....

Τα λέμε σύντομα.

07/02/2008, 09:29:30
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, το τελευταίο διάστημα που έλειπα από το φόρουμ δεν άκουγα καθόλου μέταλ. Το παρακάτω σχήμα είναι μία από αυτές τις εξαιρέσεις.

Οι Peordh είναι από την Virginia των ΗΠΑ και έχουν ως μοναδικό μέλος τον Dreogan που μερικοί (βλέπε crucifire) μπορεί να τον ξέρουν από την συμμετοχή του στους Folkearth. Οι Peordh παίζουν ατμοσφαιρικό black με folk και παγανιστικά στοιχεία. Για την μουσική του Dreogan ας τον αφήσουμε να μιλήσει ο ίδιος:

The purpose of my music and writing is to display the truth as I see it for you to use it positively. My ideals are not fueled by mindless hate, nor do I follow the teachings of a particular individual. I have no interest in petty political and religious conflict of today.

Πραγματικά η μουσική του Dreogan σου δημιουργεί ένα παράξενο συναίσθημα που συνδυάζει την ένταση της επαφής της ανθρώπινης ψυχής με την φύση και ταυτόχρονο την μοναδική ηρεμία που μια τέτοια επαφή μπορεί να φέρει. Ηχητικά ο Dreogan ακολουθεί τα μονοπάτια των Burzum με περισσότερο έντονα όμως τα ambient στοιχεία καθώς και κάποια folk.

Μην φανταστείτε πως πρόκειται για κάτι το ιδιαίτερα πρωτοποριακό αφού αυτά τα ηχητικά μονοπάτια έχουν ήδη περπατηθεί και τα ιδεολογικά μηνύματα που μεταφέρουν οι στίχοι έχουν ακουστεί και στο παρελθόν.

Ωστόσο μέσα στην αχανή εμπορευματοποίηση και χειραγώγηση της μουσικής που βιώνουμε καθημερινά ακούσματα σαν τους Peordh αποτελούν μια όαση αναζήτησης και επιβεβαίωσης των αρχών και της ιδεολογίας του underground metal. Και γι αυτό και μόνο τέτοιες προσπάθειες έχουν ανάγκη την προσοχή και τον σεβασμό μας.

Οι Peordh έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής τα παρακάτω άλμπουμ.

An Obscure Forgotten Path (2006)

Glaring From Spacious Woods and Mountains of Eternal Frost (2007)

Και κάποιοι χαρακτηριστικοί στίχοι από το I Freely Roam στο δεύτερο δίσκο.

Ever feel the need to run through the trees
To gather the whispers of breeze upon breeze
Searching for the perfect ledge
To stalk thy enemies heads

Exploration and freewill
Uncharted territories unknown
Revealed to the persistent
Wayward spirit

Freely floating
Without pointless disturbance
Without all work in vain
For the life has meaning
A substance truer than material

The trees
The blades of grass
Grazing over the feet
Of a rested soul

And so I roam
In my life
Not the life of all
Who plague the Spiritless Realm

For what I find
Never touched by those common hands
Excels even the greatest imaginations

This is the life
The fullest of all
The greatest
One never falls!

Edited by - A. Kircher on 07/02/2008 09:32:20

07/02/2008, 10:00:52
quote:
Xεχε θα το δω λάιβ.

σε μισώώώώώώώώώώώώώώώώώώώ

quote:
gretel είμαι του πιο καλλιτεχνικού, comics

ωχ, εδώ θα τα χαλάσουμε. όσοι φίλοι μου σπουδάζουν κομιξ στον άκτο, είναι ή manga kids ή marvel geeks (εγώ είμαι dc freak!!!)

...τι είναι τα χαλαπένιος;

quote:
Όντως, μου θυμίζουν κι εμένα σε αρκετά σημεία Dead Can Dance, αν κι έχω να βάλω να τους ακούσω καιρό.

το είδα μία, δε μιλάω. το ξαναβλέπω, θα μιλήσω. ξεκολλάτε ρε! δε σας θυμίζουν οι ΔΝ τους dcd. το ανάποδο γίνεται! η μουσική που ερμηνεύουν οι ΔΝ προϋπήρχε! κατά κάτι χιλιάδες χρόνια!!! λίγο σεβασμό!

quote:
...που μερικοί (βλέπε crucifire) μπορεί να τον ξέρουν από την συμμετοχή του στους Folkearth.

ου ρε! βασικά, θα το ψάξω. ως σόλο δεν τον ξέρω. τελικά να στείλω τους στίχους στον ποιητή μας, ή να περιμένω μήπως γίνουν τροποποιήσεις;

και δε μου είπατε, την hildr valkyrie (folkearth, solo) την έχει ακούσει κανείς; μπα ε; να κάνω παρουσίαση;

07/02/2008, 10:27:02
καλά, πραγματικά κάτι δεν πάει καλά με τους korpiklaani...

πες ότι μαζεύουν μαζεύουν υλικό, και βγάζουν ένα δίσκο το 2005 και στα καπάκια ένα το 2006. πες ότι παίρνουν μανιτάρια και βγάζουν και έναν ακόμα το 2007. αλλά τι σκατά πήρανε και βγάζουν το 2008 ένα τέτοιο πράγμα;! αυτά τα τραγούδια δεν είναι άντε πετάμε μια humppa και δυο ακόρντα και βγάλαμε δίσκο.

ακούστε το πρώτο meddley κομμάτι που δώσανε στο κοινό, από το δίσκο Korven Kuningas (2008) και πείτε μου εσείς... δεν ξέρω... έχω χάσει πάσα ιδέα. με την κακή έννοια. κάτι δεν πάει καλά...

http://rapidshare.com/files/89815689/Korpiklaani_Korven_Kuningas-kirampdayiniz.rar

[για να το κατεβάσετε. αν θέλετε απλά να το ακούσετε, πηγαίνετε στο myspace προφίλ τους.

κάτι έχουν τα νερά εκεί πάνω... ή η μπύρα

Edited by - crucifire on 07/02/2008 10:31:53

07/02/2008, 10:56:42
ένα ένα τα βρίσκω:

http://www.nuclearblast-musicshop.de/various_info.php?album_id=66528&band_id=802&page=2

αν βρήκατε κανα ευρώ σε κανα παλιό παντελόνι και δεν έχετε τι να το κάνετε, αγοράστε το κομμάτι keep on galloping, να μου το στείλετε κι εμένα!

δεν τσιγκουνεύομαι το ευρώ, προφανώς. αλλά είμαι περήφανος που μια ζωή δεν έχω δώσει πιστωτική ούτε καν στο amazon. είμαι οπισθοδρομικός ίσως, αλλά υπάρχουν χάκερς και χάκερς, κι εγώ από προπληρωμένες και τέτοια βαριέμαι να μάθω...

07/02/2008, 12:28:03
quote:
αυτά τα τραγούδια δεν είναι άντε πετάμε μια humppa και δυο ακόρντα και βγάλαμε δίσκο.

αναθεωρώ, έτσι είναι, αλλά εδώ μιλάμε για παραγωγή!

luvian_elfΝέο Μέλος
07/02/2008, 13:24:51
quote:
Ξέρεις αν έχουν βγάλει νέα albums;

Δυστυχώς κανείς απ' τους 2 δεν έχει βγάλει κάτι καινούργιο... Αν και το δίδυμο των Gothica έχει κάνει 3 projects (1 η Santovito και 2 ο Del Vecchio). Ρίξε μια ματιά στο site τους: http://www.geocities.com/gothicahomepage/, τα βρήκα σχετικά ενδιαφέροντα... Προσωπικά από Dargaard προτιμώ το In Nomine Aeternitatis και πιο συγκεκριμένα το Underworld Domain.
quote:
ωχ, εδώ θα τα χαλάσουμε. όσοι φίλοι μου σπουδάζουν κομιξ στον άκτο, είναι ή manga kids ή marvel geeks (εγώ είμαι dc freak!!!)

...τι είναι τα χαλαπένιος;

Κι εγώ dc freak είμαι (αν και τον Superman τον θεωρώ τον μεγαλύτερο φλώρο που έχει περάσει ποτέ από καρέ...) και κυρίως fan του Batman (σιγά μη σκέφτονταν στη Marvel να βγάλουν GOTHam City... ) και των εκδόσεων της Vertigo!
Τα χαλαπένιος είναι πολύ καφτερές πιπερίτσες. Κάτι σαν τα δικά μας "τουρκάκια"...

quote:
και δε μου είπατε, την hildr valkyrie (folkearth, solo) την έχει ακούσει κανείς; μπα ε; να κάνω παρουσίαση;

Κάνε κάνε! Να δούμε αν θα έχω να συμπληρώσω τίποτα...
quote:
κάτι έχουν τα νερά εκεί πάνω... ή η μπύρα

Η μπύρα... η μπύρα...

Lúthien....

Edited by - luvian_elf on 07/02/2008 13:33:14

07/02/2008, 13:47:40
quote:
Κι εγώ dc freak είμαι (αν και τον Superman τον θεωρώ τον μεγαλύτερο φλώρο που έχει περάσει ποτέ από καρέ...) και κυρίως fan του Batman (σιγά μη σκέφτονταν στη Marvel να βγάλουν GOTHam City... ) και των εκδόσεων της Vertigo!

έχω να πω ότι κάποιο βλαμμένο από δω μέσα έχει φτιάξει αυτό το προφίλ για να μου κάνει πλάκα...

seirios12aΜέλος
07/02/2008, 17:22:01

γκουχου, γκουχου, ωπ , ούτε ο βήχας κρύβεται..

έν οίδα ότι ουδέν οίδα

seirios12aΜέλος
07/02/2008, 17:38:08
Ωπ, που πήγε ο Σείριός μου?

http://www.youtube.com/watch?v=8uu4SRvJbD0

DEAD KENNEDY'S

Θυμήθηκα τις εποχές που ήμουν μοϊκάνι τώρα. Σημειωτέον πως ο Jellow Biafra (γ...ο είναι Εβραίος), πήγε φυλακή για την ιδεολογία του , τους στίχους στα τραγούδια του και την αφίσα που είχε μέσα ο δίσκος (ναι cruci τότε είχαμε το βινύλιο) grankenchrist . Είχε μια αφίσα με γεννητικά όργανα σε περίπτυξη , βουτηγμένα στα σκατά και σαν ντεκόρ της αφίσας γύρω-γύρω είχε την αστερόεσσα.

Για να δούμε, θ'ανατείλλει πάλι ο Σείριος ή θα βγούνε καρδούλες και τέτοια και θα ξεφτιλιστούμε πάλι.

έν οίδα ότι ουδέν οίδα

07/02/2008, 22:17:23
quote:
Σημειωτέον πως ο Jellow Biafra (γ...ο είναι Εβραίος), πήγε φυλακή για την ιδεολογία του , τους στίχους στα τραγούδια του και την αφίσα που είχε μέσα ο δίσκος (ναι cruci τότε είχαμε το βινύλιο) grankenchrist . Είχε μια αφίσα με γεννητικά όργανα σε περίπτυξη , βουτηγμένα στα σκατά και σαν ντεκόρ της αφίσας γύρω-γύρω είχε την αστερόεσσα.

Εμένα μου την έσπασε απίστευτα όταν έμαθα ότι τραβολογάει στα δικαστήρια τους DEAD KENNEDY'S για κάποια ηλίθια δικαιώματα.

Γι΄αυτό βέβαια κατηγορήθηκε απίστευτα από όλους γιατί απ΄ότι φάνηκε όταν μπήκαν τα φράγκα στη μέση η αναρχία και το αντί πήγανε περίπατο.

08/02/2008, 07:42:19
Φίλε A. Kircher, ενδιαφέρουσα η παρουσίαση των Peordh αν και δεν τους ξέρω.
Λες να εντάσσονται στα γούστα μου ή όχι;

quote:
το είδα μία, δε μιλάω. το ξαναβλέπω, θα μιλήσω. ξεκολλάτε ρε! δε σας θυμίζουν οι ΔΝ τους dcd. το ανάποδο γίνεται! η μουσική που ερμηνεύουν οι ΔΝ προϋπήρχε! κατά κάτι χιλιάδες χρόνια!!! λίγο σεβασμό!

Το στυλ των Daemonia Nymphe μου θυμίζει το στυλ των Dead Can Dance.
Αυτό και μόνο αυτό.
Δε νομίζω να έκανα ανάλυση στη μουσική καθεαυτή αλλά ανέφερα την ομοιότητα ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα.

In anticipation of my resurrection...

08/02/2008, 15:12:09
quote:
γκουχου, γκουχου, ωπ , ούτε ο βήχας κρύβεται..

πράγμα που με κάνει να φαντάζομαι ότι το έκανες εσύ! βλέπεις, βάσει επιστημονικών μελετών, ο αριθμός ελληνίδων που ακούνε φολκ και είναι dc freaks, είναι ακριβώς 0. καλά, ίσως με απόκλιση ...0.

quote:
Το στυλ των Daemonia Nymphe μου θυμίζει το στυλ των Dead Can Dance.
Αυτό και μόνο αυτό.
Δε νομίζω να έκανα ανάλυση στη μουσική καθεαυτή αλλά ανέφερα την ομοιότητα ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα.

απλά θέλω να πω ότι είναι σα να λες, ο χριστοφορος κολόμβος μου μοιάζει. λάθος. εσύ του μοιάζεις. όπως για παράδειγμα, ο χέρμαν λι των dragonforce, παίζει σαν εμένα, όχι εγώ σαν αυτόν!

...με αντιγράφει.

08/02/2008, 19:18:02
crucifire, δεν μπορώ να σε κάνω quote αλλά εκεί που λες για το mp3 με το ένα ευρώπουλο.
Μην πέφτετε στην παγίδα των μεγάλων εταιριών που πουλάνε φύκια=mp3 για μεταξωτές κορδέλες=cd

καλά κάνεις και δεν το δίνεις το ευρώ και εγώ δεν το δίνω όχι για ένα mp3 αλλά ούτε για εκατό.

Mp3=10% της ηχητικής πληροφορίας που περιέχει ένα audio file.

quote:
Φίλε A. Kircher, ενδιαφέρουσα η παρουσίαση των Peordh αν και δεν τους ξέρω.
Λες να εντάσσονται στα γούστα μου ή όχι;

Dying Incubus, δεν νομίζω πως εντάσσονται στα γούστα σου, πάντως αν ποτέ τους συναντήσεις, ρίξτους μια αυτιά.

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=av6fWfmugds

luvian_elfΝέο Μέλος
09/02/2008, 09:35:45
lmfao!!!
"Well... Everybody loves Batman..." But OF COURSE they do!!! Ακριβώς γι' ΑΥΤΌ δεν τον πάω! Αλλά το video ήταν uber...

Και πάλι στα μουσικά...
http://www.youtube.com/watch?v=_u6JC4NCb9Q
Emma Russack, μέλος των Lola Flash (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=192923919) και το τραγούδι της "Swimming"
ΔΕΝ είναι metal, ΔΕΝ είναι κάτι τρελό από άποψη σύνθεσης, ΔΕΝ έχει ιδιαίτερο στίχο! Αλλά κατάφερε να με κερδίσει παρόλα αυτά...
PS: Αν δείτε το videάκι προσπαθήστε να μη γελάσετε στο ρεφρέν από τη φάτσα της, θα σας χαλάσει όλο το feeling...
PS2:

quote:
ο αριθμός ελληνίδων που ακούνε φολκ και είναι dc freaks, είναι ακριβώς 0. καλά, ίσως με απόκλιση ...0.

Lúthien....

Edited by - luvian_elf on 09/02/2008 09:51:18