ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Στην αρχαιότητα: Εξωγήινοι ή μήπως ένας πολύ πιο ανεπτυγμένος γήινος πολιτισμός; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Στην αρχαιότητα: Εξωγήινοι ή μήπως ένας πολύ πιο ανεπτυγμένος γήινος πολιτισμός; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Krios30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
11/02/2007, 16:15:20
quote:
Εχεις κάποια υποψία οτι δεν ισχύει;

Ναι κάτι έχω υπόψη μου....
Απορία μάλλον.
Γιατί οι αρχαίοι υμών πρόγονοι, προσομοίαζαν πολλές φορές τους θεούς τους με ζώα;
Θεούς κανονικά πρέπει να έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν, ή ότι δεν μπορούσαν να νικήσουν, σκοτώσουν κτλ.
Τα ζώα που κολλούν, δεν μπορώ να καταλάβω...
Γιατί τα θεοποιούσαν;

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

TrollΜέλος
11/02/2007, 18:22:14

Δεν νομίζω ότι θεοποιούσαν τα ζώα.

Οι Θεοί μεταμορφώνοταν σε ζώα προκειμένου να κατορθώσουν κάποια πράγματα.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

11/02/2007, 18:51:24
Φίλε μου Troll, το σκέφτηκες αυτό που είπες;
Δηλαδή έβλεπαν οι αρχαίοι τους θεούς να μεταμορφώνονται, και τους έκαναν αγάλματα;
Λες ότι υπήρχαν οι θεοί; Αυτό λες;
Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα...

12/02/2007, 00:09:57
quote:
Θα ήθελα να ακούσω απο σενα φίλη Οστρια ποιο γνωστό ειδος θα μπορούσε να δημιουργήσει πολιτισμό και τι ειδους.

Εναν πολιτισμό πολύ κοντινό στον δικό μας, ίσως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τα "ξαδέρφια" μας οι πίθηκοι, οι χιμπατζήδες, οι μαιμούδες. Επίσης αρκετά αγελαία ζώα (πρωτεύοντα), θα μπορούσαν ίσως κάποια στιγμή να εξελιχθούν τόσο, ώστε να φτιάξουν πολιτισμό.
Στο θέμα με τα ufo νομίζω, είχα αναπτύξει την θεωρία, ότι και τα ζώα που λειτουργούν με συλλογική συνείδηση θα μπορούσαν ίσως να αναπτύξουν πολιτισμό. Μυρμήγκια, μέλισσες κλπ.
Κάποια κήτη, ίσως να μπορούσαν να αναπτύξουν κι αυτά πολιτισμό.

Αλλά βέβαια η ερώτηση είναι "τι είδους πολιτισμό"; Πολιτισμό στα ανθρώπινα μέτρα; Τι θεωρούμε εμείς πολιτισμό;
Ο,τιδήποτε αποκτά και αναπτύσσει ο άνθρωπος ως μέλος μιας κοινωνικής ομάδας. Αυτοσυνείδηση, συνείδηση της ομάδας, του ρόλου του στην ομάδα, ιεραρχία-νομοθεσία, κοινωνική συμπεριφορά (+ήθη και έθιμα), σεξουαλική συμπεριφορά, σύστημα επικοινωνίας με τα υπόλοιπα μέλη, μαθησιακή ικανότητα, ικανότητα έκφρασης και ίσως μερικά ακόμα που ξεχνώ.

quote:
Γιατί οι αρχαίοι υμών πρόγονοι, προσομοίαζαν πολλές φορές τους θεούς τους με ζώα;

Επειδή αναγνώριζαν στα ζώα ικανότητες/δυνατότητες που οι ίδιοι δεν είχαν.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

vanillicΜέλος
12/02/2007, 00:25:49
12/02/2007, 07:30:11

bob_catΜέλος
12/02/2007, 08:52:14
quote:
Στο θέμα με τα ufo νομίζω, είχα αναπτύξει την θεωρία, ότι και τα ζώα που λειτουργούν με συλλογική συνείδηση θα μπορούσαν ίσως να αναπτύξουν πολιτισμό. Μυρμήγκια, μέλισσες κλπ.
Κάποια κήτη, ίσως να μπορούσαν να αναπτύξουν κι αυτά πολιτισμό.

Φίλε μου Ostria τα περισσότερα ζώα λειτουργούν πραγματικά με συλλογική συνείδηση. Τα ορατά πολιτισμικά τους επιτεύγματα τα πετυχαίνουν με το ένστικτο, τις ανάγκες τους, τις μιμητικές κινήσεις άλλων όντων συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου.
Οτιδήποτε μπορούν να πετύχουν με την συλλογική τους εργασία το πραγματοποιούν με όλες τους τις δυνάμεις.
Τα πουλιά φτιάχνουν τις φωλιές τους.
Τα μυρμήγκια τρύπες στο έδαφος.
Οι αράχνες πλέκουν ιστούς.
Τί άλλο παραπάνω θα μπορούσαν να κάνουν που το θεωρείς εσύ "πολιτισμό", να κατασκευάσουν ουρανοξύστες, διαστημόπλοια, υπερσύγχρονες μεγαλουπόλεις, θεωρείς οτι βρίσκονται στα όρια των δυνατοτήτων των διαφόρων όντων του ζωικού βασιλείου?
Γιατί τόσες εκατοντάδες χιλιετίες κανένα άλλο είδος εκτός του ανθρώπου δέν έχει προχωρήσει σε ένα βήμα περισσότερο πολιτιστικής προόδου εκτός απο τα καθιερωμένα?
Ο άνθρωπος αντίθετα με εξαίρεση κάποιες περιόδους πνευματικής οπισθοδρόμησης αναπτύσσει συνέχεια χιλιάδες μορφές πολιτισμού σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.
Πολιτισμούς ανεξάρτητους, πολλές φορές κοινούς αλλά χωρίς επαφές μεταξύ τους μονάχα όμως ο άνθρωπος.
Θα παρακαλούσα να αναλύσεις καλύτερα τις απόψεις σου απο την στιγμή που υποστηρίζεις απόψεις για ζωικούς πολιτισμούς εντυπωσιακά πρωτόγνωρες. Άν έχεις ενδείξεις για το θέμα καλύτερο θα ήταν να αναφερθούν αναλυτικότερα απο το να λέγονται σκόρπιες κουβέντες.

Αεί ο Θεός γεωμετρεί

PhilolaosΜέλος
12/02/2007, 16:07:30
[/quote]
Τί άλλο παραπάνω θα μπορούσαν να κάνουν που το θεωρείς εσύ "πολιτισμό", να κατασκευάσουν ουρανοξύστες, διαστημόπλοια, υπερσύγχρονες μεγαλουπόλεις, θεωρείς οτι βρίσκονται στα όρια των δυνατοτήτων των διαφόρων όντων του ζωικού βασιλείου?
Γιατί τόσες εκατοντάδες χιλιετίες κανένα άλλο είδος εκτός του ανθρώπου δέν έχει προχωρήσει σε ένα βήμα περισσότερο πολιτιστικής προόδου εκτός απο τα καθιερωμένα?
Ο άνθρωπος αντίθετα με εξαίρεση κάποιες περιόδους πνευματικής οπισθοδρόμησης αναπτύσσει συνέχεια χιλιάδες μορφές πολιτισμού σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.
Πολιτισμούς ανεξάρτητους, πολλές φορές κοινούς αλλά χωρίς επαφές μεταξύ τους μονάχα όμως ο άνθρωπος.
[/quote]
ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ!

ΦΙΛΕ ΚΡΙΕ
ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΤΟΥΝ ΩΣ ΘΕΟΙ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΝΟΗΜΟΝΤΑ ΖΩΑ ΩΣ ΘΕΟΙ...ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΛΙΓΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΜΟΡΦΗ ΖΩΟΥ,Η ΜΙΣΟ ΖΩΟ-ΜΙΣΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΟΥΝ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΘΕΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΚΑΘΕ ΑΥΤΑ ΖΩΑ-ΘΕΟΙ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,ΕΙΝΑΙ ,ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΝΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΜΙΑΣ ΣΟΥΜΕΡΙΑΚΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ,ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ.ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΑΠ'ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ,ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ,ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΙ,ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΑ.ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ.

12/02/2007, 19:40:04
quote:
ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ.

Εεεεεπ εεεεεπ το έχουμε πει αυτό από την αρχή υπάρχει σχετικό τόπικ για τα ερπετά!!!
Δες την πρώτη τοποθέτηση μου....Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση.

Εγώ εννοώ κάτι σαν τους βουδιστές ας πούμε, τι ιερό μπορεί να έχει ένα μοσχαράκι;
Εκτός βέβαια από τα λαχταριστά μπριζολάκια του.

12/02/2007, 22:10:42
quote:

TrollΜέλος
12/02/2007, 23:30:58
quote:
Εγώ εννοώ κάτι σαν τους βουδιστές ας πούμε, τι ιερό μπορεί να έχει ένα μοσχαράκι;

Μα φίλε μου οι αρχαίοι δεν λατρευαν ζώα αλλά θεούς κατ'αυτούς, πραγματικούς.
Ζευγάρωναν με θνητούς,
Πολεμούσαν μαζί τους,
Ειχαν όλοι ανθρώπινα ελατώματα, αναλογα το θεό,
Ειχε ο καθένας την δική επαγγελματική ειδίκευση,
Και προκειμένου να πετύχουν κάτι το τελείως ανεξήγητο για αυτούς, μερικές φορές επαιρναν την μορφή του συγκεκριμένου ζώου το οποίο είχε την συγκεκεριμένη ιδιότητα.
Και τέλος ειχαν επαφή μαζί τους καθημερινά.

Vanillic, πολύ καλή και ευρηματική η φωτό.

Οσον αφορά τα περί ζωόδους πολιτισμού...
Συμφωνώ απόλυτα με το Philolao και bob_cat και φυσικά με τις φατσούλες του ellovos.

vanillicΜέλος
13/02/2007, 00:35:47
Σετακι με τη φωτο παει και αυτο:

http://www.blackstate.gr/pp/water.pps

Μην ειν η μοιρα ?
Μην ειν το πεπρωμενο ?
Μην ειν η πηθικισια νοοτροπια ?

PhilolaosΜέλος
13/02/2007, 01:27:31
quote:

quote:

Εεεεεπ εεεεεπ το έχουμε πει αυτό από την αρχή υπάρχει σχετικό τόπικ για τα ερπετά!!!

PhilolaosΜέλος
13/02/2007, 01:35:08
quote:

quote:

AΧ!ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΡΙΕ.ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΗ(ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ)ΕΙΧΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΓΙΑ ΖΩΑ(ΕΞΥΠΝΟΥΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΝ ΘΗΡΕΥΤΕΣ)
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΟΣ QUOTE.
TrollΜέλος
13/02/2007, 02:32:58
quote:
Μην ειν η μοιρα ?
Μην ειν το πεπρωμενο ?
Μην ειν η πηθικισια νοοτροπια ?

Τελικά ισχυροποιήθηκε η άποψή μου ότι δεν καταγόμαστε απο τους πιθήκους.
Αυτοί το σπίτι τους το προσέχουν.

Ο Δαρβίνος θα έπρεπε να εξετάσει γονιδιακές ομοιότητες του ανθρώπου με τις ακρίδες, αφού παρουσιάζουν κοινή συμπεριφορά.

Υ.Γ. Και βέβαια όλοι ξέρουμε ποτε θα κυκλοφορήσουν τα αυτοκίνητα που θα κινούνται με νερό αντι για βενζίνη έτσι;

vanillicΜέλος
13/02/2007, 02:50:48
Εχεις δικιο, το περιβαλλον δεν θα το αλλαζαν...
13/02/2007, 03:51:12
Sorry ρε παιδιά, αλλά δεν προλαβαίνω να απαντήσω σήμερα (εξάλλου το σκέφτομαι ακόμα! χεχε)

Πάντως θα λέγαμε ότι τα σημαντικότερα επιτεύγματα ενός πολιτισμού είναι οι ουρανοξύστες, τα διαστημόπλοια και οι υπερσύγχρονες μεγαλουπόλεις;
Δηλ δεν ξέρω αν είναι, προβληματίζομαι.
Ισως ένας έξυπνος πολιτισμός να μην έφτιαχνε ούτε ουρανοξύστες, ούτε υπερσύγχρονες μεγαλουπόλεις σαν τις δικές μας. Στο θέμα των διαστημοπλοίων μάλλον θα ήταν απαραίτητα, αν ήθελαν να εξερευνήσουν και να επεκταθούν στο διάστημα. Ισως όμως να είχαν βρει άλλο τρόπο.

Οκ πάω να κοιμηθώ μπας και κατεβάσω καμιά ιδέα!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

13/02/2007, 04:14:33
quote:

Οκ πάω να κοιμηθώ μπας και κατεβάσω καμιά ιδέα!

13/02/2007, 07:30:43
quote:
Philolaos
AΧ!ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΡΙΕ.

Συχωρεμένος.

stanfromgreeceΜέλος
13/02/2007, 11:49:07
Καλημέρα φίλοι μου...
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση...
Αν υποθέσουμε ότι αυτή την στιγμή που μιλάμε ο κώσμος μας, για κάποιον λόγο καταστρέφεται...(κάτι σαν την καταστροφή των δεινοσαύρων ας πούμε)... Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ώστε να σβηστούν τελείως τα σημάδια που θα έχει αφήσει πίσω του ο άνθρωπος (κατασκευές και καταστροφές), ώστε το επόμενο κυρίαρχο είδος που θα εμφανιστεί ίσως μετά από πάρα πολλά χρόνια στον πλανήτη, να φτάσει και αυτό στο ίδιο σημείο που είμαστε και εμείς τώρα, δηλαδή να ψάχνει για το αν υπήρξε "πολιτισμός" πρίν από αυτό? Εχει γίνει άραγε καμία σχετική έρευνα?