- 666 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Τι κακό θα κάνει ο υποτιθέμενος αντίχριστος στην ανθρωπότητα;
quote:
Ένα κόκκινο μπιμπίκι θα σας καρφώνει ενώ θα κολυμπάτε σε ένα καζάνι με λάβα.
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ

quote:
Θα ήθελα ν ακούσω μερικές απόψεις.
Τι κακό θα κάνει ο υποτιθέμενος αντίχριστος στην ανθρωπότητα;Ελεύθερος
Τι κακό? να περιορίζει την ελευθερια μας. Υπαρχει μεγαλυτερο?
Κοιτα . . . η χειροτερη τιμωρία για καποιον εινια η φυλακή.
Γιατι ρε φιλε με το ζωρι να παρω το σήμα σου?
quote:
Ααααα δεν θα μπορείς να αλλάξεις θρησκεία, η να τιμήσεις την χώρα σου και τους πρόγονους, επειδή κάποιοι σε κάνανε να πιστεύεις ότι υπάρχει ένας μόνο πολύ καλός θεός, και ένα κόκκινο μπιμπίκι που θέλει να σε καρφώσει και να σου την πάρει την ελευθερία σου.
----------------------------------------------------------------------Ο Θεος μας αφυπνιζει.Μας δινει στοιχεια για να μας βοηθησει,μας αποκαλυπτει γεγονοτα κ εμεις αντι να σκεφτουμε πως θα προετοιμασουμε την ψυχη μας για να αντιμετωπισουμε ολα οσα θα ερθουν,αμφισβητουμε οχι μονο αυτα που μας αποκαλυφθηκαν αλλα και τον ιδιο τον Θεο.
Τα δεινα που θα ερθουν και για τα οποια μας μιλαει η Αποκαλυψη δεν θα ερθουν απο τον Θεο αλλα απο το κακο.Θα ειναι κ η τελευταια του εξουσια πανω μας πριν την Δευτερα Παρουσια.
Ο Θεος μας αφυπνιζει επειδη μας αγαπαει.Δεν μας στελνει το κακο Εκεινος.Το κακο θα δρασει μεσα απο την δικη μας απιστια στον Δημιουργο.Ο Θεος του δινει την αδεια να εχει εξουσια πανω μας για να μας δοκιμασει.Για να του δειξουμε κι εμεις την αγαπη μας μενοντας πιστοι σε εκεινον.
Θα επανελθω με συγκεκριμενα στοιχεια μιας και ο χρονος μου ειναι λιγο περιορισμενος.
Να ειστε ολοι καλα!!!
----------------------------------------------------------------------
Polu swsth h topothethsis sou kai se sigxerw!
Paidia sas kalhmerizw olous sas kai einai h Prwth fwra pou grafw an kai eimai arketo kairo konta sas.
Foresa ta kainourgia mou kai name kalws me dexthkate.
Oson afwra to thema den thelei monon exwteriko biwma alla propantwn eswteriko.
Tha prospathisw kai egw me thn seira mou na balw ena mikro litharaki sthn suzhthsh, kai tha to praxw suntoma mias kai edw emeis twra pame gia upno.
Kalh sas hmera loipon kai kalh mou nuxta kai se mena.
<<H alhtheia zei kai katoikei anamesa mas>>.
Πέρα από μισόλογα!
Τι κακό θα κάνει στην ανθρωπότητα, ο υποτιθέμενος αντίχτιστος; Ναι ναι, για τον 666 μιλάω.
Ελεύθερος
quote:
Ο Θεος του δινει την αδεια να εχει εξουσια πανω μας για να μας δοκιμασει.Για να του δειξουμε κι εμεις την αγαπη μας μενοντας πιστοι σε εκεινον.
Δηλαδή με λίγα λόγια μας λένε ότι είναι ένας παντοδύναμος που ξέρει τα πάντα και ενώ ξέρει ότι η μισή ανθρωπότητα θα πάει στην κόλαση, έφτιαξε τους ανθρώπους για να τους δει να καίγονται και να βασανίζονται ενώ θα μπορούσε να το μάθαινε και προβλέποντας, η θα μπορούσε να μάντευε και να φτιάξει μόνο αυτούς που θα υποδουλώνονταν σ΄αυτόν (τους καλούς δηλαδή),
Τώρα δηλαδή έχουμε και υποτιμημένη νοημοσύνη?, είναι παντοδύναμος η όχι? Ας έφτιαχνε τους καλούς μόνο, η ας μην έφτιαχνε κανέναν, να μάντευε τι θα διαλέγαμε να ησύχαζε,
όχι να στείλει μερικούς χιλιάδες εκατομμύρια στο μαρτύριο ενώ μπορούσε να σβήσει αυτή την kinky περιέργεια του με έναν ανώδυνο τρόπο για τις τόσες πολλές ψυχές, και να στέλνει το 666 στα σώβρακα μας κρυφά για να μας καρφώσει το κόκκινο μπιμπίκι.
Μέσα σε έναν παράδεισο που έδωσε τα πάντα στον άνθρωπο έβαλε κει ένα επικίνδυνο πράγμα που τελικά μας οδήγησε στον θάνατο.
Γιατί τόκανε?
Γιατί ήθελε να δώσει την δυνατότητα στον άνθρωπο να Τον αμφισβητήσει.
Αυτό σημαίνει ελευθερία φίλε.
Μόνο έτσι μπορείς να αγαπήσεις πραγματικά αυτόν τον Θεό.
Ο αντίχριστος θα κάνει το αντίθετο. Με την βία θα προσπαθήσει να υποτάξει την ανθρωπότητα να τον προσκυνήσει για θεό. Θα πει ότι όποιος δεν έχει το σφράγισμα δε θα μπορεί ούτε να πουλά ούτε να αγοράζει.
Αυτό όμως είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν είναι ο θεός των Χριστιανών.
Γιαυτό λέγεται και αντι-Χριστος.
Ο Χριστός σταυρώθηκε για να μας κάνει να τον αγαπήσουμε ελεύθερα. Και στο ευαγγέλιο αυτό μας υποδεικνύει να κάνουμε εμείς οι χριστιανοί για τον πλησίον μας.
Ο αντίχριστος μας σταυρώνει αν δεν τον ακολουθήσουμε στο χάος που θα τον καταπιεί στο τέλος. Και αυτό μας παρακινεί να κάνουμε στους γύρω μας. Δηλ να πατάμε επι πτωμάτων για να ζούμε καλά.
Άρα ο καθένας μας ακολουθεί κάποιον από τώρα, δεν χρειάζεται να περιμένουμε να εμφανιστεί ο Mr. Αντίχριστος. Σε 70 αντε 80 χρόνια θα λογαριαστούμε ο καθένας μας με τον αληθινό Θεό πρόσωπο με πρόσωπο, άσε τους άλλους να μετράνε σημεία και καιρούς που θα συμβούν τα γεγονότα.
Exot.erica
quote:
Κοίτα τι έκανε ο Θεός για να μάθεις τι είναι η ελευθερία.
Μέσα σε έναν παράδεισο που έδωσε τα πάντα στον άνθρωπο έβαλε κει ένα επικίνδυνο πράγμα που τελικά μας οδήγησε στον θάνατο.Γιατί τόκανε?
Γιατί ήθελε να δώσει την δυνατότητα στον άνθρωπο να Τον αμφισβητήσει.
Αυτό σημαίνει ελευθερία φίλε.
Δηλαδή ο . . ."θεός" από την μια έδωσε στον άνθρωπο την δυνατότητα να τον αμφισβητήσει, αλλά μόλις ο άνθρωπος έκανε χρήση αυτής της δυνατότητας . . . πέθανε.
quote:
Ο αντίχριστος θα κάνει το αντίθετο. Με την βία θα προσπαθήσει να υποτάξει την ανθρωπότητα να τον προσκυνήσει για θεό. Θα πει ότι όποιος δεν έχει το σφράγισμα δε θα μπορεί ούτε να πουλά ούτε να αγοράζει.
Δηλαδή μόλις ο άνθρωπος αμφισβητήσει τον αντίχριστο και δεν βάλει το σφράγισμα, πάλι θα πεθάνει (από την πείνα).
Την έχουμε βαμμένη λοιπόν. Είτε τον "θεό" αμφισβητήσουμε, είτε τον αντίχριστο, σίγουρα θα πεθάνουμε.
Φίλε exoterica μπορείς σε παρακαλώ να μου ξαναθυμίσεις τι σημαίνει ελευθερία; Έτσι όπως μας δένει η χριστιανική θρησκεία, σαν να μην την καλοβλέπω.
Βρε μπας και αντίχριστος δεν σημαίνει αντί (εναντίον) του χριστού; Μήπως εδώ πέρα έχουμε κάτι σαν το στρατηγός και αντιστράτηγος; Γιατί μου φαίνεται ότι με τη δράση τους φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα σε μας τα . . . στρατιωτάκια. Τρομάρα μας
.
Ελεύθερος
quote:Δηλαδή μόλις ο άνθρωπος αμφισβητήσει τον αντίχριστο και δεν βάλει το σφράγισμα, πάλι θα πεθάνει (από την πείνα).
Την έχουμε βαμμένη λοιπόν. Είτε τον "θεό" αμφισβητήσουμε, είτε τον αντίχριστο, σίγουρα θα πεθάνουμε.
Φίλε exoterica μπορείς σε παρακαλώ να μου ξαναθυμίσεις τι σημαίνει ελευθερία; Έτσι όπως μας δένει η χριστιανική θρησκεία, σαν να μην την καλοβλέπω.
Βρε μπας και αντίχριστος δεν σημαίνει αντί (εναντίον) του χριστού; Μήπως εδώ πέρα έχουμε κάτι σαν το στρατηγός και αντιστράτηγος; Γιατί μου φαίνεται ότι με τη δράση τους φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα σε μας τα . . . στρατιωτάκια. Τρομάρα μας
.
Πολύ ωραία και τέλεια τα λες.
Το να αμφισβητήσεις τον Θεό είτε μέσω της αμαρτίας είτε μεσω της υποταγής στο κακό (= αντιχριστος) συνεπάγονται το ίδιο και το αυτό αποτέλεσμα, την ανελευθερία και τον όλεθρο (=θάνατο).
Ο Θεός είναι η πηγή της ζωής. (έτσι πιστεύουμε οι Χριστιανοί) Αν αποκοπεί κανείς από Αυτόν πεθαίνει. Είναι όπως γυρίζεις τον διακόπτη και σβήνει το φως. Αυτό είναι μία αληθεια δεδομένη φιλε μου.
Η ελευθερία αν δεν με κατλαβες έγκειται στο ότι ο Θεός μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε τον διακόπτη στα χέρια μας ο καθένας. Έτσι δεν ανάβει το φως εάν δεν κάνουμε αυτή την απλή κίνηση: Να τον πατήσουμε.
Exot.
Η υποχρέωση να είσαι έτσι γιατί αλλοιώς θα πεθάνεις είναι ελευθερία;
Άκου θα κλείσει ο διακόπτης. . . . .
Αλλά δεν απάντησε κανείς μέχρι τώρα τι κακό θα κάνει ο υποτιθέμενος αντίχριστος στην ανθρωπότητα. Διότι τάχα θα πλανήσει όλους ακόμα και τους εκλεκτούς, λέει η καινή διαθήκη. Ε! το θα πλανηθούν σημαίνει ότι θα τον ακολουθήσουν με τη θέληση τους, έτσι δεν είναι; Για ποια στέρηση της ελευθερίας μιλάτε. Αφού με τη θέληση τους θα τον ακολουθήσουν όλοι. Μην τρελλαθούμε κι όλας!
Ελεύθερος
quote:
....Η υποχρέωση να είσαι έτσι γιατί αλλοιώς θα πεθάνεις είναι ελευθερία;
Άκου θα κλείσει ο διακόπτης. . . . .....Ε! το θα πλανηθούν σημαίνει ότι θα τον ακολουθήσουν με τη θέληση τους, έτσι δεν είναι; Για ποια στέρηση της ελευθερίας μιλάτε. Αφού με τη θέληση τους θα τον ακολουθήσουν όλοι. Μην τρελλαθούμε κι όλας!
Ο Θεός είναι εκεί απέναντι σου είτε το θέλεις ειτε όχι και σε παρακολουθεί (όπως η μάνα που σε γέννησε). Δεν θα κλείσει Αυτός τον διακόπτη ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ. Αυτό είναι ελευθερία.
Οσο για το δεύτερο ερώτημα σου θα σου απαντήσω με μια ερώτηση.
Τον Χίτλερ με την θέλησή τους τον ακολουθούσαν οι γερμανοί. Τους οδήγησε στον θάνατο. τους ειχε πλανήσει. Ήταν ελεύθεροι ?
Exot.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ..
quote:
MA AN EINAI NA ΤΙΜΩΡΗΘΩ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ?
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ..
Φίλε μου beyond,
Αν κατάλαβα καλά δεν έχεις κατανόησει σωστά το νόημα της λέξεως ελευθερία. Μάλλον αυτό που εννοείς είναι η ασυδοσία.
Ελευθερία δεν είναι να κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις ή να μην κάνεις κάτι επειδή ξέρεις ότι μετά θα πρέπει να υποστείς τις συνέπειες.
Ο Θεός δεν έβαλε στον παράδεισο τον σπόρο της αμφιβολίας για να δοκιμάσει τον άνθρωπο αλλά για να δοκιμαστεί ο ίδιος ο άνθρωπος από τον εαυτό του.
Αν π.χ. εσύ βρίσκεσαι σε δίλημμα να κλέψεις ή όχι, δική σου είναι η επιλογή της πράξεως. Θα πρέπει να παλέψεις με τον εαυτό σου για να αποφασίσεις και δε θα πεις ο Θεός με ώθησε να το κάνω άρα δε φταίω εγώ.
Ελπίζω να απάντησα χωρίς να σε κάνω να παρεξηγηθείς.
Φιλικά,
Lunar.
ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ?
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ,ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΠΡΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ?
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ?
α)ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΑΝΕΤΑ 100ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΣ,ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ..
β)ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΣ,ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ..
ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑΡΕΤΟΣ ?
quote:
Ο Θεός είναι εκεί απέναντι σου είτε το θέλεις ειτε όχι και σε παρακολουθεί
Έλα τώρα. . .κόψε κάτι. Αυτό σκέφτεσαι συνέχεια και σε πιάνει πανικός; Ο οποίος μετατρέπεται σε . . .τάχα μου τάχα μου πίστη και λατρεία γι αυτόν; Μη φοβάσαι καλέ! Μέσα στους πολλούς κι ο θάνατος ακόμα είναι γλυκός
quote:
Τον Χίτλερ με την θέλησή τους τον ακολουθούσαν οι γερμανοί. Τους οδήγησε στον θάνατο. τους ειχε πλανήσει. Ήταν ελεύθεροι ?
Ναι, όσοι τον ακολούθησαν με τη βούληση τους ήταν ελεύθεροι. Άσχετα αν διαφωνώ και άσχετα από τις συνέπειες που είχαν. Αλλά γιατί δεν παίρνεις και τον Ρήγα Φεραίο για παράδειγμα; Όταν έλεγε "καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή", πράγμα που τον οδήγησε κι αυτόν στον θάνατο, ήτανε μ...κας; Όχι, ήτανε ελεύθερος, και παρέμεινε στην αιωνιότητα τέτοιος.
Φίλε exoterica, αν ο θεός ΣΟΥ δείχνει να θυμώνει πολύ που κάποιοι δεν τον θέλουν, δεν θα του μείνει ο θυμός, ακόμα και όταν υποτίθεται θα μας τιμωρήσει; Πάλι δεν θα τον θέλουμε φίλε μου. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Θεός ξι-θεός χρειάζεται να μας πείσει, αντί να μας απειλεί
Ελεύθερος
quote:
ΜΑ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ.
ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ?
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ,ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΠΡΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ?
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ?
α)ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΑΝΕΤΑ 100ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΣ,ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ..
β)ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΣ,ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ..
ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑΡΕΤΟΣ ?
Συμφωνώ μαζί σου beyond ότι ο πρώτος είναι ο ενάρετος όπως τον αποκαλείς. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η απορία σου σχετικά με την τιμωρία. Αναρωτιέσαι για την τιμωρία γενικά ή για τη θεική τιμωρία?
Έχεις σκεφτείς ότι ίσως η τιμωρία είναι ένα κατασκεύασμα έτσι ώστε να υπάρχει ως συνέπεια ο φόβος? (με ότι άλλο συνεπάγεται του φόβου...).
Ο ΘΕΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ?
ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙΣ..
Για πες τε μου και εμένα του αδαή βρε παιδιά...που λέει μέσα στην Καινή Διαθήκη ότι ο Θεός θα μας τιμωρήσει;
Μήπως πρέπει να αρχίσω να φοβάμαι;