- ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ/ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
quote:
ar_ia
27/11/2008, 00:15:13
Θα ξεφύγω λίγο (αρχίζει και μου γίνεται συνήθεια πλέον) αλλά το είδα αρκετά πόστ πιο πίσω και μου γεννήθηκε η εξής απορία......
Ας δεχτούμε ότι οι πρωτόπλαστοι, Αδάμ και Εύα πλάστηκαν από πηλό δεν έχει σημασία από που αγοράστηκαν τα υλικά, απλά ας το δεχτούμε.
Η απορία μου είναι απλή....Τι χρώμα είχαν ο Αδάμ και η Εύα???????
Μήπωςς γνωρίζει κάποιος να μου πει?Γιατί? ..........φοβάσαι μη ξέβαψες?
Όχι καλέ, απλά θέλω να ξέρω αν είμαι σε CMYK ή σε RGB ![]()
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
Edited by - ar_ia on 18/12/2008 15:44:26
δεν θα μπορούσε να υπάρξει..Όλες οι έννοιες που χρησιμοποιούνται,
αφορούν το Θεό...
Πως να οριστέι ένας κόσμος χωρίς Θεό; Άκοσμος;

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Το κακό με το κακό συνηπάρχουν-το λέει και το ευαγγέλιο. Το να προσπαθείς να εξαλήψεις οποιαδήποτε απο τα δύο είναι αστείο. Εν'τούτοις, μπορείς να απομονώσεις καθώς και να μειώσεις τα αρνητικά("αναρχικά" που λέμε) "στοιχεια"[/b]
Το να λες πάλι οτι η ανθρωπότητα είναι εντάξει όσο σε αυτή υπάρχει η ζήλια, το μίσος, ο πόλεμος και ότι άλλο καταδικάζει ο Χριαστιανισμός καθώς και άλλες θρησκείες δείχνει όχι αθεϊστικές αλλα αυτοκαταστροφικές τασεις. Πάντα βέβαια πίστευα οτι η πλειοψηφία των άθεων είναι αυτη που είναι πιο κοντά και νιωθει πιο προσκολλημένη με την μαυρίλα. Την καταστροφή. Κάποιοι πρέπει να χουν πιαστεί σε έναν ατέλειωτο κύκλο ασωτίας και τασης προς τη μαυριλα-διαστροφη->καταστροφή.
Το να λες οτι ο θεός πεθαίνει στη συγκεκριμένη χώρα που έχουμε τη συγκεκριμένη θρησκεία είναι σαν να λες πεθαίνουν τα ιδανικά αυτού του θεού, μέσα στα οποία είναι η αγάπη, η ειρήνη, η δικαιωσύνη και άλλα. Βέβαια τα ιδανικά αυτού του θεού δεν επικρατησαν ποτέ στο κόσμο αλλα πρέπει να διαγραφούν και επισήμος?? Να αφήσουμε δηλαδη κάθε ελπίδα στην άκρη? Η διαστροφή να βασιλέψει ακόμα πιο ανενόχλητη(ήταν που ήταν) απο πριν?
Τι λογική υπάρχει σε αυτό?
Τη λογική της "αλήθειας" που φέρνει καταστροφή?
Ωραία λογική είναι αυτή..
Εγωιστική..
http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Κάποιες από τις ερωτήσεις που μου γεννιούνται για το θέμα της ύπαρξης ενός δημιουργού θεού αφορά τις ιδιότητες που του αποδίδουμε!!
Πως γνωρίζουμε πως ο Θεός/δημιουργός είναι καλός, αληθινός, δίκαιος, σοφός, πανταχού παρών και λοιπά?
Τελικά οι ιδιότητες είναι που κάνουν τον Θεό/δημιουργό προσφιλή, ή το γεγονός της ύπαρξής του?
Γιατί σχεδόν οι περισσότεροι, ένθεοι ή άθεοι τελικά όταν αναφέρονται στην ύπαρξη ενός θεού, ενσωματώνουν αυτομάτως και τις έννοιες "καλός, αγαθός, δίκαιος, κλπ".
Εάν λοιπόν, είχαμε ξεπεράσει το ζήτημα της ύπαρξης με κάποιον επιστημονικό ή "μαγικό" έστω τρόπο, πόσο ικανοποιημένοι θα είμασταν με αυτό?
Πολύ απλοϊκά ρωτώντας, πόσο προσφιλής και αγαπητός θα ήταν ένας άδικος, δημιουργός/θεός, στον άνθρωπο?
Φιλικά...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......