- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 5ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:Απ' ότι έχω διαβάσει το αστρικό σώμα μπορεί να αισθανθεί. Εξαρτάται όμως και τι ορίζει ο καθένας ως αίσθηση.
Edited by - Gnostic Student on 15/02/2014 22:58:26
Έχεις δίκαιο που το αναφέρεις, όντως μπορεί να αισθανθεί και να δει ή να νομίζει ότι είναι σε άλλο σώμα σαν παρατηρητής και να αισθανθεί το πόνο της ψυχής του ατόμου σύμφωνα με τα σταθμά που ξέρουμε και έχουμε μάθει.
Έπρεπε να το διευκρινίσω, όταν λέω ότι δεν μπορεί να αισθανθεί, τι εννοώ, έχει τύχει με αστρική προβολή να ξυπνάω κάτω από το νερό, δεν πνίγηκα όμως, ούτε το φυσικό μου σώμα το αισθάνθηκε.
Μόνο τα ανώτερα επίπεδα ζωής, μπορεί να σε κάνουν το αισθανθείς, αλλά και αυτά πρέπει να σου περάσουν το ερέθισμα στον εγκέφαλο, για να το αισθανθεί το ανθρώπινο φυσικό σώμα.
Και θέλω να ξεκαθαρίσω και κάτι είναι δικιά μου άποψη βέβαια, όταν ενεργοποιήσεις τα επτά chakra και φτάσεις στο crown chakra, έχει ενεργοποιηθεί ο ψυχικός κόσμος και εφάπτεται πλέον με το συνειδητό, είναι κομμάτι σου, δεν μπορείς ούτε να το απενεργοποιήσεις, ούτε να το ενεργοποιήσεις, για εμένα γίνεται μία φορά.
Όταν γίνεται η αστρική προβολή διαχωρίζονται προσωρινά, αλλά χωρικά και ίσως και χρονικά, αλλά αυτό αφορά το φυσικό πεδίο μόνο. Ότι κινδύνους διατρέχεις καθημερινώς από καταιγίδες και μέταλλα τα ίδια υφίστανται και επί κατάστασης αστρικής προβολής. Δεν υπάρχει θέμα κινδύνου, γιατί το αστρικό σώμα είναι απρόσβλητο από τους φυσικούς κινδύνους, τουλάχιστον αυτό λέει το σύστημα αναφοράς που συζητάμε.
Για τους μεταφυσικούς κινδύνους, τους κατοίκους δηλαδή ή τα συμβάντα του αστρικού πεδίου, αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα συζήτησης. Πιθανόν να αναφέρεσαι για κινδύνους στο αιθερικό πεδίο, που είναι ο σύνδεσμος, το ενδιάμεσο δηλαδή ανάμεσα στο δυο πεδία της ύπαρξης. Αυτό ενδεχομένως να βλάπτεται έτσι κι αλλιώς από Η/Μ πεδία και πάσης φύσης ενεργειακές εκπομπές. Αλλά αυτό θα είναι ανεξάρτητο αστρικών προβολών. Κάπως έτσι το βλέπω εγώ.
Edited by - Heretic on 16/02/2014 15:57:32
Ο Gnostic Student έχει δίκιο για το διαλογισμό,την αυτοενθύμηση,την αυτοπαρατήρηση(όπως και πολλοί άλλοι συμφορουμίτες που κατέθεσαν τις απόψεις τους στο τόπικ όλα αυτά τα χρόνια).Η αστρική προβολή δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός αλλά το αποτέλεσμα της συνειδητής προσπάθειάς μας για "αυτοβελτίωση".
Καθαρίζοντας ή μάλλον στην προσπάθεια μου να καθαρίσω το "τονάλ" είχα την πρώτη μου συνειδητή εμπειρία.Δεν ήξερα τότε πολλά για την α.π. δηλαδή θέλω να πω ότι δεν είχα αυθυποβάλλει τον εαυτό μου,απλώς "έγινε" ως απόρροια των αλλαγών που έκανα στο τρόπο ζωής μου.
Τα βοηθήματα όπως το brain wave generator τα θεωρώ ύβρεις.
Άποψη μου είναι πως ο Καστανέντα ηθελημένα έχει ασυνέπειες και ανακρίβειες που προκαλούν τη λογική στα έργα του,για να αποτρέψει τους περίεργους τους χλιαρούς και τους "πολύ λογικούς".
Στη Φιλοκαλία των ιερών νηπτικών και σε πολλούς βίους αγίων υπάρχουν πολλά "διαμάντια" σε σχέση με την α.π.Νομίζω πως οι καλοπροαίρετοι και χωρίς προκατάληψη νόες θα τα δουν εύκολα.
Θα ξεσκονίσω τη βιβλιοθήκη μου,συλλέγοντας στοιχεία για τους κινδύνους που σας προανέφερα και θα τα καταθέσω,Θεού θέλοντος.
Ευχαριστώ όλες τις φίλες και τους φίλους για τις απαντήσεις τους.
quote:Παίρνω τα ποστ σου απ’την αρχή γιατί θέτεις καλές ερωτήσεις.
Χαίρετε αγαπητά μέλη.Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα σε σχέση με κάποιους κινδύνους που μπορεί να κρύβονται στις συναρπαστικές μας πτήσεις.
Τι θα συμβεί εάν κατά τη διάρκεια της προβολής του αιθερικού,αστρικού,νοητικού σώματος στο φυσικό κόσμο μας χτυπήσει κεραυνός;
Τι θα συμβεί εάν έρθουμε σε επαφή με μιά πηγή ηλεκτρισμού;
Τι θα συμβεί εάν έρθουμε σε επαφή με μεταλλική αιχμή και μάλιστα χάλκινη;
Αναμένω τις απαντήσεις σας εναγωνίως.
Τι θα συμβεί «άν...;»
1. Δεν θα συμβεί! Αν έχεις την απαιτούμενη ενέργεια για την... «πτήση» θα πρέπει να έχεις και την ανάλογη εμπιστοσύνη στην προσωπική σου ενέργεια – (Για να το πω δονχουανικά) - εκτός κι αν δεν ξέρεις τι κάνεις, οπότε...
2. Αν δεν ξέρεις τι κάνεις (ή αν το «ταξίδι» το ξεκινάς με "κλεμένη" ανεπαρκή ενέργεια) χωρίς να εκπλήρώνεις κάποιες προϋποθέσεις.... θα συμβούν άλλα πρώτα – και ύστερα – χειρότερα και τα απίθανα σενάρια με κεραυνούς, ηλετροπληξίες και χάλκινες αιχμές είναι το λιγότερο που πρέπει να σε ανησυχεί!
quote:Δεν είμαι καθόλου βέβαιος για το "ηλεκτρομαγνητικής φύσης" (αν ήταν θα ήταν μετρήσιμο - που δεν είναι) μπορεί, μπορεί λέω, να έχει κάποια επαγωγική σχέση με τον ηλετρομαγνητισμό ή/και τον στατικό ηλεκτρισμό αλλά τα φωτεινά νήματα δε έχουν καμιά σχέση.
Μα αυτό ακριβώς εννοώ.Κάνοντας κάποιος Αστρική Προβολή με το Αστρικό του Σώμα το οποίο πιθανολογώ,με βάση τα στοιχεία που έχω συλλέξει από την απόκρυφη γραμματεία,ότι είναι ηλεκτρομαγνητικής φύσεως.Υπάρχουν πολλές προειδοποιήσεις για να ΜΗΝ επιχειρεί κανείς π.χ. όταν υπάρχει καταιγίδα.
quote:Σωστά λες - οι κίνδυνοι σπανια συζητούνται. Οι λόγοι;
Αγαπητοί μου δεν είμαι γνώστης.Τρεις φορές έχω προβληθεί με 100% συνειδητότητα.Οι προειδοποιήσεις είναι όμως σαφής.Δεν πρέπει να το κάνουμε εν μέσω καταιγίδας(Δον Χουάν συγχωρέστε με δεν θυμάμαι σε ποιό βιβλίο).Μακριά από μεταλλικές αιχμές(Το πρόβλημα του κακού στο αστρικό πεδίο).Όσο αναφορά τον ηλεκτρισμό είναι δική μου απορία σε συνάρτηση με τα προηγούμενα.Η πρόθεση μου δεν είναι να τρομάξω κανέναν,αλλά διαβάζοντας όλες τις αναρτήσεις και των πέντε τόπικ δεν είδα καμία αναφορά σε αυτούς τους υποθετικούς ή,ποιός ξέρει,πραγματικούς κινδύνους.
Οι πιο πολλές συζητήσεις είναι θεωρητικές - με 'πηγή' βιβλία.
Ή οι εμπειρίες είναι πρόχειρες και κάπως τυχαίες - πάλι με 'οδηγό' βιβλία (που αποκρύβουν κινδύνους κατά κανόνα)
quote:
...
Τα βοηθήματα όπως το brain wave generator τα θεωρώ ύβρεις.Άποψη μου είναι πως ο Καστανέντα ηθελημένα έχει ασυνέπειες και ανακρίβειες που προκαλούν τη λογική στα έργα του,για να αποτρέψει τους περίεργους τους χλιαρούς και τους "πολύ λογικούς".
[quote]Τα binaural beats δεν είναι περισσότερη "ύβις" από τις ουσίες - έχουν τη χρήση τους όταν δεν είναι "στου κασίδη το κεφάλι"
...Στη Φιλοκαλία των ιερών νηπτικών και σε πολλούς βίους αγίων υπάρχουν πολλά "διαμάντια" σε σχέση με την α.π.Νομίζω πως οι καλοπροαίρετοι και χωρίς προκατάληψη νόες θα τα δουν εύκολα....
!!! Καλός!
quote:Εννοεί ότι ξέρει πως αυτά που συναντά δεν αντικατροπτρίζουν πάντα γεγονότα - δεν είναι δηλ. πάντα να τα παίρνεις τοις μετρητοίς
Καλημέρα σε όλους σας! Η μητέρα μου έχει χάρισμα και μπορεί να κάνει αστρικές προβολές όποτε το θέλει. Δεν το ήξερα και μου είπε όμως ότι το φοβάται γιατί κάποιες φορές ξεχνά ότι είναι όνειρο και την παρασέρνει. Τώρα τι εννοεί δεν το κατάλαβα...
quote:quote:Δεν είμαι καθόλου βέβαιος για το "ηλεκτρομαγνητικής φύσης" (αν ήταν θα ήταν μετρήσιμο - που δεν είναι) μπορεί, μπορεί λέω, να έχει κάποια επαγωγική σχέση με τον ηλετρομαγνητισμό ή/και τον στατικό ηλεκτρισμό αλλά τα φωτεινά νήματα δε έχουν καμιά σχέση.
Μα αυτό ακριβώς εννοώ.Κάνοντας κάποιος Αστρική Προβολή με το Αστρικό του Σώμα το οποίο πιθανολογώ,με βάση τα στοιχεία που έχω συλλέξει από την απόκρυφη γραμματεία,ότι είναι ηλεκτρομαγνητικής φύσεως.Υπάρχουν πολλές προειδοποιήσεις για να ΜΗΝ επιχειρεί κανείς π.χ. όταν υπάρχει καταιγίδα.
Μάλλον ο φίλος έχει μπερδέψει ορισμένα πράγματα. Μερικοί αποκρυφιστές αναφέρονται σε ηλεκτρικό και μαγνητικό (και ηλεκτρομαγνητικό) ρευστό, όταν μιλούν για διεργασίες ενεργειακής ροής και εξισορρόπησης στο αιθερικό και αστρικό πεδίο. Δεν πρόκειται για τα γνωστά Η/Μ πεδία της φυσικής. Αυτά είναι εκδηλώσεις του φυσικού πεδίου.
Συνήθως αναφέρονται στην διπολική φύση της ζωτικής ενέργειας, οργόνης, τσι, πράνα, την ενέργεια που δημιουργεί και διαμορφώνει τους λεπτοφυείς αυτούς χώρους και μπορεί να περιγράφει με αρκετά ονόματα ακόμα, αν και κάθε περιγραφή περιλαμβάνει και μια διαφορετική ποιότητα.
Είναι προφανές ότι αναφερόμαστε σε μια συγκεκριμένη μεταφυσική οπτική όπου η διάσταση της περιγραφής είναι υποκειμενικό θέμα.
Edited by - Heretic on 17/02/2014 16:57:50