- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 7 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
CRAVENΤι έχεις να πείς τώρα...?
Μαμα μαμα, με πειραζουν. LOL
Νικομαχε αν καποιος ειναι για ban αυτος εισαι εσυ,
ριξε μια ματια στα προηγουμενα comment σου
Βάφτισέ με κι εσυ όπως θέλεις.Δεν εχω πρόβλημα.
Αν όμως σου προκαλώ ψυχολογικά προβλήματα,πές μου να μην το ξαναγράψω!
οκ?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
demonstoce
Λαθος, Νικοτρομπας
quote:
Α]ποιός είπε οτι το Χιλιάρμενο είναι πολλά καράβια και ετρεξες να τον δοιρθώσειςΒ] Χιλιάρμενο είναι το πλοίο με 1000 κατάρτια ή το πλοίο που έχει αρμενίσει 1000 φορές?
Εισαι και θεολογος ? Γιατι αυτο εγω το εχω ακουσει απο θεολογο.
Οριστε και απο που βγαινει:
'Αρμενο είναι το ιστίο(πανί) ενός πλοίου ή ο ιστός(κατάρτι) και κατ' επέκταση ''άρμενα'' όλη του η εξάρτηση:κατάρτια,κεραίες,σχοινιά κτλ
Αντε πηγαινε να δεις αν ερχομαι,αρχιστοκε
Το γεωτρύπανο έχει βέβαια μία συλλογιστική, αλλά άρμενο πάλι παραπέμπει σε πλεούμενο που ..... "αρμενίζει". Τι να πω... Πείτε προτάσεις...
δεν πεταω απλα φωτοβολιδες παιζοντας τον εξυπνο σαν εσενα.
Ξερεις ετσι και στοκο να με λες ο στοκος θα εισαι εσυ
quote:
Ο Καντιωτης δεν εγραφε μυθους και ψεματα, αυτες οι προφητειες εχουν ειπωθει απο τον Αγιο Κοσμα.
Λες, ε; Και τι παράξενο ρε παιδί μου, ούτε μία προφητεία δεν υπάρχει πριν τη δεκαετία του '50.
Πιο παλιά, ένας τύπος ονόματι "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ", μας είχε υποσχεθεί πως όταν κατέβαινε στην Αθήνα, θα μας έφερνε να δούμε μια προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού, δημοσιευμένη τη δεκαετία του '20.
Πάνε από τότε περίπου ένας χρόνος αλλά χάθηκε το παλληκάρι... Δεν έχουμε νέα του... ούτε νέα για την "προφητεία".
Για να μαθαίνεις πάντως, σου αναφέρω πως ο Κοσμάς ο Αιτωλός ΔΕΝ έγραψε προφητείες. Όσο και να επιμένεις, η ιστορία έχει τελείως διαφορετική άποψη από τη δική σου.
Όταν λοιπόν κάποιος επικαλείται τις "προφητείες" του Κοσμά, είναι το λιγότερο ανόητος. Όταν δε, αυτός ο κάποιος τυχαίνει να είναι κάποιος καλόγερος που οι πιστοί τον θεωρούν "φωτισμένο", τότε αυτός είναι το λιγότερο τσαρλατάνος, καθώς όταν "φωτίστηκε" θα έπρεπε να γνωρίζει αυτό που γνωρίζουν τουλάχιστον οι ιστορικοί: Πως το θέμα των προφητειών του Κοσμά το εφηύρε ο Καντιώτης 200 χρόνια μετά το θάνατο του Κοσμά...
quote:
Οπως βλεπεις σε αντιθεση με σενα παντα αποδεικνυω αυτα που λεω
Ναι, ναι... Αυτό το είδα και γω! ![]()
![]()
![]()

macedon
Edited by - macedon on 30/09/2011 21:12:11

quote:
Βασικά, όπως αναφέρεται συχνά στο διαδίκτυο, 1000 καράβια θα αποκαλούνταν "χιλιάρμενα" και όχι "χιλιάρμενο"
Σωστος
quote:
Χιλιάρμενο θα ήταν ένα πλοίο με ισχύ χιλίων πλοίων ή με 1000 κατάρτια-κεραίες, πράγμα κομματάκι δύσκολο.
Θεωρω το 1000 συμβολικο, θα μπορουσε να ειναι ενα πλοιο
για αντιπυραυλικη αμυνα απο αυτα που εχουν οι αμερικανοι
για το Ιραν ή κατι παρομοιο με παρα πολλες κεραιες και
διαφορα συστηματα ωστε να φαινονται σαν καταρτια
quote:
Λες, ε; Και τι παράξενο ρε παιδί μου, ούτε μία προφητεία δεν υπάρχει πριν τη δεκαετία του '50.
Αυτο εσυ που το ξερεις?? Αποδειξε το...