- Εμπειρίες σχετικές με "ανεξήγητα" φαινόμενα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
δεν θα σε συμβουλέψω ή πώ κάτι που δεν έχω κάνει/βιώσει...
για όσα άξιζε και πίστευα έκλαψα....
για τα υπόλοιπα όχι...
ίσως η κάθε κατάσταση και οι σκέψεις που κάνουμε μέσα σε αυτές να μην έχουν το ίδιο αντίκτυπο...οπότε...
στις διαφορετικές περιπτώσεις ,προχωράμε ούτος ή άλλως....
μόνοι/η...ή με παρέα...
να είσαι καλά
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 13/06/2005 17:08:06
Σας ευχαριστώ όλους και όλες.
Καμμιά φορά οι άγνωστοι φίλοι είναι τόσο γνωστοί και πιστοί,που άθελά τους σε βοηθούν να τραβήξεις δρόμους. Δίχως δισταγμούς κι αγωνίες.
ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ, ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΖΗΤΑΣ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ...
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
Να εισαι παντα χαρουμενη οσο μπορεις.
το παρελθον ειναι χρησιμο ωστε να ειμαστε ετοιμοι για το μελλον
Ismail vilehand
Toorc icefist
Geleb Flamefinger
Bremm Sparkfist
Wyand Voidbringer
Maffer Dragonhand
"the high council of zakarum
quote:
το παρελθον ειναι χρησιμο ωστε να ειμαστε ετοιμοι για το μελλον
Ε, φίλε ! Ξέχασες το παρόν...
Deva
quote:
καποτε ομως δεν σε συναντα το παρελθον σου?
Ποτέ δεν σε συναντά το παρελθόν σου φίλε/η Ixwr. Αυτό που λες είναι αδύνατο να συμβεί. Κουβαλάς μνήμες, εντάξει. Όλοι μας. Δεν σημαίνει τίποτε αυτό. Μπορείς να αγαπήσεις για παράδειγμα ξανά το ίδιο έναν άνθρωπο, όπως έκανες παλαιότερα με έναν άλλον ? Η αγάπη σου για τον επόμενο άνθρωπο, σε κάθε περίπτωση θα είναι διαφορετική. Μπορεί να είναι περισσότερη, μπορεί λιγότερη, ποιος ξέρει ? Πάντως ίδια με αυτήν που πέρασε, δεν θα είναι.
Ο χρόνος Ixwr, είναι μονόδρομος. Κινείται προς μία κατεύθυνση, μπροστά, σε αντίθεση με το νου που κινείται αμφίδρομα. Η απορία σου, προέρχεται ακριβώς από αυτή την παλινδρόμηση του νου σου. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, πάει μόνο μπροστά. Ο Μανώλης το λέει πολύ όμορφα σε ένα τραγουδάκι του :
μα η καρδιά που είναι τρελή, πίσω ξαναγυρνάει..."
quote:
αλλα νομιζω υπαρχει και πολυ μαλιστα
Τότε πες μας. Που ήσουν την 15/6 του 2000, και τι ακριβώς έκανες κατά την διάρκεια εκείνης της μέρας ? Αν το παρελθόν σου υπάρχει - δηλ. ακόμη και τώρα, στον ενεστώτα δηλ, έτσι ? - όπως λες και πολύ μάλιστα, θα μπορείς να περιγράψεις λεπτομερέστατα τι σου συνέβει εκείνη την μέρα, πριν από 5 χρόνια. Μπορείς να το κάνεις ?
Ίσως θα έπρεπε να συζητήσουμε, το γιατί να έχουμε επιλεκτική μνήμη ή το γιατί η μνήμη μας να εξασθενεί με το πέρασμα του χρόνου. Από αυτό, θα βλέπαμε πως το μνημονικό μας δημιουργείται και παραμένει "ζωντανό", μόνο σε περιπτώσεις που ο εαυτός μας συμμετέχει συνειδητά στο παρελθοντολογικό συμβάν. Κι όταν λέω "συμμετέχει συνειδητά", εννοώ σαν σύνολο αισθημάτων, ερεθισμάτων, νοητικών και ψυχικών λειτουργιών. Για παράδειγμα, λέγεται, πιθανόν να το έχετε ακούσει, πως κανείς άνθρωπος δεν ξεχνάει το πρώτο του ερωτικό φιλί, αλλά ξεχνάει πόσα μετέπειτα φιλιά έχει πάρει και έχει δώσει. Γιατί νομίζετε πως συμβαίνει αυτό ?
Σας πάω αρκετά χρόνια πίσω μερικούς ε? Ε, δεν πειράζει. Είπαμε, παλινδρόμηση. Εσύ Αφροδίτη, κάνε πως δεν βλέπεις τι λέω. Είσαι που είσαι ευαίσθητη, μην το παρατραβάς...
Φιλικά,
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 15/06/2005 00:52:52
Δύσκολα θα απέρριπτα τον εαυτό μου συνειδητά.
Αν το έκανα, θα σήμαινε πως αποκηρύσσω ένα κομμάτι
της ζωής μου και ταυτόχρονα τις εμπειρίες που με
έχουν κάνει να είμαι αυτό που είμαι τώρα.
Κι όμως, έχω ξεχάσει πράγματα που έχω ζήσει. Άθελά μου τα έχω ξεχάσει
και τα θυμάμαι μόνο μέσα σε όνειρα, σε μυρωδιές και σε παλιά μονοπάτια
που - τυχαία ή όχι - ξαναδιαβαίνω
Και επίσης, θυμάμαι πράγματα που θα ήθελα να έχω ξεχάσει κι ας είναι
εμπειρίες που με ορίζουν και με προσδιορίζουν...
quote:
Το παρελθόν μου είμαι εγώ η ίδια...
Μόνο από παρελθόν είσαι φτιαγμένη ? Θλιβερό αυτό για σένα. Ζήσε την στιγμή. Είναι ολόδροση ! Αν εσύ, είσαι η ίδια το παρελθόν σου, τότε πιο είναι το μέλλον σου ? Ε, ρε, και να 'ξερες.
Κυβέλη, εσύ είσαι εσύ!. Όχι το παρελθόν σου. Βρες ποια είσαι εσύ και μετά μπορείς άφοβα να μιλάς για το παρελθόν σου. Αν σε ρωτήσω τώρα ποιο είναι το παρελθόν σου, φυσικά και δεν θα μου απαντήσεις. Αν σε ρωτήσω ποια είσαι, το ίδιο θα κάνεις. Δεν είσαι λοιπόν, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Άσε τις βαριές φιλοσοφίες, μίλα απλά, να καταλαβαινόμαστε...
Φιλικά,
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 15/06/2005 02:03:20
quote:
Μόνο από παρελθόν είσαι φτιαγμένη ?
Νομίζω ότι από τις τρεις χρονικές διαβαθμίσεις (παρελθόν-παρόν-μέλλον), σε μένα υπερτερεί το παρελθόν
Δεύτερο έρχεται το μέλλον και τελευταίο το παρόν
Γι' αυτό συχνά αναγκάζομαι να υπενθυμίζω στον εαυτό μου να ζει
και λίγο τη στιγμή.
Αν ξεχαστώ, και δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση της καθημερινότητας
που να με "γειώσει" υπενθυμίζοντάς μου αυτό το παρόν, ζω κυρίως σε έναν φανταστικό κόσμο όπου παρελθόν, παρόν και μέλλον σμίγουν σε μια "άλλη" πραγματικότητα.
quote:
ζω κυρίως σε έναν φανταστικό κόσμο όπου παρελθόν, παρόν και μέλλον σμίγουν σε μια "άλλη" πραγματικότητα.
Κατ' αρχήν, πρέπει να σου πω, πως έχω όλη την καλή διάθεση να κουβεντιάσω μαζί σου, χωρίς να επιθυμώ τίποτε.
Τι εννοείς λέγοντας "άλλη πραγματικότητα"? Δεν το καταλαβαίνω, μπορείς αν θες να πεις δυο λόγια, για να ξέρουμε τι λέμε δηλ.
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 15/06/2005 02:10:59
quote:
Θλιβερό αυτό για σένα.
Εννοείς μάλλον ότι είναι θλιβερό για κάποιον να μη ζει
οληκληρωτικά τη στιγμή.
Πάντως, στη δική μου περίπτωση όχι μόνο δεν το βλέπω
ως θλιβερό αλλά χρησιμοποιώ τις εμπειρίες του παρελθόντος μου και ως όπλα για τις μικρές ή μεγάλες "μάχες" του παρόντος αλλά περισσότερο του μέλλοντος. Δεν είναι μια δημιουργική χρήση του παρελθόντος αυτή;
Θλιβερή θα ήταν μια ολόκληρη ζωή (παρελθόν+παρόν+μέλλον) χωρίς
νόημα. Ευτυχώς δεν βρίσκομαι σε τέτοια φάση...
*Υπάρχουν στα δάση
Δέντρα που τρελαίνονται για πουλιά...*
quote:
χρονικές διαβαθμίσεις
Αρχικά, νομίζω πως δεν πρόκειτε για χρονικές διαβαθμίσεις, αλλά για χώρους. Εξηγούμαι. Δύο κινήσεις κάνει ο νους. Πίσω και μπρος. Παρελθόν και μέλλον. Εκεί, όταν κατευθύνεται υπάρχει χώρος να αναπτυχθεί η σκέψη, ο συλλογισμός. Το παρόν είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο, μια διαχωριστική γραμμή, τόσο λεπτή, που ο χώρος για να αναπτυχθεί ο συλλογισμός είναι σχεδόν μηδαμινός. Ο νους αδυνατεί να σκεφτεί το παρόν. Όταν "κυκλοφορεί" στον χώρο του παρελθόντος, ο νους θυμάται. Όταν "κυκλοφορεί" στον χώρο του μέλλοντος, ο νους φαντάζεται. Στο παρόν, ο νους αδρανεί, δεν υπάρχει σκέψη. Ακόμη κι όταν λες "τώρα σκέφτομαι το παρόν", το "τώρα" έχει γίνει ήδη παρελθόν, και έχει αποτυπωθεί στο νου σου ως μνημονικό.
Κυβέλη, δεν σε καταλαβαίνω, γίνε λίγο πιο σαφής αν θέλεις...
Deva
quote:
Δεν είναι μια δημιουργική χρήση του παρελθόντος αυτή;
Αν χρησιμοποιείς το παρελθόν ως όπλο, δύο τινά μπορεί να συμβούν. Ή να σκοτώσεις, ή να σκοτωθείς εσύ η ίδια από αυτό. Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε τότε ?
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 15/06/2005 02:31:19
δεν είναι ευθέως αντιληπτό, κατανοητό και ορατό άπό το διπλανό μου, δηλαδή οτιδήποτε κρατώ για το προσωπικό μου αρχείο:
Θα μπορούσε να είναι οι στιγμές που "κλέβω" από τη δουλειά μου
για να μπω στο forum του esoterica και φυσικά χάνομαι από
τους γύρω μου...
Θα μπορούσε να είναι τα μεγάλα ταξίδια με το τρένο ή το καράβι
όπου δεν αλλάζω κουβέντα με το συνοδοιπόρο μου για ώρες, όχι
επειδή δεν επικοινωνούμε αλλά γιατί είναι η ευκαιρία μας να
"ταξιδέψουμε" εις διπλούν και να επωφεληθούμε εις διπλούν...
Θα μπορούσε να είναι οι προσωπικές σκέψεις και κρίσεις που κάνω
κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας ή συνάντησης και τις οποίες τις κρατάω για μένα, δεν τις κοινοποιώ, είναι λοιπόν στη "δική μου προσωπική πραγματικότητα"
Θα μπορούσε να είναι ακόμα και μια σχεδόν αθώα βρισιά πάνω στον
εκνευρισμό μου που καταφέρνω να τη συγκρατήσω και να μην την προφέρω...
Και τόσα άλλα που ίσως και άλλοι τα βιώνουν κάπως έτσι
Αυτή η υποκειμενική πραγματικότητα είναι μόλις μια ιδέα μακριά από τη δεδομένη κοινή πραγματικότητα, στην ουσία εφάπτονται μεταξύ τους.
Θα φοβόμουν μόνο αν αντιλαμβανόμουν πως η απόστασή τους αρχίζει να μεγαλώνει ή ακόμα περισσότερο αν δεν το αντιλαμβανόμουν καν.
Τότε θα ξεκινούσαν τα νοσηρά όρια της σχιζοφρένειας
Όσο όλα είναι υπό έλεγχο, είναι Ο.Κ.
Με τρόμαξες ρε...
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 15/06/2005 02:37:40
δύνανται να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση, αλλά και πάλι, ο έλεγχος
της κατάστασης, απο τα ΜΜΕ και τους κύκλους επιχειρηματιών,που
τα στηρίζουν, είναι εμφανής....
Και το χρηματιστήριο, να ανεβαίνει, ενώ μιλάμε για κρίση και μεγάλο
έλλειμα....2700 μονάδες έφτασε...Υψηλα έτους...
Περίεργα ή υπεύθυνα πράγματα;
ποιός το αποφάσισε, πως θα γίνει, που, όταν οι ίδιοι οι γιατροί
δεν θελουν να εμβολιαστούν, είναι ακόμη ένα στοιχείο ενοχής της
όλης προσπάθειας να μας εμβολιάσουν όλους με το ζόρι και άγνστο τι
θέλοντας να επιτύχουν...
Να μην δεχτεί κανείς τον εμβολιασμό, αφού είναι αδόκιμος και με δυσάρρεστες παρενέργειες....
Λέει συγκεκριμένα σε θέμα της η "Ημερήσια" :
"Ξεκινάει από σήμερα η εφαρμογή του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλοι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι για να συναλλάσσονται με τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Ο ΑΜΚΑ έχει μπει πλέον στη ζωή περισσότερων από οκτώ εκατομμυρίων ασφαλισμένων και υπόσχεται να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη καθώς αντικαθιστά τους παλιούς αριθμούς μητρώου όλων των ασφαλιστικών ταμείων και βοηθάει στο να γίνονται οι συναλλαγές με τα Ταμεία πιο εύκολα και πιο γρήγορα.
Όλοι οι ασφαλισμένοι (άμεσα ή έμμεσα), τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους, οι συνταξιούχοι και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας είναι υποχρεωμένοι να αποκτήσουν ΑΜΚΑ, όπως επίσης και κάθε πρόσωπο που εργάζεται ή πρόκειται να αναλάβει εργασία εντός των ορίων της χώρας. Ο αριθμός αυτός θα αντικαταστήσει σταδιακά τους παλιούς αριθμούς μητρώου όλων των ασφαλιστικών ταμείων και θα βοηθήσει στο να γίνονται οι συναλλαγές με τα Ταμεία πιο εύκολα και πιο γρήγορα.
Για τους περισσότερους πολίτες, η διαδικασία χορήγησης ΑΜΚΑ είναι αυτόματη καθώς μπορούν να τον πληροφορηθούν μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα www.amka.gr είτε με ένα τηλεφώνημα στο 11131. Αν παρόλα αυτά ανακαλύψουν ότι δεν έχουν ΑΜΚΑ, θα πρέπει να απευθυνθούν, είτε σε ένα από τα ΚΕΠ της επικράτειας είτε σε ένα από τα 125 γραφεία ΑΜΚΑ ασφαλιστικών ταμείων.
Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την έκδοση του ΑΜΚΑ είναι τα εξής:
Για Έλληνες υπηκόους: Απαιτείται Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Δελτίο Ελληνικής Στρατιωτικής Ταυτότητας. Για ανήλικα άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας και δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από τον γονέα ή τον νόμιμο εκπρόσωπό τους.
Για ξένους υπηκόους: Απαιτείται το Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς ή Δελτίο Ταυτότητας (αντίστοιχο της ελληνικής αστυνομικής) ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης επίσημα μεταφρασμένο στα ελληνικά, όταν δεν υπάρχει δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο. Για ανήλικα άτομα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα αρκεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΜΚΑ δεν αντικαθιστά το βιβλιάριο ασθενείας. Ωστόσο, προκειμένου αυτό να ισχύει θα πρέπει ο ΑΜΚΑ να αναγράφεται στο βιβλιάριο ασθενείας.
Για την απόκτηση ΑΜΚΑ μέσω εκπροσώπου, απαιτούνται, εκτός από τα παραπάνω και: 1) αυτότητα ή διαβατήριο ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του εκπροσώπου, 2) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο.
Σε περίπτωση που χρειαστεί η αλλαγή ή επικαιροποίηση προσωπικών στοιχείων (π.χ. όνομα, τηλέφωνο, δ/νση, ασφαλιστικός φορέας κ.λπ.), ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο ΚΕΠ ή γραφείο ΑΜΚΑ. Εάν κάποιος ανακαλύψει ότι έχει περισσότερο από έναν αριθμό ΑΜΚΑ, πρέπει να επιβάλλει αίτηση διπλοεγγραφή, για να επιλέξει ποιον αριθμό θα κρατήσει. Σε αντίθετη περίπτωση, ο αριθμός θα επιλεγεί από την αρμόδια υπηρεσία.
Σε λίγο καιρό, οι ασφαλισμένοι θα λάβουν, μέσω ταχυδρομείου, κάρτα κοινωνικής ασφάλισης. Οι συναλλαγές με τα Ταμεία θα διεξάγονται, πάντως, χωρίς πρόβλημα και χωρίς την κάρτα, αρκεί ο ασφαλισμένο να θυμάται τον ΑΜΚΑ που του αντιστοιχεί."
Όλα αυτά, αν προσθέσεις και οτν εμβολιασμό, που συμπτωματικά κι αυτός πιέζει σε 20 μέρες, καταλαβαίνουμε, ότι ξαφνικά,υπάρχει ένα
μεγάλο ενδιαφέρον για την υγεία μας...Απο άτομα, που δεν έχουμε συνηθίσει να ενδιαφέρονται για το αν υπάρχουμε....
Αυτό το ενδιαφέρον, μπορεί να είναι καλό για μας;
Όχι....
Να δούμε που το πάνε...
Κι εμείς ανευθυνουπεύθυνοι....Κανείς να πάρει θέση για το ότι σε λίγο,δεν θα ειμαστε άνθρωποι, αλλά μονάδες....