ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - Τι είναι; Πώς επιτυγχάνεται; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - Τι είναι; Πώς επιτυγχάνεται; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Πύρινος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/06/2016, 22:12:40
quote:
Heretic
Παπαγαλίες κάποιων άλλων ημιμαθών αρχαιόπληκτων, που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η φωνητική γραφή αφορά την μεταφορά ξένων όρων στη Νέα Ελληνική και όχι την απλοποίησή της.
Δηλαδή "τρένο" αντι για "τραίνο";
Αυτό το ζήτημα έχει ήδη λυθεί. Άρα ποιος ο λόγος να υποστήριζει κάποιος τη λύση ενός προβλήματος που δεν υφίσταται;

11/06/2016, 23:41:41
Δεν καταλαβες. Το προβλημα ειναι η πληροφορηση κσι οι προθεσεις που εχουν καποιοι. Αυτοι, των οποιων τις θεσεις μεταφερεις εδω συγκεκριμενα. Και οι δικιες σου προθεσεις επισης. Τα ιδια ελεγαν οι αντιστοιχοι καποτε και για τον Λιαντινη. Τη τριχα τριχια δηλαδη. Δεν καταλαβαινω γιατι σε πειραζει ομως. Μια χαρα θα σου κατσει η Newspeak. Εγω οπως ειδες εχω την καλη προθεση και εχω μαθει να συννενοουμαι μαζι σας.

Abyssus Abyssum Invocat

12/06/2016, 00:02:03
quote:
Το προβλημα ειναι η πληροφορηση και οι προθεσεις που εχουν καποιοι.
Άρα η πρόθεση των Φίληδων, είναι να ενισχύσουν την οντότητα του έθνους;
12/06/2016, 03:02:50
Dr Πύρινε

Ο Φίλης είναι πολύ χειρότερα πράγματα από όσα φαντάζεσαι. Ωστόσο, εσύ που ξιφουλκείς υπέρ της ελληνικής γλώσσας, πόσο καλή σχέση έχεις μαζί της?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

12/06/2016, 03:06:04
quote:
Δηλαδή "τρένο" αντι για "τραίνο";

Η απάντηση είναι αγγλικά. Είναι στα αλήθεια ζήτημα, το πώς μεταφέρεις μια ξένη λέξη στα ελληνικά? Αυτό βρήκες ως παράδειγμα βρε καημένε?

12/06/2016, 03:08:31
Μου αρέσει που ασχολείσθε με τον Dr.
Και του απαντάτε.
Και του θέτετε ερωτήματα.
Και επιθυμείτε διάλογο.

Πως να μην είναι χαρούμενος ο Dr?
Ο σκοπός του στέφεται με επιτυχία, μόνο και μόνο από την αποδοχή διαλόγου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/06/2016, 03:11:58
Dr Πύρινε
quote:
Άρα η πρόθεση των Φίληδων, είναι να ενισχύσουν την οντότητα του έθνους;

Για να σου δείξω λοιπόν, πως καμμία σχέση δεν έχεις με την γλώσσα, την οποία υπερασπίζεσαι τάχατες, η σωστή διατύπωση θα ήταν:

"Άρα, η πρόθεση των Φίληδων είναι, να ενισχύσουν την οντότητα του έθνους;"

Άντε πάενε να μάθεις ελληνικά λοιπόν, κι άσε τους Φίληδες να κακοποιούν τη γλώσσα όπως κι εσύ. Δεν είναι χρήσιμος ο Φίλης. Ούτε κι εσύ. Γενικώς, πήξαμε στους άχρηστους αγραμμάτους.

12/06/2016, 11:00:09
quote:
DSM
Η απάντηση είναι αγγλικά. Είναι στα αλήθεια ζήτημα, το πώς μεταφέρεις μια ξένη λέξη στα ελληνικά?
Αυτό ρώτησα και εγώ τον Heretic όταν μου είπε οτι η φωνητική γραφή έχει να κάνει κατ' αποκλειστικότητα με τη μεταφορά λέξεων απο τη μια γλώσσα στην άλλη.
Με ρωτάς το ίδιο πράγμα που τον ρωτάω

quote:
Για να σου δείξω λοιπόν, πως καμμία σχέση δεν έχεις με την γλώσσα, την οποία υπερασπίζεσαι τάχατες, η σωστή διατύπωση θα ήταν:

"Άρα, η πρόθεση των Φίληδων είναι, να ενισχύσουν την οντότητα του έθνους;"

Δίκαιο έχεις αλλά αν δεν το έχεις καταλάβει (γιατί το κάνω καιρό), δεν χρησιμοποιώ τα κόμματα (και τη γλώσσα γενικότερα σε πολλές περιπτώσεις) σύμφωνα με το πώς θα έπρεπε να είναι αν θέλαμε να γράφουμε σωστά αλλά σύμφωνα με το πώς θα ακουγόταν αν μιλούσαμε "λάιβ" ()
12/06/2016, 11:21:00
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Πως να μην είναι χαρούμενος ο Dr?
Κοίτα ένα χαμόγελο

12/06/2016, 14:12:46
Όχι δεν έχει σχέση ούτε με αυτό. Θα πας και θα βρεις ακριβώς τις αποδείξεις αυτών που ισχυρίζεσαι. Ότι ο Φίλης εμπλέκεται ή έχει τοποθετηθεί θετικά στην απλοποίηση της Ελληνικής γλώσσας στο σημείο να ταυτιστεί με φωνητική γραφή και στη συνέχεια της αντικατάστασή της από λατινικούς χαρακτήρες. Όταν δημιουργείς ένα θέμα θα το κάνεις ολοκληρωμένα. Για να ξεκαθαρίσω κάτι, ο συγκεκριμένος και ο Λιάκος έχουν διαπρέψει στην τρόμπα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν το υπουργείο. Για τους υπόλοιπους εντός του υπουργείου (Σια, Φωτάκης, Πελεγρίνης έχω θετική άποψη). Απλά να διαχωρίζουμε την είδηση από την λάσπη.

Abyssus Abyssum Invocat