- Νεοχριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Λες ότι ο Χριστιανός Ορθόδοξος ποθεί να έρθει ο Αντίχριστος και πως είμαστε γενικά σούπερ φαν της καταστροφής του κόσμου.
Ο Χ.Ο δεν λέει πως θα την περάσει φίνα με τον Αντίχριστο, η έλευσή του δεν είναι ευχάριστη, αλλά όμως υποχρεωτική για να προχωρήσουμε προς το τέλος!
Και ναι αυτός ο κόσμος θα έχει τέλος, όσο "μισανθρωπικό" και να ακούγεται. Νομίζω πως ο ίδιος ο κόσμος το έχει αποφασίσει. Μπορείς εσύ να το σταματήσεις με νουθετήσεις και απλά λόγια; Μόνο οι Χριστιανοί μιλάνε για κατακλυσμούς και νέες εποχές; Τα βιβλία που διαβάζεις τί λένε;
Δυστυχώς πρέπει να αφανιστούν οι πολιτισμοί για να αναδυθεί μια νέα ανθρωπότητα. Δεν γίνεται αλλιώς. Να γκρεμιστεί το υπάρχων σύστημα του ανθρώπου.
quote:
Σωστά, Ορθόδοξος δεν είμαι. Ούτε θέλω να ανήκω σε καμμιά εκκλησία....
Απόλυτα σεβαστό
quote:
.....γιατί όλες είναι φανατικές με αυτά που αποκαλούν "δόγματα".
Που ακριβώς τοποθετείς την φανατίλα στην Ορθοδοξία;
Οι μοχθηροί υλιστές αυτοκαταστρέφονται. Όμως το πρόβλημα είναι πως μέσα σε αυτό τον κόσμο ζούνε και άτομα που αξίζουν στα μάτια του Θεού και δέχονται καταπίεση από τους μοχθηρούς αθεϊστές. Έτσι ο Θεός επεμβαίνει για να σώσει τους καλούς και να καθαρίσει την κτίση Του.
Το ίδιο δεν έκανε και ο Δίας, όπως μας λέει η Ελληνική Μυθολογία;
Είχε άδικο ο Δίας Mr Aitherovamon?
quote:
@killuminatiquote:
Σωστά, Ορθόδοξος δεν είμαι. Ούτε θέλω να ανήκω σε καμμιά εκκλησία....
Απόλυτα σεβαστόquote:
.....γιατί όλες είναι φανατικές με αυτά που αποκαλούν "δόγματα".
Που ακριβώς τοποθετείς την φανατίλα στην Ορθοδοξία;
Το πρωί είχα ιντερνετικές συζητήσεις με έναν Ευαγγελιστή που έχει ίδια πιστεύω με τους Ορθόδοξους για την Κόλαση κτλ.
Παρατήρησα πως είχε πολύ εξουσιαστικό ύφος και καπηλευόταν την Βίβλο ως ο μόνος που την καταλαβαίνει. Λέει πως αυτός είναι ο "Λόγος του Θεού" και είτε τον δέχεσαι ή όχι. Δεν δεχόταν την περίπτωση να κάνει κάποιο λάθος. Είναι δόγμα λέει.
Του είπα πως Χριστιανός δεν σημαίνει να έχεις συγκεκριμένες απόψεις πάνω στην θεολογία, ανθρωπολογία, κοσμολογία αλλά να δέχεσαι τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα. Του εξήγησα πως δεν νομίζω η Βίβλος να είναι βιβλίο δογμάτων, αλλά υπάρχει για να δείξει το Θείο Σχέδιο για την αποκατάσταση της σχέσης Θεού - ανθρώπου.
Αυτός είπε πως δεν είναι έτσι, δεν υπάρχει λέει χώρος για απόψεις αλλά ο αναντίρρητος λόγος του Θεού είναι ξεκάθαρος. Κατ' αυτόν Θα πρέπει να δεχθώ ότι λέει ο Θεός στην Βίβλο(ότι υπάρχει Κόλαση κτλ), αλλιώς θα καώ στην Κόλαση.
Εγώ του είπα πως η "άσβεστη φωτιά" είναι συμβολισμός του αιώνιου αφανισμού, ο δεύτερος θάνατος. Αλλά αυτός λέει ότι είναι δικιά μου ιδέα και ότι θα τιμωρηθώ στην Κόλαση αν δεν μετανοήσω.
Αυτό το θεωρώ υπέρτατο φανατισμό. Καταρχήν εγώ δεν απαίτησα να δεχθεί την άποψή μου, απλώς του είπα πως δεν νομίζω στην Βίβλο να υπάρχουν αναλυτικές δηλώσεις του Θεού πάνω σε αυτά τα θέματα. Οπότε έχουμε τις ερμηνείες μας.
Και κάποιος ορθόδοξος δογματιστής δεν θα έλεγε το ίδιο; Ότι δηλαδή η Κόλαση ως τόπος βασανιστηρίων διδάσκεται ξεκάθαρα στην Βίβλο και αν δεν το δεχθώ θα πάω στην Κόλαση;
Δεν λέω ότι όλοι είναι φανατικοί, αλλά μερικοί. Γι' αυτό προτιμώ να μην βάζω πάνω ταμπελάκια γιατί κάθε εκκλησία έχει τις δικές της ερμηνείες, τις οποίες τα ηγετικά στελέχη θεωρούν δόγματα.
quote:
Ο Χ.Ο δεν λέει πως θα την περάσει φίνα με τον Αντίχριστο,
όχι φίλε ακριβώς αυτό είπε...... ότι δηλαδή θα του λυθούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα περάσει 3,5 χρόνια (στη βασιλεία του αντί)ζωή και κότα.
quote:
@killuminatiquote:
Ο Χ.Ο δεν λέει πως θα την περάσει φίνα με τον Αντίχριστο,όχι φίλε ακριβώς αυτό είπε...... ότι δηλαδή θα του λυθούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα περάσει 3,5 χρόνια (στη βασιλεία του αντί)ζωή και κότα.
Δεν παρακολουθώ τί γράφει τελευταία. Αυτό είναι πολύ περίεργο.
???
Ο Χριστός όμως και οι Απόστολοι δεν επεδίωξαν ποτέ μια τέτοια διαίρεση λόγω φανατισμένων απόψεων. Μπορεί και αυτοί στην αρχή να διαφωνούσαν σε κάτι θέματα. Η διαφωνία είναι φυσική, αλλά όχι τώρα να βλέπει Χριστιανούς να αλληλοσκοτώνονται για το αν ο Θεός είναι Τριάδα ή όχι. Και οι Άρειοι ήταν εξίσου φανατικοί και σκληροοί.
Πιστεύω πως όλα αυτά είναι ενέργεια που εκπορεύεται από τον Σατανά, για να σπιλωθεί στα μάτια του κόσμου η αγνή θρησκεία του Σωτήρα.
Δεν νομίζω να μας λέει στην Βίβλο ο Θεός για την φύση Του.
Α)Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι λένε τα ιερατεία
αλλά για εμένα τον Χριστιανό είτε καθολικό τον πεις είτε ορθόδοξο
είτε παλαιοημερολογίτη, για μένα Χριστιανοί είναι όλοι.
Τα υπόλοιπα είναι κολπάκια,
η ύπαρξη ή η ανυπαρξία του Αγίου Πνεύματος, δεν σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο άνθρωπο
Β)Εχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν οτι η μυθολογία είναι μυθολογία
τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω,
επομένως, δεν είμαι ούτε δωδεκαθεϊστής,
όπως προσπαθείς να "αποδείξεις"...

quote:
Και κάποιος ορθόδοξος δογματιστής δεν θα έλεγε το ίδιο; Ότι δηλαδή η Κόλαση ως τόπος βασανιστηρίων διδάσκεται ξεκάθαρα στην Βίβλο και αν δεν το δεχθώ θα πάω στην Κόλαση;
κάποτε είχα μία συζήτηση με έναν Ορθόδοξο μοναχό περί κολάσεως και αυτό που αποκαλούσε εκείνος κόλαση ήταν η απόλυτη απομόνωση.
Μου είπε χαρακτηριστικά φαντάσου τον εαυτό σου μόνο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς να βλέπεις η να μπορείς να μιλήσεις με κάποιον για πάντα.
Αν πάει κάποιος πρώτη φορά για εξομολόγηση ένα από τα πρώτα πράγματα που τον ρωτάει ο ιερέας είναι αν είναι μαλωμένος με κάποιον και δεν μιλιούνται.
Και αυτό το ρωτάει διότι στον παράδεισο δεν θα μπορεί να συνυπάρχουν δύο που δεν μιλιούνται. Ο ένας θα πρέπει να βρίσκεται στη κόλαση.
Προφανώς η κόλαση δεν θα είναι με καζάνια που βράζουν.
quote:Β)Εχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν οτι η μυθολογία είναι μυθολογία
τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω,
επομένως, δεν είμαι ούτε δωδεκαθεϊστής,
όπως προσπαθείς να "αποδείξεις"...
???
quote:quote:
Και κάποιος ορθόδοξος δογματιστής δεν θα έλεγε το ίδιο; Ότι δηλαδή η Κόλαση ως τόπος βασανιστηρίων διδάσκεται ξεκάθαρα στην Βίβλο και αν δεν το δεχθώ θα πάω στην Κόλαση;κάποτε είχα μία συζήτηση με έναν Ορθόδοξο μοναχό περί κολάσεως και αυτό που αποκαλούσε εκείνος κόλαση ήταν η απόλυτη απομόνωση.
Μου είπε χαρακτηριστικά φαντάσου τον εαυτό σου μόνο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς να βλέπεις η να μπορείς να μιλήσεις με κάποιον για πάντα.
Αν πάει κάποιος πρώτη φορά για εξομολόγηση ένα από τα πρώτα πράγματα που τον ρωτάει ο ιερέας είναι αν είναι μαλωμένος με κάποιον και δεν μιλιούνται.
Και αυτό το ρωτάει διότι στον παράδεισο δεν θα μπορεί να συνυπάρχουν δύο που δεν μιλιούνται. Ο ένας θα πρέπει να βρίσκεται στη κόλαση.
Δεν το είχα ακούσει ξανά αυτό. Ακούγεται ενδιαφέρον.
Πάντως και να πιστεύει κάποιος στα καζάνια που βράζουν ΑΙΩΝΙΑ δεν με πολυπειράζει(αν και ομολογουμένος είναι σκληρό), αρκεί να μην γίνεται κριτής λέγοντας στους άλλους πως θα καούν στην κόλαση.
Γιατί την κρίση την αποδίδει μόνο ο Θεός.
Υπάρχει η άποψη πως η ανάσταση είναι μοναχά η όρθια στάση(ανέγερση) σωμάτων ξανά, και όχι η επιστροφή στην ζωή, γιατί κατά την άποψη ορθόδοξων, ευαγγελιστών κτλ. το άτομο είναι ήδη ζωντανό με συνείδηση στον παράδεισο.
Όμως για κοίτα το Ιωάννης 11. Ο Ιησούς λέει στους μαθητές πως ο Λάζαρος κοιμήθηκε και ότι πάει να τον ξυπνήσει. Δεν τους λέει πως είναι ξύπνιος στον παράδεισο, ούτε λέει πως πάει να σηκώσει την σάρκα του. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανάσταση ζόμπυ! Έπειτα, ο Ιησούς κλαίει πικρά. Γιατί κλαίει αν ο Λάζαρος ήταν ευτυχισμένος στον παράδεισο; Ίσα ίσα που αν ήταν ευτυχής η επιστροφή στο σώμα, θα του δημιουργούσε νέες αρρώστιες και μπελάδες την στιγμή που είχε ξεφύγει.
Πιστεύω πως ο άνθρωπος είναι ψυχή πέρα από το σώμα, μια ψυχή που συνειδητοποιεί τον έξω κόσμο λαμβάνοντας σήματα και εκφράζοντας συναισθήματα.
Όμως έχεις σκεφτεί την πιθανότητα αυτή η ψυχή να πηγαίνει για ύπνο κατά τον θάνατο του σώματος; Γιατί τότε ο Θεός δεν μας έφτιαξε σαν τους αγγέλους, να ζούμε χωρίς σάρκα;
Και να σου θυμίσω πως πολύ μιλάνε για αναμονή και έλλειψη δρστηριότητας στον Άδη.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως τελικά στον θάνατο παύει κάθε δραστηριότητα και αίσθηση και η ανάσταση είναι η επαναφορά στην ζωή, όχι απλώς η ανέγερση της σάρκας;
quote:καλά σου απάντησε. Το πρόβλημα είναι ότι για το μέσο άνθρωπο δεν είναι αρκετά - αποτρεπτικό προς δράση το "φαντάσου τον εαυτό σου μόνο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς να βλέπεις η να μπορείς να μιλήσεις με κάποιον για πάντα" - γι'αυτό η φαντασία (και μερικοί υπαινιγμοί σχετικοί ή όχι από τις Γραφές) οδήγησαν στις εικόνες των καζανιών. - κάνε το "φαντάσου τον εαυτό σου μόνο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς να βλέπεις η να μπορείς να μιλήσεις με κάποιον για πάντα" ---> "φαντάσου τον εαυτό σου θαμένο ζωντανό χωρίς να μπορείς να αναπνεύσεις ή να κουνηθείς και χωρίς να βλέπεις η να μπορείς να μιλήσεις με κάποιον για πάντα, χωρίς να πεθαίνεις" για να αρχίσεις να είσαι μέσα στο ανείπωτο που δεν μπορούσε να σου πει ο μοναχός.quote:
Και κάποιος ορθόδοξος δογματιστής δεν θα έλεγε το ίδιο; Ότι δηλαδή η Κόλαση ως τόπος βασανιστηρίων διδάσκεται ξεκάθαρα στην Βίβλο και αν δεν το δεχθώ θα πάω στην Κόλαση;κάποτε είχα μία συζήτηση με έναν Ορθόδοξο μοναχό περί κολάσεως και αυτό που αποκαλούσε εκείνος κόλαση ήταν η απόλυτη απομόνωση.
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:quote:καλά σου απάντησε. Το πρόβλημα είναι ότι για το μέσο άνθρωπο δεν είναι αρκετά - αποτρεπτικό προς δράση το "φαντάσου τον εαυτό σου μόνο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς να βλέπεις η να μπορείς να μιλήσεις με κάποιον για πάντα" - γι'αυτό η φαντασία (και μερικοί υπαινιγμοί σχετικοί ή όχι από τις Γραφές) οδήγησαν στις εικόνες των καζανιών. - κάνε το "φαντάσου τον εαυτό σου μόνο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς να βλέπεις η να μπορείς να μιλήσεις με κάποιον για πάντα" ---> "φαντάσου τον εαυτό σου θαμένο ζωντανό χωρίς να μπορείς να αναπνεύσεις ή να κουνηθείς και χωρίς να βλέπεις η να μπορείς να μιλήσεις με κάποιον για πάντα, χωρίς να πεθαίνεις" για να αρχίσεις να είσαι μέσα στο ανείπωτο που δεν μπορούσε να σου πει ο μοναχός.quote:
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Αυτά είναι εξίσου τρομακτικά με τα καζάνια της κόλασης.
Φυσικά και πρέπει να υπάρχει δίκαιη τιμωρία για εγκλήματα κατά των αθώων, αλλά το επ' άπειρον είναι σαδιστικό και χωρίς αποτέλεσμα.
Είναι πιο λογικό να υποθέσει κανείς πως η εικόνα εκείνου που εγκλωβίζεται για πάντα στην άσβεστη φλόγα, συμβολίζει τον αιώνιο θάνατο του - τον δεύτερο. Μια κατάσταση στην οποία μεταπηδά από την ζωή στην αιώνια και χωρίς επιστροφή ανυπαρξία.
Και στην Παλαιά Διαθήκη λέει κάπου ο Ησαϊας ότι ο καπνός αυτής(μιας πόλης) ανεβαίνει στον αιώνα των αιώνων. Το ίδιο και στην Αποκάλυψη για την Βαβυλώνα την Μεγάλη. Τα παίρνω ως καθαρούς συμβολισμούς.
Ελπίζω να μην είμαι εγώ ο νεοχριστιανός τώρα επειδή μιλώ για σύμβολα, lol.![]()
Η φράση "δεύτερος θάνατος" στην λίμνη της φωτιάς, υπάρχει και στον Αιγυπτιακό Κάτω Κόσμο. Δεν ξέρω τώρα αν αναφέρεται κάτι και στον Μασδαϊσμό ή Ζωροαστρισμό.
Γενικά, αυτό που με χαλάει είναι... ας πούμε πως είναι κυριολεκτικά βασανιστήρια. Εντάξει, αλλά γιατί επ' άπειρον; Άλλωστε αυτοί δεν βασανίσανε και δεν σκοτώσανε επ' άπειρον, αλλά μέσα στην περιορισμένη διάρκεια της μικρής ζωής τους. Επομένως ο Θεός της Αγάπης δεν είναι δυνατόν να αποδώσει αδικία με τιμωρία που δεν έχει τέλος.
Μου φαίνεται λοιπόν πιο σωστό ότι τα άτομα εκείνα που πέφτουν στον δεύτερο θάνατο, δεν βασανίζονται κυριολεκτικά, αλλά πέφτουν σε κυριολεκτικό αιώνιο θάνατο, επειδή αρνούνται για πάντα την Πηγή της Ζωής.
Πάντως σκέφτηκα και το άλλο παράλογο, δηλαδή να πάρεις ανθρώπους που έχεις ρίξει στην κόλαση, για να τους κρίνεις στην Τελική Κρίση ρίχνοντάς τους έπειτα στην κόλαση πάλι! Ή όπως είπαν κάποιοι εξυπνάκηδες ευαγγελιστές να τους πάρει από την Κόλαση και να τους ρίξεις στην Λίμνη της Φωτιάς! Δηλαδή να μετακομίσουν!
Αυτά δεν στέκουν καθόλου. Τουλάχιστον αυτοί που ήταν στην κόλαση θα έπρεπε να ξέρουν εξ' αρχής γιατί βρίσκονται εκεί και όχι να περιμένουν την Τελική Κρίση για να μάθουν σε τί φταίξανε.
Φαίνεται όλα να κρίνονται κατά την Τελική Κρίση και όχι προηγουμένως.
Και μάλιστα ο Ιησούς λέει - οι μεν εις ζωήν αιώνια - οι άλλοι εις κόλασιν αιώνια.
Συνεχίσω να κρίνω λογική την άποψη που το ρίξιμο στην κόλαση, γέενα σημαίνει τον αιώνιο θάνατο, και όχι κάποια αιώνια σαδιστική τιμωρία, όπως του αρέσει και του Σέσοστρι, για να κατηγορεί τον Χριστιανισμό.
quote:
Πιστεύω πως ο άνθρωπος είναι ψυχή πέρα από το σώμα, μια ψυχή που συνειδητοποιεί τον έξω κόσμο λαμβάνοντας σήματα και εκφράζοντας συναισθήματα.
Όμως έχεις σκεφτεί την πιθανότητα αυτή η ψυχή να πηγαίνει για ύπνο κατά τον θάνατο του σώματος;
Η ψυχή μετά τον θάνατο συνεχίζει να είναι ζωντανή και να διατηρεί όχι μόνο την αυτοσυνειδησία της αλλά και την προδιάθεσή της (ελπίδα, φόβο, χαρά κτλ) έτσι ώστε περιμένοντας την τελική κρίση να αρχίσει να προγεύεται παράδεισο η κόλαση.
quote:
Και να σου θυμίσω πως πολύ μιλάνε για αναμονή και έλλειψη δρστηριότητας στον Άδη.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως τελικά στον θάνατο παύει κάθε δραστηριότητα και αίσθηση και η ανάσταση είναι η επαναφορά στην ζωή, όχι απλώς η ανέγερση της σάρκας;
Όσο είναι κάποιος εν ζωή κάνει έναν αγώνα προς την αρετή η αφήνεται στα πάθη του.
Σε αυτό τον αγώνα μαζί με την ψυχή παίρνει μέρος και το σώμα οπότε δικαίως και οι δύο μαζί ( μετά θάνατον ) θα λάβουν τις αμοιβές τους.
Γι αυτό λοιπόν θα αναστηθούμε αφού οι ψυχές θα ενωθούν ξανά με τα σώματα τα οποία
θα αφθαρτοποιηθούν πριν παρουσιαστούν στο βήμα του Χριστού για την τελική κρίση.
Ο Χριστιανισμός στην πραγματική μου μορφή και διδασκαλία δεν συμβαδίζει με τις ιστορικές επιδιώξεις κανενός έθνους, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ. Ανεξάρτητα αν κάποιοι υποθέτουν πως ο Εβραϊσμός θα μπορούσε να ωφεληθεί από τον Χριστιανισμό, επειδή τάχα θα διέλυε το εθνικό συναίσθημα.
ΟΜΩΣ η Ορθόδοξη Εκκλησία ή πιο σωστά ο ΑΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ αφομοίωσε τις μεσσιανικές χριστιανικές αντιλήψεις(ιουδαιοχριστιανικές για κάποιους), μεταμορφώνοντάς τες σε ελληνοχριστιανικές, δίνοντας έτσι ιστορική αποστολή στον Χριστιανισμό υπέρ των Ελλήνων και κατά των Εβραίων. Δηλαδή η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει καμμιά σχέση με την πρώτη Χριστιανική Εκκλησία, διότι τάχθηκε υπέρ του Ελληνικού Εθνικισμού. Ένα ανάλογο παράδειγμα οι Καθολικοί παρέα με τον Χίτλερ.
Σχολιάζοντας ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τώρα, δίχως να ισχυρίζομαι πως συμφωνώ με την Ορθοδοξία και την Χρυσή Αυγή.
Είναι άξιο απορίας πως πολλά άτομα των φόρουμ που είναι ελληνοκεντρικοί, βλέπουν την Ορθοδοξία ως Ιουδαιοχριστιανική απειλή, την στιγμή που η Ορθοδοξία συμβάλλει στο να κρατηθεί ζωντανός ο ελληνισμός. Το ίδιο άξιο απορίας πως βλέπουν αρνητικά και το εθνικιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, το οποίο θέλει να κάνει αυτό που επιθυμούν. Να σταματήσει δηλαδή την άλωση των θρησκειών και εθνών από την "χολέρα" του Ιουδαιοχριστιανισμού. Η Χρυσή Αυγή εκτός από παγανιστικό κόμμα ήταν πάντα και υπέρ της Ορθοδοξίας. Αυτοί που θα έπρεπε να φοβούνται είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι Ευαγγελιστές, και γενικά όσοι δεν πιστεύουν στα έθνη.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ πως δεν εκφράζω καμμιά υποστήριξη στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την Χρυσή Αυγή. Απορώ γιατί δεν το κάνουν οι ελληνοκεντρικοί αρχαιολάτρες του σάιτ.
Η απάντηση δίνετε ξεκάθαρα κάτω δέξια της εικόνας(από τεύχος της Χρυσής Αυγής). Δες την δεύτερη ΑΠΑΝΤΗΣΗ με τα έντονα μαύρα γράμματα.

Edited by - killuminati on 12/04/2014 06:33:54
Πως θα ήταν δυνατόν να αφήσουν αυτοί την καρέκλα και την επίγεια ελληνική εξουσία τους, λέγοντας "αδελφοί απ' όλα τα έθνη, ο Ιησούς Χριστός είναι κοντά, θαρρείτε". Χεστήκανε για τους "αδελφούς" από τα άλλα έθνη.
Νωρίς ναι. Επήλθε σύγκρουση πολιτική και ιδεολογική. Όμως τελικά επικράτησε το πνεύμα του κόσμου αυτού. Δεν ήταν δυνατόν να γίνουν άβουλα όντα οι Έλληνες ιερείς και να αρνηθούν επίγειες εξουσίες, περιμένοντας τον Σωτήρα της Ανθρωπότητας που υποσχόταν ουράνιες και μελλοντικές αμοιβές.
Χτίσανε μια θρησκεία ελληνοκεντρική που θα τους εξυπηρετήσει. Εδώ οι Ιουδαίοι πλέον χαρακτηρίζονταν ως οι χειρότεροι εχθροί του Χριστιανισμού, αφού σταυρώσαν τον Ιησού Χριστό.
Πως θα ήταν δυνατόν λοιπόν να δουλέψουν για τα Εβραϊκά συμφέροντα, όντας Έλληνες;
///
Και τώρα θα πει κάποιος, τί λοιπόν; Μήπως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και γενικά οι Προτεσταντικές θρησκείες είναι ο αληθινός Χριστιανισμός;
Όχι, σε καμμιά περίπτωση δεν λέω κάτι τέτοιο. Αλλά μερικά πιστεύω τους, όντας συμβαδίζουν με τον Πρώιμο Χριστιανισμό. Το παραδέχεται και η Χρυσή Αυγή στο άρθρο πιο πάνω.
///
Δυστυχώς σήμερα φίλε γίνεται μεγάλη μάχη. Πιστεύεις κάτι, οι άλλοι βλέπουν συμφέροντα από πίσω. Και πράγματι μπορεί κάποιοι τρίτοι να κερδίσουν από αυτό που πιστεύεις.
Οι ιδεολογίες που δεν κοιτάνε έθνη, χαρακτηρίζονται ως ύπουλες για την διάλυση των εθνών. Όπως και ο κομμουνισμός.
Ζούμε σε ένα αναβράζων κόσμο.