- Πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε τα ζώα. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"
quote:
Έτσι έκανε το πάντρεμα τριων επιστημών:της κβαντικής, της θερμοδυναμικής και μιας άλλης που σπάω το κεφάλι μου αλλά αδυνατώ να θυμηθώ.
Μήπως της...επιστημονικής φαντασίας;
Οχι, δεν κάνω καθόλου πλάκα.
Η φαντασία και ιδιαίτερα η δημιουργική είναι από τα καλύτερα όπλα ενός αναζητητή.
Αλλά ακόμα κι αυτή, ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα:
"Η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία..."
Αρθουρ Κλαρκ
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΤΩΡΑ ΦΙΛΗ ΑΜΑΛΙΑ(ΕΤΣΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΣΕ ΛΕΝΕ)ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!
ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΣ!!! ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ Ο ΓΑΛΙΛΛΑΙΟΣ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΦΤΙΑΤΗΚΕ ΣΩΣΤΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο MENDELEEV ΕΙΔΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙΝΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ!?!
ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ
C YA DUDES!?!
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
quote:"Η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία..."
Αρθουρ Κλαρκ
Heyyyy, αυτό το γράφω εγώ στην υπογραφή μου... και να φανταστείς ποτέ δεν διάβασα Αρθουρ Κλαρκ ![]()
Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
------------------------
Όσοι έκτισαν κάτω από τα αστέρια, έκτισαν πολύ χαμηλά.
Το μαύρο είναι χρώμα ή απουσία χρώματος?
--
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Μια άσπρη γάτα είναι άσπρη και στο σκοτάδι?
---
Λοιπόν αγαπητέ φίλε, η βασική θεωρία για της λευκές τρύπες είναι αυτή που λέει πως δημιουργούνται κατα την σύγκρουση δύο μαύρων τρυπών.
Κατα την σύγκρουση αυτή σταματά το spin των μαύρων οπών, εκλύεται απότομα ένα τεράστιο ποσό ενέργειας και σαν τελικό αποτέλεσμα έρχεται η πλήρης εξαέρωση των 2 μαύρων οπών.
Όπως είπα παραπάνω κατα την σύγκρουση εκλύεται τεράστιο ποσό ενέργειας απότομα μέν, βαθμωτά δε. Σε ορισμένα λοιπόν σημεία του ενεργειακού επιπέδου απο το οποίο περνάμε το σύστημα φαίνεται σαν μια τρύπα (και όχι 2) η οποία εκλύει ενέργεια.
Στα σημεία αυτά του ενεργειακού πεδίου λέμε οτι έχουμε μια "λευκή τρύπα".

quote:
φίλοι έχω και εγώ μια απορία:
Το μαύρο είναι χρώμα ή απουσία χρώματος?
Όταν ένα σώμα απορροφά όλα τα μήκη κύματος του λευκού φωτός εμφανίζεται μαύρο.
Όταν ένα σώμα δεν απορροφά κανένα μήκος κύματος του λευκού φωτός εμφανίζεται άσπρο.
Όταν ένα σώμα απορροφά συγκεκριμένο πεδίο μήκους κύματος του λευκού φωτός το χρώμα που εμφανίζει είναι το συμπληρωματικό του πεδίου αυτού.
Απλά πράγματα ...

Η γάτα τι χρώμα είναι?
---
ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΤΗ beyond ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΕΡΙ ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ!!!
Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΠΟΙΟ ΠΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ "ΤΡΥΠΗΣΟΥΜΕ" ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!!! ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΤΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑΝ!!!
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΑ!!!
ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΡΥΨΟΚΥΝΔΙΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΒΗΜΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΕΚΑΤΟΥ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟ ΕΝΛΟΓΩ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΗΡΥΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!
quote:ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΠΟΙΟ ΠΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ "ΤΡΥΠΗΣΟΥΜΕ" ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!!! ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΤΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑΝ!!!
Κανε μια βόλτα μεχρι την Σάμο να δεις αν τρυπιέται ένα βουνό απο τότε.
Ζητα να δείς το ορυγμα του Ευπαλινου.
--

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"
Οι μαύρες τρύπες είναι θεωρητικά αντικείμενα μεγάλων αστέρων που μετά το θάνατό τους έχουν καταρρεύσει υπερβολικά προς το κέντρο τους, με αποτέλεσμα η πυκνότητα τους να γίνει τόσο μεγάλη που ακόμα και το φως να μην μπορεί να ξεφύγει από την βαρύτητά τους, γι' αυτό και μια μαύρη τρύπα στο διαστημικό κενό θα φαίνεται κυριολεκτικά σαν μαύρη τρύπα με βαρυτικούς παραμορφωτικούς φακούς στην περιφέρεια της. Κάπου είχα διαβάσει ότι το βάρος ενός υλικού μαύρη τρύπας μέσα σε ένα κουταλάκι του γλυκού ισοδυναμεί με το βάρος του Ήλιου μας!
Δεν έχουν βρεθεί μαύρες τρύπες στο σύμπαν παρά μόνο κάποιες ενδείξεις πιθανής παρουσίας τους. Είναι ένα θεωρητικό αντικείμενο.
Οι λευκές τρύπες μπορούν και να θεωρηθούν ίσως ως το αντίθετο της μαύρης τρυπάς. Δηλαδή τα κύρια αυτόφωτα αντικείμενα του σύμπαντος. Οι αστέρες κατά την διάρκεια της δημιουργίας και εξέλιξής τους.
..."Let me control a peoples currency and I care not who makes their laws..." -- Meyer Nathaniel Rothchild
quote:
Οι μαύρες τρύπες είναι θεωρητικά αντικείμενα
Φίλε skeptic θα μας τρελάνεις; Δεν έχουν βρεθεί μαύρες τρύπες;;;
Black Hole Gobbles a Star

The illustration above depicts a supermassive black hole ripping apart a star and consuming a portion of it, a long-predicted astronomical event confirmed by NASA's Chandra and the European Space Agency's XMM-Newton X-ray Observatories.
Astronomers believe a doomed star came too close to a giant black hole after being thrown off course by a close encounter with another star. As it neared the enormous gravity of the black hole, the star was stretched by tidal forces until it was torn apart. This discovery provides crucial information about how these black holes grow and affect surrounding stars and gas.

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"
Edited by - Ydroxoos25 on 22/02/2005 05:13:14
Edited by - Ydroxoos25 on 22/02/2005 05:13:58
Τώρα έχει γίνει μια γενικά αποδεκτή υπόθεση του επιστημονικού κατεστημένου, σε συνδυασμό με ορισμένες έμμεσες παρατηρήσεις.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την ύπαρξη των μαύρων τρυπών και της μοναδικότητας που έχουν στο κέντρο.
Η μοναδικότητα αποτελεί ένα φυσικό παράδοξο.
Ίσως αυτά τα παράπλευρα φαινόμενα που βλέπουμε στα τηλεσκόπια δεν είναι ακριβώς φαινόμενα από μαύρες τρύπες, αλλά κάτι άλλο...
Αν μου βρεις περίπου μια τέτοια φωτογραφία από τηλεσκόπια, ε τότε είναι μια μαύρη τρύπα στο κέντρο! Αλλά μόνο που δεν βρέθηκε!

επίσης:
“ As for black holes, they too have never been seen directly but science currently
holds that they exist.
“
και...
http://www.freephysics.org/en/mt09.htm
http://www.perceptions.couk.com/uef/nblckhls.html
..."Let me control a peoples currency and I care not who makes their laws..." -- Meyer Nathaniel Rothchild