- ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ;, ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
να υποθεσω δηλαδη, οτι ειναι στη Βραζιλια με τον
συντροφο της, για τον οποιο πολυς λογος εχει γινει
τελευταια.
Ο Deva, μας γραφει ολους κανονικα και δηλωνει οτι
δεν σεβεται αυτο το φορουμ.
Γιατι εχει ανοιξει τοσους λογαριασμους δεν μπορω
να καταλαβω!!!Ισως το μυαλο μου δεν παιρνει στροφες...
Αν εμενα με διεγραφαν, δεν θα εμπαινα ξανα με αλλο
ψευδωνυμο.
Θα παρακολουθουσα, εφοσον, ενδιαφερομαι, αλλα δεν
θα επενεβαινα εφοσον γινομουν κουραστικη.
Ρε Deva,
επαναπροσδιορησου, αλλα πιστεψε σ΄αυτο.
Αφροδιτη,
προσγειωσου
Μιας και ασχολεισαι με την αστρολογια,
θα ηθελα να σου υπενθυμησω, οτι μεσα απο την
Αστρολογια, πρωτα βρισκουμε και αντιλαμβανομαστε
τις αδυναμιες μας και προσπαθουμε να τις διορθωσουμε.
Η εσωερικη Αστρολογια, δεν ειναι απλη αντιγραφη καποιων
αποσπασματων.
ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ!!!
Θα συνεχισω...
καλημερα σας...
Χμμμ!
Αυτό μου φέρνει στο νού ένα είδος προσωπικού ημερολογίου, σωστά?
Πάντως μου φαίνεται κάπως "επικίνδυνο" το να αναφερθούμε σε μέλη τα οποία προσωπινά διεγράφηκαν...
Τι αναζητούμε από το esoterica λοιπόν?
Αυτό το γνωρίζουμε εμείς και μόνο, ποιοί είναι οι σκοποί μας, αναλόγως πως βλέπουμε το esoterica και τι πιστεύουμε οτι μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτό και να αποκομίσουμε αυτό.
Προσωπικά πιστεύω πως το forum αυτό είναι ένα μέσο για να εκφράσουμε ανησυχίες/απόψεις/θέματα περί των εσωτεριστικών θεμάτων.
Ίσως πολλές φορές μας κάνει να σκεφτούμε κάποια πράγματα και να μπορέσουν να αναδυθούν αντιλήψεις που ήδη υπάρχουν μέσα μας.
Ποιοί είμαστε τελικά?
Νομίζω πως αυτό το ερώτημα μας απασχολεί πάντα κι ίσως μας απασχολεί σε όλη μας την ζωή...
Υ.Γ. Για να είμαι ειλικρινής με το που είδα τον τίτλο, χωρίς να έχω διαβάσει το post σου μου ήρθε στο μυαλό ένα άλλο topic:
Σας έχει βοηθήσει το εσωτερικά???
Have a nice day! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις.
Φιλικά Περονόσπορος
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
quote:
Αυτό μου φέρνει στο νού ένα είδος προσωπικού ημερολογίου, σωστά?
Πάντως μου φαίνεται κάπως "επικίνδυνο" το να αναφερθούμε σε μέλη τα οποία προσωπινά διεγράφηκαν...
Τι αναζητούμε από το esoterica λοιπόν?
Αυτό το γνωρίζουμε εμείς και μόνο, ποιοί είναι οι σκοποί μας, αναλόγως πως βλέπουμε το esoterica και τι πιστεύουμε οτι μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτό και να αποκομίσουμε αυτό.
Προσωπικά πιστεύω πως το forum αυτό είναι ένα μέσο για να εκφράσουμε ανησυχίες/απόψεις/θέματα περί των εσωτεριστικών θεμάτων.
Ίσως πολλές φορές μας κάνει να σκεφτούμε κάποια πράγματα και να μπορέσουν να αναδυθούν αντιλήψεις που ήδη υπάρχουν μέσα μας.
Ποιοί είμαστε τελικά?
Νομίζω πως αυτό το ερώτημα μας απασχολεί πάντα κι ίσως μας απασχολεί σε όλη μας την ζωή...
In anticipation of my resurrection...
Καλέ μου φίλε Dying_Incubus, συμφωνώ μαζί σου, δεν είναι σωστό να μιλάμε για μέλη τα οποία, προσωρινά, δεν μπορούν να μας απαντήσουν.
Όσο για το τι "αναζητούμε" από το Esoterica, πιστεύω ότι η "αναζήτηση" του καθενός μας, είναι ένας δρόμος μοναχικός, όμως μέσα από τη συζήτηση με άλλα άτομα, που έχουν παρόμοιες ανησυχίες με μας, μπορεί να δούμε τα πράγματα από μια οπτική που δεν την είχαμε σκεφτεί και αυτό να μας κάνει να ... ξαναπροσδιορίσουμε τις σκέψεις μας ή τις "αναζητήσεις" μας.
Καλή σας μέρα ![]()
Nemesi

Τι σχέση έχουν ΑΥΤΑ :
quote:
Η Ατμα υπογραφει απο Brazil,
τελευταια.
![]()
![]()
![]()
quote:
ψευδωνυμο.
θα επενεβαινα εφοσον γινομουν κουραστικη.Ρε Deva,
![]()
![]()
![]()
quote:
Αφροδιτη,
προσγειωσου
αποσπασματων.
ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ!!!
![]()
![]()
![]()
με τον τίτλο του θέματος :
quote:
ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ;, ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ;
Κάτι χάνω εδώ μου φαίνεται...![]()

Μήπως εσωτερισμός είναι και επικοινωνία.
΄Αλλο ένα πεδίο μάχης ανοίγει η κυρία αυτή.
Παράξενοι είστε. Προέρχομαι από το filosofia.gr δεν έχω πρόβλημα να το αναφέρω. Κι είπα να μπω.Ο καθένας με τα αποθυμένα του.
΄Ενα ακόμα πεδίο μάχης.
Προστατέψτε πρώτα τον εαυτό σας ωρισμένοι και μετά ακολουθείστε την τακτική της επίθεσης.
Σας παρακολουθώ εδώ και καιρό.
poihsh2005.Δύο πράγματα είναι άπειρα.Το σύμπαν κι η ανθρώπινη ηλιθιότητα,χωρίς να είμαι σίγουρος γιά το πρότερο.ΑΙΝΣΤΑΙΝ.
quote:Ασχετοσύνη
Να με συμπαθάτε...αλλά θα 'θελα να ρωτήσω κάτι, ως βλαξ...Τι σχέση έχουν ΑΥΤΑ :
quote:
Η Ατμα υπογραφει απο Brazil,
τελευταια.
quote:
ψευδωνυμο.
θα επενεβαινα εφοσον γινομουν κουραστικη.Ρε Deva,
quote:
Αφροδιτη,
προσγειωσου
αποσπασματων.
ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ!!!
με τον τίτλο του θέματος :
quote:
ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ;, ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ;Κάτι χάνω εδώ μου φαίνεται...
poihsh2005.Δύο πράγματα είναι άπειρα.Το σύμπαν κι η ανθρώπινη ηλιθιότητα,χωρίς να είμαι σίγουρος γιά το πρότερο.ΑΙΝΣΤΑΙΝ.
Αγαπητό μέλος poihsh2005, θα μπορούσες σε παρακαλώ να με διαφωτίσεις ως προς το τί εννοείς με το λακωνικότατο σχόλιό σου :
quote:
Ασχετοσύνη
πάνω στο προηγούμενο μήνυμά μου;
Σ' ευχαριστώ προκαταβολικά...

Προφανως αναφερεται στην δικη μου ασχετοσυνη![]()
quote:Ελπίζω να εννοούσε ότι είναι άσχετα τα γραφόμενα με το θέμα(και να χρησιμοποίησε λάθος λέξη). Ειδάλλως στην πυρά!!!!
Ασχετοσύνη
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
Εγώ αναζητώ την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που με ενδιαφέρουν και τίποτα παραπάνω. Δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν για τα "πιστεύω" μου, ούτε για το ποιά είμαι, ούτε με ενδιαφέρει να "πειστώ" για τα παραπάνω από τους υπόλοιπους.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι το ερώτημα σου θα έπρεπε να είναι "Τελικά, πόσο συνειδητοποιημένοι είμαστε;" Και ως προς το "ποιοί είμαστε" και ως προς τα γενικότερα "πιστεύω" μας. Εδώ υπάρχει πολύ ζουμί, αλλά και πάλι άκρη δεν θα βγάζαμε. ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Σχετικά με την ταυτότητα του - απενεργοποιημένου πλέον - "νέου μέλους" poihsh2005 (από το filosofia.gr βεβαίως - βεβαίως) έχω αναφερθεί στο:
ΚΥΤΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ( ή πως να γκρινιάξετε ελεύθερα...)
νομίζω πως αυτό θα λύσει τυχόν απορίες περί λακωνισμού...
Όσον αφορά το παρόν τόπικ, πιστεύω κι εγώ, πως δεν υπάρχει λόγος να ρίξουμε λαδάκι στη φωτιά! ![]()
Οπότε, απενεργοποιείται.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Ξεκινώ λοιπόν...
Μένω στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας ,,,,Τρίκαλα...
και εδώ και χρόνια...έχω παρατηρήσει ένα συγκεκριμένο ...το ίδιο κάθε φορά..."αστρικό" φαινόμενο...και μάλιστα τις τρείς από τις τέσσερεις φορές ήταν καλοκαίρι...
Πρόκειται για μια λάμψη...αλλά μια πολύ έντονη λάμψη...
εμφανίζεται από το πουθενά...
αποκτά ακαριαία διάμετρο...σχεδόν την μισή του σεληνιακού δίσκου (εμπειρικά...και με το ...μάτι αυτό) ...και στην συνέχεια...
συνεχώς ...σβήνει...η λάμψη χάνεται..έως που μένει μια κουκκίδα...
η οποία χάνεται κι αυτή στο τέλος...
να σημειωθεί ότι η λάμψη αυτή μένει ακίνητη..."κολλημένη" στο ίδιο σημείο του ουρανού...έπειτα από αυτό δεν υπάρχει τίποτα...
και μιλάμε για ένα φαινόμενο διάρκειας...30-50 δευτερολέπτων...
θα ήθελα να αντιμετωπίσετε σοβαρά το θέμα...κι όχι σαν μια φαντασία...
για δύο λόγους...
πρώτον ...είχα την τύχη σε καμία από αυτές τις θεάσεις να είμαι μόνος...και ό,τι έβλεπα το είδαν κι άλλοι...τέσσερεις τουλάχιστον ...κάθε φορά...άρα αποκλείεται να είναι δική μου παραίσθηση...
δεύτερον...δεν θα είχα λόγους να σκαρφιστώ κάτι τέτοιο για να σας το παρουσιάσω...αφού ούτε με ξέρετε...ούτε σας ξέρω...ούτε τίποτα...
ούτε στα κανάλια βγήκα...ούτε τίποτα..
αυτό που θέλω να σας πώ...είναι ότι δεν κυνηγάω την προσοχή σας...
όπως αρκετοί προσπαθούν να κάνουν διηγούμενοι ανάλογες ιστορίες...
έχει δει κανείς κάτι παρόμοιο?
ή μπορεί να δώσει κάποια έξήγηση??
επειδή ασχολούμε με τα του διαστήματος...
αστρονομικά να δοθεί μια εξήγηση...είναι αδύνατο...τουλάχιστον σύμφωνα με όσα γνωρίζω...
από την άλλη το μέγεθος της λάμψης και η φαινομενική της απόσταση είναι τέτοια που δεν σου αφήνουν περιθώρια να το συνδιάσεις με κάποια (γνωστή τουλάχιστον...) ανθρώπινη μηχανή ή κάτι...
το μυαλό μου αυθόρμητα πάει εκεί που πάει και το δικό σας...
(αν και έφαγα πολύ δούλεμα γι αυτό!)
αλλά είναι έτσι?
three_headed
This Is MY QUEST ...To FOLLOW THAT STAR ...No Matter How Hopeless... No Matter How Far!
αλλά δεν βλέπω ιδιαίτερη προθυμία...
three_headed
This Is MY QUEST ...To FOLLOW THAT STAR ...No Matter How Hopeless... No Matter How Far!
Προθυμία υπάρχει οπωσδήποτε, όπως θα έχεις ίσως παρατηρήσει και από τις υπόλοιπες συζητήσεις μας. Και πιστεύω ότι θα δοθούν ίσως κάποιες απαντήσεις, το πιο πιθανό από σένα τον ίδιο.
Το περιστατικό, ή μάλλον τα περιστατικά, που περιγράφεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χρήζουν σίγουρα της προσοχής μας. Δώσε μας όμως λίγο χρόνο να κάνουμε μία μικρή έρευνα σχετικά και να συντάξουμε ένα σωστό ερωτηματολόγιο για την περίπτωση. Δεν θα ήθελες κι εσύ κάτι βιαστικό και απρόσεκτο όπως καταλαβαίνω εξάλλου.
Όπως επίσης θα έχεις παρατηρήσει βρισκόμαστε, συμβαδίζοντας με την καλοκαιρινή ζέστη, σε περίοδο ερευνητικού αναβρασμού σε σχέση με άλλα δύο πολύ αξιόλογα και πιθανώς σχετικά περιστατικά!
Θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία αργότερα, το πιθανότερο το βραδάκι.
Σε καλωσόρισα στις συζητήσεις μας; Όχι ε;
Καλωσήλθες λοιπόν και καλή συνέχεια!
Χαιρόμαστε που σε έχουμε μαζί μας ![]()
"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"
Δεν είναι απροθυμία η έλλειψη απαντήσεων αλλά ο δαίμων...των διακοπών
που κρατά μακριά από τα forums αρκετά μέλη!Στο forum αυτό δεν πρόκειται να "φας δούλεμα" από κανέναν,εδώ μιλάμε ελεύθερα.
Αυτό που είδες μπορεί και να ήταν κάτι εξωγήινης προέλευσης,εγώ προσωπικά δεν αποκλείω τίποτα.Αν μάλιστα έκανες και τη "βόλτα" σου στα άλλα topics,θα πρόσεξες και το ΑΤΙΑ;;; όπου συζητείται κάτι παρόμοιο.Αν θες τη γνώμη μου,καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να απαθανατίσεις το φαινόμενο αυτό ώστε να μπορέσεις:
1)Να το ερευνήσεις σε βάθος
2)Να αποδείξεις σε όσους σε αμφισβητούν ότι αυτό που βλέπεις δεν είναι παραίσθηση.
Σε χαιρετώ και πάλι καλωσόρισες!
Ο Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Φίλε three_headed, συμφωνώ με τον Arzuna
Όπως είπε κι η αγαπητή Darkangel_78, ο δαίμων των διακοπών
δεν πρόκειται να σε ειρωνευτεί εδώ στην παρέα μας. Όλοι μας αναζητούμε την γνώση, απαντήσεις,
την αλήθεια.Σε καλωσορίζω κι εγώ κι εύχομαι να προσφέρεις κι εσύ σ' αυτή την αναζήτηση.
HIGHLANDER
"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"
Αρχικά πρέπει να πούμε ότι δεν ανακαλύψαμε ακόμη αναφορές για περιστατικά παρόμοια με αυτό που περιγράφεις αν και συνεχίζουμε τις έρευνες μήπως και υπάρχουν τελικά.
Πάντως αυτήν την περίοδο που, όπως φαίνεται, "όλοι" κυνηγούν τα Α.Τ.Ι.Α. με σένα συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή αυτά "κυνηγούν" εσένα. Θέλω να πω ότι είναι αρκετά ασυνήθιστο ένα συγκεκριμένο άτομο να έχει περισσότερες από μία θεάσεις Α.Τ.Ι.Α. και μάλιστα διασκορμισμένες σε ένα χρονικό διάστημα ετών, στοιχείο που κατατάσσει την εμπειρία/ες σε πιο συγκεκριμένες κατηγορίες επαφών. Αυτό και μόνο αρκεί για μία, πιο αναλυτική, έρευνα κατά την γνώμη μας.
Βέβαια η περιγραφή του φαινομένου πρέπει να γίνει όσο πιο λεπτομερής γίνεται για να πληρεί κάποια από τα κριτήρια μίας επιστημονικού τύπου καταγραφής και για να ελαχιστοποιηθούν, όσο είναι δυνατόν, οι υποθέσεις που πιθανώς να γίνονται για γεγονότα και στοιχεία που θα μπορούσαν να αποσαφηνιστούν εξαρχής με μία συστηματική καταγραφή. Ας καταπιαστούμε λοιπόν με κάποιες λεπτομέρειες και θα ήταν πολύ καλό να τις καταγράψεις με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια και αντικειμενικότητα. Ας μην κάνουμε υποθέσεις στο στάδιο της καταγραφής και ας μην προσανατολιζόμαστε προς την μία ή την άλλη κατηγορία φαινομένων (π.χ. επισκέψεις εξωγήινων σκαφών, μετεωρολογικά φαινόμενα, ανθρώπινης κατασκευής ιπτάμενα οχήματα κ.λπ.) γιατί αν γίνεται το δεύτερο αναπόφευκτα αλλοιώνεται και η μνήμη και η κρίση αυτού ή αυτών που καταγράφουν τις εμπειρίες τους καθώς και αυτών που προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα για την πραγματική τους φύση, σε ένα δεύτερο στάδιο, από αυτές.
Θα ήθελα λοιπόν, και νομίζω ότι αυτό ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη που παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση, να απαντήσεις στην παρακάτω πρώτη ομάδα ερωτήσεων (είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες που θα δημιουργηθούν στη συνέχεια). Ελπίζω να μην αισθάνεσαι "άβολα" με αυτού του τύπου την μεθοδολογία... Είναι απλά άκρως απαραίτητη για να είναι έγκυρη η μικρή (ή ίσως και μεγάλη) έρευνά μας και επιστημονικά σταθμισμένη και εξυπηρετεί, ανάμεσα στ'άλλα τη σκοπιμότητα να θυμηθείς και ο ίδιος τα γεγονότα αυτά με τη μεγαλύτερη δυνατή διαύγεια! Σημειώνω εδώ προς όλους τους συμμετέχοντες πως οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε προς άλλους ή προς τον εαυτό μας για εμπειρίες όπως αυτή που ξεφεύγουν από τα όρια του συνηθισμένου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο "κατευθυντικές" (δηλαδή να απογυμνώνονται από οποιεσδήποτε θέσεις ή υποθέσεις του ερωτώντος). Για να μην μακρυγορούμε όμως:
1) Ποιες ήταν οι ακριβείς ημερομηνίες των εμπειριών; Κατανοώντας ότι το πιθανότερο είναι να μην μπορεί να δοθεί ακριβής απάντηση σε αυτό, τουλάχιστον θα ήταν καλό να γίνουν γνωστά τα έτη και οι μήνες των εμπειριών. Ίσως για την πιο πρόσφατη να είναι εφικτή μία ακριβέστερη απάντηση βέβαια.
2) Ποιος είναι ο ακριβής χώρος ή χώροι των εμπειριών; Τι υπάρχει στην ευρύτητα αυτής της περιοχής ή των περιοχών και ειδικότερα τι υπάρχει από ανθρώπινες κατασκευές ή κτίσματα; Υπάρχουν ίσως εργοστάσια, νεκροταφεία, στρατιωτικές ή επιστημονικές εγκαταστάσεις κάποιου τύπου;
3) Ποια η σκοπιμότητα της επίσκεψής σου σε αυτήν την περιοχή ή περιοχές; Τι συνέβει και ποιες ήταν οι δραστηριότητές σου πριν και μετά τα γεγονότα; Κάποια ή κάποιες από αυτές τις θεάσεις έγινε αφότου υπήρξε κάποιου είδους προετοιμασία ή ίσως πήγες στον συγκεκριμένο χώρο (πήγατε με τα άλλα άτομα που αναφέρεις) για να παρατηρήσεις το ίδιο φαινόμενο;
4) Με ποιον τρόπο μετακινήθηκες σε αυτήν την περιοχή ή περιοχές και πόσο χρόνο σου πήρε; Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης προς και από την περιοχή του περιστατικού συνέβει κάτι ασυνήθιστο ή είχες (ή είχατε) κάποια περίεργη "αίσθηση"; Συνέβει κάτι άλλο ασυνήθιστο τις ημέρες πριν και μετά τις θεάσεις.
5) Υπάρχουν κάποιες παραδόσεις που αναφέρονται στους συγκεκριμένους χώρους από τους γύρω κάτοικους στα πλαίσια των, μυθολογικού ή παραφυσικού τύπου, αφηγήσεων; Μήπως υπάρχουν (ή είναι γνωστό ότι υπήρχαν) αρχαία μνημεία στους χώρους αυτούς; Μήπως υπάρχουν σπηλιές ή άλλες διαμορφώσεις του χώρου που διαχωρίζονται από το υπόλοιπο τοπίο, γεωφυσική ή βιο-περιβαλλοντική διαμόρφωση;
Για τα περιστατικά αυτά καθαυτά:
6) Ποιο ήταν το σχήμα και το χρώμα της λάμψης; Ήταν σαφώς περιγεγραμμένο ή ασαφές και μήπως άλλαζε κατά την πάροδο του χρόνου και, αν ναι, με ποιον τρόπο; Δεν αναφέρομαι στο μέγεθος - αυτό ήδη είπες ότι άλλαζε.
7) Έχεις κάποια εντύπωση για το ύψος από το έδαφος και την απόσταση από τους παρατηρητές που είχε αυτή η λάμψη; Αν ναι ποια είναι τα στοιχεία σύγκρισης που χρησιμοποιείς για να συμπεράνεις αυτές τις παραμέτρους;
8) Το φαινόμενο συνέβει με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις περιπτώσεις;
9) Αφηγηθήκατε τα περιστατικά σε άλλα άτομα και αν ναι ποια ήταν η αντίδρασή τους και, κυριώτερα, δόθηκαν από αυτά κάποιες πιθανές εξηγήσεις ή επιπρόσθετες πληροφορίες;
10) Τις νύχτες και ώρες των περιστατικών (δεν αναφέρεις ότι ήταν νύχτα αλλά συμπεραίνω πως έτσι είναι, αν δεν είναι έτσι σε παρακαλώ να με διορθώσεις) υπήρχε η σελήνη στον ουρανό, σε ποια φάση της και σε ποια απόσταση από την λάμψη; Υπήρχε φωτορύπανση από άλλες πηγές;
11) Υπήρχε συννεφιά, ή μήπως έβρεχε κατά τη διάρκεια, πρίν ή μετά τις θεάσεις; Ποιες οι ατμοσφαιρικές συνθήκες με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια;
12) Συνοδεύτηκαν οι εμπειρίες σου από άλλα φαινόμενα οπτικού, ηχητικού ή άλλου τύπου; Μήπως υπήρχαν χαρακτηριστικές μυρωδιές στην περιοχή και αν ναι μπορείς να τις περιγράψεις (κατ'αναλογία φυσικά);
13) Υπήρχαν ζώα μαζί σας ή στην γύρω περιοχή και ποια ήταν η συμπεριφορά τους;
14) Μπορείς να κάνεις ένα σκίτσο του φαινομένου;
Κάποιες επιπλέον ερωτήσεις και μερικές πιο προσωπικές (μπορείς να μην απαντήσεις σε όσες σε φέρνουν σε δύσκολη θέση):
15) Τα άτομα που ήταν μαζί σου ανέφεραν ή έκθεσαν τα περιστατικά αυτά σε άλλες πηγές (κυρίως ερευνητικούς φορείς) και αν ναι ποια ήταν τα αποτελέσματα από αυτές τις επαφές;
16) Γιατί αναφέρεις εδώ αυτές τις εμπειρίες σου και πιο συγκεκριμένα, εάν δεν είχες κάνει έως τώρα αναφορά γι'αυτές σε κάποιον σοβαρό φορέα ή τόσο δημόσιο χώρο γιατί το κάνεις τώρα;
17) Ποια είναι ή ηλικία σου;
18) Τι είδους σπουδές έχεις κάνει ή κάνεις και ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου όσον αφορά τα πεδία έρευνας; Ασχολείσαι με τη αστρονομία όπως μας είπες και αυτό είναι πολύ καλό όσον αφορά την αξιοπιστία της παρατήρησης, αλλά ποιο είναι το μέγεθος της ενασχόλησής σου; Κάνεις παρατηρήσεις και καταγραφές αστρονομικών φαινομένων και αντικειμένων;
19) Υπάρχει η περίπτωση να αλλοιώνεται η αξιοπιστία των συμβάντων που μας περιγράφεις από συνθήκες όπως η λήψη αλκοόλ, χρήση φαρμάκων, ασθένεια, ιδιάζουσες ψυχολογικές συνθήκες ή άλλες παρεμφερεις καταστάσεις;
20) Συμπεριλαμβάνονται στα αναγνώσματά σου ή στις παραστάσεις σου έργα επιστημονικής φαντασίας, ουφολογικό υλικό, έρευνα του μεταφυσικού ή παραφυσικού; Ποια είναι η άποψή σου για αυτά τα θέματα;
21) Τέλος, ποια είναι η άποψή σου για τη φύση του φαινομένου; Υπάρχει ίσως κάποια εσωτερική αίσθηση μέσα σου, διαίσθηση ή και βεβαιότητα που σε προσανατολίζει σε κάποια εξήγηση ή σκοπιμότητα; Ποια είναι αυτή (όσο περίεργη και αν είναι);
Αυτά λοιπόν νομίζω αρκούν για να αρχίσουμε την ενασχόληση μας σε κάποιο μεγαλύτερο βάθος με το ζήτημα!!
Σε παρακαλώ και πάλι να με συγχωρήσεις εάν κάποιες από τις παραπάνω ερωτήσεις σε κάνουν και αισθάνεσαι άβολα...
Θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι από τη δική μας πλευρά δεν κάνουμε καμία, εκ των προτέρων, υπόθεση σχετικά με τα γεγονότα αυτά και την πραγματική τους φύση και ότι είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε οτιδήποτε φτάνει να στηρίζεται με δεδομένα και σωστή ερευνητική προσέγγιση. Αυτό συμβαίνει είτε τα αποτελέσματα πλησιάζουν τη σφαίρα του ασυνήθιστου είτε τη σφαίρα του γνωστού και του συνηθισμένου. Σε καμία περίπτωση δεν εξάγουμε και δεν δημοσιεύουμε βέβαια συμπεράσματα σχετικά με την προσωπικότητα των ανθρώπων που έχουν ασυνήθιστες εμπειρίες και τις εμπιστεύονται σε μας. Η ανθρώπινη φύση είναι τόσο αχανής και ανεξερεύνητη που κάθε εύκολη κρίση για τον άλλον φέρει αναπόφευκτα τη σφραγίδα της υποκειμενικότητας και της μεροληψίας, στοιχεία που προσπαθούμε παση θυσία να αποφύγουμε.
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να σου πω ότι φαινόμενα λάμψεων (παρόμοια πιθανών με αυτά που παρατήρησες) μπορεί να οφείλονται σε μία πλειάδα γνωστών, σαφώς ερμηνευμένων καταστάσεων καθώς και σε ανθρώπινης προέλευσης συμπεριφορά και δραστηριότητα. Αναφέρω κάποιες από τις πλέον πιθανές:
- Φωτεινές πηγές ανθρώπινης κατασκευής. Υπάρχουν, ως γνωστό, τέτοιες που μπορεί να δημιουργήσουν τέτοιας μορφής και συμπεριφοράς, έντονες λάμψεις.
- Σφαιρικοί Κεραυνοί
- Νευρολογικές ασθένειες ή οπτικές διαταραχές (στην περίπτωσή μας το γεγονός ότι υπήρχαν περισσότεροι του ενός παρατηρητές μάλλον το αποκλείει)
- Μαζική υποβολή (με ή χωρίς την συνέργεια ουσιών)
Τώρα όσον αφορά τον χώρο των μη συνηθισμένων, και δυστυχώς μη επισήμως αποδεκτών, εξηγήσεων πιστεύω ότι αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που άνοιξες φίλε μου θα μας δώσει την ευκαιρία να τον αγγίξουμε στη συνέχεια. ![]()
![]()
Σε ευχαριστώ και πάλι για τη συμμετοχή σου και όποτε μπορέσεις και είσαι έτοιμος μπορείς (και προσωπικά θα το ευχόμουν) να επεκταθείς αναφορικά με το θέμα μας με γνώμονα το παραπάνω ερωτηματολόγιο ή και άλλα στοιχεία που εσύ θεωρείς σημαντικά.
"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"
Αρχίζω λοιπόν να απαντώ μία μία τις ερωτήσεις κατά τις υποδείξεις σου...
1)Αρχίζουμε από φέτος ...ήταν τον Ιούλιο....περίπου στις 15 του μηνός....
ήμουν κατασκήνωση τότε...και το θυμάμαι καλά...μάλιστα πρώτα το είχε προσέξει άλλος κι όχι εγώ!...ήταν 22.15 περίπου το βράδυ (θυμάμαι ώρα γιατί ήταν αμέσως μετά την προσευχή...χριστιανική η κατασκήνωση)...
Η προηγούμενη ήταν τον προηγούμενο Νοέμβριο(2001)...και η παραπροηγούμενη,,,τον Αύγουστο (2001)...μέσα περίπου...η πρώτη δε πρέπει να ήταν τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου του 2000...(με επιφύλαξη αυτό)...
2)Οι χώροι ήταν δύο....ο ένας ο οικισμός στον οποίο μένω...και ο άλλος...ο τελευταίος...
κατασκήνωση...Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι υποτυπώδεις...η βιομηχανία ανύπαρκτη...νεκροταφεία...κανονικά πράγματα...δεν κυκλοφορεί κάποια παράδοση για πνεύματα ή κάτι παρόμοιο...γενικά όλα είναι κανονικά...στην κατασκήνωση....
δεν υπάρχει τίποτα τριγύρω...παρά πυκνό δάσος...κι ένα χωριό,,,παραδίπλα βέβαια σε ελάχιστη απόσταση υπάρχει κι ένα άλλο χωριό το οποίο ονομάζεται Νεραϊδοχώρι...το όνομα του μιλάει από μόνο του...
3)Στις 3 περιπτώσεις...εκεί μένω...και ήμουν έξω με τους φίλους μου...
στην τελευταία απλά κατασκήνωση...δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα...ή προετοιμασία...ή αναμονή για κάτι τέτοιο....ήταν μάλλον τυχαίες όλες οι παρατηρήσεις...
οι δραστηριότητες μου ήταν κουβέντα στην μια....προσευχή στην άλλη...
στις δε τρείς έπειτα το συζητούσαμε λίγο («ήρθαν να σε βρούνε»)...στην δε άλλη αν και προσπάθησα να ανοίξω συζήτηση...έκλεισε άδοξα....
4)Τίποτα απολύτως...όλα κανονικά...και πουθενά δεν ήμουν σε ταξίδι σε κάποια από τις θεάσεις...Όλα normal!
5)Στα Τρίκαλα όχι...στην κατασκήνωση υπάρχει ένα παλιό εγκαταλελλημένο μοναστήρι...και πολλές ιστορίες ακούγονται γι αυτό....για θέαση αγίων ...φωνές ...σκιές ..
περίεργες ιστορίες και τα λοιπά...κατά την γνώμη μου ..τα περισσότερα είναι ιστορίες που δικαιολογημένα θα δημιουργούσε ένας τέτοιος τόπος....αν και ορισμένες τις πιστεύω...πυκνό δάσος....1200 υψόμετρο....χαράδρες απότομες μπροστά....σκοτεινές και κρύες νύχτες...κτλ...
6) Το σχήμα ήταν κυκλικό...ακριβώς....και όχι δεν άλλαζε....
απλά όπως έιπα...μίκρενε με τον χρόνο (30-50 δευτ. περίπου)
7)Πιο χαμηλά απο αεροπλάνο σίγουρα...και σίγουρα επίσης πιο ψηλά από ελικόπτερο...
για την πρώτη κρίση ...κάθε βράδυ βλέπουμε αεροπλάνα στον ουρανό που περνούν...
και περίπου καταλαβαίνεις...για την δεύτερη...από τα λίγα ελικόπτερα που έχω δει...
όσο για την τελευταία φορά...ήταν σαφώς πιο ψηλά...αλλά αδυνατώ να προσδιορίσω...
8)Ακριβώς!
9)Όχι εκτός από τους παρευρισκομμένους....το συζητήσαμε δλδ δεν το διηγήθηκα...
Η αντίδραση ...γέλιο...απλά το αγνόησαν ως μη γενόμενο...
Μερικοί που κάπως ασχολήθηκαν...μίλησαν...για ελικόπτερο....με προβολέα (!!!),,,
10)Άλλες υπήρχε άλλες όχι...,στα Τρίκαλα η φωτορύπανση είναι δεδομένη....
στην κατασκήνωση...απόλυτο σκοτάδι...εκτός από τα φώτα των σκηνών...και ενός χωριού αρκετά πιο κάτω...αλλά η λάμψη φάνηκε προς την κορυφη του βουνού...
δλδ εκεί που δεν υπήρχε τίποτα σχετικό ...παρά μια «φαλακρή» κορυφή...
στην δε πόλη...φαινόταν πάνω από ένα δασάκι...δλδ και πάλι δεν υπήρχε κάποια άμεσα συσχετίσημη πηγή παρά η γενική «θαμπάδα»...
11)Καθαρός ουρανός...στις τρείς...μερικά σύννεφα στην μία..
και ήταν μια πιθανή εξήγηση αυτή που δόθηκε...ότι ίσως κινούταν κάποιο σύννεφο και χάθηκε...αλλά τις υπολοίπες φορές είχε ξαστεριά απόλυτη...
12)Τίποτα απολύτως....
13)Δεν θυμάμαι....πάντως υποθέτω πως αν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα το αντιλαμβανόμουν...
14)Αδυνατώ προς στιγμή...αν και θα το προσπαθήσω...
15)Όχι τίποτα...ακριβώς γιατί δεν έδωσαν σημασία...αλλά και να ήθελαν...που μπορούσαν!...
16)Γιατί...βρήκα ένα χώρο τέτοιο που πλαισιώνεται από αναλόγου ενδιαφερόντων άτομα...και λόγω του internet…μιλάμε τελείως απρόσωπα...σε μερικές μέρες...που δεν θα έχω υπολογιστή...όλα αυτά θα λήξουν...
σε δημόσιο χώρο?...που?
και για ποιον φορέα μιλάς?
Στη πρώτη περίπτωση θα γινόμουν περίγελος....στην δε δεύτερη...δεν γνωρίζω κάπου να μπορώ να μιλήσω...
17)...ο αριθμός της ερώτησης τυχαίος? J
είμαι 17 ...ελπίζω αυτό να μην μειώνει την αξιοπιστία της εμπειρίας μου...
18)Έχω τελειώσει δύο γλώσσες (Αγγλικά,Γαλλικά), και πάω για τρίτη Λυκείου (στην δευτέρα είχα 19.1) ,,,Στα πεδία της έρευνας?...είναι πολύ γενικό....αν εννοείς για τα παραφυσικά φαινόμενα...τίποτα συγκεκριμένο...απλά ανέκαθεν με ενέλκυαν τα παραφυσικά φαινόμενα...κι ο,τιδήποτε ανεξήγητο...ειδικά όσον αφορά η ζωή στο διάστημα...θεάσεις...εμπειρίες....απαγωγές...χαμένος χρόνος...αλλά πάει καιρός που ασχολούμουν εντατικά με τέτοια θέματα...αν και το ενδιαφέρον γι αυτά δεν έχει εκλείψει...απλά πλέον μπήκαν πολλά στο πρόγραμμα..καταλαβαίνετε...
ασχολούμαι ασταματητί απο την έκτη δημοτικού με το διάστημα...
και μπορώ να πω,...ότι γνωρίζω αρκετά πράγματα...φέτος χαρακτηριστικά...χωρίς να διδάσκομαι το μάθημα της αστρονομίας...βγήκα ένατος στον πανελλήνιο αστρονομικό διαγωνισμό...το αναφέρω αυτό απλά γιατί είναι πολύ εύκολο να πει κάποιος μόνος του ότι γνωρίζει κάτι...σαν πειστήριο ας πουμε...μην με παρεξηγήσετε...
δεν κάνω παρατηρήσεις γενικά...αλλά πιστεύω πως οι γνώσεις μου είναι τέτοιες,,,που θα μπορούσα να το κατατάξω κάπου...
19)Όχι...τίποτα από τα παραπάνω....
μόνο τσιγάρο... J
20)Αν εξαιρέσουμε μερικά βιβλία...και τα Χ-FILES ...που αποτέλεσαν όχι την αρχή ...αλλά ένα σοβαρό έναυσμα ενασχολήσεως μου μ αυτά τα θέματα...όχι κάτι το ιδιαίτερο...και ορισμένα (ακραία ίσως) περιοδικά...όπως το NEXUS….Δυσκολεύομαι να απαντήσω εδώ....γιατί όντως υπάρχει ενασχόληση μου με το θέμα...και όντως πάνω του μετρίου....αλλά όχι κατι πολύ εντατικό...
ορισμένα τα θεωρώ αστεία.....ορισμένα τα δέχομαι....
γενικά είμαι ανοιχτός...αν και ορισμένα θέματα τα αντιμετωπίζω με πολύ καχυποψία...
21)δεν μπορώ να δώσω απάντηση....
αλλά μια διαίσθηση όπως λες...αν θες είναι ότι είναι κάτι εξωγήινο....
ίσως ακριβώς...επειδή πάντοτε ήθελα...κι ακόμα έχω την θέληση να ζήσω κάτι τέτοιο...
και ίσως βέβαια αυτό...να μειώνει την αξία της μαρτυρίας....αλλά αυτή είναι η αλήθεια...
μπορώ να δώσω κι άλλες παρα-φύσιν εξηγήσεις...αλλά αυτή κυριαρχεί στο μυαλό μου...
αναφορικά με τις τελευταίες παρατηρήσεις σου...
στην πρώτη δεν μπορώ να απαντήσω...πιθανώς....
στην δεύτερη...δεν γνωρίζω τι είναι ο σφαιρικός κεραυνός...
στη τρίτη...το σχόλιο σου τα λέει όλα...
στην τέταρτη αμφιβάλλω...διότι σε μία απο τις παρατηρήσεις...ήμουν μόνος...κατευθυνόμενος προς την παρέα...και ρωτάω αφού το φαινόμενο έιχε λήξει...το είδατε...το και το..
και μου λένε ναι ..το είδαμε...και απορρούσαμε τι είναι...(αλλά δυστυχώς η απορία τους δεν κράτησε πολύ)...οπότε μάλλον η μαζική υποβολή...απορρίπτεται...
Αυτά και συγνώμη που άργησα να απαντήσω....
Περίμενω εναγωνίως την επόμενη απάντηση σου..
three_headed.
http://www.bibleufo.com/zballlight.htm
http://www.amasci.com/tesla/ballsci.txt
http://www.eskimo.com/~billb/tesla/ballgtn.html
http://amasci.com/weird/unusual/bl.html
http://homepage.ntlworld.com/marilyn.lunnon/TrueorFalse.html
Θα πρέπει πάντως εδώ να σημειώσουμε ότι, και μετά τις αποσαφηνίσεις του three_headed στο τελευταίο του μήνυμα, φαίνεται ότι οι εμπειρίες του δεν εμπίμπτουν, το πιθανότερο - κυρίως λόγω του ύψους που τοποθετούνται τα φαινόμενα, στην κατηγορία ατμοσφαιρικών φαινομένων τύπου "Σφαιρικών Κεραυνών ή Αστραπών" και "Φωτιών του Αγίου Έλμου", τα οποία ούτως ή άλλως είναι από μόνα τους αρκετά "θολά" όσον αφορά την επιστημονική τους τεκμηρίωση...
Edited by - Arzuna on 13/08/2002 07:06:58