- ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΡΥΦΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Για τις ικανότητες του ανθρώπου είναι υπεύθυνη η ψυχή του ανθρώπου, που έχει δυνατότητα πρόσβασης στον πέραν του τάφου κόσμο.
Σ’ αυτόν τον κόσμο ο χρόνος είναι διαφορετικός από τον δικό μας τον υλικό, τα όριά του είναι πολύ μεγαλύτερα, και συνεπώς από κει φαίνεται πολύ καλλίτερα το μέλλον.
Η πνευματικότητα, η ευγένεια, τα ιδανικά εκδηλώνονται μέσα μας δια της επαφής μας με τον πέραν του τάφου κόσμο και προέρχονται από κει.
Ο βαθμός της ικανότητάς μας για επαφή με κείνους τους κόσμους εξαρτάται από τον βαθμό της εσωτερικής μας αρμονίας και από τα αποθέματα της αγάπης μας προς τον Θεό.
Εάν ο άνθρωπος καταφέρνει να αναπτύξει την επαφή του με τον πνευματικό κόσμο, τότε η προσήλωσή του στους στόχους, τις ικανότητες και την νοημοσύνη μπορεί να αυξηθεί απότομα.
Δυστυχώς και η αλαζονεία του επίσης.
Στο τέλος όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν στις ατυχίες, αρρώστιες – σωματικές και ψυχικές.
Και αντιθέτως, αν ο άνθρωπος είναι εσωτερικά καλόψυχος, είναι γεμάτος από Αγάπη , τότε και χωρίς τις ιδιαίτερες τεχνικές αυτός μπορεί να αποκτήσει την ικανότητα επαφής με τους πνευματικούς κόσμους, και σ΄ αυτόν ανοίγονται οι δυνατότητες και οι ικανότητες.
Βασικός κανόνας που πρέπει να τηρείται κατά γράμμα κατά την διάρκεια της επαφής με τους πνευματικούς κόσμους:
quote:
Η ΔΥΝΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΠΡΟΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.
ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
Η ρίζα, η βάση της Αγάπης βρίσκεται στους πνευματικούς κόσμους.
Εδώ στην ύλη εμείς βλέπουμε μόνο το φύλλωμα του δέντρου της Αγάπης, χωρίς να βλέπουμε τις ρίζες της.
Τα παιχνίδια με τους πνευματικούς κόσμους είναι πολύ επικίνδυνα για κείνους, που έστω ταλαντούχοι , διαθέτουν μικρά αποθέματα Αγάπης μέσα στην ψυχή.
Στους αόρατους και παντοδύναμους κόσμους πρέπει να εισέρχεσαι ένοπλος- με πολύ μεγάλη Αγάπη μέσα στην ψυχή.
Τότε όλα θα πάνε καλά.
ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
ΑΠΛΑ ΑΓΑΠΑ...
Edited by - Diostas on 17/08/2006 21:41:47
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ..
(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟΣ)
ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΤΙ ΦΟΒΑΣΕ..
ΑΠΛΑ ΑΓΑΠΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ..
ΑΣ ΕΙΝΑΙ,ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΚΤΟ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ ΔΡΟΜΟ.
Αφού τόσο πολύ θέλεις οπωσδήποτε τον τρόπο για να αγαπήσεις- θα σου πω ένα, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι.
Η ψυχή μας έχει ως περιεχόμενό της πολλά αισθήματα.
Ιδανικό θα είναι το απόθεμα της Αγάπης πρέπει να είναι μέσα της τουλάχιστον 51 % έναντι όλων των υπολοίπων αισθημάτων.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα?
Μάλλον όχι...
Κάθε αρνητικό αίσθημα ( μίσος, φθόνος, κακία, ζήλια, επιθετικότητα, εκνευρισμός, απιστία, αμφιβολία, οργή, αγανάκτιση, πάθος κλπ) δυστυχώς καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ψυχής μας.
Αγάπη = Θεός.
Και Θεός είναι κάτι το Ιερό και Πεντακάθαρο.
Συνεπώς σε μια βρώμικη απο αρνητικά αισθήματα ψυχή, στο εσωτερικό σπίτι, όπου επικρατεί το πνευματικό αχούρι- δεν μπορεί να εισέλθει το Ιερό και Πεντακάθαρο.
Κάθε αρνητικό αίσθημα αναλόγως της διάρκειάς του και της έντασής του εκτοπίζει την Αγάπη.
Για να αγαπήσουμε- πρέπει να ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Ο βαθμός πλήρωσης της αγάπης μέσα στην ψυχή μας ευθέως ισούται με τον βαθμό αποβολής=απελευθέρωσης των αρνητικών αισθημάτων.
... " Για να γυρίσει ο Ήλιος- θέλει δουλειά πολλή..."
Και αν δεν δουλέψουμε με τους εαυτούς μας - στην θέση μας και για λογαρισμό μας δεν θα δουλέψει κανείς.
Η Αγάπη είναι κατάκτηση της ψυχής.
Είναι πρωιόν του προσωπικού της μόχθου και δείκτης της αληθινήε αξίας και βαθμός της εξέλιξής της.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.
ΕΓΩ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΛΕΩ.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ..
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ.. ![]()
Πες το μου η απο δω η απο το μειλ αν θέλεις.
όταν εστιάζουμε πάνω στα φαινόμενα και όχι στην ουσία.
Όπως γράφεις Diostas,
quote:
Η ρίζα, η βάση της Αγάπης βρίσκεται στους πνευματικούς κόσμους.
Εδώ στην ύλη εμείς βλέπουμε μόνο το φύλλωμα του δέντρου της Αγάπης, χωρίς να βλέπουμε τις ρίζες της.
Όμως, αυτό το φύλλωμα μπορούμε συχνά να το δούμε είτε χλωρό,
είτε ξερό. Και η αγάπη μας γίνεται τότε το φύλλωμα...
Πότε χλωρή, πότε ξερή...![]()
![]()
Δε γνωρίζω τον τρόπο να είμαι μέσα στην αγάπη και ταυτόχρονα
μέσα στη ζωή...
Νομίζω ότι κάπου, αυτά τα δύο δημιουργούν κάποιες αντιφάσεις.
Πώς μπορώ να είμαι στην αγάπη και να υπάρχω σε ένα κόσμο γεμάτο
αντιφάσεις;
Πώς μπορώ να ζω, άρα να έχω επιθυμίες και ταυτόχρονα να βρίσκομαι
μέσα στην κατάσταση της ενότητας, που πρεσβεύει η αγάπη και
που δε μπορείς να επιθυμείς κάτι, γιατί απλά είσαι;
Πώς μπορεί να αγνοήσει κάποιος τον πόνο που του προκαλεί η ζωή,
αυτή την παγίδα, που "τρέφεται με τα θέλω μας",
ή να αγνοήσει τη χαρά, που του προκαλεί η ζωή από την εκπλήρωση
των επιθυμιών μας;
Κάποτε, κάποιος συγγραφέας που πολύ αγαπώ είχε πει ότι η ζωή είναι
δύσκολη, η ζωή είναι πόνος.
Πώς μπορώ εγώ να κρατήσω το ένα πόδι στην ύλη και το άλλο στους
πνευματικούς κόσμους;
Πώς αλλιώς αν δεν αναγνωρίσω το γεγονός ότι τα πάθη θα με
εξουσιάζουν όσο ζω;...
![]()
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΝΩΣΗ
ΘΕΜΆ E.F.T. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ
ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΟΡΟΥΜ ΓΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ E.F.T. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ
Ασχέτως τι αίσθημα αρνητικό μας προκαλεί- εκπαιδεύουμε την ψυχή μας να συγχωρεί.
Για να συγχωρέσει η ψυχή- πρέπει να δει και τις θετικές πλευρές του θέματος.
Να προσπαθήσει να δικαιολογήσει το αντικείμενο του αρνητικού αισθήματος.
Μόλις πετύχει αυτά- να προσπαθήσει να νιώσει την Αγάπη.
Μόλις πετύχει αυτο- να προπαθήσει να διατηρήσει την Αγάπη.
Μόλις πετύχει και αυτό- δηλαδή η Αγάπη θα γίνει ανεξάρτητη απο τις εξωτερικές συνθήκες- αυτό σημαίνει, ότι αγγίζουμε το Θεικό που κουβαλάμε εξ αρχής μέσα μας.
Όλα τα ανθρώπινα όσο όμορφα και να είναι- ΟΦΕΙΛΟΥΝ να υποτάσσονται και να ζαρώνουν μπροστά στο Θεικό για να επιβιώσουν.
Σε τελική ανάλυση ο σκοπός της ζωής δεν είναι να κάνεις κάτι, που μετά απο σένα σε λίγο καιρό θα σβήσει.
Ο βασικός σκοπός της ζωής- είναι η ακατάπαυστη συσσώρευση της Αγάπης μέσα στην ψυχή πάση θυσία, εις πείσμα της οποιασδήποτε γήινης λογικής.
....Ένας δάσκαλος σούφι με τους μαθητές του επισκεφτηκαν ένα χωριό, όπου ζήτησαν τροφή και στέγη για μια νύχτα.
Οι κάτοικοι τους έδιωξαν βρίζοντάς τους.
Αναγκάστηκαν λοιπόν να κοιμηθούν στην έρημο, νυστικοί, διψασμένοι και μέσα στο κρύο της νύχτας.
Ο δάσκαλος σούφι άρχισε την πρόσευχή του:
- Σ' ευχαριστώ θερμά για όλα, που μας έδωσες, Θεέ μου.
- Τι ευχαριστείς τον Θεό?- ρώτησαν αγανακτησμένοι οι μαθητές του,- τι μας έδωσε ο Θεός? Τροφή? Στέγη? Ένα τίποτε μας έδωσε και τον ευχαριστείς κιόλας?!
- Έχουμε αυτή τη στιγμή ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, - τους απήντησε ο δάσκαλος και συνέχισε την προσευχή του....
quote:
Δε γνωρίζω τον τρόπο να είμαι μέσα στην αγάπη και ταυτόχρονα
μέσα στη ζωή...
Νομίζω ότι κάπου, αυτά τα δύο δημιουργούν κάποιες αντιφάσεις.
Πώς μπορώ να είμαι στην αγάπη και να υπάρχω σε ένα κόσμο γεμάτο
αντιφάσεις;
Πώς μπορώ να ζω, άρα να έχω επιθυμίες και ταυτόχρονα να βρίσκομαι
μέσα στην κατάσταση της ενότητας, που πρεσβεύει η αγάπη και
που δε μπορείς να επιθυμείς κάτι, γιατί απλά είσαι;
Και της απάντησα στο προτελευταίο μου ποστ.
Μάλλον ιδέα σου είναι.
Τα κείμενα διαβάζονται άμεσα και έμμεσα ως σύνολο.
Ανάμεσα στις λέξεις κρύβεται το πνεύμα του κειμένου, η αλήθειά του, ανεξάρτητη απο τις λέξεις.
Αγαπητέ Αναζητητή, δε νομίζω και εγώ ότι το παρόν θέμα έχει
βγει εκτός των ορίων του, στο βαθμό που το πρώτο μήνυμα του
Diostas αναφέρεται στην επίδραση της αγάπης στην επαφή μας
με τους πνευματικούς κόσμους και την αντιπαράθεση πνεύματος
- ύλης σε αυτή τη σχέση.
Από τη δική μου πλευρά, διαβάζοντας τα μηνύματά που παραθέτεις
σε ετούτο το θέμα νιώθω να με αφήνουν κάπου αμήχανη, διότι
από τη μια πλευρά νιώθω ότι έχεις μια διαφορετική άποψη,
αλλά από την άλλη, δεν την έχω δει ανεπτυγμένη, έτσι ώστε
να σε καταλάβω και να συνεχίσουμε την ωραία μας συζήτηση.
Έτσι, θα σε παρακαλούσα με τη σειρά μου να μας παραθέσεις
την άποψή σου για το θέμα ετούτο, γιατί με ενδιαφέρει να
σε διαβάσω και να σε κατανοήσω καλύτερα.
ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΥΜ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΙΔΑ
Tης οποιασδήποτε γήινης λογικής που εμπεριέχει φόβο,αγωνία,κατάκριση,αμφισβήτηση,συναλλαγή,ανταλλαγή,εξαγορά,εμπεριέχει τον εγωιστικό μας νου!
Ο βασικός σκοπος της ζωής είνα η εναρμόνιση με το θείο κομματι μας,αυτο το "κατ'εικόνα" που σημαίνει ζω αυτήν την στιγμή, εναποθέτω τις οποιες αγωνίες και φοβους στο υπερτατο καλό,συγχωρώ ,αποδέχομαι και εμπιστευομαι τον εαυτο μου.Ετσι συσσωρεύεται η Αγάπη!
Αγαπητή φίλη,
υπάρχουν Ψυχές, που έχουν πάνω τους συσσωρεύσει ένα στρώμα γήινης σκόνης, η οποία μόλις φυσίξει το Ουράνιο αεράκι- φεύγει και προβάλλει η ομορφιά και το λευκό φως της Ψυχής.
Ε, αυτές οι Ψυχές είναι αλύγιστες, πανέμορφες, [b]που καταλαβαίνουν, ΔΙΟΤΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ.[]
Σ' ευχαριστώ, όμορφη Ψυχή.
Edited by - Diostas on 26/08/2006 22:05:27
quote:
galazia_sfaira"""""""""""Ο βασικός σκοπός της ζωής- είναι η ακατάπαυστη συσσώρευση της Αγάπης μέσα στην ψυχή πάση θυσία, εις πείσμα της οποιασδήποτε γήινης λογικής.""""""""""
Tης οποιασδήποτε γήινης λογικής που εμπεριέχει φόβο,αγωνία,κατάκριση,αμφισβήτηση,συναλλαγή,ανταλλαγή,εξαγορά,εμπεριέχει τον εγωιστικό μας νου!
Ο βασικός σκοπος της ζωής είνα η εναρμόνιση με το θείο κομματι μας,αυτο το "κατ'εικόνα" που σημαίνει ζω αυτήν την στιγμή, εναποθέτω τις οποιες αγωνίες και φοβους στο υπερτατο καλό,συγχωρώ ,αποδέχομαι και εμπιστευομαι τον εαυτο μου.Ετσι συσσωρεύεται η Αγάπη!
Και μέσα από την ατομική μας εξέλιξη να προσεγγίσουμε περισσότερο το Θείο...
Να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, την ψυχή μας, τη ζωή... σαν φόρο τιμής για το Θείο αυτό δώρο που μας έχει δοθεί.... Θα μπορέσουμε, έτσι, να αγαπήσουμε και τους άλλους γύρω μας....
Ας απαλλαχθούμε από τα γήινα αυτά συναισθήματα που δηλητηριάζουν την ψυχή και το μυαλό....
Ίσως εκεί να βρίσκεται το μυστικό....

Φιλικά, www.greekastrology.gr
η karma
Να είστε καλα!