- Οι κρυφές διδαχές του ζώντος Ιησού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Η εκκλησία φοβήθηκε μη χάσει την κουτάλα και απέκρυψε ευαγγέλια
πού καταδείκνυαν τα τρωτά σημεία του εκκλησιαστικού μορφώματος.
Ήθελαν ο κόσμος για να είναι πιστός και αποδεκτός να αφήνει τον οβολό του στο παγκάρι.
Στα υπάρχοντα αποδεκτά ευαγγέλια δεν υπάρχουν σημεία που μπάζουν από παντού?
Εκεί γιατί χωράνε επεξηγήσεις και ερμηνείες και στα άλλα όχι.
Μήπως γιατί ο Χριστός ο ίδιος διέλυσε την εκκλησία/παζάρι που μετά το θάνατό του ξαναχτίστηκε για να γίνει απόλυτη οικονομική και πολιτική δύναμη?
Υπέρ της πίστεως μπορώ να δεχτώ πολλά επιχειρήματα κι ας μου φαίνονται πολλές φορές απλοϊκά,
αλλά υπέρ της εκκλησίας κανένα.
Και σας παρακαλώ μην μου πείτε ότι η εκκλησία είναι οι πιστοί,
γιατί πρώτον δεν ισχύει,
δεύτερον αν ίσχυε πρόβλημα τους,
ας κάνουν ναό και στη Σοφοκλέους στο Χ.Α.
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
http://www.purplemoon.com/Stickers/gnome-mushrooms.jpg
quote:
kswtikoula
ας κάνουν ναό και στη Σοφοκλέους στο Χ.Α.
Τι, δεν έγινε ακόμη; Για Πατριαρχείο το βλέπω πάντως, έχει όλα τα προσόντα...
macedon
Ο άνθρωπος αφήνει πολύ πιο εύκολα τη θρησκεία του, παρά το εγώ του και πάντα ψάχνει για θρησκεία που δεν θα θίγει το εγώ του».
Νικοπόλεως Μελέτιος
Φιλικά όπως πάντα
C. Menken
macedon
Στράτος Λιακάτου
macedon
έχω μια φίλη η οποία δεν είχε εξομολογηθεί ποτέ.
Κάποια στιγμή το έκανε γιατί είχε αναγκαστεί να κάνει μια έκτρωση.
Ο παπάς της είπε πως δεν θα συγχωρεθεί ποτέ,
ότι ότιδήποτε και να κάνει η ζωή της είναι χαμένη και ότι έχει χάσει για πάντα την ευκαιρία να είναι παιδί του θεού.
Την πρόλαβαν οι γονείς της την ώρα που πήγε να πέσει από το μπαλκόνι με μια εικόνα στα χέρια για να αυτοτιμωρηθεί.
Αυτή την εκκλησία υπερασπίζεσαι?
Μην μου πεις ότι κοιτώ μόνο τα αρνητικά,
γιατί τα θετικά της εκκλησίας αποτελούν πλέον θαύμα.
Αυτόν τον παπά ο Χριστός λογικά δεν θα τον συγχωρούσε ποτέ,
γιατί κατέστρεψε μια ψυχή 26 χρονών που από τότε ζει με ψυχοφάρμακα.
Ο λόγος που η εκκλησία δεν αποδέχεται έγγραφα,
είναι για να μην χάσει την εξουσία.
Ο θεός μας συγχωρεί,
όσο συγχωρούμε.
Η εκκλησία ανάλογα με το πόσα θα κερδίσει.
Η θρησκεία μετουσίωσε τη διδασκαλία του Χριστού,
βάζοντας ο κάθε πατέρας της εκκλησίας και έναν πιο καταπιεστικό κανόνα μέσα,
στην πιο δυνατή αυτοκρατορία με άρχοντες,
περιουσία, διαδοχή κλπ κλπ.
Τον πιστο να τον σεβαστώ τον ταμεία γιατί,
γιατί κάνει τη δουλειά του?
Μα και γι αυτήν πληρώνεται.
Μόνο η εκεμετάλλευση και η δημαγωγια τους εκφράζει και τίποτε άλλο.
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
http://www.purplemoon.com/Stickers/gnome-mushrooms.jpg
Λυπάμαι πολύ για τη φίλη σου.
quote:
Ο παπάς της είπε πως δεν θα συγχωρεθεί ποτέ,
Αν αυτός ο παπάς της είπε πράγματι αυτό το πράγμα, και δεν είναι η φίλη σου που το εξέλαβε κατ' αυτόν τον τρόπο, τότε σίγουρα, μα σίγουρα, δεν πρόκειται για παπά με ορθόδοξο πνεύμα.
Ο Χριστός, έγινε άνθρωπος για τους αμαρτωλούς και όχι για τους "δίκαιους".
Η συγχώρηση και η μετάνοια είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίος ο Χριστός ήρθε στη γη.
Ο Χριστός συγχώρεσε και έβαλε στην αγκάλη του ληστές, φονιάδες, πόρνες, ...... και δεν θα δεχόταν την κοπέλα αυτή;;
!!!ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!!
Η κοπέλα αυτή, ίσως δεν είχε γνώση της διδασκαλίας του Χριστού και αρκέστηκε σ' αυτό που της είπε ο παπάς, που πολύ πιθανώς να το εξέλαβε αυτή στραβά ίσως λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν η ίδια, με τη βοήθεια βέβαια του μισάνθρωπου που δεν χάνει ευκαιρία να διαβάλει λόγω του μίσους που τρέφει απέναντι σε ό,τι πιο τέλειο και όμορφο έπλασε ο Θεός.
Η Χριστιανική ψυχολογία είναι τέλεια και προσφέρεται να λύσει όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον άνθρωπο του πριν αλλά και του σήμερα.
Αν έχεις ακόμη σχέσεις με αυτή την κοπέλα, και αυτή θέλει πραγματικά να «γιατρευτεί», υπάρχουν ένα σωρό πνευματικοί πατέρες (με τη σωστή έννοια του πνευματικού πατέρα) που έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους τη βοήθεια όσων συνανθρώπων τους έχουν ανάγκη.
Αν θες, πες της να στείλει ένα μήνυμα εδώ:
http://users.otenet.gr/~styliant/personal.htm
Είμαι σίγουρος, πως αν θέλει να βοηθηθεί, θα τα καταφέρει.
Είναι πολύ νέα και έχει όλη τη ζωή μπροστά της.
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Φίλη Ξωτικούλα μια στιγμή.
Η φίλη σου έκανε έκτρωση, δεν έκανε τεστ-παπ. Η έκτρωση είναι φόνος. Φόνος, δολοφονία, θανάτωση μιας ψυχής, βίαιη παρέμβαση στο δικαίωμα του αγέννητου να ζήσει μια ζωή όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι. Είναι παιδοκτονία, η φίλη σου ευθύνεται για μια αμαρτία που είναι σοβαρότατη: δολοφονία του ίδιου της του παιδιού.
Σκληρό είναι να το ακούς, αλλά η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα και πολύ δυστυχώς δεν αλλάζει με το να στενοχωριόμαστε και να μετανοούμε για αυτό που κάναμε. Η ενοχή μόνο απομακρύνεται για αυτό που έγινε με την εξομολόγηση.
Ο ιερέας όντως ήταν υπερβολικός, αλλά για σκέψου και εσύ λίγο: αν της πει "Πάει παιδί μου συγχωρέθηκες, αλλά μην το ξανακάνεις τώρα γιατί παιδάκι είναι και αυτό και πρέπει να έρθει στον κόσμο" και είναι τόσο μαλακός μπορεί ο άνθρωπος που κάνει αυτό το έγκλημα να το εκλάβει αλλιώς: "Δεν πειράζει, αν μου ξανατύχει, αφού ο Παπάς το σκέφτεται έτσι, ξανακάνω μια... εκτρωσούλα και μετά μετανοώ" το οποίο σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να ξαναγίνει.
quote:
Την πρόλαβαν οι γονείς της την ώρα που πήγε να πέσει από το μπαλκόνι με μια εικόνα στα χέρια για να αυτοτιμωρηθεί.
...
Αυτόν τον παπά ο Χριστός λογικά δεν θα τον συγχωρούσε ποτέ,
Χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είπε ο Παπάς, ο Θεός θα τον συγχωρήσει μόνο αν και ο ίδιος μετανοήσει και πάει και εξομολογηθεί.
Όσο για την φίλη σου, που έκτοτε ζει με ψυχοφάρμακα, έκανε που έκανε την μια αμαρτία να κάνει την έκτρωση, απανωτά κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας. Και να σε ρωτήσω εγώ τώρα: δεν θα ήταν όλα πάρα μα πάρα πολύ καλύτερα αν η φίλη σου δεν έριχνε το παιδί σε πρώτη φάση; Δηλαδή να ρίξουμε το φταίξιμο σε αυτόν που αρνήθηκε να προσευχηθεί για να της δώσει ο Θεός συγχώρεση, επειδή η φίλη σου είναι αυτή που βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση και την λυπόμαστε;
Και εκτός αυτού, αν πίστεψε τον Παπά πως ο Θεός δεν πρόκειται να της δώσει συγχώρεση, ε τότε, με συγχωρείς, αλλά με την Καινή Διαθήκη δεν πρέπει να τα πήγε ποτέ καλά.
Ο Κύριος να της δίνει δύναμη να επανέλθει, και να την συγχωρέσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη και να με συγχωρεί και εμμένα που την έκρινα.
quote:
Η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί και πανταχού πέριξ υμών
Ουκ εν οικοδομαι λίθινες.
Διαρρηξετε τεμάχιον ξύλου και εντός τούτου είμι Εγώ.
Εγείρατε λίθον και ευρήσετέ ΜΕ.Δηλαδη: Η βασιλεία του Θεού ειναι μέσα σου και γύρω σου.
Οχι σε κτιρια απο ξύλο και πέτρα.
Σπάσε ένα κομμάτι ξύλο και είμαι εκεί.
Σήκωσε μια πέτρα και θα με βρείτε.Υπάρχει και μια αναφορα πανω σε αυτο το θέμα σε μια ταινία - τα στίγματα.
Οσοι θέλετε να σχολιάσετε ή να πειτε την αποψή σας πάνω στο θέμα...με μεγαλη μου χαρα να σας ακούσω.
Και οσοι ξερετε κάτι παραπάνω ....με μεγαλη μου χαρά να με ξεστραβώσετε!!!
Να σε παραπέμψω φίλη ALENA25 στην ΚΔ, στην ομιλία του Αποστόλου Παύλου περί του αγνώστου Θεού των Αθηναίων. Ίσως εντοπίσεις σε αυτό το χωρίο, πως ο Παύλος λέει πως ο Θεός δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς.
Το κακό είναι ότι βλέπουμε τα πράγματα φοβερά στενά, μένουμε στα γράμματα του Νόμου, και αρνούμαστε να δούμε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει να πει η Γραφή, και δυστυχώς απ'τους πρώτους που τα βλέπουν έτσι είναι και το Βατικανό.
«Αν αυτός ο παπάς της είπε πράγματι αυτό το πράγμα, και δεν είναι η φίλη σου που το εξέλαβε κατ' αυτόν τον τρόπο, τότε σίγουρα, μα σίγουρα, δεν πρόκειται για παπά με ορθόδοξο πνεύμα.»
Δυστυχώς αγαπητέ Ψηλέ, ο παπάς αυτός έπραξε ΣΥΜΦΩΝΑ με το πνεύμα της Αγίας Γραφής! Δηλαδή, έχει απόλυτο δίκαιο ως ιερέας.
Συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, Εκείνος ο οποίος δίνει, συντηρεί και αφαιρεί τη ζωή είναι ο Δημιουργός Θεός. Όπως το εξέφρασε ο Ιώβ: «ο Κύριος έδωσε και ο Κύριος αφαίρεσε» (Ιώβ 1:21). Η όπως λέει ο Ψαλμωδός: «παίρνεις πίσω το Πνεύμα σου, πεθαίνουν και χώμα ξαναγίνονται. Στέλνεις πάλι το Πνεύμα σου και δημιουργούνται...» (Ψαλμός 104:29-30).
Ακόμη και σε περιπτώσεις διαγνωσμένης αναπηρίας, όπου κάποιοι με ελαφριά την καρδιά θα έδιναν τη συγκατάθεσή τους για τη διακοπή μιας κύησης, ο Λόγος του Θεού μας φέρνει αντιμέτωπους με τη διακήρυξη του Θεού: «Ποιος έδωσε το στόμα στον άνθρωπο; ή ποιος τον έκανε να είναι άλαλος ή κουφός; να βλέπει, ή να είναι τυφλός; Εγώ ο Κύριος» ('Έξοδος 4:11).
Είναι αρκετά τα χωρία της Αγίας Γραφής που παρουσιάζουν το μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και επιθυμία του Θεού για την αγέννητη ακόμη ζωή:
- 'Έξοδος: «Εάν πολεμούν άνδρες, και σκοτώσουν έγκυο γυναίκα, και το παιδί της δεν πεθάνει, αυτός που την σκότωσε θα δώσει για πάντα αποζημίωση ίσα με αυτή που θα ζητήσει ο άνδρας της, και θα πληρώσει σύμφωνα με την απόφαση των κριτών. Αν όμως το έμβρυο πεθάνει, τότε θα δώσει ζωή αντί ζωής, οφθαλμό αντί οφθαλμού, δόντι αντί δοντιού, χέρι αντί χεριού, πόδι αντί ποδιού, κάψιμο αντί καψίματος, πληγή αντί πληγής, χτύπημα αντί χτυπήματος.»
Στα παραπάνω χωρία που προέρχονται από τον μωσαϊκό νόμο, ποινικοποιείται (άρα τιμωρείται βαρύτατα από τον θεό!) οποιαδήποτε βλάβη στο αγέννητο παιδί.
- Ψαλμός 139/13-16: «Διότι εσύ έφτιαξες όλη την ύπαρξη μου, με "ύφανες" μες τη κοιλιά της μάνας μου. Θα σε υμνώ, που με δημιούργησες τόσο φοβερά και θαυμαστά. Θαυμάσια είναι τα έργα Σου και η ψυχή μου γνωρίζει αυτό πολύ καλά. Το σώμα μου δε ήταν κρυφό από Εσένα όταν εγώ σχηματιζόμουνα και αναπτυσσόμουνα στη μήτρα. Το αδιαμόρφωτο του σώματός μου είδαν τα μάτια Σου, και στο βιβλίο Σου όλα αυτά ήταν γραμμένα και στο βιβλίο Σου όλα αυτά ήταν γραμμένα, και οι μέρες που για μένα πρόβλεπες, ακόμα πριν καμιά υπάρξει απ' αυτές»
Ο ψαλμωδός βλέπει το μεγαλείο του Θεού αναλογιζόμενος την αύξηση του παιδιού μέσα στην κοιλιά της μητέρας του. Είναι ο Δημιουργός Θεός που πλάθει και παρακολουθεί στενά κάθε εξελικτική φάση της ζωής του εμβρύου.
Ο Θεός όχι μόνο πλάθει το παιδί στην κοιλιά της μητέρας του, αλλά σύμφωνα με την ευδοκία του θελήματός του ήδη πριν γεννηθεί μπορεί να το ξεχωρίσει για στην υπηρεσία του χρίοντας και πληρώνοντάς το με το Άγιο Πνεύμα.
Ο προφήτης Ησαΐας αναφέρει στο κεφ. 49 και στα χωρία 1 και 5: «Ο Κύριος με κάλεσε από την κοιλιά της μάνας μου, και πριν γεννηθώ ανέφερε το όνομά μου... Τώρα λοιπόν ο Κύριος λέει, Αυτός που με έκανε δούλο του από την κοιλιά...»
Ο προφήτης Ιερεμίας επίσης στο κεφ. 1 και χωρία 4-5 γράφει σχετικά με την κλήση του: «Πριν ακόμα σε πλάσω μέσα στη κοιλιά της μάνας σου, σε διάλεξα και πριν ακόμα γεννηθείς σε είχα ξεχωρίσει για να είσαι στα έθνη προφήτης.»
Ο ευαγγελιστής Λουκάς στο πρώτο κεφάλαιο του ευαγγελίου του μας αναφέρει τη προφητεία του αγγέλου σχετικά με τον Ιωάννη τον Βαπτιστή: «...Θέλει γεμίσει με Πνεύμα Άγιο, από το καιρό που θα είναι στη κοιλιά της μάνας του...» (Λουκάς 1:15).
Στο δεύτερο κεφάλαιο του ίδιου ευαγγελίου διαβάζουμε για το σκίρτημα του βρέφους, του Ιωάννη του Βαπτιστή, όταν ήταν ακόμη μέσα στην κοιλιά της μητέρας του, στη συνάντηση της μητέρας τον Κυρίου (Λουκάς 1:41-44). Είναι η ίδια λέξη, «βρέφος», που χρησιμοποιεί ο ευαγγελιστής τόσο για το αγέννητο, όσο και για νεογέννητο παιδί (Λουκάς 2:12-16) και αργότερα για τα παιδιά που έφεραν στον Ιησού Χριστό για να τα ευλογήσει (Λουκάς 18:15).
Αλλά και ο Παύλος σημειώνει σε ένα χωρίο της επιστολής του προς τους Γαλάτας: «Και όταν πια ευδόκησε ο Θεός, που με είχε ξεχωρίσει από την κοιλιά της μάνας μου και με κάλεσε με τη χάρη Του...» (Γαλάτας 1:15-16).
Η έκτρωση κατά βούληση συνεπώς σημαίνει ότι θνητοί άνθρωποι προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο που ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Θεό.
Επομένως, και δίχως κανένα απολύτως ελαφρυντικό που να προέρχεται εκ της Αγίας Γραφής, ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
Σε περίπτωση αντίθετης άποψης, τα σχετικά στοιχεία για να γίνει τεκμηριωμένος διάλογος.
ΦΙΛΗ ALENA25 ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ....
ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΟΥ ΗΛΘΕ ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10-12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΡΑΝ (ΜΕΚΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ).
(ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ)![]()
ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ..
quote:
Η βασιλεία του Θεού ειναι μέσα σου και γύρω σου.
Οχι σε κτιρια απο ξύλο και πέτρα.
Σπάσε ένα κομμάτι ξύλο και είμαι εκεί.
Σήκωσε μια πέτρα και θα με βρείτε.
quote:
Μήπως αναφέρει κατι για τις εκκλησίες που δεν θα επρεπε να μάθουμε ??
Και δεν εννοώ την πραγματική έννοια της εκκλησιας που όντως είναι μεσα μας.
ΜΕΣΑ ΕΙΧΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ......
ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΙΡΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ..
(ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΦΥΛΑΞΕ)
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΥΘIΣΤΟΡΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΥΘΟΣ...
ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΣΕΣ ΑΥΤΟ...
ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ALENA25 ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, Εκείνος ο οποίος δίνει, συντηρεί και αφαιρεί τη ζωή είναι ο Δημιουργός Θεός. Όπως το εξέφρασε ο Ιώβ: «ο Κύριος έδωσε και ο Κύριος αφαίρεσε» (Ιώβ 1:21). Η όπως λέει ο Ψαλμωδός: «παίρνεις πίσω το Πνεύμα σου, πεθαίνουν και χώμα ξαναγίνονται. Στέλνεις πάλι το Πνεύμα σου και δημιουργούνται...» (Ψαλμός 104:29-30).Ακόμη και σε περιπτώσεις διαγνωσμένης αναπηρίας, όπου κάποιοι με ελαφριά την καρδιά θα έδιναν τη συγκατάθεσή τους για τη διακοπή μιας κύησης, ο Λόγος του Θεού μας φέρνει αντιμέτωπους με τη διακήρυξη του Θεού: «Ποιος έδωσε το στόμα στον άνθρωπο; ή ποιος τον έκανε να είναι άλαλος ή κουφός; να βλέπει, ή να είναι τυφλός; Εγώ ο Κύριος» ('Έξοδος 4:11).
- 'Έξοδος: «Εάν πολεμούν άνδρες, και σκοτώσουν έγκυο γυναίκα, και το παιδί της δεν πεθάνει, αυτός που την σκότωσε θα δώσει για πάντα αποζημίωση ίσα με αυτή που θα ζητήσει ο άνδρας της, και θα πληρώσει σύμφωνα με την απόφαση των κριτών. Αν όμως το έμβρυο πεθάνει, τότε θα δώσει ζωή αντί ζωής, οφθαλμό αντί οφθαλμού, δόντι αντί δοντιού, χέρι αντί χεριού, πόδι αντί ποδιού, κάψιμο αντί καψίματος, πληγή αντί πληγής, χτύπημα αντί χτυπήματος.»
Φίλε Σουαβέ, οι Χριστιανοί δεν είναι δέσμιοι του Μωσαικού Νόμου, μας ελευθέρωσε ο Απόστολος Παύλος από αυτό.
quote:
Επομένως, και δίχως κανένα απολύτως ελαφρυντικό που να προέρχεται εκ της Αγίας Γραφής, ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
Τίποτα δεν τιμωρείται από τον Χριστιανισμό. Τίποτα απολύτως. Είσαι ελεύθερος να σφάξεις, να κλέψεις, να πορνεύσεις, να ασελγήσεις, να φας μέχρι αηδίας, να πιεις μέχρι να μην έχεις πια κεφάλι να περπατήσεις, ο Χριστιανισμός δεν τιμωρεί. Όπως σου είπα, έχουν παρεισφρύσει δικανικές αντιλήψεις περί του Χριστιανισμού στο μυαλό σου, και πάρα μα πάρα πολύ κακώς.