ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σήκω πάνω Αχιλλέα! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Σήκω πάνω Αχιλλέα! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/07/2010, 14:14:28
quote:
Έστω και καθυστερημένα , ήρθε μια απάντηση που μπορεί -κατα κάποιο τρόπο- να αιτιολογήσει μια συμπεριφορά!
Τι τις χρειάζεσαι τις αιτίες Εαρινέ; Εσύ χρειάστηκες αιτία για να υπάρξεις; Απο πότε προσκολλήθηκες στις αιτίες;
Θα απαντούσα ίσως στο υπόλοιπο μήνυμα σου αλλά βαριέμαι γιατί ήταν όλο ιδέες...

Τώρα, ως προς το ζήτημα διαγραφης των μελών θα συμφωνήσω ότι δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο.
θεωρώ όμως ότι μια καλύτερη πολιτή εγγραφής μελών (ή/ΚΑΙ δημιουργίας θεμάτων) είναι απαραίτητη

Αν θέλετε προτάσεις, μπορώ να σας τις κάνω εδώ ή σε άλλο θέμα. Νομίζω, βέβαια, ότι με ένα κατάλληλο τεχνικό προσωπικό για τη διαμόρφωση του σάιτ δεν χρειάζεται καν να κάνω προτάσεις.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 10/07/2010 14:16:02

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 10/07/2010 14:16:41

10/07/2010, 15:11:13
Ντοτόρο μου καλησπέρα...

Με ρωτάς εμένα για "αιτίες" ???

Δεν με διαβάζεις καθόλου ???

Έχω δηλώσει Ντετερμινιστής Ντοτόρο μου...απλά διατηρώ μια ελπίδα για έστω και ελαχίστους ανθρώπους ... ...έστω και για έναν...!!!

Τώρα , το τι θές και αν θες και πως το θες , ασφαλώς είναι δικό θέμα-πρόβλημα και αδιάφορο σε μένα, "οντολογικό" θα έλεγα ... ως το "ον" που φανερώνεται στο φως του λόγου ή της νοήσεως και που δεν θα μπορούσε να συλληφθεί ως παρουσία ΔΗΛΑΔΗ...ως ουσία..!!!

Η δική σου η αιτία...Ντοτόρο μου...

Ουσία και παρουσία!!!

Αναζήτησέ τα στο "εγγενές του συνανήκειν".

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
10/07/2010, 15:27:57
Dr Jekyll Mr Hyde

Θα απαντούσα ίσως στο υπόλοιπο μήνυμα σου αλλά βαριέμαι γιατί ήταν όλο ιδέες...

-Αλήθεια , τα όσα όλοι λέμε εδώ μέσα , δεν αποτελούν και μόνο αποτύπωση ιδεών Ντοτόρο μου..???

Δεν το χρειαζόσουν αυτό...ήταν περριττό και θα σε παρακαλούσα να σταματήσει εδώ...εσένα σε θελω "Λύγκειο νού"...!!!

strangerz2Μέλος
10/07/2010, 15:36:29
quote:
Αλλά αν έχει να κάνει με έναν ψευτοεσωτερισμό που το μόνο που κάνει είναι να αλλοτριώνει το είναι μας, αλλά και των άλλων ανθρώπων, ευχαριστώ δεν θα πάρω…

Για να διακρίνεις τον ψευτοεσωτερισμό,πρέπει πρώτα να έχεις διακρίνει τον αληθινό εσωτερισμό,απ'όσο ξέρω δέν έχεις καμια σχέση με το αντικείμενο,πώς μπορείς και κρίνεις για το τί είναι λοιπόν?

quote:
Αν κάποιοι έχετε μια αίσθηση περί του "εαυτού" και των ιδεων σας ιδιαιτερως Ναρκισσιστική -απορώ απο που αντλείτε αυτήν την αίσθηση-και που εγείρει εσωτερικές αναταράξεις και συγκινησιακές πειρατείες του ερπετοειδούς , δειτε το και μην το αφηνετε να σας χαλάει...!

Παιδικές ασθένειες,λίγοι το έχουν αυτό και είναι λόγω της νοητικής ανωριμότητάς τους.

Παιδιά η λύση ξέρετε ποιά είναι? Εφόσον δέν μπορούν να γίνουν private τα τοπικ,το μόνο που μένει είναι η άγνοια σε αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα με τις ειρωνίες και το δηλητήριό τους.

Είναι δικό μας το λάθος,που δέν υπάρχει μια υγιής συζήτηση,απο την στιγμή που ενδίδουμε στις ακραίες συμπεριφορές,πληρώνουμε τον εγωισμό μας.

Αν μένουμε απαθείς όλοι μας σε αυτούς που έχουν άσχημη συμπεριφορά,τότε αυτοί θα δούν οτι τους έχουμε γραμμένους και δέν ασχολούμαστε μαζί τους και θα φύγουν.Παράκληση σε κάθε τόπικ πρέπει να γίνει αυτό.Είναι μια ιδέα,που όμως για να λειτουργήσει πρέπει να το ξέρουν όλοι,θα μπορούσαμε λοιπόν να το έχουμε ώς σημίωση σε κάθε τόπικ για αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται για την συζήτηση.

Το θέμα δέν μπορεί να "λερώσει" αν κάποιος ανεγκέφαλος πεί κάτι άσχημο,θα "λερώσει" αν κάποιος άλλος που-ενδιαφέρεται για το θέμα- μπεί στο πειρασμό να του απαντήσει επιθετικά και γενικά να ασχοληθεί μαζί του.

Edited by - strangerz2 on 10/07/2010 15:43:29

10/07/2010, 15:54:10
quote:

quote:
Αλλά αν έχει να κάνει με έναν ψευτοεσωτερισμό που το μόνο που κάνει είναι να αλλοτριώνει το είναι μας, αλλά και των άλλων ανθρώπων, ευχαριστώ δεν θα πάρω…

Για να διακρίνεις τον ψευτοεσωτερισμό,πρέπει πρώτα να έχεις διακρίνει τον αληθινό εσωτερισμό,απ'όσο ξέρω δέν έχεις καμια σχέση με το αντικείμενο,πώς μπορείς και κρίνεις για το τί είναι λοιπόν?

quote:
Αν κάποιοι έχετε μια αίσθηση περί του "εαυτού" και των ιδεων σας ιδιαιτερως Ναρκισσιστική -απορώ απο που αντλείτε αυτήν την αίσθηση-και που εγείρει εσωτερικές αναταράξεις και συγκινησιακές πειρατείες του ερπετοειδούς , δειτε το και μην το αφηνετε να σας χαλάει...!

Παιδικές ασθένειες,λίγοι το έχουν αυτό και είναι λόγω της νοητικής ανωριμότητάς τους.

Παιδιά η λύση ξέρετε ποιά είναι? Εφόσον δέν μπορούν να γίνουν private τα τοπικ,το μόνο που μένει είναι η άγνοια σε αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα με τις ειρωνίες και το δηλητήριό τους.

Είναι δικό μας το λάθος,που δέν υπάρχει μια υγιής συζήτηση,απο την στιγμή που ενδίδουμε στις ακραίες συμπεριφορές,πληρώνουμε τον εγωισμό μας.

Αν μένουμε απαθείς όλοι μας σε αυτούς που έχουν άσχημη συμπεριφορά,τότε αυτοί θα δούν οτι τους έχουμε γραμμένους και δέν ασχολούμαστε μαζί τους και θα φύγουν.Παράκληση σε κάθε τόπικ πρέπει να γίνει αυτό.Είναι μια ιδέα,που όμως για να λειτουργήσει πρέπει να το ξέρουν όλοι,θα μπορούσαμε λοιπόν να το έχουμε ώς σημίωση σε κάθε τόπικ για αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται για την συζήτηση.

Δές πρώτα το υφάκι σου και τους τρόπους σου , είναι πιο εύκολο ξέρεις απο το να εγκαλείς τους άλλους...!

Και αλήθεια , ποιά είναι αυτά τα παιδιά που θέλεις να τους μαντρώσεις ρε Stranger...ξερεις πολλά εδώ μέσα που θα σε ακολουθήσουν???

Έχεις πεί τόσες μα τόσες αστειότητες εδώ μέσα και εκνευρίζεσαι γιατί υπάρχει αντίλογος .... βάλε μια κασσέτα λοιπόν και άκου την φωνή σου φίλε μου , να φτιάχνεσαι..!

Όσο για τον εσωτερισμό έχω αναφερθεί...τώρα αν εσύ ανεμοπλοείς στα πέρατα του σύμπαντος , τι να κάνω εγώ φίλε μου???

Για ξανα-φώναξε τα παιδιά.....α! ρε Stranger...!!!

Πετάς μια αρλούμπα περί "μορφογενετικού πεδίου" και νομίζεις ότι κάτι είπες κιόλας...και στο ξανα-είπα , μπορείς να έχεις κάποια "υπερβατική αίσθηση" και ερμηνεία για τον εσωτερισμό...ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ???

10/07/2010, 16:10:30
quote:
Ντοτόρο μου καλησπέρα...

Έχω δηλώσει Ντετερμινιστής Ντοτόρο μου...απλά διατηρώ μια ελπίδα για έστω και ελαχίστους ανθρώπους ... ...έστω και για έναν...!!!

Τώρα , το τι θές και αν θες και πως το θες , ασφαλώς είναι δικό θέμα-πρόβλημα και αδιάφορο σε μένα, "οντολογικό" θα έλεγα ... ως το "ον" που φανερώνεται στο φως του λόγου ή της νοήσεως και που δεν θα μπορούσε να συλληφθεί ως παρουσία ΔΗΛΑΔΗ...ως ουσία..!!!

Ουσία και παρουσία!!!

Αλλά άλλο ιδέες που πηγάζουν απο' την νόηση και άλλοι οι ιδέες που πηγάζουν απο αλλού..
Οι ιδέες βέβαια γενικά είναι πλαστά αντικείμενα, χρηστικά και πρόσκαιρα και ανάπηρα σε όλο τους το είναι.
quote:
Δεν ξέρω αν private topic θα ήταν η λύση. Αλλά είναι μια ιδέα και αυτή. θα μπορούσε μετά απο παράκληση στο συντονιστή απο τον θεματοθέτη, να χάνει ένα μέλος τη δυνατότητα να συμμετέχει σε κάποιο συγκεκριμένο φόρουμ, χωρίς όμως να τιμωρείται(εφόσον δεν έχει παραβιάσει τους όρους συμμετοχής).
strangerz2Μέλος
10/07/2010, 16:43:13
Εαρινέ,θα μπορούσα να σου πώ πολλά και άσχημα αλλά δέν θα το κάνω,όχι γιατί μου εμπνέεις σεβασμό,αλλά γιατί θα είναι σαν να αυτοαναιρούμαι.

Σου λέω μόνο να κρίνεις πρώτα τον δικό σου εαυτό,και μετά τους άλλους.Αυτό μόνο.Α,δέν κατάλαβα, τί έχει το ύφος μου? Φαίνομαι ειρωνικός? Αν ναι τότε σε ευχαριστώ που μου το είπες,γιατί στην πραγματικότητα δέν μιλάω ειρωνικά,μπορεί ωστόσο οι λέξεις να μεταδίδουν προς τα έξω αυτό λανθασμένα.

Edited by - strangerz2 on 10/07/2010 16:46:25

strangerz2Μέλος
10/07/2010, 17:03:35
quote:
Πετάς μια αρλούμπα περί "μορφογενετικού πεδίου" και νομίζεις ότι κάτι είπες κιόλας...και στο ξανα-είπα , μπορείς να έχεις κάποια "υπερβατική αίσθηση" και ερμηνεία για τον εσωτερισμό...ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ???

Ε,αφού το λές εσύ,αλήθεια πρέπει να ναι(αστειάκι).

Το μορφογενετικό πεδίο είναι ο χώρος που συμβαίνουν όλα αυτά που θεωρούμε τον εσωτερικό μας κόσμο,δηλαδή οι σκέψεις τα συναισθήματα τα βιώματα κτλπ,όλα αποθηκεύονται εκεί και είναι όλα ύλη,δέν είναι δηλαδή κάτι το ψυχολογικό αόρατο.

Τώρα θα σου δώσω ένα παράδειγμα,αν εσύ είσαι νευριασμένος μαζί μου και μου εξαπολείς συναισθηματική επίθεση (ρε παιδί μου,βγάζεις απλά θυμό),τότε θα αποκοληθεί ύλη απο το συναισθηματικό σου σώμα και θα χτυπήσει το δικό μου συναισθηματικό σώμα.Αν εγώ είμαι επιρεπής απο την φύση μου και θέλω να ανταποδώσω(να πάρω εκδίκηση)τότε το κύμα που εξαπόλυσες θα μου κάνει ζημιά,επειδή οι δονήσεις του συναισθηματικού μου σώματος είναι τέτοιες(αργές) που μπορούν να δεχτούν τις δικές σου(επειδή και οι δικές σου θα είναι ίδιου τύπου δονήσεις,όσο ποιό χαμηλές,τόσο πιό ζωώδη συναισθήματα).Αν όμως εγώ έχω ανώτερες δονήσεις(δέν έχω αλλά το παλέβω να είμαι ήρεμος),τότε αυτές θα σου γυρίσουν πίσω και θα πάθεις εσύ την ζημιά.Σε κάθε περίπτωση πάντως το μόνο σίγουρο είναι οτι εσύ θα είσαι ο χαμένος στο τέλος,καθως υπάρχει και το κάρμα που λειτουργεί σε ένα ποιό έμεσο μέλλον.

Αυτό που θέλω να σου πώ λοιπόν,είναι να προσέχεις τα αρνητικά συναισθήματά σου,γιατί στο τέλος θα σε πληγώσουν.Βέβαια δέν χρειαζόσουν εμένα για να το μάθεις αυτό.Όπως επίσης και τις σκέψεις σου.Συγνώμη αν σε θύμωσα.

Edited by - strangerz2 on 10/07/2010 17:05:35

10/07/2010, 17:39:22
quote:

quote:
Ντοτόρο μου καλησπέρα...

Ουσία και παρουσία!!!

Αλλά άλλο ιδέες που πηγάζουν απο' την νόηση και άλλοι οι ιδέες που πηγάζουν απο αλλού..
Οι ιδέες βέβαια γενικά είναι πλαστά αντικείμενα, χρηστικά και πρόσκαιρα και ανάπηρα σε όλο τους το είναι.

Ντοτόρο μου , η αλήθεια είναι ότι "ναί" έχεις έναν τρόπο -το δικό σου τρόπο- να με "φτιάχνεις"...

Θα ήθελα να μπορούσαμε να ξεκινούσαμε απο την αρχή και να δουμε , τι "εστί"...

Το "ον" εστί και το "ειναι" υπάρχει..???
Αυτό το "είναι" καθορίζεται "οντικά" ή όχι...???

Αλλά επειδή , προφανώς θα προτιμηθεί μια πιο υπεραπλουστευμένη θεώρηση-προσέγγιση των "πραγμάτων" , όπως κατα κόσμον είναι...θα συναινέσω μαζί σου , αρκεί να μην οδηγηθούμε στην ανυπαρξία της ύπαρξης ως ένα απλό "σύμπτωμα" του χρόνου...ή και ο ίδιος ο χρόνος ακόμα!

Ας ορίσουμε λοιπόν έναν "λόγο" ...μια βάση , όπου κοινά θα γίνει αποδεκτή και ας ξεκινησουμε...

Σου λέω λοιπόν , ότι όλα οσα και απ'οσα εν-νοώ και αντιλαμβάνομαι αποτελούν απλά "ταυτίσεις" του είναι μου ... και μια προσπάθεια όχι τόσο να εν-νοήσω -να εν-νοήσω τί εν'τέλλει-αλλα να γίνω "κοινωνός" έστω της ουσίας που εμπεριέχει και δομεί το είναι μου...!

Αυτό το "είναι" που ΕΙΝΑΙ...αλλα δεν είναι "είναι" μου , ήρθε ως "οντότητα" και αυτο-ορίζεται και ορίζει εκ των πραγμάτων και μένα τον "ποιόν"...???

Αν έστω ορισθώ , ως "ποιός" ...ίσως τελικά "δυνητικα" να προσεγγίζω την αλήθεια , της ανυπαρξίας του "ποιος" δεν είμαι...αλλα και του "ποιός" θελει να νοιώθω-αισθανομαι ότι είμαι...δίνοντάς μου -εν'τέλλει- αυτήν την αισθηση του "είμαι"...!

Ας μιλήσουμε καλύτερα για το παραμυθάκι φίλε μου , καμμιά φορά που ξέρεις και τα ονειρα φαντάζουν πραγματικά...

10/07/2010, 17:58:40
quote:

quote:

Ε,αφού το λές εσύ,αλήθεια πρέπει να ναι(αστειάκι).

Το μορφογενετικό πεδίο είναι ο χώρος που συμβαίνουν όλα αυτά που θεωρούμε τον εσωτερικό μας κόσμο,δηλαδή οι σκέψεις τα συναισθήματα τα βιώματα κτλπ,όλα αποθηκεύονται εκεί και είναι όλα ύλη,δέν είναι δηλαδή κάτι το ψυχολογικό αόρατο.

Τώρα θα σου δώσω ένα παράδειγμα,αν εσύ είσαι νευριασμένος μαζί μου και μου εξαπολείς συναισθηματική επίθεση (ρε παιδί μου,βγάζεις απλά θυμό),τότε θα αποκοληθεί ύλη απο το συναισθηματικό σου σώμα και θα χτυπήσει το δικό μου συναισθηματικό σώμα.Αν εγώ είμαι επιρεπής απο την φύση μου και θέλω να ανταποδώσω(να πάρω εκδίκηση)τότε το κύμα που εξαπόλυσες θα μου κάνει ζημιά,επειδή οι δονήσεις του συναισθηματικού μου σώματος είναι τέτοιες(αργές) που μπορούν να δεχτούν τις δικές σου(επειδή και οι δικές σου θα είναι ίδιου τύπου δονήσεις,όσο ποιό χαμηλές,τόσο πιό ζωώδη συναισθήματα).Αν όμως εγώ έχω ανώτερες δονήσεις(δέν έχω αλλά το παλέβω να είμαι ήρεμος),τότε αυτές θα σου γυρίσουν πίσω και θα πάθεις εσύ την ζημιά.Σε κάθε περίπτωση πάντως το μόνο σίγουρο είναι οτι εσύ θα είσαι ο χαμένος στο τέλος,καθως υπάρχει και το κάρμα που λειτουργεί σε ένα ποιό έμεσο μέλλον.

Αυτό που θέλω να σου πώ λοιπόν,είναι να προσέχεις τα αρνητικά συναισθήματά σου,γιατί στο τέλος θα σε πληγώσουν.Βέβαια δέν χρειαζόσουν εμένα για να το μάθεις αυτό.Όπως επίσης και τις σκέψεις σου.Συγνώμη αν σε θύμωσα.

Edited by - strangerz2 on 10/07/2010 17:05:35

Λυπάμαι ειλικρινά που έχει οδηγηθεί εδώ το πράμα...προφανώς και γώ έχω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί και ισως έγκειται στο γεγονός ότι δεν θέλω να σ'ακούσω ή για να το προσεγγίσω καλύτερα να μην δεχθώ ή να μην μπορώ να δώ , όλα όσα ισχυρίζεσαι..!

Στο έχω ξανα-πεί , συμφωνώ με πολλά απ'οσα λές -συμβατότητα- αλλα υπάρχουν και κάποια άλλα σημεία που δεν συμφωνώ -ασυμβατότητα- ....

Ας χαλαρώσουμε φίλε μου...και ας δώσουμε βήμα κατ'αρχάς σε κείνα που μας "ενώνουν"...ποιό τελικά είναι το "αιτούμενο"...???

Σημ:"Δεν έχω κάτι μαζί σου..ειλικρινά".