ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σήκω πάνω Αχιλλέα! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Σήκω πάνω Αχιλλέα! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
09/07/2010, 19:29:27
Κι όμως, ο άνθρωπος, κάτι ήθελε να πει κι ας μην το ειπε καλά...
Ας προσπαθήσει καλύτερα...Ας πει τι τον ενοχλεί...Συγκεκριμένα, διχως ονόματα και χρησμούς...Ας είναι αυτός ο καλυτερότερος...
09/07/2010, 19:48:59
Σου το εύχομαι φίλε, να είσαι πάντα τυχερός.
Και όσο για τις παγίδες κλπ δεν έχουν ουσία «῾Υμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου.».
09/07/2010, 19:50:44
Αυτός είναι ο καταλληλοτερος
Και τα είπε με το καταλληλοτερο τροπο
Γνώμη μου
strangerz2Μέλος
09/07/2010, 20:27:46
Zip,αυτά που γράφεις,πώς τα γράφεις?Απο πού σου έρχονται όλες αυτές οι σκέψεις?Πού την βρίσκεις τόση έμπνευση?

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα στο τελευταίο μήνυμα,μπράβο σου γιατί είσαι ο μόνος που είχες τα κότσια να μιλήσεις τόσο ξεκάθαρα.

09/07/2010, 21:09:03
quote:
zip -Ξέρεις πόσα χρόνια είμαι στο esoterica ; Από τότε που ξεκίνησε. Έχεις κάνει ποτέ "αναζήτηση" να δεις τι θέματα υπήρχαν εδώ μέσα το 2005; Έχεις διαβάσει κανένα απ' αυτά τα θέματα, να δεις τι ΤΙ έλεγαν τότε εκείνα τα μέλη ; ΠΩΣ το έλεγαν ; ΓΙΑΤΙ το έλεγαν

Εσωτερισμός, στα αλήθεια zip έχω μια απορία;

Γνωρίζεις τι είναι εσωτερισμός ή μήπως έχεις μπερδέψει και εσύ τον "Εσωτερισμό" με τις προσωπικές σου ανάγκες…
Ρωτάς… «Πως και γιατί αφέθηκαν μερικοί ζήτουλες να ξεφτυλίζουν τον Εσωτερισμό ;"»

Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ, πως μπορείς εσύ να αναρωτιέσαι με κάτι τέτοιο;
Αλλά μια και (δήθεν) δεν ξέρεις θα σου απαντήσω γιατί!!!

Γιατί εξαιτίας κάποιον εσωτεριστών.. του κώλου.. ο Εσωτερισμός το μόνο πράγμα που πρόσφερε ήταν δολοπλοκίες, ίντριγκες, προσωπικά οφέλη, να συνεχίσω; ...

quote:
zip -Κάποτε, το esoterica ήταν ένα φόρουμ που κρατούσε ένα υψηλό επίπεδο και υπήρχαν θέματα που χαιρόσουνα να τα διαβάζεις, δωσμένα με αναπάντεχη έμπνευση, πραγματικά αριστουργήματα ευφυίας, λογοτεχνήματα που ξεσήκωναν τον αναγνώστη, τον έβαζαν να σκεφτεί, τον έκαναν να γελάσει και του μάθαιναν πράγματα.

Υψηλό επίπεδο σε θέματα υπάρχει ακόμα αν το ψάξεις, άλλα δυστυχώς βλέπεις η νοοτροπία κάποιων παραμένει η ίδια!!!!!
Νομίζουν πως τα σοβαρά θέματα είναι αυτά που παρουσιάζονται με ένα ψεύτικο προσωπείο, ενώ στην πραγματικότητα πίσω από την μάσκα το μόνο αληθινό που υπάρχει είναι η βρωμιά που αναβλύζει…

Άλλωστε ως παλιό μέλος (ανεξάρτητα αν γράφεις με άλλο nickname) γνωρίζεις καλά από αυτό, γιατί ούτε και εσύ έχεις καταφέρεις να ξεφύγεις από αυτήν την υποκρισία….

Η μήπως κάνω λάθος για όλα αυτά zip ή να σε αποκαλέσω καλύτερα με το παλιό σου nickname…

09/07/2010, 21:22:02
ELO
quote:
Η μήπως κάνω λάθος για όλα αυτά zip ή να σε αποκαλέσω καλύτερα με το παλιό σου nickname…

εε.. ποιό απ`όλα?

strangerz2Μέλος
09/07/2010, 21:40:38
Elo, αν θές την ταπεινή μου γνώμη,ο λόγος που δέν υπάρχει ποιότητα ποιά σε αυτό το forum,είναι επειδή εσείς οι συντονιστές επιτρέπετε να μπαίνουν άτομα που έχουν αποκλειστικό στόχο την γελοιοποίηση του εσωτερισμού.Στο όνομα της επιστήμης τους,τα ισοπεδώνουν όλα,"αφού δέν έχεις αποδείξεις,μην μιλάς,βούλωσέ το τρελάρα" ενας απο αυτούς είσαι και εσύ.Σε έχω δεί να χλευάζεις.

Πώς είναι δυνατόν να μπαίνετε σε εσωτεριστικό φόρουμ,μόνο και μόνο για να διαψέυσετε και για να γελοιοποιήσετε?Αν ο λόγος σας ήταν δημιουργικός και είχε πραγματικό στόχο την έρευνα και την μάθηση,δέν θα είχατε το ύφος "τα ξέρω όλα" και σίγουρα τα πράγματα θα είχαν πάρει διαφορετική τροπή.

Υπήρξαν και υπάρχουν μέλοι που έχουν ολόκληρους θησαυρούς να δώσουν,η άρρωστη νοοτροποία σας όμως για οτιδήποτε το εσωτεριστικό,τους απαγορέυει να προσφέρουν.

Χωρίς πλάκα,θα έπρεπε να αλλάξετε την ονομασία του φόρουμ,και απο "esoterica" να βάλετε "skeptik" ή "antiesoterica", θα ταίριαζε καλύτερα,ακόμα και για τους τσακωμούς που συμβαίνουν.

Edited by - strangerz2 on 09/07/2010 21:43:27

09/07/2010, 21:44:17
quote:

Zip,αυτά που γράφεις,πώς τα γράφεις?Απο πού σου έρχονται όλες αυτές οι σκέψεις?Πού την βρίσκεις τόση έμπνευση?

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα στο τελευταίο μήνυμα,μπράβο σου γιατί είσαι ο μόνος που είχες τα κότσια να μιλήσεις τόσο ξεκάθαρα.

Ναί , κότσια και παπαρολογία πλέον στην Νεο-Ελληνική πραγματικότητα είναι πλέον συνώνυμα αγαπητέ Stsrnger...οπότε να αρχίσουμε μεταξύ μας τα "μπινελίκια" και να παράξουμε έργο...!

Εσύ αλήθεια γιατί δεν έχεις τα κότσια και γνωρίζεις τι σημαίνει κότσια και αν δεν είναι μαγκιά με την έννοια του όρου να βρίσκουμε την δύναμη αντιστεκόμενοι σε εσωτερικές φωνές -του μικρού παιδιού και αδύναμου να ανταπαξέλθει και δινει την σκυτάλη στον επιθετικό-κατακριτικό γονέα...του τύπου "εμένα θα μου πείς ρέ...τσογλαναρά...άντε μην σε πατήσω κατω..- που βροντοφωναζει "βρίσε τον τον μ@@@@κα"...τότε τί είναι άραγε φίλε μου Stranger???

Mήπως μαγκιά για σένα , είναι το να εκ-χωρείς το όποιο δικαίωμά σου σε άλλους και να εκφωνούν "Πύρρειους λόγους" που εσύ δεν έχεις τα κότσια να πείς???

Και τι δηλαδή νομίζεις για τον εαυτό σου , ότι δεσμεύεις με την παρουσία σου και την επιμέρους ιδεολογία σου την μόνη αλήθεια???

Η έμπνευση του τυπάκου -Zip- αυτού του δειλού και ψωριάρικου σκυλιού που μπήκε εδώ μεσα και βρίζει ακατάπαυστα , χωρίς να λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ , πηγαζει απο την μαλακία που τον δέρνει στο κεφάλι και μόνον...θεωρώντας ότι θα κάνει εντύπωση...

Αλλά εντύπωση κάνει στις "καριόλες" και στους "καριόληδες" που απευθύνεται...ποιοί είναι δεν γνωρίζω , αλλά αν είσαι ένας απο αυτούς είναι δικό σου πρόβλημα φίλε μου!!!

Την διακριτική ευγένεια και καλοσύνη , μερικοί-μερικοί μην την εκλαμβάνετε ως αδυναμία , διότι θα απογοητευθείτε πάρα πολύ..!

H μοναξιά είναι ουδέτερη
η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΣΗ.

Η κακή επικοινωνία άρνηση .
Η λύση του αναχωρητή ... του ΜΟΝΑΧΟΥ.
Αλλα τότε δεν Μπορεί κανεις να λυτρωθεί μόνος του?
Μόνος του? Είναι ποτέ κανείς μόνος του?

Αποξενωση...
Ο άνθρωπος ρωτά , ο κόσμος δεν απαντάει...
Ας ειναι πιο σαφής...-ο άνθρωπος-...

Νίκος Δήμου!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
strangerz2Μέλος
09/07/2010, 21:49:57
Εαρινέ,απλά δέν καταλαβαινεις κάτι περισσότερο απο αυτό που βλέπεις.Δέν νομίζω οτι μπορείς να ψυχολογήσεις τον zip,κάνεις λαθος στις θεωρίες σου και στα ψυχολογικά σου πορίσματα.
09/07/2010, 22:08:08
quote:

Εαρινέ,απλά δέν καταλαβαινεις κάτι περισσότερο απο αυτό που βλέπεις.Δέν νομίζω οτι μπορείς να ψυχολογήσεις τον zip,κάνεις λαθος στις θεωρίες σου και στα ψυχολογικά σου πορίσματα.

Ρε STANGER...με δουλεύεις???

Αφιέρωσα μια ολόκληρη ζωή , στο να "εξημερώσω" τον εαυτό μου , στο να έχω υπομονή -όσο μπορώ- και να επιδεικνύω σεβασμό -όσο μπορώ- και κατανόηση -όσο μπορώ- και μου λές τί????

Να δικαιολογήσω φράσεις του τύπου "θα κατουρήσω πάνω απο τον τάφο σας"..???

Σε παρακαλώ πολύ..σε παρακαλώ!!!

Αν ενστερνίζεσαι αυτές τις απόψεις , προσωπικά θα σε παρακαλέσω να μείνεις μακριά μου ... πολύ μακριά μου και καμμιά σχέση δεν θά'θελα μαζί σου πλέον νά'χω...και γώ έχω κότσια -όσο δεν βάζει ο νούς σου- αλλα δεν βρίζω και δεν προσβάλλω...!

Και κάτι "κουτσαβάκια" που βγήκαν απο την γυάλα...και το παίζουν νιαουρίζοντας γατούλες...πές τους ότι το πολύ οξυγόνο δεν τους ταιριάζει...γι'αυτό μέσα στην γυάλα ολοταχώς!!!

Πήγαινέ τον για ψυχανάλυση και γνωστοποιησέ μας και μάς τα πορίσματα..!!!

Αν θέλει να μιλήσει , να μιλήσει επιχειρήματα αλλα σε διαβεβαιώ δεν έχει .... και δεν έχει και την δύναμη να υπομείνει αλλα και να αντέξει .... δειλός είναι και σε ανέξοδες μεθοδολογίες υπεκφυγής καταφεύγει....

Αυτά σε τίποτα αγράμματα κοριτσάκια να τα πεί...και ας ριξει και κανα κιλό...!!!

strangerz2Μέλος
09/07/2010, 22:28:02
Εαρινέ,όλη έχουν μια "σκοτεινή πλευρά". Εχω δεί την δική σου παλιά και πιστεύω οτι είναι πολύ χειρότερη απο του zip,οι προσβολές σου έχουν έντονο συναίθημα,ο zip μοιάζει σαν να παίζει περισσότερο.Πώς δηλαδή θα έκρινες τον εαυτό σου,όταν μάλωνες με τον trexagireve,θυμάσαι τί είχε γίνει και τί είχε ειπωθεί πο σένα? Και παρ'όλα αυτά λές οτι δέν μπορείς να ανεχτείς αυτήν την συμπεριφορά?

Προσωπικά και ο ίδιος έχω δείξει την "σκοτεινή μου πλευρά" με άλλο nickname,αλλά κατάλαβα οτι δέν βγάζει πουθενά.Γιατί εκτός απο τον θυμό που παίρνεις,βλάπτεις και τον εαυτό σου.Σε εσωτερικό επίπεδο επηρεάζεται το μορφογενετικό πεδίο,(τί σου λέω τώρα έ??)

09/07/2010, 22:57:46
Πάντως αρχίσατε τα ξεθαψιματα, κάτι είναι κι αυ΄το, αν και θα φέρει μουχλιασμένες σάρκες στον αέρα,αλλά, μόλις φτάσετε στον ....Αχιλλέα φωνάξτε με.....
09/07/2010, 23:12:30
quote:

Εαρινέ,όλη έχουν μια "σκοτεινή πλευρά". Εχω δεί την δική σου παλιά και πιστεύω οτι είναι πολύ χειρότερη απο του zip,οι προσβολές σου έχουν έντονο συναίθημα,ο zip μοιάζει σαν να παίζει περισσότερο.Πώς δηλαδή θα έκρινες τον εαυτό σου,όταν μάλωνες με τον trexagireve,θυμάσαι τί είχε γίνει και τί είχε ειπωθεί πο σένα? Και παρ'όλα αυτά λές οτι δέν μπορείς να ανεχτείς αυτήν την συμπεριφορά?

Προσωπικά και ο ίδιος έχω δείξει την "σκοτεινή μου πλευρά" με άλλο nickname,αλλά κατάλαβα οτι δέν βγάζει πουθενά.Γιατί εκτός απο τον θυμό που παίρνεις,βλάπτεις και τον εαυτό σου.Σε εσωτερικό επίπεδο επηρεάζεται το μορφογενετικό πεδίο,(τί σου λέω τώρα έ??)

Έχω δηλώσει πολλές φορές φίλε μου , ότι "Θεός" δεν είμαι και έχω το θάρρος ν'αναγνωρίσω τα λάθη μου και τις εν γένει χειραγωγήσεις που θέτει το "είναι" μου και πολλές φορές έχω συγγνώμη ζητήσει ΑΛΛΑ ποτέ δεν ξέφυγα απο κάποιο όριο και οι φράσεις που χρησιμοποίησα κάποιες φορές καμμιά σχέση δεν έχουν με το φρασεολόγιο κάποιων ΑΛΛΩΝ!!!

Όσο για το Μορφογενετικό πεδίο -σ'αρέσουν οι εύηχες λεξουλες ε???- θα σε παραπέμψω στον Γιούνγκ...που τα αναφέρει ως συλλογικό ασυνείδητο...επίσης θα σε παραπέμψω σε παλιότερα μηνύματα μου για τα "πεπτίδια" -νευροπεπτίδια- και τα αποτελέσματά τους...ωστόσο εδώ δεν κάνουμε επίδειξη ισχυος και προσωπικά αυτό δεν είναι μέσον προκειμένου να δείξω κάτι αλλα σκοπος μου , αν καταλαβαίνεις τι ακριβώς εν-νοώ και θα σε παρακαλέσω πολύ , όταν χρησιμοποιείς τον όρο "εσωτερισμό" να μην διακατέχεσαι απο την αίσθηση , ότι κάνεις κάτι μοναδικό ... σε πληροφορώ ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο απο τον εσωτερικό διαλογισμό...η διαφορά είναι απλά ο δρόμος και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί...και πολύ σωστά και "λιτά" το έθεσε ο Elo...!

Τις "εξυπνάδες" σου λοιπόν αλλού...ομολογώ ότι δεν θα ήταν τέτοιος ο λόγος μου απέναντί σου εφοσον εξέλειπε απο την τοποθέτησή σου η τελευαία "παράγραφος" και θα σου έλεγα ότι μάλλον στον εαυτό σου θα έπρεπε να απευθυνθείς ως προς το "Μορφογενετικό πεδίο"...!!!

Αν κάποιοι έχετε μια αίσθηση περί του "εαυτού" και των ιδεων σας ιδιαιτερως Ναρκισσιστική -απορώ απο που αντλείτε αυτήν την αίσθηση-και που εγείρει εσωτερικές αναταράξεις και συγκινησιακές πειρατείες του ερπετοειδούς , δειτε το και μην το αφηνετε να σας χαλάει...!

Όσο για μένα .... "Don't cry for me Argentina"...

http://www.youtube.com/watch?v=e7Ns1U0OnE8

10/07/2010, 01:07:44
strangerz2 όταν ο εσωτερισμός έχει να κάνει με το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ δεν μπορεί να τον χλευάσει κανένας και προσωπικά είναι το μόνο που μπορώ να δεχτώ από ένα υγιές σύστημα εσωτερισμού, ακόμα και αν αυτό το σύστημα είναι έξω από κάθε "κατασκευασμένο σύστημα" και είναι μια προσπάθεια καθαρά δική σου…!!

Αλλά αν έχει να κάνει με έναν ψευτοεσωτερισμό που το μόνο που κάνει είναι να αλλοτριώνει το είναι μας, αλλά και των άλλων ανθρώπων, ευχαριστώ δεν θα πάρω…

Τώρα από εκεί και πέρα μην ξεχνάς ότι η επιστήμη έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολλές φόρες από τον εσωτερισμό και όλα τα παρακλάδια του που έχουν δημιουργηθεί στο όνομα του… για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα που γράφονται (διαστρεβλώνονται) από κάποιους επιτήδειους, οπότε είναι φυσικό και αυτοί που ερευνούν και ασχολούνται με κάθε τι που μπορεί να αποδεικνύεται μέσα από την επιστήμη να ζητούν κάποιες αποδείξεις, άλλωστε και ο εσωτερισμός δεν είναι παρά μια έρευνα και όχι να καταπίνουμε αμάσητα ότι μας δίνουν.

Και όσο για αυτό που λες…. «Στο όνομα της επιστήμης τους,τα ισοπεδώνουν όλα,"αφού δέν έχεις αποδείξεις,μην μιλάς,βούλωσέ το τρελάρα" ενας απο αυτούς είσαι και εσύ.Σε έχω δεί να χλευάζεις… θα ήθελα να μου αντιγράψεις το απόσπασμα που χλεύαζα κάποιο μέλος.

10/07/2010, 01:13:45
Eπιτeloυς!!! Κατ' αρχήν, συγνώμη για τα βρισίδια αλλά ... κάπως έπρεπε να σηκωθεί ο Αχιλλέας - έστω και έτσι ... - φαντάζομαι το κατάλαβες.

quote:
Αλλά μια και (δήθεν) δεν ξέρεις θα σου απαντήσω γιατί!!!

Γιατί εξαιτίας κάποιον εσωτεριστών.. του κώλου.. ο Εσωτερισμός το μόνο πράγμα που πρόσφερε ήταν δολοπλοκίες, ίντριγκες, προσωπικά οφέλη, να συνεχίσω; ...

Δεν έχεις άδικο. Δεν έχεις καθόλου άδικο. Βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας. Όλοι βάλαμε το χεράκι μας elo, όλοι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει και να συνεχίσει έτσι. Και δεν νομίζω να διαφωνείς σ' αυτό.

quote:
Υψηλό επίπεδο σε θέματα υπάρχει ακόμα αν το ψάξεις, άλλα δυστυχώς βλέπεις η νοοτροπία κάποιων παραμένει η ίδια!!!!!

Κι εσείς τι κάνετε ρε Σωτήρη γι' αυτήν την νοοτροπία ; Θέλω να πω δηλ. εντάξει, δεν μπορείτε να αλλάξετε κάποια πράγματα στο νεο-έλληνα που έχει αυτή την νοοτροπία, ok, αλλά ρε φίλε ... έλεος, δικό σας είναι το esoterica, κόπος σας, ξενύχτια σας. Δεν μπορείτε να προστατέψετε τον κόπο σας ; Να σεβαστείτε πρώτα εσείς οι ίδιοι ρε παιδί μου, τις ατέλειωτες ώρες που αφιερώσατε σ' αυτό το μέρος ; Εγώ, που δεν έχω κάνει τίποτε γι' αυτό το μέρος, που μάλωσα, σκοτώθηκα με κάποιους, τα σπάσαμε και γίναμε μαλλιά κουβάρια, και πάλι ρε φίλε, ειλικρινά στενοχωριέμαι να υπάρχουν δυο τρεις πραγματικά ΑΣΧΕΤΟΙ ρε φίλε - και δεν έχω τίποτε με τους άσχετους, καταλαβαίνεις πως το λέω, άσχετοι με τον Εσωτερισμό εννοώ - και να μπαίνουν και να κάνουν "ανακατωσούρα". Σε κάθε θέμα ρε φίλε, ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ, έλεος δηλ ...

Ρε Σωτήρη, ειλικρινά δηλ. πες μου : είναι δυνατόν να υπάρχει μέλος με 11.000 μηνύματα, 11.000 ρε φίλε δηλ. και αυτό το μέλος να μην έχει 1, 1 μήνυμα ή 1 θέμα που να αφορά τον Εσωτερισμό ; Δηλ. εσύ το βρίσκεις σωστό αυτό το πράγμα ; 11.000 μηνύματα ρε αγόρι μου, νομίζω πιο πολλά ακόμη κι απ' τον D.I. Υπήρχε έστω μία πιθανότητα, μία, να συνέχιζε να είναι μέλος αυτός ο άνθρωπος - που εγώ δεν έχω τίποτε μαζί του, 'ντάξει, δεν ξέρει το παλικάρι, no problem - σε κάποιο άλλο φόρουμ Εσωτερισμού ; Και πάλι στο ξαναλέω, δεν έχω τίποτε με τον φίλο. Δεν ξέρει το παιδί, ok! Αλλά ρε Σωτήρη, ε, ΄ντάξει ρε φίλε, υπάρχουν μέλη που θέλουν να γράψουν, να μιλήσουν, να πουν δυο κουβέντες ΣΧΕΤΙΚΕΣ με το φόρουμ που βρίσκονται. Ε, δεν μπορεί ένας ο οποίος δεν ξέρει να μπαίνει και να τα κάνει όλα ό,τι να 'ναι, να 'χει το θράσσος να λέει "εμένα αυτή είναι η δουλειά μου, να τα κάνω όλα γης μαδιάμ, να λέω ό,τι να 'ναι, όπως να 'ναι και για όποιον να 'ναι" και να παραμένει ΕΙΔΙΚΑ σ' αυτό το φόρουμ.

quote:
Νομίζουν πως τα σοβαρά θέματα είναι αυτά που παρουσιάζονται με ένα ψεύτικο προσωπείο, ενώ στην πραγματικότητα πίσω από την μάσκα το μόνο αληθινό που υπάρχει είναι η βρωμιά που αναβλύζει…

Άλλωστε ως παλιό μέλος (ανεξάρτητα αν γράφεις με άλλο nickname) γνωρίζεις καλά από αυτό, γιατί ούτε και εσύ έχεις καταφέρεις να ξεφύγεις από αυτήν την υποκρισία…

Αυτή η διαπίστωση που κάνεις, έχει αρκετή απαισιοδοξία για το μέλλον αυτού του χώρου. Αν πραγματικά το πιστεύεις αυτό, τότε είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι. Αυτό όμως φίλε μου, αφορά αυτούς που το νομίζουν αυτό και αυτό ας είναι το πρόβλημά τους. Το θέμα είναι πως το φόρουμ, ένα φόρουμ που λέγεται esoterica.gr και που ήταν το πρώτο και με διαφορά από τα υπόλοιπα, τώρα έχει σχεδόν χάσει την ταυτότητά του.

quote:

elo, μπορείς να με αποκαλέσεις όπως θέλεις. Ακόμη και με το πραγματικό μου όνομα. Το ξέρεις άλλωστε και με ξέρεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Σου ξαναλέω. Λάθος δεν κάνεις αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μια κατάσταση που δημιουργήθηκε, δεν μπορεί να αλλάξει.

Συγνώμη και πάλι για το μπινελίκι. Σκεφτείτε λίγο με την ησυχία σας αυτά που λέω και τα ξαναλέμε. Καλό ξημέρωμα.

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"

Edited by - zip on 10/07/2010 02:01:34

10/07/2010, 05:21:13
Είμαι μέλος και παρακολουθώ το Εσωτέρικα από τότε που άρχισε, αν και τα μυνήματα μου δεν το δείχνουν.
Ζιπ χωρίς παρεξήγηση, αλλά ο λόγος που σταμάτησα να γράφω πριν καλά καλά αρχίσω, είναι κάτι τυπάκια από την χρυσή εποχή Βριλ αν θυμάσαι, που άνοιγε ένα θέμα και μπαίναν όλοι μαζί, το γελιοποιούσαν, και φυσικά όλοι αναλωνόντουσαν σε βρισίδια. Πραγματικά φοβόσουνα να ανοίξεις θέμα. Εκεί σταματήσανε πάρα πολλοί να γράφουνε στο φόρουμ.

Αν ψάχνεις λόγους που όντως πολά ενδιαφέροντα άτομα σταμάτησαν να γράφουν εδώ, μάλλον κατηγορείς λάθος άτομο. Και να σου θυμίσω ότι και εκείνοι κάτι τέτοιες ιδέες για κλειστό club είχαν. Κλίκα είχαν κάνει.
Τα αποτελέσματα τα είδαμε...

Ο τρεχαγύρευε ναι ίσως να μην συνεισφέρει τόσο, αλλά τουλάχιστον δεν μειώνει όπως κάποιοι άλλοι παλαιότεροι.
Elo με κάλυψες σε όλα...και εδώ μέσα έχουν περάσει πολλοί επιτήδειοι.

10/07/2010, 10:44:12
Κάτι πεθαίνει και το κατάλαβε, ο οικοδεσποτης του θέματος, αλλά,
τον φόβισε, δνε τον είδε καλά...Γιατι,δεν χρειάζεται να είναι μόνο θάνατος,όταν κατι αλλάζει, συνήθως, όταν πεθαίνει, ή μετεξελίσσεται κάτι,που είναι ένας θάνατος του παλιού, αυτοί που πενθούν, είναι οι ανασφαλείς....Ωστόσο, είναι απλά μια άλλη μέρα κι η νύχτα, πήρε μονο τις ελαφρές σκέψεις, δνε μπορεί να μεταφέρει πιο πολλά πράγματα..
Αλλά, ειλικρινά, όσους κι αν σταυρώσει κανεις, δεν πετυχαίνει έτσι την ανάσταση...
Καταρχήν, ποιός δηλώνει μέτρο και μετρά τους άλλους; Οι αποψεις εδώ, ειναι εκφραστικές,δημοκρατικές και είναι αυτές ενός υγιούς συνόλου, ενώ και το συγκεκριμένο φόρουμ, με το επίπεδο του, δεν κινδυνεύει, ούτς μπορεί να αλλοιώσει κανένας τρεχαγύρευε,ενώ και κανείς δεν μπορεί να το "πεθάνει",γιατί δεν τον βολεύει όπως είναι...
Show must go on!!!
10/07/2010, 10:56:41
Συγνώμη και πάλι για το μπινελίκι. Σκεφτείτε λίγο με την ησυχία σας αυτά που λέω και τα ξαναλέμε. Καλό ξημέρωμα.....

Καλημέρα σε όλους!

Έστω και καθυστερημένα , ήρθε μια απάντηση που μπορεί -κατα κάποιο τρόπο- να αιτιολογήσει μια συμπεριφορά!

Προσωπικά μου άρεσε και αυτό διότι ηταν διατυπωμένη με "ανθρώπινο λόγο" και μου προξένησε εντύπωση , το πως ένας άνθρωπος -αυτός ο άνθρωπος Zip- που έστειλε το τελευταίο μήνυμα , μπορεί να εχει την οποιαδήποτε σχέση , με τον άνθρωπο που πρίν ήταν εκτός "ορίου" χρησιμποιώντας εκφράσεις του τύπου που χρησιμοποίησε!!!

Πα'ολ'αυτά και παρόλες τις διυκρινήσεις τις οποίες έκανε περί ενός προσώπου , θα πω ότι ένας χώρος δεν μπορεί να είναι ερμητικά κλειστός και να αποστερείται και να εμπλουτίζεται απο διάφορες φωνές , ασχέτως αν μας αρέσουν ή όχι...αυτό προβάλλει αδυναμία -κατα την γνώμη μου- αδυναμία χειρισμού της "ουσίας" του "είναι" μας απο εμάς τους ιδίους και αδυναμία "χειρισμού" ακόμα και αυτών των εξωτερικων ερεθισμάτων που μας προκαλούν..!

Θα μου πείς τώρα Zip...-και δικαίως- ... σαν πολλά δεν μας τα λές???
Εσύ δεν ησουν που , τότε έκανες και είπες αυτό ή εκεινο ή το άλλο..???

Ασφαλώς και έχω την αίσθηση , ότι μέσα απο αυτές τις "εμπειρίες" κατάλαβα , την πολύ σοφή λαϊκή ρήση :"Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτης..."

Ναί , ήμουν εγώ εκεί και τότε , με τα λάθη και τις αδυναμίες μου και με μοναδικό σκοπό να δείξω ή μάλλον να αποδείξω ότι είχα δίκιο ή μπορεί ακόμα-ακόμα να αποδείξω ότι οι ιδέες μου ήταν "αριστοκρατικές" σε αντίθεση με τις άλλες που θεωρούσα "αστείες" μπορώ να πώ...και προφανώς ακομα τις θεωρώ...απλά ο τρόπος έχει αλλάξει ως πρός τις διατυπώσεις και την εσωτερική ομιλία με το "είναι" μου!

Θέση μου είναι , ότι δεν μπορούμε να απομονώσουμε ότι δεν μας αρέσει , κρατώνας μόνο ότι μας χαϊδεύει τα αυτιά , αυτό θα ήταν πολύ μα πάρα πολύ "ρηχό" και "ευτελές" ως πρόταση και συμπεριφορά αλλα και πολύ "ανούσιο" ...όσο θα ήταν και ένα περιβάλλον αντίστοιχο και "πλαισιωμένο" απο μονίμως συμφωνούντες μεταξύ τους!!!

Σε κάθε περίπτωση , καθενας μας μπορεί να έχει ασφαλώς την άποψή του -και καλά κάνει- και ο καθένας μας εχει το δικαιωμα στο να μιλήσει ή και να ακουσθεί -απ'οποιον ενδιαφέρεται να τον ακούσει- αλλα και υποχρέωση αν μη τι άλλο , να αναγνωρίσει το δικαίωμα και της άλλης φωνής να "ειπωθεί" ... ασχέτως αν συμφωνεί ή όχι μαζί της!!!

Στο κάτω - κάτω όποιος δεν θέλει , μπορεί να αγνοήσει την οποιαδήποτε τοποθέτηση-άποψη και να πάει παρακάτω και εκεί που εκείνος θέλει...και ασφαλώς -και δώ- υπάρχουν "ομαδοποιήσεις" εκ μέρους κάποιων συνδικτύων και δεν θα το κρίνω...επιλογή τους ..και έχω την αίσθηση , ότι δεν θα έπρεπε να εστιάσουμε την προσοχή μας επιλεκτικά σε κάποιο ή κάποια πρόσωπα...μόνο και μόνο επειδή εμάς μας ενοχλεί -με κάθε έννοια που μπορεί να προσλάβει αυτό.."!

Άποψή μου είναι ότι δεν μπορούμε να αυτο-περιθωριοποιηθούμε , ορθώνοντας "συρματοπλέγματα" ανάμεσά μας και σε σχεση με τους υπολοίπους συνανθρώπους μας...τότε -όσο δίκιο κι'αν εχουμε- θα μεινουμε μόνοι , να καμαρώνουμε τις ιδέες μας και τον εαυτό μας...

Αυτό αλήθεια θέλουμε???

Αν "ναί" ...προσωπικά δεν συμφωνώ καθόλου αλλα δεν ειναι τίποτα περισσότερο απο μια άποψη -η δική μου- και τίποτα περισσότερο...

Την καλημέρα μου..!!!

10/07/2010, 11:40:22
trexagireve, το κλωτσίδι μπορεί να μην το φας τώρα τώρα, αλλά αργά ή γρήγορα θα το φας ... Και μετά σε βλέπω στο Λεμπέτι.

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"
10/07/2010, 11:47:07
Όλο υποσχέσεις και λόγια καλέ μου zip,αλλά, απο ουσία τίποτε....